Naujienos kraunasi...

Karti krepšinio šventė: grandiozinį pasaulio čempionatą žadėjusi FIBA pridarė krūvą klaidų

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.
Karti krepšinio šventė: grandiozinį pasaulio čempionatą žadėjusi FIBA pridarė krūvą klaidų
FIBA nuotr.
Didžiausiu pasaulio krepšinio metų (o gal net ir penkmečio) renginiu turėjęs tapti planetos čempionatas baigėsi, o daugelis šios sporto šakos gerbėjų jį prisimins su kartėliu.

FIBA rengtam turnyrui aštuoniuose Kinijos miestuose netrūko pompastikos – rungtynės vyko iščiustytose keliolika tūkstančių žiūrovų talpinančiose arenose, turnyro ambasadoriais paskirtos pasaulinio lygio žvaigždės Yao Mingas ir Kobe Bryantas, o per pastaruosius metus paskirti FIBA vadovai tikėjosi, jog susidomėjimu planetos pirmenybės artės prie amžinojo didžiojo krepšinio brolio futbolo rengiamo turnyro populiarumo.

Visgi daugelis lūkesčių nebuvo išpildyti – ne vienu atveju kojas sau persišovusi FIBA po pasaulio čempionato turės apie ką pamąstyti.

Pasaulio čempionatas be pasaulio žvaigždžių

Problemos svarbiausiu krepšinio renginiu paskelbtą pasaulio čempionatą užklupo jam dar nė neprasidėjus.

Nors tikėtasi, kad į Kiniją atvyks ryškiausi NBA ir Eurolygos krepšininkai, dar liepą prasidėjusi atsisakymų, pasiteisinimų ir traumų banga praretino pasaulio čempionato dalyvius kaip niekad.

Ne tiek pačiu krepšiniu, kiek NBA žvaigždėmis besižavintys kinai turėjo gerokai nusivilti, kai vietoje su JAV apranga ant parketo prakaituojančių Stepheno Curry, Jameso Hardeno ar Anthony Daviso jiems teko žiūrėti į vargu ar stipriausiuose Eurolygos klubuose lyderiais galinčius būti Masoną Plumlee bei Marcusą Smartą.

Dar rimčiau, nei daugiau nei 30 ryškiausių žvaigždžių netekusi JAV rinktinė, nukentėjo Kanados nacionalinė ekipa, kurios garbę Kinijoje gynė vos 2 iš 17 šalies žaidėjų iš NBA. Kanadiečiai su NBA čempionų strategu Nicku Nurse‘u bandė verstis su sudėtimi, kurioje pirmuoju smuiku griežė buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas, bet viskas, ką jiems pavyko išspausti – tai 21-oji vieta ir bilietas į olimpinių žaidynių atranką.

Netekčių netrūko ir kitose komandose – rusų viltys žlugo su lig lyderio Aleksejaus Švedo trauma, australai į Kiniją išvyko be trijų NBA žaidėjų – Beno Simmonso, Jonah Boldeno ir Thono Makerio, prancūzai prarado pagrindinį atakų organizatorių Thomasą Heurtelį, o net ir čempionais tapę ispanai pasaulio čempionate buvo gerokai nukraujavę – Sergio Scariolo kariaunoje nebuvo tokių pavardžių, kaip Pau Gasolis, Sergio Rodriguezas, Nikola Mirotičius, Serge‘as Ibaka ir Alejandro Abrinesas.

Nors FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis per prieš finalą surengtą spaudos konferenciją teigė, jog tokie atsisakymai ar žaidėjų netektys – tik pačių šalių federacijų problemos, prie šio faktoriaus gerokai prisidėjo ir pati FIBA.

Jei anksčiau pasaulio čempionatai vykdavo praėjus dviem metams po olimpinių žaidynių, o iki kitų likus tokiam pačiam laikotarpiui, tai šįkart buvo nuspręsta pirmenybes surengti nelyginiais metais.

Toks sprendimas lėmė, jog pasaulio čempionatas Kinijoje vyko likus mažiau nei metams iki Tokijo olimpiados, o toks menkas intervalas atbaidė nemenką dalį NBA žvaigždžių.

Nepaisant didžiulių FIBA pastangų, krepšininkai labiau prestižiniu turnyru nei pasaulio čempionatą iki šiol laiko olimpines žaidynes, tad rinkdamiesi, kuriame iš jų dviejų atstovauti savo šaliai, žaidėjai aiškiai pademonstravo savo prioritetus – jie kur kas mieliau žais Tokijuje, nei būtų žaidę Kinijoje.

Toks, turbūt jiems patiems netikėtas, krepšininkų pasirinkimas sukėlė galvos skausmą FIBA, kuri kitą pasaulio čempionatą taip pat planuoja rengti likus metams iki olimpiados – 2023-aisiais. Tikėtina, kad jei nebus dirbtinių bandymų silpninti olimpinių žaidynių krepšinio turnyrą, į Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje vyksiančias pirmenybes taip pat neatvyks visas būrys krepšinio žvaigždžių, o į tai ima reaguoti ir pačios krepšinio valdžios viršūnėlės.

„Turnyrų datos yra susitarimo klausimas. Šiuo metu nesvarstome keisti 2023 m. pasaulio čempionato datos, tačiau pirmiausia turime išanalizuoti tai, kas pavyko ar nepavyko šiose planetos pirmenybėse“, – jau atsargiau Pekine kalbėjo A. Zagklis.

Principingumo pasekmės

Jei prieš planetos pirmenybes labiausiai buvo akcentuotas geriausių žaidėjų trūkumas, tai jau paties turnyro metu daugelis pasigedo kitų savo srities profesionalų – teisėjų.

Aštriai į konfliktą su Eurolyga reaguojanti FIBA jau kurį laiką draudžia pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre dirbantiems arbitrams teisėjauti savo rengiamose varžybose, o ne išimtimi tapo ir pasaulio čempionatas.

Jame negalėjo dirbti net 71 Eurolygoje ir Europos taurėje „švilpiantis“ arbitras, o tai gerokai atsiliepė teisėjavimo lygiui Kinijoje.

Pirmasis skandalas kilo dar grupių etape, kai dramatiškos Graikijos ir Brazilijos rinktinių rungtynės baigėsi pastarosios komandos puolėjo Bruno Caboclo galimai nelegaliu kamuolio numušimu po Kosto Slouko baudos metimo.

1 tašku lemiamomis sekundėmis atsilikę graikai tikslaus metimo atveju būtų išplėšę pratęsimą, bet brazilui numušus kamuolį patyrė pralaimėjimą. Nors iš karto nebuvo aišku, ar B. Caboclo kartu su kamuoliu sujudino ir lanką, peržiūrėjus pakartojimą praktiškai akivaizdu, kad brazilas taisykles pažeidė ir graikams turėjo būti įskaitytas taškas.

Tiesa, jei šiuo atveju šiek tiek abejonių dar lieka, tai antrojo etapo rungtynėse tarp Lietuvos ir Prancūzijos arbitrų klaida abejonių jau nekėlė net pačiai FIBA. Prancūzas Rudy Gobert‘as akivaizdžiai prieš liesdamas Jono Valančiūno mestą kamuolį ranka trenkė į lanką, o tarptautinei krepšinio organizacijai po Dainiaus Adomaičio ir kitų lietuvių pykčio pliūpsnių neliko nieko kita, kaip tik nušalinti rungtynėse dirbusius arbitrus nuo tolesnio teisėjavimo pirmenybėse.

Visgi net ir tai nebuvo viskas. Teisėjų darbas daug apkalbų sukėlė ir po dramatiško dviejų pratęsimų pusfinalio trilerio tarp Australijos ir Ispanijos, kai pralaimėjusių australų veteranas Andrew Bogutas, nepatenkintas jam skirta pražanga prieš Marcą Gasolį paskutinėmis ketvirtojo kėlinio akimirkomis, po mačo išplūdo ne tik teisėjus, bet ir pačią FIBA.

Tačiau pastarosios vadovas A. Zagklis teisėjavimo problemos pernelyg nesureikšmino – pasak jo, arbitrai turnyrui buvo gerai pasiruošę, o vienintelė klaida, kurią jis išskyrė, buvo ta, kuri (galimai) nulėmė Lietuvos ir Prancūzijos rungtynių baigtį.

„Tai – pirmas kartas, kai turime tiek daug teisėjų iš viso pasaulio. Jie teisėjavo visuose atrankos etapuose, dirbo ir 2017 m. Europos čempionate, ir kitų žemynų pirmenybėse. Teisėjai šiam čempionatui buvo puikiai pasiruošę, o FIBA daug investavo į jų pasiruošimą. Tęstinumas yra labai svarbus, o prieš tai jie dirbo labai gerai.

Žinoma, klaidos yra žaidimo dalis ir jos kartais turi didelės reikšmės. Dėl to po vienų rungtynių (Lietuvos ir Prancūzijos susitikimo – Alfa.lt) mes atvirai pripažinome klaidą ir trys teisėjai daugiau nebeteisėjavo“, – kalbėjo graikas.

Krepšininkai ar turistai?

Pasaulio čempionato dalyviai lemiamose kovose dėl medalių skundėsi ne tik teisėjais, bet ir turnyro organizatorių sprendimais.

Pusfinalį prieš Argentiną pralaimėjusios Prancūzijos rinktinės stratego Vincent‘o Collet po mačo buvo paklausta, ar viena iš nesėkmės priežasčių galima laikyti ne vienodas komandoms skirtas sąlygas – jei argentiniečiai po ketvirtfinalio mačo iki pusfinalio turėjo tris paras, tai prancūzai, ketvirtfinalyje nugalėję amerikiečius, ilsėtis galėjo 24 valandomis. Be to, per mažiau nei dvi paras jiems dar ir reikėjo persikelti iš Kinijos pietryčiuose esančio Donguano į gerokai šiauriau nutolusią sostinę Pekiną.

„Nenoriu ieškoti pasiteisinimų, bet manau, kad tai turėjo įtakos, – po nesėkmės kalbėjo V. Collet. – Manau, kad nesąžininga, kai viena komanda turi dvi dienas atsigauti ir pasiruošti, o mes – tik vieną. Net jeigu jie pirmą dieną ir nežino, su kuo teks žaisti, bet turi du variantus ir gali pradėti jiems ruoštis.

Mes turėjome 8 valandas keliauti ir nedarėme vakarinės treniruotės, nes žaidėjai buvo tiesiog išsekę. Kodėl mes jos nedarėme? Nes žaidėme dieną prieš tai ir nespėjome atsigauti.“

Panašioje situacijoje kaip Prancūzija atsidūrė ir kita pusfinalyje pralaimėjusi komanda – Australija, kuri lygiai taip pat turėjo diena mažiau atsigauti nei ispanai. Tad net ir laimėjęs mažąjį finalą prieš australus, prancūzų „centras“ R. Gobert‘as užjautė savo likimo brolius.

„Man labai gaila dėl australų, kurie, kaip ir mes, buvo nuskriausti penktadienį“, – iškovojęs bronzos medalį sakė prancūzas.

Lemiamose kovose žaidusioms komandoms, o labiausiai – prancūzams, užkliuvo ir faktas, kad čempionato metu joms net tris sykius teko keisti miestą, kuriame žaidžia.

Pavyzdžiui, Prancūzijos rinktinė turnyrą pradėjo Šendzene, jį antrajame etape tęsė Nankine, ketvirtfinalį žaidė Donguane, o pusfinalio ir mažojo finalo rungtynes pasitiko jau Pekine.

Turint omenyje atstumus tarp Kinijos miestų, tai neregėtas keliavimo mastas FIBA rengiamuose turnyruose. Pavyzdžiui, Donguaną ir Pekiną skiria beveik 2 tūkst. kilometrų, o tai, su kelione į oro uostą ir iš jo, gali sudaryti net 7-8 valandų kelionę.

Maža to, iki šiol dar nebuvo nė vieno turnyro, kuriame komandoms kraustytis tektų tris kartus. Palyginimui, 2014 m. pasaulio čempionate Ispanijoje žaidusios ekipos rungtyniavo 2 arba 3 arenose, o 2010 m., kai pirmenybės buvo surengtos Turkijoje, visos rinktinės žaidė tik dviejuose miestuose, kadangi visos atkrintamųjų kovos vyko tik Stambule.

Mėgėjai prieš profesionalus

Bent jau pirmajame pasaulio čempionato etape trūko ne tik geriausių žaidėjų ar teisėjų, bet ir intriguojančių susitikimų.

Serbijos rinktinės strategas Aleksandras Džordževičius jau trečiąją pirmenybių dieną skundėsi, kai jo auklėtiniai žaisdami viena koja 126:67 pervažiavo filipiniečius, o apskritai tokie rezultatai grupių pasitaikė dažniau, nei atkaklios rungtynės su intriga paskutinėmis sekundėmis.

Viena pagrindinių to priežasčių – FIBA sprendimas pirmą kartą turnyro istorijoje leisti pasaulio čempionate rungtyniauti net 32 komandoms.

Tai lėmė, jog Kinijoje varžėsi net šešios Azijos ir penkios Afrikos ekipos, bent jau kol kas akivaizdžiai „netraukiančios“ europiečių ar Amerikos žemynų komandų lygio.

Į antrąjį etapą nesugebėjo patekti nė viena iš 11 Azijos ir Afrikos komandų, o galutinėje rikiuotėje 9 iš 10 paskutinių vietų atiteko būtent šių žemyno rinktinėms – joms kompaniją palaikė tik 25-oje vietoje likusi mažiausios pasaulio čempionato šalies Juodkalnijos, kurioje gyvena viso labo vos 600 tūkst. žmonių, atstovai.

Iškalbingas ir faktas, jog tarpusavio susitikimuose su Europos, Amerikos ar Okeanijos atstovais azijiečiai ir afrikiečiai nelaimėjo nė vieno (!) mačo per 29 bandymus, o visus susitikimus pralaimėjo vidutiniais 24,2 taško skirtumais.

Fantominė kova

Kalbant apie rezultatus, Kinijoje FIBA išbandė ir dar vieną naujovę – kadangi olimpinės žaidynės Tokijuje vyks jau kitąmet, bilietai į jas buvo dalinami dar pasaulio čempionate.

Iš viso per Kiniją į Tokiją sau kelią nusitiesė septynios komandos, prisijungusios prie jau anksčiau kelialapį į olimpiados krepšinio turnyrą turėjusios šeimininkės Japonijos – Australija, Iranas, Nigerija, Argentina, JAV, Ispanija ir Prancūzija.

Visgi ir ši sistema sukėlė nemažai diskusijų. Jei į pirmąjį turnyro aštuonetą iškopusių ispanų, argentiniečių, prancūzų, ispanų ir amerikiečių rezultatais ir užsitarnavimu rungtyniauti Tokijuje neabejoja praktiškai niekas, tai geriausiomis Azijos ir Afrikos komandomis tapęs Iranas ir Nigerija į olimpines žaidynes pateko itin keistu būdu.

Kadangi į antrąjį turnyro etapą nepateko nė viena Azijos ar Afrikos rinktinė, bilieto į olimpiadą likimas sprendėsi paguodos rungtynėse dėl 17-32 vietų.

Jose tų pačių žemynų komandos praktiškai nesivaržė tiesiogiai, tačiau kelialapiai į žaidynes buvo išdalinti būtent pagal komandų rezultatus.

Štai Nigerija bilietą į Tokiją iškovojo nugalėjusi Kinijos, Pietų Korėjos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktines, kai tuo tarpu Tunisas bus priverstas žaisti olimpinių žaidynių atrankoje, nors iškovojo tiek pat – tris pergales, nugalėdami Iraną, Angolą ir Filipinus.

Nigerijos rinktinę išgelbėjo tai, jog ši komanda per penkerias sužaistas rungtynes surinko geresnį įmestų ir praleistų taškų santykį – +54. Palyginimui, Tunisas turnyre finišavo su -9 santykiu, nors labiausiai tai lėmė faktas, jog jau pirmosiose pasaulio čempionato rungtynėse Šiaurės Afrikos atstovai susigrūmė su vėliau čempione tapusia Ispanija, kuriai nusileido net 62:101.

Taip tarpusavyje nė nesigrūmusios ir vos su viena ar, kaip Senegalo, žaidusio prieš Lietuvą, Australiją, Kanadą, Vokietiją ir Jordaniją, atveju su nė viena to paties žemyno komanda nežaidusios komandos išsidalijo olimpinių žaidynių bilietus, kurie išskirstomi regioniniu principu bei anksčiau buvo dalijami tiesioginėse rinktinių kovose savo žemyno čempionatuose.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA paskelbė atnaujintą vyrų rinktinių reitingą, kuriame Lietuva prarado dvi pozicijas ir buvo aplenkta Latvijos, rašo Krepšinis.lt.Pasauliniame reitinge Lietuva dabar užima 10-ąją
FIBA vadovas – apie Dončičiaus gestą, "natūralizaciją" ir čempionatą futbolo perbristoje dykumoje
FIBA vadovas – apie Dončičiaus gestą, "natūralizaciją" ir čempionatą futbolo perbristoje dykumoje
Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) seka futbolo pėdomis, patikėjusi 2027 metų pasaulio čempionatą surengti Katarui. Nors dėl to teko smarkiai pažeisti kontinentinės rotacijos principą
Naujuoju FIBA prezidentu tapo Kataro šeichas
Naujuoju FIBA prezidentu tapo Kataro šeichas
Trečiadienį Filipinų sostinėje Maniloje vykusio Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) kongreso metu buvo patvirtintas naujasis organizacijos prezidentas, rašo Krepšinis.lt.Juo
Lietuviai palypėjo FIBA kopėčiomis, bet vis dar atsilieka nuo suomių ir dominikiečių
Lietuviai palypėjo FIBA kopėčiomis, bet vis dar atsilieka nuo suomių ir dominikiečių
FIBA paskelbė atnaujintą artėjančio pasaulio krepšinio čempionato reitingą, kuriame Lietuva palypėjo trimis laipteliais aukščiau, rašo Krepšinis.lt.Šį kartą
Prieš Eurobasket 2025 burtų traukimą Lietuva pateko į antrą krepšelį (aiškėja galimi varžovai)
Prieš Eurobasket 2025 burtų traukimą Lietuva pateko į antrą krepšelį (aiškėja galimi varžovai)
Antradienį Miunchene bus traukiami 2025-ųjų Europos čempionato atrankos turnyro burtai, po kurių paaiškės Lietuvos varžovai, rašo Krepšinis.lt.Prieš burtus Lietuva pateko
FIBA žaidėjų mentoriumi tapęs Mačiulis kartu su legendiniu Radja dalijosi patirtimi su pasaulio čempionato dalyviais
FIBA žaidėjų mentoriumi tapęs Mačiulis kartu su legendiniu Radja dalijosi patirtimi su pasaulio čempionato dalyviais
Jonas Mačiulis anksčiau laiko sėkmingai užbaigė FIBA mokymus ir nuo šiol yra oficialus FIBA žaidėjų mentorius. Mokymai, kuriuos organizuoja FIBA žaidėjų komisija, prasidėjo praėjusiais
Naujam Kuzminsko klubui – itin griežtos sankcijos
Naujam Kuzminsko klubui – itin griežtos sankcijos
Naujasis Mindaugo Kuzminsko klubas Atėnų AEK sulaukė itin griežtų sankcijų ir artėjantį sezoną FIBA Čempionų lygos namų rungtynes žais prie praktiškai tuščių tribūnų, rašo
FIBA skelbia radusi kompromisą su Eurolyga: klubų žaidėjai sezono metu galės padėti rinktinėms
FIBA skelbia radusi kompromisą su Eurolyga: klubų žaidėjai sezono metu galės padėti rinktinėms
Antradienio pavakarę Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) išplatino trumpą pranešimą su konkrečia žinia – su Eurolyga pasiektas susitarimas visą kitą sezoną išvengti
Žiniasklaida: Eurolyga svarstys nuolaidą FIBA dėl kalendoriaus
Žiniasklaida: Eurolyga svarstys nuolaidą FIBA dėl kalendoriaus
Antradienį posėdžiausiantys Eurolygos klubų vadovai rengiasi apsvarstyti galimybę kitą vasarį turnyro kalendoriuje numatyti ilgesnę pertrauką – tam, kad Eurolygos žaidėjai galėtų prisijungti
Pasikeitusi FIBA strategija: kaip nuožmų konkuravimą pakeitė vienybės idėja
Pasikeitusi FIBA strategija: kaip nuožmų konkuravimą pakeitė vienybės idėja
2015-2017 metai krepšinio pasaulyje buvo pažymėti aršiu Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos konfliktu dėl vietos po saule. Tvirtai atsilaikiusi Eurolyga savo
FIBA laikosi tos pačios nuostatos dėl Rusijos ir Baltarusijos
FIBA laikosi tos pačios nuostatos dėl Rusijos ir Baltarusijos
Sevilijoje (Ispanija) įvyko Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio („FIBA Europe“) valdybos posėdis, kuriame dalyvavo ir FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis,
FIBA nori sugrąžinti Rusiją ir Baltarusiją į tarptautinį krepšinį
FIBA nori sugrąžinti Rusiją ir Baltarusiją į tarptautinį krepšinį
Tarptautinė krepšinio asociacija (FIBA) balandį svarstys galimybę sugrąžinti į tarptautinį krepšinį karinę agresiją vykdančias Rusiją ir Baltarusiją, rašo Krepšinis.lt.Bendraudamas
Sunku patikėti: FIBA atsiprašė lietuvius skriaudusio Wembanyamos dėl išgalvoto interviu
Sunku patikėti: FIBA atsiprašė lietuvius skriaudusio Wembanyamos dėl išgalvoto interviu
Prancūzų krepšinio aukso grynuolis 19-metis Victoras Wembanyama buvo daugiau nei nustebęs, kai pamatė savo neva išskirtinį interviu oficialiame FIBA puslapyje, kurio iš tikrųjų
Fantastiškas epizodas iš LKL rungtynių pašlovintas FIBA platformoje
Fantastiškas epizodas iš LKL rungtynių pašlovintas FIBA platformoje
„Betsafe-LKL“ lygoje pirmadienį žiūrovai pamatė metimą, kuris, anot FIBA, pretenduoja tapti geriausiu 2023 metų metimu. Jo autorius – Kėdainių ekipos legionierius Timas Lambrechtas,
FIBA vadovas po susitikimo su Eurolygos prezidentu Bodiroga: malonu, bet jokio progreso
FIBA vadovas po susitikimo su Eurolygos prezidentu Bodiroga: malonu, bet jokio progreso
Trukt iš vadžių – vėl iš pradžių. Nors netrūko kalbų, kad Eurolygos vadovu tapus Dejanui Bodirogai, šios organizacijos santykiai su Tarptautine krepšinio federacija
Istorinio sezono finiše "Gulbelė" kovos dėl 60 tūkst. JAV dolerių
Istorinio sezono finiše "Gulbelė" kovos dėl 60 tūkst. JAV dolerių
Gruodžio 10-11 dienomis Abu Dabyje oficialiai baigsis 2022 metų FIBA 3×3 sezonas, kuris Lietuvai buvo istoriškai geras ir kurį dar geresniu gali paversti į finalinį turnyrą patekusi
Slogus Kemzūros sugrįžimas: Panevėžyje rinktinę triuškino prancūzai su savo žvaigžde
Slogus Kemzūros sugrįžimas: Panevėžyje rinktinę triuškino prancūzai su savo žvaigžde
Lietuvos rinktinė (7-2) patyrė antrą pralaimėjimą 2023 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse.Šiame FIBA atrankos lange vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį pavaduojančio Kęstučio
Štreimikytė-Virbickinė išrinkta į FIBA šlovės muziejų
Štreimikytė-Virbickinė išrinkta į FIBA šlovės muziejų
Viena geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkių Jurgita Štreimikytė-Virbickienė išrinkta į FIBA šlovės muziejų. 2022 metų šlovės muziejaus grupė –
Naują sąjungininką reginti FIBA užsispyrė dėl teisėjų: vienintelis skandalas buvo Lietuvos mače
Naują sąjungininką reginti FIBA užsispyrė dėl teisėjų: vienintelis skandalas buvo Lietuvos mače
Eurolygos prezidentu šią savaitę tapęs Dejanas Bodiroga priešingoje barikadų pusėje žadina viltis užbaigti Senojo žemyno krepšinį juodinantį karą. Bet nors Tarptautinės
FIBA nė nenagrinėjo Lietuvos rinktinės protesto
FIBA nė nenagrinėjo Lietuvos rinktinės protesto
Lietuvos krepšinio rinktinės protestas dėl teisėjų klaidos pralaimėtose Europos čempionato rungtynėse su Vokietija tebuvo formalumas, iš kurio nieko išpešti nepavyko,
Stulbinantis FIBA rungtynių ažiotažas: per savaitę triskart gerintas lankomumo rekordas
Stulbinantis FIBA rungtynių ažiotažas: per savaitę triskart gerintas lankomumo rekordas
Paskutinė FIBA pasaulio čempionato atrankos savaitė Europoje pažėrė naujų lankomumo rekordų, o paskutiniai kartelę ypač aukštai iškėlė Graikijos rinktinės gerbėjai, rašo
FIBA apynasris Prienų klubui – uždraudė registruoti naujus žaidėjus
FIBA apynasris Prienų klubui – uždraudė registruoti naujus žaidėjus
Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) pritaikė sankcijas Prienų „Labas GAS“ komandai.Prasčiausiai praėjusio sezono LKL ekipai uždrausta registruoti naujus žaidėjus, kurie pastarąjį
Kirilenkos pareiškimas: mes patys save suspendavome
Kirilenkos pareiškimas: mes patys save suspendavome
Andrejus Kirilenka stengiasi nesudeginti tiltų. Nors išvakarėse Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) pašalino Rusijos komandas iš visų vasaros turnyrų, šios šalies
FIBA išmetė rusus ir baltarusius iš pasaulio pirmenybių atrankos (tas pats likimas gresia ir "Eurobasket 2022")
FIBA išmetė rusus ir baltarusius iš pasaulio pirmenybių atrankos (tas pats likimas gresia ir "Eurobasket 2022")
Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) vykdomasis komitetas trečiadienį nusprendė pratęsti sankcijas Rusijos ir Baltarusijos rinktinėms bei klubams. Tai reiškia, jog Ukrainą užpuolusių
LKF vadovai Ženevoje susitiko su FIBA valdžia ir išgirdo gerų žinių – augs finansinė parama
LKF vadovai Ženevoje susitiko su FIBA valdžia ir išgirdo gerų žinių – augs finansinė parama
Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas ir generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas pirmadienį lankėsi centrinėje FIBA būstinėje, esančioje Ženevoje (Šveicarija),
FIBA Rusijos rinktinių likimą spręs gegužės viduryje
FIBA Rusijos rinktinių likimą spręs gegužės viduryje
Penktadienį FIBA Šveicarijoje surengė centrinio biuro posėdį, kuriame nutarta atidėti sprendimo dėl Rusijos rinktinių priėmimą iki gegužės vidurio.Priminsime, kad po Rusijos įsiveržimo
FIBA nesugebėjo pasmerkti Rusijos invazijos į Ukrainą, bet šalina rusus iš turnyrų
FIBA nesugebėjo pasmerkti Rusijos invazijos į Ukrainą, bet šalina rusus iš turnyrų
Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) galų gale sugebėjo priimti sprendimą ir pašalino Rusiją iš visų savo organizuojamų turnyrų iki „naujo pranešimo“.Rusijos
 FIBA sankcijų nepabūgę bosniai į Vilnių vis tiek nevyks: saugumas svarbiau
FIBA sankcijų nepabūgę bosniai į Vilnių vis tiek nevyks: saugumas svarbiau
Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio asociacijos vadovai patvirtino, kad jų rinktinė į Vilnių neatvyks. Nors penktadienį Tarptautinė krepšinio asociacija (FIBA) informavo bosnius, kad

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime