Naujienos kraunasi...

"Žalgirio" dublerių atstovas atvedė VDU į finalą, KU į jį pateko be neptūniečių pagalbos

"Žalgirio" dublerių atstovas atvedė VDU į finalą, KU į jį pateko be neptūniečių pagalbos
Į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) didįjį finalą prasibrovė 16-ąkart  lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai ir daugkartiniai lygos prizininkai Klaipėdos universiteto (KU) studentai. Jie kelialapius į finalą iškovojo tiesiausiu keliu – pusfinalyje varžovus įveikę sausu rezultatu – 2:0.

KU išsivertė be neptūniečių

Vieninteliai šį LSKL sezoną nė karto nepralaimėję klaipėdiečiai pusfinalyje dukart nugalėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) studentus.

Prieš savaitę Klaipėdoje pergalė buvo išplėšta 19 taškų skirtumu – 86:67 (25:17, 23:18, 19:14, 19:18), o per Valentino dieną Kaune 13 tašų skirtumu – 74:61 (17:9, 22:21, 17:18, 18:13).

Ir antrose pusfinalio rungtynėse klaipėdiečiai vertėsi be trijų „Neptūno“ žaidėjų: Mato Vaitkaus, Nojaus Mineikio ir Oskaro Pleikio, tačiau kitų KU komandos narių noras ir ryžtas prasibrauti į finalą buvo didžiulis ir tai davė vaisių.

KU studentai Kaune dvikovą pradėjo susikaupę ir greitai susikrovė dviženklę persvarą – 14:2.

Į didžiąją pertrauką komandos išsiskirstė svečiams pirmaujant 9 taškais – 39:9.

Nors trečiajame kėlinyje komandas kelis kartus vėl skyrė dviženklis skirtumas – 43:32, 47:34, 51:38, tačiau aikštės šeimininkai nesiruošė pasiduoti ir kilo į lemiamą šturmą. Tai klaipėdiečius šiek tiek išmušė iš vėžių, o KTU 36 dvikovos minutę jau lipo varžovams ant kulnų – komandas skyrė vos vienas tolimas metimas – 53:56.

Visgi, netrukus dvikovos įtampa buvo prasklaidyta – Deividas Rasys pataikė du baudos metimus, Tadas Poška – dvitaškį ir KU ekipa galėjo kvėpuoti jau kiek ramiau – 60:53. Klaipėdiečiai pergalės iš rankų nebepaleido.

KU komandą į pergalę vedė 19 taškų pelnęs ir 25 naudingumo balus surinkęs Eimantas Žilius. Jis pataikė 4 iš 6 dvitaškius, 2 iš 5 tritaškius 5 iš 5 baudos metimus, po krepšiais atkovojo 9 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Dvigubu dubliu – 17 taškų ir 10 atkovotų kamuolių – pasižymėjo Deividas Rasys. 9 taškus prie pergalės pridėjo Herkus Kumpys, po 8 taškus – Ernestas Bružas ir Tadas Poška.

Iš kauniečių ekipos išsiskyrė 15 taškų pelnęs Einaras Budginas ir 12 taškų surinkęs Laurynas Miknevičius. Jonas Levickas pelnė 8 taškus.

„Pritrūko šiek tiek sėkmės ir meistriškumo. Reikiamu metu mūsų metimai į krepšį skriejo pro šalį, o klaipėdiečiai tuo pasinaudojo ir mus užpuolė. Reikia pripažinti, kad klaipėdiečiai šią dieną – stipresni“, – po dvikovos kalbėjo KTU treneris Lukas Šimkus.

Visai kitokios nuotaikos tvyrojo klaipėdiečių stovykloje.

„Savo komandos žaidėjams jau po didžiosios pertraukos sakiau, kad negalima atsipalaiduoti. Juk KTU – kovotojai ir visada stengiasi žaisti iki pabaigos, kad ir kas benutiktų. Taip ir įvyko – ketvirtajame kėlinyje vienu metu varžovai mums kvėpavo į nugarą. Gerai, kad atsilaikėme ir tiesiausiu keliu žengėme į didįjį finalą“, – po dvikovos neslėpdamas džiaugsmo kalbėjo KU treneris Mindaugas Stašys.

Klaipėdiečiai akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 49:33. Tai atspindi jų kovingumą.

„Didžiuojuosi savo vyrais. Super. Žaidėjai išties iš širdies atidirbo tiek gindamiesi, tiek puldami varžovų krepšį. Nė vienas nenorėjo net pamąstyti, kad prireiks trečiųjų – lemiamų – pusfinalio rungtynių. Visi suprato šios dvikovos svarbą – žaidėjų akys degė noru prasibrauti į didįjį LSKL finalą. Žinote kaip būna, jei pralaimi antras pusfinalio rungtynes ir namuose tenka žaisti lemiamą dvikovą: tada pradeda virpėti ir kinkos ir kankina jaudulys, tada jau gali nutikti visko. Darėme viską, kad nereikėtų lemiamos dvikovos ir tai pavyko“, – džiaugėsi KU strategas.

Jis pripažino, kad kol kas šis LSKL sezonas KU komandai – tiesiog puikus.

„Juk LSKL čempionate nepralaimėjome nė karto. Norėtųsi, kad šią pergalių seriją pratęstume ir finale. Tada sezonas būtų fantastiškas“, – teigė M. Stašys.

VDU ištempė 37 taškus pelnęs Gytis Nemeikša 

Kitame LSKL pusfinalyje, kuriame susikovė dvi Kauno – Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komandos, intrigų taip pat netrūko.

Nors pirmąjį pusfinalio mūšį VDU arenoje aikštės šeimininkai laimėjo net 27 taškų skirtumu – 111:84 (39:20, 16: 21, 38:19, 18:24), tačiau šį pirmadienį vykusi atsakomoji akistata jau buvo kur kas atkaklesnė: LSU jau kibo varžovams į atlapus ir pralaimėjo tik vienženkliu skirtumu – 83:91 (16: 23, 24:16, 21:28, 22:24).

Nors VDU antrojo pusfinalio rungtynes pradėjo geriau – 15:9, 29:21, tačiau 19 rungtynių minutę LSU buvo priekyje – 40:35.

29 susitikimo minutę VDU susikrovė dviženklę persvarą – 67:57, tačiau LSU netrukus vėl kvėpavo varžovams į nugarą – 64:67.

Tada VDU sužaidė įspūdingą atkarpą – 13:3, trūktelėjo į priekį – 80:67 ir pergalės iš rankų nebepaleido.

VDU gretose įspūdingas rungtynes sužaidė Gytis Nemeikša. Jo sąskaitoje – net 37 taškai (13/16 dvit., 2/4 trit., 5/7 baudos, 21 atkovotas kamuolys, 3 rezultatyvūs perdavimai, 4 perimti kamuoliai) ir 57 naudingumo balai.

„Tai šio žaidėjo karjeros rungtynės. Šaunuolis. Neturėjome aukštų žaidėjų, tad visas dėmesys ir viltys buvo sutelkti į Gytį Nemeikšą ir šis žaidėjas įrodė savo vertę. Labai džiaugiuosi ir tikiuosi, kad šis pasirodymas jį įkvėps ateities kovoms, galbūt jo potencialą pastebės ir LKL klubai, juk vaikinukui – tik 20 metų“, – po rungtynių kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Simonas Kriaučiūnas prie VDU pergalės pridėjo 12 taškų, Marijus Užupis ir Julius Liesis – po 11, Domas Uosis – 10 tšk.

LSU bandė gelbėti 20 taškų pelnęs Redas Jakubauskas, 16 taškų surinkęs Rokas Masiulis ir 15 taškų pridėjęs Nojus Jankūnas.

VDU stebino klaidų gausa – jų sąskaitoje net 22 klaidos, kai LSU suklydo 16 kartų.

„Jei ne tos vaikiškos ir sunkiai paaiškinamos klaidos, tai rungtynės būtų puikios ir daug ramesnės. Klaidos mums trukdė susikrauti solidesnį pranašumą ir žaisti kur kas ramiau“, – akcentavo VDU treneris.

VDU gelbėjo antri šansai po krepšiais – LSKL čempionai po krepšiais atkovojo 50 kamuolių, o LSU kamuolį sugriebė 33 kartus.

Taigi, pasikartos 2020 metų LSKL finalas: jame susitiks tos pačios ekipos – VDU ir KU. Mažajame LSKL finale kausis KTU ir LSU.

„Prieš didįjį finalą nuotaikos – optimistinės. Mūsų tikslas vienas – apginti čempionų titulus“, – pabrėžė VDU strategas A. Juknevičius.

Didžiojo LSKL finalo datą ir vietą pranešime artimiausiu metu.

Priminsime, kad paskutiniame LSKL sezone 2019-2020 metais (2021 metais dėl pandemijos LSKL ekipos nesikovė) Arūno Juknevičiaus auklėtiniai su studentiškajame krepšinyje debiutavusiu tuometiniu Kauno „Žalgirio“ žaidėju Roku Jokubaičiu priešakyje didžiajame LSKL finale 23 taškų skirtumu – 96:73 (24:10, 29:10, 22:23, 21:30) nukovė Klaipėdos universiteto (KU) ekipą. Taigi, KU turės daugiau motyvacijos siekti revanšo.

2019-2020 metų sezoną bronzos medaliais pasipuošė Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai, Kaune vykusiame mažajame finale be didesnio vargo NBA primenančiu rezultatu 116:84 (24:15, 37:23, 26:29, 29:17) nušlavę Vilniaus universiteto (VU) ekipą.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio dvikovos ir paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės. Užtikrinčiausiai kelialapį į pusfinalį
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato savaitės ture šįkart net trys komandos perkopė 100 taškų ribą, o įvykių buvo įvairių: ir krepšinio spektaklio
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje rezultatu
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
Jūsų dėmesiui – naujausia Lietuvos krepšinio federacijos laida „Energija pergalėms“, kurią pristato kompanija „Elektrum“.Laidoje svečiuojasi ilgametis Vytauto
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šįkart pergales šventė visi trys praėjusio sezono medalininkai: čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės
Dar vienas "Žalgirio" talentas pasirinko NCAA: už Atlanto išvyksta NKL finalo ketverto MVP
Dar vienas "Žalgirio" talentas pasirinko NCAA: už Atlanto išvyksta NKL finalo ketverto MVP
Dar vienas Kauno "Žalgirio" sistemoje išugdytas talentingas krepšininkas pasirinko karjeros kelią studijuojant JAV bei rungtyniaujant NCAA čempionate.Kaip praneša ESPN,
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginos tapo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės nugalėtojomis. Kornelijos Balčiūnaitės auklėtinės lemiamose rungtynėse 12 taškų
 VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų triumfu finišavo 2022-2023 metų Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionatas. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai didžiajame
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmosios didžiojo finalo serijos rungtynės Klaipėdoje priminė tikrą trilerį – daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto
Pliauga: neįtikėtina, labai ilgai to laukiau; Nemeikša – apie MVP prizą: buvo netikėta
Pliauga: neįtikėtina, labai ilgai to laukiau; Nemeikša – apie MVP prizą: buvo netikėta
Po penkiolikos metų pertraukos Kauno „Žalgirio“ dubleriai tapo „7bet-NKL“ čempionais. Čempionų titulą iškėlęs Vytautas Pliauga po dramatiškai pasibaigusio
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalo link tvirtą žingsnį žengė daugkartiniai lygos ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.Kaune
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate paaiškėjo pusfinalio poros: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai susitiks su kita
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
Neseniai su Karoliu Babkausku atsisveikinęs Kauno r. „Atletas“ rado naują gynėją. Klubas oficialiai skelbia, kad prie komandos jungiasi Rokas Grėbliūnas.190 cm ūgio krepšininkas
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
Gruodžio 17 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. Kuršėnuose A diviziono galiūnui „Omega-Taurui“ teko gerokai paplušėti kovoje su vietiniais „Grafų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės, po kurių paaiškėjo A grupės reguliaraus čempionato nugalėtojas. Susiklostė įtempta situacija,
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šį pirmadienį pergales iškovojo visos namuose rungtyniavusios komandos – Klaipėdos universitetas (KU), Lietuvos sporto
Pukelis – NKL savaitės MVP, tarp naudingiausiųjų – du žalgiriečiai
Pukelis – NKL savaitės MVP, tarp naudingiausiųjų – du žalgiriečiai
„7bet-NKL“ šeštosios savaitės MVP tapo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ puolėjas Aurelijus Pukelis.28-erių šilutiškis praėjusią savaitę per dvejas
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
Daugkartiniai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai praranda savo veidą: Klaipėdoje išbarstė net 17 taškų
Žalgiriečiai išrašė pirmą pralaimėjimą "Telšiams" ir liko vieninteliai nenugalėti
Žalgiriečiai išrašė pirmą pralaimėjimą "Telšiams" ir liko vieninteliai nenugalėti
Lyderių dvikovoje pergalę iškovojęs Kauno „Žalgiris-2“ (11-0) tapo vienintelė nepralaimėjusi „7bet-NKL“ komanda.Vytauto Pliaugos auklėtiniai namie 81:76 (20:17, 20:20,
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtajame ture buvo visko: ir lyderių suklupimų, ir karčių pamokų, ir kilimo iš duobės, ir triumfo akimirkų.MRU pamokė Vilniaus universitetąVieni
 Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Lietuvos studentų krepšinio lygai (LSKL) dar mažiausiai dvejus metus vadovaus klaipėdietis Rimantas Cibauskas. 59-erių krepšinio specialistas ketvirtadienį Klaipėdoje vykusioje LSKL
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
25-asis Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezonas startavo reto grožio trileriu Kaune. Centrinėse turo rungtynėse daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Lenkijos mieste Lodzėje vykstančiose V-se Europos universitetų žaidynėse į trijulių krepšinio finalą susirinkę žiūrovai pamatė lietuvišką finalą. Finale susitiko be pralaimėjimų
3×3 lygos etape Palangoje – pratęsimo pareikalavęs VDU triumfas
3×3 lygos etape Palangoje – pratęsimo pareikalavęs VDU triumfas
Sekmadienį Palangoje baigėsi Lietuvos 3×3 krepšinio lygos antrojo turo pirmasis etapas.Jame šįkart triumfavo VDU vyrukai, finale po pratęsimo 20:18 susitvarkę su „GP-Ramibele“
Pirmąjį Lietuvos 3x3 lygos etapą laimėjo LKL krepšininkų vedama VDU komanda
Pirmąjį Lietuvos 3x3 lygos etapą laimėjo LKL krepšininkų vedama VDU komanda
Sekmadienį VDU Botanikos sode Kaune praūžė pirmasis Lietuvos 3x3 lygos etapas, kuriame triumfavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) krepšininkų traukiama VDU komanda.Nugalėtojų ekipą
"Žalgirio" jaunimui pristatyta išskirtinė VDU Sporto studijų programa (Motiejūno komentaras)
"Žalgirio" jaunimui pristatyta išskirtinė VDU Sporto studijų programa (Motiejūno komentaras)
Kauno „Žalgirio“ komandos jaunimui „Žalgirio“ arenoje Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos (VDU ŠA) docentė dr. Aušra Lisinskienė pristatė
LSKL bronza – Butauto auklėtinius nukovusiems KTU krepšininkams
LSKL bronza – Butauto auklėtinius nukovusiems KTU krepšininkams
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) mažasis finalas pasižymėjo įnirtinga ir gražia kova, o pergalę 5 taškų skirtumu – 64:59 (14:20, 17:8, 16:11, 17:20) iš Lietuvos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime