Naujienos kraunasi...

A.Milaknis: turime dar daug darbo kol veiksime kaip vienas mechanizmas

A.Milaknis: turime dar daug darbo kol veiksime kaip vienas mechanizmas
Lino Žemgulio nuotr.
„Betsafe-LKL“ čempionatas vis sparčiau įgauna pagreitį – savaitgalį bus sužaistas jau trečiasis turas, kuriame įvyks ketverios rungtynės – Klaipėdos „Neptūno“ ir Kėdainių „Nevėžio“ akistata nukelta į tolimesnį laiką dėl pajūrio komandos dalyvavimo FIBA Čempionų lygos atrankos varžybose.

Centrinis turo mačas bus žaidžiamas sekmadienį – Kaune šalies čempionai „Žalgiris“ priims Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą. Rungtynes nuo 17 valandos galėsite tiesiogiai stebėti per BTV televiziją ir LKL.lt.

Abiejų komandų startai sezone buvo netikėtai skirtingi – jei kauniečiai turnyrą pradėjo dviem nesunkiomis pergalėmis (89:56 prieš „Šiaulius“ ir 95:62 prieš Alytaus „Dzūkiją“), tai „Lietkabelis“ sezono starte turėjo sugerti du skaudžius smūgius.

Visų pirma namuose 84:87 buvo nusileista Prienų „CBet“, o po kelių dienų sekė ir pralaimėjimas Kėdainiuose prieš vietos „Nevėžį“ (70:76).

Visgi „Lietkabelio“ krepšininkas Vytenis Lipkevičius tokio sezono starto nedramatizuoja.

„Žaidėme prastai, pralaimėjome tas rungtynes, kurias visi galvojo, kad turime laimėti. Aišku, sezono pradžia, tragedijos nėra, bet praeitais metais buvome agresyvesni, aštresni, kol kas to dalyko trūksta.

Pirmos rungtynės pralaimėtos, atsiranda įtampa, spaudimas. Turime pusę naujos komandos, procesas dar vyksta, reikia laiko. Dvi nesėkmės skaudžios, bet gali arba sėdėti ir verkti, arba dirbti, stengtis ir žiūrėti, kas bus toliau. 

Treneris tikrai daro gerą darbą, o mums reikia nenustoti tikėti, atiduoti visas jėgas ir manau, kad viskas atsistos į savo vietas“, – bendraudamas su LKL.lt svarstė V. Lipkevičius.

Tuo tarpu kauniečiai į oficialių rungtynių ritmą įėjo dviem nesunkiomis pergalėmis, o ekipos senbuvis Artūras Milaknis tikino, kad tokie testai padeda pamatyti, ką jau pavyko nuveikti treniruočių procese.

„Nesvarbu, su kuo žaidi rungtynes, jos vis tiek yra daug geriau nei treniruotė. Per pratybas vienas kitą pažįsti vis geriau ir viskas tampa po truputį nuspėjama, o su varžovais pasitikrini, ką gero per tą laiką nuveikei“, – LKL.lt sakė snaiperis.

Daugelį du „Lietkabelio“ pralaimėjimai nustebino, tačiau A. Milaknis nebuvo vienas tokių – tam įtaką, jo teigimu, padarė suprantamos priežastys.

„Nė kiek nenustebino, sezonas ilgas, dar tik jo pradžia, pasiruošimas gal nebuvo toks, kokio jie norėjo, manau, viskam reikia laiko. 

Tačiau daryti kažkokias išvadas, sakyti, kad kažkas kažką ne taip padarė ar kažkokie žaidėjai nėra tinkami tikrai nereikia“, – teigė krepšininkas.

Tuo tarpu „Žalgiris“ vis dar pratinasi prie žaidimo su naujuoju komandos treneriu Martinu Schilleriu. Krepšinio ekspertai pastebi, kad kauniečių žaidimas su austru tapo pastebimai greitesnis, o tai išskyrė ir V. Lipkevičius.

„Kai prie komandos vairo stovėjo Šarūnas Jasikevičius, buvo daugiau rėmų, komanda atakuodavo ten, kur norėdavo atakuoti, išlaukdavo labai gero metimo, o dabar tikrai viskas laisviau. 

Gynyboje, manau, jie daug solidžiau atrodė prie Šaro. Dabartinio trenerio žaidimas paremtas greitu bėgimu. Aišku, tai irgi šiuolaikinis krepšinis, tačiau greitai viską pamatysime patys“, – sakė panevėžiečių kapitonas.

Verta paminėti, kad komandos tarpusavyje sykį jėgas jau išbandė – rugsėjo pradžioje vykusiame kontroliniame susitikime Palangoje žalgiriečiai rungtynes laimėjo be didesnių sunkumų (102:78).

Tačiau, kaip teigė V. Lipkevičius, tos dvikovos kaip lakmuso popierėlio naudoti nereikėtų, nors tam tikri kauniečių žaidimo bruožai ryškėjo jau tada.

„Mėnuo laiko praėjo nuo to laiko, vieni grįžinėjo po traumų, kiti žaidė mažiau. Matėsi, kad po atkovoto kamuolio jie nori labai greitai bėgti į puolimą, manau, šitas principas nepasikeis ir daug kas priklausys nuo mūsų – jei viską darysime taip, kaip būsime susitarę, jiems neatsiras daug progų bėgti į greitą puolimą“, – svarstė pašnekovas. 

Abiems ekipoms tai bus generalinės repeticijos prieš startus Europoje – jau kitą savaite kauniečiai rungtynėmis su Pirėjo „Olympiakos“ pradės Eurolygos sezoną, tuo tarpu „Lietkabelis“ Europos taurėje priims pajėgią Bolonijos „Virtus“ komandą.

Kaip minėjo V. Lipkevičius, europinės kampanijos startui yra reikalingas pozityvus impulsas.

„Manau, kad prieš Europos taurės ar kitus Europos turnyrus visada yra labai svarbu gerai nusiteikti, sužaisti geras rungtynes ar prieš „Žalgirį“, ar prieš bet ką kitą. Po tokių dviejų rungtynių, faktas, reikia tos teigiamos emocijos, gero impulso, tai eisime, kovosime, lipsime ir stengsimės viską padaryti, kad po truputį liptume iš tos duobelės“, – ryžtingai pasakojo V. Lipkevičius.

Su juo sutiko ir A. Milaknis, teigęs, kad kiekvienas rungtynes galima traktuoti kaip dar vieną  pasiruošimo etapą Eurolygos sezonui.

„Nėra ko slėpti, kiekvienas rungtynes ar treniruotę imame kaip pasiruošimą Eurolygai. Žinoma, ruošiamės ir „Lietkabeliui“, bet ta tolimesnė vizija yra daugiau koncentracija Eurolygai.

Tą gerą žaidimą išgauti dar reikia laiko, stebuklai nevyksta, nėra stebukladario krepšinyje, kuris ateitų ir per mėnesį paruoštų idealiai dvylika žaidėjų, kurie pirmą kartą pažindinasi su nauja sistema.

Turime dar daug darbo kol veiksime kaip vienas mechanizmas“, – pasakojo kauniečių krepšininkas.

„Betsafe“ ekspertai ryškiais kovos favoritais laiko „Žalgirį“ – jų galimybės iškovoti pergalę prilygintos net 89 procentams.

Kitose sekmadienio rungtynėse pirmąją pergalę tarpusavio susitikime medžios „Šiaulių“ ir Alytaus „Dzūkijos“ komandos. Saulės miesto ekipa varžovus savo arenoje priims 17 valandą, „Betsafe“ ekspertų teigimu, būtent A. Sireikos auklėtiniai čia turi daugiau šansų iškovoti pergalę (65 procentai). Mačą transliuos LKL.lt.

Dar du susitikimai bus žaidžiami šeštadienį. Utenos „Juventus“ pirmą kartą prisistatys savo sirgaliams, kai priims Prienų „CBet“ komandą.

Pralaimėjimu Vilniuje startavę uteniškiai čia yra laikomi ženkliais dvikovos favoritais – jų šansai laimėti yra prilyginti 70,5 procento.

Ar tokia prognozė pasitvirtins, galėsite pamatyti šeštadienį nuo 17 valandos. Dvikovą transliuos BTV televizija ir LKL.lt.

Pergalių seriją pratęsti bandys Vilniaus „Rytas“. Dviem laimėjimais startavusi Donaldo Kairio kariauna savo tvirtovėje priims Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkus, kurie savo pergalių sąskaitą atsidarė įspūdingu paskutinės sekundės šūviu Šiauliuose.

Akistatą nuo 17 valandos stebėti galėsite per LKL.lt. O „Betsafe“ ekspertai tiki, kad šeimininkai čia laimės ir trečią kartą iš eilės – sostinės komandos šansai vertinami 88 procentais.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko principinė akistata, kurią svečiuose 89:77 (17:18, 26:22, 20:16, 26:21) laimėjo Vilniaus „Rytas“ (18-4). Giedriaus Žibėno
"Wolves" sugrąžins LKL kovas į  į Prienus
"Wolves" sugrąžins LKL kovas į į Prienus
Puiki žinia Prienų gyventojams – trečiąją vietą turnyro lentelėje šiuo metu užimantys Vilniaus „Wolves“ sužais vienerias „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes
Įvertino galimus scenarijus: „Žalgiriui“ – vos 2 proc., jog įšoks į Eurolygos Top-10
Įvertino galimus scenarijus: „Žalgiriui“ – vos 2 proc., jog įšoks į Eurolygos Top-10
Kauno „Žalgiris“ turi kukliausias teorines galimybes pakliūti į Eurolygos dešimtuką lyginant su artimiausiais konkurentais, taip pat pretenduojančiais į 9-ą ar 10-ą vietas, leidžiančias
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Eurolygos reguliariajame sezone bilietų į rungtynes „Žalgirio“ arenoje nebeliko. Sirgaliai pasirūpino, kad ir šios savaitės Kauno „Žalgirio“ krepšininkų susitikimą
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
„Luktelk, luktelk, Evansai, dar sezoną luktelk“. Tokį plakatą į viršų kėlė Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, tačiau šių metų Lietuvos atstovo Eurovizijoje Silvesterio
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
Eurolygos reguliariojo sezono paskutiniąsias rungtynes stebės sausakimša „Žalgirio“ arena – į sustikimą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Kauno „Žalgirio“ jaunuoliams nepavyko laimėti Dubajuje vykusio Eurolygos jaunimo atrankos turnyro. Sekmadienį finale Vytauto Pliaugos auklėtiniai rezultatu 84:89 (19:11, 19:22, 18:23, 21:21,
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Labai galingai pergale Eurolygos jaunimo (U 18) turnyre Dubajuje startavo Kauno "Žalgirio" (1-0) krepšininkai.Vytauto Pliaugos auklėtiniai net 77:47 (16:7, 18:6, 23:18, 20:16) sutriuškino

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime