Naujienos kraunasi...

Ž.Skučas: nuo praėjusio sezono, kai žaidžiau "Lietkabelyje" buvau pasimetęs krepšinyje

Ž.Skučas: nuo praėjusio sezono, kai žaidžiau "Lietkabelyje" buvau pasimetęs krepšinyje
Pasvalio „Pieno žvaigždės“ patyliukais tapo karščiausia „Betsafe–LKL“ komanda.

Aukštaitijos klubas išgyveno sunkų sezono startą, pakeitė nepasiteisinusius legionierius, o dabar skina nuoseklaus darbo vaisius – septynios pergalės per pastaruosius aštuonis mačus ir viena sėkmingiausių atkarpų klubo istorijoje.

Užsikūrę Gedimino Petrausko auklėtiniai pagal pergalių skaičių susilygino su ketvirtoje vietoje žengiančiu Panevėžio „Lietkabeliu“. Ilgesnę pergalių seriją pasvaliečiai turėjo tik 2015-aisiais, tuomet Manto Šerniaus diriguojama ekipa po Naujųjų metų pasipildė Michaelu Dixonu ir laimėjo aštuonis susitikimus paeiliui.

„Neturime vieno lyderio, o tai yra mūsų arkliukas, – tinklalapiui LKL.lt klubo stiprybę įvardino ekipos treneris G. Petrauskas. – Komandoje yra 5–6, o kartais daugiau žmonių, kurie gali duoti gerą rezultatą.

Tokia yra mūsų vizija, mes taip dirbame nuo sezono pradžios. Žaidėjai apsipranta ir randa savo rolę, jie mėgaujasi žaidimu.“

Sėkmingas „Pieno žvaigždžių“ ruožas sutapo su Žygimanto Skučo atvykimu, kuris šį sezoną pralaimėjimo kartėlį yra patyręs tik kartą – išvykoje prieš Vilniaus „Rytą“.

Iš Prancūzijos į Lietuvą sugrįžęs puolėjas ne tik sustiprino silpnąja komandos vietą – kovą dėl atšokusių kamuolių, bet spėjo ir du kartus tapti „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju.

„Nuotaikos tik pozityvios, po pusantrų metų kracho atėjo kažkas geresnio, – tinklalapiui LKL.lt savo vieta Pasvalyje džiaugėsi Ž. Skučas. – Nuo praėjusio sezono pradžios, kuomet žaidžiau „Lietkabelyje“, buvau pasimetęs krepšinyje.

Psichologinė ir žaidimo laisvė yra didžiulė mūsų jėga. Nežinau, kokie buvo klubo iškelti tikslai prieš sezoną, bet mes nejaučiame įtampos.

Būna, kad kitus žaidėjus laisvė slegia, aikštėje vyksta chaosas, bet mus atvirkščiai.

Pasvalyje yra tokia žaidėjų grupė, kuri moka tą išnaudoti.“

„Pieno žvaigždės“ vis dar yra prasčiausia komanda lygoje pagal atkovotus kamuolius (vid. 31,2 atk. kam.), bet pagal šį rodiklį pranoko varžovus pastarosiose ketveriose rungtynėse.

„Žygimantas į komandą atvyko kaip papildymas, trūkumų likvidavimas, o ne pakaitalas kažkam. Smagu, kad su jo atėjimu pagerėjo komandos kova dėl atšokusių kamuolių“, – tinklalapiui LKL.lt teigė klubo direktorius Arūnas Burkevičius.

„Komandos visą sezoną gerina du dalykus: puolimą ir gynybą. Į tai įeina tarpusavio supratimas, perdavimų kokybė, kalbėjimas gynyboje. Manau, kad didžiausią bėdą – atkovotus kamuolius – mes šiek tiek pagerinome, kaip ir tritaškių pataikymą. Šie dalykai džiugina, bet turime dar daug taisytinų dalykų“, – sakė G. Petrauskas.

Sezono startas Pasvalio ekipai buvo sunkus – viena pergalė per pirmuosius penkis mačus. Tuomet sekė išsiskyrimas su trimis vilčių nepateisinusiais legionieriais – Ericu McClellanu, Justinu Wattsu bei Lance‘u Jeteriu.

Pirmajam nepavyko perprasti ir įsilieti į komandos sistemą, antrasis amerikietis pasižymėjo lėtai priimtais sprendimais ir savanaudišku žaidimu, tuo metu L. Jeteris atvyko su didžiuliu viršsvoriu, kurio nepavyko atsikratyti ir sezono eigoje.

191 cm ūgio įžaidėjas į Pasvalį persikėlė sverdamas net 124 kilogramus, o per pirmuosius du mėnesius numetė vos 4.

„Juk įžaidėjas negali tiek sverti, jis turi būti judriausias aikštelėje. Gynėjas su tokiu svoriu negali intensyviai traukti 26 minutes. L. Jeterio pakeitimas į Jay Threattą mums atsipirko 200 proc.“, – sakė A. Burkevičius.

29-erių J. Threattas tapo tikru „Pieno žvaigždžių“ atakų generolu.

Amerikietis įžaidėjas šiuo metu užima antrąją vietą lygoje pagal pelnomus taškus (vid. 13,3), antrąją pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 5,5) bei devintąją – pagal naudingumo balus (vid. 14,2).

„Jis ne tik gali žaisti du prieš du, atlikti perdavimą ar pats įmesti, bet gali ir individualiai įveikti bet kurį varžovą. Pokytis įžaidėjo pozicijoje buvo labai svarbus, nes J. Threattas mūsų žaidimui daug ką reiškia“, – sakė Ž. Skučas.

Sezono metu ekipą galėjo ištikti ir daugiau pokyčių – Pasvalio komandos puolėju Tomu Lekūnu stiprų susidomėjimą rodė Jono Vainausko valdomas „Lietkabelis“, vis dėlto „Pieno žvaigždės“ nutarė neišleisti penkto naudingiausio komandos krepšininko (vid. 11,7 naud. bal.).

T. Lekūnas pastaruoju metu tiesiog dega, per pastarąsias šešerias rungtynes rinkdamas po 21 naudingumo balą, o praėjusį savaitgalį prieš Prienų „Skycop“ surinko 30 naudingumo balų bei sulaukė naudingiausio savaitės žaidėjo įvertinimo.

Kaip teigė A. Burkevičius, prie solidaus puolėjo žaidimo stipriai prisideda išvalyta galva nuo minčių apie persikėlimą į kitą Aukštaitijos komandą.

„Jis kovojo su savimi, kuomet jį J. Vainauskas kvietė į „Lietkabelį“, mintys buvo susivėlusios. Mes jo neišleidome, sakėme, kad dirbtų, stengtųsi, o kitais metais galės išvažiuoti. Reikalai susitvarkė“, – teigė A. Burkevičius.

Tiesa, permainų vėjai „Pieno žvaigždžių“ ekipos laivą dar gali užsiūbuoti. Nors Emmanuelis Omogbo vis dar užima 6-ąją vietą pagal naudingumo balus pirmenybėse, tačiau klubas nėra patenkintas aukštaūgio iš Nigerijos požiūriu į darbą.

Panašu, kad naudingiausio „Betsafe–LKL“ spalio mėnesio krepšininko dienos Pasvalyje – suskaičiuotos.

„Dabartinis Omogbo atsinešimas į bendrą reikalą mūsų nebetenkina, – neslėpė A. Burkevičius. – Jis yra didelis vaikas, kuris nori per gyvenimą bristi labai lengvai. Jis nori žaisti, bet nenori ruoštis rungtynėms.

Tai parodė ir mačas Prienuose – jis galvoja apie ateitį, savo statistiką, o ne kaip gintis. Jam geriau pralaimėti, bet turėti gerą statistiką.“

Gerą bangą pagavusios „Pieno žvaigždės“ tikisi ją išlaikyti kiek įmanoma ilgiau.

G. Petrausko auklėtiniai jau po dviejų savaičių Panevėžyje prieš „Lietkabelį“ žais atsakomąjį „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mačą, kuriame stengsis panaikinti Pasvalyje įgytą 10 taškų deficitą.

„Gali būti nusiteikęs maksimaliai, bet komandoms būna ir blogų dienų. Vis dėlto, galvoju, jei mums bus gera diena, o „Lietkabeliui“ šiek tiek prastesnė, tuomet tas 10 taškų skirtumas yra tolygus nuliui“, – sakė Ž. Skučas.

Nors „Pieno žvaigždžių“ klubas LKF Didžiojoje taurėje dukart nužygiavo iki finalo, kuriame pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“, tačiau Karaliaus Mindaugo taurėje jiems dar nėra pavykę prasibrauti iki finalo ketverto.

Toks pasiekimas Pasvalio klubui neabejotinai būtų istorinis įvykis, ryškiomis raidėmis įrašytas į klubo metraščius.

„Žinoma, norėčiau patekti į finalo ketvertą kaip dalyvis, o ne kaip žiūrovas. Mes to norime, o tai normalu. Nesame ir nebūsime priskiriami prie favoritų, bet mes pažadame kautis Panevėžyje.

Patekimas į finalo ketvertą būtų didelė šventė klubui ir man, kaip treneriui, bei visai organizacijai“, – sakė treneris G. Petrauskas.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Pieno žvaigždes" paliko rezultatyviausias LKL žaidėjas
"Pieno žvaigždes" paliko rezultatyviausias LKL žaidėjas
Pasvalio „Pieno žvaigždes“ abipusiu susitarimu palieka amerikietis Brandonas Tabbas.27-erių 193 cm ūgio gynėjas šį sezoną „Betsafe-LKL“ vidutiniškai per 31
Tabbą su Švedu lyginęs Jasilionis: kol žaidėjai nenugalės ego, mums bus sunku
Tabbą su Švedu lyginęs Jasilionis: kol žaidėjai nenugalės ego, mums bus sunku
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliarusis sezonas – įsibėgėjęs. Kai kurie klubai sprendžia dilemas, kaip išlaikyti geresnes pozicijas prieš atkrintamąsias,
Gausūs Tabbo tritaškiai nesulaikė "Nevėžio" nuo pirmosios pergalės išvykoje
Gausūs Tabbo tritaškiai nesulaikė "Nevėžio" nuo pirmosios pergalės išvykoje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pirmąją šio sezono pergalę išvykoje pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-14). Gedimino Petrausko auklėtiniai
"Pieno žvaigždės" prisiviliojo Lietuvoje jau žaidusį prancūzą
"Pieno žvaigždės" prisiviliojo Lietuvoje jau žaidusį prancūzą
Su Josephu Bakeriu atsisveikinusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa turi naujoką, komandą iki sezono pabaigos papildė Lietuvoje jau pažįstamas Darylas Doualla. Talentingas gynėjas
Šeškaus kariaunos gretas sustiprino Marinkovičius
Šeškaus kariaunos gretas sustiprino Marinkovičius
Jonavos "CBet" ekipos priekinę liniją sustiprino nemažai patirties įvairių šalių lygose sukaupęs 30-metis 207 cm ūgio Ivanas MarinkovičiusCentro ir sunkiojo krašto pozicijose
"Wolves" užtikrintai apgynė savo tvirtovę
"Wolves" užtikrintai apgynė savo tvirtovę
Užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašė Vilniaus „Wolves“ (13-5) komanda, kuri namuose 94:79 (31:17, 21:24, 21:20, 21:18) nugalėjo
Panevėžiečiai laimėjo sunkią kovą Pasvalyje
Panevėžiečiai laimėjo sunkią kovą Pasvalyje
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (10-6) turėjo rimtai pakovoti, kad Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašytų dar vieną pergalę.Nenado Čanako auklėtiniai
Lietuvių vedamas "Žalgiris" išsivežė triuškinančią pergalę iš Pasvalio
Lietuvių vedamas "Žalgiris" išsivežė triuškinančią pergalę iš Pasvalio
Du kėlinius Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (5-12) kovojo su Kauno „Žalgiriu“ (15-2), tačiau vėliau palūžo.Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykos „Betsafe-LKL“
Lekūnas – apie akistatą su "Žalgiriu", įsiliejimą į komandą bei patitį Vengrijoje
Lekūnas – apie akistatą su "Žalgiriu", įsiliejimą į komandą bei patitį Vengrijoje
Pasvalio „Pieno žvaigždes“ po Naujųjų metų papildė sūnus paklydėlis – Tomas Lekūnas. Iš Vengrijos sugrįžęs puolėjas pasidalijo pirmąja legionieriaus patirtimi ir
Permainingoje kovoje – tvirtas mažeikiškių revanšas "Pieno žvaigždėms"
Permainingoje kovoje – tvirtas mažeikiškių revanšas "Pieno žvaigždėms"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) svarbią pergalę iškovojo Mažeikių „M Basket-Delamode“ (7-9) komanda, kuri namuose 100:74 (14:18, 23:20, 34:22, 29:14)
Jonavoje – Tabbo pakartotas rekordas ir iš didžiulės duobės išlipusių pasvaliečių revanšas
Jonavoje – Tabbo pakartotas rekordas ir iš didžiulės duobės išlipusių pasvaliečių revanšas
Didžiulį deficitą panaikinusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (5-9) šeštadienio vakarą pademonstravo charakterį ir pasiekė dramatišką pergalę Jonavoje.Aurimo
Įspūdingą atkarpą fiksuojantis Jarumbauskas – apie darbą su Babrausku ir metus Ispanijoje
Įspūdingą atkarpą fiksuojantis Jarumbauskas – apie darbą su Babrausku ir metus Ispanijoje
Iš pagrindų tarpsezoniu atsinaujinusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa ne tik pasikvietė būrį naujokų, bet ir susigrąžino vieną puikiai pažįstamą veidą – Simą
Pasvalyje – dramatiška "Neptūno" pergalė
Pasvalyje – dramatiška "Neptūno" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečią pergalę iš eilės pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“ (6-6), kuris išvykoje 86:83 (24:19, 18:26, 19:13, 25:25)
Auklėtinius dėl pasyvumo pliekęs Maksvytis: šįmet yra nemažai raudonų vėliavų
Auklėtinius dėl pasyvumo pliekęs Maksvytis: šįmet yra nemažai raudonų vėliavų
Vangiai atrodęs Kauno „Žalgiris“ (9-2) pirmą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ratą pabaigė sensacingu ir skaudžiu pralaimėjimu namie, nusileisdamas dominavusiam Klaipėdos „Neptūnui“
Watsono metimas atnešė "Pieno žvaigždėms" dramatišką pergalę po pratęsimo
Watsono metimas atnešė "Pieno žvaigždėms" dramatišką pergalę po pratęsimo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) uždarytas pirmasis ratas.Dramatišką pergalę pasiekė Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (4-7), kurios Jordano Watsono metimu
"Šiauliai" triuškinančia pergale užbaigė "Pieno žvaigždžių" pasirodymą KMT
"Šiauliai" triuškinančia pergale užbaigė "Pieno žvaigždžių" pasirodymą KMT
Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (1-5) pralaimėjimu atsisveikino su Citadele Karaliaus Mindaugo taure (Citadele KMT).Aurimo Jasilionio auklėtiniai namie 76:100 (23:24, 23:22, 21:29, 9:25) neatsilaikė
Sėkmingą atkarpą "Pieno žvaigždės" pratęsė laimėdamos Šiauliuose
Sėkmingą atkarpą "Pieno žvaigždės" pratęsė laimėdamos Šiauliuose
Intriguojančios rungtynės Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) padangėje vyko Šiauliuose.Čia Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (3-6) pratęsė pergalių seriją
"Pieno žvaigždės" apgynė savo tvirtovę nuo mažeikiškių
"Pieno žvaigždės" apgynė savo tvirtovę nuo mažeikiškių
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) retą pergalę įsirašė permainingą kovą išgyvenusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (2-6).Aurimo Jasilionio auklėtiniai
Pirmoji "Pieno žvaigždžių" pergalė LKL – įspūdinga (legionierius fiksavo naudingumo rekordą)
Pirmoji "Pieno žvaigždžių" pergalė LKL – įspūdinga (legionierius fiksavo naudingumo rekordą)
Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (1-6) sužaidė galingą trečiąjį kėlinį ir taip padėjo pagrindus pirmai šio sezono pergalei „Betsafe-LKL“.Aurimo Jasilionio auklėtiniai
"Šiauliai" išlieka nenugalimi KMT turnyre
"Šiauliai" išlieka nenugalimi KMT turnyre
„Šiaulių“ (3-0) komanda toliau yra neįveikiama Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT).Namuose vykusiose B grupės rungtynėse šiauliečiai 104:93 (34:38, 24:28,
"Juventus" šventė pergalę išvykoje
"Juventus" šventė pergalę išvykoje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susikirto dviejų Aukštaitijos klubų keliai. Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (5-1) išvykoje 85:75 (19:17,
Vėl siautęs "Gargždų" naujokas pražudė mažeikiškius
Vėl siautęs "Gargždų" naujokas pražudė mažeikiškius
Citadele Karaliaus Mindaugo (Citadele KMT) taurės A grupėje pirmą laimėjimą įsirašė „Gargždai“ (1-1), kurie su įspūdingu naujoku Nicolasu Wardu priešakyje 95:93 (28:24,
KMT – "Neptūnui" pergalę prieš "Juventus" padovanojęs Sargiūno metimas
KMT – "Neptūnui" pergalę prieš "Juventus" padovanojęs Sargiūno metimas
Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) pirmajame etape Igno Sargiūno metimas paskutinę sekundę atnešė antrąją pergalę Klaipėdos „Neptūnui“ (2/0).Mindaugo
KMT mūšyje "Pieno žvaigždės" palaužė "Olimpą"
KMT mūšyje "Pieno žvaigždės" palaužė "Olimpą"
Pirmąją pergalę Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) pasiekė Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (1-1), kurios B grupės mače namie 86:78 (16:11, 21:25, 21:16, 26:26) įveikė
"Nevėžis" antrą pergalę KMT pasiekė taškų lenktynėse
"Nevėžis" antrą pergalę KMT pasiekė taškų lenktynėse
Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) pirmuosius mačus sužaidė dvi prastai Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną pradėjusios komandos. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
Dramatiškų rungtynių Pasvalyje baigtį nulėmė teisėjų klaidos, klydęs arbitras – suspenduotas
Dramatiškų rungtynių Pasvalyje baigtį nulėmė teisėjų klaidos, klydęs arbitras – suspenduotas
„Betsafe-LKL“ čempionato ketvirtajame ture dėl taško turnyrinėje lentelėje kovojo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Jonavos „Cbet“ komandos. Itin dramatiškoje
Kosminėse rungtynėse Pasvalyje – baudų metimais išplėštas "CBet" triumfas
Kosminėse rungtynėse Pasvalyje – baudų metimais išplėštas "CBet" triumfas
Kosminės rungtynės – taip galima apibūdinti „Betsafe-LKL“ mačą, kuris sekmadienio vakarą vyko Pasvalyje.„Pieno žvaigždės“ (0-4) jau kone turėjo pergalę savo rankose,
Į krepšinį sugrįžęs Babrauskas – apie naują vaidmenį, šansą jauniems lietuviams ir pozityvų startą
Į krepšinį sugrįžęs Babrauskas – apie naują vaidmenį, šansą jauniems lietuviams ir pozityvų startą
Prabėgus kelioms savaitėms „Betsafe-LKL“ čempionate, vienintele ekipa, kuri dar neprisistatė savo žiūrovams, liko Pasvalio „Pieno žvaigždės“.Naujai suburta komanda, treniruojama

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime