Naujienos kraunasi...

735 skirtingos opcijos: kam Š.Jasikevičiui prireikė kaip niekad gilios "Žalgirio" rotacijos?

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.
735 skirtingos opcijos: kam Š.Jasikevičiui prireikė kaip niekad gilios "Žalgirio" rotacijos?
Daugiau nei septyni šimtai – tokia gausybė skirtingų penketų variacijų virs Šarūno Jasikevičiaus galvoje šio sezono metu. Kauno „Žalgiriui“ oficialiai paskelbus apie Derricko Waltono įsigijimą, Lietuvos čempionų rotacija yra tokia gili, kokia, ko gero, dar nebuvo niekada, rašo Alfa.lt.

Užregistravęs 23-ejų amerikietį, „Žalgiris“ oficialioje Eurolygos sudėtyje turės net 15 žaidėjų. Tiesa, bent keli – Rokas Jokubaitis ir Lukas Uleckas – Kauno klube rungtyniauja su dviguba licencija, leidžiančia žaisti ir LKL, ir NKL pirmenybėse, tad vargu, ar jie gali daryti realią įtaką komandos žaidimui jau šiame sezone.

Dar vienas krepšininkas, buvęs po klaustuku – vasarą į gimtąjį Kauną sugrįžęs Donatas Sabeckis. Nors 26-erių įžaidėjo perspektyvos dar rugsėjį atrodė pakankamai šviesiai, jau prasidėjus sezonui „Žalgirį“ sustiprinus tos pačios pozicijos žaidėjams Leo Westermannui ir D. Waltonui atrodė, jog pernai „Šiauliuose“ sužibėjęs krepšininkas gali būti skolinamas kitai komandai arba Eurolygos kovas stebėti tik iš šalies.

Vis dėlto pats Š. Jasikevičius kalbėdamas su žurnalistais šiandien tokią galimybę paneigė bei patikino, kad D. Sabeckis liks „Žalgiryje“ bei užims vietą itin išsiplėtusioje ekipos rotacijoje.

„Aš jau pasakiau žaidėjams, kad visi yra reikalingi, kad visi turi žinoti savo vaidmenį. Žinodami tokį kalendorių ir situaciją, norime turėti 13–14 žaidėjų. Tai yra šiokia tokia problema, bet treneriui tai – gera problema“, – tikino specialistas.

Ir išties – Šaras šiame sezone turėtų susidurti su tokia prabanga, kokios būdamas „Žalgirio“ vairininku dar nėra turėjęs. 13 daugiau ar mažiau lygiaverčių žaidėjų leis Lietuvos čempionų treneriui jais varijuoti taip, kad jėgų jiems nepritrūktų viso sezono metu, o svarbiausia – pačioje jo pabaigoje.

Negana to, Š. Jasikevičiaus dispozicijoje bus tokie žaidėjai, kuriuos stumdyti aikštėje itin paprasta. Nors komandoje yra žaidėjų, tokių kaip Laurynas Birutis ar D. Waltonas, kurie geriausiai savo stiprybes išnaudos vienoje pozicijoje (pirmasis, ko gero, žais tik „centru“, o naujausias komandos pirkinys dėl žemo ūgio – tik įžaidėju), didžioji dalis komandos krepšininkų yra puikiai tinkami įvairioms penketų kombinacijoms. Kai kurie iš jų, pavyzdžiui Marius Grigonis, Leo Westermannas ar Thomasas Walkupas, yra pajėgūs užimti net ir tris pozicijas, tad „Žalgirio“ treneriams atsivers galybė įvairių pasirinkimų.

Jeigu tiksliau, jų bus 735. Įvertinus kiekvieno žaidėjo galimybes rungtyniauti tam tikrose pozicijose, paskaičiavome, kad būtent tokį kiekį skirtingų penketų galima sudaryti iš šiuo metu „Žalgiriui“ atstovaujančio pagrindinio tryliktuko.

Nors jose – įvairiausi įmanomi išsidėstymai, tikėtina, kad Š. Jasikevičius sezono eigoje išmėgins kone visus iš jų. O pasirinkimo procesas vieno geriausių Europos trenerių galvoje turėtų veikti lyg išmaniausias kompiuteris.

Pasisemti patirties Š. Jasikevičius gali iš buvusio savo trenerio Željko Obradovičiaus, kurį jau rytoj sutiks kitoje barikadų pusėje. Visuomet kaip gilios rotacijos šalininkas garsėjęs Stambulo „Fenerbahče“ strategas ir šiemet netaiko išimčių bei per pirmąsias dvejas Eurolygos rungtynes panaudojo jau 12 krepšininkų. 10-ties iš jų minučių vidurkis viršija 12, o ilgiau nei po 25 minutes aikštėje kol kas praleidžia tik Janas Vesely ir Nikola Kaliničius.


Panašią rotaciją Ž. Obradovičius naudojo ir pernai, kai stabilų vaidmenį komandos rungtynėse Eurolygoje turėjo 12 žaidėjų. Nors įtakos ekipos rotacijai padarė ir traumos, serbas taip sumodeliavo krepšininkų minutes, kad nė vieno iš jų žaidimo laikas taip ir neviršijo 26 minučių.

Panašiai savo žaidėjus praėjusiame sezone tausojo ir Madrido „Real“ strategas Pablo Laso, visą sezoną naudojęs 12 žaidėjų sudėtį, o prie jų dar prijungęs ir iki kovo Ispanijos sostinėje žaidusį Joną Mačiulį, sezono pabaigoje grįžusį Sergio Llullą bei jaunąjį Santi Yusta, aikštėje per sezoną iš viso praleidusį 107 minutes.

Rotacija, kurioje vienintelis naudingiausiu lygos žaidėju tapęs Luka Dončičius aikštėje praleisdavo daugiau negu 23 minutes (slovėnas žaisdavo po 26 min.), atsipirko – traumų kamuotas Madrido klubas sugebėjo sezono pabaigai išsaugoti „šviežias“ kojas bei triumfavo Eurolygos finale.

Tokiu pat keliu šiemet nori eiti ir „Žalgiris“. Nors praėjusio sezono pradžioje sulaukė blykstelėjimo iš Pauliaus Valinsko, iš esmės Š. Jasikevičius visą sezoną rėmėsi 10 žmonių kaita. Treneris neišvengė ir svarbiausių ekipos kolonų – Kevino Pangoso ir E. Ulanovo – nuvarginimo, kadangi abu žaidėjai kartu sudėjus praleido viso labo vieną susitikimą ir aikštėje praleisdavo po beveik 28 minutes.

„Buvome ta komanda, kuri tikrai nori turėti daugiau nei 12 žaidėjų visą sezoną, nes laukia didžiulis kiekis rungtynių. Norime rotuoti žaidėjus, stengtis, kad jie būtų šviežesni per paskutinę sezono dalį, kas mums nepavyko pernai. Būtent dėl tokių idėjų norime komandoje turėti 13 žaidėjų ir galbūt net porą dublerių“, – šiandien pasakojo Š. Jasikevičius.

Panašu, kad pernai į Eurolygos elitą savo rezultatais įsibrovusi Kauno ekipa į elitines žemyno komandas nori lygiuotis ne tik savo pasiekimais, bet ir rotacijos gyliu. Savo norą išpildęs Šaras gavo malonią problemą, kurią pasitelkdamas 735 sprendimo variantus galės spręsti kiekvienų Eurolygos rungtynių metu.

„Žalgirio“ sudėtis:

Pozicija (sutrumpinimas): žaidėjai (pozicijos, kuriose krepšininkas taip pat gali žaisti).

Įžaidėjai (PG): Nate‘as Woltersas (SG), Leo Westermannas (SG, SF), Derrickas Waltonas, Donatas Sabeckis (SG, SF).

Atakuojantys gynėjai (SG): Marius Grigonis (SF, PG), Thomasas Walkupas (SF, PG).

Lengvieji krašto puolėjai (SF): Edgaras Ulanovas (PF), Artūras Milaknis (SG).

Sunkieji krašto puolėjai (PF): Paulius Jankūnas (C), Aaronas White‘as (C).

Vidurio puolėjai (C): Brandonas Daviesas (PF), Antanas Kavaliauskas (PF), Laurynas Birutis.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Eurolygos reguliariajame sezone bilietų į rungtynes „Žalgirio“ arenoje nebeliko. Sirgaliai pasirūpino, kad ir šios savaitės Kauno „Žalgirio“ krepšininkų susitikimą
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
„Luktelk, luktelk, Evansai, dar sezoną luktelk“. Tokį plakatą į viršų kėlė Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, tačiau šių metų Lietuvos atstovo Eurovizijoje Silvesterio
Šaro kariauna neturėjo vargo Turkijoje
Šaro kariauna neturėjo vargo Turkijoje
Triuškinančią pergalę Turkijos pirmenybėse iškovojo bei į pirmą turnyro lentelės vietą grįžo Stambulo "Fenerbahče" (21-3).Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
Eurolygos reguliariojo sezono paskutiniąsias rungtynes stebės sausakimša „Žalgirio“ arena – į sustikimą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Kauno „Žalgirio“ jaunuoliams nepavyko laimėti Dubajuje vykusio Eurolygos jaunimo atrankos turnyro. Sekmadienį finale Vytauto Pliaugos auklėtiniai rezultatu 84:89 (19:11, 19:22, 18:23, 21:21,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Atėnuose – PAO revanšas prieš "Barcą", dizaineriai nervų kare palaužė Šaro kariauną
Atėnuose – PAO revanšas prieš "Barcą", dizaineriai nervų kare palaužė Šaro kariauną
Eurolygos 31-ame ture Atėnuose „Panathinaikos“ (20/11) 89:81 (20:23, 14:23, 26:15, 29:20) pranoko „Barceloną“ (20/11) bei pasiekė revanšą už nesėkmę pirmame rate.
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Labai galingai pergale Eurolygos jaunimo (U 18) turnyre Dubajuje startavo Kauno "Žalgirio" (1-0) krepšininkai.Vytauto Pliaugos auklėtiniai net 77:47 (16:7, 18:6, 23:18, 20:16) sutriuškino
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
 Kauno „Žalgirio“ (13-18) krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė iškovodami ir antrą pergalę. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“
Žalgirio fanai nenusisuka: baskus pasitiks pilna arena, tirpsta bilietai ir į dvikovą su "Rytu"
Žalgirio fanai nenusisuka: baskus pasitiks pilna arena, tirpsta bilietai ir į dvikovą su "Rytu"
Dvigubą Eurolygos savaitę pergalingai pradėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį vėl sulauks gausaus sirgalių palaikymo – „Žalgirio“ arenoje vyksiantį
Šaras žavėjosi auklėtinių reakcija, jo įpėdinis Barselonoje rūpinosi, kaip neprarasti pasitikėjimo
Šaras žavėjosi auklėtinių reakcija, jo įpėdinis Barselonoje rūpinosi, kaip neprarasti pasitikėjimo
Stambulo „Fenerbahče“ trečiame kėlinyje greitai išbarstė didžiąją dalį turėto pranašumo, bet vėliau panašiai operatyviai atstūmė nuo savęs į šturmą
Saldus Šaro triumfas: išskirtinio palaikymo sulaukęs lietuvis parklupdė "Barceloną"
Saldus Šaro triumfas: išskirtinio palaikymo sulaukęs lietuvis parklupdė "Barceloną"
Įspūdingą ir emocijomis perpildytą pergalę Eurolygoje pasiekė Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“. (19-11) Lietuvio komanda namuose 88:74 (23:11, 23:14,
"Žalgiris" triumfo Eurolygoje 25-etį atšventė patiesdamas "Virtus"
"Žalgiris" triumfo Eurolygoje 25-etį atšventė patiesdamas "Virtus"
Kauno „Žalgiris“ (12-18) nutraukė pralaiėjimų seriją Eurolygoje. Kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 96:81 (22:22, 21:27, 25:14, 28:18) įveikė Bolonijos „Virtus“
Mače prieš "Virtus" nutrūks įspūdinga „Žalgirio“ išparduotų bilietų serija
Mače prieš "Virtus" nutrūks įspūdinga „Žalgirio“ išparduotų bilietų serija
Antradienį Kauno „Žalgiris“ (11-18) pradės dvigubą Eurolygos savaitę namų rungtynėmis su Bolonijos „Virtus“ (17-12). Šiame susitikime nutrūks įspūdinga Kauno klubo
"Žalgirio" varžovai į Kauną vyksta be trijų krepšininkų
"Žalgirio" varžovai į Kauną vyksta be trijų krepšininkų
Šiandien Kauno „Žalgiris“ (11-18) pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę Kaune. Pirmasis Andrea Trinchieri auklėtinių varžovas – Bolonijos „Virtus“, kuris susiduria
"Žalgirio" viltis – vis dar gyva: iki dešimtuko – tik dvi pergalės
"Žalgirio" viltis – vis dar gyva: iki dešimtuko – tik dvi pergalės
Po rinktinių lango ir šalių taurių pertraukos Eurolygoje tik pralaimėjimus renkantis Kauno „Žalgiris“ vis dar nėra eliminuotas iš kovos dėl įkrintamųjų varžybų, rašo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Prieš dvigubą savaitę Šaras iškovojo 12-ą iš eilės pergalę Turkijoje
Prieš dvigubą savaitę Šaras iškovojo 12-ą iš eilės pergalę Turkijoje
Prieš dvigubą Eurolygos savaitę bei mūšį su "Barcelona" užtikrintą pergalę Turkijos pimenybėse iškovojo Stambulo "Fenrbahče" (20-3).Šarūno Jasikevičiaus
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Kauno „Žalgirio“ (11-18) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos 29-ojo turo rungtynėse. Andrea Trinchieri komanda Miunchene rezultatu 58:64 (10:18, 11:15, 16:17, 21:14) nusileido
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
Kovas šiame sezone tęsiantis Kauno „Žalgiris“ jau galvoja ir apie artėjančius metus. Lietuvos čempionų gretose ir toliau rungtyniaus Brady Manekas, su kuriuo sutartis pagal formulę
Jasikevičius atsivėrė apie skyrybų dramą su "Barca" – skaudino tai, kas vykdavo jam už nugaros
Jasikevičius atsivėrė apie skyrybų dramą su "Barca" – skaudino tai, kas vykdavo jam už nugaros
Ilgai vengęs ir nenorėjęs plėtoti vasarą įvykusių skaudžių skyrybų su „Barcelona“ temos Šarūnas Jasikevičius galiausiai ryžosi atsiverti, rašo Krepšinis.lt.Dabartinis
Šaro kariaunos puolimo mašina nepaliko vilčių svečiams iš Ispanijos
Šaro kariaunos puolimo mašina nepaliko vilčių svečiams iš Ispanijos
Uraganinį puolimą pademonstravusi Stambulo Fenerbahče (18-11) komanda iškovojo triuškinančią pergalę Eurolygoje.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namie 118:88 (22:19, 35:18,
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
Po savaitgalį vykusių „Betsafe-LKL“ rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, Lietuvos krepšinio lyga atkreipia dėmesį ir neigiamai vertina tribūnose
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tapo vienvaldžiais „Betsafe-LKL“ lyderiais. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 97:94 (28:26,
Krapikas: – apie Trinchieri prašymą, Fosterio įtaką ir "Ryto" stabdymą
Krapikas: – apie Trinchieri prašymą, Fosterio įtaką ir "Ryto" stabdymą
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žiūrovai po netrumpos pertraukos galės išvysti grandų akistatą.Šį vakarą Kaune susikaus vietos „Žalgiris“ ir
LKL lyderių dvikova – pilnoje arenoje, sparčiai tirpsta bilietai į mūšius su "Virtus" ir "Baskonia"
LKL lyderių dvikova – pilnoje arenoje, sparčiai tirpsta bilietai į mūšius su "Virtus" ir "Baskonia"
Jau šį vakarą Kaune įvyksianti „Betsafe-LKL“ lyderių dvikova sulaukė nemenko ažiotažo – išparduoti visi bilietai į „Žalgirio“ arenoje vyksiančią „Žalgirio“

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime