Naujienos kraunasi...

LSKL ketvirtfinalyje - E.Ulanovo šou, LSU antrąkart įveikė LCC (kometarai)

LSKL ketvirtfinalyje - E.Ulanovo šou, LSU antrąkart įveikė LCC (kometarai)
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės, po kurių paaiškėjo visi pusfinalio dalyviai. Paskutiniuosius du kelialapius į pusfinalį iškovojo Lietuvos sporto universitetas (LSU), įveikęs LCC tarptautinį universitetą, ir Vytauto Didžiojo universitetas, atsirevanšavęs Kauno kolegijai (KK).

Priminsime, kad anksčiau laiko be kovos kelialapius į pusfinalį užsitikrino 2016-2017 metų LSKL reguliariojo čempionato lyderiai – Klaipėdos universitetas (KU, 14 pergalių, 2 pralaimėjimai, 1 vieta) ir Kauno technologijos universitetas (KTU, 13 pergalių, 3 pralaimėjimai, 2 vieta).

KU pusfinalyje susitiks su VDU, o KTU grumsis su LSU.

Pusfinalis planuojamas 2017 m. balandžio 24 d. reguliariojo čempionato lyderių (KU ir KTU) arenose. Pusfinalio, mažojo bei didžiojo finalo nugalėtojai paaiškės iš vienerių rungtynių. Kovos dėl medalių planuojamos  2017 m. gegužės 1 d.

LSU dukart nugalėjo LCC

Praėjusio sezono vicečempionai LSU krepšininkai prieš savaitę namuose be didesnės įtampos 18 taškų skirtumu – 95:77 (25:13, 29:23, 29:25, 12:16) nugalėjo LCC tarptautinio universiteto studentus, o šį pirmadienio vakarą jau Klaipėdoje 17 taškų skirtumu – 86:69 (23:16, 12:16, 29:20, 22:15) antrąkart palaužė LCC krepšininkus.

Šįkart pajūrio atstovai itin aktyviai priešinosi du kėlinius. Iš pradžių LCC net pirmavo – 4:1, 10:5, tačiau vėliau iniciatyvą į savo rankas perėmė gilias krepšinio tradicijas turintys Edo Nickaus auklėtiniai – 58:50, 76:60 ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

LSU komandą į pergalę vedė Modestas Žainieriūnas, pelnęs 20 taškų, Taurantas Tamošiūnas pridėjo 18 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), Šarūnas Beniušis – 10, Tomas Miškinas ir Kristupas Žemaitis – po 9 tšk.

LCC gretose išsiskyrė 17 taškų (7 atk. kam.) pelnęs Ignas Fiodorovas, Mantas Kudys – 14, Ignas Staponas – 13 (7 atk. kam.), Vincentas Aleksandravičius – 12 tšk.

LCC laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 46:33, tačiau prasčiau atakavo tiek nuo dvitaškio (42 prieš 69 proc.), tiek nuo tritaškio linijos (25 prieš 35 proc.).

„Esu patenkintas vaikinų žaidimu. Susikoncentravome ir antroje rungtynių pusėje atitrūkome bei be didesnės įtampos baigėme rungtynes. Į Klaipėdą vykome neišsaugoti skirtumo, o iškovoti pergalę. Tą ir padarėme. Džiaugiuosi. Mūsų tikslas – prasibrauti į LSKL finalą ir tada mąstyti, kaip toliau ten tęsti kovą. Dabar visos mintys sukasi tik apie pusfinalį. Mūsų laukia rimtas ir ambicingas varžovas – KTU. Bandysime įveikti šį barjerą“, – po rungtynių kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

LCC komandos treneris Marius Tamolis apgailestavo, kad nepavyko įveikti ketvirtfinalio kartelės, tačiau įžvelgė ir pozityvių dalykų.

„Praėjusiais metais LSKL reguliariajame čempionate buvome šešti, šiemet – treti. Žengėme didelį žingsnį į priekį. Juk ketvirtfinalyje kovėmės su LSKL vicečempionais, turinčiais gilias krepšinio tradicijas. Varžovas – išties pajėgus. Tokiam varžovui nėra gėda pralaimėti. Juolab, kai LSU atkrintamosioms rungtynėms subūrė NKL geriausius žaidėjus, o mūsų ekipos pagrindą sudaro RKL žaidėjai. Rezultatas – dėsningas“, – aiškino M. Tamolis.

VDU į pagalbą kvietėsi Edgarą Ulanovą

Didesnės ketvirtfinalio aistros virė tarp dviejų Kauno ekipų – čempionų titulą ginančių VDU krepšininkų ir šiemet charakterį demonstruojančių KK studentų.

Pirmajame ketvirtfinalio mače Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai gavo antausį – 94:88 (31:21, 16:27, 18:21, 29:19) nuo namuose rungtyniavusių KK atstovų, tad per atsakomąsias rungtynes jau juokauti nebeketino – į pagalbą pasikvietė net „Žalgirio“ žaidėją Edgarą Ulanovą.

Tai davė vaisių VDU savo aikštėje atsirevanšavo su kaupu – 100:70 (25:18, 27:24, 26:13, 22:15).

VDU komandos gretose E. Ulanovas aikštėje praleido šiek tiek daugiau nei 29 minutes, per kurias surinko 25 taškus (6/9 dvit., 1/3 trit., 10/10 baudos), po krepšiais atkovojo net 15 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 36 naudingumo balus. Dar iš VDU ekipos išsiskyrė Dominykas Domarkas, pelnės 21 tašką (8 atk. kam., 4 rez. perd.), Laurynas Birutis pridėjo 15, Rokas Valiulis – 9 tšk.

Iš KK komandos išsiskyrė Justas Janulis, pelnęs 19 taškų, Edgaras Rupeika – 13, Augustinas Žilinskas – 12, Giedrius Stankevičius – 11 (11 atk. kam.).

VDU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 47:31 ir rečiau klydo – 11:14.

„Džiaugiamės, kad VDU ekipa mus vertina ir į pagalbą pasikvietė pajėgų Eurolygos žaidėją Edgarą Ulonovą. Mums jį sustabdyti sekėsi sunkiai. Šįkart mums negalėjo padėti du lyderiai – Arminas Kelmelis ir Antanas Bertašius. Du kėlinius daugkartiniams LSKL ir Europos studentų čempionams dar priešinomės gana aktyviai, tačiau vėliau pritrūkome jėgų ir rotacijos. Nepaisant visko, didžiuojuosi Kauno kolegijos vyrais. Jie kovojo iš paskutiniųjų, tiesiog atidavė savo širdis. LSKL sezoną vertinu teigiama, tobulėjame ir judame į priekį“, – po dvikovos kalbėjo KK treneris Rolandas Rakutis.  

VDU treneris Arūnas Juknevičius solidžia pergale pernelyg nesidžiaugė ir sakė, kad toks rezultatas – dėsningas.

„Kaip bebūtų, mes – stipresni ir privalėjome laimėti. Dar kartą lipti ant to paties grėblio būtų išties kvaila. Klausiate, koks jausmas, kad patekome į pusfinalį? Palengvėjo, tačiau kol kas džiaugsmo nesijaučia, tik nuovargis. Gerai tai, kad mums padėjo Edgaras Ulanovas, kuris yra tikras profesionalas ir kovotojas. Jis visada nori laimėti, kur bežaistų: ar kiemo, ar tarpklasinėse ar Eurolygos varžybose. Tas kovingumas ir stumia jį į priekį. Gaila tik tiek, kad kai kurie kiti mūsų žaidėjai yra persisotinę titulų ir į atkrintamąsias LSKL rungtynes pažiūrėjo pro pirštus, manė, kad galima laimėti ir tiesiog išėjus į aikštę. Taip nebūna, visada reikia kovoti. Tik kovotojai laimi skambiausius titulus“, – pabrėžė VDU treneris.

Pasiteiravus, kaip jis vertina pusfinalio varžovą – KU studentus, A. Juknevičius atsakė: „Klaipėdiečiai šį sezoną demonstruoja aukšto lygio žaidimą. Jų gretose yra gana pajėgių NKL, LKL žaidėjų, kurie dar nėra iškovoję skambių pergalių ir trokšta titulų. Neretai būna taip, kad tas jaunų žaidėjų alkis ir noras suteikia papildomų jėgų, kovingumo ir motyvacijos. Prieš sezono pradžią sakėme, kad mūsų tikslas – apginti LSKL čempionų titulą. Tą ir bandysime daryti. Pažiūrėsime, kaip mums seksis“, – kalbėjo A. Juknevičius.

Komentuoti
MrVycka2017-02-27 21:37:30 Cituoti
o jei būtumėm nuo šiaulių gavę, galėtumėm kaltinti edzką:)
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Ulanovas pasisako prieš įkrintamąsias bei nori gražiai užbaigti sezoną
Ulanovas pasisako prieš įkrintamąsias bei nori gražiai užbaigti sezoną
Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienį namų arenoje žais paskutines šio sezono Eurolygos rungtynes. Žalgiriečiai sezono uždangą nuleis susitikdami su praėjusio sezono čempionais
Koks sezonas, tokia ir kulminacija: paskutinės vilties žaltvykslės nepaviję žalgiriečiai sunkiai gaudė kvapą
Koks sezonas, tokia ir kulminacija: paskutinės vilties žaltvykslės nepaviję žalgiriečiai sunkiai gaudė kvapą
Tarsi būtų pusvalandžiu pramiegoję žadintuvą ir po to visą dieną turėtų tekinomis vytis suplanuotą darbotvarkę – taip Kauno „Žalgiriui“ klostėsi šis Eurolygos sezonas,
#ArPažįstiŽalgirietį: netvarkingiausi, ilgiausiai duše trunkantys bei kvepiantys
#ArPažįstiŽalgirietį: netvarkingiausi, ilgiausiai duše trunkantys bei kvepiantys
Kauno „Žalgirio“ kūrybinė komanda pristato dar vieną laidų rubrikos #ArPažįstiŽalgirietį epizodą. Šį kartą „Žalgiris TV“ laidų vedėja Eglė Jurgaitytė žalgiriečius
Kauniečių vedlys juokėsi iš pasklidusių gandų, kapitonas žvelgė į artėjantį išlikimo mūšį
Kauniečių vedlys juokėsi iš pasklidusių gandų, kapitonas žvelgė į artėjantį išlikimo mūšį (1)
Puikią pergalę Nemuno saloje iškovojęs Kauno „Žalgiris“ (14-18) išlaikė viltis užimti 9-ą arba 10-ą vietą Eurolygos reguliariajame sezone. Andrea Trinchieri auklėtiniai
Žalgiriečiai įvertino šansus žengti į atkrintamąsias bei komentavo olimpinius burtus
Žalgiriečiai įvertino šansus žengti į atkrintamąsias bei komentavo olimpinius burtus
Kauno „Žalgiris" (12-18) pergalingai paminėjo Eurolygos titulo 25-metį, kurį kauniečiai iškovojo 1999 metais. Andrea Trinchieri auklėtiniai Nemuno saloje 96:81 pranoko Bolonijos
Didžiajame LSKL finale - VDU ir KTU ekipos
Didžiajame LSKL finale - VDU ir KTU ekipos
Į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) didįjį finalą žengė dvi Kauno ekipos - daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai ir po septynerių
LSKL pusfinaliuose - dviženklės persvaros: įtampa keliasi į Klaipėdą ir Kauną
LSKL pusfinaliuose - dviženklės persvaros: įtampa keliasi į Klaipėdą ir Kauną
Viena koja į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) didįjį finalą žengė daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai.
Suskaičiavo patys: FIBA atrankose – 99 Eurolygos žaidėjai
Suskaičiavo patys: FIBA atrankose – 99 Eurolygos žaidėjai
Pirmadienį užsivėręs kontinentinių pirmenybių atrankos „langas“ buvo neeilinis: dėl pirmą kartą suderinto tvarkaraščio savo šalių rinktinėms padėjo net 99 Eurolygoje
LKL žaidėjų pasirodymai rinktinėse: lyderiavę žalgiriečiai ir jonaviečių gynėjo nuotykiai Azijoje
LKL žaidėjų pasirodymai rinktinėse: lyderiavę žalgiriečiai ir jonaviečių gynėjo nuotykiai Azijoje
Pirmadienį finišavo pirmasis atrankos „langas“ į 2025-ųjų Europos krepšinio čempionatą. „Betsafe-LKL“ komandos į Senojo žemyno rinktines išsiuntė penkiolika
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio dvikovos ir paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės. Užtikrinčiausiai kelialapį į pusfinalį
Po šalto dušo Taline ir strategas, ir kapitonas linksniavo tas pačias rinktinę kamavusias bėdas
Po šalto dušo Taline ir strategas, ir kapitonas linksniavo tas pačias rinktinę kamavusias bėdas
Nuožmi kova Estijos sostinėje baigėsi pirmąja Lietuvos rinktinės (1-1) nesėkme atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą, rašo Krepšinis.lt.Sausakimšai užpildytoje Talino arenoje
Rinktinės senbuviai mūru stojo už strategą: tikrai nėra maloni situacija
Rinktinės senbuviai mūru stojo už strategą: tikrai nėra maloni situacija
Lietuvos krepšinio rinktinei prireikė pusantro kėlinio, jog pristabdytų svečius iš Lenkijos bei išsiveržtų į priekį, o po pertraukos pasiektų tvirtą pergalę Europos čempionato
Nedrąsiai akistatos su Lenkija laukęs Ulanovas: suprantu sirgalius, norėjusius jauno kraujo
Nedrąsiai akistatos su Lenkija laukęs Ulanovas: suprantu sirgalius, norėjusius jauno kraujo
Lietuvos krepšininkai (FIBA-10) Vilniaus „Avia Solutions Group“ pradėjo 2025-ųjų Europos čempionato atrankos kovas. Pirmame mače lietuviai užtikrintai 83:64 (16:19, 19:11, 27:19,
Į rinktinę grįžęs Ulanovas pamena estų niuksą ir stebisi viena krepšinio tendencija
Į rinktinę grįžęs Ulanovas pamena estų niuksą ir stebisi viena krepšinio tendencija
Tris pastarąsias vasaras Lietuvos rinktinės marškinėlių neapsivilkęs Edgaras Ulanovas – vėl su nacionalinės komandos apranga. 32-ejų krepšininkas sako, kad su amžiumi vis labiau
Ulanovas: pagrindinė motyvacija – iškovoti titulą (interviu)
Ulanovas: pagrindinė motyvacija – iškovoti titulą (interviu)
Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) kulminacija – jau visai čia pat. Jau šį savaitgalį Kauną sudrebins didžiausia krepšinio šventė Lietuvoje.Nuo 2020-ųjų
Trinchieri gyrė žaidėjus už parodytą širdį, Ulanovas kvietė nesiliauti žavėtis Evansu
Trinchieri gyrė žaidėjus už parodytą širdį, Ulanovas kvietė nesiliauti žavėtis Evansu
„Neįtikėtinai sunkios ir sudėtingos rungtynės, bet svarbiausia, kad laimėjome. Tai – geriausias dalykas, kas galėjo nutikti čia“, – po trečios iš eilės pergalės
Eurobasket 2025 atrankos languose – net penki žalgiriečiai (Ulanovo video komentaras)
Eurobasket 2025 atrankos languose – net penki žalgiriečiai (Ulanovo video komentaras)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis paskelbė žaidėjų sąrašą, kurie artimiausiame FIBA 2025 m. Europos čempionato lange atstovaus Lietuvai. Šį
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato savaitės ture šįkart net trys komandos perkopė 100 taškų ribą, o įvykių buvo įvairių: ir krepšinio spektaklio
"Žalgirio" virsmą analizavęs Ulanovas: ne mūsų nosiai dabar dairytis į lentelę
"Žalgirio" virsmą analizavęs Ulanovas: ne mūsų nosiai dabar dairytis į lentelę
Rungtynių pradžioje Kauno „Žalgirio“ kapitonui Edgarui Ulanovui buvo neramu, viduryje jis jautėsi nuostabiai, o pabaigoje – užtikrintai. Lietuvos čempionų žaidimas persimainė,
Po "Žalgirio" pergalės Ulanovas paskelbė sugrįžtantis į rinktinę
Po "Žalgirio" pergalės Ulanovas paskelbė sugrįžtantis į rinktinę
Po triuškinančios pergalės Kauno „Žalgirio“ kapitonas džiaugėsi komandos parodytu žaidimu bei atskleidė, jog gins Lietuvos rinktinės garbę artėjančiame atrankos lange, rašo
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje rezultatu
"Žalgirio" arenos koridoriuose – Jasikevičiaus, Trinchieri ir kitų žalgiriečių susitikimas
"Žalgirio" arenos koridoriuose – Jasikevičiaus, Trinchieri ir kitų žalgiriečių susitikimas
Šarūnas Jasikevičius tapo dažnu svečiu Lietuvoje – šią savaitę 47-erių metų lietuvis su Stambulo „Fenerbahče“ (13-8) lankosi įprastoje sau vietoje, Kaune, Nemuno
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
Jūsų dėmesiui – naujausia Lietuvos krepšinio federacijos laida „Energija pergalėms“, kurią pristato kompanija „Elektrum“.Laidoje svečiuojasi ilgametis Vytauto
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šįkart pergales šventė visi trys praėjusio sezono medalininkai: čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
Spindėjęs Ulanovas nerimavo dėl Butkevičiaus: panašu, kad trauma – ne iš lengvųjų
Spindėjęs Ulanovas nerimavo dėl Butkevičiaus: panašu, kad trauma – ne iš lengvųjų
Po dviejų susitikimų, pradėtų nuo atsarginių žaidėjų kėdžių, į starto penketą grįžęs Edgaras Ulanovas iškart ėmėsi lyderystės, rašo Krepšinis.lt.Nuo pirmųjų minučių
Ulanovas – apie komandos nuotaikas, naujoką bei Milano klubą
Ulanovas – apie komandos nuotaikas, naujoką bei Milano klubą
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą Milane stos į Eurolygos vienuoliktojo turo dvikovą su „EA7 Emporio Armani“ komanda.Dar prieš kelionę į Italiją
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės
Kapitonas nemato progreso: visas šis sezonas sudėtingas; Dimša: kartojasi tos pačios problemos
Kapitonas nemato progreso: visas šis sezonas sudėtingas; Dimša: kartojasi tos pačios problemos
Kauno „Žalgiris“ buvo arti pergalės ketvirtadienį vakare, tačiau ja džiaugėsi Eurolygos autsaiderė Vilerbano ASVEL, sužaidusi savo rezultatyviausią sezono mačą turnyre, rašo

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime