Naujienos kraunasi...

Ar klaipėdiečiai prasibraus į rinktinę? (straipsnis)

Autorius: Paulius Matulevičius, "Vakarų ekspresas".
Ar klaipėdiečiai prasibraus į rinktinę? (straipsnis)
Ar J.Kazlauskas šįkart atras vietos rinktinėje žaidėjams iš pajūrio?
Praėjusiais metais Ispanijoje vykusiame Pasaulio krepšinio čempionate Lietuvos rinktinei nepadėjo nė vienas klaipėdietis. Tai - ilgus metus neregėta situacija. Tačiau šiemet tikimasi, kad ši nemaloni klaipėdiečiams statistika bus nutraukta ir vėl Lietuvos rinktinės gretose pamatysime bent vieną pajūryje išugdytą krepšininką.

Juolab kad šiemet Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše atsidūrė trys klaipėdiečiai: Deividas Gailius, Marius Runkauskas ir Artūras Gudaitis bei atstovas iš Šventosios Renaldas Seibutis. Jie kartu su kitais rinktinės kandidatais jau liepos 20 dieną (pirmadienį) Palangoje pradės treniruočių stovyklą, kurios metu ruošis rugsėjo 5-20 dienomis net keturiose šalyse (Prancūzijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Latvijoje) vyksiančiam Europos čempionatui.

"Vakarų ekspreso" kalbinti krepšinio ekspertai tiki, kad galutiniame šalies rinktinės dvyliktuke bus bent vienas ar du pajūrio atstovai.

Klaipėdiečiai - lyg kariai

"Klaipėdiečiai turi visas galimybes. Juk jie daugybę metų demonstruoja, kad yra tikri kariai. Klaipėdiečiai nuolat aikštėje kovojo iki paskutinio kraujo lašo. Tikrai nė vieno negalima nurašyti. Šiųmetė Lietuvos rinktinė - įdomi. Manau, kad garantuotą vietą rinktinės dvyliktuke turi tik gal 3-4 patyrę žaidėjai, o visi kiti - kausis dėl būvio po saule", - mano Klaipėdoje augęs olimpinis, pasaulio ir Europos krepšinio čempionas Modestas Paulauskas.

Anot tituluotos krepšinio legendos, viskas priklausys nuo pačių krepšininkų noro ir pastangų.

"Jei nori patekti į dvyliktuką, turi būti nusiteikęs optimistiškai, atiduoti visą savo širdį, tiesiog labai norėti ir svajoti. Vien pakvietimas į šalies, kurioje krepšinis yra tarsi religija, rinktinę - garbės reikalas. Juk Lietuvos krepšinį ir pergales žino visas pasaulis. Tai tęsiasi iš kartos į kartą. Kai prisimenu rinktinės atmosferą, net širdis daužosi iš džiaugsmo. Dar ir dabar norėčiau, kad mane kas pakviestų į rinktinę", - juokavo M. Paulauskas.

Jam antrino ir Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos direktorius Stasys Kaupys.

"Nė vieno rinktinės kandidato negaliu nuvertinti. Viskas priklausys ne tik nuo žaidėjų, bet ir nuo rinktinės trenerio Jono Kazlausko pasirinkimo, jo vizijos. Visi - pajėgūs žaidėjai, tačiau, kalbant apie klaipėdiečius, manau, kad realiausios galimybės prasibrauti į dvyliktuką - Mariui Runkauskui ir Artūrui Gudaičiui. Mano nuomone, rinktinei tikrai reikia snaiperio - Mariaus Runkausko. Juk tai žaidėjas, galintis bet kurią akimirką šaltakraujiškai pataikyti į krepšį. Juk šiųmetės rinktinės kandidatų sąraše nėra daugiau tokio snaiperio. Kita vertus, jie visi privalo pataikyti į krepšį, nes krepšinyje, jei nepataikysi - nelaimėsi. Tikiu, kad klaipėdiečiai šiemet "iššaus" ir sudrebins rinktinę puikiu žaidimu", - kalbėjo S. Kaupys.

Pasak Europos čempiono ir olimpinio prizininko Eurelijaus Žukausko, į 2015 metų Europos krepšinio čempionatą vyks bent vienas klaipėdietis.

"Tikiu, kad klaipėdiečių era rinktinėje vėl bus atgaivinta. Juk buvo toks laikotarpis, kai vienu metu rinktinėje žaidė būrys klaipėdiečių. Tikrai buvo gražių akimirkų ir iškovota garbingų pergalių. Rinktinės patirtis - neįkainojama, prisiminimai - patys gražiausi. Gerai, kad vienu metu rinktinėje rungtyniauja vieni kitus gerai pažįstantys žaidėjai, tada ir atmosfera, ir susižaidimas būna kur kas geresni", - įsitikinęs E. Žukauskas.

Jo nuomone, rinktinėje geriausia situacija yra su aukštaūgiais, tad A. Gudaičiui į dvyliktuką prasibrauti nebus lengva.

"Nukonkuruoti Joną Valančiūną ir Robertą Javtoką - sunki užduotis. Tačiau tikiu, kad anksčiau ar vėliau jis įsitvirtins rinktinėje", - sakė E. Žukauskas.

Jau turi rinktinės patirties

Praėjusiais metais Lietuvos rinktinės treniruočių stovykloje plušėjo ir kelias draugiškas rungtynes, vilkėdami nacionalinės ekipos marškinėlius, žaidė du klaipėdiečiai, buvę Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtiniai: D. Gailius ir A. Gudaitis.

Deja, jiems tąkart nepavyko prasibrauti į geriausiųjų rinktinės žaidėjų dvyliktuką. D. Gailius su geriausiais Lietuvos rinktinės krepšininkais treniruočių stovykloje liejo prakaitą ir 2011 metais, tačiau ir tąkart jam pirma laiko teko atsisveikinti su komanda.

Galbūt trečias kartas bus lemtingas ir šis žaidėjas pateks į geriausiųjų dvyliktuką?

"Nieko nenoriu spėlioti ar prognozuoti. Tiesiog dirbu ir stengiuosi siekti užsibrėžtų tikslų. Žinoma, kad trokštu patekti į dvyliktuką, tačiau ar norai išsipildys - ateitis parodys", - sakė praėjusį sezoną Klaipėdos "Neptūno" ekipos marškinėlius vilkėjęs D. Gailius.

Panašiai mąsto ir A. Gudaitis.

"Turėti galimybę sportuoti su geriausiais Lietuvos krepšininkais, dirbti su geriausiais treneriais - neįkainojama patirtis. Darysiu viską, kas priklauso nuo manęs", - sakė A. Gudaitis.

Labiausiai netikėta žinia apie kvietimą į Lietuvos rinktinę buvo praėjusį sezoną Rumunijoje rungtyniavusiam ir šios šalies čempionu tapusiam M. Runkauskui. Jis tarp rinktinės kandidatų pateko pirmą kartą.

"Gegužės mėnesį išplėstiniame rinktinės sąraše manęs nebuvo, tad būti pakviestas į rinktinę nesitikėjau. Tai man buvo maloni staigmena. Apie tai sužinojau liepos mėnesio pradžioje, kai su manimi susisiekė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas. Tai buvo džiugi naujiena. Laukiu ir noriu patirti rinktinės atmosferą, įgyti naujos patirties. Kiekviena tokia patirtis - labai naudinga. Klausiate, ar turiu minčių patekti į galutinį rinktinės dvyliktuką? Tiek toli į priekį nemąstau. Tiesiog dirbsiu savo darbą, stengsiuosi iš širdies, o ar pasiseks - pamatysime", - kalbėjo M. Runkauskas.

Tikslas - olimpinės žaidynės

2015 metų Europos čempionate Lietuvos krepšininkai žais D grupėje kartu su Estijos, Latvijos, Ukrainos, Belgijos ir Čekijos komandomis. Šios grupės kovos vyks Rygoje (Latvija).

Lietuvos rinktinei keliamas tikslas iškovoti kelialapį į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Kad įvykdytų šią užduotį, mūsų šalies krepšininkai turės patekti į Europos čempionato finalą.

Pasiruošimą Europos čempionatui Lietuvos rinktinė pradės pirmadienį Palangoje. Mūsų šalies krepšininkai taip pat stovyklaus Klaipėdoje ir Kaune.

Pasirengimo metu vyrų rinktinė žais dešimt draugiškų rungtynių su Australijos, Suomijos, Austrijos, Kroatijos, Makedonijos, Turkijos, Graikijos ir Olandijos komandomis.

Klaipėdiečiai itin domisi Lietuvos rinktine ir šluote šluoja bilietus į liepos 29 dieną "Švyturio" arenoje vyksiančias draugiškas Lietuvos ir Australijos rungtynes.

Lietuvos krepšinio federacija prieš kelias dienas pranešė, kad pagal Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių bilietų pardavimą akivaizdžiai pirmauja Klaipėda. Joje gali pasikartoti pernai vasaros istorija, kai varžybų dieną neliko net brangiausių bilietų, kurių kaina pradinę viršijo penkis kartus.

Istorija

Klaipėdos kraštas yra išugdęs daug krepšininkų, padėjusių mūsų šalies ekipai skinti laurus pasaulio, Europos čempionatuose ar net olimpinėse žaidynėse.

Daugelis klaipėdiečių puikiai pamena laikus, kai Lietuvos rinktinės gretose vienu metu rungtyniavo ir itin svarbų vaidmenį atliko net keli mūsų miesto atstovai.

Bene gausiausia Klaipėdos krepšinio mokyklos (dabar - Vlado Knašiaus krepšinio mokykla) auklėtinių brigada Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjo per 1996 metų Atlantos olimpines žaidynes. Tąkart lietuviams bronzos medalius padėjo iškovoti trys šios mokyklos auklėtiniai: E. Žukauskas, Saulius Štombergas ir Rytis Vaišvila, taip pat Klaipėdoje gimęs, tačiau dar kūdikystėje šį miestą palikęs Artūras Karnišovas bei Kretingoje gimęs ir kurį laiką Kūlupėnų kaime gyvenęs Gintaras Einikis.

Dar prieš tai, 1992 metais, Barselonoje (Ispanija) vykusiose olimpinėse žaidynėse bronzos medaliais džiaugėsi būrys Kretingoje gimusių krepšininkų: Gintaras Krapikas, Alvydas Pazdrazdis, Romanas Brazdauskis, G. Einikis bei jau minėtasis mūsų mieste gimęs A. Karnišovas.

1995 metais Graikijoje vykusiame Europos čempionate sidabro medalių kalviais buvo trys Klaipėdos krašto žaidėjai: S. Štombergas, G. Einikis ir E. Žukauskas.

Šie trys mūsų kraštiečiai 2000 metais Sidnėjaus (Australija) olimpinėse žaidynėse padėjo Lietuvos rinktinei iškovoti bronzos medalius.

2003 metais Švedijoje Europos čempionais tapo trys klaipėdiečiai: Arvydas Macijauskas, E. Žukauskas ir tuomet rinktinės kapitonu buvęs S. Štombergas.

G. Einikis Lietuvos vyrų rinktinės marškinėlius vilkėjo nuo 1992 iki 2000 metų, S. Štombergas ir E. Žukauskas - nuo 1995 iki 2004 metų, vėliau šalies rinktinėje svarbų vaidmenį atliko dar du Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtiniai: A. Macijauskas (nuo 2003 iki 2006 metų) bei Tomas Delininkaitis (nuo 2006 iki 2013 metų).

Pastarasis krepšininkas kelerius metus buvo vienintelis žaidėjas, atstovavęs Klaipėdai. Jis 2010 metais Lietuvai pasaulio čempionate, vykusiame Turkijoje, padėjo iškovoti bronzos medalius, o 2013 metais Slovėnijoje Europos čempionate pasipuošė Europos vicečempiono medaliu.

"Sunku žodžiais nupasakoti tą jausmą, kai su geriausiais žaidėjais atstovauji savo šaliai. Prisiminimai - patys geriausi. Dienos, leistos rinktinėje, nuo klubinio krepšinio skiriasi lyg diena ir naktis. Rinktinėje - visi savi, draugai... Kai reikia, visi susikaupę dirba, užtaria, padrąsina, palaiko vienas kitą... Laisvalaikiu liejasi juokeliai. Nuostabūs prisiminimai", - su nostalgija prisiminė T. Delininkaitis.

Dar anksčiau, maždaug nuo 1963 metų, Lietuvos krepšinio padangę purtė Klaipėdoje krepšinio paslapčių mokęsis tituluočiausias šalies krepšininkas M. Paulauskas. Jis dar 1963 metais Lietuvai atstovavo TSRS tautų spartakiadoje, tais pačiais metais tapo Europos jaunių čempionu, o nuo 1965 metų buvo Sovietų Sąjungos rinktinės narys. Kai debiutavo šioje rinktinėje, Modestui nebuvo net 20 metų ir tąkart jis tapo Europos čempionu. Negana to, buvo pripažintas naudingiausiu čempionato žaidėju.

Vėliau kaip iš gausybės rago pasipylė vienas po kito skambūs titulai: 1967 m. (Suomijoje), 1969 m. (Italijoje) ir 1971 m. (Vokietijoje) tapo Europos čempionu, 1973 m. (Ispanijoje) iškovojo Europos čempionato bronzos medalį, dukart džiaugėsi Vasaros olimpinių žaidynių aukso medaliais (1968 m. Meksikoje ir 1972 m. Vokietijoje), dukart pasaulio čempionatuose (1967 m. Urugvajuje ir 1974 m. Puerto Rike) kopė ant aukščiausiojo prizininkų pakylos laiptelio, kartą (1970 m. Jugoslavijoje) pelnė pasaulio čempionato bronzos medalius. M. Paulauskas tada buvo vienas iš rinktinės lyderių. 1991 metais jis buvo išrinktas tarp 50 geriausių FIBA pasaulio žaidėjų.

M. Paulauskas ne kartą pabrėžė, kad būtent Klaipėda jį išugdė krepšininku.

Apie svarų klaipėdiečių indėlį Lietuvos rinktinei mintis išsakė ir buvęs ilgametis rinktinės strategas bei Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentas Vladas Garastas.

"Klaipėda Lietuvos krepšinio rinktinei daug davė ir daug padėjo. Visą laiką be Klaipėdos mes negalėjome pajudėti. Klaipėdą galėčiau pavadinti tikru krepšinio miestu, kuris mūsų šaliai yra padovanojęs ne vieną talentingą krepšininką, garsinantį ne tik savo miestą, bet ir visą šalį. Vienu metu, kai rinktinėje žaidė Eurelijus Žukauskas, Arvydas Macijauskas ir Saulius Štombergas, Klaipėda nešė didžiausią indėlį į Lietuvos rinktinę. Sidnėjaus olimpiadoje maždaug po 20 taškų pelnydavo Gintaras Einikis. Jis tada buvo vienas rezultatyviausių žaidėjų. 1996 metais Atlantos olimpinėse žaidynėse jis puikiai žaidė prieš NBA žvaigždę Shaquille'ą O'Nealą, kabliais užmėtė amerikiečių krepšį. Sh.O'Nealą dengti buvo tik vienas būdas: įsikabinti kaip į mūrą ir laikyti, kad jis nebėgtų. Kito atvejo nebuvo. Jo ūgis - 215 cm, svoris net nežinau koks. Tikras monstras. Grįžtant prie Klaipėdos, kai pradėjau dirbti krepšinio treneriu, klaipėdiečiai man daug padėjo. Čia visada prie jūros organizuodavome stovyklas. Palangoje negalėjome to daryti, nes buvo uždrausta. Palanga buvo neva kurortas ir ten stovyklauti neleido. Be to, po karo normalių matmenų krepšinio aikštės Lietuvoje buvo tik dvi - Klaipėdoje, Sporto rūmuose, ir Kaune, Kūno kultūros institute. Kitur negalėjome treniruotis", - "Vakarų ekspresui" pasakojo V. Garastas. 

Komentuoti
hinzis2015-07-20 10:47:56 Cituoti
Kaupys prajuokino - rinktineje snaiperis tik Runkauskas:D. O tai kas tada Mlaknis, centras :D:D:D?
MrVycka2015-07-19 15:29:04 Cituoti
na, gudaitis turėtų šansų tik jei javtoko nebūtų, o dabar, tai tipo kažkas sako, jog pf statytų, bet krapikas juokiasi iš tokių pasisakymų viešai, nes gudaitis centras, tad nebent, jei trečiu centru, kuo abejoju, domantas daugiau šansų turi tikrai, nes pf trūksta...
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Iš Rio grįžęs J. Kazlauskas apsisprendė: atėjo laikas užleisti vietą kitiems
Iš Rio grįžęs J. Kazlauskas apsisprendė: atėjo laikas užleisti vietą kitiems (8)
Antradienio rytą į Vilnių iš Rio grįžo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis
JAV žvaigždės draugiškose rungtynėse nušlavė Lietuvos varžovę pogrupyje Nigeriją
JAV žvaigždės draugiškose rungtynėse nušlavė Lietuvos varžovę pogrupyje Nigeriją
JAV nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė tęsia pasirengimą artėjančiai Rio de Žaneiro olimpiadai. Draugiškose rungtynėse savo aikštėje Hjustono „Toyota Centre“
Pasirengimą olimpiadai Lietuva baigė pralaimėjimu brazilams (video komentaras)
Pasirengimą olimpiadai Lietuva baigė pralaimėjimu brazilams (video komentaras) (15)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė San Paulo mieste vykusiame keturių komandų turnyre liko antra. Paskutinėse pasirengimo olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire rungtynėse Jono Kazlausko auklėtiniai
Galutiniame dvyliktuke traumuoto E.Ulanovo vietą užims V.Kariniauskas
Galutiniame dvyliktuke traumuoto E.Ulanovo vietą užims V.Kariniauskas (1)
Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas turėjo priimti nelengvą sprendimą dėl galutinio nacionalinės komandos dvyliktuko Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Paskelbta, kad
Lietuvos rinktinė – jau Brazilijoje: surengė treniruotę futbolo stadione
Lietuvos rinktinė – jau Brazilijoje: surengė treniruotę futbolo stadione
Lietuvos krepšinio rinktinės olimpinė odisėja iš Palangos į Rio de Žaneirą pasiekė finišo tiesiąją – lietuviai jau Brazilijoje, Rio pašonėje, per 357 km nuo
Šeimininkai atsiprašė Lietuvos rinktinės ir pažadėjo, kad rungtynės su Argentina įvyks
Šeimininkai atsiprašė Lietuvos rinktinės ir pažadėjo, kad rungtynės su Argentina įvyks
Naktį iš antradienio į trečiadienį buvo sužaistos pirmosios Buenos Airėse vykstančio draugiško trijų komandų krepšinio turnyro rungtynės, kuriose australai 84:83 palaužė
J. Kazlauskas apie galutinį dvyliktuką: niekada nebūčiau jo paskelbęs taip anksti
J. Kazlauskas apie galutinį dvyliktuką: niekada nebūčiau jo paskelbęs taip anksti
Pamirškite lengvas pergales dviženkliu taškų skirtumu – lengvi varžovai jau praeityje, o dabar laukia visiškai kito lygio priešininkai. Taip kalba Lietuvos rinktinės
Lietuviai rimtesnio pasipriešinimo iš Olandijos nesulaukė (mačo video apžvalga)
Lietuviai rimtesnio pasipriešinimo iš Olandijos nesulaukė (mačo video apžvalga) (5)
Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė pratęsė pergalių seriją pasirengimo Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms cikle. Jono Kazlausko auklėtiniai Alytuje lengvai 84:61 (24:19, 18:6,
Eksperimentavusiam J. Kazlauskui kilo daug klausimų: patiems galvą susuko
Eksperimentavusiam J. Kazlauskui kilo daug klausimų: patiems galvą susuko
Alytaus arenoje susirinkę sirgaliai išvydo ketvirtą lengvą Lietuvos rinktinės pergalę šią vasarą, bet Jonas Kazlauskas žvelgė kur kas giliau. „Daug dalykų kelia nerimą“,
Lietuvos rinktinė - oficialiai trečia pasaulyje (VIDEO)
Lietuvos rinktinė - oficialiai trečia pasaulyje (VIDEO)
Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) šiandien paskelbė naujus oficialius pasaulio vyrų ir moterų rinktinių reitingus. Europos čempionate sidabrą iškovoję Lietuvos krepšininkai
LKF rinktinių rezultatus įvertino labai gerai
LKF rinktinių rezultatus įvertino labai gerai
Trečiadienį į eilinį posėdį susirinkęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas vienbalsiai įvertino įvairių Lietuvos rinktinių vasarą ir rudenį Europos čempionatuose
Kodėl J.Mačiuliui grasinęs fanas liks nenubaustas?
Kodėl J.Mačiuliui grasinęs fanas liks nenubaustas?
Visai neseniai praūžusi krepšinio karštinė, atrodo, kartu užmarštin nusinešė ir serbų sirgaliaus grasinimus nužudyti Joną Mačiulį bei jo šeimą.Šis išpuolis,
Rinktinės siela Juozukas buvo šiltai sutiktas "Sūduvos" komandoje (video)
Rinktinės siela Juozukas buvo šiltai sutiktas "Sūduvos" komandoje (video)
Nespėjus atslūgti emocijoms po Europos vyrų krepšinio čempionato, kuriame Lietuvos rinktinė tapo vicečempione, visi sidabrinės rinktinės nariai jau sugrįžo į savo klubus ir pradeda ruoštis
 Ispanai širsta dėl prancūzų įtarimų, kad P.Gasolis galėjo vartoti dopingą
Ispanai širsta dėl prancūzų įtarimų, kad P.Gasolis galėjo vartoti dopingą (1)
Ispanijos sporto žiniasklaida pastarosiomis dienomis mirga nuo žinučių, kuriose piktinamasi prancūzų elgesiu Europos krepšinio čempionate ir jam pasibaigus.Prieš keletą dienų Ispanijos
Lietuvius vienu metimu pražudyti galėjęs M.Belinelli vis dar pyksta
Lietuvius vienu metimu pražudyti galėjęs M.Belinelli vis dar pyksta
Vienas Italijos rinktinės lyderių Marco Belinelli vis dar negali atsigauti po Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynėse su Lietuva patirto skaudaus smūgio – italai pralaimėjo lietuviams
Tarp gražiausių Europos čempionato epizodų lietuviams vietos neatsirado
Tarp gražiausių Europos čempionato epizodų lietuviams vietos neatsirado
Antradienį FIBA paskelbė gražiausių Europos pirmenybių epizodų dešimtuką, kuriame neatsirado vietos vicečempionams Lietuvos rinktinės žaidėjams.į "Top 10" pateko Nikola Kaliničius
Jauniesiems talentams - nepamirštamas savaitgalis su vyrų rinktine
Jauniesiems talentams - nepamirštamas savaitgalis su vyrų rinktine
Šeši šių metų “Sprite” talentų kovų čempionai visą praėjusį savaitgalį svečiavosi Prancūzijos mieste Lilyje. Ten jaunieji Lietuvos krepšinio talentai
Europos čempionato finalas - žiūrimiausias šio amžiaus įvykis Lietuvoje
Europos čempionato finalas - žiūrimiausias šio amžiaus įvykis Lietuvoje
Europos krepšinio čempionato finalas – žiūrimiausias šio amžiaus įvykis Lietuvoje: jį tiesiogiai per TV3 televiziją bei naujienų ir pramogų portale tv3.lt stebėjo apie 1,5
Šiauliečiai M.Žukauskas, G.Petrauskas ir V.Pauliukėnas: auga nauja karta
Šiauliečiai M.Žukauskas, G.Petrauskas ir V.Pauliukėnas: auga nauja karta
Sekmadienį Lietuvos rinktinė Europos vyrų krepšinio finale 63:80 (8:19, 25:22, 10:19, 20:20) nusileido Ispanijos rinktinei ir užsikabino sidabro medalius.Dienraštis "Šiaulų
Kauniečiams už palaikymą dėkojo keturi Europos vicečempionai
Kauniečiams už palaikymą dėkojo keturi Europos vicečempionai
Antradienio vakarą Kauno rotušės aikštėje bus pagerbti Lietuvos krepšininkai, kurie pasibaigusiame Europos čempionate iškovojo sidabro medalius. Skaičiuojama, kad sutiktuvėse
J.Valančiūnas atsiprašė prezidentės dėl nuleistos padangos
J.Valančiūnas atsiprašė prezidentės dėl nuleistos padangos
Antradienio popietę įvykusi sidabro medalius Europos čempionate pelniusios Lietuvos krepšinio rinktinės apdovanojimų ceremonija vėlavo dešimt minučių – paskutinis Prezidentūros
D.Gailius: sėdėti ant suolelio buvo keista, bet stengiausi iš širdies
D.Gailius: sėdėti ant suolelio buvo keista, bet stengiausi iš širdies (1)
Pirmadienio pavakarę į Lietuvą grįžę Europos vicečempionai Lietuvos krepšininkai buvo sutikti tūkstantinės minios krepšinio sirgalių. Lietuviams Europos čempionato finale nepavyko
D.Grybauskaitė: įsipareigoju nuvykti į olimpiadą, jei tai jums padės
D.Grybauskaitė: įsipareigoju nuvykti į olimpiadą, jei tai jums padės
Antradienį per pietus Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė prezidentūroje priėmė Europos vyrų krepšinio vicečempionę Lietuvos rinktinę ir įteikė jos nariams valstybės
Internautai šaiposi iš finalą su lietuviais vos išgyvenusio R.Fernandezo (epizodo video)
Internautai šaiposi iš finalą su lietuviais vos išgyvenusio R.Fernandezo (epizodo video)
Ispanas Rudy Fernandezas sekmadienį vakare Lilyje vykusiame 2015 metų Europos vyrų krepšinio čempionato finale su Lietuvos rinktine (80:63) sužaidė geriausias savo rungtynes turnyre, tačiau
Namo sugrįžę Europos vicečempionai - pasitikti kaip didvyriai
Namo sugrįžę Europos vicečempionai - pasitikti kaip didvyriai
Pirmadienio pavakare namo iš Prancūzijos mieste Lilyje vykusio Europos čempionato sugrįžo Europos vicečempionai - Lietuvos krepšininkai. Vilniaus oro uoste lėktuvas su mūsiškiais
Lietuviai nepasipriešino ispanams, bet sveikinimai su sidabru!
Lietuviai nepasipriešino ispanams, bet sveikinimai su sidabru! (27)
Sekmadienį buvo padėtas taškas 2015 metų Europos krepšinio čempionate. Lilyje (Prancūzija) įvyko pirmenybių finalo rungtynės.Jame susitiko dvi Senojo žemyno krepšinio grandės
M.Kalnietis apie ašaras po finalo: "Labai norėjau tapti čempionu"
M.Kalnietis apie ašaras po finalo: "Labai norėjau tapti čempionu"
Po „Stade Pierre Mauroy“ stadione pralaimėto finalo Manto Kalniečio skruostais riedėjo ašaros, bet po beveik paros 29-erių gynėjo veide jau buvo matoma šypsena. „Norėjau
S.Scariolo: tai viena geriausių visų laikų komandų Europoje (P.Gasolio komentarai)
S.Scariolo: tai viena geriausių visų laikų komandų Europoje (P.Gasolio komentarai)
Kartu su Sergio Scariolo į spaudos konferenciją po Europos pirmenybių finalo atėjo du mohikanai, vieninteliai išlikę Ispanijos rinktinėje nuo pat 2003 metais Stokholme Lietuvai pralaimėto

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime