Naujienos kraunasi...

LSKL: 8 taiklūs L.Beliausko tritaškiai ir 38 G.Masiulio naudingumo balai

LSKL: 8 taiklūs L.Beliausko tritaškiai ir 38 G.Masiulio naudingumo balai
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar penkerios rungtynės. „Vakarų“ divizione nenugalėtos išlieka po antrąją pergalę iškovojusios dvi ekipos – Klaipėdos universitetas (KU) ir Lietuvos sporto universitetas (KU), pirmąja sezono pergale gali džiaugtis ir daugkartiniai čempionai – Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai. „Rytų“ divizione čempionatą pergale pradėjo pirmąsias rungtynes žaidę praėjusio sezono LSKL II vaikinų grupės čempionai Vilniaus universiteto (VU) atstovai ir antrąją iš eilės pergalę iškovojo Vilniaus kolegijos (VK) atstovai.

Klaipėdiečiai nepasigailėjo KTU

LSKL vicečempionai Klaipėdos universiteto (KU) studentai toliau demonstruoja, kad ir šį sezoną neketina nuleisti kartelės. Praėjusią savaitę Klaipėdoje nugalėję daugkartinius LSKL čempionus VDU krepšininkus, šįkart pajūrio atstovai be didesnio vargo vėl namuose susitvarkė ir su Kauno technologijos universiteto (KTU) studentais – 82:61 (15:13, 28:16, 17:16, 22:16).

KU gretose vėl nesulaikomas buvo „Neptūno“ žaidėjas Laurynas Beliauskas, pelnęs daugiau nei trečdalį komandos taškų (30 tšk.). Jis pataikė 3 iš 5 dvitaškių, 8 iš 13 trit., po krepšiais atkovojo 7 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį ir surinko 35 naudingumo balus.

Ignas Ramašauskas prie pergalės pridėjo 12 taškų, Dovydas Romančenko – 11 tšk.

Iš KTU komandos išsiskyrė po 10 taškų surinkę Motiejus Syminas, Gytis Asačiovas ir Matas Ragauskas.

„Pagrindinis raktas į pergalę – gynyba. Laikėmės disciplinos, gerai keitėmės gynamaisiais, solidžiai atrodėme greitajame puolime ir štai galutinis rezultatas – graži pergalė. Stengsimės nesustoti ir pergalingai žygiuoti toliau“, – iškart po rungtynių kalbėjo KU treneris Mindaugas Stašys.

VDU nugalėjo LCC studentus

LSKL čempionams išvyka į Klaipėdą pareikalavo nemažai jėgų, tačiau galiausiai po permainingos kovos rezultatu 93:80 (32:13, 13:32, 22:18, 26:17) buvo įveikta LCC tarptautinio universiteto (LCC) ekipa.

Po pirmojo kėlinio, kai VDU gerokai trūktelėjo į priekį 32:13, atrodė, kad šiose rungtynėse viskas aišku, tačiau klaipėdiečiai dar iki didžiosios pertraukos pademonstravo kovotojų charakterį ir išlygino rezultatą – 45:45.

33 rungtynių minutę VDU pranašumas buvo vos 5 taškai – 73:68, tačiau savų žiūrovų akivaizdoje LCC studentams nebepavyko pakreipti rungtynių savo naudai ir teko susitaikyti su antruoju sezono pralaimėjimu. VDU komandai tai buvo pirmoji sezono pergalė.

 

Šiose rungtynėse gerąją žodžio prasme siautėjo VDU studentas Gytis Masiulis. Šis Kauno „Žalgiriui“ priklausantis, tačiau „Neptūno“ komandai skolintas puolėjas surinko 31 tašką. Jis puikiai atakavo krepšį iš vidutinio nuotolio – pataikė 4 iš 4 dvitaškių, 8 iš 8 baudas bei gana taikliai atakavo iš toli – pataikė 5 iš 11 tritaškių. Be to, G. Masiulis dar po krepšiais atkovojo 12 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 38 naudingumo balus. Dar iš VDU išsiskyrė 18 taškų pelnęs Ignas Fiodorovas, o kitų kauniečių žaidėjų statistika buvo gana kukli.

LCC gretose geriausiai sekėsi 23 taškus pelniusiam Augustinui Venckui, 14 taškų surinko Tadas Kymantas, 13 – Justas Grikštas, 12 – Mantas Montvila.

VDU nežymiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 41:34 ir šiek tiek rečiau klydo – 15 ir 19 klaidų.

„Grįžome į pergalių kelią ir bandysime daugiau niekam nebenusileisti. Visada smagiau važiuoti namo, kai laimi, tada ir kelionė tampa tarsi trumpesnė. Nuotaikos – geros“, – iškart po rungtynių kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Pasiteiravus, kaip jis vertina puikų G. Masiulio pasirodymą, A. Juknevičius atsakė: „Žinau, ką jis gali ir šis pasirodymas manęs nenustebino. Jis jau praėjusį sezoną demonstravo solidų žaidimą, be to, matome kaip Gytis šauniai įsiliejo ir į „Neptūno“ gretas. Džiugino šio jauno žaidėjo noras padėti savo universiteto komandai. Tai – sveikintinas pavyzdys.“

Mažojo finalo pakartojime – LSU pergalė

Praėjusio LSKL sezono mažojo finalo dalyvių – Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Kauno kolegijos (KK) pakartojime dviženkle persvara pergalę šventė LSU. Šįkart Edo Nickaus auklėtiniai namuose triumfavo rezultatu 96:80 (27:22, 28:19, 22:20, 18:19).

LSU visas bėdas išsprendė per pirmus du kėlinius, kai susikrovė dviženklį pranašumą – 55:41. Antroje rungtynių pusėje LSU kontroliavo situaciją ir vienu metu pirmavo net 22 taškų skirtumu – 76:54.

LSU į pergalę vedė Mintautas Bulanovas, pelnęs 20 taškų (2/3 dvit., 4/7 trit., 4/4 baudos, 4 atk. kam., 5 rez. perd., 23 naud. balai), po 15 taškų pridėjo Žygimantas Jocys ir Gvidas Galinauskas (8 atk. kam.), 14 – Deividas Rasys.

KK gretose Mantas Košelis surinko 13 taškų, Antanas Bertašius – 12, Giedrius Stankevičius – 10 (8 atk. kam., 8 rez. perd.).

LSU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 40:31.

„Džiugina vaikinų kovingumas, ryžtas ir noras laimėti. Leidau pažaisti visiems 12 žaidėjų. Jaunimui smagu pasisemti patirties ir parungtyniauti su labiau patobulėjusiais žaidėjais. Tokiu būdu yra perduodama patirtis. Pasikartosiu: jaunimui LSKL čempionatas – itin reikalingas ir naudingas“, – sakė LSU treneris Edas Nickus.

Priminsime, kad praėjusį pavasarį kovoje dėl LSKL bronzos medalių LSU pranašumas prieš KK komandą buvo gerokai didesnis – 94:66. Tiesa, KK tuomet pirmą kartą lygos istorijoje varžėsi finalo ketverto varžybose ir galbūt žaidėjus kaustė jaudulys.

Vilniuje – kova iki paskutinių sekundžių

Itin nuožmi ir permaininga kova vyko „Rytų“ divizione tarp Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir Vilniaus kolegijos (VK) ekipų. Visgi, pergalę 93:90 (18:16, 24:28, 22:21, 29:25) iškovojo svečiuose rungtyniavę VK atstovai.

Praėjusio sezono II vaikinų grupės bronziniai prizininkai VGTU studentai, šįkart kaudamiesi namuose, prieš VK ekipą kelis kartus pirmavo – 34:29, 42:36, 50:42, tačiau VK antroje rungtynių pusėje dažniau buvo priekyje ir pergalės nebepaleido. Tiesa, paskutines tris minutes komandas skyrė vos 2-3 taškai ir įtampa tvyrojo iki pat dvikovos pabaigą skelbiančios sirenos. Šįkart savo tvirtesnius nervus pademonstravo VK krepšininkai.

Ta buvo tarsi jų savotiškas revanšas už praėjusio sezono LSKL II vaikinų grupės mažąjį finalą, kuomet rezultatu nusileido tai pačiai VGTU komandai – 79:96.

Šįkart VK komandą į pergalę vedė Augustas Brazys, surinkęs 30 taškų (6/6 dvit., 5/11 trit., 3/4 baudos, 1ę atk. kam., 3 rez. perd., 38 naudingumo balai), Edvinas Lebeckas (12 atk. kam.) ir Karolis Bakanauskas pridėjo po 16 taškų, Mantvydas Staniulis – 13, Rytis Meškauskas – 10 tšk.

VGTU komandą nuo pralaimėjimo bandė gelbėti Andrius Juknevičius, pelnęs 27 taškus (8 atk. kam., 27 naud. balai) ir 25 taškus surinkęs Mantas Vavilovas. Vytautas Kirlys surinko 15 taškų, Karolis Gubinas – 10 (9 atk. kam.).

VK dažniau klydo už VGTU (19 ir 13 klaidų), tačiau tai jiems nesutrukdė į savo sąskaitą įsirašyti antrąją iš eilės sezono pergalę.

VU turėjo vargo su VDU-ŽŪA 

LSKL II vaikinų grupės čempionams Vilniaus universiteto (VU) atstovams jau pirmose sezono rungtynėse dėl pergalės teko kaip reikiant paprakaituoti – išvykos rungtynėse tik po permainingos kovos, geriau sužaidus antrąją rungtynių pusę rezultatu 72:64 (18:20, 17:20, 17:8, 20:16) buvo įveikta VDU-Žemės ūkio akademiją (VDU-ŽŪA).

VDU-ŽŪA studentai pirmoje rungtynių pusėje dažniau buvo priekyje ir net pirmavo dviženkliu skirtumu – 37:27, tačiau antroje rungtynių pusėje neišlaikė žaidimo tempo ir galiausiai pralaimėjo šią dvikovą.

Vytautas Saulis prie VU pergalės pridėjo 16 taškų, Modestas Šemeklis – 13 (14 atk. kam.), Paulius Leščinskas – 10 tšk.

VDU-ŽŪA gretose išsiskyrė 17 taškų surinkęs Paulius Čibiras (9 atk. kam.) ir 16 taškų pelnęs Lukas Balčiūnas (8 atk. kam.), 10 taškų pridėjo Domantas Senda.

VU geriau kovojo po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 51:41 ir šiek tiek rečiau klydo – 14 ir 19 klaidų.

„Smagu čempionatą pradėti pergale. Tai suteikia papildomų jėgų“, – sakė VU treneris Rimantas Kaminskas.

Jis pabrėžė, kad VDU-Žemės ūkio akademijos žaidėjai – gana pajėgūs ir pridarys nemalonumų ne vienai komandai.

„Vos atlaikėme varžovų šturmą. Tai komanda, turinti daug taikliarankių, tad teko padirbėti gynyboje tie tritaškio linija. Gerai, kad atsilaikėme ir protingiau sužaidėme rungtynių pabaigą. Pripažinsime, dėl pergalės teko paprakaituoti“, – kalbėjo R. Kaminskas.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio dvikovos ir paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės. Užtikrinčiausiai kelialapį į pusfinalį
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato savaitės ture šįkart net trys komandos perkopė 100 taškų ribą, o įvykių buvo įvairių: ir krepšinio spektaklio
Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Brazdeikis pasinaudojo suteiktu šansu
Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Brazdeikis pasinaudojo suteiktu šansu
Graikijos lygoje apie save priminė Ignas Brazdeikis. Buvęs žalgirietis sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, o jo atstovaujama Pirėjo „Olympiacos“ (14 pergalių-2 pralaimėjimai)
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje rezultatu
Graikijoje – rezultatyvaus Beliausko pergalė po pratęsimo
Graikijoje – rezultatyvaus Beliausko pergalė po pratęsimo
Dramatišką pergalę Graikijos pirmenybėse iškovojo solidžiai rungtyniavusio Lauryno Beliausko atstovaujama komanda.Salonikų PAOK (7-8) namie tik po pratęsimo 66:65 (14:10, 18:10, 8:22,
Buvusio "Neptūno" legionieriaus nesulaikęs Beliausko klubas eliminuotas iš Čempionų lygos
Buvusio "Neptūno" legionieriaus nesulaikęs Beliausko klubas eliminuotas iš Čempionų lygos
Lauryno Beliausko atstovaujamam Salonikų PAOK klubui nepavyko patekti į FIBA Čempionų lygos „Top-16“ etapą, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio komanda lemiamose rungtynėse 71:84
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
Jūsų dėmesiui – naujausia Lietuvos krepšinio federacijos laida „Energija pergalėms“, kurią pristato kompanija „Elektrum“.Laidoje svečiuojasi ilgametis Vytauto
Graikijos "Visų žvaigždžių" rungtynėse – lietuviška rokiruotė
Graikijos "Visų žvaigždžių" rungtynėse – lietuviška rokiruotė
Sekmadienį Graikijos krepšinio lygoje įvyks „Visų žvaigždžių“ dienos renginiai, o juose dalyvaus ir keli Lietuvos krepšininkai.Gruodžio 17 d. Kardicos mieste geriausi
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šįkart pergales šventė visi trys praėjusio sezono medalininkai: čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
Beliauskas ir įspūdingai pasirodęs Fridrikssonas triumfavo Graikijoje
Beliauskas ir įspūdingai pasirodęs Fridrikssonas triumfavo Graikijoje
Ketvirtajame kėlinyje įspūdingai sugrįžusi Lauryno Beliausko atstovaujama komanda triumfavo Graikijos pirmenybėse.Salonikų PAOK (5-4) namie 93:81 (23:28, 15:19, 23:19, 32:15) pranoko Rodo "Kolossos"
Beliauskas atvedė PAOK į dramatišką pergalę Čempionų lygoje
Beliauskas atvedė PAOK į dramatišką pergalę Čempionų lygoje
Dramatišką pergalę FIBA Čempionų lygoje iškovojo Lauryno Beliausko atstovaujama Salonikų PAOK (3-1) komanda.Graikijos klubas savo gerbėjų akivaizdoje 76:74 (14:22, 25:15, 16:15, 21:22)
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės
Graikijoje – solidus Kuzminskas ir neįvykusi lietuvių akistata
Graikijoje – solidus Kuzminskas ir neįvykusi lietuvių akistata
Mindaugo Kuzminsko atstovaujama Atėnų AEK (4 pergalės/4 pralaimėjimai) Graikijos čempionato 8 turo rungtynėse savo arenoje 90:70 (17:25, 19:20, 28:8, 26:17) įveikė Salonikų PAOK (4/4) ekipą,
Dviejų lietuvių akistatoje Graikijoje – ryškus Brazdeikis ir dar ryškesnis Beliauskas
Dviejų lietuvių akistatoje Graikijoje – ryškus Brazdeikis ir dar ryškesnis Beliauskas
Skaudžius pralaimėjimus tiek Eurolygoje, tiek Graikijos čempionate pamiršęs Pirėjo „Olympiakos“ (4-1) klubas svečiose 77:63 (17:16, 20:12, 16:13, 22:22) įveikė Salonikų PAOK
Čempionų lygoje – triuškinamas Beliausko ir Fridrikssono ekipos pralaimėjimas
Čempionų lygoje – triuškinamas Beliausko ir Fridrikssono ekipos pralaimėjimas
Triuškinamą nesėkmę FIBA Čempionų lygoje patyrė Lauryno Beliausko atstovaujama Salonikų PAOK (1-1) komanda.Graikijos klubas Portugalijoje 72:94 (15:17, 26:23, 19:28, 12:26) nepasipriešino
LKL rugsėjo MVP tapo vasarą su NBA žaidėjais plušėjęs Masiulis: žaisdamas centru jaučiuosi natūraliau
LKL rugsėjo MVP tapo vasarą su NBA žaidėjais plušėjęs Masiulis: žaisdamas centru jaučiuosi natūraliau
„Betsafe-LKL“ čempionate prabėgo rugsėjo kovos, tad paaiškėjo ir pirmojo individualaus apdovanojimo savininkas – naudingiausias mėnesio žaidėjas, kuriuo šįkart tapo
Rezervinės rinktinės snaiperis sukirto rankomis su istorine Graikijos komanda
Rezervinės rinktinės snaiperis sukirto rankomis su istorine Graikijos komanda
Laurynas Beliauskas kitą sezoną gins Salonikų PAOK klubo spalvas. Klubas paskelbė sudaręs vienerių metų sutartį su atakuojančiu gynėju iš Lietuvos, rašo Krepšinis.lt.26-erių
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginos tapo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės nugalėtojomis. Kornelijos Balčiūnaitės auklėtinės lemiamose rungtynėse 12 taškų
 VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų triumfu finišavo 2022-2023 metų Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionatas. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai didžiajame
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmosios didžiojo finalo serijos rungtynės Klaipėdoje priminė tikrą trilerį – daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto
Vokietijoje Veličkos ir Sušinsko klubas nusileido ALBA, Tubučio ir Beliausko ekipa krito Ulme
Vokietijoje Veličkos ir Sušinsko klubas nusileido ALBA, Tubučio ir Beliausko ekipa krito Ulme
Vokietijos pirmenybėse nesėkmes patyrė abi šeštadienį rungtyniavusios komandos, kurių garbę gina žaidėjai iš Lietuvos.Arno Veličkos ir Mindaugo Sušinsko atstovaujamas
Prieš dvikovą su "Rytu" Bonos klubas sutriuškino Beliausko ekipą
Prieš dvikovą su "Rytu" Bonos klubas sutriuškino Beliausko ekipą
Prieš trečiadienį vyksiančią FIBA Čempionų lygos dvikovą su Vilniaus "Rytu" triuškinančią pergalę Vokietijos pirmenybėse iškovojo Bonos "Telekom Baskets"
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalo link tvirtą žingsnį žengė daugkartiniai lygos ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.Kaune
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate paaiškėjo pusfinalio poros: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai susitiks su kita
Kemzūra "atkabino" Masiulį ir Veličką bei pakvietė Tarolį
Kemzūra "atkabino" Masiulį ir Veličką bei pakvietė Tarolį
Pirmadienio rytą pasiruošimą FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačams su Vengrija ir Prancūzija pradedanti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė turi pasikeitimų – prie rinktinės
Keturių lietuvių akistatoje Vokietijoje triumfavo Sušinsko ir Veličkos klubas
Keturių lietuvių akistatoje Vokietijoje triumfavo Sušinsko ir Veličkos klubas
Vokietijoje šeštadienį susidūrė komandos, kurių gretose rungtyniauja net keturi krepšinininkai iš Lietuvos.Mindaugo Sušinsko ir Arno Veličkos atstovaujamas Chemnico
Gudaitis buvo itin efektyvus Graikijoje
Gudaitis buvo itin efektyvus Graikijoje
Daugiau nei užtirkintą pergalę Graikijos krepšinio lygoje pasiekė viena lyderių Atėnų „Panathinaikos“ (10-2).Šalies vicečempionai namuose 96:79 (24:7, 21:17, 29:25, 22:30)
Vokietijoje – fantastiškai žaidęs Beliauskas bei solidūs Veličkos ir Sušinsko pasirodymai
Vokietijoje – fantastiškai žaidęs Beliauskas bei solidūs Veličkos ir Sušinsko pasirodymai
Vokietijos pirmenybėse trys krepšininkai iš Lietuvos žaidė puikiai, o jų atstovaujamoms komandoms sekėsi skirtingai.Frankfurto "Skyliners" (3-8) su karjeros pasirodymą surengusiu

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime