Naujienos kraunasi...

Koronavirusą įveikęs Gecevičius: "Rytas" yra pavojingas, bet įveikiamas

Koronavirusą įveikęs Gecevičius: "Rytas" yra pavojingas, bet įveikiamas
"Juventus" nuotr.
Šis sezonas Utenos „Juventus“ komandoje virto išbandymu ir visko mačiusiems krepšininkams.

Gleno Rice‘o skandalas, nesėkmingai jį pakeisti bandęs Jamelas Artisas, koronaviruso siautulys, 3x3 turnyrai, nukeltos rungtynės, Juliaus Juciko trauma – visus šiuos sunkumus uteniškiai turėjo pereiti jau pirmaisiais sezono mėnesiais.

Vienu vyriausių ekipos žaidėjų šiemet yra Martynas Gecevičius. Veterano statusą pamažu įgaunantis snaiperis neslepia – toks audringas sezono startas gerokai papurtė „Juventus“ laivą.

„Sirgdamas pragulėjau 10 dienų lovoje, savaitę prieš rungtynes su „Rytu“ mano savijauta buvo kosmose. Nebuvo lengva atsigauti, bet dabar po truputį jau jaučiasi kvėpavimo atsiradimas. Keista, kad tenka taip žaisti – ir galvai, ir kūnui tai yra kažkas nenatūralaus. Pasekmės vis dar jaučiasi“, – LKL.lt sakė M. Gecevičius.

32-ejų 193 cm ūgio gynėjas rungtyniauti į Lietuvą grįžo po vienerių metų pertraukos. Tai – jau vienuoliktasis jo sezonas šalies pirmenybėse.

Kol kas krepšininkas čia fiksuoja solidžius skaičius – vidutiniškai per rungtynes pelno 11,8 taško, atkovoja 2,7 kamuolio ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo (geriausias rodiklis „Betsafe-LKL“ karjeroje) bei renka po 14,4 naudingumo balo.

Aukštas rezultatyvių perdavimų vidurkis byloja, jog šiemet M. Gecevičiui tenka kaip niekad daug kūrybinės naštos. Visgi jos turėtų sumažėti į Uteną atvykus įspūdingą sportinę formą iki šiol demonstravusiam Vaidui Kariniauskui.

M. Gecevičiaus mintys apie sezono startą apsunkinusias aplinkybes, V. Kariniausko atvykimą, atmosferą Utenoje ir komandos draugų reakcijas sužinojus Citadele KMT ketvirtfinalio varžovus – pokalbyje su LKL.lt.

– Po gana ilgo laiko tarpo grįžote į aikštę ir laimėjote dvi rungtynes iš eilės. Kaip atrodė tas jūsų komandos gyvenimas krepšinio?

– Atrodė sudėtingai, visa situacija buvo tokia. Patys juokiamės, kad per du mėnesius sužaidėme vos kelias rungtynes. Po to sekė karantinas, visi susirgo, pragulėję lovose su „Rytu“ žaidėme viena koja ir visiškai nepasiruošę. Kėdainiuose varžovai buvo nukraujavę, mes irgi dar pilnai neatsigavę. Buvo įdomus laikotarpis – traumos, žaidėjų kaita. Dabar vėl pradėjome sportuoti, keistas laikotarpis ir tiek.

– Šiemet komandoje jau buvo koronaviruso atvejų, keli žaidėjai dalyvauja 3x3 turnyruose, buvo ir traumų. Kiek visos šitos sąlygos apsunkina jūsų darbą?

– Kol kas apsunkina. Pradėjome neblogai, laimėjome, ką turėjome laimėti ir viskas buvo gerai, bet po to atėjo traumos, žaidėjų kaita, 3x3 turnyrai, koronavirusas – labai daug įvykių ir tai mums viską apsunkino. Treniruotėse net negalėjome žaisti 5 prieš 5, nes trūko žmonių, todėl žaidėme 4 prieš 4. Tai nėra tas pats ir to žaidybinio ritmo trūko.

Sužaidę su „Neptūnu“ dababr vėl turėsime pertrauką. Į varžybinį ritmą grįšime tik po naujų metų, kai sausį turėsime daugiau rungtynių, bet klausimas, ar vėl nebus netikėtumų. O tai, kad  šiuo metu neturime to ritmo, yra natūralu ir suprantama.

– Neseniai prie jūsų prisijungė V. Kariniauskas, kiek daug gaunate su jo atėjimu į komandą? Kur jums pačiam asmeniškai atriša rankas tokio įžaidėjo buvimas?

– Per pirmą treniruotę pasimatė, kad viskas žaidime pasikeis. Iki šiol žaidėme be visiškai tikro įžaidėjo arba tik su vienu. Kas persivarė kamuolį per aikštę, tas, o dabar jaučiasi, kad turime įžaidėją. Lengviau ir mums, metikams. Manau, kad visus mus jis padaro geresniais, yra geroje formoje, gerai įžaidinėja ir užsibaigia atakas pats. Nėra klausimų, kad tai buvo teisingas sprendimas.

– „Juventus“ komandoje didžioji dalis žaidėjų yra likusi iš pernai, o iš šono atrodo, kad rūbinės atmosfera pas jus yra puiki. Kaip pats apibūdintum darbą su šiais vyrukais, kaip atrodo komandos gyvenimas?

– Prieš pasirašydamas sutartį žinojau daugumą žaidėjų, bet su niekuo nebuvau žaidęs ir gerai nepažinojau. Nežinojau, ko laukti, o atvažiavęs jau per pirmąją savaitę įsitikinau, kad liūdna nebus – yra linksmų ir gerai nusiteikusių veikėjų. Rūbinėje viskas gerai, linksma, kartais netgi per daug. Bet geriau taip negu kažkas nekalbėtų ar nejuokautų.

Visi gerai sutariame, nors aikštėje būna visko. Kažkiek vienas kitą apraminame – daug charakterių, bet vienas prie kito esame pripratę, ypač tie, kurie kartu žaidžia nuo seniau. Žinome, ko galime laukti vieni iš kitų. Emocijos yra reikalingos, be jų būtų sunku treniruotis.

– Jūsų komandoje yra nemažai panašaus amžiaus krepšininkų, o pats ar jau spėjai apsiprasti su tuo veteranišku statusu?

– Visi juokiasi, nes sako, kad per anksti pradėjau žaisti profesionaliai ir mane dabar vadina veteranu. 32 metai žaidėjui skamba dar ne taip veteraniškai. Nesu jaunuolis, viskas yra normalu, todėl tai nežeidžia, man tinka ir tame nieko blogo nematau.

– Kiek svarbus faktorius vasarą renkantis klubą buvo žaidimas Lietuvoje? Galbūt likusią karjeros dalį siekiate praleisti būtent čia?

– Nėra taip, kad noriu žaisti tik Lietuvoje. Žiūriu į pliusus ir minusus, o šiemet pliusų gerokai daugiau buvo liekant Lietuvoje. Turime du vaikus, o vyresnioji jau turi eiti į darželį. Utena buvo arčiausiai Vilniaus – nusprendėme su žmona, kad tai bus tinkamiausias sprendimas.

Pagal tai, kaip viskas vyksta, atrodo, kad neklydome. Nėra jokio gailesčio, kad nevykau į užsienį. Žaidžiu geroje komandoje, geroje atmosferoje, arti Vilniaus. Su dabartine koronaviruso situacija galima sėdėti namie ir tai yra geriau nei būti užsidarius užsienyje.

– Citadele KMT ketvirtfinalyje burtų ceremonijoje ištraukėte „Rytą“. Kokios buvo komandos draugų reakcijos?

– Tuo metu turėjome treniruotę ir žinojome, kad Eimantas Skersis trauks burtus. Ilgą laiką sakėme, kad nesvarbu, ką ištrauktų, bet tik ne „Rytą“. Treniruotės viduryje sužinojome, kad ištraukėme būtent juos. Man tai yra pirmas kartas, bet yra žmonių, kurie tokį ketvirtfinalį žais jau trečią ar penktą kartą. Tokie jau yra tie burtai, buvo galima gauti kažką geresnio, bet yra, kaip yra – pasirinkti negalima.

– Žaidimas prieš buvusią komandą jums asmeniškai yra kažkuo ypatingas?

– Dabar žaidžiant prieš „Rytą“ jau nėra sentimentų. Žaidėjų ar trenerių iš mano laikų nelikę, nėra jokio papildomo jaudulio.

– „Rytas“ šiuo metu neatrodo kaip barjeras, kurio negalėtumėte peržengti. Kur galite ieškoti kabliukų vilniečių žaidime, kurie leistų kovoti dėl pergalės? Ko galima pasimokyti iš šį sezoną patirtų dviejų pralaimėjimų prieš šią komandą?

– Pirmosiose rungtynėse buvome be įžaidėjo ir mus paprastai apibėgo. Antrąsias žaidėme tik išlipę iš lovų, todėl irgi negalima daryti išvadų. Jie dabar turi problemų dėl traumų ir viruso, bet vis tiek yra labai pavojinga komanda su daug ginklų. Patys turėdami Vaidą būsime pasikeitę, jis duos daug naudos prieš „Rytą“. Bandysime išnaudoti savo pranašumus ir daryti kuo mažiau klaidų. Tai nėra neįveikiama komanda. Taurės rungtynėse yra kitoks spaudimas, čia turi būti maksimaliai susikaupęs.

– Pats būdamas Pirėjo „Olympiakos“ žaidėju buvote Eurolygą nustebinusių žygių dalimi. Kokios savybės tampa svarbiausios žaidžiant prieš favoritais laikomus varžovus?

– Tai lemia kovingumas ir tikėjimas, kad gali tai padaryti. Yra daug psichologinių dalykų. Galvodamas, kad neturi šansų, neturi prasmės eiti į aikštę, nes iškart pasiduodi. Nusiteikimas ir gera rungtynių pradžia duoda daug. Tau atsiriša rankos, o favoritas gauna smūgį ir jam žaisti staiga tampa žymiai sunkiau.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Trečiasis šio sezono LKL grandų mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkų sekmadienį vyks sausakimšoje arenoje, rašo Krepšinis.lt.„Antras
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
„Betsafe-LKL“ čempionate laukia paskutinis reguliaraus sezono derbio mūšis, kuriame šį sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (21-2) namuose priims svečių, Vilniaus
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Kauno „Žalgiris“ uždarė sezoną Eurolygoje ir gali pilnai koncentruotis „Betsafe-LKL“ batalijoms.Artimiausias kauniečių mačas laukia jau šį sekmadienį, kuomet
Legionieriaus vedami uteniškiai pratęsė tragišką "Pieno žvaigždžių" seriją
Legionieriaus vedami uteniškiai pratęsė tragišką "Pieno žvaigždžių" seriją
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepašykštėjo dar vienas Aukštaitijos derbis. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (4-21) savo arenoje
Be gailesčio: turkus sutriuškinęs "Ryto" jaunimas triumfavo Čempionų lygos finale
Be gailesčio: turkus sutriuškinęs "Ryto" jaunimas triumfavo Čempionų lygos finale
Vengrijos mieste Debrecine vykusio FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyro finale įspūdingai triumfavo Vilniaus "Ryto" krepšininkai.Andriaus Šležo auklėtiniai 98:62 (25:19, 15:11,
Itin permainigame bei rezultatyviame mūšyje Vilniuje – "Ryto" pergalė prieš "Lietkabelį"
Itin permainigame bei rezultatyviame mūšyje Vilniuje – "Ryto" pergalė prieš "Lietkabelį"
Kardinaliai skirtingomis rungtynių pusėmis pažymėtame mače – jubiliejinė Vilniaus „Ryto“ (20-4) pergalė „Betsafe-LKL“ čempionate.Giedriaus Žibėno
Paliukėnas buvo arti trigubo dublio, o mažeikiškiai dramatiškai palaužė "Juventus"
Paliukėnas buvo arti trigubo dublio, o mažeikiškiai dramatiškai palaužė "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) iš patiriamos duobės ir toliau sunkiai lipa Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (13-11). Aukštaičiai išvykoje
Gecevičiaus karjera: nuo kieme šlifuoto metimo iki LKL legendos
Gecevičiaus karjera: nuo kieme šlifuoto metimo iki LKL legendos
Betsafe-LKL TV kūrybinė komanda pristato dar vieną savo darbą – naują „Papasakok apie tai plačiau“ dokumentikos epizodą.Šįkart dėmesio centre atsidūrė Martynas Gecevičius.
Siaubingai startavęs "Ryto" jaunimas atsitiesė ir pateko į Čempionų lygos turnyro finalą
Siaubingai startavęs "Ryto" jaunimas atsitiesė ir pateko į Čempionų lygos turnyro finalą
Vilniaus "Ryto" talentai Vengrijos mieste Debrecene vykstančiame FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyre prasibrovė į finalą.Andriaus Šležo auklėtiniai po permainingos kovos 83:76
"Ryto" jaunimas tiesiog sutrypė "Promitheas" bendraamžius
"Ryto" jaunimas tiesiog sutrypė "Promitheas" bendraamžius
Vilniaus "Ryto" (2-0) talentai Vengrijos mieste Debrecene vykstančio FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyro anrajame mače tiesiog sutrypė varžovus iš Graikijos.Andriaus Šležo
Urbono sūnaus vedamas "Ryto" jaunimas Čempionų lygo turnyro starte nukovė šeimininkus
Urbono sūnaus vedamas "Ryto" jaunimas Čempionų lygo turnyro starte nukovė šeimininkus
Vilniaus "Ryto" (1-0) talentai pergalingai pradėjo Vengrijos mieste Debrecene vykstantį FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyrą.Andriaus Šležo auklėtiniai 77:66 (25:16, 28:12, 20:14,
Galingas trečiasis kėlinys leido "Wolves" pranokti uteniškius
Galingas trečiasis kėlinys leido "Wolves" pranokti uteniškius
Vilniaus „Wolves“ (16-8) sutvirtino savo šansus užimti trečiąją vietą „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 100:88 (27:25,
"Rytas" Normanto sugrįžimą pažymėjo pergale Kėdainiuose
"Rytas" Normanto sugrįžimą pažymėjo pergale Kėdainiuose
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače favorito etiketę pateisinti pavyko Vilniaus „Rytui“ (19-4). Sostinės ekipa išvykoje užtikrintai 88:79 (21:19,
"Wolves" aukštaūgis Mekowulu: su mūsų dabartiniu nusiteikimu galime turėti gerą seriją
"Wolves" aukštaūgis Mekowulu: su mūsų dabartiniu nusiteikimu galime turėti gerą seriją
Šeštadienį Vilniaus „Wolves“ pratęs kovą dėl trečiosios vietos reguliariajame „Betsafe-LKL“ čempione. Sostinės komanda „Avia Solutions Group“ arenoje
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko principinė akistata, kurią svečiuose 89:77 (17:18, 26:22, 20:16, 26:21) laimėjo Vilniaus „Rytas“ (18-4). Giedriaus Žibėno
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
"Juventus" laimėjo, tačiau neperžengė ENBL ketvirtfinalio barjero
"Juventus" laimėjo, tačiau neperžengė ENBL ketvirtfinalio barjero
Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ neperžengė Šiaurės Europos krepšinio lygos (ENBL) ketvirtfinalio barjero.11 taškų deficitą po pirmųjų rungtynių panaikinti
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos
ENBL ketvirtfinalio serijos starte "Juventus" krito Belgijoje
ENBL ketvirtfinalio serijos starte "Juventus" krito Belgijoje
Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ nesėkmingai pradėjo Šiaurės Europos krepšinio lygos ketvirtfinalio seriją.Oliverio Kostičiaus auklėtiniai Belgijoje turėjo pripažinti
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
Po savaitgalį vykusių „Betsafe-LKL“ rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, Lietuvos krepšinio lyga atkreipia dėmesį ir neigiamai vertina tribūnose

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime