Naujienos kraunasi...

Žalgiriečius su mokyklinukais palyginęs Š.Jasikevičius: to jau per daug (komentarai)

Autorius: Jaunius Sarapas, Krepšinis.lt.
Žalgiriečius su mokyklinukais palyginęs Š.Jasikevičius: to jau per daug (komentarai)
R.Achmedovo nuotr., DELFI
Kamuoliui bumbsint ties šonine linija Šarūnas Jasikevičius demonstratyviai rodė savo auklėtiniams aukotis krentant ant žemės. Ir Kauno „Žalgirio“ areną sausakimšai užpildę 12896 sirgaliai išvydo kietą žalgiriečių žaidimą.

Deja, bet ne tokį, kuris leistų parklupdyti karališkąjį Madrido „Real“ klubą – Lietuvos čempionai palūžo ketvirtame kėlinyje ir pralaimėjo 59:74.

Net pusantro kėlinio „Žalgirio“ atakų smaigalyje vis atsidurdavo aukštaūgiai – iš pirmųjų 27 taškų net 22 pelnė būtent jie: 9 – Augusto Lima, 8 – Paulius Jankūnas, 3 – Robertas Javtokas, 2 – Brockas Motumas. Iš gynėjų grandies pasižymėjo tik aštrų reidą link krepšio atlikęs Lukas Lekavičius ir rungtynių taškų sąskaitą tritaškiu atidaręs Leo Westermannas.

Po prancūzo antro tikslaus tolimo šūvio „Žalgiris“ dar pirmavo 30:28, bet po Pablo Laso paprašytos minutės pertraukėlės vos per 3 sek. leido Jaycee Carrollui tiksliai švystelėti tritaškį. Neapsikentęs Š. Jasikevičius iškart vėl sukvietė saviškius pasitarimui. Visgi tai nepadėjo – paskutinę 2:19 min. atkarpą net 0:10 pralaimėję Lietuvos čempionai ilsėtis į rūbinę išėjo turėdami 8 taškų deficitą (33:41).

Tačiau pailsėjęs „Žalgiris“ trečiame kėlinyje surengė porą sėkmingų atakų ir kietai besigindamas dusino „Real“ žvaigždes. Po desperatiško Sergio Llullo tritaškio į euforiją pasinėrė ne tik sirgaliai, bet ir pats Šaras – emocingai į saviškių pastangas reagavęs strategas delnu sumušė su puikiai rungtyniavusiu A. Lima. O štai po Artūro Milaknio tolimo šūvio iš savo vietų pakilo visa „Žalgirio“ arena – šeimininkai vėl svarstykles persvėrė savo naudai (49:48). Tiksint paskutinėms ketvirčio sekundėms Antanas Kavaliauskas žaisdamas nugara įveikė Othello Hunterio gynybą ir kamuolį galingai viena ranka įkrovė iš viršaus. Netrukus „Žalgiris“ dar ir apsigynė nuo ispanų atakos, o prieš paskutines 10 minučių švieslentėje degė vienodi skaičiai – 53:53.

Tačiau visas iliuzijas apie galimą sensaciją „Real“ bereikšmėmis pavertė akimirksniu – 4 minučių atkarpą laimėjo 14:0 ir sudėliojo visus taškus ant i.

„Jie žaidė solidžiau ir baudė mus už mūsų klaidas, o kai išmušė lemtingas momentas – sumetė metimus. Žinokit, sunku kalbėti. Situacijos, kuriose klydome, buvo juokingos – antros, trečios klasės. Baisiausia, kad nuo to laiko, kai tapau treneriu, komanda nepadarė jokios pažangos komunikacijoje vienas su kitu.

Visuomet norime uždaryti savo baudos aikštelę ir tam skiriame dėmesį. Bet šiandien komunikacija tarp aukštaūgių buvo labai bloga. Galbūt mums ambicijų trūksta, kad norėtume atimti iš „Real“ žaidėjų jų kontraktus. Sąžiningai, nemanau, kad jiems tai rūpi.

Noriu palinkėti, kad mano žaidėjai užsidirbtų pinigų, nes daugeliui „Žalgiris“ yra tik tiltas. Bet situacijos, kai praleidome taškus, buvo tikrai juokingos: tų pačių pozicijų žaidėjai nesusikalba ir nesilaiko taisyklių. Kai vienas padaro esminę klaidą gynyboje, aš išleidžiu kitą žaidėją ir jam paaiškinu, kaip nedaryti, o jis išeina ir tą pačią klaidą padaro.

Nežinau, ar aš ne iki galo savo darbą padarau komunikacijos srityje, bet jie paprasčiausiai nesusišneka. Tarsi girdžiu, kad šneka, bet arenoje tiek daug žmonių, kad negirdi vienas kito. Negalime iš situacijų, kai varžovai žaidžia dviese prieš du, gauti 7-8 laisvus metimus“, – spaudos konferencijoje akcentavo Š. Jasikevičius.

Trenerio pernelyg nesužavėjo ir auklėtinių įdėtos pastangos per pirmąsias 30 minučių, kuomet su Ispanijos milijonieriais žalgiriečiai kovėsi kaip lygūs su lygiais.

„Yra noras ir yra noras eiti pasmaugti žmogų. Kurie nori, tai eina ir smaugia, o kurie nori, tai tik ir nori. Jie nenori trise griūti dėl kamuolio, o jiems patiems varžovai jį išmuša iš rankų. Taip, „Real“ žaidėjai yra labiau patyrę, bet ką anksčiau nurašydavau ant patirties trūkumo, tai šiandien man jau buvo per daug“, – rankomis skėsčiojo 40-metis treneris.

Panašios kalbos sklido ir žalgiriečių rūbinėje.

„Nėra pas mus susikalbėjimo gynyboje. Visą sezoną ši problema mus lydi. Nesušnekame, nesusikeičiame. O „Real“ moka žaisti, kuomet pradeda pirmauti 8–10 taškų. Bėga, meta laisvi. Nepavyko mums apsiginti. Visi turime sužaisti kiekvienose rungtynėse. Kiekvienas žaidėjas turi įnešti savo indėlį. Smagu, kad A. Lima sužaidė geras rungtynes. Tikiuosi, jis išlaikys tokią formą ir energiją ir toliau“ , – po pralaimėjimo kalbėjo P. Jankūnas.

„Madridas turėjo silpnų vietų gynyboje, mes bandėme tai išnaudoti. Bet ne puolime šiandien buvo blogai. Gynyboje tikrai galėjome sužaisti geriau, svarbiais momentais jie tiesiog mus baudė. T. Thompkinsas nenustebino, geras metikas, išmetė laisvas metimus. Jis nemėgsta kontaktinio krepšinio, nori labiau mesti“ , – sakė Edgaras Ulanovas.

„Ketvirtame kėlinyje praradome savo energiją, o priešininkas buvo „Real“ – talentinga, atletiška komanda, kuri mus nubaudė. Esu energingas žaidėjas, visada stengiuosi taip žaisti. Šiandien man buvo neblogos rungtynės, tačiau mes pralaimėjome, todėl nesu patenkintas. Mes turime laimėti kitas rungtynes“ , – pridūrė A. Lima.

Naujosios Eurolygos eroje, nuo 2000-ųjų metų, „Žalgiris“ jėgas prieš „Real“ išbandė 16-ą kartą, bet patyrė jau net 15-ą nesėkmę. Ir aštuntą iš eilės. Vieninteles rungtynes kauniečiai laimėjo 2011 metų TOP-16 etape, kai savų žiūrovų akivaizdoje triumfavo 87:80.

O pirmoje šio sezono akistatoje „Žalgiris“ dėl pergalės kovojo iki pat paskutinių akimirkų – tuomet Madride Lietuvos komandą pražudė du itin sudėtingi 17-mečio Luko Dončičiaus tritaškiai (96:91).

Komentuoti
antasulc2017-01-21 13:51:11 Cituoti
Kyla klausimai. Kodėl pūdomi ant suoliuko perspektyvūs žaidėjai, o pasirašomos sutartys su jau tik nurašymui tinkančiais? Kai kurios net ilgalaikės. Geras pavyzdys buvo Plaza, nepabijojęs išvesti Kuziuką į žmones.
Kas gali atleisti iš darbo ar bent sudrausminti Motiejūną?
Gal kas žino Žalgirio klubo valdymo struktūrą, jos atskaitingumą?
MrVycka2017-01-20 22:52:17 Cituoti
svarbu, kad šūdryčiui netrūksta, nes superklubą sutriuškino, o prieš kitus ir kibiro taurėje bekiaušiai, ir lkl arba gauna, arba vos išsikapsto...taip kad į savo kiemą pažiūrėk...
vovka22017-01-20 22:41:10 Cituoti
Pats Saras vel pasake, kad bekiausiams truksta kiausu..
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Kauno „Žalgirio“ gretas ketvirtadienį oficialiai papildęs 28-erių metų 203 cm ūgio Demetre Riversas jau penktadienio popietę pasiekė Lietuvą.Su antra puse ir šuniu į Vilniaus
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
Eurolygos varžybų lankomumas išaugo beveik 20 proc., o Kauno „Žalgiris“ pagal šį rodiklį užėmė trečią vietą, rašo Krepšinis.lt.Eurolyga paskelbė, kad
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalio etapo tvarkaraštį, kuriame aiškūs visi rungtynių laikai, jeigu porose užtektų keturių mačų, rašo Krepšinis.lt.Atkrintamosiose netrūks
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
Jasikevičiaus kariauna įspūdingai nutraukė nesėkmių seriją
Jasikevičiaus kariauna įspūdingai nutraukė nesėkmių seriją
Stambulo "Fenerbahče" (22-5) nesėkmių seriją nutraukė iškovojant triuškinančią pergalę Turkijos pirmenybėse.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo aikštėje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug, rašo Krepšinis.lt.Pirmadienį
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Trečiasis šio sezono LKL grandų mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkų sekmadienį vyks sausakimšoje arenoje, rašo Krepšinis.lt.„Antras
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
„Betsafe-LKL“ čempionate laukia paskutinis reguliaraus sezono derbio mūšis, kuriame šį sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (21-2) namuose priims svečių, Vilniaus
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Kauno „Žalgiris“ uždarė sezoną Eurolygoje ir gali pilnai koncentruotis „Betsafe-LKL“ batalijoms.Artimiausias kauniečių mačas laukia jau šį sekmadienį, kuomet
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Jeigu Kauno „Žalgiris“ šį sezoną sugalvotų rinkti labiausiai patobulėjusį savo žaidėją Eurolygoje, užvirtų tikrai rimta kova, rašo Krepšinis.lt.Didelius žingsnius
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas užbaigė 2023–2024 m. Eurolygos sezoną, kuris šį kartą baigėsi nepatekus į atkrintamąsias.Ta proga Kauno „Žalgirio“
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
Kauno „Žalgiris“ Eurolygos reguliariojo sezono finiše užėmė 14-ą vietą, o tai yra paskutinė pozicija, už kurią turnyro organizatorė skiria premiją už pasiekimus sezono metu,
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Po pralaimėjimo Pirėjo „Olympiakos“ komandai Stambulo „Fenerbahče“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi gera repeticija prieš atkrintamąsias
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Paskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture įvyko nuožmus Graikijos ir Turkijos krepšinio grandų mūšis, kuriame nepakaklo pagrindinio laiko.Šarūn Jasikevičiaus treniruojama
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
Kauno „Žalgirio“ (14-20) krepšininkai pralaimėjimu užbaigė Eurolygos sezoną. Andrea Trinchieri auklėtiniai namuose rezultatu 62:64 (9:16, 16:15, 17:13, 20:20) nusileido Madrido
"Žalgiris" pratęsė kontraktą su Biručiu (trenerio ir žaidėjo komentarai)
"Žalgiris" pratęsė kontraktą su Biručiu (trenerio ir žaidėjo komentarai)
Kovas šiame sezone tęsiantis Kauno „Žalgiris“ jau deda pamatus ir kitam sezonui. Lietuvos čempionai pagal formulę „1+1“ pratęsė sutartį su pastaruoju metu gerą formą
Antras niuksas per kelias dienas: Jasikevičiaus auklėtiniai vėl prapylė Stambulo derbį
Antras niuksas per kelias dienas: Jasikevičiaus auklėtiniai vėl prapylė Stambulo derbį
Penktadienį prieš principinius varžovus neapgynę savų sienų Eurolygoje (80:82) pirmadienį Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai tiems patiems oponentams nusileido ir Turkijos
Po nesėkmės derbyje Jasikevičius akcentavo klaidas: nerodėme savo žaidimo
Po nesėkmės derbyje Jasikevičius akcentavo klaidas: nerodėme savo žaidimo
Po dramatiško pralaimėjimo Stambulo derbyje prieš „Anadolu Efes“ (80:82), Šarūnas Jasikevičius kalbėjo, jog „Fenerbahče“ nežaidė savo krepšinio
Dramatiškame Stambulo derbyje – Šaro auklėtinių nesėkmė ir gyvos "Anadolu Efes" viltys
Dramatiškame Stambulo derbyje – Šaro auklėtinių nesėkmė ir gyvos "Anadolu Efes" viltys
Šaruno Jasikevičiaus treniruojamai Stambulo „Fenerbahče“ (20-13) nepavyko sukomplikuoti principinio varžovo šansus žengti į atkrintamąsias. Lietuvio auklėtiniai namuose
Koks sezonas, tokia ir kulminacija: paskutinės vilties žaltvykslės nepaviję žalgiriečiai sunkiai gaudė kvapą
Koks sezonas, tokia ir kulminacija: paskutinės vilties žaltvykslės nepaviję žalgiriečiai sunkiai gaudė kvapą
Tarsi būtų pusvalandžiu pramiegoję žadintuvą ir po to visą dieną turėtų tekinomis vytis suplanuotą darbotvarkę – taip Kauno „Žalgiriui“ klostėsi šis Eurolygos sezonas,
Tragiškai tritaškius pataikęs bei Butkevičių praradęs "Žalgiris" krito Monake
Tragiškai tritaškius pataikęs bei Butkevičių praradęs "Žalgiris" krito Monake
Kauno „Žalgirio“ (14-19) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos išvykos rungtynėse. Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje rezultatu 66:69 (11:20, 18:19, 12:15,
Iššūkis "Žalgiriui" – užsikūrusi "Monaco": elitinė gynyba, Motiejūno svarba ir MVP kandidatas
Iššūkis "Žalgiriui" – užsikūrusi "Monaco": elitinė gynyba, Motiejūno svarba ir MVP kandidatas
Kauno „Žalgiris“ (14-16) ketvirtadienį žengs į dar vieną išlikimo mūšį Eurolygoje. Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje susirems su Donato Motiejūno atstovaujama
Žalgiriečius užstojęs Kurtinaitis prisiminė halės laikų istoriją: šiuo klausimu "Žalgirį" lydi sėkmė
Žalgiriečius užstojęs Kurtinaitis prisiminė halės laikų istoriją: šiuo klausimu "Žalgirį" lydi sėkmė
Andrea Trinchieri negailėjo karčių žodžių Panevėžyje išsiblaškiusiems savo auklėtiniams, tačiau Rimas Kurtinaitis nebuvo toks kategoriškas svečių iš Kauno atžvilgiu,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime