Naujienos kraunasi...

L.Kvedaravičius: Vilniaus jaunimas - vienas geriausių Europoje

Autorius: VKM.
L.Kvedaravičius: Vilniaus jaunimas - vienas geriausių Europoje
Vilniaus miesto saviuvaldybės nuotr.
Vilniaus krepšinio mokyklos (VKM) absolventas Linas Kvedaravičius neabejingas Lietuvos sporto ateičiai. Šiuo metu 53-ejų politikas Vilniaus savivaldybėje eina plėtros komiteto pirmininko pareigas ir yra atsakingas už sklandžią sporto objektų eigą ir plėtrą sostinėje.

​„Idėjų yra. Nuolat kalbame su kolegomis, ką būtų galima pagerinti sporte, ypač infrastruktūroje. Sporto ir sveikatingumo objektai duoda didžiulę grąžą – sveikas žmogus yra laimingas žmogus, kuris gyvena, dirba, užsidirba, moka mokesčius ir yra pavyzdingas visuomenės narys“, – sako buvęs Vilniaus „Statybos“ ir Lietuvos jaunimo rinktinių narys.

​Išsamiame interviu su Vilniauskm.lt svetaine L. Kvedaravičius kalbėjo apie jau stovinčius ir planuojamus sporto objektus Vilniuje, Lietuvos sporto politiką, jaunimo, moterų ir vyrų krepšinio aktualijas.

​„Aiškus piramidės buvimas Vilniuje duoda apčiuopiamus rezultatus. 2018 m. laimėta pagrindinė jaunių Eurolygos taurė, šiemet laimėjome atrankos turnyrą Kaune. Tiesa, panašu, dėl pagrindinės taurės nežaisime, nes Eurolyga mūsų jaunimo, kuris yra vienas geriausių Europoje, į savo turnyrus nebekviečia. Tai skaudi tema ir ta dvivaldystė Europoje nėra gerai. Neturėtų taip būti, kad vienos ar kitos sistemos pasirinkimas jaunimui užkerta kelią tobulėti. Tikiu, kad FIBA ir Eurolyga susės prie bendro stalo ir sutars dėl bendrų žaidimo taisyklių. Negalima diferencijuoti jaunimo. Jaunimas yra visų ir jis turi žaisti aukščiausiame lygyje“, – kalbėjo pašnekovas.

– ​Pradėkime nuo aktualijų, kurios liečia absoliučiai visus. Kaip jums asmeniškai sekasi prisitaikyti prie antrojo karantino?

– ​Manau, kad prie karantino sąlygų prisitaikė visa Lietuva. Juolab, kad po tokių griežtų ir drastiškų apribojimų, kurie buvo pirmosios bangos metu, dabar yra netgi šiek tiek lengviau. Nuotolinis darbas įgauna didelę prasmę, kadangi daugelis žmonių, mokyklų, valstybinių ir privataus sektoriaus įmonių prisitaiko. Tikiu, kad visų pastangomis mes išgyvensime ir antrąjį karantiną.

 2015–2019 m. eidamas vicemero pareigas taip pat kuravote ir miesto sporto reikalus. Kuriais nuveiktais darbais džiaugiatės labiausiai ir ko vis tik nepavyko įgyvendinti?

– Tie 4 metai vicemero pozicijoje, kurioje buvo daug atsakomybių, įskaitant ir sportą, buvo tikrai įtempti. Nuveikta labai daug darbų, nes miestą reikėjo ištraukti iš ten, kur jis buvo prieš 5 metus. Galbūt tų laikų daug kas jau ir nenori prisiminti, bet tai buvo finansinė duobė, blogas viešasis transportas, nustekenta infrastruktūra. Dabar miestas yra tikrai kitoks. Kalbant apie sportą, pavyko atgaivinti daug smulkių sporto objektų – krepšinio, tinklinio aikšteles. Atnaujintas krepšinio aikšteles Vilniuje dabar turbūt galima skaičiuoti jau šimtais, atidarytas dengtas futbolo stadionas Pilaitėje. Taip pat pavyko pagerinti infrastruktūrą – pėsčiųjų, dviračių takus. Be abejo, man asmeniškai labai džiugu, kad nuo nulio iki rakto pavyko įgyvendinti Fabijoniškių baseino projektą. Aišku, buvo ir daugiau norų – Nacionalinis stadionas, Lazdynų baseinas, kuris dabar yra užstrigęs dėl rangovų kaltės. Be abejo, ne visi iššūkiai įgyvendinti, bet padėtas geras pagrindas.

​Taip pat džiugu, kad tie projektai, kurie buvo pradėti, yra tęsiami arba jau įgyvendinti. Pavyzdžiui, esam praleidę tikrai daug valandų galvodami, kaip turėtų atrodyti teritorija prie Baltojo tilto. Džiugu, kad šią aplinką pavyko padaryti labai smagią ir visi vilniečiai gali joje sportuoti, leisti laisvalaikį. Kituose rajonuose taip pat suplanuoti ir statomi „pump trackai“ (velotrasa, – autoriaus pastaba), dviračių takų plėtra vyksta labai spėriai ir Vilniuje matome didelį judumo pasikeitimą. Žmonės įprato vaikščioti pėsčiomis, važinėti dviračiais, paspirtukais. Tai darbai, kurie nepasidaro per vieną dieną. Tai yra planavimas, nuoseklus darbas, kuris duoda gerų vaisių. Apibendrinant, Vilniaus sveikatinimo kryptis – smagi. ​

 Kada planuojama atidaryti sporto salių kompleksą Pašilaičiuose?

– Projektas buvo užstrigęs ilgą laiką ir pirmosios kadencijos Vilniaus savivaldybėje metu pavyko pradėti objekto statybas. Mano žiniomis, sausio–vasario mėnesį objektas turėtų būti užbaigtas ir priduotas. Vilniuje sporto salių trūkumas juntamas, ypač užsidarius privačioms struktūroms, kai iš žemėlapio dingo, berods, 4 salės, kurios buvo tinkamos krepšiniui ir apskritai sportui. Žinoma, pandemija koreguoja planus, statybininkai irgi turi savo nuokrypius nuo terminų ir tai natūralu. Jeigu pandemija nesutrukdys, labai tikiuosi, kad nuo artėjančio rugsėjo visos salės bus išnaudojamos pilnu pajėgumu. Pašilaičiuose yra numatytos 3 varžybinių matmenų sporto salės viename tūryje, bet jos gali būti atskirtos laikinomis priemonėmis ir treniruotės vienu metu galės vykti 3 salėse. Taip numatyta galimybė ir aukštesnio rango rungtynėms – šiuolaikiškos, mobilios tribūnos su 1300 vietų. Tarkime, jeigu atsitiktų kažkas neplanuoto ir labai reiktų, ten galėtų būti žaidžiamos netgi LKL rungtynės.

 Su Laisvės partija dalyvavote praėjusiuose Seimo rinkimuose. Ar tai reiškia, kad savivaldybės lygiu, kaip politikas, padarėte viską, ką norėjote ir Seime matote daugiau galimybių?

​– Visada reikia palaikyti partiją, kurios idėjomis tu tiki. Mano dalyvavimas rinkimuose būnant sąraše, manau, pridėjo partijai balsų, juolab, kad gavau nemažai ir pirmumo balsų. Be abejo, darbas savivaldybėje man yra artimesnis, žinomesnis. Jeigu būčiau labiau save pozicionavęs šiuose rinkimuose, galbūt būčiau bandęs sėkmę vienmandatėje apygardoje. Bet mano pasiryžimas – pratęsti pradėtus darbus savivaldybėje. Manau, savivalda politikoje turi šiek tie privalumų, nes gali veikti žymiai greičiau. Galimybės atlikti tam tikrus darbus, kuriuos esi užsibrėžęs su partija, savivaldoje atsiveria žymiai greičiau. Čia gali greičiau pamatyti ir rezultatą, kas, žinoma, teikia malonumą. Kai teko dirbti vicemeru, buvo daromi gana greiti, bet pamatuoti sprendimai dėl gatvių, infrastruktūrinių dalykų, kur teko greitai reaguoti į gyventojų norus, esamą situaciją. Seime yra teisėkūra, teisės aktų kūrimas. Tai reikalauja daug specifinių žinių, kurių, žinoma, reikia ir savivaldoje. Aš, kaip buvęs sportininkas, siekiu rezultato ir noriu jį pasiekti greitai, todėl šiuo metu darbas savivaldybėje man yra artimesnis ir mielesnis (šypsosi).

 ​Lietuvoje politika neatsiejama nuo skandalų. Nejaučiate nusivylimo politika bendrąja prasme?

​– Politika – sudėtingas dalykas. Būna skaudžių momentų, bet būna ir labai gražių akimirkų. Visada gali sau užduoti klausimus – kas, jeigu ne tu? Kodėl gi nepabandyti pačiam? Nusivylimo tikrai nėra. Yra įgauta patirtis ir supratimas, kaip vyksta procesai, o jie vyksta pakankamai sudėtingai, nes Lietuvoje turime labai daug partijų, labai daug nuomonių ir viską suderinti yra ganėtinai sunku. Pasiekti rezultatą – nelengva, bet šviežiai išrinktas Seimas teikia vilčių, kad politika pasikeis ir pasitikėjimas politikais turėtų augti, o ne mažėti, kas buvo paskutiniais metais.

 ​Kaip manote, kokioje pozicijoje dirbdamas galėtumėte sėkmingiausiai prisidėti prie Vilniaus ir visos Lietuvos sporto vystymo?

​– Ne postuose ar pozicijose yra esmė. Svarbiau yra tai, ką tu nori padaryti. Kartais geriau pasikalbėti su kolegomis, pabendrauti, duoti idėjų. Tie žmonės, kurie priima sprendimus ir teisės aktų pakeitimus turėtų išklausyti ir įsiklausyti į visų nuomones. Idėjų yra. Kalbame su kolegomis iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), naujojo Seimo nariais, ką būtų galima pagerinti sporte, ypač infrastruktūroje. Sporto ir sveikatingumo objektai duoda didžiulę grąžą – sveikas žmogus yra laimingas žmogus, kuris gyvena, dirba, užsidirba, moka mokesčius ir yra pavyzdingas visuomenės narys.

 ​Kaip manote, kiek šiandien politikos yra sporte ir sporto politikoje?

​– Vienas pavyzdžių – vyksta futbolo rungtynės ir draudžiama kelti tam tikrus valstybės simbolius, kurios žmonės kovoja už savo laisvę (spalio 11 d. Vilniuje vykusių rungtynių tarp Lietuvos ir Baltarusijos metu į stadioną nebuvo leista įsinešti istorinių Baltarusijos vėliavų, – autoriaus pastaba). Tai jau yra politika ir tuo naudojamasi sporto rungtynėse. Rusijoje vyksta didžiuliai skandalai, kai sportininkai verčiami naudoti dopingą tam, kad laimėtų savo šaliai medalius ir tai yra politika. Laukia didžiulis apsivalymo laikotarpis ir visos sporto institucijos turi už tai kovoti.

​Be abejo, sportas turi labai didelę įtaką visuomenei. Sporto žvaigždžių pasisakymai vienu ar kitu klausimu yra labai svarbūs. Sportininkus seka aibė žmonių. Jaunimas domisi, kaip jie gyvena, ką jie galvoja, kaip jie pasisako. Visa tai tinkamai išnaudojus galima tikėtis pozityvių pokyčių. Tai yra tikrai teigiamas poslinkis, kaip sportas gali paveikti politiką, bet ne atvirkščiai. Sportas padeda Lietuvai, kaip valstybei, būti žinomai, parodyti, kad valstybė turi įvairiapusišką savo raidą. Šalies laimėjimai tarptautinėse kultūros, inžinerijos, bioinžinerijos ir kitų sričių arenose, keičia politiką ir ekonomiką. Politikai turi kuo mažiau kištis į patį sportą ir sudaryti kuo palankesnes sąlygas, kad tas sportas klestėtų. Šiuo metu nėra aiškios Lietuvos sporto politikos, nėra kriterijų, kaip toliau vystyti sportą, infrastruktūrą. Manau, naujoji valdžia atkreips dėmesį į mūsų, savivaldybės atstovų, siūlymus ir pastebės tuos trikdžius, su kuriais susidūrėme.

 ​Dabar Vilniaus sporto ir sveikatingumo skyriaus vadovo pareigas eina patyręs sporto vadybininkas Edvinas Eimontas. Ar turite bendrų projektų?

​– Su Edvinu teko bendradarbiauti, kai jis dirbo Lietuvos futbolo federacijoje. Tai yra žmogus, tikrai išmanantis sportą ir suprantantis jo esmę. Jo darbas savivaldybėje prasidėjo dar neseniai. Duokite žmogui apšilti kojas ir, manau, kad jo paties bei viso Vilniaus sporto kartelė bus išlaikyta.

 Kiek šiuo metu esate tiesiogiai įsitraukęs į Vilniaus sporto vystymą? 

​– Viena iš dabartinių mano atsakomybių – sklandi sporto objektų eiga ir plėtra. Su administracijos direktoriaus pavaduotoju Adomu Bužinsku, vicemeru Valdu Benkunsku ir savivaldybės taryba turime bendrą supratimą ir sutarimą, kad tokių objektų reikia ir reikia kuo daugiau. Jie negali atsirasti per vieną dieną, bet planavimas ir finansavimas yra labai aktualūs dalykai.

​Savivaldybėje kiekvienas yra atsakingas už savo sritį, kurią jiems pavesta kuruoti. Mano, kaip plėtros komiteto pirmininko, pareiga – stebėti, kaip administracija atlieka tam tikrus veiksmus vystant Vilnių. Be abejo, yra bendraujama, aptariami perspektyviniai planai. Jau yra paskelbtas maniežo rangos konkursas Žirmūnuose, Naujininkuose planuojamas ledo arenos atsiradimas, mąstome apie galimą baseiną Pilaitėje.

 Kaip vertinate skambiausius pastarojo pusmečio įvykius Vilniaus krepšinyje – mokyklų sporto salių skandalą, atsinaujinusią „Kibirkštį“, „Ryto“ klubo veiklą?    ​

​– Mano manymu, sporto salių skandalas buvo išpūstas gana dirbtinai. Visos pusės turėjo savo interesų. Galbūt tie interesai buvo užmaskuoti, bet akivaizdūs – laimėti tam tikrą prioritetą prieš kitus, keliant didelį triukšmą. Kaip matome, savivaldybei pavyko išlaviruoti ir praktiškai visi vaikai sportuoja tose pačiose salėse kaip ir anksčiau. Reikėjo daugiau kalbėjimosi su visomis suinteresuotomis pusėmis, galbūt tada ir skandalo nebūtų buvę. Čia yra pamoka visiems, kad nereikia daryti skubotų dalykų, o juos daugiau ir plačiau išdiskutuoti. 

Moterų krepšinis yra sudėtingoje situacijoje visoje Lietuvoje, bet turi didelį potencialą. Reikia kreipti didelį dėmesį į tinkamą jaunimo parengimą, trenerių kvalifikaciją, sąlygų užtikrinimą, kelti mergaičių domėjimąsi krepšiniu. Perspektyva tikrai yra ir Lietuvos jaunučių rinktinės antroji vieta Europos čempionate rodo, kad galime išauginti gražius talentus. Tam reikia, kad gerai dirbtų visos grandys.

​​Vertinti visus pokyčius, kurie įvyko ir turbūt tebevyksta „Ryte“, bus galima po sezono, kai bus konkretūs rezultatai. Pokyčiai toje komandoje vyksta postoviai, todėl linkėčiau klubo dalininkams įvesti stabilumą ir baigti blaškymąsi. Žinome istorijų, kai per sezoną buvo pakeičiami keli treneriai arba dar daugiau. Dabar turime panašią situaciją su žaidėjais, kai net neįpusėjus sezonui jau pasikeitė trečdalis sudėties. Mano manymu, tokių dalykų reikėtų vengti. Stabilumas prideda daugiau sirgalių tikėjimo, pasitikėjimo komanda ir daug kitų svarbių dalykų. Tikėtina, kad dabartinis treneris Donaldas Kairys susitvarkys su šia situacija. Be abejo, jam dabar krūvis žymiai padidėjęs, kai reikia vykdyti ir žaidėjų atranką, ir organizuoti treniruočių procesą. Atsakomybė yra didelė ir viščiukus skaičiuoti bus galima pavasarį.

 Kaip vertinate Vilniaus jaunimo krepšinio sistemą?

​– Tai projektas, kurį pradėjome įgyvendinti dar 2015 m. Norėjome, kad 14–15 metų vaikai jau pradėtų žaisti tam tikrame lygmenyje ir augtų pereidami per atitinkamus laiptelius – Regionų krepšinio lyga, Nacionalinė krepšinio lyga, o tada – žingsnis į „Rytą“. Dabartiniai „Ryto“, kitų LKL ar užsienio komandų žaidėjai atėjo būtent iš šitos sistemos. Aiškus piramidės buvimas Vilniuje duoda apčiuopiamus rezultatus. 2018 m. laimėta pagrindinė jaunių Eurolygos taurė, šiemet laimėjome atrankos turnyrą Kaune. Tiesa, panašu, dėl pagrindinės taurės nežaisime, nes Eurolyga mūsų jaunimo, kuris yra vienas geriausių Europoje, į savo turnyrus nebekviečia. Žinoma, taip turbūt yra todėl, kad „Rytas“ nusprendė pasirinkti finansiškai patrauklesnę FIBA pusę ir žaidimą Čempionų lygoje. Tai skaudi tema ir ta dvivaldystė Europoje nėra gerai. Manau, ateityje sveikas protas nugalės – turėtų būti viena klubinė sistema. Neturėtų taip būti, kad vienos ar kitos sistemos pasirinkimas jaunimui užkerta kelią tobulėti. Tikiu, kad FIBA ir Eurolyga susės prie bendro stalo ir sutars dėl bendrų žaidimo taisyklių. Negalima diferencijuoti jaunimo. Jaunimas yra visų ir jis turi žaisti aukščiausiame lygyje.

​– Esate VKM absolventas. Kokie prisiminimai apie šią mokyklą?

​– Tų prisiminimų yra labai daug. Visgi Vilniaus krepšinio mokykloje praleista 11 metų. Teko dirbti su įvairiais treneriais ir direktoriais. Vienu metu mokyklos direktorius buvo pats Jonas Kazlauskas, todėl teko žaisti krepšinį ir jo vadovaujamoje mokykloje. Krepšinio mokykloje ir įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėse teko sutikti daug trenerių. Dabar tuos žmones, su kuriais buvome komandos draugai arba varžovai, galima pamatyti tame pačiame krepšinyje, versle ar politikoje. Tai buvo smagūs laikai. Deja, mokyklos 50-mečio šventė neįvyko dėl pandemijos, Manau, šis jubiliejus vis tiek kažkada bus iškilmingai atšvęstas. Tai mokykla, kuri išugdė labai daug gerų krepšininkų ir davė Lietuvai labai daug svarių asmenybių, todėl labai džiugu, kad šioje mokykloje teko praleisti tiek daug metų.

​– Ar sekate dabartinį mokyklos gyvenimą?

​– Žinoma. Pas mane telefone yra visų lygų programėlės. Kai tik turiu laisvo laiko, visada pasižiūriu moksleivių ir kitų lygų rezultatus. Tenka bendrauti ir su savo treneriu Eduardu Kairiu, su kuriuo pasikalbame apie krepšinio aktualijas. Mano kartos komanda, gimusi 1967 m., turi tradiciją susitikinėti vasaros metu. Kol dar esame šiame pasaulyje, reikia bendrauti, juolab, kad laikas greitai bėga, o tie atsiminimai būnant kartu dar labiau atgyja.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Žeminančiu pralaimėjimu Eurolygos sezoną užbaigusią Belgrado „Crveną Zvezdą“ atsivijo papildomi nemalonumai, rašo Krepšinis.lt.Po Stambulo vykusių rungtynių tarp „Anadolu
ASVEL ilgam pratęsė jauniausio Eurolygos vairininko sutartį
ASVEL ilgam pratęsė jauniausio Eurolygos vairininko sutartį
Vilerbano ASVEL vadovybė su prezidentu Tony Parkeriu priešakyje pasitenkino kukliais šio sezono rezultatais ir apdovanojo ekipos strategą Pierricką Poupet nauja sutartimi, rašo
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Bolonijos "Virtus" Eurolygos įkrintamosiose varžybose netikėtai eliminavo dvikovos favoritu laikytą Stambulo "Anadolu Efes" klubą.Lucos Banchi auklėtiniai Turkijoje po atkaklios
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Solidaus Tado Sedekerskio žaidimo nepakako Vitorijos "Baskonia" pergalei Eurolygos įkrintamųjų varžybų pirmajame mače.Duško Ivanovičiaus auklėtiniai išvykoje 85:113 (15:28,
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
Roko Jokubaičio atstovaujama Barselonos "Barcelona" pratęs sutartį su šį sezoną Europoje debiutavusiu Jabari Parkeriu, praneša Ispanijos žiniasklaida.Amerikietį 2014-ųjų
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Po nepavykusių mėginimų tvirčiau užsikabinti NBA lygoje, kur per tris sezonus sužaidė tik 23 mačus, 23-ejų metų Deividas Sirvydis labai greitai užsirekomendavo grįžęs iš už Atlanto,
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Jeigu Kauno „Žalgiris“ šį sezoną sugalvotų rinkti labiausiai patobulėjusį savo žaidėją Eurolygoje, užvirtų tikrai rimta kova, rašo Krepšinis.lt.Didelius žingsnius
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas užbaigė 2023–2024 m. Eurolygos sezoną, kuris šį kartą baigėsi nepatekus į atkrintamąsias.Ta proga Kauno „Žalgirio“
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
Kauno „Žalgiris“ Eurolygos reguliariojo sezono finiše užėmė 14-ą vietą, o tai yra paskutinė pozicija, už kurią turnyro organizatorė skiria premiją už pasiekimus sezono metu,
Įspūdinga Ulanovo ir Hayeso ataka – tarp gražiausių Eurolygos momentų
Įspūdinga Ulanovo ir Hayeso ataka – tarp gražiausių Eurolygos momentų
Eurolyga paskelbė paskutinio reguliariojo sezono turo gražiausių epizodų dešimtuką, į kurį pateko ir du momentai iš Kauno "Žalgirio" dvikovos su Madrido "Real".Edgaro
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Po pralaimėjimo Pirėjo „Olympiakos“ komandai Stambulo „Fenerbahče“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi gera repeticija prieš atkrintamąsias
Sedekerskio ekipa pasigerino poziciją, Jokubaitis prametė lemiamą metimą (aiškios įkrintamųjų poros)
Sedekerskio ekipa pasigerino poziciją, Jokubaitis prametė lemiamą metimą (aiškios įkrintamųjų poros)
Nors Vitorijos „Baskonia“ (18-16) prieš lemiamą Eurolygos turą buvo ramūs dėl vietos įkrintamosiose, bet Bolonijoje pasiekta pergalę sustiprino pastarųjų šansus įveikti
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Paskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture įvyko nuožmus Graikijos ir Turkijos krepšinio grandų mūšis, kuriame nepakaklo pagrindinio laiko.Šarūn Jasikevičiaus treniruojama
"Žalgirio" arenoje – Eurolygos išlydėtuvės, fanų favoritai ir atlikėjų komentarai
"Žalgirio" arenoje – Eurolygos išlydėtuvės, fanų favoritai ir atlikėjų komentarai
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rungtynėmis su Madrido „Real“ sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje užbaigė 2023-2024 m. Eurolygos sezoną.Kaip jau įprasta,
Sirgalių meile besimėgaujantis Evansas po klausimo apie ateitį pažvelgė į artimiausius tikslus
Sirgalių meile besimėgaujantis Evansas po klausimo apie ateitį pažvelgė į artimiausius tikslus
Galimai paskutines rungtynes su „Žalgirio“ marškinėliais Eurolygoje sužaidęs Keenanas Evansas apie savo ateitį dar negalvoja ir teigia, jog liko dar nenuveiktų darbų likusioje
Dar vieną saldžią patirtį iš Kauno išsivežęs "Real" strategas įvertino ir Hayeso, ir Decko metimus
Dar vieną saldžią patirtį iš Kauno išsivežęs "Real" strategas įvertino ir Hayeso, ir Decko metimus
Rezultatyviausias Eurolygos ir šio reguliariojo sezono nugalėtojas Madrido „Real“ klubas ketvirtadienio vakarą Kaune tesukrapštė mažiausiai šiais metais – tik
Metus į dvi dalis skėlęs Ulanovas – apie trenerių kaitą, rinktinę ir "Žalgirio" va bank planą prieš "Real"
Metus į dvi dalis skėlęs Ulanovas – apie trenerių kaitą, rinktinę ir "Žalgirio" va bank planą prieš "Real"
Kauno „Žalgirio“ vyrai Eurolygos reguliariojo sezono finiše namuose vos per plauką neįkando titulą ginantiems čempionams Madrido „Real“ krepšininkams –
Sezoną reziumavęs Trinchieri atidavė pagarbą sirgaliams, lyderiui ir savo pirmtakui
Sezoną reziumavęs Trinchieri atidavė pagarbą sirgaliams, lyderiui ir savo pirmtakui
Po rungtynių Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri kalbėjo apie sirgalių atsidavimą, neįtikėtiną lyderį ir žvelgė į likusią sezono dalį, rašo Krepšinis.lt.Kauno
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
Kauno „Žalgirio“ (14-20) krepšininkai pralaimėjimu užbaigė Eurolygos sezoną. Andrea Trinchieri auklėtiniai namuose rezultatu 62:64 (9:16, 16:15, 17:13, 20:20) nusileido Madrido
Grigonio tritaškiai padėjo švęsti pergalę prieš Eurolygos autsaiderius
Grigonio tritaškiai padėjo švęsti pergalę prieš Eurolygos autsaiderius
Marius Grigonis svariai prisidėjo prie Atėnų "Panathinaikos" (23-11) pergalės prieš absoliučius lygos autsaiderius.Ergino Atamano auklėtiniai namie 84:75 (17:23, 21:14, 22:26, 24:12)
Klaustukų dėl įkrintamųjų nebėra: "Anadolu Efes" pasityčiojo iš Giedraičio klubo
Klaustukų dėl įkrintamųjų nebėra: "Anadolu Efes" pasityčiojo iš Giedraičio klubo
Išsisprendė paskutinis klausimas dėl Eurolygos atkrintamųjų varžybų, į kurias su trenksmu įšo Stambulo "Anadolu Efes" (17-17).Turkijos grandai namie 100:55 (15:11, 30:20,
Nebo vedamas "Maccabi" palaužė Messinos kariauną
Nebo vedamas "Maccabi" palaužė Messinos kariauną
Pergalingai Eurolygos reguliarųjį sezoną užbaigė Izraelio čempionas Tel Avivo "Maccabi" (20-14) klubas.Odedo Kattasho auklėtiniai savo gerbėjų akivaizdoje 92:86 (27:23, 25:29, 25:18,
Motiejūnas svariai prisidėjo prie nelengvos "Monaco" pergalės
Motiejūnas svariai prisidėjo prie nelengvos "Monaco" pergalės
Donatas Motiejūnas svariai prisidėjo prie nelengvos Monako "Monaco" (23-11) pergalės paskutiniame Eurolygos reguliariiojo sezono ture.Sašos Obradovičiaus auklėtiniai namie 89:85 (29:14,
Paskutinis "Žalgirio" iššūkis – karališkas: mažylio įtaka, kritę skaičiai ir nepamirštamas amerikiečio šou
Paskutinis "Žalgirio" iššūkis – karališkas: mažylio įtaka, kritę skaičiai ir nepamirštamas amerikiečio šou
Kauno „Žalgiris“ (14-19) pasitinka paskutinį mūšį šio sezono Eurolygoje, kuriame iššūkį mes reguliaraus sezono nugalėtojui – Madrido „Real“
"Real" netektis atskleidęs Mateo: nuo pernai Kaunas – mano mėgstamiausias miestas
"Real" netektis atskleidęs Mateo: nuo pernai Kaunas – mano mėgstamiausias miestas
Eurolygos reguliarųjį sezoną Kauno „Žalgiris“ užbaigs akistata su praėjusio sezono čempione Madrido „Real“ ekipa, kuriai Nemuno saloje nepadės du veteranai bei jaunasis
Graikai atskleidė įspūdingą Grigonio algą
Graikai atskleidė įspūdingą Grigonio algą
Krepšinio naujienų portalo „Eurohoops“ graikiška redakcija skelbia, kad naują sutartį sudaręs ir iki 2027 m. sezono pabaigos Atėnų „Panathinaikos“ klubui įsipareigojęs

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime