Naujienos kraunasi...

D.Low - apie bendravimą Lietuvoje, netradicinį karjeros sprendimą ir kita



Dar 2010 metais su „Šiaulių“ klubu atsisveikinęs Derrickas Low žinojo, jog pasitaikius progai jis tikrai sugrįš į Lietuvą. Taip ir atsitiko praėjus penkeriems metams – 29-erių metų krepšininkas mėnesio pradžioje priėmė „Pieno žvaigždžių“ pasiūlymą ir atvyko į Pasvalį.

„Niekada neatmečiau galimybės, kad vieną dieną grįšiu į Lietuvą, nes čia yra gera krepšinio lyga. Man patiko patirtis Šiauliuose ir Lietuvoje, todėl visada žinojau, kad jeigu gausiu gerą progą Lietuvoje, tuomet sugrįšiu“, – bendraudamas su oficialia komandos svetaine „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė D.Low.

Du prieš tai komandoje įsitvirtinti nesugebėjusius amerikiečius pakeitęs D.Low „Pieno žvaigždėse“ debiutavo itin sėkmingai. „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate jis per trejas sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 2,3 kamuolio bei atlikdavo po 5 rezultatyvius perdavimus.

Pasak paties legionieriaus iš JAV, tokius rezultatus demonstruoti jam leidžia vyriausiojo trenerio Manto Šerniaus pasitikėjimas, kurio indėlį D.Low pabrėžė ir priimant sprendimą sugrįžti į Lietuvą.

Apie tai, pažįstamus žmones Lietuvoje, netradicinį karjeros sprendimą ir Havajus – krepšininko duotame interviu oficialiai komandos svetainei.

– Kuo jus suviliojo galimybė žaisti Pasvalyje?

– Man Pasvalyje suteikė galimybę žaisti ir sugrįžti į krepšinį. Treneris jaunas, bet jis pademonstravo, kad labai nori mane čia matyti. Kai treneris tavimi tiki, tai geras ženklas, kad jis leis žaisti tavo žaidimą. Man tai – labai svarbus dalykas. Nėra protinga vykti į komandą, kurioje treneris bandys tave pakeisti ir versti žaisti kitokiu stiliumi, nei esi įpratęs. Taip nieko nepavyks abiems pusėms. Čia treneris man leidžia žaisti taip, kaip noriu, manimi tiki ir dėl to ši situacija labai gera.

– Esate jau trečias Pasvalio komandos įžaidėjas šį sezoną. Kaip jums sekasi rasti bendrą kalbą aikštėje su komandos draugais?

– Komanda reagavo gerai. Nemanau, kad esu blogas žmogus ar blogas komandos draugas. Mano charakteris, manau, yra mano stiprybė. Svarbiausia yra įgauti komandos draugų pasitikėjimą ir juos taip pat gerbti. Manau, kad esu toks žaidėjas, kuris sutaria su komandos draugais, ir kol kas viskas gerai sekasi.

– Ar Lietuvoje jau spėjote sutikti pažįstamų veidų?

– Tiesą pasakius, Kūčias praleidau su savo senu komandos draugu, Arvydu Šikšniumi. Jis mano labai geras draugas dar nuo „Šiaulių“ laikų. Kai dar žaidėme kartu, prieš šešerius metus jis mane pasikvietė pas savo šeimą į Kretingą per Kalėdas. Kai grįžau rungtyniauti į Lietuvą, paklausiau jo, kaip jam sekasi. Jis man iš karto pasakė: „Turi atvykti į Kretingą, juk Kalėdos!“. Tris valandas važiavau iki Kretingos, tai tolima kelionė, bet buvo verta tai daryti. Vėl pamačiau jo šeimą. Smagu per šventes būti aplink pažįstamus žmones. Man pasisekė, kad turiu tokį draugą ir jo šeimą, su kuria galėjau praleisti laiką.

– Gal susitikote ir su kažkuo kitu iš buvusių komandos draugų?

– Kai tik atvykau į Lietuvą, iš karto nuvažiavau į „Pieno žvaigždžių“ rungtynes Utenoje. Ten pamačiau trenerį Antaną Sireiką ir mes pasikalbėjome. Jis paklausė, kodėl nesakiau, kad atvykstu į Lietuvą. Buvo smagu pasimatyti su juo. Yra ir daugiau pažįstamų veidų – pamenu, kaip žaidžiau prieš Stepą Babrauską. Pamenu Aidą Viskontą, žaidžiau ir prieš jį. Pamenu Mantą Kalnietį ir Martyną Pocių. Iš „Lietuvos ryto“ – Deividas Gailius ir Gediminas Orelikas. Yra daug pažįstamų veidų.

– Praėjusį sezoną jūs visai nežaidėte. Kas lėmė tokį sprendimą?

– Tiesiog nenorėjau žaisti. Norėjau likti namie. Buvau pavargęs nuo žaidimo užsienyje. Norėjau pabūti su šeima, pasilikti namie ir mėgautis tais dalykais, kuriais negalėjau mėgautis, kai 10 mėnesių žaisdavau Europoje. Norėjau daugiau laiko skirti šeimai ir gavau progą praleisti su jais gimtadienius, Kalėdas, Naujuosius metus, Padėkos dieną. Viską, ko negalėdavau patirti anksčiau. Karjeros atžvilgiu tai tragiškas sprendimas, tačiau aš norėjau nusileisti ant žemės ir praleisti daugiau laiko su tais žmonėmis, su kuriais anksčiau nebūdavo progos.

– Kaip į tokį sprendimą reagavo jūsų aplinkiniai žmonės?

– Vienas iš mano agentų sakė, kad turi man darbų, bet jam atsakiau, kad nenoriu žaisti ir lieku namie. Tada jis man sako: „Ką? Gal išprotėjai? Tu vienas mėgstamiausių mano klientų. Nesuprantu“. Šeimos nariai irgi paklausdavo, ką aš veikiu namie. Atsakydavau, kad tiesiog pasiėmiau laisvus metus ir mėgaujuosi namais. Jie niekada manęs nematydavo namie tokiu metu. Kai paaiškinau, jie suprato.

– Gal plaukiojate banglente?

– Nepavadinčiau savęs banglentininku, bet plaukioju su ilgesne banglente, nes ant jos lengviau atsistoti. Kartas nuo karto su ja paplaukioju. Bet aš vis tiek daug sportuoju. Net tada, kai metus nežaidžiau krepšinio, daug treniruodavausi, nes tai mano gyvenimo dalis. Negaliu be to. Negaliu tiesiog pamiršti krepšinio. Daug sportavau ir aikštelėje, ir treniruoklių salėje, laikiausi sportinio režimo. Bet buvau namie, nueidavau į paplūdimį ir mėgavausi šeima.

– Praeityje buvote užsiauginęs itin ilgus plaukus. Kas tai lėmė?

– Universitete, man regis, antraisiais metais, praėjau auginti plaukus. Havajiečiai ir polineziečiai mėgsta augintis ilgus plaukus. Lyg kariai. Havajų universitete yra futbolo komanda ir daugybė jos narių užsiaugino ilgus plaukus. Jų plaukai matydavosi net iš po šalmų. Tuo metu aš universitete ilgėjausi namų ir norėjau priminti, kad esu iš Havajų. Sugalvojau, kad užsiauginsiu plaukus ir jie buvo labai ilgi. Po to žaidžiau Australijoje ir Prancūzijoje, susirišdavau plaukus, bet jie buvo tokie ilgi, kad vis iškrisdavo. Vis reikėdavo juos tvarkytis, todėl tiesiog nusikirpau.

– Ar jaučiate, kad žaisdamas Europoje savotiškai esate ir Havajų ambasadorius, nes mums tai – egzotiškas kraštas?

– Taip, nes nėra daug krepšininkų iš Havajų. Tiesą pasakius, tik aš ir vienas vyrukas, kurį tikriausiai žinote, Rashaunas Broadusas esame krepšininkai. Mes užaugome kartu ir esame geri draugai. Tikrai jaučiame, kad atstovaujame kai kam daugiau nei tik sau.

Komentuoti
MrVycka2015-12-29 16:27:51 Cituoti
>> Greatest:
o tai jis ką, iki šio mėnesio niekur nežaidė išvis šį sezoną? keistą būtų, žaidėjas tai tikrai lkl lygiu geras...o šiauliai tai išlaikyti negalėjo, nes per geras jau buvo, o dabar net nekalbino?
Greatest2015-12-29 16:15:44 Cituoti
Iš tiesių ne tik geras krepšininkas, bet ir auksinis žmogus. Sunku suvokti, kodėl Šiauliai ieško naujadarų kai toks žaidėjas buvo laisvas, kurio kaina turbūt irgi buvo bene žemiausią per visą karjerą. Tik griebk ir lyderis yra. O dabar su Scottu vargstam. Sekmės Derrickui!
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Krivas ir Murauskas pasitraukė iš kovos dėl NCAA titulo
Krivas ir Murauskas pasitraukė iš kovos dėl NCAA titulo
Los Andžele, Kalifornijoje, savo šio sezono žygį NCAA atkrintamosiose varžybose užbaigė dviejų lietuvių atstovaujami Arizonos „Wildcats“, rašo Krepšinis.lt.Arizoniečiai
Į dvigubų dublių pasaulį grįžęs Valančiūnas nuliūdino Giannio komandą
Į dvigubų dublių pasaulį grįžęs Valančiūnas nuliūdino Giannio komandą
Penktoje Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-28) krepšininkai džiaugėsi dar viena pergale NBA lygoje, rašo Krepšinis.lt.Luizianos
Naujų epitetų Sumneriui ir Lekavičiui radęs Trinchieri saviškių šansus tebevertina kukliai
Naujų epitetų Sumneriui ir Lekavičiui radęs Trinchieri saviškių šansus tebevertina kukliai
„Koks vakaras, kokios rungtynės – nė geriausias režisierius nesugalvotų tokios istorijos, juk žaidėme su karščiausia Eurolygos komanda“, – po Kauno „Žalgirio“
Jokubaitis ir Motiejūnas įsirašė svarbias pergales Eurolygoje (Vilerbane – metų metimas?)
Jokubaitis ir Motiejūnas įsirašė svarbias pergales Eurolygoje (Vilerbane – metų metimas?)
„Barcelona“ (21-11) su Roku Jokubaičiu ir „Monaco“ (21-11) su Donatu Motiejūnu iškovojo pergales Eurolygoje ir praktiškai užsitikrino tiesioginę vietą atkrintamosiose,
Belgrade – "Žalgiriui" palankus rezultatas, o "Baskonia" sugėrė turkišką smūgį
Belgrade – "Žalgiriui" palankus rezultatas, o "Baskonia" sugėrė turkišką smūgį
Tiesioginis Kauno „Žalgirio“ (14-18) konkurentas dėl vietos Eurolygos įkrintamosiose – Belgrado „Partizan“ (14-18) sugriuvo lemiamu metu ir paleido svarbią pergalę, tačiau
Karjeros rungtynes sužaidęs žalgirietis atidavė duoklę treneriui ir akcentavo mokymosi procesą
Karjeros rungtynes sužaidęs žalgirietis atidavė duoklę treneriui ir akcentavo mokymosi procesą
Kauno „Žalgirio“ (14-18) viltys patekti į atkrintamąsias – gyvos. Andrea Trinchieri auklėtinai Nemuno saloje 87:73 pranoko tiesioginį oponentą Milano „Olimpia“ (14-18)
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
Kauno „Žalgiris“ (14-18) toliau kabinasi į Eurolygos įkrintamąsias. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnoje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 87:73 (14:17, 21:20, 24:17, 28:19) įveikė
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko principinė akistata, kurią svečiuose 89:77 (17:18, 26:22, 20:16, 26:21) laimėjo Vilniaus „Rytas“ (18-4). Giedriaus Žibėno
"Wolves" sugrąžins LKL kovas į  į Prienus
"Wolves" sugrąžins LKL kovas į į Prienus
Puiki žinia Prienų gyventojams – trečiąją vietą turnyro lentelėje šiuo metu užimantys Vilniaus „Wolves“ sužais vienerias „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
Intriguojančios Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) atkrintamųjų kovos nenustoja stebinti komandų sirgalių, o prieš naują etapą garsūs Lietuvos krepšinio žmonės tradiciškai
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Naktį iš ketvirtadiienio į penktadienį Filadelfijoje vykusiose NBA rungtynėse tarp vietos „76ers“ (39-34) ir Los Andželo „Clippers“ (45-27) krepšininkų baigėsi
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Penkta pergale iš eilės NBA čempionate džiaugėsi atkrintamųjų traukinį besivejantys Los Andželo „Lakers“ (41-32) vyrai. Jie svečiuose 136:124 (37:36, 32:25, 33:31 34:32) nugalėjo
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Ketvirtadienį Eurolygos 32 ture Kauno „Žalgiris“ (13-18) namuose priims turnyro lentelės kaimynę Milano „Olimpia“ (14-17), kurią žalgiriečiai įveikė pirmame rate, rašo
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
NBA čempionate antradienį naktį Sakramento „Kings“ (42-30) namuose net 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) neprilygo Dalaso „Mavericks“ ekipai (43-29), rašo Krepšinis.lt.Domantas
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
Pirmą profesionalo karjeros sezoną NBA plėtojimosi lygoje baigiantis Matas Buzelis jau po kelių mėnesių išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, o jo galvoje – mintys ne tik apie
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Antradienį ryte Graikijos žiniasklaida paskelbė apie Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso susitarimą. Nors klubas suskubo neigti pasirodžiusią
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Savaitės trukmės treniruočių stovyklai į Lietuvą atvykusios penkios išeivijos lietuvaitės padarė gerą įspūdį Lietuvos rinktinės treneriams ir turi realių šansų kovoti dėl
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
NBA rekordą pagerinęs Domantas Sabonis sulaukė daugybės sveikinimų ir pagyrų, bet pats sako besidžiaugiantis, kad pagaliau ši tema bus baigta, rašo Krepšinis.lt.Praėjusią
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Domantas Sabonis pagerino visų laikų NBA rekordą, o Sakramento „Kings“ (42-29) nutraukė prakeiksmą ir iškovojo ilgai lauktą pergalę, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio ekipa
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa kitam sezonui, rašo Krepšinis.lt.Ši
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Pro šalį iš toli šaudęs, tačiau rezultatyviai žaidęs Matas Buzelis NBA G lygos mače nepadėjo savo atstovaujamai komandai pasidžiaugti reta pergale."G League Ignite"
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
Luka Dončičius surinko trigubą dublį, o slovėno Dalaso „Mavericks“ (42-29) toliau kaunasi dėl tiesioginės vietos NBA atkrintamosiose varžybose, rašo Krepšinis.lt.Dalaso

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime