Naujienos kraunasi...

LSKL: kirtis vicečempionams, bemiegė VDU studentų naktis ir trigubas R.Minioto dublis

LSKL: kirtis vicečempionams, bemiegė VDU studentų naktis ir trigubas R.Minioto dublis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtajame ture antausį sostinėje nuo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ekipos gavo lygos vicečempionai Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai. Edo Nickaus auklėtiniai pralaimėjimą patyrę paskutinėmis sekundėmis vos 1 taško skirtumu – 81:82 (11:22, 24:20, 26:17, 20:23).

VGTU dvikovą pradėjo kur kas geriau ir kelis kartus pirmavo dviženkliu taškų skirtumu – 22:8, 34:17, 40:30. Visgi, LSU antroje rungtynių pusėje sugebėjo atstatyti pusiausvyrą ir net persverti rezultatą savo naudai – 59:50, 68:61.

Visfi, aikštes šeimininkai rado jėgų kibti į lemiamą mūšį ir iki dvikovos pabaigos likus 2 min. vėl pirmavo – 78:75.

LSU po Roko Mačiulio taiklaus tritaškio dar sugebėjo priartėti iki minimumo – 80:81 ir paskutinės atakos metu net galėjo išplėšti pergalę, tačiau iki dvikovos pabaigos likus 4 sekundėms dvitaškį prametė prieš tai sėkmingą tolimą metimą pataikęs ir intrigą sukūręs R. Masiulis. VGTU žaidėjas Andrius Juknevičius atkovojo kamuolį, o LSU jau nebespėjo prasižengti.

VGTU į antrąją LSKL sezono pergalę vedė 31 tašką pelnęs Ignas Bilinskas. Jis pataikė 12/19 dvit., 2/3 trit., 1/1 bauda, po krepšiais atkovojo 10 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 36 surinko 36 naudingumo balus.

Dar VGTU gretose išsiskyrė 23 taškus pelnęs Mantas Vavilovas ir 12 taškų surinkęs Jurgis Šventickas.

LSU komandą nuo pralaimėjimo bandė gelbėti 21 tašką (5/9 trit.m 7 rez. perd.) pelnęs Žygimantas Jocys. 14 taškų surinko Kristupas Žemaitis (7 atk. kam., 8 rez. perd.), po 11 taškų – Ernestas Naruševičius ir Rokas Masiulis.

VGTU didžiulį norą laimėti atspindi geresnė kova po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – aikštės šeimininkai sugriebė kamuolį 52 kartus, o LSU – 38 kartus.

„Pralaimėjimai visada yra blogai, bet sporte pasitaiko visko. Šįkart prastai gynėmės. Dvikovą pradėjome blogai, nors vėliau ir persvėrėme rezultatą, tačiau nepavyko laimėti, – situaciją komentavo LSU treneris Edas Nickus. – Klausiate, kas nutiko? Tiesiog šįkart taip, kaip gali nežaidė mūsų senbuviai, o jaunimui dar trūksta patirties. Iš tokių rungtynių turime pasisemti patirties ir stengtis panašių klaidų nebekartoti.“

VGTU treneris Gintaras Šerkšnas pasidžiaugė, kad pavyko įveikti LSKL vicečempionus.

“Tikiuosi, kad ši pergalė mūsų žaidėjus dar labiau motyvuos. Mūsų komandą sudaro krepšinio mėgėjai, o LSU gretose yra būrys krepšininkų, kurie valgo arba ateityje iš krepšinio ruošiasi valgyti duoną. Nepasakyčiau, kad šiandien žaidėme gerai ir mes, tačiau vargome ir išvargome pergalę”, – džiaugėsi G. Šerkšnas.

VDU pergalė 30 taškų skirtumu

Tik šiandien iš Berlyne (Vokietija) vykusio tarptautinio “Euroijada 2019″ krepšinio turnyro su nugalėtojų taure ir aukso medaliais grįžę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai rado jėgų iškovoti solidžią pergalę ir LSKL čempionate – svečiuose net 30 taškų skirtumu – 112:82 (28:16, 34:19, 22:29, 28:18) nukovė Kauno kolegijos (KK) ekipą.

Šiose rungtynėse sunkiai sulaikomas buvo Rokas Stankevičius. Jo sąskaitoje – 28 taškai (11/14 dvit., 2/6 trit., 26 naud. balai), Laurynas Vaištaras surinko 24 taškus (7/11 dvit., 2/5 trit., 4/6 baudos, 7 atk. kam., 5 rez. perd., 27 naud. balai). Trigubą dublį atliko Regimantas Miniotas. Jo sąskaitoje – 20 taškų, 10 atk. kam. ir 12 rez. perd. (36 naud. balai). Vitalijus Kozys – 17 taškų.

KK komandą nuo sutriuškinimo bandė gelbėti 18 taškų pelnęs Julius Daugėla, 12 taškų surinko Arminas Žagelis, po 11 – Giedrius Bergaudas ir Justas Lukoševičius.

VDU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 49:29.

„Tik šiandien grįžome iš Berlyno su nugalėtojų taure ir vėl kibome į kovas. Per parą esu pamiegojęs gal tik valandą, kadangi Berlyne iš viešbučio pajudėjome 5 ryto, o “Euroijados 2019″ turnyro uždarymo ceremonija vyko naktiniame klube, mums aukso medalius ir taurę įteikė gal tik 1 nakties. Esame pavargę, bet laimingi“, – kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

KTU namuose suklupo prieš klaipėdiečius 

Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai patyrė pirmąją sezono nesėkmę – namuose rezultatu 55:76 (14:14, 18:18, 6:27, 17:17) neatsilaikė prieš Klaipėdos universiteto (KU) ekipą.

Rungtynių lūis įvyko trečiajame kėlinyje, per kurį klaipėdiečiai siautėjo puolime ir surinko 27 taškus, o KTU studentai per tą paiką sugebėjo pelnyti vos 6 taškus. Pajūrio atstovai prieš lemiamą ketvirtį susikrovė 21 taško persvarą – 59:38 ir jau be didesnio streso išsaugojo solidų pranašumą bei galiausiai šventė pergalę.

Klaipėdiečių komandai 18 taškų (7/9 dvit., 1/1 trit., 1/2 bauda, 7 atk. kam., 21 naud. balas) pelnė Eimantas Žilius. 14 taškų (1/8 trit.) surinko Jonas Dumašius, 12 – Dovydas Romančenko.

KTU komandos gretose dviženklį taškų skaičių surinko vienintelis Paulius Steikūnas. Jo sąskaitoje – 16 taškų.

„Buvo dvi skirtingos rungtynių pusės: iš pradžių mums niekas nesiklijavo, buvo daug chaoso, klaidingų sprendimų, o vėliau viskas pasikeitė – vyrai įsiklausė į mano žodžius ir jau kovėsi pagal sutartą planą. Iškovojome pergalę ir tuo džiaugiamės“, – sakė KU treneris Mindaugas Stašys.

Vilniaus ekipų derbyje – VU pergalė

Trečiąją pergalę iš eilės iškovojo Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai. Šįkart Rimanto Kaminsko auklėtiniai namuose rezultatu 87:71 (15:20, 29:13, 21:21, 22:17) nugalėjo kol kas be pergalių žingsniuojančią Vilniaus kolegijos (VK) ekipą.

Dvikovos lūžis įvyko antrajame kėlinyje, kai aikštės šeimininkai ne tik pasivijo varžovus, bet ir susikrovė dviženklę persvarą – 44:33. VK dar buvo priartėję iki 7 taškų – 63:70, tačiau kažką daugiau nuveikti ir sukurti intrigos jiems jau nebepavyko.

VU gretose Vytautas Saulis surinko 31 tašką (8/14 dvit., 4/11 trit., 3/4 baudos, 12 atk. kam., 6 rez. perd., 38 naud. balai). Dominykas Bučas prie pergalės pridėjo 24 taškus, po krepšiais atkovojo net 21 kamuolį ir surinko 32 naudingumo balus. Jan Zeman – 12 tšk.

VK komandai Edvinas Lebeckas pelnė 23 taškus (15 atk. kam.) ir Mantas Šerkšnas – 22 tšk.

Pirmauja VU ir KTU

Priminsime, kad LSKL komandos kaunasi suskirstytos į du divizionus – Vakarų ir Rytų.

Vakarų divizione rungtyniauja keturios Kauno komandos – Vytauto Didžiojo universitetas, Kauno technologijos universitetas, antroji Lietuvos sporto universiteto komanda ir Kauno kolegija bei viena pajūrio ekipa – Klaipėdos universitetas.

Rytų divizione varžosi trys Vilniaus komandos – Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Vilniaus universitetas, Vilniaus kolegija ir po vieną Kauno ir Klaipėdos komandą – Lietuvos sporto universitetas ir LCC tarptautinis universitetas.

Kol kas Rytų divizione pirmauja visas tris pergales iškovojusi VU ekipa. Vakarų divizione lyderio poziciją užima be kluptelėjimų žingsniuojantys VDU studentai.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Wolves" kapitonas Miniotas: svarbiausia – neatsipalaiduoti
"Wolves" kapitonas Miniotas: svarbiausia – neatsipalaiduoti
Dėl rinktinių pertraukos tris savaites be krepšinio buvusi Vilniaus „Wolves“ komanda šeštadienį sugrįš į „Betsafe-LKL“ čempionato kovas. Sostinės
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio dvikovos ir paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės. Užtikrinčiausiai kelialapį į pusfinalį
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato savaitės ture šįkart net trys komandos perkopė 100 taškų ribą, o įvykių buvo įvairių: ir krepšinio spektaklio
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje rezultatu
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
Jūsų dėmesiui – naujausia Lietuvos krepšinio federacijos laida „Energija pergalėms“, kurią pristato kompanija „Elektrum“.Laidoje svečiuojasi ilgametis Vytauto
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šįkart pergales šventė visi trys praėjusio sezono medalininkai: čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
LKL lyderių aukštaūgis Miniotas: į pozicijas lentelėje nežiūrime
LKL lyderių aukštaūgis Miniotas: į pozicijas lentelėje nežiūrime
Po pirmojo „Betsafe-LKL“ rato turnyro lentelės viršuje įsikūrusi Vilniaus „Wolves“ komanda, savo sąskaitoje turinti 10 pergalių ir vos vieną nesėkmę, antrąjį ratą
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės
Pirmomis minutėmis Hamburgo bokštus išsiūbavę "Wolves" susigrąžino teigiamą pergalių balansą
Pirmomis minutėmis Hamburgo bokštus išsiūbavę "Wolves" susigrąžino teigiamą pergalių balansą
Gera pradžia kartais iš tiesų prilygsta pusei darbo. Atkarpa 15:0 rungtynėse startavę Vilniaus „Wolves“ (4-3) vėliau kantriai saugojo sukauptą pranašumą ir antradienį
"Wolves" draugiškų rungtynių ciklą pradėjo triuškinančia pergale
"Wolves" draugiškų rungtynių ciklą pradėjo triuškinančia pergale
Pergale Kėdainiuose draugiškų rungtynių maratoną pradėjo Vilniaus „Wolves“. Į sostinę persikėlusi komanda svečiuose įveikė vietos „Nevėžį-Optibet“ 84:57 (29:10,
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginos tapo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės nugalėtojomis. Kornelijos Balčiūnaitės auklėtinės lemiamose rungtynėse 12 taškų
 VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų triumfu finišavo 2022-2023 metų Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionatas. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai didžiajame
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmosios didžiojo finalo serijos rungtynės Klaipėdoje priminė tikrą trilerį – daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalo link tvirtą žingsnį žengė daugkartiniai lygos ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.Kaune
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate paaiškėjo pusfinalio poros: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai susitiks su kita
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
Neseniai su Karoliu Babkausku atsisveikinęs Kauno r. „Atletas“ rado naują gynėją. Klubas oficialiai skelbia, kad prie komandos jungiasi Rokas Grėbliūnas.190 cm ūgio krepšininkas
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
Gruodžio 17 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. Kuršėnuose A diviziono galiūnui „Omega-Taurui“ teko gerokai paplušėti kovoje su vietiniais „Grafų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės, po kurių paaiškėjo A grupės reguliaraus čempionato nugalėtojas. Susiklostė įtempta situacija,
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šį pirmadienį pergales iškovojo visos namuose rungtyniavusios komandos – Klaipėdos universitetas (KU), Lietuvos sporto
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
Daugkartiniai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai praranda savo veidą: Klaipėdoje išbarstė net 17 taškų
Dviem žaidėjams padėkojęs Kemzūra apsisprendė dėl rinktinės sudėties Juodkalnijoje
Dviem žaidėjams padėkojęs Kemzūra apsisprendė dėl rinktinės sudėties Juodkalnijoje
Šiame FIBA atrankos lange Lietuvos rinktinės vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį pavaduojantis jo asistentas Kęstutis Kemzūra apsisprendė dėl dvyliktuko, kuris pirmadienį kausis Podgoricoje,
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtajame ture buvo visko: ir lyderių suklupimų, ir karčių pamokų, ir kilimo iš duobės, ir triumfo akimirkų.MRU pamokė Vilniaus universitetąVieni
 Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Lietuvos studentų krepšinio lygai (LSKL) dar mažiausiai dvejus metus vadovaus klaipėdietis Rimantas Cibauskas. 59-erių krepšinio specialistas ketvirtadienį Klaipėdoje vykusioje LSKL
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
25-asis Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezonas startavo reto grožio trileriu Kaune. Centrinėse turo rungtynėse daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
Miniotas: pradėsime nuo Prienų, po to jau eisime prie "Lietkabelio" ir "Žalgirio"
Miniotas: pradėsime nuo Prienų, po to jau eisime prie "Lietkabelio" ir "Žalgirio"
„Wolves“ pasitikrins jėgas su Kauno „Žalgiriu“, Panevėžio „Lietkabeliu“, Prienų „Labas GAS“, Tartu „Ulikool“, „Gargždais“,
"Wolves" marškinėlius apsivilkęs Miniotas: matom, kad čia nebuvo tik žodžiai
"Wolves" marškinėlius apsivilkęs Miniotas: matom, kad čia nebuvo tik žodžiai
Regimantas Miniotas pasidalino mintimis apie praėjusį sezoną, šeimos palaikymą, FIBA Europos taurės atranką, būsimus komandos draugus ir darbą su treneriu Rimu Kurtinaičiu.„Šiek
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Lenkijos mieste Lodzėje vykstančiose V-se Europos universitetų žaidynėse į trijulių krepšinio finalą susirinkę žiūrovai pamatė lietuvišką finalą. Finale susitiko be pralaimėjimų
Miniotas – trečiasis "Wolves" žaidėjas
Miniotas – trečiasis "Wolves" žaidėjas
„Wolves" gretas papildė dar vienas krepšininkas – prie komandos prisijungė praėjusį sezoną Kauno „Žalgirio" gretose žaidęs Regimantas Miniotas. Krepšininkas

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime