Naujienos kraunasi...

Burtai lietuviams lėmė į pasaulio elitą nusitaikiusias talentų kalves (straipsnis)

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.
Burtai lietuviams lėmė į pasaulio elitą nusitaikiusias talentų kalves (straipsnis)
Alfa.lt fotomontažas
„Mirtininkų grupė“, „grupė prilygstanti finalui“, „maksimalių išbandymų poligonas“ – tokius epitetus Lietuvos žiniasklaida ir ekspertai rinkosi apibūdindami pasaulio krepšinio čempionato burtus, kurie nacionalinei šalies komandai pamėtėjo daugiausiai neutralių gerbėjų dėmesio sulaukusią grupę.

Su vėjeliu pro turnyro atranką praskrieję ir vos vieną pralaimėjimą per 12 mačų patyrę lietuviai gavo bene stipriausius įmanomus varžovus iš trečiojo ir šeštojo krepšelių – Australijos ir Kanados krepšininkus, o taip pat ir pavojingą Afrikos ekipą iš septintojo burtų krepšelio – Senegalą.

Nors nei australai, nei kanadiečiai, nei tuo labiau senegaliečiai per pastaruosius dešimtmečius nesipuošė pagrindinių planetos krepšinio turnyrų apdovanojimais ir medalius rinkosi tik žemynų pirmenybėse, bent dvi iš šių komandų jau labai artimoje ateityje pretenduoja tapti vienomis rimčiausių JAV žvaigždžių varžovių.

Tai – Australijos ir Kanados rinktinės, laikomos bene ryškiausią pažangą pastaraisiais metais padariusiomis krepšinio talentų kalvėmis pasaulyje. Vieną po kito NBA krepšininkus štampuojančios valstybės jau pernai įsiveržė į daugiausiai užsieniečių stipriausioje pasaulio lygoje turinčių valstybių gretas, o rugsėjį jų pajėgumą savu kailiu galės išmėginti ir lietuviai.

Alfa.lt pristato Australijos ir Kanados rinktines, sunkiai išsemiamus jų žaidėjų resursus bei pagrindinius klausimus, kamuojančius šių šalių komandas prieš pasaulio čempionato pradžią.

Australija – ilgai brandintas mechanizmas ir klausimas dėl didžiausios žvaigždės

Stipriausia Okeanijos ir Azijos, kurios turnyruose pradėjo žaisti nuo 2017-ųjų, komanda niekuomet nebuvo planetos krepšinio nuošalyje. 1988-2000 m. australai net triskart prasibrovė į olimpinių žaidynių pusfinalį, tačiau kaskart likdavo prizininkų pakylos papėdėje ir užimdavo ketvirtąją vietą. Įdomu tai, kad tiek Atlantoje 1996-aisiais, tiek Sidnėjuje 2000-aisiais mažajame finale australus „nuskausmino“ būtent Lietuvos krepšininkai.

Nors po geriausio šalies krepšinio laikotarpio, kurio metu australai sudalyvavo ir dviejų pasaulio čempionų ketvirtfinaliuose, sekė apie keliolika metų užtrukęs štilis, šio dešimtmečio pradžioje Australijos rinktinė vėl pradėjo kilimą į planetos krepšinio elitą.

Pirmasis ryškus šios kartos australų talentas NBA lygą pasiekė dar 2005-aisiais, kai Andrew Bogutas tapo vos trečiuoju ne JAV užaugusiu žaidėju, pakviestu pirmuoju naujokų biržos šaukimu. Vis tik rinktinėje „centras“, prieš ketverius metus tapęs NBA čempionu, kurį laiką dar neturėjo solidžių partnerių ir nesugebėjo nuversti kalnų nei 2006-ųjų pasaulio čempionate, nei 2008-ųjų olimpinėse žaidynėse.

Pastarosiose prie A. Boguto pirmą kartą prisijungė dar viena kertine Australijos rinktinės kolona tapęs žaidėjas Patrickas Millsas. Staigumu pasižymintis gynėjas būdamas vos 20-ties metų amžiaus Pekino olimpiadoje jau rinko po 14,2 taško, o kitais metais buvo pakviestas ir į NBA, kur galiausiai įsitvirtino San Antonijaus „Spurs“ klube.

Būtent A. Boguto ir P. Millso duetas tapo pamatu, nuo kurio ėmė kilti dabartinė spalvinga australų krepšinio rinktinės piramidė. Netrukus joje vietą atrado 2016-ųjų NBA čempionas Matthew Dellavedova, po kurio laiko tiek rinktinėje, tiek ir NBA rungtyniaujančiame Jutos „Jazz“ klube įsitvirtino Joe Inglesas, o greta jų augo ir kadaise Rimo Kurtinaičio „meška“ išvadintas, tačiau dabar sėkmingai Bostono „Celtics“ garbę ginantis Aronas Baynesas bei vienu ryškiausių NBA talentų laikytas Dante Exumas, kurio karjerą pastaraisiais metais kiek pristabdė nuolat pasikartojančios traumos.

Visgi laukdami vasaros „boomerių“, kaip ši rinktinė žinoma Australijoje, gerbėjai su nekantrumu žvelgia į dar vieno krepšininko atsakymą. 2016-aisiais Filadelfijos „76ers“ pirmuoju šaukimu naujokų biržoje pakviestas, o šiemet šią komandą link NBA viršūnės vedantis Benas Simmonsas nacionalinėje komandoje nežaidė dar nuo tada, kai atstovavo jai būdamas vos 17-os metų amžiaus ir rungtyniaudamas Okeanijos pirmenybėse 2013-aisiais.

Įspūdingų fizinių duomenų, net 208 cm ūgio įžaidėjas, dėl savo atletiškumo ir aikštės matymo derinio lyginamas su LeBronu Jamesu ir Magicu Johnsonu, šiemet NBA čempionate renka beveik trigubo dublio statistiką – 17 taškų, 9,1 atkovoto kamuolio ir 7,8 rezultatyvaus perdavimo, tad Australijos rinktinei B. Simmonsas neabejotinai taptų milžiniška paspirtimi.

Vis dėlto šioje situacijoje yra vienas „bet“. Tai – vasarą laukiantis krepšininko sprendimas, galintis užkirsti jam kelią į pasaulio pirmenybes Kinijoje.

Trečią sezoną už Atlanto baigiantis krepšininkas turės spręsti savo naujosios sutarties klausimus. „76ers“ su aukštuoju įžaidėju sieja savo ateities planus, tad niekas nenustebtų, jei Filadelfijos klubo vadovai pateiktų jam maksimalią galimą sutartį – ketverių metų ir 160 mln. JAV dolerių pasiūlymą.

Visgi tai gali turėti savo kainą, kadangi įspūdingą pinigų sumą atseikėjusi komanda veikiausiai nenorės, kad vienu brangiausių jų žaidėju tapsiantis B. Simmonsas rizikuotų savo sveikata ir žaistų planetos pirmenybėse. Juolab, kad ir pats australas, sausį išgirdęs „The Sydney Morning Herald“ klausimą apie galimybę atstovauti rinktinei, nuo konkretaus atsakymo išsisuko.

„Nežinau, – žurnalistą nukirto B. Simmonsas. – Neįsivaizduoju, ką aš darysiu vasarą. Aš net nežinau, ką valgysiu vakarienei.“

Jei pats žaidėjas kol kas dvejoja, Australijos rinktinės atstovai jau ne sykį aiškiai išreiškė norą matyti australės ir amerikiečio šeimoje augusį šalies talentą atstovaujantį „boomeriams“. Tą po burtų ceremonijos patvirtino ir vyriausiasis komandos strategas Andrejus Lemanis, patikinęs, kad šansų išvysti B. Simmonsą su geltonai-žalia apranga tikrai yra.

„Situacija dėl Beno nepasikeitė – jis turės daug reikalų dėl savo sutarties NBA, tačiau nepaisant to, jis nori žaisti pasaulio čempionate. Šansų tikrai yra. Mes priimsime bet kokį jo sprendimą, o dabar belieka jo sulaukti“, – kalbėjo latvių kilmės specialistas.

 

Andrejus Lemanis© SCANPIX

Visgi net ir be ryškiausios savo žvaigždės australai į pasaulio čempionatą važiuotų kaip vieni favoritų mesti iššūkį trečiojo iš eilės titulo sieksiantiems amerikiečiams. Tą jie pademonstravo jau 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadoje, kai tapo labiausiai JAV rinktinę išgąsdinusia komanda, o jos jėgą tuomet patyrė ir lietuviai, P. Millso vedamiems australams ketvirtfinalį pralaimėję net 64:90.

Priešingai nei kanadiečiai, kuriuos aptarsime kitame skyriuje, australai pasižymi ir patriotiškumu – daugelis šios šalies krepšininkų kaskart noriai atvažiuoja į šalies rinktinę, o A. Bogutas ne sykį joje rungtyniavo ir nepaisydamas traumų.

Tad nieko nuostabaus, kad net ir nežinodami galutinio B. Simmonso atsakymo, daugelis ekspertų australams jau piešia H grupės favoritų scenarijų – tam priežasčių yra daugiau negu pakankamai.

Galima Australijos rinktinės sudėtis:

Gynėjai: Benas Simmonsas, Matthew Dellavedova, Patrickas Millsas, Dante Exumas.

Puolėjai: Joe Ingles, Ryan Broekhoffas, Brockas Motumas, Dengas Adelis.

„Centrai“: Aronas Baynesas, Andrew Bogutas, Jonah Boldenas, Thonas Makeris.

Kanada – kupina talento, bet be trenerio

Jei australai po Rio žaidynių jau galėjo pasigirti grįžimu į pasaulio krepšinio elitą, tai kanadiečiai nuo jiems giminingos anglakalbės šalies kiek atsilieka. Vis dėlto talento prasme Kanada yra sukaupusi ne mažesnes atsargas nei būsimieji jos varžovai pasaulio pirmenybėse.

Nuo 1970-ųjų iki 2002-ųjų kanadiečiai nebuvo praleidę nė vienų planetos pirmenybių, tačiau nė sykio taip ir neiššoko aukščiau savo galimybių ribos – aukščiausia šios Šiaurės Amerikos valstybės atstovų užimta vieta buvo šeštoji.

Negana to, šio šimtmečio pradžioje Kanados rinktinės pasirodymai suprastėjo dar labiau – 2006 ir 2014 m. jį pasaulio čempionatuose net nežaidė, o 2010-aisiais, kai grupių etape kanadiečiai bandė pastoti kelią ir Lietuvos rinktinei, liko per vandenyną nuo apdovanojimų – bendroje rikiuotėje tarp 24 komandų užėmė 22-ąją vietą.

Ši duobė pasitaikė nepaisant to, kad NBA visą šį laiką rungtyniavo kanadietis, dusyk pripažintas naudingiausiu lygos krepšininku ir ligšiol laikomas vienu geriausių visų laikų pasaulio įžaidėjų – Steve‘as Nashas. Fenomenaliu aikštės matymu ir pataikymu garsėjęs krepšininkas karjeros pradžioje keletą kartų buvo apsivilkęs rinktinės marškinėlius, tačiau nesulaukęs panašaus lygio kompanionų nacionalinėje komandoje galiausiai pasidėjo rinktinės marškinėlius į spintą ir nuo 2004-ųjų, kai nesėkmingai bandė atvesti Kanadą į Atėnų olimpines žaidynes, nedalyvavo jokiame tarptautiniame turnyre.

Visgi šįkart tokia vienišo kario istorija pasikartoti neturėtų, kadangi Kanada jau tapo antra po JAV daugiausiai NBA žaidėjų užauginusia valstybe. Pajėgiausioje planetos krepšinio lygoje šiuo metu žaidžia net 11 šios šalies krepšininkų, o dar bent keli kanadiečiai vaidina svarbius vaidmenis Europos ekipose.

Didžiausias viltis Š. Amerikos rinktinės gerbėjai sieja su dviem NBA įsitvirtinusiomis žvaigždutėmis – pirmuoju 2014 m. naujokų biržos šaukimu Andrew Wigginsu ir septintuoju prieš trejus metus pašauktu bei šiemet Denverio „Nuggets“ ekipą tarp elitinių NBA klubų padėjusiu atvesti Jamalu Murray.

Nors nė vienas jų negali pasigirti tokiu ryškiu statusu kaip B. Simmonsas, skaičiai kalba patys už save. Karjeros pradžioje net su LeBronu dėl savo atletinių sugebėjimų lygintas A. Wigginsas šiame sezone Minesotos „Timberwolves“ gretose renka po 17,5 taško ir atkovoja po 4,8 kamuolio, o puikiais snaiperio gebėjimais pasižymintis J. Murray vienoje stipriausių NBA ekipų fiksuoja 18,2 taško ir 4,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Visgi tai nėra vieninteliai talentai, teikiantys daug vilčių Kanados krepšinio gerbėjams. Į NBA vienu šaukimu anksčiau nei Jonas Valančiūnas pašauktas Tristanas Thompsonas galbūt ir netapo tuo, ko iš jo tikėjosi Klivlando „Cavaliers“ vadovai, tačiau NBA lygoje jis vis dar renka dvigubo dublio statistiką – 11,5 taško ir 11,1 atkovoto kamuolio. Tiesa, „centrą“ pastaruoju metu itin stabdo traumos, kurios kelia abejonių ir dėl jo dalyvavimo planetos pirmenybėse.

Ne vienerius metus pajėgiose NBA ekipose rungtyniauja ir dabartinis Domanto Sabonio bendraklubis Indianoje Cory Josephas. Prieš kelerius metus ir su J. Valančiūnu Toronte spėjęs pažaisti gynėjas šiemet pelno po 6,9 taško ir išdalina po 3,9 rezultatyvaus perdavimo bei tokius rodiklius renka jau penktą sezoną paeiliui.

Jei šie žaidėjai, kaip ir Majamio „Heat“ aprangą vilkintis Kelly Olynykas ar Dalaso „Mavericks“ gretose tikslius Lukos Dončičiaus perdavimus gaudantis Dwightas Powellas jau rado savo vietą NBA ir užima solidžių pagalbininkų vaidmenis, tai keli kanadiečiai dar tik įžengė arba tuoj įžengs į stipriausią pasaulio lygą, kurioje jiems prognozuojami gerokai solidesnės rolės.

Štai pirmus metus Los Andželo „Clippers“ marškinėlius vilkintis Shai‘us Gilgeous-Alexanderis iš karto tapo kertine šios komandos dalimi ir Vakarų konferencijos atkrintamosiose varžybose žaisiančioje ekipoje renka po 10,2 taško po susitikimą. Savo ruožtu Djuko universiteto garbę vis dar ginantis R.J. Barrettas šiame sezone kartu su būsimąja NBA superžvaigžde tapo tiesiog triuškinančiu duetu NCAA pirmenybėse – antruoju arba trečiuoju naujokų biržos šaukimu veikiausiai tapsiantis R.J. Barrettas studentų lygoje renka net po 22,9 taško, atkovoja po 7,1 kamuolio ir atlieka po 4,9 rezultatyvaus perdavimo.

Vis tik jei australai gali pasidžiaugti darniai užaugusiu rinktinės mechanizmu ir laukia vienintelės trūkstamos jo detalės – B. Simmonso, tai kanadiečiai kol kas turi tik daug atskirų dėlionės dalių, kurias dar reikia sulipdyti į bendrą pergalių siekiantį paveikslą.

Pagrindinė Kanados rinktinę šiuo metu slegianti problema yra tai, kad to paveikslo lipdyti tiesiog nėra kam. Kiek daugiau nei prieš mėnesį komandos generaliniu vadybininku tapęs Rowanas Barrettas nusprendė atsisakyti vyriausiojo trenerio Jay Triano paslaugų, o tai kanadiečius likus mažiau nei pusmečiui iki turnyro paliko be vedlio.

Nors jau kuris laikas kalbama apie kandidatus, tarp kurių yra ir Ettore Messina, Davidas Blattas bei 2017-aisiais Slovėnijos rinktinę iki aukso Europos čempionate nuvedęs Igoris Kokoškovas, bent jau kol kas nepranešama, kada turėtų paaiškėti naujasis Kanados nacionalinės komandos strategas.

Tai stabdo ir pasiruošimo pasaulio čempionatui tėkmę. Kanadiečiai nėra tikri, ar prie ekipos vasarą prisijungs A. Wigginsas, kuris, pasak pranešimų, anksčiau konfliktavo su J. Triano ir dėl to neatvykdavo į rinktinės stovyklas, panašūs gandai sklando ir dėl lietuvių kilmės kanadiečio Niko Stausko, ginančio „Cavaliers“ garbę NBA lygoje.

Tad nors Kanada turi gausybę aukšto lygio talentų, tarp kurių verta įtraukti ir Europoje žibančius Keviną Pangosą, Kyle‘ą Wiltjerą bei šiuo metu traumą besigydantį Tylerį Ennisą, nežinomybės ties šios šalies rinktinės galimybėmis pasaulio čempionate netrūksta.

Visgi neabejojama, kad jei ne Kinijoje, tai vėliau seksiančiuose turnyruose kanadiečiai bus ne ką mažiau grėsmingi nei australai ir kartu su jais gali tapti naujaisiais „ispanais“ ir „prancūzais“ – komandomis, metančiomis didžiausius iššūkius JAV rinktinei kovoje dėl aukso apdovanojimų.

Galima Kanados rinktinės sudėtis:

Gynėjai: Jamalas Murray, Shai‘us Gilgeous-Alexanderis, Cory Josephas, Nikas Stauskas, Kevinas Pangosas.

Puolėjai: Andrew Wigginsas, Dillonas Brooksas, R.J. Barrettas, Trey‘us Lylesas.

„Centrai“: Tristanas Thompsonas, Kelly Olynykas, Dwightas Powellas.

Pasaulio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 dieną.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
FIBA suskirstė būsimo Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyro dalyvius į keturis burtų krepšelius, rašo Krepšinis.lt.Tapo aišku, kad jeigu Lietuva įveiks
Rezultatyviai žaidusio Rubštavičiaus sezonas Australijoe – baigtas
Rezultatyviai žaidusio Rubštavičiaus sezonas Australijoe – baigtas
Mantas Rubštavičius žaidė rezultatyviai, tačiau jo atstovaujama komanda baigė pasirodymą šio sezono Australijos pirmenybėse.Naujosios Zelandijos "Breakers" išvykoje
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Pasibaigus pirmam atrankos langui Afrikoje, Amerikoje, Azijoje ir Europoje FIBA paskelbė atnaujintą rinktinių reitingą, rašo Krepšinis.lt.Jame nepakito Lietuvos krepšininkų vieta.
Rubštavičiaus komanda čempionus eliminavo be išvaryto lietuvio
Rubštavičiaus komanda čempionus eliminavo be išvaryto lietuvio
Preliminariame Australijos krepšinio lygos atkrintamųjų varžybų etape Mano Rubštavičiaus atstovaujama Oklando „New Zealand Breakers“ komanda išvykoje 83:76 (15:22,
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Nuožmi kova Estijos sostinėje baigėsi pirmąja Lietuvos rinktinės (1-1) nesėkme atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą.Sausakimšai užpildytoje Talino arenoje Kazio Maksvyčio vyrai 59:65
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (1-0) pergalingai pradėjo atranką į 2025-ųjų Europos čempionatą.Kazio Maksvyčio auklėtiniai sostinėje 83:64 (16:19, 19:11, 27:19, 21:15) užtikrintai
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkijos vyrų krepšinio rinktinė paskelbė sudėtį 2025 m. Europos čempionato atrankos mačui su Lietuva. Šioje – du Eurolygos krepšininkai.Rungtynės vyks ketvirtadienį,
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Lietuvos rinktinė Puerto Rike vyksiančiame olimpinės atrankos turnyre žais tada, kai mūsų šalyje jau bus vidurnaktis, rašo Krepšinis.lt.FIBA paskelbus tvarkaraštį paaiškėjo,
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Po vienerių metų pertraukos moterų ir vyrų rinktinių aukštaūgiai susigrąžino geriausių Lietuvos krepšininkų titulus. Visą mėnesį trukęs sirgalių balsavimas lėmė, kad geriausiais
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkijos krepšinio rinktinė paskelbė 14-os žaidėjų sąrašą, kuris artėjančio 2025 metų Europos čempionato atrankos lango metu mes iššūkį Lietuvos ir Šiaurės
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Krepšinis vėl tapo gausiausiai iš valstybės biudžeto finansuojama sporto šaka Lietuvoje, kartu su lengvąja atletika ant trečio laiptelio nustūmęs praėjusių metų lyderį plaukimą.Nacionalinė
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre. Kazio Maksvyčio auklėtiniams teks keliauti į Puerto Riką, rašo Krepšinis.lt.Burtai
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
Jau kitą pirmadienį, lapkričio 27 dieną, Šveicarijoje bus ištraukti 2024-ųjų Paryžiaus žaidynių olimpinio krepšinio turnyro papildomos atrankos varžybų burtai, rašo
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Neseniai karjerą baigęs keturiskart NBA čempionas Andre Iguodala skambiai pasisakė apie Lietuvos krepšinį, prisiminęs 2010 m. akistatą pasaulio čempionate ir kovą prieš Liną Kleizą,
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Potencialus pirmasis kitų metų NBA naujokų biržos šaukimas Matas Arvidas Buzelis netrukus pradės G lygos sezoną, rašo Krepšinis.lt.Artėjant jo startui unikalių fizinių sugebėjimų
Trumpą laiką naudingai išnaudojęs Rubštavičius debiutavo Australijos čempionate
Trumpą laiką naudingai išnaudojęs Rubštavičius debiutavo Australijos čempionate
Po traumos pasveikęs Lietuvos krepšinio talentas Mantas Rubštavičius debiutavo Australijos krepšinio lygoje, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio atstovaujama Naujosios Zelandijos
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Jau šio mėnesio pabaigoje, spalio 20 d., kinuose galėsime išvysti legendines Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA kovas – šįkart E. Jakilaičio dokumentinio filmo „Bilietas.
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Net ir stiprų antausį nuo latvių gavusi Lietuvos rinktinė Maniloje finišavusiame pasaulio čempionate užfiksuos trečią geriausią savo rezultatą istorijoje, rašo Krepšinis.lt.Taikliausiai
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA paskelbė atnaujintą vyrų rinktinių reitingą, kuriame Lietuva prarado dvi pozicijas ir buvo aplenkta Latvijos, rašo Krepšinis.lt.Pasauliniame reitinge Lietuva dabar užima 10-ąją
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Rugsėjo 14 diena Lietuvos krepšinio istorijoje paženklinta auksine spalva. Šią dieną 2003 metais Lietuvos rinktinė triumfavo Švedijoje vykusiame Europos čempionate. Minint šios
Artimiausios Lietuvos rinktinės kovos – kitų metų vasarį
Artimiausios Lietuvos rinktinės kovos – kitų metų vasarį
Pasaulio čempionate 6-ą vietą užėmusią Lietuvos krepšinio rinktinę sirgaliai dabar išvys tik beveik po pusmečio atrankoje į Senojo žemyno pirmenybes, rašo Krepšinis.lt.Lietuvos
Stebuklingai pratęsimą ištraukę amerikiečiai liko be medalių – bronzą iškovojo Kanada
Stebuklingai pratęsimą ištraukę amerikiečiai liko be medalių – bronzą iškovojo Kanada
2023 metų pasaulio krepšinio čempionato bronzos medalius pirmą kartą istorijoje iškovojo Kanados rinktinė. Sekmadienį mažajame finale Maniloje Jordi Fernandezo Torreso auklėtiniai
Pasaulio čempionate lietuviai finišavo triuškinamu pralaimėjimu
Pasaulio čempionate lietuviai finišavo triuškinamu pralaimėjimu
Lietuvos rinktinei nepavyko pergalingai atsisveikinti su pasaulio čempionatu.Kazio Maksvyčio auklėtiniai Baltijos derbyje 63:98 (20:28, 18:21, 9:28, 16:21) nepasipriešino Latvijos rinktinei ir
Ir kanadiečius gynyboje dusinę serbai – pasaulio čempionato finale
Ir kanadiečius gynyboje dusinę serbai – pasaulio čempionato finale
Pasaulio krepšinio čempionate penktadienį pirmame pusfinalyje Serbija 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23) pranoko Kanados rinktinę ir žengė į pirmenybių finalą, rašo Krepšinis.lt.Dvikovos
Lietuviai neturėjo vargo su Dončičiumi ir slovėnais
Lietuviai neturėjo vargo su Dončičiumi ir slovėnais
Lietuvos rinktinė sugebėjo atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.Kovą dėl 5-8 vietų pradėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai 100:84 (33:21, 20:22, 22:20, 25:21)
Dončičius išvarytas, Slovėnija sustabdyta – lietuviai kovos su slovėnais
Dončičius išvarytas, Slovėnija sustabdyta – lietuviai kovos su slovėnais
Luka Dončičius dėl dviejų techninių pražangų nebaigė ketvirtfinalio mačo su Kanada, kuri įveikė Slovėniją ir žengė į pasaulio čempionato pusfinalį. Kartu su šia kanadiečių pergale
Kelionė link medalių lietuviams baigėsi kertvirtfinalyje
Kelionė link medalių lietuviams baigėsi kertvirtfinalyje
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei nepavyko prasimušti tarp keturių geriausių planetos komandų.Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje 68:87 (25:24, 13:25, 17:24,
Paaiškėjo, kas pasaulio krepšinio čempionate užėmė 9-16 vietas
Paaiškėjo, kas pasaulio krepšinio čempionate užėmė 9-16 vietas
Pasaulio krepšinio čempionate išdalintos 9-16 vietos. Šios paskirstytos pagal komandų pasiektas pergales ir taškų santykį, rašo Krepšinis.lt.Kiek anksčiau

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime