Naujienos kraunasi...

K.Maksvytis: barstyti taškų nesiruošiame (M.Paulausko, S.Galdiko komentarai)

Autorius: Paulius Matulevičius, "Vakarų ekspresas".
K.Maksvytis: barstyti taškų nesiruošiame (M.Paulausko, S.Galdiko komentarai)
Šįvakar Klaipėdos „Neptūno“ laukia labai rimtas išbandymas Lietuvos krepšinio lygos („LKL-Betsafe“) čempionate - nuo 18.45 val. „Švyturio“ arenoje vyks dvikova su daugkartiniu šalies čempionu ir nuolatiniu prestižiškiausio Senojo žemyno krepšinio turnyro - Eurolygos dalyviu Kauno „Žalgiriu“.

Tiek „Neptūnas“, tiek „Žalgiris“ kol kas šiose pirmenybėse iškovojo po dvi lengvas pergales, tad šį vakarą viena iš ekipų į savo sąskaitą įsirašys pralaimėjimą.

„Rungtyniauti Klaipėdoje - vienas malonumas. „Neptūno“ sirgaliai visada sukuria neeilinę atmosferą ir sužadina žaidėjų emocijas. Kovosime iš visų jėgų ir stengsimės nenuvilti savų sirgalių„, - rungtynių išvakarėse kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Mieli Vakarų Lietuvos krepšinio sirgaliai, pasipuoškite mėlyna apranga, apsiginkluokime „Neptūno“ atributika ir kilkime visi kartu į šį audringą mūšį!

Susitelkę it vienas tvirtas kumštis kovokime už savo mylimą Klaipėdos miestą. Parodykime svečiams iš Kauno, jog čia sirgaliai vieningai gina savo namų tvirtovę.

Treneri, kokios pirmos jūsų mintys prieš dvikovą su „Žalgiriu“? - pasiteiravome K. Maksvyčio.

Barstyti taškų nesiruošiame. Esame nusiteikę rimtai kovai. Žinoma, nesame geriausios sportinės formos, juk tai sezono pradžia ir dar į komandą įsiliejo naujokų, tačiau stebint saviems sirgaliams privalome kautis garbingai ir atiduoti visas jėgas. Kaip mums pavyks - pamatysime. Nenorime svaidytis skambiomis frazėmis ar pareiškimais. Tiesiog privalome žaisti pagal savo žaidimo braižą ir kiekvienose rungtynėse pasirodyti kuo geriau. Jei per kiekvienas rungtynes į aikštę žengsime vedini vieno tikslo - laimėti, jei kiekvienoje atakoje, negailėdami savęs, kausimės dėl kiekvieno aikštės centimetro, tada viskas bus gerai. Svarbu noras ir užsidegimas. Kai dėl savo komandos atiduodi visą savo širdį, tada į tavo pusę atsisuka ir sėkmė.

Visi suprantame, kad „Žalgiris“ - išties galinga komanda. Varžovų žaidėjų pristatyti nereikia, visi žino, kad tai motyvuota ir labai gerai sukomplektuota komanda. „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Juk jie paskutinėse LKL rungtynėse Kaune Pasvalio „Pieno žvaigždes“ įveikė net 42 taškų skirtumu - 106:64. „Žalgiris“ turi daug gerų krepšininkų, tad gali naudoti skirtingus penketus ir jų žaidimui tai pernelyg neatsilieps. Mūsų žaidėjų rotacija - kur kas mažesnė.

Ar šiose rungtynėse jau pasirodys naujasis „Neptūno“ įžaidėjas Malkolmas Rėjus Arsmtedas (Malcolm Ray Armstead)? Kokį jis palieka jums įspūdį?

Tikėkimės, kad šįvakar jis debiutuos „Neptūno“ gretose. Nors puikiai suprantame, kad bent jau dvikovoje su „Žalgiriu“, pagrindinis krūvis įžaidėjo vaidmenyje teks Mindaugui Girdžiūnui. Juk Malkolmą po vienos bendros komandinės treniruotės sunku įlieti į žaidimą. Jam dar reikia labiau pažinti komandos narius, perprasti žaidimo braižą, derinius. Bet pirmas įspūdis toks, kad tai bus toks žaidėjas, kokio ir tikėjomės - suteikiantis aštrumo, greičio, energijos, rezultatyvių perdavimų.

Šiemet „Neptūno“ komanda, palyginti su praėjusiais metais, yra gerokai pasikeitusi. Taip pat pasikeitė ir trenerių štabas. Koks jūsų akimis komandos mikroklimatas?

Viskas yra gerai, dirbame ir po truputį įsivažiuojame į ritmą. Kad viską sustyguoti iki galo, reikia šiek tiek laiko. Šiek tiek iš vėžių mus išmušė Tomo Delininkaičio ir Mindaugo Kačino traumos. Tomui buvo įplyšęs blauzdos raumuo, o Mindaugui - nugaros trauma.

Ar nors vienas iš šių žaidėjų šįvakar pasirodys aikštėje?

Dėl Tomo yra didelis klaustukas, tačiau tai yra sezono pradžia ir nesinori skubinti įvykių, rizikuoti, kad nepakenkti dar labiau. Mindaugas Kačinas dirba pagal individualią programą, tačiau jau artimiausiu metu turėtų treniruotis su komanda. Trumpai tariant, tiek Tomo, tiek Mindaugo situacija gerėja ir tikimės, kad jie greitu metu galės mums padėti visa jėga.

Daugelis krepšininkų ir trenerių pastebi, kad „Švyturio“ arenoje yra išskirtinė atmosfera - sirgaliai savo šūksniais ir skanduotėmis varžovus tiesiog varo į neviltį. Ar galima teigti, kad „Neptūno“ papildomas žaidėjas - sirgaliai?

Žinoma, kad galima. Klaipėdoje atmosfera išties yra nuostabi. Visada smagu čia būti, tiesiog tos geros sirgalių emocijos tiek trenerių kolektyvui, tiek žaidėjams suteikia papildomo impulso. Visada norime savo nuostabiems sirgaliams atsidėkoti tik pergalėmis, tačiau sporte pasitaiko visko. Stengsimės, kovosime ir bandysime nenuvilti savų sirgalių.

„Laukiu aštrios ir gražios kovos“

Modestas PAULAUSKAS, olimpinis, pasaulio ir Europos krepšinio čempionas

Žiūrėjau dvejas pirmąsias Klaipėdos „Neptūno“ šio LKL sezono rungtynes - klaipėdiečiai gražiai rungtyniavo tiek Šiauliuose su „Šiauliais“, tiek namuose su Kėdainių „Nevėžiu“. „Neptūnas“ sukomplektavo puikią komandą, tad šįvakar galima tikėtis ir laukti aštrios ir gražios kovos.

„Žalgiris“, palyginti su praėjusiais metais, taip pat yra gerokai pasikeitęs. Kitoks ir žaidimo braižas - išryškėja žaidėjų greitis, judrumas, lankstumas.

Abiejų komandų treneriai - tiek Kazys Maksvytis, tiek Šarūnas Jasikevičius yra puikūs strategai, jau ne kartą įrodę savo vertę. Kazys Maksvytis į „Neptūną“ grįžo su nauju ryžtu, idėjomis ir, manau, tą šįvakar norės pademonstruoti. Nuo to žiūrovams yra tik įdomiau.

Jei reikėtų spėti rungtynių baigtį, nesiryžčiau to daryti. Visi žinome, kad „Neptūnas“, palaikomas savo nuostabių sirgalių, kaunasi išties galingai ir gali įveikti bet kurį varžovą. „Neptūnas“ jau kelerius metus yra ne tarp LKL vidutiniokų, o tarp pirmaujančių ekipų ir, manau, tą sieks patvirtinti dar kartą.

„Sirgaliai suteikia adrenalino“

Simas GALDIKAS, „Neptūno“ komandos kapitonas

Rungtynėse su „Žalgiriu“ papildomos motyvacijos niekada nereikia - visi žaidėjai nori įrodyti savo vertę ir atiduoda visas jėgas. Pasitikrinsime savo jėgas, pamatysime, kokio lygio komanda esame, ar tinkamai pasiruošėme naujam sezonui. Taip pat per šias rungtynes turėtų išryškėti mūsų stipriosios ir silpnosios pusės. Tad bus gera medžiaga, ko mums trūksta ir ką reikia tobulinti. Tai dar tik sezono pradžia, tad natūralu, jog nesame geriausios sportinės formos, bet stengsimės „Žalgiriui“ žūtbūt kibti į atlapus. Tikimės, kad „Švyturio“ arenos tribūnos bus sausakimšos sirgalių ir „Žalgiriui“ nuo to lengviau tikrai nebus. Mūsų sirgaliai yra nuostabūs ir tai išties įkvepia bei suteikia papildomų jėgų. Kai girdi palaikančius sirgalių šūksnius, tiesiog sukyla adrenalinas.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
Maksvytis įvertino olimpinio turnyro burtus
Maksvytis įvertino olimpinio turnyro burtus
Antradienį Mieso mieste (Šveicarija) buvęs NBA krepšininkas ir triskart olimpinis čempionas Carmelo Anthony padėjo ištraukti Paryžiaus Olimpinių žaidynių krepšinio turnyro
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš
Žaidėjus gėdinęs Žibėnas: parodėme nepagarbą ir lūzerių mentalitetą
Žaidėjus gėdinęs Žibėnas: parodėme nepagarbą ir lūzerių mentalitetą
Šalies vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (16-4) krepšininkai gerokai komplikavo savo šansus pakovoti dėl LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo, rašo Krepšinis.lt.Vilniečiai

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime