Naujienos kraunasi...

A.Jasilionis: negali būti, kad Raseiniuose neliktų krepšinio (interviu su T.Galecku)

Autorius: Žiedūnė Juškytė, "Alio, Raseiniai".
A.Jasilionis: negali būti, kad Raseiniuose neliktų krepšinio (interviu su T.Galecku)
Praėjo daugiau nei dvi savaitės po svarbiausių rungtynių Raseinių vyrų krepšinio klubui, žaidžiančiam Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Dalyvavimas antros pagal pajėgumą šalies lygos finaliniame ketverte buvo didžiausias pasiekimas Raseinių krepšinio istorijoje, o penktųjų mažojo finalo serijos rungtynių pralaimėjimas – vienas skaudžiausių.

Raseinių vyrų krepšinio klubas praėjusį šeštadienį „Karpynės“ arenoje surengė „Krepšinio dieną“, joje dalyvavo kraštui atstovavę NKL profesionalai ir vietiniai krepšinio mėgėjai. Tai buvo tarsi padėka sirgaliams už palaikymą viso sezono metu ir aukščiausius pasiekimus į Raseinių krepšinio istoriją įrašiusios komandos simbolinis sezono uždarymas.

Raseinių RASAI po „Krepšinio dienos“ turėjo ką pasakyti. „Alio, Raseiniai“ pakalbino šiemet į simbolinį NKL penketą patekusį gynėją Tomą Galecką ir vyriausiajam komandos treneriui Giedriui Kurtinaičiui asistavusį Aurimą Jasilionį. Tomas tvirtino, kad šis sezonas Raseiniuose – jam pats geriausias, o treneris Aurimas draudžia mintis, kad ateityje Raseiniuose nebus profesionalios krepšinio komandos.

Pralaimėjimą užglaistys pergalė

– Tomai, praėjo daugiau nei dvi savaitės po skaudaus pralaimėjimo. Kokios mintys dabar – gal nesėkmė nebeatrodo tokia nemaloni?

– Pralaimėjimas vis dar baisus, net ir kai viską apgalvoji. Įvairios smulkmenos neleido mums laimėti trečios vietos. Praėjo pora savaičių, nuotaika geresnė nei po rungtynių, bet kartėlis vis tiek liko. Galėjome laimėti trečią vietą, viskas buvo mūsų rankose.

– Viskas buvo jūsų rankose, kai serijoje pirmavote 2:0, tačiau galiausiai pralaimėjote 2:3. Kaip manai, kodėl taip išėjo?

– Pirmaudami 2:0 gal per daug atsipalaidavome, jau galvojome, kaip kabinsimės medalius, švęsime. Varžovai tuo pasinaudojo, jie tikrai neblogai sužaidė kitas rungtynes. Mums pritrūko agresyvumo.

Ar tai pirmas toks pralaimėjimas Tavo karjeroje?

– Nors mano karjera trumpa, tokio pralaimėjimo man patirti dar neteko. Paskutinės mažojo finalo rungtynės buvo įtemptos – du pratęsimai, daug emocijų ir – pralaimėjimas tik paskutinėmis sekundėmis. Po kurio laiko kartėlio nebeliks, bet giliai prisiminimuose nuoskauda išliks. Tai tarsi išbandymas. Padėtų užsimiršti kita, bet svarbi pergalė.

Raseiniuose atsiskleidė

– Iš sirgalių teko girdėti, kad dauguma Tave mėgo, matė atsidavimą, pastebėjo tobulėjimą, džiaugėsi, kad patekai į šio sezono NKL geriausiųjų penketuką, sklinda kalbos, kad netrukus Tave turėtų „pavogti“ LKL. Vadinasi, asmeninį laimėjimą šiemet pasiekei, tiesa?


– Be abejo, mano žaidimas ir rodikliai pagerėjo. Tai ir dėl trenerių, ir žaidėjų – jie man padėjo. Raseiniuose atsiskleidžiau, šis sezonas buvo geriausias mano karjeroje. Dėl LKL nieko negirdėjau, bet jei „pavogs“, tai bus labai gerai, tikrai džiaugčiausi.

Ar esi numatęs LKL komandą, kurioje norėtum žaisti?

– Esu vilnietis, todėl norėčiau žaisti Vilniaus „Lietuvos ryte“. Atstovauti savo miesto komandai – vaikystės svajonė.

Kokį įspūdį paliko dabartinė Raseinių krepšinio komanda?

– Labai gerą. Puikiai susibendravome, buvome lyg kumštis, kovojome vienas už kitą. Gyvenome, leidome laiką kartu. Buvome labai geras, susilipdęs kolektyvas.

Palaikydavo artimieji

– „Alio Raseinių“ skaitytojai žino Tavo ryšį su Raseinių kraštu – seneliai iš Šiluvos ir Kaulakių. Sakyk, ar žaisdamas jutai ryšį su šiuo kraštu?


– Į varžybas atvažiuodavo seneliai. Raseiniuose, Šiluvoje, Kaulakiuose turiu draugų, pažįstamų, jie taip pat atvykdavo palaikyti. Smagiau žaisti, kai žiūri pažįstami. Kai vėliau juos susitinku, pasakoja, kad buvo rungtynėse, giria, kad gerai žaidžiame.

Ar Raseinių sirgaliai padėjo siekti pergalių?

– Tikrai taip, nuoširdžiai ačiū jiems. Sezono pradžioje rungtynės gal ir nebuvo labai įdomios, bet svarbiausiais momentais jautėme sirgalių palaikymą – dalyvaudavo, važiuodavo kartu.

Vykęs sezonas

– Kaip, praėjus dviem savaitėms po svarbių, sezono rezultatus lėmusių rungtynių, vertinate praėjusį sezoną? – „Alio, Raseiniai“ pasiteiravo trenerio A.Jasilionio.


– Pralaimėjimas visada baisus, bet be pralaimėjimų nebūtų ir pergalių. Apžvelgdamas sezoną manau, kad jis tikrai vykęs. Parodėme, kad su mažesniu biudžetu irgi galima padaryti gerų darbų, tik sunkus buvo paskutinysis žingsnis – pritrūko žaidėjų rotacijos, susidėjo smulkios klaidelės.

Padaryti ką nors gero iš komandos su mažu biudžetu – Jums tai buvo iššūkis?

– Manau, kad taip, tai man buvo didelis iššūkis. Bet mes nuveikėme daug ir sau įrodėme, kad galime. Viskas yra gerai.

Per maža rotacija

– Kokia buvo Jūsų misija Raseinių klube ir kaip sutikote atvykti į provinciją?


– Giedrius Kurtinaitis (vyriausiasis RASAI treneris – aut. past.) – labai geras mano draugas, draugaujame nuo vaikystės, užaugome tame pačiame Kauno rajone. Dėkoju jam, kad pasitikėjo manimi. Manau, kad ir aš iš jo išmokau, ir jis iš manęs – nori nenori, vienas iš kito ką nors pasiimi, analizuoji, dedi pliusus minusus.

– Kaip manote, kas lėmė, kad pralaimėjote mažojo finalo seriją?

– Per maža rotacija. Kai laimi, tai laimi komanda, kai pralaimi, tai pralaimi treneris. Mes su Giedriumi ilgai sėdėjome ir analizavome, ką blogai padarėme, ko nepadarėme. Komandą motyvavome, kalbėjome, kad ne viskas baigta, reikia eiti. Turbūt ko nors pritrūko. Manau, pralaimėjimą lemti galėjo ir psichologija. Mes psichologiškai buvome stipresni, kai pirmavome 2:0. Vaikinai nenusiteikė, o gal ir mes nepakankamai gerai juos nuteikėme.

– Tomas sako, kad gal per anksti patikėjote pergale?

– Jei netikėsi pergale, tai išvis neik žaisti. Manau, kad nėra tokio dalyko – per anksti ar ne per anksti. Esmė ta, kad nebuvo tvirto nusiteikimo.

Giria sąlygas

– Kaip vertinate T.Galecko pasirodymą šiame sezone? Ne per ankšta jam NKL?


– Šį žmogų stebiu jau ne vienus metus, daug apie jį žinau. Prieš jam ateinant į mūsų komandą, su Giedriumi kalbėjome, kad šis sezonas jam bus geriausias. Tomas pateisino mūsų lūkesčius. Gaila, kad „neištraukė“ komandos į trečią vietą. Bet jo vieno per maža, turėjo prisidėti ir kiti žaidėjai. O ar per ankšta, ar ne, reikėtų jo paties klausti. Aišku, ambicijos didelės ir jis nori įrodyti galintis žaisti aukštesniame lygyje. Kol nepabandys, niekas nepasakys, ar per ankšta, ar ne. Šiemet jis baigė mokslus, tai, jei kas nors iš LKL pasiūlytų, galėtų bandyti. Šiemet NKL atsiskleidė tie žaidėjai, kurie galėtų gauti šansą žaisti LKL, tad ta rinka dabar išpūsta. Sunku pasakyti, ar Tomas jau įsitvirtintų LKL.

– Kokį įspūdį paliko Raseinių komanda?

– Gerą įspūdį, nes Raseiniuose puikios sąlygos, tad yra daug galimybių turėti ir puikią komandą. Tiek Savivaldybė, tiek rėmėjas Jordanas suinteresuoti, kad komanda liktų. Jaunimui tobulėti, taip pat pritraukti žaidėjų iš kitų miestų, kad jie padėtų, sąlygos sudarytos. Manau, net neturėtų būti minties, kad ateityje Raseiniuose nebūtų krepšinio komandos. Yra keletas problemėlių, bet, manau, verta susitelkti ir išlaikyti komandą. Šiemet patekome į ketveriukę, kitais metais reikėtų dar geriau.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Buškevico nestebina Delininkaičio ir Lukauskio forma: jie laukia tokių serijų
Buškevico nestebina Delininkaičio ir Lukauskio forma: jie laukia tokių serijų
Palangos „Olimpas“ ir „Jurbarkas-Karys“ pradeda Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) pusfinalio seriją. Patekdamas į pusfinalį „Olimpas“ pakartojo geriausią
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lemiamą patirties ir jaunystės kovą laimėjęs „Jurbarkas-Karys“ tapo paskutiniu „7bet-NKL“ pusfinalio dalyviu. Septyniese žaidę Povilo Valaičio auklėtiniai namuose 98:94
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose penktose „7bet-NKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynėse triumfavo Palangos „Olimpas“. Reguliariojo sezono nugalėtojai namų tvirtovėje 98:70 (23:14, 23:22, 24:15, 28:19)
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Trečiajame kėlinyje atsiplėšusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ žengė į „7bet-NKL“ pusfinalį. Tomo Gaidamavičiaus kariauna išvykoje 76:69 (16:15, 14:16, 19:12,
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Charakterį parodęs Šakių „Vytis-VDU“ išplėšė dar bent vienerias „7bet-NKL“ atkrintamųjų rungtynes. Eriko Kučiausko auklėtiniai namuose 94:89 (30:18,
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
„7bet-NKL“ atkrintamųjų ketvirtfinalyje Palangos „Olimpas“ pasiekė žūtbūtinę pergalę. Sandžio Buškevico vyrai Joniškyje 93:68 (32:14, 19:24, 19:11,
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
„7bet-NKL“ atkrintamosiose lygos debiutantas „Jurbarkas-Karys“ dėjo dar vieną žingsnį pusfinalio link. Povilo Valaičio auklėtiniai namų tvirtovėje 104:98 (24:22, 20:19,
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Šio „7bet-NKL“ sezono atkrintamosiose „Kretinga“ daro stebuklus. Arimanto Mikaločiaus kariauna išvykoje 73:71 (13:19, 19:19, 21:18, 20:15) ketvirtfinalyje eliminavo
"Olimpas" turėjo vargti prieš penkiese likusį "Delikatesą", "Kretinga" – per žingsnį nuo pusfinalio
"Olimpas" turėjo vargti prieš penkiese likusį "Delikatesą", "Kretinga" – per žingsnį nuo pusfinalio
Sausakimšame Kretingos sporto centre „Kretinga“ sukūrė dar vieną stebuklą ir atsidūrė per žingsnį nuo „7bet-NKL“ pusfinalio. Arimanto Mikaločiaus kariauna namie
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ pergale startavo „7bet-NKL“ atkrintamosiose. Tomo Gaidamavičiaus kariauna namų tvirtovėje 77:65 (26:14, 20:20, 18:12, 13:19) įveikė
Sensacijos NKL: "Kretinga" laimėjo Telšiuose, "Delikatesas" išvykoje sutriuškino "Olimpą"
Sensacijos NKL: "Kretinga" laimėjo Telšiuose, "Delikatesas" išvykoje sutriuškino "Olimpą"
Žvėriškais veteranų pasirodymais pažymėtose rungtynėse tikrą sensaciją pateikė „Kretinga“. Arimanto Mikaločiaus auklėtiniai išvykoje 100:92 (26:24, 30:20, 11:15, 16:24,
Per pratęsimą "Atletą" patiesęs "Perlas" pirmą kartą žais ketvirtfinalyje
Per pratęsimą "Atletą" patiesęs "Perlas" pirmą kartą žais ketvirtfinalyje
Išlikimo rungtynėse paskutinį bilietą į „7bet-NKL“ ketvirtfinalį pačiupo Vilkaviškio „Perlas“. Šarūno Zablockio auklėtiniai savo aikštėje
Dviženklį pranašumą išbarstę žalgiriečiai itin apmaudžiai baigė pasirodymą NKL
Dviženklį pranašumą išbarstę žalgiriečiai itin apmaudžiai baigė pasirodymą NKL
Įspūdingą charakterį parodžiusi ir veteranų vedama „Kretinga“ eliminavo praėjusio sezono „7bet-NKL“ čempionus. Arimanto Mikaločiaus auklėtiniai išvykoje 87:83 (25:21,
"Delikatesas" dramatiškai iškopė į ketvirtfinalį, "Perlas" išlygino serijos su "Atletu" rezultatą
"Delikatesas" dramatiškai iškopė į ketvirtfinalį, "Perlas" išlygino serijos su "Atletu" rezultatą
Joniškio „Delikatesas“ dramatiškai įšoko į „7bet-NKL“ ketvirtfinalio traukinį. Žilvino Petraičio auklėtiniai svečiuose 81:80 (22:15, 25:23, 18:18, 16:24)
"Ryto" dublerių sezoną užbaigė per pratęsimą sostinėje triumfavęs "Vytis-VDU"
"Ryto" dublerių sezoną užbaigė per pratęsimą sostinėje triumfavęs "Vytis-VDU"
Dar vienas Tito Januševičiaus rezultatyvus pasirodymas padėjo Šakių „Vyčiui-VDU“ žengti į ketvirtfinalį. Šakiškiai sostinėje 110:100 (26:24, 16:23, 30:24,
Titulo gynyba tęsiasi: "Žalgirio" dubleriai Kretingoje išplėšė lemiamą mačą
Titulo gynyba tęsiasi: "Žalgirio" dubleriai Kretingoje išplėšė lemiamą mačą
„7bet-NKL“ atkrintamosios įgauna pagreitį, o jose žūtbūtinę pergalę pasiekė Kauno „Žalgiris-2“. Titulą ginantys Vytauto Pliaugos auklėtiniai aštuntfinalyje svečiuose 88:72 (25:16,
"Atletas" neįtikėtinu spurtu atėmė aikštės pranašumą iš "Perlo", "Delikatesas" išlygino serijos rezultatą
"Atletas" neįtikėtinu spurtu atėmė aikštės pranašumą iš "Perlo", "Delikatesas" išlygino serijos rezultatą
Paskutiniame kėlinyje atsibudęs Kauno r. „Atletas“ iškovojo pirmąją pergalę „7bet-NKL“ aštuntfinalyje. Remigijaus Bardausko kariauna išvykoje 83:75 (13:25,
NKL atkrintamosios: žalgiriečiai prarado namų pranašumą, "Ryto" dubleriai krito Šakiuose
NKL atkrintamosios: žalgiriečiai prarado namų pranašumą, "Ryto" dubleriai krito Šakiuose
„7bet-NKL“ aštuntfinalio etape – pirmoji staigmena. Žemesnę vietą reguliariajame sezone užėmusi „Kretinga“ išvykoje 67:64 (19:12, 13:15, 16:14,
Vainauskas: stengiuosi nesikišti, tačiau duodu individualius patarimus savo žaidėjams
Vainauskas: stengiuosi nesikišti, tačiau duodu individualius patarimus savo žaidėjams
Devintoji serialo „Tikslo link. Olimpas“ serija „Atvertos galimybės“ pasakoja apie studentų krepšinį ir Palangos „Olimpo“ bei Kauno kolegijos bendrystę. Klubo
NKL aštuntfinalio starte – pergalė nepadoriu skirtumu
NKL aštuntfinalio starte – pergalė nepadoriu skirtumu
Tadas Rinkūnas sužaidė geriausias sezono rungtynes, o Ukmergės „Stekas“ įsirašė lengvą pergalę „7bet-NKL“ aštuntfinalio starte. Ukmergiškiai savo aikštėje
Tabbą su Švedu lyginęs Jasilionis: kol žaidėjai nenugalės ego, mums bus sunku
Tabbą su Švedu lyginęs Jasilionis: kol žaidėjai nenugalės ego, mums bus sunku
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliarusis sezonas – įsibėgėjęs. Kai kurie klubai sprendžia dilemas, kaip išlaikyti geresnes pozicijas prieš atkrintamąsias,
Aiškios visos NKL aštuntfinalio poros
Aiškios visos NKL aštuntfinalio poros
Pasibaigus Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) reguliariojo sezono kovoms, paaiškėjo visos aštuntfinalio poros.40 ture buvo sužaistos šešerios rungtynės, kuriose
Žalgiriečius įveikę "Telšiai" užsitikrino antrą vietą, "Ryto" ir Neptūno" dubleriai patyrė nesėkmes
Žalgiriečius įveikę "Telšiai" užsitikrino antrą vietą, "Ryto" ir Neptūno" dubleriai patyrė nesėkmes
30 pergalė „Telšiams“ (30-8) užtikrino antrąją vietą „7bet-NKL“ reguliariajame sezone. Povilo Šakinio kariauna išvykoje 79:65 (16:18, 22:16, 21:16, 20:15)
"Sūduva-Mantinga" nutraukė fantastinę "Olimpo" seriją
"Sūduva-Mantinga" nutraukė fantastinę "Olimpo" seriją
„7bet-NKL“ sezono finišo tiesiojoje pergalę pasiekė Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (29-8), kuri namų tvirtovėje 80:76 (9:19, 21:17, 24:19, 26:21) parklupdė Palangos
Dramoje su pratęsimu "Olimpas" laimėjo reguliarųjį sezoną (rezultatai)
Dramoje su pratęsimu "Olimpas" laimėjo reguliarųjį sezoną (rezultatai)
Plonu ledu vaikščiojęs Palangos „Olimpas“ (31-5) dramatiškai pratęsė pergalių seriją „7bet-NKL“ pirmenybėse. Pajūrio komanda namuose 95:92 (26:15, 18:24, 14:18,
Žalgiriečiai nusileido marijampoliečiams, "Ryto" jaunimas nukovė autsaiderius
Žalgiriečiai nusileido marijampoliečiams, "Ryto" jaunimas nukovė autsaiderius
Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ (28-7) ekipa, vedama Egidijaus Dimšos, laimėjo 28 kartą šiame „7bet-NKL“ sezone. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai savo aikštėje
Žalgiriečiai dramatiškai pralaimėjo, "Ryto" ir "Neptūno" dublerių mūšyje triumfavo klaipėdiečiai
Žalgiriečiai dramatiškai pralaimėjo, "Ryto" ir "Neptūno" dublerių mūšyje triumfavo klaipėdiečiai
5 pralaimėjimų seriją „7bet-NKL“ sezone nutraukęs Vilkaviškio „Perlas“ (17-18) namie 73:70 (21:22, 13:20, 18:13, 21:15) dramatiškai palaužė Kauno „Žalgirį-2“

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime