Naujienos kraunasi...

LSKL reguliariojo sezono nugalėtojais tapo VDU krepšininkai (rezultatai, komentarai)

LSKL reguliariojo sezono nugalėtojais tapo VDU krepšininkai (rezultatai, komentarai)
Nors iki Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) reguliariojo čempionato pabaigos liko vienas turas, tačiau jau aišku, kad pirmąją vietą užsitikrino daugkartiniai šalies čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU, 13 pergalių, 2 pralaimėjimai) krepšininkai ir iš antrosios pozicijos jau garantuotai nebebus išstumpti Klaipėdos universiteto (KU, 11 pergalių, 3 pralaimėjimai) studentai.

Praėjusiais metais pirmą kartą reguliariojo čempionato nugalėtojais tapę klaipėdiečiai ir šiemet pagal pergalių skaičių dar gali pasivyti VDU ekipą (KU yra atidėję vienerias šio sezono rungtynes), tačiau net ir tokiu atveju kauniečiai dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio nebenukristų žemiau pirmosios vietos. 2017 metų spalio 30 dieną KU namuose rezultatu 89:83 nugalėjo VDU ekipą, tačiau 2018 metų sausio 29 dieną VDU Kaune klaipėdiečiams atsirevanšavo su kaupu – 118:85.

Vilniuje – 62 Gedimino Povilausko naudingumo balai

VDU komandai reguliariojo sezono nugalėtojų vardą garantavo pirmadienio vakarą išvykoje 115:88 (32:22, 22:25, 27:19, 34:22) iškovota pergalė prieš Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) komandą.

VDU komandą šiose rungtynėse į pergalę vedė net 33 taškus pelnęs Regimantas Miniotas. Jis per aikštėje praleistas 29 minutes pataikė 10/12 dvitaškių, 4/11 trit., realizavo 1 iš 2 baudos metimą, po krepšiais atkovojo 18 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus. Dar prie šios VDU pergalės 24 taškais (12 atk. kam., 30 naud. balų) prisidėjo Donatas Tarolis, 15 taškų surinko Justas Tamulis, 11 – Simonas Kriaučiūnas.

LEU gretose fantastines rungtynes sužaidė Gediminas Povilauskas, pelnęs 38 taškus (18/20 dvit., 2/2 baudos, 24 atk. kam., 4 rez. perd., 62 naudingumo balai). Nojus Vaikšnoras surinko 13 taškų (8 rez. perd.), Robertas Sinkvičius ir Modestas Gauba (7 rez. perd.) – po 12 tšk.

„Užsitikrinome LSKL reguliariojo čempionato nugalėtojų vardą ir jaučiame palengvėjimą. Širdį užplūdo džiugesys ir ramuma. Praėjusiais metais reguliariajame čempionate mes buksavome ir likome tik ketvirti, tad šiemet nuo pat čempionato pradžios labai rimtai žvelgėme į kiekvienas rungtynes ir štai turime rezultatą. Bet kokiu atveju, mūsų pagrindinis tikslas – apginti čempionų titulus ir to sieksime iš visų jėgų“, – pabrėžė VDU komandos treneris Arūnas Juknevičius.

Šis pralaimėjimas lėmė (4 pergalės, 12 pralaimėjimų) tai, kad LEU jau lieka už atkrintamųjų varžybų borto. Nors LEU dabar turnyro lentelėje užima šeštąją vietą, tačiau juos bet kokiu atveju aplenks dvejomis rungtynėmis mažiau sužaidę LCC tarptautinio universiteto (5 pergalės, 9 pralaimėjimai) studentai.

Klaipėdoje – 47 Tado Kymanto taškai 

Klaipėdos universiteto (KU) studentai svečiuose be didesnio vargo rezultatu 114:87 (31:26, 24:19, 26:16, 33:26) nugalėjo dėl ligų ir traumų vos penkiese rungtyniavusią kitą uostamiesčio ekipą – LCC tarptautinį universitetą.

KU gretose išsiksyrė 20 taškų pelnęs Laurynas Beliauskas, 19 taškų surinkęs Herkus Kumpys ir 17 taškų pridėjęs Jonas Dumašius. 14 taškų surinko Laimonas Remeikis, 12 – Evaldas Šaulys, po 11 – Arūnas Mikalauskas ir Ernestas Jonkus.

LCC gretose nesulaikomas buvo Tadas Kymantas. Jis aikštėje rungtyniavo be keitimų ir surinko daugiau nei pusę savo komandos taškų – net 47 (10:15 dvit., 8/20 trit., 3/3 baudos, 5 atk. kam., 4 rez. perd., 39 aud. balai). Dar LCC ekipą bandė gelbėti Justas Grikštas, pelnęs 16 taškų. Valentinas Mitalauskas ir Paulius Piktuižis surinko po 11 taškų.

KU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 57:34.

„Malonu, kad jau užsitikrinome antrąją vietą ir kelialapį į pusfinalį. Džiugu ir tai, kad pusfinalyje jau tikrai neteks kovoti su VDU ekipa. Praėjusiais metais mes pirmą kartą istorijoje tapome LSKL reguliariojo čempionato nugalėtojais, tačiau kas iš to? Juk pernai VDU reguliariajame čempionate liko tik ketvirta ir mus suvedė jau pusfinalis. Šįkart jau to nebebus ir tai yra gerai. Norisi pagaliau įveikti tą užkeiktą pusfinalio barjerą ir pirmą kartą rungtyniauti LSKL didžiajame finale. Tai mūsų tikslas. Šiemet sieksime perrašyti LSKL istoriją“, – kalbėjo KU komandos treneris Mindaugas Stašys.   

KU ekipa jau kelerius metus pasipuošia bronzos medaliais, o šiemet, kaip patys sakė, tikisi savo universitetui iškovoti tauresnės spalvos medalius.

Aiškios visos atkrintamųjų varžybų dalyvės

Nors LCC (5 pergalės, 9 pralaimėjimai) ir patyrė pralaimėjimą, tačiau jau yra aišku, kad jie bet kokiu atveju žemiau šeštosios turnyro lentelės vietos nebenukris. Juos dar pagal pergalių skaičių gali pasivyti ŠU ekipa (4 pergalės, 11 pralaimėjimų, 8 vieta), tačiau LCC abu kartus yra nukovusi šiauliečius, tad tai pavojaus nebesukeltų.

Jau aišku, kad kelialapius į atkrintamąsias varžybas jau yra užsitikrinę ne tik minėtosios lyderės – VDU ir KU, bet ir trys Kauno ekipos – Lietuvos sporto universitetas (LSU, 10 pergalių, 5 pralaimėjimai, 3 vieta), Kauno kolegija (10 pergalių, 5 pralaimėjimai, 4 vieta) ir praėjusio sezono vicečempionai Kauno technologijų universiteto (KTU, 9 pergalės, 6 pralaimėjimai) studentai. Paskutinioji į atkrintamųjų varžybų traukinį įšoko minėtoji LCC tarptautinio univrsiteto ekipa.

Kaip jau minėjome, LCC ekipa bet kokiu atveju liks šešta, o didžiausia intriga išlieka, kuri ekipa užimts trečiąją-penktąją vietą. Čia vyksta arši kova tarp LSU, KK ir KTU ekipų.

Pagal čempionato sistemą, 1-2 vietas reguliariajame čempionate užėmusios ekipos be kovos patenka į pusfinalius, o 3-6 vietas užėmusios komandos kovos ketvirtfinaliuose (trečioje turnyro lentelės vietoje likusi ekipa rungtyniaus su 6 vietoje esančia komanda, kita ketvirtfinalio pora – 4 ir 5 vietas užėmusios komandos).

Jau aišku, kad už atkrintamųjų varžybų borto liko LEU, ŠU ir ASU ekipos. LEU jau sužaidė visas 16 reguliariojo sezono rungtnių, o ŠU ir ASU komandoms paskutinis LSKL reguliariojo čempionato turas bus tik formalumas.

Kaune – svarbi LSU pergalė 

Praėjusį sezoną be medalių likusi Lietuvos sporto universiteto (LSU) ekipa tėškė rimtą argumentą, kad reguliariajame čempionate niekam nenori užleisti trečiosios vietos. Edo Nickaus auklėtiniai išvykos rungtynėse rezultatu 85:67 (21:19, 16:11, 28:20, 20:17) nugalėjo turnyro lentelės kaimynę – Kauno kolegiją (KK).

LSU gretose Mindaugas Motuzas surinko 25 taškus, Mintautas Bulanovas – 20, Edvinas Kurinkus – 12, Gytis Neimantas – 10 tšk.

Iš KK komandos išsiskyrė po 22 taškus surinkę ir po 10 kamuolių atkovoję Giedrius Stankevičius ir Justas Janulis. Martynas Valters pelnė 11 taškų.

Šį sezoną tai buvo jau antroji LSU pergalė prieš KK ekipą. Tą E. Nickaus kariauna buvo padariusi ir namuose, kai iškovojo pergalę rzultatu 98:82.

Taigi, jei paskutiniajame ture pergales iškovos tiek LSU (rungtyniaus Kaune su LCC), tiek KK (žais išvykoje su VDU krepšininkais) ekipos, tada trečioji vietą atiteks LSU studentams. Jei LSU pralaimės, o KK laimės, tada jau trečioje vietoje liks KK studentai. Jei abi šios komandos paskutiniajame ture patirs pralaimėjimus, o KTU iškovos pergalę (varžysis su autsaideriais ASU studentais), tada trys Kauno komandos – LSU, KK ir KTU – turės po lygiai taškų ir jau skaičiuosis visų trijų komandų tarpusavio santykis.

Visgi, reikia pripažinti, kad didžiausius šansus užimti trečiąją vietą turi LSU studentai, kadangi jie namuose kausis su pastaruoju metu nukraujavusia LCC ekipa, o KK krepšininkams VDU atstovus jų pačių arenoje įveikti bus itin sudėtinga. VDU krepšinio ekipos treneris A. Juknevičius pabrėžė, kad taškų paskutiniajame ture dalinti neketina ir sieks tik pergalės.

ŠU tėškė antausį KTU studentams 

Nors Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai nebeturi šansų prasibrauti į atkrintamąsias varžybas, tačiau rankų nenuleidžia – pirmadienio vakarą savo žiūrovų akivaizdoje 87:73 (16:20, 27:17, 21:18, 23:18) tėškė antausį praėjusio sezono LSKL vicečempionams Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkams.

Šiauliečius į pergalę vedė Martynas Plučius, pelnęs 19 taškų, Mantas Žukauskas surinko 17 taškų, Rokas Ruškys – 13, Airidas Giedraitis – 12 tšk.

KTU gretose 19 taškų (9 rez. perd.) pelnė Matas Edgaras Staniukaitis, 15 – Laurynas Miknevičius, 14 – Julius Kigas, 10 – Karolis Sapiega.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Wolves" kapitonas Miniotas: svarbiausia – neatsipalaiduoti
"Wolves" kapitonas Miniotas: svarbiausia – neatsipalaiduoti
Dėl rinktinių pertraukos tris savaites be krepšinio buvusi Vilniaus „Wolves“ komanda šeštadienį sugrįš į „Betsafe-LKL“ čempionato kovas. Sostinės
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio dvikovos ir paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės. Užtikrinčiausiai kelialapį į pusfinalį
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato savaitės ture šįkart net trys komandos perkopė 100 taškų ribą, o įvykių buvo įvairių: ir krepšinio spektaklio
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje rezultatu
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
Jūsų dėmesiui – naujausia Lietuvos krepšinio federacijos laida „Energija pergalėms“, kurią pristato kompanija „Elektrum“.Laidoje svečiuojasi ilgametis Vytauto
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šįkart pergales šventė visi trys praėjusio sezono medalininkai: čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
LKL lyderių aukštaūgis Miniotas: į pozicijas lentelėje nežiūrime
LKL lyderių aukštaūgis Miniotas: į pozicijas lentelėje nežiūrime
Po pirmojo „Betsafe-LKL“ rato turnyro lentelės viršuje įsikūrusi Vilniaus „Wolves“ komanda, savo sąskaitoje turinti 10 pergalių ir vos vieną nesėkmę, antrąjį ratą
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės
Pirmomis minutėmis Hamburgo bokštus išsiūbavę "Wolves" susigrąžino teigiamą pergalių balansą
Pirmomis minutėmis Hamburgo bokštus išsiūbavę "Wolves" susigrąžino teigiamą pergalių balansą
Gera pradžia kartais iš tiesų prilygsta pusei darbo. Atkarpa 15:0 rungtynėse startavę Vilniaus „Wolves“ (4-3) vėliau kantriai saugojo sukauptą pranašumą ir antradienį
"Wolves" draugiškų rungtynių ciklą pradėjo triuškinančia pergale
"Wolves" draugiškų rungtynių ciklą pradėjo triuškinančia pergale
Pergale Kėdainiuose draugiškų rungtynių maratoną pradėjo Vilniaus „Wolves“. Į sostinę persikėlusi komanda svečiuose įveikė vietos „Nevėžį-Optibet“ 84:57 (29:10,
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginos tapo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės nugalėtojomis. Kornelijos Balčiūnaitės auklėtinės lemiamose rungtynėse 12 taškų
 VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų triumfu finišavo 2022-2023 metų Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionatas. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai didžiajame
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmosios didžiojo finalo serijos rungtynės Klaipėdoje priminė tikrą trilerį – daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalo link tvirtą žingsnį žengė daugkartiniai lygos ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.Kaune
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate paaiškėjo pusfinalio poros: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai susitiks su kita
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
Neseniai su Karoliu Babkausku atsisveikinęs Kauno r. „Atletas“ rado naują gynėją. Klubas oficialiai skelbia, kad prie komandos jungiasi Rokas Grėbliūnas.190 cm ūgio krepšininkas
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
Gruodžio 17 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. Kuršėnuose A diviziono galiūnui „Omega-Taurui“ teko gerokai paplušėti kovoje su vietiniais „Grafų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės, po kurių paaiškėjo A grupės reguliaraus čempionato nugalėtojas. Susiklostė įtempta situacija,
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šį pirmadienį pergales iškovojo visos namuose rungtyniavusios komandos – Klaipėdos universitetas (KU), Lietuvos sporto
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
Daugkartiniai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai praranda savo veidą: Klaipėdoje išbarstė net 17 taškų
Dviem žaidėjams padėkojęs Kemzūra apsisprendė dėl rinktinės sudėties Juodkalnijoje
Dviem žaidėjams padėkojęs Kemzūra apsisprendė dėl rinktinės sudėties Juodkalnijoje
Šiame FIBA atrankos lange Lietuvos rinktinės vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį pavaduojantis jo asistentas Kęstutis Kemzūra apsisprendė dėl dvyliktuko, kuris pirmadienį kausis Podgoricoje,
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtajame ture buvo visko: ir lyderių suklupimų, ir karčių pamokų, ir kilimo iš duobės, ir triumfo akimirkų.MRU pamokė Vilniaus universitetąVieni
 Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Lietuvos studentų krepšinio lygai (LSKL) dar mažiausiai dvejus metus vadovaus klaipėdietis Rimantas Cibauskas. 59-erių krepšinio specialistas ketvirtadienį Klaipėdoje vykusioje LSKL
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
25-asis Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezonas startavo reto grožio trileriu Kaune. Centrinėse turo rungtynėse daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
Miniotas: pradėsime nuo Prienų, po to jau eisime prie "Lietkabelio" ir "Žalgirio"
Miniotas: pradėsime nuo Prienų, po to jau eisime prie "Lietkabelio" ir "Žalgirio"
„Wolves“ pasitikrins jėgas su Kauno „Žalgiriu“, Panevėžio „Lietkabeliu“, Prienų „Labas GAS“, Tartu „Ulikool“, „Gargždais“,
"Wolves" marškinėlius apsivilkęs Miniotas: matom, kad čia nebuvo tik žodžiai
"Wolves" marškinėlius apsivilkęs Miniotas: matom, kad čia nebuvo tik žodžiai
Regimantas Miniotas pasidalino mintimis apie praėjusį sezoną, šeimos palaikymą, FIBA Europos taurės atranką, būsimus komandos draugus ir darbą su treneriu Rimu Kurtinaičiu.„Šiek
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Lenkijos mieste Lodzėje vykstančiose V-se Europos universitetų žaidynėse į trijulių krepšinio finalą susirinkę žiūrovai pamatė lietuvišką finalą. Finale susitiko be pralaimėjimų
Miniotas – trečiasis "Wolves" žaidėjas
Miniotas – trečiasis "Wolves" žaidėjas
„Wolves" gretas papildė dar vienas krepšininkas – prie komandos prisijungė praėjusį sezoną Kauno „Žalgirio" gretose žaidęs Regimantas Miniotas. Krepšininkas

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime