Naujienos kraunasi...

Jubiliejinis NBA sezonas: dešimt pagrindinių intrigų

Autorius: Balys Šmigelskas | Alfa.lt.


Iki jubiliejinio 70-ojo NBA sezono pradžios lieka dar beveik 3 mėnesiai, tačiau laisvųjų agentų rinkoje per mėnesį įvyko pakankamai pokyčių, kas leidžia įdomiausius klausimus kelti jau dabar.

Ar „Warriors“ pavyks apginti titulą?

Žinoma, šis klausimas čempione tapusiai komandai, jos mėgėjams ir konkurentams yra bene aktualiausias. Prieš karūnuotas ekipas visi klubai žaidžia su dviguba energija, o apginti titulą visada sunkiau negu jį iškovoti.

Ir štai dėl ko viskas tampa dar įdomiau: Oklando „Warriors“ praėjusį sezoną surengė išties neįtikėtiną pasirodymą. 67 pergales per 82 mačus iškovojusi ekipa pateko į geriausių visų laikų komandų dešimtuką „Warriors“ lygos istoriniuose metraščiuose įsiamžino šalia Bostono „Celtics“ (1985–1986), Čikagos „Bulls“ (1991–1992), Los Anždelo „Lakers“ (1999–2000) ir Dalaso „Mavericks“ (2006–2007), kurie savo laiku taip pat pasiekė po 67 pergales. Be to, tai vos antrasis kartas šiame tūkstantmetyje, kai kažkas sugeba pasiekti šią pergalių ribą.

Ar įmanoma pakartoti kažką panašaus ateinančiais metais? Komandoje liko visi kertiniai žaidėjai, įskaitant sezono MVP Stepheną Curry ir NBA finalų MVP Andre Iguodala. Oklandą paliko paskutinį sezoną suolą trynęs Davidas Lee. Sakoma, kad čempioniška sudėtis nekeičiama, tačiau San Antonijaus „Spurs“ ir Los Andželo „Clippers“ savo pirkiniais šią vasarą padarė viską, kad „Warriors“ reikalai siekiant dar vieno triumfo taptų itin komplikuoti.

Milžiniška „Spurs“ jėga taps dar didesnė?

Kai tavo komandoje aukščiausiu lygiu vis dar žaidžia Timas Duncanas, Tony Parkeris, Manu Ginobili, Kawhi Leonardas ir Patty Milsas išgyvena karjeros piką, Borisas Diaw ir Danny Greenas visada pasiruošę padėti, o į klubą ateina LaMarcusas Aldridge'as, Davidas Westas bei Bobanas Marjanovičius. Tai ne svajonė, o šių dienų San Antonijaus realijos.

Neįtikėtina priekinės linijos ir „mažiukų“ sintezė šiai komandai sėkmę atnešė 5 kartus per 15 metų. T. Duncanas 40-metį pasitiks ant NBA parketo, o Greggo Popovičiaus komanda turi viską, kad laimėtų dar vieną NBA čempionatą.

Ar „Bulls“ tūnantį žvėrį pažadins naujasis treneris?

Tomas Thibodeau ekipai vadovavo pastarąjį penkmetį, tačiau įspūdingi rezultatai šio stratego komandą aplenkdavo. Žinoma, dėl to būtų galima kaltinti nesibaigiančias Derricko Rose'o sveikatos problemas, tačiau būtent buvęs „bulių“ strategas kaltinamas dėl per ne lyg didelio lyderių nuvarginimo.

Galbūt NBA trenerio karjerą pradedantis Fredas Hoibergas yra tai, ko trūko šiai talentingai komandai? Specialistai pastebi, kad nuo šiol daugiau žaidimo laiko turėtų gauti Tony Snellas ir Dougas McDermottas. Žaidėjų selekcijoje niekas nepasikeitė – lyderiais čia ir toliau bus D, Rose'as, Pau Gasolis, Jimmy Butleris, o gynybos reikalais rūpinsis Joakimas Noah. Svarbiausias klausimas – kaip F. Hoibergas keis patį žaidimo braižą ir kokį tai duos rezultatą?

Ar „Clippers“ pagaliau prasibraus į finalus?

Klubas dar niekada nėra žaidęs NBA Vakarų konferencijos finale ir dėl to gali kaltinti tik pats save. Tai Doco Riverso ekipa galėjo pasiekti šį pavasarį, tačiau įsigudrino pralaimėti 3 iš eilės mačus Hjustono „Rockets“ klubui ir taip tapo vos 9-ąją komanda per visą istoriją, kuri sugebėjo pralaimėti atkrintamųjų seriją pirmaudama 3:1.

Dažnai kalbama apie prastą šios komandos klimatą, o žinant Chriso Paulo charakterį tai neturėtų stebinti. Į klubą atvykęs Paulas Pierce'as vidinę komandos atmosferą turėtų sutvarkyti, o Lance'as Stephensonas, jeigu pritaps, taps puikiu pagalbininku Blake'ui Griffinui ir DeAndre Jordanui. Galima žaidėjus vardinti toliau, tačiau kam? Ir taip aišku, kad tai viena daugiausiai žvaigždžių prifarširuota komanda. Nemažiau įdomus ir toks klausimas – kaip DeAndre nusiseks išvyka į apgautąjį Dalasą?

Ar K. Duranto ir R. Westbrooko duetas nuveiks kažką ypatingo?

Abi superžvaigždės praėjusį sezoną daugiau vilkėjo kostiumą ir slogų Oklahomos „Thunder“ žaidimą stebėjo nuo suolo. Nuo šio dueto iš esmės ir priklausys būsimas klubo pasirodymas. Jeigu šie vaikinai bus sveiki, klubas tikrai žais atkrintamosiose.

Klausimas kitas – ar naujasis treneris Billy Donovanas sugebės kiek pažaboti K. Duranto ir R. Westbrooko siautulį ir tuo pačiu sumaniai pasinaudoti kitais turimais žaidėjais? Kitų žaidėjų indėlio reiks verkiant, nes Vakarų konferencijoje reikalai įprastai bus labai rimti.

Ar LeBrono klubas gali žaisti dar geriau?

Praėjusią vasarą į Klivlandą grįžęs LeBronas Jamesas net neslėpė, kad nesitiki jau pirmaisiais metais su „Cavaliers“ pasiekti viršūnę. Vis tik NBA finalas ir jame iškovotos 2 pergalės yra puikus rezultatas.

Sezono metu į viešumą reguliariai išlįsdavo konfliktų atgarsiai su vyriausiuoju treneriu Davidu Blattu ir tai galima suprasti – strategas imdamasis darbo „Cavs“ klube manė, kad galės laisvai modeliuoti žaidimą ir taip burti ekipą ateities pergalėms. Tačiau viskas baigėsi tuo, kad atėjus LeBronui jam teko pasitraukti į antrąjį planą.

Kaip bus šiemet?

„Underdogai“ arba tie, kurie gali tapti juoduoju arkliuku

Būtent taip kalbama apie gerokai sustiprėjusį Majamio „Heat“, nuosekliai dirbančius Milvokio „Bucks“, Bostono „Celtics“ ar Memfio „Grizzlies“. Šios komandos tikrai svajoja ne tik apie patekimą į atkrintamąsias.

„Bucks“ praėjusį sezoną buvo labai simpatiška komanda ir tokia turėtų išlikti. Jasono Kiddo auklėtiniai iškovojo 41 pergalę, užėmė 6 vietą ir atkrintamosiose pagadino nervus „Bulls“ atstovams. Viskas 2015-2016 m. sezone turėtų būti tik dar geriau. Ir štai dėl ko – galingųjų Giannio Antetokounmpo, Jabari Parkerio, Grego Monroe, vijurko Michaelio Carterio-Williamso ir sumaniųjų O.J Mayo bei Greiviso Vasquezo. Puiki žaliava siekti pergalių. „Bucks“ galimybių lubos – vienas įdomiausių naujojo sezono klausimų.

„Heat“ viena iš komandų, kurioms prognozuojamas ryškus šuolis į viršų. Broliais Dragičiais, Geraldu Greenu, Amare'u Stoudemire'u pasistiprinęs klubas išlaikė pagrindinę žvaigždę Dwyane'ą Wade'ą bei kitus kertinius žaidėjus – Chrisą Boshą, Loulą Dengą, Mario Chalmersą. Krepšinio šachmatų genijus Erikas Spoelstra turėtų iš šių vaikinų sukonstruoti šį tą ypatingo.

Kas pakils iš autsaiderių?

Kol kas nepanašu, kad tai galėtų būti Los Andželo „Lakers“, Niujorko „Knicks“, Minesotos „Timberwolves“ ar Filadefijos „76ers“. Tuo metu su Sakramento „Kings“ galima tokią viltį sieti. Rudy Gay'us, Rajonas Rondo ir DeMarcusas Cousinsas pelnytai užsitarnavę sunkiai valdomų žaidėjų etiketę, tačiau jų meistriškumo ignoruoti negalime. Pridėję Marco Belinelli, Jamesą Andersoną, Kosta Koufos ir Omri Casspi gauname įdomų kolektyvą, kuris gali sukelti sąmyšį Vakaruose. Ypač žinant tai, kad komandai vadovauja geriausias 2012-2013 m. lygos treneris George'as Karlas.

Tą patį galima pasakyti apie Šarlotės „Hornets“. „Širšėms“ praėjusį sezoną iki atkrintamųjų trūko tik 5 pergalių ir ateinantys metai šią svajonę gali išpildyti. Šarlotė atliko įdomių sprendimų – prisiviliojo Nicolą Batumą, Jeremy Liną, Troy'ų Danielsą, o naujokų biržoje į savo sudėtį pasikvietė Franką Kaminsky. Klube liko Kemba Walkeris, Alas Jeffersonas ir Michaelis Kiddas-Gilchristas. Reikalai šiame mieste turėtų būti įdomūs.

Žaidėjai, kuriuos bus sekti įdomu

Žinoma, visų pirma kalbame apie lietuvius Joną Valančiūną (sieks tapti mobilesnis ir „nesurobotėjęs“) ir Donatą Motiejūną (sieks pakartoti praėjusio sezono sėkmę ir atlikti dar vieną žingsnį į priekį).

Neatmestina, kad Denverio „Nuggets“ ekipoje matysime ir puolėją Gilvydą Birutą.

Kiti žaidėjai? J. Andersonas („Kings“), Sonny Weemsas (Fynikso „Suns“), Ty Lawsonas („Rockets“), Kristapas Porzingis („Knicks“), Mario Hezonja (Orlando „Magic“), Frankas Kaminsky („Hornets“), Karlas-Anthony Townsas („Timberwolves“), Jahlilas Okaforas („76ers“), D'Angelo Russellas („Lakers“). Taip pat įdomu, ar savo monstriškus rezultatus pagerins Naujojo Orleano „Pelicans“ žvaigždė Anthony Davisas.

Traumų iškankinti, bet nepasidavę

„Lakers“ ir „Pacers“ į nieką rimto nepretenduots, bet...Ar Kobe Bryantas ir Paulas George'as grieš pirmaisiais smuikais Los Andžele bei Indianoje? Ar Kobe pagerins dar bent keletą istorinių rekordų? Ar P. George'as grįš į MVP lygį? Tokių žvaigždžių negali ignoruoti.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
Reguliariajame NBA sezone Rytuose 9-ą vietą užėmęs Čikagos „Bulls“ klubas namuose pergalingai pradėjo įkrintamąsias varžybas: 131:116 (40:22, 33:45, 37:25, 21:24) pranoko Atlantos
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Žeminančiu pralaimėjimu Eurolygos sezoną užbaigusią Belgrado „Crveną Zvezdą“ atsivijo papildomi nemalonumai, rašo Krepšinis.lt.Po Stambulo vykusių rungtynių tarp „Anadolu
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Devintą vietą NBA Vakarų konferencijoje užėmę Sakramento „Kings“ vyrai antrą sezoną iš eilės veržiasi į atkrintamąsias, rašo Krepšinis.lt.Mike'o Browno
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Bolonijos "Virtus" Eurolygos įkrintamosiose varžybose netikėtai eliminavo dvikovos favoritu laikytą Stambulo "Anadolu Efes" klubą.Lucos Banchi auklėtiniai Turkijoje po atkaklios
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Solidaus Tado Sedekerskio žaidimo nepakako Vitorijos "Baskonia" pergalei Eurolygos įkrintamųjų varžybų pirmajame mače.Duško Ivanovičiaus auklėtiniai išvykoje 85:113 (15:28,
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
Vilniaus "Rytą" FIBA Čempionų lygos įkrintamosiose varžybose eliminavęs Atėnų "Peristeri" klubas prasibrovė į finalo ketverto varžybas.Vassilio Spanoulio auklėtiniai Vokietijoje
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Pernai 16 metų trukusį prakeiksmą pagaliau nutraukę ir į NBA atkrintamąsias sugrįžę Sakramento „Kings“ krepšininkai tą patį gali pakartoti ir šiemet, tačiau tokioms
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Italijos vyrų krepšinio rinktinė olimpiniame atrankos turnyre gali verstis be ryškiausios savo žvaigždės Simone Fontecchio. Italai – potencialūs Lietuvos varžovai dėl bilieto
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
Roko Jokubaičio atstovaujama Barselonos "Barcelona" pratęs sutartį su šį sezoną Europoje debiutavusiu Jabari Parkeriu, praneša Ispanijos žiniasklaida.Amerikietį 2014-ųjų
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
Detroito "Pistons" komanda 2023-2024 metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną baigė kaip blogiausia lygo komanda.14 pergalių ir 68 pralaimėjimai, taip pat net 28 nesėkmių
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug, rašo Krepšinis.lt.Pirmadienį
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Po pralaimėjimo derbyje Giedrius Žibėnas kalbėjo apie pralaimėjimo priežastis bei žvelgė į likusią reguliaraus sezono dalį, rašo Krepšinis.lt.Vilniaus „Rytas“ (20/5)
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Po nepavykusių mėginimų tvirčiau užsikabinti NBA lygoje, kur per tris sezonus sužaidė tik 23 mačus, 23-ejų metų Deividas Sirvydis labai greitai užsirekomendavo grįžęs iš už Atlanto,
"Baskonia" su Sedekerskiu tritaškiu palaužė rekordinio Jogėlos ekipą
"Baskonia" su Sedekerskiu tritaškiu palaužė rekordinio Jogėlos ekipą
Sunkią pergalę Ispanijos pirmenybėse iškovojo Eurolygos įkrintamoioms varžyboms besirengianti Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos "Baskonia" (16-13).Duško Ivanovičiaus
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas užbaigė 2023–2024 m. Eurolygos sezoną, kuris šį kartą baigėsi nepatekus į atkrintamąsias.Ta proga Kauno „Žalgirio“

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime