Naujienos kraunasi...

A.Sabonis: "Pigiausia - nedalyvauti niekur" (straipsnis)

Autorius: kknevezis.lt.
A.Sabonis: "Pigiausia - nedalyvauti niekur" (straipsnis)
kknevezis.lt nuotr.
Ketverias rungtynes Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Europos taurės B grupėje sužaidęs Kėdainių „Nevėžis“, su dvejomis pergalėmis ir dvejomis nesėkmėmis, jau buvo įkėlęs vieną koją į kito etapo traukinį. Antrąją komanda tvirtai pastatė lapkričio 15–ą, iškovodama pergalę Rusijoje, Saratovo mieste, kur rungtynės su vietos „Avtodor“ pasibaigė daugiau nei įtikinamu pranašumu – 86:75.

Aštuoniose FIBA Europos taurės grupėse, reguliariajame sezone kovas pradėjo  trisdešimt du Senojo žemyno klubai. Po paskutiniojo turo švilpukų gruodžio šeštąją šešiolika jų žygiuos toliau.

Jeigu „nevėžiečiai“ būtų kluptelėję Rusijoje, būtų prasidėjusi matematika: žūtbūt reikalinga pergalė paskutiniame mače, išvykoje prieš Orhuso „Bakken Bears“ (Danija). Sukti galvą, sekti rezultatą, kokiu gi baigsis Lisabonos „Benficos“ ir Saratovo „Avtodor‘o“ akistata, pliusuoti ir minusuoti taškus.

Dabar matematika paprasta. Ramus dėl kelialapio į kitą etapą yra ir „Nevėžis“, ir „Bakken Bears“. Paskutinės rungtynės su pastaraisiais išvykoje nulems, kuri gi komanda išeis kaip B grupės nugalėtoja, o kuri – kaip užėmusi antrąją vietą savame pogrupyje.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis pritaria kėdainiečių užmojams dalyvauti FIBA Europos taurėje. Nuotraukoje – su Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubo direktore Ingrida Marijošiene.

Džiugina, bet nedžiugina

Puiku, ar ne? Kėdainių „Nevėžis“ išdidžiai ir pergalingai neša miesto ir visos šalies žinią po Senąjį Žemyną! Tačiau kėdainiečių dalyvavimas FIBA Europos taurėje sulaukia kontraversiškų vertinimų. Vieni aktyviai lankosi Kėdainių arenoje, į kurią atvyksta Europos, tebūnie ir ne krepšinio šalių, bet, vis tik, grandai. Abonementų turėtojai susirenka į rungtynes pusė valandos prieš ginčo kamuolio išmetimą į orą, stebi, kaip apšilinėja svečiai iš Bulgarijos, Kipro, Portugalijos, Rusijos ir Danijos.

Kiti, vienok, stebisi – kam gi klubui dalyvauti tokiame brangiame krepšinio turnyre, kuris nė už vieną įveiktą etapą dalyvaujančioms komandoms neskiria pinigų, ir klubams tenka visas išlaidas dengti savomis išgalėmis.

Ne tik stebisi, bet ir piktinasi – o kodėl gi „Nevėžiui“ nepakaktų tradiciškai dalyvauti Baltijos krepšinio lygoje (BBL)? Varžovai – lietuviai, latviai ir estai, važiuoti – netoli, viešbučių dažniausiai nereikia. Pagalvok – nuvažiavai, sužaidei, grįžai.

Tačiau kaip tokie žmonės nepastebi, kad pastaroji lyga kasmet tampa vis mažiau ir mažiau populiari? O į Kėdainių areną BBL rungtynių tesusirinkdavo žiūrėti vos šimtas kitas žiūrovų.

„Brangu? Tai dalyvaukite Regionų krepšinio lygoje“

„Jeigu kas nors mano, kad dalyvavimas FIBA Europos taurėje yra pinigų metimas į vėją, jeigu klausia, kokiu tikslu tokiame turnyre dalyvauti – tai gal tegu pasiūlo žaisti „Nevėžiui“ Baltijos krepšinio lygoje.

O išvis pigiausia – apskritai nieko nedaryti, – išgirdęs retorinius klausimus, kodėl Kėdainių krepšinio klubas apskritai turėtų dalyvauti tarptautiniame krepšinio turnyre, ironizuoja legendinis šalies krepšininkas, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis. – Kuomet turnyre dalyvauja daugiau Europos komandų, įdomu turėtų būti ir pačiam žiūrovui. Tai – pasikeitimas kultūromis, susipažinimas su kitomis krepšinio mokyklomis. Manau, kad krepšinio aistruoliui tikrai įdomiau stebėti komandas iš tolimesnių šalių, nei, tarkime, labai gerai pažįstamas ekipas, metai iš metų dalyvaujančias Baltijos krepšinio lygoje.“

Garsina Lietuvos vardą

Nė neabejoja LKF prezidentas tuo, kad Europinio krepšinio sezono metu tarptautiniuose vandenyse besivaržančios komandos meistriškumas stipriai auga. „Stagnacija prasideda tada, kada tu metus iš metų verdi tose pačiose sultyse. Aš negirdėjau, kad Kėdainių „Nevėžis“ būtų laimėjęs FIBA Europos taurę. Jeigu laimėtų ją nuolat, tada tobulėjimo gal ir nebūtų. O kol nėra laimėjęs, kol dar žaidžia, tobulėja. Manau, kad tai – labai gerai, – kalbėjo A. Sabonis. – Dėl naudos miestui ir verslui nėra ko ir abejoti.“

Padeda prikviesti aukšto meistriškumo žaidėjus

2017–2018 m. krepšinio sezono pradžioje Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubas aiškiai išdėstė savo poziciją apie dalyvavimą FIBA Europos taurėje. Tai tampa svariu argumentu, tarpsezoniu į ekipos gretas bandant pritraukti net ir buvusius Eurolygos žaidėjus.

LKF prezidentas palaiko šią „Nevėžio“ poziciją: „Kiekvienas užsienio, galų gale, ir Lietuvos žaidėjas nori būti pastebėtas ir įvertintas. Tai, kad klubas rungtyniauja tarptautiniuose turnyruose, žaidėjai mato kaip investiciją į savo ateitį. Aišku, jeigu patys gerai pasirodo, jeigu gerai sužaidžia.“

Tiesiogiai atsiliepia LKL‘e

Tokie žaidėjai, kaip Rusijos rinktinės kandidatas Valerijus Lichodėjus, ukrainietis Vladislavas Koreniukas, Latvijos rinktinės žaidėjas Rihardas Kuksikas, amerikiečiai Malkolmas Grantas ir Džeimsas Wodardas sutiko rungtyniauti Kėdainių komandoje tik dėl to, kad ši rungtyniaujanti Europos turnyre.

FIBA Europos taurė – frazė, prisidedanti ne tik prie naujų kontraktų sudarymo. Kėdainių krepšinio klubo „Nevėžis“ trenerio asistentas Paulius Juodis pažymi tai, kad varžymasis kuo aukštesnio lygio tarptautiniame krepšinio turnyre tiesiogiai atsiliepia ir Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL) kovų rezultatams: „Tarptautinių rungtynių patirtis labai vertinga ir naudinga, ypatingai – jauniems žaidėjams. Aikštėje susitinki su kitokių stiliaus komandomis. Tiek treneriams, tiek žaidėjams, praėjus kitų žaidimo stilių mokyklą, lengviau strateguoti ir žaisti vietinėje lygoje. LKL‘e turime ir užsieniečių trenerių, praėjusių panašias mokyklas, elementus, mums matytus FIBA Europos taurės kovose, pritaikančių Lietuvos krepšinio čempionate.“

Į Daniją skris ramūs

Jeigu Kėdainių „Nevėžis“ nebūtų iškovojęs pergalės Rusijoje, prieš paskutinį mačą Danijoje, ekipa būtų papuolusi į komplikuotą situaciją. Tačiau po triumfo Saratove „nevėžiečiai“ į Orhusą vyks ramūs.

„Aišku, važiuosime pergalės, bet ir nesėkmės atveju – jau esame kitame etape, – pasidžiaugė Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiojo trenerio asistentas P. Juodis. – Na o kodėl verta dalyvauti FIBA Europos taurėje?

Kur gi krepšininkams varžytis su nedidelėmis Estijos komandomis, o kur – su vedančiomis Europos šalių komandomis? Kovoti su penktąja Rusijos ekipa, Danijos, Portugalijos, Kipro čempionais?“

Pirmasis barjeras norint keliauti aukščiau

FIBA Europos taurė – pirmoji, žemiausioji tarptautinių Europos turnyrų pakopa. Laipteliu aukščiau – FIBA Čempionų lyga, kitu – Europos taurė, na o pati pajėgiausia – Eurolyga.

Taip, FIBA Europos taurėje dalyvaujantis klubas pats privalo padengti visas su rungtynėmis, kelionėmis, aptarnaujančiuoju personalu susijusias išlaidas. Klubas turi sumokėti už svečių komandos apgyvendinimą, maitinimą, transportą, už teisėjų iš skirtingų šalių kelionės išlaidas, už jų apgyvendinimą, maitinimą bei teisėjavimą. Juntamai prisideda ir „Nevėžio“ kelionės į rungtynes išlaidos.

Taip, nei už kvalifikacinį etapą, nei už sėkmingą pasirodymą grupėje ir net už prizines vietas šiame turnyre komandos iš tarptautinės krepšinio federacijos negauna nė vieno euro.

Tačiau FIBA Europos taurė – pirmasis barjeras, ambicingai ekipai norint žygiuoti toliau – į FIBA Čempionų lygą. Nuo to žygį Europoje pradėjo tiek Klaipėdos „Neptūnas“, tiek Utenos „Juventus“. Ir kiti klubai.

O Kėdainių „Nevėžis“, ne paslaptis, ekipa ambicinga.

Štai atranką į FIBA Čempionų lygą sėkmingai įveikęs Utenos „Juventus“ klubas gerokai pasipildė piniginę – iš tarptautinės krepšinio organizacijos šis gavo 100 tūkstančių eurų.

„Norint kilti aukščiau, norint eiti toliau, privalai pradėti nuo FIBA Europos taurės. Tai – pirmasis barjeras, pirmasis tramplynas. Tas pats mūsų kvalifikaciniame etape nukautas Kipro „Larnaka AEK“ klubas, tas pats mūsų B grupės varžovas Lisabonos „Benfica“ šįmet bandė prasimušti į FIBA Čempionų lygą. Šiem klubams, tiesa, nepavyko, todėl jie liko FIBA Europos taurėje. Kodėl? Todėl, kad kitame sezone vėl turėtų galimybę patekti į meistriškesnę lygą“, – detalizuoja P. Juodis.

Tempas vargina, bet profesionalai įpratę

Taip, Kėdainių „Nevėžis“ vis dar išlieka mažiausiai rungtynių LKL‘e sužaidusi komanda, tačiau sparčiai vejasi oponentus. Jėgas šiame sezone kėdainiečiai išbandė devynis kartus, kai tuo metu likusieji – dešimt arba vienuolika.

Taip, „Nevėžis“ rungtyniauja įtemptu rimtu. Kartais – net ir tris kartus per savaitę. Dvejas rungtynes sužaidžia Lietuvos krepšinio lygoje, vienerias – FIBA Europos taurėje.

Taip, tai brangu. Taip, tai vargina. Tačiau tai netrukdo Kėdainių „Nevėžiui“ savoje tvirtovėje ant menčių paguldyti šalies krepšinio grando – Vilniaus „Lietuvos ryto“. Tai netrukdo garbingai pasipriešinti ilgamečiam čempionų žiedų savininkui – Kauno „Žalgiriui“. Tai netrukdo „nevėžiečiams“ kaip lygus su lygu stumdytis su brolių Lavrinovičių prikeltu Panevėžio „Lietkabeliu“… ir tik paskutinę minutę pralaimėti keliais taškais.

„Džiugu, kad LKL palankiai žiūri į mūsų FIBA Europos taurės tvarkaraštį ir pakoreguoja savąjį. Na o kaip jaučiasi žaidėjai? Krepšininkai profesionalai, tie, kurie žaidžia Europoje jau ne vienerius metus, yra pripratę prie tokio varžybinio ritmo. Jeigu komanda pagauna ritmą, kas mums ir pavyko, svarbu jo nepamesti. Aišku, svarbu turėti žaidėjų rotacijoje“, – neslepia Kėdainių „Nevėžio“ ekipos trenerių štabo narys.

Galimybė savomis akimis išvysti Europos šalių čempionus

P. Juodžio teigimu, Kėdainių krepšinio aistruoliai labai palankiai vertina tai, kad į jų miestą atvažiuoja tokie superklubai, kaip Lisabonos „Benfica“ ar Saratovo „Avtodor“.

Klubai, kurių biudžetai Kėdainių „Nevėžio“ turimą viršija kelis ir net keliolika kartų, skaudžiai krenta čia, Kėdainiuose.

„Manau, kad kėdainiečiams labai įdomu stebėti tokio lygio rungtynes. Atvyksta Portugalijos, Danijos čempionai, viena geriausių Rusijos aukščiausiosios lygos ekipų. Ne kiekvienas Lietuvos miestas gali džiaugtis tokiais reginiais“, – tikina Kėdainių „Nevėžio“, vienintelės šiame sezone FIBA Europos taurėje dalyvaujančios Lietuvos ekipos, trenerio asistentas.

Išaugti iš savų marškinėlių

Trys Lietuvos krepšinio lygos komandos – Šiaulių „Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Prienų–Birštono „Vytautas“, neįveikęs atrankos į FIBA Čempionų lygą, varžosi BBL. Kėdainių „Nevėžis“ rungtyniauja FIBA Europos taurėje. FIBA Čempionų lygoje Lietuvai atstovauja Utenos „Juventus“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Europos taurėje žaidžia Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“, o

Kauno „Žalgiris“ stumdosi ant parketo Eurolygos turnyre.

Tačiau ne visi „Betsafe–LKL“ klubai murkdosi tarptautiniuose vandenyse. Štai Alytaus „Dzūkija“ tarptautinėse kovose nedalyvauja – dzūkai susikoncentravę tik ties Lietuvos krepšinio pirmenybėmis.

„Viskas priklauso nuo klubo vizijos, nuo strategijos – ar jis siekia plaukti į tarptautinius vandenis, ar siekia miestą garsinti, šalį garsinti, suteikti žiūrovui tarptautinių rungtynių reginį, ar nori žaisti tik LKL‘e. Kėdainių „Nevėžio“ vizija – išaugti iš savų marškinėlių, žengti toliau, aukščiau, galingiau – patikina P. Juodis. – Galų gale, per tokius turnyrus  kaip FIBA Europos taurė, mezgasi nauji ryšiai, draugystės tarp klubų. Kėdainių „Nevėžis“ prieš prasidedant sezonui organizavo draugišką krepšinio turnyrą, į kurį susirinko Klaipėdos „Neptūnas“, Dniepropetrovskas „Dnipras“ ir Prienų–Birštono „Vytautas“. Prieš prasidedant kitam sezonui, jau drąsiai galėsime kviesti tuos pačius bulgarus, kipriečius, portugalus – jie Kėdainiuose buvo, matė sporto bazę, areną, miestą – viską įvertino teigiamai. Dar daugiau, tokie turnyrai vienija užsienyje gyvenančius lietuvius. Gruodžio pradžioje Danijoje, Orhuso mieste, kuriame žaisime paskutines FIBA Europos taurės B grupės rungtynes su „Bakken Bears“, mus palaikyti buriasi šimtai lietuvių. Jie jau dabar bendrauja socialiniuose tinklalapiuose, vienijasi, perka bilietus. Tai labai džiugina.“

Ekonominė nauda rajonui

Užsienio komandas atlydi ir šių savininkai, kurie yra ir verslo įmonių savininkai bei vadovai. „Mezgasi naudingi ryšiai. Tokia galimybe kviečiame pasinaudoti suinteresuotus kėdainiečius verslininkus, – P. Juodžiui antrina Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubo direktorė Ingrida Marijošienė. – Dalyvavimas Europos taurės turnyre – tai ne vien Kėdainių vardo garsinimas už šalies ribų. Tai – ir vietinio verslo skatinimas, bendradarbiavimo ryšių galimybės verslui. Čia atvykusios komandos mieste apsistoja 3–5 dienas, o valstybinio turizmo departamento duomenimis, vienas atvykėlis vidutiniškai per dieną išleidžia 81 Eur.“

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
"Nevėžis" pasiskolino "Ryto" talentą, "Šiauliai" atsisveikino su amerikiečiu
"Nevėžis" pasiskolino "Ryto" talentą, "Šiauliai" atsisveikino su amerikiečiu
Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ iki sezono galo (su galimybe prasitęsti) pasirašė sutartį su 196 cm ūgio puolėju Gediminu Alisu. Paskutinius tris sezonus 20-ies metų amžiaus krepšininkas
Mažeikiškiai užtikrintai laimėjo Kėdainiuose
Mažeikiškiai užtikrintai laimėjo Kėdainiuose
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (8-11) komanda įsirašė pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir svečiuose 83:72 (23:15, 26:22, 17:16, 17:19) nugalėjo
Gausūs Tabbo tritaškiai nesulaikė "Nevėžio" nuo pirmosios pergalės išvykoje
Gausūs Tabbo tritaškiai nesulaikė "Nevėžio" nuo pirmosios pergalės išvykoje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pirmąją šio sezono pergalę išvykoje pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-14). Gedimino Petrausko auklėtiniai
Be trenerio ir poros į savo rinktines išvykusių žaidėjų "Juventus" nusileido "Nevėžiui"
Be trenerio ir poros į savo rinktines išvykusių žaidėjų "Juventus" nusileido "Nevėžiui"
FIBA rinktinių lango pertraukos metu Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ krepšininkai viešėjo Druskininkuose, kur sužaidė kontrolines rungtynes su čia stovyklaujančiais
Liūdna pabaiga:Šeškaus kariai beviltiškai pralaimėjo Turkijoje
Liūdna pabaiga:Šeškaus kariai beviltiškai pralaimėjo Turkijoje
Virginijaus Šeškaus treniruojama Jonavos „Cbet“ (0-6) trečiadienį užbaigė savo bergždžią pasirodymą FIBA Europos taurės turnyro antrajame etape, rašo Krepšinis.lt.Be
LKL pripažino rungtynių baigtį galėjusią nulemti teisėjų klaidą
LKL pripažino rungtynių baigtį galėjusią nulemti teisėjų klaidą
Savaitgalį „Betsafe-LKL“ čempionate dėl taško turnyrinėje lentelėje susitiko Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos. Itin dramatiškoje
"Nevėžio" ir "Neptūno" dvikovoje prireikė pratęsimo
"Nevėžio" ir "Neptūno" dvikovoje prireikė pratęsimo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susikovė du vietos atkrintamosiose siekiantys klubai. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (4-13) savo arenoje po pratęsimo 96:92 (26:22,
Sabonio pasveikintas Grigonis numojo ranka į "Žalgirio" fanus, bet ne į rinktinę
Sabonio pasveikintas Grigonis numojo ranka į "Žalgirio" fanus, bet ne į rinktinę
„Nu duodi, neatsipalaiduoji, sėkmės tau“, – tarė Marių Grigonį po rungtynių su „Žalgiriu“ šiltai pasveikinęs Arvydas Sabonis. Tokios pačios meilės gynėjas
Šeškaus kariauna dar kartą sumindyta FIBA Europos taurėje
Šeškaus kariauna dar kartą sumindyta FIBA Europos taurėje
FIBA Europos taurės antrojo etapo L grupėje triuškinamą nesėkmę patyrė Jonavos „Cbet“ (0-5) ekipa, kuri namuose 77:101 (25:18, 18:29, 14:31, 20:23) nusileido Varšuvos „Legia“
"Šiauliai" pratęsė pergalių seriją
"Šiauliai" pratęsė pergalių seriją
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepašykštėjo dviejų už atkrintamųjų ribos žengiančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“
Šeškaus auklėtinių žygį Europoje užbaigė portugalai
Šeškaus auklėtinių žygį Europoje užbaigė portugalai
Jonavos „Cbet“ (0-4) krepšininkai atsisveikino su paskutinėmis viltimis keliauti tolyn FIBA Europos taurės turnyre, rašo Krepšinis.lt.Virginijaus Šeškaus
Šeškaus kariauna dramatiškai neatsilaikė prieš iš dugno lipantį "Nevėžį"
Šeškaus kariauna dramatiškai neatsilaikė prieš iš dugno lipantį "Nevėžį"
Dramatišką pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (4-13), kuris namuose 92:86 (27:22, 24:29, 16:16, 25:19) palaužė
Šeškaus kariauna nepasipriešino Cavanaugh klubui
Šeškaus kariauna nepasipriešino Cavanaugh klubui
Beviltiškai atrodę Jonavos "CBet" (0-3) krepšininkai lieka be pergalių FIBA Europos taurės varžybose.Virginijaus Šeškaus auklėtiniai savo gerbėjų akivaizdoje
"Nevėžio" pergalėmis neskubantis džiaugtis Petrauskas nori tikėti, kad tai – lūžio taškas
"Nevėžio" pergalėmis neskubantis džiaugtis Petrauskas nori tikėti, kad tai – lūžio taškas
Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ komanda šį sezoną pasitiko visiškai atsinaujinusi. Treneris Gediminas Petrauskas neslepia – tai buvo didelis iššūkis, norint,
Taškų lenktynėse "Nevėžis" užtikrintai pranoko "Lietkabelį"
Taškų lenktynėse "Nevėžis" užtikrintai pranoko "Lietkabelį"
Retą, bet labai svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (3-11) komanda, kuri namuose 106:94 (25:26, 32:23,
29 kartus suklydę Šeškaus auklėtiniai neatsilaikė prieš Portugalijos klubą
29 kartus suklydę Šeškaus auklėtiniai neatsilaikė prieš Portugalijos klubą
Pirmą nesėkmę antrajame FIBA Europos taurės turnyro etape patyrė Jonavos „CBet“ (0-1) krepšininkai.Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose 81:91 (15:16, 16:23, 15:28,
Karštame mūšyje Kėdainiuose – šeimininkų pergalė prieš Majauską praradusius "Gargždus"
Karštame mūšyje Kėdainiuose – šeimininkų pergalė prieš Majauską praradusius "Gargždus"
Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (2-10) iškovojo retą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 92:80 (23:22, 25:19, 18:23, 26:16) palaužė „Gargždus“
Įspūdingas Watermano šou negelbėjo – žingsnį link KMT atkrintamųjų dėjo uteniškiai
Įspūdingas Watermano šou negelbėjo – žingsnį link KMT atkrintamųjų dėjo uteniškiai
Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) startavo dviejų rungtynių serija, kurioje paaiškės paskutinieji ketvirtfinalio dalyviai. Utenos „Uniclub Casino – Juventus“
Watsono metimas atnešė "Pieno žvaigždėms" dramatišką pergalę po pratęsimo
Watsono metimas atnešė "Pieno žvaigždėms" dramatišką pergalę po pratęsimo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) uždarytas pirmasis ratas.Dramatišką pergalę pasiekė Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (4-7), kurios Jordano Watsono metimu
"Nevėžio" priekinę liniją sustiprino atletiškas nigerietis
"Nevėžio" priekinę liniją sustiprino atletiškas nigerietis
Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ surado pamainą neseniai komandą palikusiam Viny Okouo.Naujuoju kėdainiečių vidurio puolėju tapo nigerietis Francis Okoro. 24-erių krepšininkas
Minimaliomis pajėgomis iš grėsmingo kraterio Vokietijoje išsiropštę jonaviečiai laimėjo grupės varžybas
Minimaliomis pajėgomis iš grėsmingo kraterio Vokietijoje išsiropštę jonaviečiai laimėjo grupės varžybas
Į Rostoką atvykusių gerbėjų grupelės palaikomas Jonavos „Cbet“ antradienį užbaigė FIBA Europos taurės C grupės turnyrą pergalei prilygstančiu pralaimėjimu 81:86 (16:25, 19:21,
Tubelio vedamas "Neptūnas" sutriuškino "Nevėžį"
Tubelio vedamas "Neptūnas" sutriuškino "Nevėžį"
Klaipėdos „Neptūnas“ (4-6) pirmadienio vakarą be didesnio vargo apgynė savo namų tvirtovę.Mindaugo Brazio auklėtiniai uostamiestyje 97:74 (19:24, 24:14, 28:15, 26:21)
Vasilevo debiutas pažymėtas nuostabiu Jomanto žaidimu ir pergale prieš kėdainiečius
Vasilevo debiutas pažymėtas nuostabiu Jomanto žaidimu ir pergale prieš kėdainiečius
Nikola Vasilevas prie Mažeikių „M Basket-Delamode“ (3-6) vairo debiutavo užtikrinta pergale.Mažeikiečiai namų arenoje 88:81 (27:24, 19:22, 26:10, 16:25) patiesė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“
Kėdainiečiams su kaupu atsirevanšavę "Šiauliai" užsitikrino vietą KMT ketvirtfinalyje
Kėdainiečiams su kaupu atsirevanšavę "Šiauliai" užsitikrino vietą KMT ketvirtfinalyje
Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) paaiškėjo dar viena ketvirtfinalio komanda, kuria tapo ir toliau be pralaimėjimų šiame turnyre žengiantys „Šiauliai“
Šeškus vyresnysis ir jaunesnysis per pratęsimą šventė pergalę FIBA Europos taurėje
Šeškus vyresnysis ir jaunesnysis per pratęsimą šventė pergalę FIBA Europos taurėje
Dramatišką pergalę FIBA Europos taurėje iškovojo Jonavos "CBet" (3-1) krepšininkai ir tapo C grupės lyderiais.Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namie po
Šventė Kėdainiuose – pirma pergalė pasiekta prieš "Šiaulius"
Šventė Kėdainiuose – pirma pergalė pasiekta prieš "Šiaulius"
Dramatišką pirmąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (1-7), kuris namie 89:84 (28:18, 19:28, 20:17,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime