Naujienos kraunasi...

Kaip atrodo iš NKL į LKL persikėlę krepšininkai?

Kaip atrodo iš NKL į LKL persikėlę krepšininkai?
D.Lukštos nuotr., nklyga.lt
Praėjusią vasarą į Lietuvos krepšinio lygos komandas persikėlė daugiau nei dešimt Nacionalinėje krepšinio lygoje spindėjusių krepšininkų, kurie bando įsitvirtinti aukštesniame lygyje.

Svetainė „nklyga.lt“ apžvelgia, kaip pirmoje sezono pusėje sekėsi iš NKL į LKL persikėlusiems žaidėjams.

Rezultatyviausias šiame sąraše yra 26-erių metų 203 cm ūgio Antanas Udras, kuris prisijungė prie „Šiaulių“ komandos. Šiame klube krepšininkas LKL pelno po 9,5 taško, atkovoja po 5,4 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 10,6 naudingumo balo.

Praėjusį sezoną aukštaūgis siautėjo NKL, kai Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ gretose vidutiniškai pelnydavo po 16,7 taško ir rinkdavo po 21,5 naudingumo balo. A. Udras aukščiausioje lygoje žaidžia antrąjį kartą. 2013-2014 m. sezone jis dvejose rungtynėse pasirodė Prienų komandoje.

A. Udras nėra vienintelis praėjusio sezono „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkas, kuris išvyko į LKL. Stipriausiose pirmenybėse debiutavo ir puikiai praėjusį sezoną žaidę Ignas Labutis ir Rokas Stankevičius.

23-ejų metų 202 cm ūgio R. Stankevičius kartu su A. Udru pasuko į „Šiaulių“ komandą, kurioje LKL per 10 minučių renka po 3,3 taško ir 1,6 atkovoto kamuolio. NKL R. Stankevičius išsiskyrė 14 taškų ir 4,6 atkovoto kamuolio rodikliais. 

24-erių metų 199 cm ūgio puolėjas I. Labutis papildė Kėdainių „Nevėžį“ ir LKL vidutiniškai per 9 minutes fiksuoja 1,9 taško ir 1,9 atkovoto kamuolio rodiklius. NKL krepšininkas žaisdavo po 27 minutes ir pelnydavo po 12,2 taško, sugriebdavo po 5,7 kamuolio ir atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Trys krepšininkai į LKL išvyko ir iš NKL čempionės Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“: Džiugas Slavinskas prisijungė prie „Neptūno“ ekipos, Aidas Einikis buvo paskolintas Kėdainių „Nevėžiui“, pastarąją ekipą papildė ir Valdas Vasylius.

20-ies metų 202 cm ūgio D. Slavinskas pastaruoju metu įgavo didelį trenerio Kazio Maksvyčio pasitikėjimą – per penkerias paskutines rungtynes LKL jis aikštėje praleido po 18,6 minutės, o pastarojoje dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“ prie pergalės per 26 minutes pridėjo 12 taškų, 8 atkovotus kamuolius ir 21 naudingumo balą.

D. Slavinskas šį LKL sezoną per 11 minučių įmeta po 3,3 taško, atkovoja po 1,6 kamuolio, atlieka po 1 rezultatyvų perdavimą ir fiksuoja 4,5 naudingumo balo rodiklį. NKL jo vidurkiai buvo 10,9 taško, 6,4 atkovoto kamuolio ir 12,4 naudingumo balo.

Tuo metu naudingiausias praėjusio NKL sezono finalinio ketverto žaidėjas 22-ejų metų 194 cm ūgio Aidas Einikis „Nevėžyje“ pelno po 5,5 taško (32,7 proc. trit.) bei sugriebia po 1,8 kamuolio. Praėjusį sezoną NKL jis rinkdavo po 10 taškų, o tritaškius pataikė 38 proc. tikslumu.

35-erių metų 203 cm ūgio Valdas Vasylius yra LKL veteranas – jis šioje lygoje rungtyniauja jau 10-ąjį sezoną. Klaipėdietis po 11 metų pertraukos grįžo į „Nevėžį“, kuri buvo pirmoji krepšininko karjeroje LKL stotelė. LKL vidutiniškai per 15 minučių puolėjas renka po 4,8 taško ir 2,6 atkovoto kamuolio, o NKL pasižymėdavo įmesdamas po 13,2 taško ir sugriebdamas po 6 kamuolius.

Praėjusį sezoną „Neptūno-Akvaservis“ garbę gynė ir šį sezoną „Neptūne“ rungtyniaujantis Arūnas Mikalauskas, tačiau jis jau pernai priklausė pagrindinei Klaipėdos ekipai.

Iš NKL vicečempionų Kauno „Žalgirio“ dublerių į LKL išvyko 20-ies metų 201 cm ūgio tauragiškis Matas Jogėla, apsivilkęs Alytaus „Dzūkijos“ marškinėlius.

Puolėjas LKL neprapuolė – Andrejaus Urlepo vadovaujamoje ekipoje per 18 minučių pelno po 7,3 taško, atkovoja po 5 kamuolius bei renka po 9,3 naudingumo balo. NKL jo vidurkiai buvo 11,5 taško ir taip pat 5 sugriebti kamuoliai.

Iš „Žalgiris-2“ ekipos šį sezoną pagal dvigubos licencijos taisyklę pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje LKL bei Eurolygoje žaidžia ir Rokas Jokubaitis, Lukas Uleckas bei Erikas Venskus. R. Jokubaitis LKL pelno po 5,9 taško ir atlieka po 2,5 rezultatyvaus perdavimo, L. Uleckas pasižymi 3,2 taško ir 1,4 atkovoto kamuolio vidurkiais, o E. Venskus renka po 2,3 taško.

Naudingiausias praėjusio sezono NKL krepšininkas 23-ejų metų 197 cm ūgio Gytis Radzevičius papildė Utenos „Juventus“ ekipą, kurioje geriausią žaidimą rodo per pastarąsias penkerias rungtynes –vidutiniškai žaidžia po 21,4 min. ir pelno po 8 taškus. Atleto vidurkiai LKL per visas 10 rungtynių siekia 3,3 taško ir 1,8 atkovoto kamuolio.

Praėjusį sezoną G. Radzevičius NKL vidutiniškai įmesdavo po 16,1 taško, sugriebdavo po 6,2 kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus ir surinkdavo po 20,8 naudingumo balo.

„Juventus“ komandoje be G. Radzevičiaus žaidžia dar vienas krepšininkas, atvykęs iš NKL – 21-erių metų 196 cm ūgio Arnas Beručka.

Praėjusį sezoną Vilniaus „Perle“ žaidęs krepšininkas turi dvigubą licenciją ir šiemet rungtyniauja ne tik Utenos ekipoje, bet ir Molėtų „Ežerūno“ gretose.

LKL gynėjas kol kas sužaidė trejas rungtynes, o jose pasižymėjo fiksuodamas 2,3 taško ir 1,3 atkovoto kamuolio rodiklius. NKL A. Beručka renka po 15,2 taško.

Praėjusio sezono rezultatyviausias NKL krepšininkas Karolis Lukošiūnas, vidutiniškai Molėtų „Ežerūne“ rinkęs po 17 taškų, dar pavasarį papildė „Šiaulių“ klubą sudarius ilgalaikę ketverių metų sutartį.

21-erių metų 195 cm ūgio snaiperis greitai įsitvirtino LKL, kurioje šį sezoną pelno po 7,1 taško (44,9 proc. trit.), atkovoja po 1,1 kamuolio ir renka po 4,5 naudingumo balo.

Rungtyniauti į LKL persikėlė trys Vilniaus „Perlo“ jaunieji krepšininkai Deividas Sirvydis, Marekas Blaževičius ir Aistis Pilauskas. Pirmieji du turi dvigubas licencijas su galimybe žaisti Vilniaus „Perle“, tačiau kur kas dažniau rungtyniauja „Ryte“.

18-metis 202 cm ūgio D. Sirvydis yra vienas didžiausių „Ryto“ atradimų – jis LKL pelno po 5,1 taško, o Europos taurėje – po 5,8. Krepšininkas NKL sužaidė dvejas rungtynes ir fiksavo 34,5 taško rezultatyvumą, o tai jam leido kartą tapti savaitės MVP.

Tuo metu M. Blaževičius LKL pelno po 3,5 taško ir atkovoja po 1,6 kamuolio, o Aistis Pilauskas fiksuoja 2,8 taško ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo rodiklius.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lemiamą patirties ir jaunystės kovą laimėjęs „Jurbarkas-Karys“ tapo paskutiniu „7bet-NKL“ pusfinalio dalyviu. Septyniese žaidę Povilo Valaičio auklėtiniai namuose 98:94
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
Katalonų derbyje triumfavo "Barcelona" su Jokubaičiu
Katalonų derbyje triumfavo "Barcelona" su Jokubaičiu
Ispanijos pirmenybėse įvykusiame Katalonijos komndų derbyje triumfavo Roko Jokubaičio atstovaujama Barselonos "Barcelona" (17-9).Rogerio Grimau auklėtiniai išvykoje užtikrintai 93:75
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose penktose „7bet-NKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynėse triumfavo Palangos „Olimpas“. Reguliariojo sezono nugalėtojai namų tvirtovėje 98:70 (23:14, 23:22, 24:15, 28:19)
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Trečiajame kėlinyje atsiplėšusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ žengė į „7bet-NKL“ pusfinalį. Tomo Gaidamavičiaus kariauna išvykoje 76:69 (16:15, 14:16, 19:12,
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Atėnuose – PAO revanšas prieš "Barcą", dizaineriai nervų kare palaužė Šaro kariauną
Atėnuose – PAO revanšas prieš "Barcą", dizaineriai nervų kare palaužė Šaro kariauną
Eurolygos 31-ame ture Atėnuose „Panathinaikos“ (20/11) 89:81 (20:23, 14:23, 26:15, 29:20) pranoko „Barceloną“ (20/11) bei pasiekė revanšą už nesėkmę pirmame rate.
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Charakterį parodęs Šakių „Vytis-VDU“ išplėšė dar bent vienerias „7bet-NKL“ atkrintamųjų rungtynes. Eriko Kučiausko auklėtiniai namuose 94:89 (30:18,
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
„7bet-NKL“ atkrintamųjų ketvirtfinalyje Palangos „Olimpas“ pasiekė žūtbūtinę pergalę. Sandžio Buškevico vyrai Joniškyje 93:68 (32:14, 19:24, 19:11,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime