Naujienos kraunasi...

Nepamirštami Sabonio ir Valančiūno metai NBA: trigubi dubliai, "Visų žvaigždžių" rungtynės ir asmeniniai rekordai

Autorius: Rytis Kazlauskas, LRT.lt.
Nepamirštami Sabonio ir Valančiūno metai NBA: trigubi dubliai, "Visų žvaigždžių" rungtynės ir asmeniniai rekordai
Neįprastai vėlai, gruodžio 22-ąją, prasidėjęs 2020–2021 m. NBA sezonas ant parketo, galų gale, leido sugrįžti ir stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje rungtyniaujantiems lietuviams.

Nors Detroito „Pistons“ sudėtyje yra registruotas Deividas Sirvydis, o Niujorko „Knicks“ ekipoje rungtyniauja Lietuvoje gimęs, bet Kanadoje užaugęs Ignas Brazdeikis, visgi Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis buvo tie, kurie 2020-aisiais labiausiai garsino mūsų šalies vardą įspūdingu žaidimu.

Portalas LRT.lt pristato dešimt įsimintiniausių Memfio „Grizzlies“ aukštaūgio J. Valančiūno ir Indianos „Pacers“ ekipai atstovaujančio D. Sabonio rungtynių NBA čempionate 2020-aisiais. Į šį sąrašą pateko rungtynės iš 2019–2020 bei 2020–2021 m. sezonų.

Sausio 6-oji. J. Valančiūno tritaškių salvės

2020-ųjų pradžią „Grizzlies“ pažymėjo puikia atkarpa, kai laimėjo 7 rungtynes iš eiles, o J. Valančiūnas savo geru žaidimu ryškiai prisidėjo prie to, kad Memfio ekipa skintų laimėjimus.

Sausio 6-ąją lietuvis į Finikso „Suns“ klubo krepšį dvikovoje svečiuose per 27 minutes įmetė 30 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir blokavo du metimus.

Įsimintinomis šios rungtynės aukštaūgiui tapo ne tik dėl gausaus taškų kraičio, bet ir dėl Finikse pataikytų 3 tritaškių iš 4 bandymų.

3 realizuoti tritaškiai – J. Valančiūno karjeros rekordas. Apskritai, lietuvis tokį skaičių tolimų metimų per rungtynes yra pataikęs dukart.

Beje, rungtynes Finikse „Grizzlies“ laimėjo rezultatu 121:114.

Sausio 13-oji. Įspūdingas J. Valančiūno dvigubas dublis

Jau minėtos 2020-ųjų pradžios pergalių serijos metu J. Valančiūnas suspindo ir dvikovoje Memfyje su San Francisko „Warriors“ ekipa.

Uteniškis susitikime per 29 minutes surinko 31 tašką (12/15 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 4/5 baudų), atkovojo net 19 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą ir blokavo 2 varžovų metimus.

Dvikovoje su „Warriors“ J. Valančiūnas užfiksavo asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą, o daugiau kamuolių 2019–2020 m. sezone atkovojo tik vieneriose rungtynėse, apie kurias, žinoma, dar užsiminsime.

J. Valančiūno įspūdingas dvigubas dublis padėjo „Grizzlies“ ekipai užtikrintai susitvarkyti su San Francisko klubu (122:102). Tuo metu Memfio klubui tai buvo penkta pergalė iš eilės NBA čempionate.

Sausio 20-oji. Pirmas „lietuviškas“ trigubas dublis NBA čempionate

Domantas Sabonis dar iki istorinės sausio 20-osios, kalbant banaliomis antraščių klišėmis, nekart „flirtavo“ su trigubu dubliu NBA čempionate.

Ilgai lauktas trigubo dublio šampano kamštis iššovė dvikovoje su Denverio „Nuggets“ ekipa. Vienas „Pacers“ lyderių per 41 minutę ant parketo pelnė 22 taškus (9/14 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/3 baudų), atkovojo 15 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

D. Sabonis įsirašė savo pavardę kaip pirmasis lietuvis, atlikęs trigubą dublį NBA čempionato istorijoje.

Negana to, susitikime su „Nuggets“ ekipa D. Sabonis pasiekė ir karjeros atkovotų kamuolių puolime rekordą (8).

Rungtynes „Pacers“ laimėjo rezultatu 115:107 ir tuo metu šventė ketvirtą pergalę iš eilės.

Sausio 27-oji. Antras trigubas dublis ir D. Sabonio karjeros rekordas

Praėjus vos savaitei nuo pirmojo karjeros trigubio dublio D. Sabonis driokstelėjo ir dvikovoje su Portlando „Trail Blazers“ klubu.

„Pacers“ aukštaūgis per 41 žaidimo minutę pelnė 27 taškus (11/15 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 5/6 baudų), atkovojo 14 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Susitikime su buvusia savo tėčio ekipa D. Sabonis pirmą kartą karjeroje atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir pakartojo tuo metu dar gyvavusį lietuvių krepšininkų NBA rekordą. 11 rezultatyvių perdavimų NBA čempionate buvo atlikęs ir Š. Jasikevičius.

Tiesa, tokio įspūdingo D. Sabonio pasiekimo neužteko – „Pacers“ rungtynes išvykoje varžovams pralaimėjo rezultatu 129:139.

Vasario 16-oji. D. Sabonio pasirodymas „Visų žvaigždžių“ rungtynėse

Lietuvos krepšinio gerbėjai tokios vasario 16-osios laukė net 15 metų. Čikagoje surengtose NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse D. Sabonis žengė ant parketo ir tapo antruoju lietuviu po Žydrūno Ilgausko (2003 ir 2005 m.), žaidusiu tokiame susitikime.

Į LeBrono Jameso sudarytą komandą patekęs aukštaūgis iš Lietuvos per 19 žaidimo minučių pelnė 2 taškus (0/1 dvitaškio, 2/4 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir kartą suklydo.

Rungtynėse D. Sabonio atstovaujama komanda rezultatu 157:155 nugalėjo Giannio Antetokounmpo ekipą.

Vasario 25-oji. J. Valančiūno karjeros rekordas

Dvigubo dublio statistiką viso praėjusio sezono metu rinkęs J. Valančiūnas savo kaip atkovotų kamuolių mašinos statusą įtvirtino vasario 25 d. rungtynėse su Sakramento „Kings“ klubu.

Lietuvis susitikime per 32 minutes įmetė 13 taškų (3/11 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 4/4 baudų) ir pasiekė karjeros rekordą – atkovojo net 25 kamuolius.

Tiek daug kamuolių per NBA čempionato istoriją nebuvo atkovojęs joks kitas lygoje rungtyniavęs krepšininkas iš Lietuvos.

Tiesa, net ir toks įspūdingas J. Valančiūno dvigubas dublis neišgelbėjo „Grizzlies“ nuo penktos nesėkmės iš eilės. Rungtynėse namuose varžovams buvo nusileisti rezultatu 101:104.

Rugpjūčio 13-oji. Pirmas J. Valančiūno trigubas dublis

NBA čempionato baigiamosioms 2020–2021 m. sezono kovoms persikėlus į Orlando „burbulą“, J. Valančiūnas nustebino daugelį paskutinėse savo sezono rungtynėse surinkęs trigubą dublį.

Iki tokio J. Valančiūno pasirodymo NBA čempionate net keturis trigubus dublius iki sezono sustabdymo dėl koronaviruso pandemijos buvo užfiksavęs D. Sabonis, tačiau, reikia pripažinti, iš uteniškio tokio pasirodymo tikėtis buvo sunku.

Susitikime su Milvokio „Bucks“ ekipa J. Valančiūnas per 33 minutes įmetė 26 taškus (9/14 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 19 kamuolių ir atliko net 12 rezultatyvių perdavimų.

Įdomu tai, kad J. Valančiūnas atliko ne tik penktą istorijoje „lietuvišką“ trigubą dublį, bet ir pasiekė geriausią visų laikų lietuvių pasirodymą NBA čempionate pagal atliktus rezultatyvius perdavimus.

J. Valančiūnas aplenkė net Šarūną Jasikevičių ir D. Sabonį, kurie anksčiau buvo atlikę po 11 rezultatyvių perdavimų.

Rungtynes prieš „Bucks“ ekipą „Grizzlies“ laimėjo rezultatu 119:106.

Gruodžio 24-oji. Rezultatyviausios D. Sabonio karjeros rungtynės

Jau pirmose 2020–2021 m. sezono rungtynėse D. Sabonis sužaidė rezultatyviausią karjeros mačą NBA čempionate.

Lietuvis dvikovoje su Niujorko „Knicks“ klubu per 37 minutes pelnė net 32 taškus (9/14 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 8/12 baudų) bei dar atkovojo 13 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

D. Sabonis po kelių dienų nuo pirmojo sezono mačo užfiksavo ir penktą karjeros trigubą dublį (22 taškai, 10 atk. kam., 11 rez. perd. rungtynėse su Čikagos „Bulls“).

Aukštaūgis dvikovoje su „Knicks“ ne tik užfiksavo geriausias karjeros puolimo rungtynes, bet ir padėjo „Pacers“ iškovoti antrą pergalę iš eilės – 121:107.

Gruodžio 28-oji. Pergalingas D. Sabonio metimas į „Celtics“ krepšį

Prabėgus vos dienai nuo rezultatviausių D. Sabonio karjeros rungtynių, lietuvis vėl garsiai pranešė apie save. Dvikovoje su Bostono „Celtics“ klubu D. Sabonis įmitavo perdavimą komandos draugui ir netrukus pradėjo staigų reidą varžovų krepšio link, kuris pasibagė rezultatyvia ataka su pražanga.

Po šio metimo „Pacers“ išsiveržė į priekį (108:107). Per likusias kiek daugiau nei 8 sekundes „Celtics“ krepšininkai pergalės nebeištraukė.

Rungtynėse D. Sabonis iš viso per 41 minutę surinko 19 taškų (6/14 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 1/3 baudų), atkovojo 10 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Pernai 16 metų trukusį prakeiksmą pagaliau nutraukę ir į NBA atkrintamąsias sugrįžę Sakramento „Kings“ krepšininkai tą patį gali pakartoti ir šiemet, tačiau tokioms
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
Detroito "Pistons" komanda 2023-2024 metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną baigė kaip blogiausia lygo komanda.14 pergalių ir 68 pralaimėjimai, taip pat net 28 nesėkmių
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė
Po Sabonio ir Foxo klaidų "Kings" apmaudžiai paleido pergalę ir dar labiau komplikavo savo situaciją (rezultatai)
Po Sabonio ir Foxo klaidų "Kings" apmaudžiai paleido pergalę ir dar labiau komplikavo savo situaciją (rezultatai)
Domantas Sabonis surengė fantastišką pasirodymą, liko per plauką nuo trigubo dublio, tačiau Sakramento „Kings“ po dramatiškos kovos paskutinę minutę 107:108 (27:22, 27:23,
Valančiūnas su "Pelicans" nuginklavo "Warriors" (rezultatai)
Valančiūnas su "Pelicans" nuginklavo "Warriors" (rezultatai)
Naujojo Orleano „Pelicans“ su Jonu Valančiūnu penktadienį svečiuose 114:109 (17:26, 45:22, 26:27, 26:34) įveikė „Golden State Warriors“ krepšininkus ir iškovojo
Wembanyama su "Spurs" paskutinę sekundę sensacingai patiesė NBA čempionus
Wembanyama su "Spurs" paskutinę sekundę sensacingai patiesė NBA čempionus
Victoras Wembanyama ir Vakarų konferencijos autsaiderė San Antonijaus „Spurs“ komanda tėškė nelauktą antausį NBA čempionų titulą ginantiems Denverio „Nuggets“ krepšininkams,
Buzelis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje
Buzelis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje
Didžiausias Lietuvos krepšinio talentas Matas Buzelis oficialiai paskelbė dalyvausiantis NBA naujokų biržoje, rašo Krepšinis.lt.Šią informaciją paskelbė ESPN žurnalistas
Lietuvos bokštų akistatoje Sabonis žaidė rezultatyviau, bet pergale džiaugėsi Valančiūnas
Lietuvos bokštų akistatoje Sabonis žaidė rezultatyviau, bet pergale džiaugėsi Valančiūnas
Ketvirtadienį naktį NBA pirmenybėse Sakramento „Kings“ (45-34) namuose priėmė Naujojo Orleano „Pelicans“ (48-32) ir jai nusileido 123:135 (23:34, 35:30, 31:34, 34:37) bei patyrė
33-ejų NBA lyderių veteranas pratęsė sutartį ketveriems metams
33-ejų NBA lyderių veteranas pratęsė sutartį ketveriems metams
Praėjusį rugsėjį po mainų karuselės iš Milvokio 'Bucks" Finikso "Suns", o po kelių dienų – "Celtics" atsidūręs Jrue Holiday Bostone liks ilgam.Nors veteranas
Dviguba nesėkmė: nutrūko rekordinė Sabonio serija, o "Kings" išbarstė 20 taškų persvarą
Dviguba nesėkmė: nutrūko rekordinė Sabonio serija, o "Kings" išbarstė 20 taškų persvarą
Trečią niuksą per ketverias paskutines rungtynes NBA reguliariojo sezono finiše gavo dėl vietos atkrintamosiose besikaunantys Sakramento „Kings“ (45-34) krepšininkai, rašo
"Pelicans" su Valančiūnu skrieja į atkrintamąsias: laimėjo patys ir sulaukė palankių rezultatų
"Pelicans" su Valančiūnu skrieja į atkrintamąsias: laimėjo patys ir sulaukė palankių rezultatų
Naujojo Orleano „Pelicans“ (47-32) krepšininkai net ir be traumuoto vieno komandos lyderių Brandono Ingramo gerina savo pozicijas kovoje dėl tiesioginio bilieto į NBA atkrintamąsias
NBA lygoje – nulis baudų metimų, Giannio trauma ir pusšimtis Edwardso taškų
NBA lygoje – nulis baudų metimų, Giannio trauma ir pusšimtis Edwardso taškų
Keistas, bet išskirtines rungtynes NBA istorijoje sužaidė Rytų konferencijos lyderiai, rašo Krepšinis.lt.Antri žengiantys Milvokio „Bucks“ (48-31) namuose 104:91 (37:21,
Sabonis atskleidė, kad ispanai norėjo matyti jį savo rinktinėje, bet kalbas griežtai nukirto tėvas
Sabonis atskleidė, kad ispanai norėjo matyti jį savo rinktinėje, bet kalbas griežtai nukirto tėvas
Nuostabų sezoną NBA lygoje žaidžiantis Domantas Sabonis atskleidė, kad jaunystėje ispanai turėjo vilčių jį prisikviesti į savo šalies rinktinę, tačiau bet kokias jų viltis griežtai
Puikią gynybą demonstravę "Kings" su įspūdingu Saboniu nepaliko vilčių "Nets" (rezultatai)
Puikią gynybą demonstravę "Kings" su įspūdingu Saboniu nepaliko vilčių "Nets" (rezultatai)
NBA čempionate arti trigubo dviženklio liko Domanatas Sabonis, o jo atstovaujama Sakramento „Kings“ (45-33) svečiuose 107:77 (29:19, 36:21, 13:24, 29:13) susitvarkė su Bruklino „Nets“
Pergalingame "Pelicans" mače Valančiūno paslaugų beveik neprireikė
Pergalingame "Pelicans" mače Valančiūno paslaugų beveik neprireikė
NBA pirmenybėse Naujojo Orleano „Pelicans“ (46/32) svečiuose 113:105 (19:26, 37:24, 34:33, 23:22) pranoko Finikso „Suns“ ekipą ir nutraukė 4 nesėkmių seriją, rašo
Nepalanki "Lakers" pergalė žemyn nustūmė Sabonį ir "Kings", "Nuggets" sugrįžo į viršūnę
Nepalanki "Lakers" pergalė žemyn nustūmė Sabonį ir "Kings", "Nuggets" sugrįžo į viršūnę
Los Andželo „Lakers“ (45-33) iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės ir Vakarų konferencijoje žemyn nustūmė Domanto Sabonio atstovaujamą Sakramento „Kings“ (44-33),
"Kings" su Saboniu prieš NBA lyderius krito po aukštaūgio metimo (konkurentai skynė pergales)
"Kings" su Saboniu prieš NBA lyderius krito po aukštaūgio metimo (konkurentai skynė pergales)
Skaudų pralaimėjimą išvykoje patyrė Domanto Sabonio atstovaujamas Sakramento „Kings“ (44-33). Lietuvio ekipa 100:101 (15:27, 35:27, 22:30, 28:17) nusileido Bostono „Celtics“
Ties trigubo dublio riba rungtyniavusio Valančiūno ekipa krito prieš autsaiderį
Ties trigubo dublio riba rungtyniavusio Valančiūno ekipa krito prieš autsaiderį
Jonas Valančiūnas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, bet Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-32) 109:111 (27:18, 34:33, 25:35, 23:25) nusileido San Antonijaus „Spurs“ (19-58),
Pralaimėję "Karaliai" tolsta nuo tiesioginio bilieto į atkrintamąsias (rezultatai)
Pralaimėję "Karaliai" tolsta nuo tiesioginio bilieto į atkrintamąsias (rezultatai)
NBA pirmenybėse Sakramento „Kings“ (44/32) svečiuose 109:120 (35:20, 25:32, 27:35, 22:33) nusileido Niujorko „Knicks“ ekipai (45/31) ir turnyro lentelėje smuktelėjo į 8-ą
Smūgis "Knicks" ambicijoms: klubo žvaigždės sezonas baigtas
Smūgis "Knicks" ambicijoms: klubo žvaigždės sezonas baigtas
Niujorko „Knicks“ (44-31) pasiekė prastos žinios – komandos žvaigždei Juliusui Randle’ui prireiks peties operacijos, kuri pabaigs puolėjo sezoną, rašo Krepšinis.lt.29-erių
Namuose kritę "Pelikanai" suteikė progą juos aplenkti būriui varžovų (rezultatai)
Namuose kritę "Pelikanai" suteikė progą juos aplenkti būriui varžovų (rezultatai)
NBA čempionate Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-31) trečiadienį naktį namų arenoje 108:117 (26:24, 29:34, 21:33, 32:26) neprilygo Orlando „Magic“ kompanijai (45-31), rašo
Laimėję "Lakers" didina įtampą Vakaruose, rekordus gerinęs "Pistons" atsarginis suvertė 50 taškų
Laimėję "Lakers" didina įtampą Vakaruose, rekordus gerinęs "Pistons" atsarginis suvertė 50 taškų
NBA pirmeybėse Los Andželo „Lakers“ (44-33) svečiuose 125:120 (39:29, 28:31, 34:26, 24:34) pranoko Vašingtono „Wizards“ (15-62) bei Vakarų diviziono turnyro lentelėje
Įspūdingai žaidęs Sabonis svariai prisidėjo prie svarbios pergalės
Įspūdingai žaidęs Sabonis svariai prisidėjo prie svarbios pergalės
NBA čempionate svarbią pergalę pasiekė Sakramento „Kings“ (44-31), kuri namuose 109:95 (24:24, 32:27, 35:19, 18:25) pranoko Los Andželo „Clippers“ (47-28). Prie jos ypač svariai
Dončičiaus trigubas dviženklis neišgelbėjo "Mavericks" San Fransiske (rezultatai)
Dončičiaus trigubas dviženklis neišgelbėjo "Mavericks" San Fransiske (rezultatai)
NBA čempionate pirmadienio naktį Luka Dončičius fiksavo trigubą dviženklį, tačiau tai neišgelbėjo „Mavericks“ (45-30) pajėgų „Golden State Warriors“ arenoje: čia

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime