Naujienos kraunasi...

Kaune praūžė didžiausias Lietuvoje tarptautinis vaikų krepšinio turnyras

Kaune praūžė didžiausias Lietuvoje tarptautinis vaikų krepšinio turnyras
Kaip ir kiekvienais metais, gruodžio 27 – 30 dienomis Kaune įvyko masiškiausias šalyje tarptautinis vaikų krepšinio turnyras „Xiaomi Christmas Cup 2018“ Kauno rajono mero taurei laimėti. Keturiose amžiaus grupėse – 2003, 2005, 2007 ir 2008 m. g. berniukų, šiemet varžėsi 34 komandos iš devynių šalių. Išbandyti savo jėgas prieš Lietuvos komandas atvyko svečiai iš Lenkijos, Slovėnijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Švedijos ir Vokietijos.

Organizatoriai ypač dėkingi Kauno rajono savivaldybei už suteiktą galimybę renginį organizuoti Ringaudų pradinės mokyklos bei Garliavos sporto centro sporto bazėse, taip pat už įteiktus apdovanojimus nugalėtojams.

2008 m. grupėje triumfavo svečiai iš Rusijos

Jauniausiųjų krepšininkų grupėje varžėsi aštuonios komandos – turnyro šeimininkai Tornado KM – „Xiaomi“, estai – KK Viimsi, rusai – Maskvos Trinta, latviai Sigulda SS ir Rygos DSN, baltarusiai Minsko Tsmoki, lenkai MKS Pruszkow ir svečiai iš Vilniaus – Sostinės KM – „Panteros“. Į du pogrupius padalintos komandos sužaidė po trejas rungtynes ir dvi pirmosios vietos toliau tęsė kovas dėl medalių atkrintamosiose, o pralaimėjusios liko kovoti dėl 5 – 8 vietų. Taigi pusfinaliuose susitiko Maskvos Trinta prieš Rygos DSN ir Tornado KM – „Xiaomi“ prieš Sostinės KM – „Panteros“. Bronzinėje dvikovoje, pralaimėję pusfinalius susitiko Sostinės KM – „Panteros“ bei Rygos DSN krepšininkai. Po gana nesunkios kovos medaliais pasipuošė svečiai iš Vilniaus. Auksinėje dvikovoje susigrūmė aikštelės šeimininkai Aivaro Grigaliūno Tornado KM – „Xiaomi“ ir Maksvos Trinta krepšininkai. Nors pogrupio mače tornadukai pralaimėjo net 19 taškų skirtumu, finale visas rungtynes lipo rusams ant kulnų. Deja, perlaužti rungtynių nepavyko ir „Xiaomi Christmas Cup 2018“ čempionais tapo Maskvos Trinta laimėjusi finalą rezultatu 42:48.

Tritaškių konkurse triumfavo Minsko Tsmoki snaiperis E. Misliuchik, antrąją vietą iškovojo Sostinės KM – „Panteros“ krepšininkas F. Josgaudas.

Simbolinio penketo žaidėjai: G. Brutans (Rygos DSN), E. Gumuliauskas (Sostinės KM – „Panteros“), R. Burokas (Tornado KM – „Xiaomi“), F. Geronim ir B. Mitrovič (Maskvos Trinta).

2007 m. grupėje čempionų titulas iškeliavo į pajūrį!

Metais vyresnių krepšininkų grupėje dalyvavo net dešimt komandų. Tai – lietuviai Tornado KM – 2007, KM „Perkūnas“ ir V. Knašiaus KM bei svečiai iš Slovėnijos Krvavec, estai KK Viimsi/Estover, latviai Marupes SC, Rygos DSN ir Talsi SS, lenkai MKS Pruszkow ir baltarusiai Minsko Tsmoki.

Į du pogrupius padalintos komandos sužaidė po ketverias rungtynes. Į finalą iškart pateko pirmąsias vietas užėmusios ekipos, dėl bronzos medalių kovojo antrąsias vietas užėmusios komandos. Viename pogrupyje klausimų kas keliauja į finalą nekilo. V. Knašiaus KM krepšininkai užtikrintai laimėjo visas kovas ir užsitikrino vietą auksinėje dvikovoje. Kitame pogrupyje trys komandos surinko po vienodą turnyrinių taškų skaičių ir suskaičiavus tarpusavio įmestų ir praleistų taškų santykį, pirmoji vieta atiteko Rygos DSN krepšininkams. Mažajame finale susitiko aikštelės šeimininkai, trenerio Tomo Rakausko Tornado KM – 2007 krepšininkai ir KM „Perkūnas“ ekipa. Visas rungtynes tornadukai vijosi perkūniečius, deja šįkart varžovai buvo stipresni ir džiaugėsi trečiąja vieta. Finale užvirė tikras pragaras. Išsiaiškinti nugalėtojams nepakako net pagrindinio laiko, tad teko žaisti pratęsimą. Klaipėdiečiai net negalvojo pergalės padovanoti latviams ir laimėje pratęsimą rezultatu 10:3 tapo turnyro čempionais.

Tritaškių konkurse taikliausią ranką pademonstravo V. Knašiaus KM krepšininkas N. Čikunov, antroji vieta atiteko „Tornado“ KM auklėtiniui D. Jasiukaičiui.

Simbolinio penketo žaidėjai: B. Jelews (Krvavec), Ą. Hopenas (Tornado KM), J. Jančiauskas (KM „Perkūnas“), A. Kivleniers (Rygos DSN) ir T. Rinkevičius (V. Knašiaus KM).

2005 m. grupėje auksu pasipuošė Tornado KM – „Alburnus“ krepšininkai

2005 m. amžiaus grupėje žaidė aštuonios komandos. Tuo pačiu principu, suskirstytos į du pogrupius, ekipos pirmiausiai išsiaiškino, kas tęs kovą dėl medalių, o kas kovos dėl 5 – 8 vietų. Į pirmąjį pusfinalį nesunkiai prasimušė Tornado KM – „Alburnus“ ekipa, o jos varžove tapo Biržų SM komanda. Antrajame pusfinalyje susitiko V. Knašiaus KM krepšininkai ir Rygos DSN. Bronzinėje dvikovoje susigrūmė Biržų SM ir Rygos DSN ekipos. Čia nesunkią pergalę iškovojo svečiai iš Latvijos ir pasipuošė trečiosios vietos medaliais. Dėl čempionų titulo kovą tęsė aikštelės šeimininkai – tornadukai ir svečiai iš pajūrio V. Knašiaus KM komanda. Finalas buvo labai įtemptas – nors tornadiečiai visas rungtynes išlaikė kelių taškų pranašumą, svečiai iš Klaipėdos nuolat alsavo jiems į nugaras. Laimei, Šarūno Zablockio auklėtiniai išliko susikaupę iki pat susitikimo pabaigos ir šventė sunkiai iškovotą pergalę.

Tritaškių konkurse pergalę šventė Rygos DSN  krepšininkas A. Lola, antrąją vietą iškovojo Tornado KM – „Alburnus“ snaiperis J. Riškus.

Simbolinio penketo žaidėjai: A. Lola (Rygos DSN), T. Pelanius (Biržų SM), L. Keršys (V. Knašiaus KM), J. Stašaitis ir E. Bublys (Tornado KM – „Alburnus“).

2003 m. grupėje čempionais tapo Lietuvos U15 rinktinė

Vyriausiųjų, 2003 m. g. vaikinų amžiaus grupėje žaidė aštuonios komandos. Lietuviai – Tornado KM – „Sharp“ ir Lietuvos U15 vaikinų rinktinė, baltarusiai Minsko Tsmoki, latviai – Talsi SS, vokiečiai – TK Hannover, slovėnai Krvavec, rusai – Maskvos Trinta bei švedai Akresberga basket.

Po grupės varžybų, pusfinaliuose susitiko Tornado KM – „Sharp“ ir Lietuvos U15 rinktinė bei Maskvos Trinta ir Minsko Tsmoki. 17 taškų skirtumu įveikę varžovus, pirmąjį  kelialapį į finalą pasiėmė Lietuvos U15 rinktinė. Antrasis atiteko – Minsko Tsmoki ekipai. Bronzinėje dvikovoje maskviečiai nesunkiai įveikė Tornado KM – „Sharp“ krepšininkus ir pasipuošė bronzos medaliais. Finale, atrodė, nesunkią pergalę iškovos Lietuvos U15 rinktinės krepšininkai. Vis tik baltarusiai nepasidavė ir sumažino savo atsilikimą iki kelių taškų, taip priversdami lietuvaičius dar labiau pasistengti. Vis tik svečiams perlaužti rezultato nepavyko ir čempionais tapo Lietuvos U15 rinktinė.

Simbolinio penketo žaidėjai: B. Ališauskas (Tornado KM – „Sharp“), S. Chigishov (Maskvos Trinta), I. Milashevskij (Minsko Tsmoki), P. Murkauskas ir L. Klimas (Lietuvos U15 rinktinė).

„Džiaugiamės, kad ir vėl pavyko suorganizuoti gražų ir didelį tarptautinį vaikų krepšinio turnyrą, - gerų emocijų neslėpė „Tornado“ KM direktorius Dainius Čiuprinskas. – Šiemet visose amžiaus grupėse buvo tikrai aukšto lygio komandų, tad tiek vaikai tiek treneriai pasisėmė patirties. Nuoširdžiai dėkojame Kauno rajono savivaldybei už galimybę vykdyti turnyrą jų sporto bazėse, už įteiktus apdovanojimus, rėmėjams – Mi Lietuva už prizus simbolinio penketo žaidėjams, taip pat kietiems rėmėjams, tėveliams ir mokyklos kolektyvui – už didelę pagalbą viso turnyro metu. Linkime visiems naujaisiais metais kuo daugiau pergalių ir iškovoti pirmąsias vietas savo šalių čempionatuose“.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Kauno galimybės rengti Eurolygos finalo ketvertą išaugo – tarp pretendentų nebėra Dubajaus
Kauno galimybės rengti Eurolygos finalo ketvertą išaugo – tarp pretendentų nebėra Dubajaus
Nors vyriausybė atsisakė suteikti finansinę paramą Eurolygos finalo ketvertą Kaune, galimybės šį sezoną išvysti šias varžybas 'Žalgirio" arenoje tampa itin realiomis.Kaip
Startas duotas: Kaune pristatyta naujai kuriama Lietuvos 3×3 krepšinio lyga
Startas duotas: Kaune pristatyta naujai kuriama Lietuvos 3×3 krepšinio lyga
Antradienį (gegužės 3 d.) Kaune esančiuose „Krepšinio namuose“ įvyko istorinis įvykis – oficialiai paskelbta apie naujos Lietuvos 3×3 krepšinio lygos kūrimą. Didelius
Kaune vyks du prestižiniai turnyrai
Kaune vyks du prestižiniai turnyrai
Lietuvos 3×3 asociacija jau dėliojasi planus 2022-iesiems – paaiškėjo nacionalinių komandų tvarkaraštis, kuriame iššūkiai laukia ne tik vyrų ir moterų rinktinių,
Klaipėdoje – emocijų audros dėl Kaune jau pagerbtos krepšinio legendos
Klaipėdoje – emocijų audros dėl Kaune jau pagerbtos krepšinio legendos
„Atvira Klaipėda“ trečiadienį sulaukė dviejų skirtingų skaitytojų laiškų, kuriuose dėstomos tos pačios mintys – jie nepritaria tam, kad Klaipėdos garbės piliečio vardas
Tyrimas parodė: Kauną užsienyje labiausiai garsina "Žalgiris"
Tyrimas parodė: Kauną užsienyje labiausiai garsina "Žalgiris"
Kauno „Žalgirio“ klubo veikla buvo viena matomiausių formuojant Kauno skaitmeninį matomumą, – rodo Vyriausybės kanceliarijos Lietuvos įvaizdžio grupė atlikta apžvalga.„Žalgiris“
V.Matijošaitis: Kaunas nesako Šarui "Viso gero", o tvirtai taria: "Iki pasimatymo!"
V.Matijošaitis: Kaunas nesako Šarui "Viso gero", o tvirtai taria: "Iki pasimatymo!"
Kaune, greta kelio A1 iškilęs didžiulis plakatas „Ačiū, Šarai. Adeu!“, vos pasirodęs penktadienio popietę, netruko sulaukti visuomenės reakcijų ir žiniasklaidos dėmesio.
M.Paulauskui suteiktas Kauno miesto garbės piliečio vardas
M.Paulauskui suteiktas Kauno miesto garbės piliečio vardas
Kauno miesto taryba pritarė siūlymui paskelbti legendinį Lietuvos krepšininką Modestą Paulauską Kauno miesto garbės piliečiu.„Sunku būtų pervertinti Modesto indėlį į Lietuvos
Neįprastas veiksmas Kaune: iš aikštelių šalinami krepšinio lankai
Neįprastas veiksmas Kaune: iš aikštelių šalinami krepšinio lankai
Krepšinio sostine tituluojamas Kaunas priverstas taikyti karantiną net ir krepšiniui. Sekant JAV didmiesčių pavyzdžiu, priimtas nelengvas sprendimas išmontuoti krepšinio
Tradicinė J.Valančiūno stovykla šiemet vyks Kaune
Tradicinė J.Valančiūno stovykla šiemet vyks Kaune
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės narys, Nacionalinėje krepšinio lygoje (NBA) rungtyniaujantis krepšininkas Jonas Valančiūnas, šiemet ir vėl sukvies talentingiausius vaikus
Pradėti legendinės Kauno sporto halės rekonstravimo darbai
Pradėti legendinės Kauno sporto halės rekonstravimo darbai
Neseniai 80-metį minėjusi legendinė Kauno sporto halė per visą savo gyvavimą matė daug skambių pergalių, tačiau vienas didesnių jos laimėjimų vyksta kaip tik šiomis dienomis. Nuo praėjusio
airBaltic taurė: kas laimės Kauno derbį? (komentarai)
airBaltic taurė: kas laimės Kauno derbį? (komentarai)
„Kovo beprotybė“ prasideda ne tik už Atlanto, bet ir LIDL – MKL krepšinio aikštelėse. Pirmasis finalo ketvertas įvyks jau artėjantį savaitgalį, kovo 9-10 dienomis
Kaune praūžė didžiausias Lietuvoje tarptautinis vaikų krepšinio turnyras
Kaune praūžė didžiausias Lietuvoje tarptautinis vaikų krepšinio turnyras
Kaip ir kiekvienais metais, gruodžio 27 – 30 dienomis Kaune įvyko masiškiausias šalyje tarptautinis vaikų krepšinio turnyras „Xiaomi Christmas Cup 2018“ Kauno
Europos čempionatui Kaune besiruošiančios jaunutės sutriuškino baltaruses
Europos čempionatui Kaune besiruošiančios jaunutės sutriuškino baltaruses
Lietuvos jaunučių (U16) merginų rinktinė tęsia pasiruošimą kitą savaitę Kaune startuosiančiam „Always“ Europos jaunučių krepšinio čempionatui.Tado Stankevičiaus auklėtinės
Kaune praūžė paskutinis Lietuvos atvirojo 3×3 čempionato atrankos etapas
Kaune praūžė paskutinis Lietuvos atvirojo 3×3 čempionato atrankos etapas
Šeštadienį Kaune įvyko paskutinis Lietuvos atvirojo 3×3 krepšinio čempionato atrankos etapas, kurio metu paaiškėjo paskutinės komandos, iškovojusios vietą
Kaune - šansas tapti Lietuvos vaikinų ir merginų U-18 rinktinėmis
Kaune - šansas tapti Lietuvos vaikinų ir merginų U-18 rinktinėmis
Lietuvos vyrų ir moterų 3×3 krepšinio rinktinėmis tapusios komandos jau aiškios ir ruošiasi jau netrukus prasidėsiančiam Europos čempionato atrankos turnyrui Rumunijoje,
Š.Jasikevičius - Kauno miesto garbės pilietis
Š.Jasikevičius - Kauno miesto garbės pilietis
Kauno "Žalgiris" užėmė trečią vietą Eurolygoje bei šiandien pradės kovas LKL pusfinalyje ir gins Lietuvos čempiono titulą, o kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius
M.Kalnietis atidarė jubiliejinį "Tornado" sezoną
M.Kalnietis atidarė jubiliejinį "Tornado" sezoną
Švęsdama 15 – os metų gimtadienį „Tornado“ krepšinio mokykla į Nemuno salą visuotinei atletinio rengimo treniruotei sukvietė beveik 200 vaikų, kuriuos pasveikinti
Kaune startuoja Baltijos taurės turnyras
Kaune startuoja Baltijos taurės turnyras
Pirmadienį Kaune prasideda tris dienas truksiantis tarptautinis šešiolikmečių vaikinų ir merginų Baltijos taurės turnyras. Prie Lietuvos, Latvijos ir Estijos prisijungs Airijos merginų
Kaune prasidėjo "Krepšinio namų" statybos
Kaune prasidėjo "Krepšinio namų" statybos
Kovo mėnesį Kauno rotušėje visuomenei pristatytas ambicingas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir Kauno miesto savivaldybės projektas – „Krepšinio namai“
Kaune išdygo didžiulis stendas su padėka Š.Jasikevičiui
Kaune išdygo didžiulis stendas su padėka Š.Jasikevičiui
Išvažiuojant iš Kauno, prie kelio, vedančio link miesto ir Vilniaus oro uostų išdygo naujas Šarūnui Jasikevičiui skirtas didžiulis stendas "Ačiū, Šarai!".Kauno
 Kauną drebino beveik 400 jaunųjų krepšininkų iš devynių Europos šalių
Kauną drebino beveik 400 jaunųjų krepšininkų iš devynių Europos šalių
Šių metų gruodžio 28 – 30 dienomis Kaune šurmuliavo beveik 400 jaunųjų krepšininkų. Iš devynių Europos šalių susirinkę sportininkai varžėsi kasmetiniame
Halė pasikeis neatpažįstamai, planuojamas ir naujas stadionas bei maniežas
Halė pasikeis neatpažįstamai, planuojamas ir naujas stadionas bei maniežas
Per artimiausius kelerius metus Ąžuolyno parko prieigos pasikeis neatpažįstamai. Šį penktadienį Kauno meras Visvaldas Matijošaitis premjerui Algirdui Butkevičiui ir kitiems pristatė
"Žalgirio" trofėjų paroda - Kauno oro uoste (komentarai)
"Žalgirio" trofėjų paroda - Kauno oro uoste (komentarai)
Kauno oro uostas atnaujino bendradarbiavimą su Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubu – oro uoste atidaryta svarbiausių komandos trofėjų paroda „70 didingų sezonų“.
Savaitgalį paaiškės "Sprite" talentų kovų čempionai (dalyvių sąrašas)
Savaitgalį paaiškės "Sprite" talentų kovų čempionai (dalyvių sąrašas)
Šeštadienį Kaune vyks aršios jaunųjų krepšinio talentų kovos. Geriausi jaunieji krepšininkai ir krepšininkės dalyvaus „Sprite“ talentų kovų
RKL rungtyniaujanti Kauno raj. “Tornado”  jungiasi su ASU
RKL rungtyniaujanti Kauno raj. “Tornado” jungiasi su ASU
2014/2015 m. sezoną Kauno raj. „Tornado“ ekipa pasitiko su pokyčiais. Svarbiausias iš jų – partnerystė su Aleksandro Stulginskio universitetu (ASU), tad nuo šio sezono

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime