Naujienos kraunasi...

LKL savaitės apžvalga: sensacija Kėdainiuose bei pasipiktinęs Š.Jasikevičius



Šeštoji „Betsafe–LKL“ čempionato savaitė atnešė sensacingą „Lietuvos ryto“ pralaimėjimą Kėdainiuose, lyderių mūšį Kaune bei komandos sirgaliais nusivylusį Šarūną Jasikevičių, pergalių badą nutraukusį „Juventus“ ir permainų sudrebintus klubus. LKL.LT pateikia įdomiausių praėjusios savaitės įvykių apžvalgą.

MVP. Alejandro Hernandezas sužaidė geriausias LKL karjeroje rungtynes, o jo vedama „Dzūkija“ išvykoje nepaliko jokių šansų „Šiauliams“.

Ispanas per 32 minutes pelnė 16 taškų, atliko 17 rezultatyvių perdavimų bei surinko 37 naudingumo balus. Gynėjas pasiekė tik ne tik didžiausią šio sezono lygos efektyvumo rodiklį, tačiau buvo ir per žingsnį nuo istorinio pasiekimo.  

17 rezultatyvių perdavimų yra antras geriausias rezultatas lygoje istorijoje, o pakartoti rekordui pritrūko vos vieno taškus atnešusio perdavimo. Lygos rekordas vis dar priklauso dviem žaidėjams – 1995-aisiais „Šilutės“ gynėjas Davidas Edwardsas bei 2009-aisiais „Nevėžio“ įžaidėjas Aidas Viskontas rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdami po 18 rezultatyvių perdavimų.

Fantastišką mačą sužaidė A. Hernandezas atnešė dzūkams ketvirtąją pergalę, o pats krepšininkas stipriai šoktelėjo individualios statistikos reitinguose. 27-erių ispanas šiuo metu lygoje užima trečiąją vietą pagal rezultatyvus perdavimus (vid. 5,33) bei devintąją pagal naudingumo balus (vid. 14,3).

Duobė. Solidžiai sezoną pradėjusi jaunoji „Šiaulių“ ekipa patyrė penktąjį pralaimėjimą paeiliui bei pirmąjį ratą baigė 8-oje pozicijoje pirmenybėse.

Šiauliečius pristabdė fiziniai negalavimai. Dėl traumų negalėjo rungtyniauti Nickas Zeisloftas bei Vytautas Šarakauskas, o nuo apsinuodijimo maistu pilnai neatsigavęs Laurynas Birutis aikštelėje praleido vos 18 minučių.

„Dvikovos pradžioje pasikeitė emocijų kryptis, – po mačo sakė Antanas Sireika. – Varžovams viskas sekėsi, jie pataikė sudėtingus metimus. Kai taškus pelnė A. Kaširovas, pasakiau, kad šių rungtynių mes nelaimėsime, nes jų sudėtyje neliko nė vieno žaidėjo, kuris nepataikė. Tai yra pagrindinis variklis, po kurio labai sunku prikelti žaidėjus.“

Nutraukti pralaimėjimų seriją „Šiauliai“ sieks artėjantį penktadienį, kuomet namuose priims „Nevėžį“.

 

Autsaideriai. Utenoje ginklais surėmė vieninteliai pergalių savo sąskaitoje neturėję klubai – „Juventus“ ir „Vytautas“.

Aikštelės šeimininkai varžovus už gerklės griebė jau nuo pirmųjų minučių, kuomet susikrovė dviženklį pranašumą (15:5). Šis pranašumas vėliau išaugo iki rekordinės 17 taškų ribos (38:21), o pergalė nekėlė jokių abejonių.

„Nematau kuo džiaugtis, nes noriu laimėti viską, – sakė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Susitiko dar pergalių neturinčios komandos, tačiau jos nėra ten, kur norėtų būti. Tai akivaizdu. Šių ekipų sudėtys pakankamos, kad kovotų ir įveiktų kitus, bet yra kaip yra.“

Pokyčiai. Praėjusią savaitę klubus drebino permainos. Vis dar pergalės skonio nepatyręs „Vytautas“ nusprendė atsisakyti vilčių nepateisinusių legionierių Brado Tinsley ir Karlio Aspičio paslaugų. Neatmetama galimybė, kad į jų vietą atvyks naujokai.

Pirmasis amerikietis Prienų klubo istorijoje vidutiniškai rinko po 7,1 taško bei 2,1 rezultatyvaus perdavimo. Tuo metu latvis K. Aspitis vidutiniškai pelnydavo po 3,7 taško bei 3,4 kamuolio.

Pokyčiai pasiekė ir „Neptūną“. Uostamiesčio klubas po mėnesio trūkusio bendradarbiavimo nusprendė išskirti su Malcolmu Armsteadu. Amerikietis turėjo būti pagrindinis komandos įžaidėjas, tačiau su antsvoriu atvykęs gynėjas per šešerias rungtynes vidutiniškai rinko tik po 4,7 taško bei 3 rezultatyvus perdavimus.

Į M. Armsteado vietą atvyksta praeityje „Lietuvos rytui“ atstovavęs Jerry Johnsonas. 35-erių veteranas praėjusį sezoną žaidė Turkijoje, Stambulo „Buyukcekmece“ ekipoje.

Naują įžaidėją turi ir „Pieno žvaigždės“. Pasvalio komandos marškinėlius po ketverių metų pertraukos vėl vilkės Trevoras Hughesas. Dvejus metus Pasvalyje žaidęs amerikietis buvo tikras komandos lyderis. Pirmąjį sezoną jis vidutiniškai rinko po 15 taškų, 3,4 atkovoto kamuolio ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo, o antrąjį – po 15,1 taško, 4,3 atkovoto kamuolio bei 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Gynėjas komandoje pakeis neseniai išvykusį Ryaną Harrow.

Sensacija. „Lietuvos rytas“ iš Kėdainių grįžo nudegęs. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai netikėtai nusileido „Nevėžiui“.

Atkakliame mūšyje didžiausias skirtumas tarp ekipų buvo vos 8 taškai. Toli varžovų nepaleidęs „Nevėžis“ lemiamą smūgį vilniečiams sudavė reikalingiausiu metu – dvikovos pabaigoje. Tuomet Ramūno Cvirkos kariauna atliko spurtą 12:0 ir perlaužė rungtynių eigą, o pergalę atnešti galėjęs Chriso Kramerio tritaškis tikslo nepasiekė.

Po pralaimėjimo R. Kurtinaitis išskyrė dvi pralaimėjimo priežastis: koncentracijos bei kovingumo stoką. „Lietuvos rytas“ varžovams nusileido kovoje dėl atšokusių kamuolių, kurią pralaimėjo 32:38.

„Esu nusivylęs kai kuriais žaidėjais, – po mačo sakė R. Kurtinaitis. – Labai nusivylęs tais, kurie neįvertino „Nevėžio“, nors buvo kalbama, jog tai yra labai pavojinga komanda. Aš pasigendu kovos. Nors neturime jokio pranašumo, mūsų komanda nėra maža ir to aktyvumo trūksta. Vienas mūsų aukštaūgių, atkovojantis po 7 kamuolius, yra Travisas Petersonas, kurio šiandien nebuvo. Robertas Carteris mums jo netekties nekompensavo. Norėčiau daugiau pagalbos iš gynėjų. Tai – mūsų problema.“

Šis pralaimėjimas vilniečiams buvo jau trečiasis „Betsafe–LKL“ sezone, po kurio jie nukrito į ketvirtąją turnyro lentelės poziciją.

Mūšis. Savaitgalio puošmena tapo mūšis tarp „Betsafe–LKL“ lyderių. Didžiąją rungtynių dalį „Žalgiris“ laikė solidų pranašumą, o 35-ąją minutę jis siekė 15 taškų (91:76). Visgi tuomet čempionai sustojo.

Lemiamoje atkarpoje Šarūno Jasikevičiaus armija nepelnė nė taško iš žaidimo, o be nugaros skausmus juntančių Lorenzo Williamso ir Kšištofo Lavrinovičiaus žaidęs „Lietkabelis“ sugrįžo į rungtynes ir turėjo galimybę išplėšti pergalę.

Geriausią sezono mačą sužaidęs Gary Taltonas pelnė 20 taškų, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 30 naudingumo balų. Būtent jis rezgė lemiamą panevėžiečių ataką, tačiau amerikietis užstrigo „Žalgirio“ gynybos gniaužtuose.

Po dvikovos „Lietkabelio“ strategas Artūras Štalbergas nebuvo patenkintas auklėtinių žaidimu didžiąją dvikovos dalį, tačiau jį nudžiugino mačo pabaiga.

„Pirmas 25 minutes rodėme tokį krepšinį, kad jeigu žaistume prieš moteris, irgi pralaiminėtume, – auklėtinių žaidimą vertino treneris. –  Paskutines 15 minučių mačiau žaidėjus, kurie nori kovoti, mačiau vaikinus, kurie turi didelę širdį ir nori šiemet kažką laimėti.“

Tai buvo pirmoji „Lietkabelio“ nesėkmė pirmenybėse, po kurios jie iš pirmos vietos nusmuko į antrąją.

Pamoka. Po pergalės prieš Panevėžio ekipą Šarūnas Jasikevičius vėl auklėjo sirgalius. Strategas tiek pernai, tiek šiemet nėra patenkintas, kuomet vietos aistruoliai rodo nepasitenkinimą savais žaidėjais.

Dvikovos metu „Žalgirio“ fanai užgauliojo Artūrą Milaknį, o po mačo apie tai pasisakė ir Š. Jasikevičius.

„Per pusantrų metų, kiek esu vyriausias „Žalgirio“ treneris, turiu labai gražius santykius su fanais, bet šiandien buvo eilinis kartas, kuomet jų nesupratau. Nesupratau, kodėl taip negražiai yra elgiamasi su vienu vietiniu žaidėju, kuris tiek daug davęs mūsų klubui.

Man nesuprantama, kodėl šitoje arenoje „Žalgiriui“ žaidžiant visada yra priešprieša ir nepasitenkinimas lietuviais. Eilę metų buvo nepasiteisinančių užsieniečių, tačiau yra lietuviškas bruožas eiti prieš savą. Būtent tai man yra nepriimtina, nesuprantu, kodėl taip reikia elgtis. Taip buvo pernai su vienu žaidėju, taip yra šiemet su kitu. Vietoj to, kad savą palaikyti dvigubai daugiau, mes daugiausiai kritikuojame juos. Taip visais laikais šioje komandoje buvo su treneriais ir žaidėjais.

„Žalgirio“ fanai garsėja visoje Europoje kaip vieni iš geriausių, bet yra tokių momentų, kurių tiesiog negali praleisti. Kalbu apie mažą dalį sirgalių, tačiau jie turi suprasti. Fanas, kuris sugeba kelti balsą prieš savą, nėra tikras fanas. Tegul jis neina į areną“, – sakė Š. Jasikevičius.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Ketvirtadienį Eurolygos 32 ture Kauno „Žalgiris“ (13-18) namuose priims turnyro lentelės kaimynę Milano „Olimpia“ (14-17), kurią žalgiriečiai įveikė pirmame rate, rašo
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
NBA čempionate antradienį naktį Sakramento „Kings“ (42-30) namuose net 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) neprilygo Dalaso „Mavericks“ ekipai (43-29), rašo Krepšinis.lt.Domantas
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
Pirmą profesionalo karjeros sezoną NBA plėtojimosi lygoje baigiantis Matas Buzelis jau po kelių mėnesių išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, o jo galvoje – mintys ne tik apie
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Antradienį ryte Graikijos žiniasklaida paskelbė apie Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso susitarimą. Nors klubas suskubo neigti pasirodžiusią
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Savaitės trukmės treniruočių stovyklai į Lietuvą atvykusios penkios išeivijos lietuvaitės padarė gerą įspūdį Lietuvos rinktinės treneriams ir turi realių šansų kovoti dėl
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
NBA rekordą pagerinęs Domantas Sabonis sulaukė daugybės sveikinimų ir pagyrų, bet pats sako besidžiaugiantis, kad pagaliau ši tema bus baigta, rašo Krepšinis.lt.Praėjusią
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Domantas Sabonis pagerino visų laikų NBA rekordą, o Sakramento „Kings“ (42-29) nutraukė prakeiksmą ir iškovojo ilgai lauktą pergalę, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio ekipa
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa kitam sezonui, rašo Krepšinis.lt.Ši
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Pro šalį iš toli šaudęs, tačiau rezultatyviai žaidęs Matas Buzelis NBA G lygos mače nepadėjo savo atstovaujamai komandai pasidžiaugti reta pergale."G League Ignite"
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
Luka Dončičius surinko trigubą dublį, o slovėno Dalaso „Mavericks“ (42-29) toliau kaunasi dėl tiesioginės vietos NBA atkrintamosiose varžybose, rašo Krepšinis.lt.Dalaso
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
Atlantos „Hawks“ (32-39) panaikino 30 taškų deficitą ir patiesė geriausią NBA reguliaraus sezono komandą, o Niujorko „Knicks“ (43-28) gynėjas pasiekė klubo tritaškių
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Šaro kariauna neturėjo vargo Turkijoje
Šaro kariauna neturėjo vargo Turkijoje
Triuškinančią pergalę Turkijos pirmenybėse iškovojo bei į pirmą turnyro lentelės vietą grįžo Stambulo "Fenerbahče" (21-3).Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Dar vieną pergalę į savo sąskaitą įsirašė penktoje NBA Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (44-27) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Luizianos
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
"Žalgiris" Dubajuje jau iškovojo vieną trofėjų – dėjimų konkurse triumfavo prancūzas
"Žalgiris" Dubajuje jau iškovojo vieną trofėjų – dėjimų konkurse triumfavo prancūzas
Prieš Dubajuje vykstančio Eurolygos jaunimo (U 18) turnyro finalą, kuriame Kauno "Žalgiris" susitinka su Ulmo "Ratiopharm", kauniečiau jau spėjo iškovoti trofėjų.Talentų

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime