Naujienos kraunasi...

Aukle tapęs R.Kurtinaitis jau pasiilgo krepšinio

Autorius: Jaunius Sarapas, Krepšinis.lt.
Aukle tapęs R.Kurtinaitis jau pasiilgo krepšinio
Nepavykusį rusų oligarcho Dmitrijaus Gerasimenkos projektą su Kantu krepšinio klubu palikęs Rimas Kurtinaitis jau du mėnesius praleido be darbo.

„Anūką prižiūriu“, – nusijuokė 56-erių specialistas, netrukus kiek surimtėjęs ir Krepšinis.lt prisipažinęs, kad jau pasiilgo krepšinio.

Visus finansinius reikalus su jį atleidusiu Maskvos srities „Chimki“ klubu suderinęs R. Kurtinaitis vasaros pabaigoje pasileido į avantiūrą – sukirto rankomis su iš pelenų pakilti troškusiu Kantu klubu, kuris sezono eigoje pasivadino „Red October“.

Vieną geriausių Lietuvos trenerių suviliojo milijardieriaus pažadai ir galimybė rungtyniauti Europos taurės turnyre. Visgi neprabėgus nė mėnesiui lietuvis griebėsi už galvos – Italijos krepšinio federacija uždraudė klubams kovoti dėl Europos taurės, o D. Gerasimenkos įnoriai surinkti ambicingą sudėtį pavirto dulkėmis.

„Tiesiog klubas negalėjo man sudaryti tokių sąlygų, kokias žadėjo – paskutinį mėnesį apskritai vos aštuoniese treniravomės. Nebemačiau potencialo, todėl kovoti dėl 9-11 vietų nenorėjau. Turėjau galimybę išeiti, todėl ja ir pasinaudojau. Bet išsiskyrėme draugiškai, ryšį palaikome iki dabar“, – prisiminė R. Kurtinaitis, kurio sutartis su italų ekipa turėjo galioti dvejus metus.

Per devynis turus lietuvis Kantu komandą atvedė tik į dvi pergales, o nesėkmių liūnas ją nubloškė į Italijos čempionato turnyro lentelės dugną.

„Vasarą klubą perėmė kiti šeimininkai, vyko jo pertvarkymas, vadų kaita. Turėjo vienu metu lipdytis ir pati struktūra, ir komanda. Tačiau viskas vyko pavėluotai, nes pasiruošimą pradėjome mėnesiu vėliau nei kiti klubai ir dar neturėjome žaidėjų. Viskas buvo kitaip nei aš suprantu krepšinį: skubotai, bet kaip. Ir manęs tai netenkino. Taip, Italijoje puiku gyventi: gražu, saulė šviečia, kalnai pro langą matosi, skanus maistas. Bet tai ne tas, ko man reikia“, – apie savo ambicijas prakalbo treneris.

Kartu su savimi R. Kurtinaitis į Italiją atsivežė ir įžaidėją Vaidą Kariniauską. Bet treneriui palikus komandą, joje neužsibuvo ir 23-ejų metų kaunietis.

„Matyt, dar kažkokios netvarkos yra, jeigu žaidėjai palieka komandą“, – svarstė Rimas.

O problemų iš tiesų būta rimtų. Užsienio žiniasklaidos duomenimis, algos gynėjas iš Lietuvos nesulaukė daugiau nei 45 dienas. Visgi pats Kantu klubas oficialiame pareiškime tai paneigė. Negana to, dar apkaltino lietuvį savavališkai praleidus treniruotę.

Bet akivaizdu, kad bendradarbiavimu buvo nepatenkintos abi pusės, nes Lietuvos rinktinės narys nedemonstravo tokio žaidimo, kokio iš jo norėjo „Red October“ vadovai. Tiesa, kol prie komandos vairo stovėjo Rimas, pastarieji didelių pretenzijų nereiškė.

„Galvojau, kad jis progresuos truputėlį greičiau, – kalbėdamas apie 1,7 taško ir 2,6 rezultatyvaus perdavimo atlikusį lietuvį prisipažino R. Kurtinaitis. – Taip, jis turi gamtos dovaną suvaldyti komandą, ko man labai reikėjo. Jis taip pat supranta krepšinį, turi neblogus fizinius duomenis, be to, turi didelį privalumą įžaidėjo pozicijoje – ūgį (198 cm – Krepšinis.lt).

Buvo tik vienintelė problema. Šiuolaikiniame krepšinyje, kad ir kaip bežaistum, į krepšį privalai įmesti. Praleisdamas ant parketo 20 minučių, net ir būdamas įžaidėju, negali išeiti pelnęs 2 ar 4 taškus, nes norint laimėti tai tiesiog yra per mažai. Bet aišku, vaikas stengiasi – ateina 30-60 min. prieš treniruotę ir dar po jos lieka pamėtyti.“ 

Jau du mėnesius gimtajame Kaune laiką leidžiantis R. Kurtinaitis nuo krepšinio neatitolsta. Naudodamasis laisvu laiku, jis įdomiausias LKL, Europos taurės ir Eurolygos kovas kaip žiūrovas stebi tiek per televizoriaus ekraną, tiek arenose. Visgi matant po aikštę zujančius žaidėjus, specialistui jau kirba noras pačiam tuos krepšininkus pavaikyti.

„Jeigu atvirai, tai jau norėtųsi dirbti. Kaip tik šiandien dukra klausė, ar nepasiilgau krepšinio. Ir iš tikrųjų pasiilgau, bet ką padarysi“, – atviravo kaunietis.

Bet daugiau avantiūrų R. Kurtinaitis imtis nebenori – nusprendė kantriai laukti rimtų Eurolygos klubų pasiūlymų. Tiesa, bent kol kas laisvų kėdžių rinkoje nėra.

„Pats neieškau, čia gi ne grybai, – juokėsi treneris. – Kai bus pasiūlymai, tada bus galima spręsti, o šiuo metu nieko nėra. Kvietė „Maccabi“, bet man netiko, nes sutartis buvo siūloma tik pusmečiui, o tolimesnė ateitis priklausytų nuo rezultatų. Man norėjosi kažkokių garantijų, todėl susitarti ir nepavyko. Taip tas paieškų procesas ir vyksta.“

Dabar be darbo esantis Rimas dar spalio mėnesį galėjo jų turėti net du. Tiesa, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) Jono Kazlausko įpėdiniu pasirinko ne jį, o Dainių Adomaitį.

Su rinktinės žaidėjais pasitaręs Arvydas Sabonis sudarė penkių kandidatų sąrašą – atsisakius J. Kazlauskui ir Šarūnui Jasikevičiui, vykdomajame komitete buvo iškelta Klaipėdos „Neptūno“ trenerio kandidatūra. Bet savojo šanso sulaukė ir R. Kurtinaitis, kurio kandidatūrą pasiūlė Lietuvos trenerių asociacija. Visgi balsavimo metu Dainius sulaukė 10 balsų, Rimas – 3, o Lietuvos teisėjų asociacija susilaikė.

„Man paskambino Vydas Gedvilas ir paklausė, ar norėčiau būti treneriu. Atsakiau, kad ne. Tada jis dar paklausė, ar galima mane pasiūlyti. Sutikau. Jeigu būtų išrinkę, būčiau sprendęs, ar eiti“, – spalio pabaigoje daug dėmesio Lietuvoje susilaukusį įvykį prisiminė R. Kurtinaitis. – Bet Arvydas pasielgė labai profesionaliai. Jis yra federacijos prezidentas, priima sprendimus ir už juos atsako. Mes su Arvydu buvome susitikę, bet aš nenoriu, kad mane kviestų dirbti dėl to, kad esu jo draugas. Yra ir profesionalumas: išrinko taip, reiškia taip reikia. Aš visada už Lietuvą sirgsiu su dideliu entuziazmu, ką dariau visą savo gyvenimą, nes krepšinis ir yra mano gyvenimas.“ 

Daugelyje apklausų šalies krepšinio sirgaliai būtent 56-erių specialistą įvardijo kaip geriausią kandidatą užimti nacionalinės komandos trenerio postą. O neišsipildžius jų prognozėms, daugelis giliai atsiduso – čia tikriausiai buvo paskutinė Rimo galimybė. Bet jeigu tokia dar kartą atsirastų, galbūt jis galiausiai sutiktų?

„Man malonu, kad apie mane kalba, bet iki šiol dar niekas neatėjo ir nepasakė – būk treneriu. Tik kartą, kai dar dirbo Jonas Kazlauskas, Sabonis man paskambino į Maskvą ir paprašė, kad paimčiau jaunimo rinktinę ir paruoščiau jos žaidėjus vyrų komandai. Bet atsisakiau, nes turėjau darbų. O jeigu pasiūlys už metų, penkių ar dešimt, tai tik tada ir galėsiu atsakyti. Juk aš turiu pagalvoti – nesu 20-metis vaikas ir nepuolu sutikti vos tik gavęs pasiūlymą. Man greitai bus 57-eri, todėl aš į gyvenimą jau žiūriu kitaip: ko nesugebu – to aš ir nesiimu, nes galbūt kitas gali už mane geriau tai padaryti. Būtent todėl ir reikia svarstyti“, – mintimis dalijosi jis.

Artėjančią vasarą buvęs krepšininkas palaikys Lietuvos rinktinę Europos čempionate. Ir R. Kurtinaitis viliasi, kad televizoriaus ekrane jis išvys aukščiausią žaidimo lygį, kurį demonstruos visi geriausi šalies žaidėjai.

„Man nepatiko, kad garsus treneris, mano mokytojas, Vladas Garastas šią situaciją bandė apvilkti sakydamas, kad Europos čempionatas nesvarbus, todėl ir treneriu gali būti bet kas. Nesvarbu, kad jis neturi tęstinumo, bet jis yra svarbus. Galiu netgi pasakyti, kokiu aspektu. Aišku, nenoriu maišyti sporto su pinigais, bet dabar ateina jaunoji karta, o kiekvienas titulas prisideda prie galimybės baigus karjerą iš KKSD gauti sportininko rentą.

Tai krepšininko renta, kuri bus mokama visą likusį gyvenimą. Todėl bent jau šiuo aspektu čempionatas yra svarbus. Bet apskritai gyvenime viskas yra svarbu. Tokiai šaliai kaip Lietuvą į Europos čempionatą žiūrėti pro pirštus yra netinkamas požiūris, todėl su juo aš kategoriškai nesutinku“, – savo poziciją išsakė R. Kurtinaitis.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Paaiškėjo galimi Lietuvos varžovai olimpiniame Paryžiuje
Paaiškėjo galimi Lietuvos varžovai olimpiniame Paryžiuje
Antradienį ištraukti olimpinio vyrų krepšinio turnyro burtai, po kurių galimus konkurentus grupių etape sužinojo ir Lietuvos komanda, prieš tai dar žaisianti lemiamoje atrankoje,
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
FIBA suskirstė būsimo Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyro dalyvius į keturis burtų krepšelius, rašo Krepšinis.lt.Tapo aišku, kad jeigu Lietuva įveiks
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Pasibaigus pirmam atrankos langui Afrikoje, Amerikoje, Azijoje ir Europoje FIBA paskelbė atnaujintą rinktinių reitingą, rašo Krepšinis.lt.Jame nepakito Lietuvos krepšininkų vieta.
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Nuožmi kova Estijos sostinėje baigėsi pirmąja Lietuvos rinktinės (1-1) nesėkme atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą.Sausakimšai užpildytoje Talino arenoje Kazio Maksvyčio vyrai 59:65
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (1-0) pergalingai pradėjo atranką į 2025-ųjų Europos čempionatą.Kazio Maksvyčio auklėtiniai sostinėje 83:64 (16:19, 19:11, 27:19, 21:15) užtikrintai
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkijos vyrų krepšinio rinktinė paskelbė sudėtį 2025 m. Europos čempionato atrankos mačui su Lietuva. Šioje – du Eurolygos krepšininkai.Rungtynės vyks ketvirtadienį,
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Lietuvos rinktinė Puerto Rike vyksiančiame olimpinės atrankos turnyre žais tada, kai mūsų šalyje jau bus vidurnaktis, rašo Krepšinis.lt.FIBA paskelbus tvarkaraštį paaiškėjo,
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Po vienerių metų pertraukos moterų ir vyrų rinktinių aukštaūgiai susigrąžino geriausių Lietuvos krepšininkų titulus. Visą mėnesį trukęs sirgalių balsavimas lėmė, kad geriausiais
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkijos krepšinio rinktinė paskelbė 14-os žaidėjų sąrašą, kuris artėjančio 2025 metų Europos čempionato atrankos lango metu mes iššūkį Lietuvos ir Šiaurės
"Wolves" finalo ketverte pasigendantis Kurtinaitis – "Žalgiris" turėtų laimėti
"Wolves" finalo ketverte pasigendantis Kurtinaitis – "Žalgiris" turėtų laimėti
Jau greitai – vasario 17–18 dienomis – Kaune vyks vienas laukiamiausių metų krepšinio renginių – Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas.Aiškios keturios
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Krepšinis vėl tapo gausiausiai iš valstybės biudžeto finansuojama sporto šaka Lietuvoje, kartu su lengvąja atletika ant trečio laiptelio nustūmęs praėjusių metų lyderį plaukimą.Nacionalinė
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre. Kazio Maksvyčio auklėtiniams teks keliauti į Puerto Riką, rašo Krepšinis.lt.Burtai
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
Jau kitą pirmadienį, lapkričio 27 dieną, Šveicarijoje bus ištraukti 2024-ųjų Paryžiaus žaidynių olimpinio krepšinio turnyro papildomos atrankos varžybų burtai, rašo
Kurtinaitis regi įtemptą grandų mūšį sostinėje: derbyje jėgų santykis apsilygina
Kurtinaitis regi įtemptą grandų mūšį sostinėje: derbyje jėgų santykis apsilygina
„Betsafe-LKL“ čempionate atėjo laikas pirmajam šio sezono grandų mūšiui – Vilniaus „Rytas“ sekmadienio vakarą sostinėje priima Kauno „Žalgirį“.Tai
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Neseniai karjerą baigęs keturiskart NBA čempionas Andre Iguodala skambiai pasisakė apie Lietuvos krepšinį, prisiminęs 2010 m. akistatą pasaulio čempionate ir kovą prieš Liną Kleizą,
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Potencialus pirmasis kitų metų NBA naujokų biržos šaukimas Matas Arvidas Buzelis netrukus pradės G lygos sezoną, rašo Krepšinis.lt.Artėjant jo startui unikalių fizinių sugebėjimų
Istorija, kaip Sabonis, Kurtinaitis, Krapikas ir kiti žalgiriečiai pirmą kartą išvydo trispalvę
Istorija, kaip Sabonis, Kurtinaitis, Krapikas ir kiti žalgiriečiai pirmą kartą išvydo trispalvę
Edmundo Jakilaičio krepšinio dokumentika „BILIETAS. The Ticket“, režisuojama Vytauto Dambrausko, kinuose pasirodys spalio 20 d. Filme savo prisiminimais dalinasi legendiniai Kauno
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Jau šio mėnesio pabaigoje, spalio 20 d., kinuose galėsime išvysti legendines Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA kovas – šįkart E. Jakilaičio dokumentinio filmo „Bilietas.
Lietuvą kompiuterizavęs Kurtinaitis: Tarybų Sąjungoje apie tokią naujovę mažai kas žinojo
Lietuvą kompiuterizavęs Kurtinaitis: Tarybų Sąjungoje apie tokią naujovę mažai kas žinojo
Spalio 17 d. kinuose pasirodys dokumentika „Bilietas. The Ticket“ apie legendinę 1979–1989 m. Kauno „Žalgirio” komandą ir jos kovas prieš Maskvos CSKA. Filme prisimenamos
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Net ir stiprų antausį nuo latvių gavusi Lietuvos rinktinė Maniloje finišavusiame pasaulio čempionate užfiksuos trečią geriausią savo rezultatą istorijoje, rašo Krepšinis.lt.Taikliausiai
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA paskelbė atnaujintą vyrų rinktinių reitingą, kuriame Lietuva prarado dvi pozicijas ir buvo aplenkta Latvijos, rašo Krepšinis.lt.Pasauliniame reitinge Lietuva dabar užima 10-ąją
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Rugsėjo 14 diena Lietuvos krepšinio istorijoje paženklinta auksine spalva. Šią dieną 2003 metais Lietuvos rinktinė triumfavo Švedijoje vykusiame Europos čempionate. Minint šios
Artimiausios Lietuvos rinktinės kovos – kitų metų vasarį
Artimiausios Lietuvos rinktinės kovos – kitų metų vasarį
Pasaulio čempionate 6-ą vietą užėmusią Lietuvos krepšinio rinktinę sirgaliai dabar išvys tik beveik po pusmečio atrankoje į Senojo žemyno pirmenybes, rašo Krepšinis.lt.Lietuvos
Pasaulio čempionate lietuviai finišavo triuškinamu pralaimėjimu
Pasaulio čempionate lietuviai finišavo triuškinamu pralaimėjimu
Lietuvos rinktinei nepavyko pergalingai atsisveikinti su pasaulio čempionatu.Kazio Maksvyčio auklėtiniai Baltijos derbyje 63:98 (20:28, 18:21, 9:28, 16:21) nepasipriešino Latvijos rinktinei ir
"Žalgirio" legendos Sabas, Kurtis, Jankūnas bei kiti žinomi veidai įvertino naują komandos įvaizdį
"Žalgirio" legendos Sabas, Kurtis, Jankūnas bei kiti žinomi veidai įvertino naują komandos įvaizdį
Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenos SDG amfiteatre pristatytas nuo šiol žaliai baltų organizaciją lydėsiantis įvaizdis. Pagrindiniu renginio akcentu tapo naujojo Kauno „Žalgirio“
Lietuviai neturėjo vargo su Dončičiumi ir slovėnais
Lietuviai neturėjo vargo su Dončičiumi ir slovėnais
Lietuvos rinktinė sugebėjo atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.Kovą dėl 5-8 vietų pradėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai 100:84 (33:21, 20:22, 22:20, 25:21)
Kelionė link medalių lietuviams baigėsi kertvirtfinalyje
Kelionė link medalių lietuviams baigėsi kertvirtfinalyje
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei nepavyko prasimušti tarp keturių geriausių planetos komandų.Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje 68:87 (25:24, 13:25, 17:24,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime