Naujienos kraunasi...

"Ryto“ žvaigždė A. Goudelockas – apie karčią praeitį JAV ir nuostabų jausmą Lietuvoje

"Ryto“ žvaigždė A. Goudelockas – apie karčią praeitį JAV ir nuostabų jausmą Lietuvoje
Įsibėgėjusiame 2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ čempionate netrūksta ryškių pavardžių. Prie lygos prisijungė 73 nauji krepšininkai, todėl sirgaliai sezono metu spės rasti žmonių, tapsiančių jų favoritais tiek aikštelėje, tiek už jos ribų.

Vienas ryškiausių „Betsafe-LKL“ naujokų – Vilniaus „Ryto“ gynėjas Andrew Goudelockas, dar visai neseniai vadintas taškų mašina Eurolygoje.

31 metų krepšininkui „Ryto“ klubas yra jau tryliktoji stotelė karjeroje. Nuo Los Andželo iki Kazanės, nuo Stambulo iki Milano, nuo Tel Avivo iki Šandogo Kinijoje ir nuo Venecijos iki Vilniaus. A. Goudelockas tarsi vienišas klajūnas išmaišė visą pasaulį, paragavo ir šilto ir šalto, kol atsidūrė vietoje, apie kurią buvo girdėjęs labai daug.

Žaidėjo praeitis leidžia daryti prielaidą, kad „Rytas“ nebus paskutinis jo klubas, tačiau tai toli gražu nereiškia, kad A. Goudelockas Vilniuje nutūpė netyčia.

Kalbėdamas su LKL.lt amerikietis papasakojo apie gana karčią, bet spalvų gyvenimui suteikusią realybę. Būdamas paauglys jis gyveno tik NBA svajone, o ši svajonė, kaip sako pats krepšininkas, gali būti labai apgaulinga.

Los Andželo „Lakers“ marškinėlius apsivilkęs 23 metų gynėjas tuomet dar tikrai nežinojo, kad beveik visa likusi karjera tęsis Europoje, o ketvirtą dešimtį krepšininkas pradės Lietuvos sostinėje – mieste, kuriame vos atvykęs jis pasijuto ryškia žvaigžde.

„Iš pradžių man, jaunam žmogui, Europa buvo šokas. Bet tai neįvyko tiesiog šiaip sau. Amerikoje buvau mėtomas į visas puses ir per labai trumpą laiką patyriau visko – išgirdau savo pavardę naujokų biržoje, debiutavau NBA, tada mane išsiuntė į plėtojimosi lygą, vėliau ten laimėjau MVP titulą, vėl grįžau į NBA, mane vėl išsiuntė i žemesnį lygį. Vasaros lygoje, pavyzdžiui, rinkdavau po kokius 24 taškus, aš tikrai žinojau, kad esu vertas daugiau.

Supratau, kad nusipelniau vietos NBA, bet galiausiai pasakiau sau ir jiems: „Pamirškite tai. Pamirškite mane. Rasiu komandas, kurios manęs tikrai norės“. Turėjau pakeisti savo mąstymą, turėjau pakeisti savo gyvenimą. Tiesiog turėjau išvykti, nes žinojau, kad galiu žaisti aukštame lygyje, bet NBA durys man vis buvo užveriamos“, – apie karjeros vingius LKL.lt pasakojo A. Goudelockas.

– Andrew, jei pabandytumėte atsiminti save kaip vaiką. Kur buvo tos krepšinio užuomazgos, kodėl būtent krepšinis? – paklausė LKL.lt.

Mano šeima, mano tėvas, aš pats jo nepažinojau, bet jis žaidė krepšinį. Visi vyrai mano giminėje žaidė krepšinį. Mieste, kuriame gimiau ir augau, visi žinojo mano pavardę, kaip krepšininko pavardę. Tiesiog įsitraukiau į tai. Kai pradėjau lankyti mokyklą, pradėjau žaisti kiekvieną dieną. Tiesą sakant, man sekėsi neblogai nuo pat pradžių, todėl didelių abejonių dėl krepšinio mano gyvenime nebuvo.

– Sakote, kad sekėsi neblogai. O kada supratote, kad tas neblogas krepšinis taps jūsų pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu ir kad jūs – profesionalas?

Buvau gana jaunas. Tiesą sakant lygiagrečiai žaidžiau ir amerikietišką futbolą, ir krepšinį. Abejose šiose šakose man sekėsi tikrai neblogai. Pasirinkau krepšinį, nes jame patirdavau mažiau skausmo – juk amerikietiškajame futbole tu tikrai turi būti sukandęs dantis. Tai nebuvo sunkus sprendimas ir dėl jo nesigailiu.

– Į Europą atvykote labai anksti ir nusileidote tiesiai Kazanėje, Rusijoje. Koks tai buvo jausmas?

Tai buvo šokas. Bet tai neįvyko tiesiog šiaip sau. Amerikoje buvau mėtomas į visas puses ir per labai trumpą laiką patyriau visko – išgirdau savo pavardę naujokų biržoje, debiutavau NBA, tada mane išsiuntė į plėtojimosi lygą, vėliau ten laimėjau MVP titulą, vėl grįžau į NBA, mane vėl išsiuntė i žemesnį lygį. Vasaros lygoje, pavyzdžiui, rinkdavau po kokius 24 taškus, aš tikrai žinojau, kad esu vertas daugiau. Supratau, kad nusipelniau vietos NBA, bet galiausiai pasakiau sau ir jiems: „Pamirškite tai. Pamirškite mane. Rasiu komandas, kurios manęs tikrai norės“. Turėjau pakeisti savo mąstymą, turėjau pakeisti savo gyvenimą. Tiesiog turėjau išvykti, nes žinojau, kad galiu žaisti aukštame lygyje, bet NBA durys man vis buvo užveriamo.

– Vilnius jums jau tryliktoji stotelė. Ar krepšininką galėtum palyginti su keliautoju aplink pasaulį?

Kaip kuriems žaidėjams pasiseka ir jie iškart randa komandą, kuri juo pasitiki, kuri susieja ateitį su juo, pavyzdžiui, septyneriems ar aštuoneriems metams. Bet man taip nenutiko. Kad ir kokioje komandoje atsidurdavau, giliai viduje žinodavau, kad kažkada galiu grįžti į NBA, todėl nesitardavome dėl ilgalaikių sutarčių. Tokį požiūrį man įskiepijo mano agentas, kuris nuolat kartojo, kad niekada nežinai, kaip viskas klostysis po šio sezono. Žinote, dėl to tikrai esu laimingas – juk per savo karjerą pamačiau daug ypatingų vietų visame pasaulyje, paliečiau daug skirtingų kultūrų ir pažinau daug naujų žmonių.

– Jau spėjote debiutuoti „Betsafe-LKL“ čempionate. Ką žinojote apie šią lygą prieš atvykdamas?

Apie Lietuvos krepšinio lygą („Betsafe-LKL“) buvau girdėjęs tikrai daug. Turiu nemažai draugų, kurie čia žaidė arba žaidžia, todėl visada žinojau, kad tai stipri lyga. Žinojau, kad Lietuvoje krepšinis yra aukšto lygio, todėl daug abejonių prieš čia atvykstant tikrai neturėjau. Man tai dar viena vieta tobulėti – nepasakysiu nieko naujo, kad ir kur žaisčiau, noriu būti pati geriausia savo versija. O skirtingos vietos, skirtingi varžovai, leidžia dėti tuos žingsnius į priekį. Dabar esu čia, darysiu viską, ką galiu, kad žaisčiau geriausią krepšinį ir kartu su komanda laimėtume tiek, kiek įmanoma.

– Kokį įspūdį palieka Vilnius? Ar jau spėjote pajausti, kad žmonės čia iš tiesų mėgsta krepšinį?

Ką labiausiai mėgstu Vilniuje, tai žmones. Galiu pasakyti, kad jūs labai malonūs ir svetingi. Nors praleidau čia nedaug laiko, jau dabar pajaučiau, kad mane Vilniuje krepšinio sirgaliai atpažįsta – sustabdo gatvėje, ką malonaus pasako, kažką padovanoja. Taip pat dar nė karto nepajaučiau, kad esu užsienietis, kad esu juodaodis. Kitur būdavo, kad išeini į miestą ir jauti tuos nemalonius žvilgsnius, nes esi kitoks. Vilniuje taip tikrai nėra, čia visi vienodi. Klausiau Donato Motiejūno apie lietuvius, tai sakė, kad priims maloniai, bet esu tikrai labai maloniai nustebęs, nes nesitikėjau, kad tas kasdienis bendravimas bus toks paprastas ir šiltas.

–  Didžiausias asmeninis šio sezono tikslas yra...?

Noriu laimėti kuo daugiau rungtynių, būti geriausia savo versija ir, svarbiausia, išvengti traumų. Svarbiausia sveikata. Jei būsiu sveikas, tai bus puikus sezonas, nes jau dabar matau, kad turime puikų trenerių štabą ir talentingus komandos draugus.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Rezultatyviausias Kuzminskas nepadėjo – AEK baigė Čempionų lygos "Top 16" etapą be pergalių
Rezultatyviausias Kuzminskas nepadėjo – AEK baigė Čempionų lygos "Top 16" etapą be pergalių
Mindaugas Kuzminskas žaidė rezultatyviausiai, tačiau Atėnų AEK (0-6) taip ir nepavyko iškovoti nė vienos pergalės FIBA Čempionų lygos "Top 16" etape.Ilizaso Zouroso auklėtiniai
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime