Naujienos kraunasi...

"Šiauliai" pakibo ore: naujas "žaidėjas" gali perrašyti trijų lygų planus (straipsnis)

Autorius: Aurimas Kuckailis, Krepšinis.lt.
"Šiauliai" pakibo ore: naujas "žaidėjas" gali perrašyti trijų lygų planus (straipsnis)
Kalbos apie krizės purtomų „Šiaulių“ ketinimus parduoti LKL licenciją nuvedė prie Jonavos sporto klubo, kuris su naująja arena tapo itin patrauklus trims svarbiausioms Lietuvos krepšinio lygoms – LKL, NKL ir RKL. Kryžkelėje stovintys jonaviečiai pateko į kuriozišką situaciją, kuriai išnarplioti gali prireikti ir naujų Lietuvos krepšinio federacijos sprendimų.

„Šiaulių“ komandos iškritimas būtų didžiulė netektis LKL lygai. Per visą istoriją šiauliečiai lygoje rikiuojasi trečioje vietoje pagal užimtas vietas. Tačiau neskubėkime, dar yra rungtynių ir laiko“, – Krepšinis.lt teigė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Iki LKL reguliariojo sezono pabaigos „Šiauliai“ (3/21) dar žais 12 rungtynių. Komandą nuo Kėdainių „Nevėžio“ (5/19) skiria 2 pergalės, o nuo Alytaus „Dzūkijos“ (6/18) – 3 pergalės.

Nuo ilgamečių LKL prizininkų šį sezoną nusisuko ne tik sportinė, bet ir finansinė sėkmė – klubas turi skolų, kurioms padengti buvęs vadovas Adomas Klimavičius netgi ketino parduoti LKL licenciją. Galimas pirkėjas, su kuriuo buvo susėsta prie derybų stalo – Jonavos sporto klubas.

Viskas atrodytų gražu, tačiau čia didžiausias kuriozas – naują areną ką tik atidarę jonaviečiai Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) liko paskutinėje 14-oje vietoje ir pagal sportinį principą turi kristi į žemesnę Regionų krepšinio lygą (RKL).

Pasirodo, Jonavos sporto klubas turi tris galimus ateities scenarijus. Kurį iš jų pasirinks, paaiškės po pusantro mėnesio.

„Kol kas laukiame, kaip pasibaigs RKL, NKL, LKL sezonai, kaip bus išspręstas „Šiaulių“ klausimas. Jonava pasistatė areną, miestas suinteresuotas, kad komanda žaistų kuo aukštesniame lygyje“, – Krepšinis.lt komentavo Jonavos sporto klubo prezidentas Vaidas Vaškevičius.

Anot jo, realiausia, kad jonaviečiai žais RKL arba NKL lygose, tačiau neatmetamas ir LKL variantas: „Viskas yra įmanoma. Reikėtų padirbėti, bet biudžetą LKL lygai galima būtų surinkti. Tačiau mes lygai taip pat turime būti įdomūs, perspektyvoje ji turi matyti mūsų miestą ir komandą.“

Jonavos sporto klubo įstojimas į LKL ne sportiniu principu nebūtų paprastas. Kaip aiškino R. Brazauskas, „Šiauliai“ negalėtų parduoti savo LKL licencijos, jei liktų paskutiniai ir iškristų į NKL lygą – tą teisę turėtų tik likusios devynios LKL komandos.

„Jei bus kaip pernai – NKL lygos nugalėtoja (praėjusį sezoną – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – Krepšinis.lt) neatėjo į LKL, tuomet dešimta LKL komanda liktų mūsų lygoje. Jei atsirastų Jonavos ar kitas klubas, norintis ateiti komerciniu principu į esančią laisvą vietą, tuomet LKL valdyba spręstų, ar palikti dešimtą vietą užėmusią ekipą, ar priimti naują komerciniu būdu“, – kalbėjo LKL generalinis direktorius.

Ar LKL negalvoja apie lygos dalyvių plėtrą?

„Jei padidinsime komandų skaičių – susilpninsime lygą. 3-4 metus nematome galimybių LKL plėtrai Lietuvoje. Kol kas optimaliausias dalyvių skaičius yra 10“, – teigė LKL prezidentas R. Milašius.

Vieta LKL komerciniu būdu kainuotų 300 tūkst. eurų ir panašu, kad šis kelias būtų tiesiausias jonaviečiams į aukščiausią šalies krepšinio lygą. 

Naujasis „Šiaulių“ klubo direktorius Mindaugas Žukauskas griežtai neigia LKL licencijos pardavimo galimybę, o NKL čempionų titulą ginančios šios lygos lyderės Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ prezidentas Klemencas Agentas apie pakilimą į LKL po šio sezono dar negalvoja.

„Apie jokius licencijų pardavimus nėra nė kalbų. Nežinau, iš kur čia ištraukta. Ieškome rėmėjų, kalbamės su miestu. Atsirado nauji žmonės, kurie padeda su vizija kitam sezonui. Niekam savo vietos neužleisime ir, grąžinę skolas, stengsimės kitą sezoną kovoti LKL“, – Krepšinis.lt sakė M. Žukauskas.

Anot jo, pirmiausiai vietą LKL šiauliečiai sieks išsaugoti sportiniu principu – per likusias LKL rungtynes atsispirti nuo turnyro lentelės dugno ir pakilti aukščiau.

„Skolos nėra didelės, jas mėginsime padengti“, – teigė „Šiaulių“ direktorius.

Tuo metu Marijampolės klubo „Sūduva-Mantinga“ prezidentas K. Agentas teigė, kad LKL scenarijaus šių metų planuose nėra.

„Neturėsime dar pasistatę arenos, o pagal LKL reikalavimus dabartinė mūsų namų aikštė neatitinka reikalavimų, – aiškino jis. – Marijampolėje areną statyti pradės vėlyvą pavasarį ir per metus ji turėtų būti paruošta.“

K. Agentas tvirtino, kad dar metus pažaidusi NKL ir, galbūt, vėl tapusi NKL čempione, komanda būtų visapusiškai pasirengusi grumtis LKL lygoje.

„Komanda bus subrendusi, trenerių štabas ir žaidėjų kolektyvas – „susicementavęs“. Mes turime pasiruošti ir garbingai ginti Suvalkijos kraštą aukščiausioje lygoje“, – ambicijas į ateitį brėžė Marijampolės ekipos prezidentas.

300 tūkst. eurų suma Jonavos sporto klubo prezidento negąsdina: „Laimėti NKL lygą reikia panašių pinigų. Tačiau yra ir kita pusė. Kas iš to, jei susimokėjęs 300 tūkst. eurų po sezono iškrenti. Reikia pasirinkti tą naštą, kurią paneštume. Kam būti pajuokos objektu?“

Įdomu, kad net pusė dabartinių LKL komandų vietą aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje nusipirko.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Alytaus „Dzūkija“ perpirko licencijas iš kitų klubų, o „Šiauliai“ (dar 1994 metais – Krepšinis.lt), Utenos „Juventus“ ir Kėdainių „Nevėžis“ LKL nariais tapo komerciniu būdu.

Jei visgi Jonavos sporto klubas nuspręstų nekelti kojos į LKL, jo lauktų nežinia dėl RKL ir NKL lygų.

Pasirodo, į RKL lygą iškristi jonaviečiams gal ir nebus lemta. Prie tokio scenarijaus labiausiai gali prisidėti NKL valdyba.

„Jei RKL čempionė neturės salės, atitinkančios NKL reikalavimų, ji negalės pakilti, – Krepšinis.lt komentavo NKL vykdantysis direktorius Giedrius Grybauskas. – Licencijų gali nesulaukti dar dvi komandos, kurioms leidome šį sezoną žaisti išimties tvarka. Tai KTU ir „Telšiai“.

Pasak jo, KTU ekipa yra pasižadėjusi per sezoną įrengti naujus dušus ir pagerinti salės apšvietimą, o „Telšiai“ – įsirengti salę. Šiuo metu telšiškiai neturi namų arenos ir rungtyniauja Mažeikiuose.

„Tad turėsime 12 arba 13 komandų. Jonavos sporto klubas tikrai turi gerus šansus likti NKL. Turint galvoje per 2 tūkst. žiūrovų talpinančią areną, Jonava, lyginant su kitais miestais, turės didesnį svorį“, – sakė G. Grybauskas.

Jei visgi jonaviečiai iškristų į RKL lygą, čia jų laukia dar vienas kol kas Lietuvos krepšinio federacijos nereglamentuotas atvejis.

„RKL žaidžia Jonavos sporto klubo dubleriai. Tad to paties klubo čia bus jau dvi komandos. Tai pažeidžia sportinę etiką. Kartu su LKF turime tai sutvarkyti. NKL siūlymas yra toks: jei komanda krenta, tai savo dublerių komandą stumia į dar žemesnę lygą – šiuo atveju į RKL B divizioną“, – kalbėjo NKL vykdantysis direktorius.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Išretėjusius palangiškius pranokusi "Sūduva-Mantinga" – per žingsnį nuo bronzos
Išretėjusius palangiškius pranokusi "Sūduva-Mantinga" – per žingsnį nuo bronzos
Dar vienoje atkaklioje „7bet-NKL“ bronzinės serijos akistatoje triumfavo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, kuri išvykoje 81:76 (22:17, 22:16, 12:23, 25:20) įrodė pranašumą
Vainauskas ketinimus parduoti Palangos klubą vadina "veiklos tęstinumu"
Vainauskas ketinimus parduoti Palangos klubą vadina "veiklos tęstinumu"
„Situacija pasikeitė ir tai yra reakcija į ją“, – taip Jonas Vainauskas aiškino pasiūlymą Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai perimti „Olimpo“ klubo
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Ilgai lauktas sugrįžimas įvyko. Vilniaus „Wolves Twinsbet“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras po sunkios traumos šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionato
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
„Betsafe-LKL“ čempionatas vienam vakarui sugrįžo į Prienus, kur dominavo latvių talento sugrįžimo sulaukę Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (19-8) krepšininkai. Šeimininkų
Kretingoje šeimininkavę ir šturmą atlaikę jurbarkiečiai išlygino finalo seriją
Kretingoje šeimininkavę ir šturmą atlaikę jurbarkiečiai išlygino finalo seriją
Iš sausakimšo Kretingos sporto centro pergalę išsivežė „Jurbarkas-Karys“. Povilo Valaičio kariai išvykoje 84:76 (23:18, 31:21, 18:21, 12:16) atlaikė „Kretingos“
Neįtikėtinas Varanausko šou dramatiškai išvedė Birštono klubą į finalą
Neįtikėtinas Varanausko šou dramatiškai išvedė Birštono klubą į finalą
Penktadienio vakarą, Utenoje paaiškėjo antrasis Nostra.lt-RKL B diviziono finalo dalyvis. Juo tapo Birštono „Milasta“, kuri pusfinalyje 92:88 (27:20, 19:28, 21:14, 25:26) nugalėjo
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Po susidariusios pertraukos tvarkaraštyje Vilniaus „Wolves Twinsbet“ šeštadienį grįžta į šalies čempionato kovas ir priims į svečius atvykstančią Pasvalio
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
Vilniaus „Rytas“ (21-5) sužaidė ypatingas rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), pergale paženklindamas Chucko Eidsono pagerbimą.Vilniečiai savo arenoje 83:74 (24:18,
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) netikėtu rezultatu ir rekordu baigėsi dviejų antrosios lentelės dalies klubų susidūrimas. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
Klaipėdos „Neptūnas” pasikvietė 24 metų graiką Georgios Kamperidis, su kuriuo sutartis sudaryta iki sezono pabaigos. „Nusprendėme prieš svarbiausias kovas Lietuvos krepšinio
Marijampoliečiai dramatiškai palaužė "Olimpą" ir išlygino bronzinės serijos rezultatą
Marijampoliečiai dramatiškai palaužė "Olimpą" ir išlygino bronzinės serijos rezultatą
Netekčių pažymėtose „7bet-NKL“ mažojo finalo rungtynėse triumfavo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai, kurie namų tvirtovėje 83:81 (23:20, 20:15, 22:25,
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) kubai vienijasi labdaros turui ir skelbia naują iniciatyvą – labdaros turą „Už pergalę gyventi“.Per artimiausias kelias
B divizionas: finalo ketverto apžvalga ir lygos geriausiųjų apdovanojimai
B divizionas: finalo ketverto apžvalga ir lygos geriausiųjų apdovanojimai
Balandžio 19-20 dienomis, Utenoje įvyks 2023/2024 metų sezono Nostra.lt-RKL B diviziono finalo ketvertas.Į lemiamų rungtynių etapą šiemet iškopė Birštono „Milasta“,
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
„Šiaulių“ komanda išgyvena sudėtingą savaitę: pirmadienį sužaistos rungtynės su Kėdainiu „Nevėžiu-Optibet“, o dabar prieš akis – kovos su Vilniaus
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
„Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone likus vos kelioms savaitėms, turnyrinės lentelės apačios klubai kabinasi į paskutiniuosius šiaudus vilties pasiekti atkrintamąsias varžybas.Pasvalio
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Jurbarke vos neprisižaidusi "Kretinga" finalą pradėjo pergale
Jurbarke vos neprisižaidusi "Kretinga" finalą pradėjo pergale
Prasidėjusiame „7bet-NKL“ didžiajame finale plonu ledu vaikščiojusi „Kretinga“ įsirašė pirmąją pergalę. Arimanto Mikaločiaus kariauna išvykoje 87:78
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ atliko svarbų ėjimą kito sezono komplektacijoje – Aukštaitijos ekipa susitarė su vyr. treneriu Nenadu Čanaku dėl naujos sutarties.Panevėžiečių
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Balandžio 16 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse prasidėjo dar viena A diviziono ketvirtfinalio serija, kurioje pirmąją pergalę pasiekė Kėdainių sporto centras.Gedimino Butkaus auklėtiniai namuose

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime