Naujienos kraunasi...

D.Bičkauskis: jei sunkiai nedirbčiau kiekvieną vasarą, tektų tai daryti statybose



Antrąjį sezoną Utenoje rungtyniaujantis ir „Juventus“ komandoje jau virš 100 rungtynių sužaidęs Dovis Bičkauskis iš paprasto rotacijos žaidėjo tapo vienu komandos lyderių.

2016-aisiais paskutinį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipoje sužaidęs ir šios lygos čempionu tapęs gynėjas jaučiasi apsipratęs aukštesniame lygyje ir džiaugiasi sulaukęs didelio „Juventus“ vyr. trenerio Žydrūno Urbono pasitikėjimo, kuris jam leidžia atsiskleisti. UtenosJuventus.lt pristato pokalbį su universiados auksą Lietuvai atvežusiu ir svarbia figūra uteniškių komandos žaidime tapusiu D. Bičkauskiu.

- Kokie buvo tavo pirmieji žingsniai krepšinyje? Kas paskatino išbandyti šį žaidimą?
- Žaisti paskatino tėtis, kuris, berods, kai buvau šešerių ar septynerių, jau skiepijo man krepšinį. Na, o pirmieji žingsniai buvo kieme. Dar dabar puikiai prisimenu, kai mečiau pirmąjį savo metimą, kamuolys nelietė lanko ir apsiverkiau. Taigi, pirmasis bandymas nebuvo labai sėkmingas, tačiau galiausiai tėtis vis tiek mane sudomino šiuo žaidimu. Neilgai trukus mokytis krepšinio pagrindų pradėjau Radviliškyje. Šio miesto sporto mokykloje prakaitą liejau iki penkiolikos metų.

- Kuris treneris padarė didžiausią įtaką tavo, kaip jauno krepšininko, tobulėjimui?
- Mano pirmasis krepšinio treneris buvo Stasys Kruša, jis mane išmokė krepšinio pagrindų, todėl sakyčiau, kad jis yra tas žmogus, kurį norėčiau išskirti kaip man padariusį didelę įtaką. Paskui aš dirbau su daug trenerių, iš kurių pasisėmiau skirtingų elementų, po dalelę iš kiekvieno.

- Jau antrąjį sezoną žaidi Utenos „Juventus“ komandoje. Lietuvos krepšinio lygoje turi galimybę varžytis su pajėgiausiomis Lietuvos komandomis, FIBA Čempionų lygoje - su aukšto lygio Europos komandomis. Ką tau tai reiškia?
- Šis sezonas man jau antrasis. Pirmaisiais metais apšilau kojas, o šiemet, manau, jau rodau kokybiškesnį ir pastovesnį krepšinį. Jeigu prisiminčiau pirmąjį sezoną „Juventus“ klube, tai po atvykimo iš NKL čempionato žaidimas LKL ir FIBA Čempionų lygoje buvo kaip kosmosas, tačiau po pirmųjų mėnesių šiek tiek apsipratau, atsipalaidavau, nebebuvo tokio didelio suvaržymo, įtampos. O antrame sezone jau jaučiuosi ir brandžiau, ir nebėra jokios panikos.

- Lyginant su praėjusiu sezonu, padarei milžinišką pažangą. Tai ypatingai išryškėjo dabar, kai „Juventus“ komandą pradėjo persekioti traumos – ėmeisi lyderio vaidmens ir tas pasiteisino su kaupu. Sulaukei ir LKL pripažinimo, pirmą kartą tapdamas naudingiausiu savaitės žaidėju. Kas lėmė tokį spartų tobulėjimą?
- Iš tikrųjų aš sunkiai dirbu kiekvieną vasarą, nes jeigu to nedaryčiau, manau, tektų eiti dirbti statybose. Mano manymu, aš talento labai mažai turiu, viską ką šiai dienai esu pasiekęs - darbo rezultatas. Nežinau, ar čia giriuosi, ar ne, tačiau taip yra. Kiekvieną vasarą vis labiau didinu krūvius, dirbu individualiai su treneriais, turiu iš kitų LKL komandų gerų draugų, su kuriais stengiuosi tiek salėje, tiek su fizinio rengimo treneriu dirbti. Sakyčiau, kad būtent tai mane labai stipriai pastūmėjo į priekį. Kaip jau minėjau, pirmenybę aš teikiu darbo etikai, nes be jos, ne tik krepšinyje, bet ir visur neįmanoma nieko pasiekti. Tiesą pasakius, šį sezoną man dar nemažai davė ir pasitikėjimas, nes sulaukiu vis daugiau trenerio Žydrūno Urbono gerų žodžių. Aš pats daugiau savimi pasitikiu ir kas be ko, man daug žaidybinės praktikos davė vasarą vykusi universiada.

- „Juventus“ komandoje šiame sezone traumos ir ligos - dažnas reiškinys, tačiau nepaisant to, sveiki krepšininkai atiduodami visą save demonstruoja fantastišką kovingumą. Kartais tenka rungtyniauti ir beveik be keitimų, ar tau asmeniškai sunku atlaikyti tokį krūvį?
-  Iš tiesų jaunas ar ne, vis tiek žaidžiant aukšto lygio krepšinį nuovargis pasijaučia. Kai tu žaidi - to nejauti, esi užsivedęs, užvaldytas emocijų, viskas tvarkoje, ypač jeigu laimi, atrodo, po tų varžybų gali žaisti dar vienas  rungtynes, bet kai grįžti namo, pavalgai, atsipalaiduoji - jauti, kad jėgos dingsta ir viskas, ko norisi, tai eiti miegoti. Žinoma, esu gerai pasiruošęs fiziškai, kaip jau sakiau, vasarą dirbau, sezono eigoje su fizinio rengimo treneriu dirbame ir tas, manau, duoda daug naudos ir atlaikyti tokius krūvius galiu ne tik aš, bet ir visi kiti komandos draugai.

- Rungtynių metu pasižiūrėjus į atsarginių žaidėjų suolelį iš šono, galima pasakyti, kad komandos variklis - vienybė. Kaip tu pats apibūdintum „Juventus“ krepšininkų tarpusavio santykius?
- Viso sezono metu su komandos draugais sutardavome gerai, tačiau kažko trūko. Eigoje tapome vienu kumščiu, nežinau, galbūt mus tos traumos suvienijo. Belieka tikėtis, kad tokia atmosfera komandoje išsilaikys ir su tokiu užsivedimu būdami vienas kumštis eisime šį sezoną dar toli, nepaisant nesėkmingo sezono starto.

- Kiekvienas krepšininkas turi savo idealą. Į kokį krepšininką lygiavaisi ar tebesilygiuoji?
- Iš tikrųjų Eurolygoje turiu ne vieną mėgstamą krepšininką, vienas tokių Vassilis Spanoulis, kuris savo karjeros pike išdarinėdavo fantastiškus dalykus ir iki šiol tą gali padaryti, patinka jo drąsa, jis nebijo imtis iniciatyvos. Taip pat Sergio Rodriguezas visada patikdavo, tas pats Sergio Lullas ir Nickas Calathesas, kuris dabar turi įspūdingą sezoną ir demonstruoja žvėrišką žaidimą.

- Kokia tavo nuomonė apie „Juventus“ sirgalius? Ar norėtųsi iš jų pusės sulaukti aktyvesnio palaikymo?
- Visada kuo daugiau - tuo smagiau, bet toks palaikymas, koks buvo per kelias paskutines rungtynes – nerealus. Per šiuos du sezonus, tai buvo vienas geriausių palaikymų. Esu labai patenkintas tokiu sirgalių aktyvumu ir tikiuosi, kad jie mūsų neapleis ir ateityje.

- Ką mėgsti veikti laisvalaikiu, kai reikia atitrūkti nuo krepšinio kamuolio?
- Laisvalaikiu mėgstu grįžti į sodybą ir kartu su savo šuniu keliauti į gamtą. Kadangi mano sodybą yra miškingų vietovių apsuptyje, galima daug kur pasivaikščioti, tai leidžia  atitrūkti ne tik nuo krepšinio, bet ir nuo tos visos gyvenimo kasdienybės.

- Utena nėra itin didelis miestas, ką veiki po treniruočių, per laisvas dienas šiame mieste?
- Tiesą pasakius, to laisvalaikio nėra itin daug, dažniausiai nuvažiuoju pavalgyti. Mėgstame su komandos draugais karts nuo karto nuvykti pažaisti boulingą ar biliardą. Prie viso to, laisvu laiku išeinu pasivaikščioti aplink Dauniškio ežerą.

Kokiomis sporto šakomis, be krepšinio, dar domiesi?
Domiuosi tenisu, nes mano šešiolikmetis brolis jį žaidžia, ir greitai metu taps profesionaliu žaidėju.

- Ar baigęs krepšininko karjerą rimtai apsvarstytum galimybę tapti krepšinio treneriu?
- Taip toli į priekį dar negalvoju, bet greičiausiai nelabai mane sudomintų toks darbas. Tiesą sakant neįsivaizduočiau savęs kaip trenerio. Šiuo metu esu susikoncentravęs į žaidimą ir tikiuosi kuo ilgiau žaisti krepšinį.

- Sekmadienį laukia rungtynės su turnyro lentelės kaimyne Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa. Kaip apibūdintum šią dvikovą?
- Šiuo metu yra tokia atkarpa, kurioje kiekvienas mačas yra labai svarbus, o artėjanti dvikova su „Pieno žvaigždėmis“ - ypatingos svarbos. Su šia komanda turnyro lentelėje žygiuojame koja kojon. Mus skiria tik viena pergalė, todėl nusimato sunkios rungtynės, tačiau su tokiu komandos užsivedimu ir gausiu sirgalių palaikymu galime įveikti Pasvalį ir aš tikiuosi, kad taip bus. Kovosime iš visų jėgų ir stengsimės atnešti gerą nuotaiką uteniškiams.

„Juventus“ sekmadienį 17:05 val. savoje arenoje priims buvusio uteniškių vyr. trenerio treniruojamą Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą. Tuos, kurie dar neturi bilieto į šias rungtynes, kviečiame apsilankyti www.tiketa.lt ir tą padaryti kuo greičiau.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
Po lengvo pasivaikščiojimo Trinchieri vardijo, ko nori iš naujoko, o Šeškus baisėjosi: man gėda
LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link užtikrintai artėjantys Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai sekmadienį net namuose 101:57 nepasigailėjo Jonavos „CBet“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Urbonas uteniškiams užkūrė pirtį, bet "Šiauliai" krito paskutinę minutę
Žydrūnas Urbonas stojo į kovą su klubu, kuriame praleido keliolika metų, tačiau puikiai pažįstama aplinka jo komandai svarbios pergalės neatnešė.Oliverio Kostičiaus treniruojama Utenos
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Dominavęs "Rytas" privertė Mažeikių klubą kristi trečiąsyk paeiliui
Vilniaus „Ryto“ (22-5) komandai neprireikė pilnos sudėties, kad įveiktų Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-16) ekipą.Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“)
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Į rikiuotę grįžęs Žagaras: mūsų tikslas gal ir būti finale
Ilgai lauktas sugrįžimas įvyko. Vilniaus „Wolves Twinsbet“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras po sunkios traumos šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionato
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
Prienuose – ilgai lauktas Žagaro sugrįžimas ir triuškinanti "Vilkų" pergalė
„Betsafe-LKL“ čempionatas vienam vakarui sugrįžo į Prienus, kur dominavo latvių talento sugrįžimo sulaukę Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (19-8) krepšininkai. Šeimininkų
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Praėjusį sezoną atsimenantis Beručka: nemanau, kad yra didelis skirtumas su kuo žaisti
Po susidariusios pertraukos tvarkaraštyje Vilniaus „Wolves Twinsbet“ šeštadienį grįžta į šalies čempionato kovas ir priims į svečius atvykstančią Pasvalio
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
"Rytas" pagerbė legendą, įveikė "Šiaulius" ir pristatė jauniausią savo debiutantą
Vilniaus „Rytas“ (21-5) sužaidė ypatingas rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), pergale paženklindamas Chucko Eidsono pagerbimą.Vilniečiai savo arenoje 83:74 (24:18,
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Visų laikų LKL rekordą pagerinęs Ebo nukalė triukšinančią pergalę
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) netikėtu rezultatu ir rekordu baigėsi dviejų antrosios lentelės dalies klubų susidūrimas. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
"Neptūno" gretose – gynėjas iš Graikijos
Klaipėdos „Neptūnas” pasikvietė 24 metų graiką Georgios Kamperidis, su kuriuo sutartis sudaryta iki sezono pabaigos. „Nusprendėme prieš svarbiausias kovas Lietuvos krepšinio
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
LKL klubai vienijasi labdaros turui "Už pergalę gyventi" (Kaukėno komentaras)
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) kubai vienijasi labdaros turui ir skelbia naują iniciatyvą – labdaros turą „Už pergalę gyventi“.Per artimiausias kelias
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
„Šiaulių“ komanda išgyvena sudėtingą savaitę: pirmadienį sužaistos rungtynės su Kėdainiu „Nevėžiu-Optibet“, o dabar prieš akis – kovos su Vilniaus
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
Sezono mačą sužaidęs Ebo – apie sunkų laikotarpį dėl situacijos tėvynėje bei teorines kėdainiečių viltis
„Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone likus vos kelioms savaitėms, turnyrinės lentelės apačios klubai kabinasi į paskutiniuosius šiaudus vilties pasiekti atkrintamąsias varžybas.Pasvalio
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ atliko svarbų ėjimą kito sezono komplektacijoje – Aukštaitijos ekipa susitarė su vyr. treneriu Nenadu Čanaku dėl naujos sutarties.Panevėžiečių
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrintą pergalę pasiekė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (14-12). Nenado Čanako auklėtiniai savo arenoje laimėjo Aukštaitijos
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
Sekmadienį, prieš „Žalgirio“ ir „Ryto“ susitikimą krepšinio aikštelėje, žaliai baltų sirgaliai surengė triukšmingą eiseną, kurios metu aštrų
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
„Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje triumfavę „Šiauliai“ (7-18) išsaugojo teorines viltis pasiekti atkrintamąsias varžybas.Žydrūno Urbono
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Pirmadienio popietę Vilniaus „Rytas“ pasidalino naujienomis – prie pagrindinės komandos sudėties LKL kovoms prisijungs FIBA jaunimo Čempionų lygos MVP – Ignas Urbonas.Šį
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Kovo pradžioje prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ prisijungęs 19-metis Darylas Doualla Lietuvoje leidžia jau antrąjį mėnesį ir džiaugiasi pasirinkimu atvykti į Aukštaitiją. Talentingas
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime