Naujienos kraunasi...

Net ir pralaimėjęs Šaras sulaukė plojimų: mane iš čia ištraukti bus labai sunku

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.


Kauno „Žalgiriui“ nepavyko sukurti dar vieno stebuklo. Stambule perėmę ketvirtfinalio serijos namų aikštės pranašumą, kauniečiai savų sirgalių akivaizdoje nesugebėjo dar sykį paneigti prognozes ir krito prieš Stambulo „Fenerbahče“ ekipą 1-3.

Šįsyk Lietuvos ir Turkijos čempionai susirėmė nebe gynyba, o puolimu paremtame mūšyje. Jei ankstesniame mače abi komandos kartu sudėjus pelnė vos 123 taškus, tai šįsyk jų buvo net 179 – „Fenerbahče“ rungtynėse pataikė net 15/22 tritaškių ir triumfavo 99:80.

Būtent gynybą ir taktinių detalių neišpildymą po rungtynių labiausiai akcentavo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, sulaukęs plojimų tiek iš sirgalių, tiek iš spaudos konferencijų kambaryje susirinkusių žiniasklaidos atstovų.

„Sveikinu „Fenerbahče“. Jie šioje serijoje buvo geresni, turėjo daugiau tokių rungtynių patirties, – sakė Šaras. – Turėjome šansą seriją padaryti įdomesnę, tačiau surengėme vieną prasčiausių savo pasirodymų gynyboje ir sumokėjome už tai kainą.

Jeigu kalbėti apie visą seriją, kažkiek, aišku, joje „užsikabinome“, bet mano manymu, buvo galima užsikabinti labiau. Neišnaudojome savo šansų trečiose rungtynėse, žaidėme tikrai blogai, ypač puolime. „Fenerbahče“ tose rungtynėse patys nepataikė, tačiau tie patys metimai sugrįžo šiandien.

Tai yra tas vadinamasis vidurkių žaidimas – metimai anksčiau ar vėliau išlįs. Bet jeigu būtume privertę juos daugiau nervintis, tai nebūtų sumetę 15 tritaškių iš 22.

Labai didelė pralaimėjimo dalis tenka man, kadangi pirmose rungtynėse Kaune nesugebėjau žaidėjų įtikinti, kad reikia žaisti kantriau. Visi puolė būti didvyriais. Tą labai akcentavau, bet, ko gero, nepasirinkau teisingų žodžių ir „nepriėjau“ prie žaidėjų. Šiandien buvo gyvybės ir mirties rungtynės, bet vėl „nepriėjau“ prie savo žaidėjų, kadangi varžovams atakuojant tokiais procentais ir žaidžiant tokį fantastišką krepšinį, mes tikrai galime padaryti daugiau nei šešias pražangas per pirmąją rungtynių pusę. Galvodami apie save, prisisaugodami, mes tikrai neturime jokių šansų laimėti prieš „Fenerbahče“, ką ir parodė šios dienos rezultatas.

Serija palieka tokį labai keistą jausmą giliai širdyje. Žinant mūsų situaciją, Eurolygos sezonas mums buvo fantastiškas. Noriu padėkoti sirgaliams už tą didžiulį palaikymą. Žaidėjai tikrai jaučia tai – ir tie „sell-outai“, ir tas visas dėmesys yra labai fainas.

Komanda kovojo iki paskutinio momento, bet tam, kad nueitume iki finalinio ketverto, mums kažko pritrūko. Pagalvosime ir truputį pailsėję kibsime į darbus kovoje dėl Lietuvos krepšinio lygos titulo, kuris mums yra svarbiausias.“

– Ar galima padaryti kažką daugiau, kai varžovai šitaip pataiko?

– Pabrėžiu – šešios pražangos ir 49 praleisti taškai per pirmąją pusę yra absoliutus komandos neparuošimas.

– Vertinant visą seriją ir „Žalgirio“ stiprybes, kaip manote, ką „Fenerbahče“ labiausiai atėmė iš „Žalgirio“ ir ko labiausiai pasigedote?

– Pasigedau daug ko, tačiau žaidžia dvi komandos. Varžovas tikrai geras, tikrai patyręs. Jiems viena pergalė ar vienas pralaimėjimas nėra kažkas tokio. Ko gero, antrų rungtynių pergalė apsuko mums galvas.

– Prieš seriją sakėte, kad ji tiek jus, tiek žaidėjus padarys geresniais. Ar pavyko viską išspausti iš šios serijos?

– Aš jau pasakiau, kad mums nepavyko išspausti visko. Pasakiau, kad kažkiek „nepriėjau“ prie savo žaidėjų – tai yra faktas. Bet faktas ir tai, kad aš per šias dvi savaites tapau geresniu treneriu.

– Sakoma, kad blogiausi periodai parodo tikruosius komandos ir žaidėjų veidus. Kokių naujų dalykų pavyko atrasti savo auklėtinių žaidime?

– Nepavyko man atrasti. Jeigu sąžiningai, aš viską tą žinojau. Ateina nauji žaidėjai, tu renki apie juos informaciją – Grigonis, Walkupas, Thompsonas, Woltersas. Jie – aukščiausio lygio žmonės. Kad jie nenuleis rankų, buvo aišku ir taip. Stengiamės į savo programą kviestis tik tokius žmones. Tikrai labai smagu, kad jie stengiasi ir eina, bet šioje serijoje man truputį gaila.

Sakau, kartais sunku. Tie tritaškiai tikrai žudo. Bet tos šešios pražangos yra tikrai neatleistina. Šnekėjau su asistentais, sakau, kad esu vyriausiuoju treneriu trejus su puse metų. Mes kiekvieną savaitę mažiausiai vieną kartą darome pratimą, skirtą atlikti pražangas. Trejus su puse metų. Gal pratimą reikia keisti?

– Prieš metus, patekęs į finalo ketvertą, teigėte, kad praėjus metams šį jūsų nuopelną visi gali pamiršti ir imti maišyti jus su žemėmis. Visgi tie metai praėjo ir jūs vis dar esate mylimas ir palaikomas. Kiek jums džiugu tai matyti?

– Žiauriai faina. Žinau, kur esu, dėl to visą laiką pabrėžiu, kad mane iš čia ištraukti bus labai sunku. Reikės išspirti mane pro duris abiem kojomis, nebent bus kažkas tokio labai įspūdingo. Trenerio gyvenimas yra tikrai nelengvas ir aš tą per labai trumpą laiką jau supratau. Man, kaip jaunam treneriui, yra labai svarbus žmonių palaikymas.

Pirmiausia, aš šneku ne apie sirgalius, kurie nežino mūsų kasdienybės. Aš žinau, kas yra mano generalinis direktorius, treneriai, gydytojai. Jie visi man yra artimi žmonės. Aš po pralaimėjimų neateinu su didžiule šypsena, bet įprastai ateinu gerai nusiteikęs.

Sugrįžtame prie to, kad viską daro organizaciją. Treneris yra organizacijos dalis, o per šias dvi savaites žaidėme prieš kitą didelę organizaciją, kurios treneris toks šiaip sau, bet gerai (juokiasi). Žaidėjai nuostabūs. Aš jaučiau, kad galime sukurti dar vieną stebuklą.

– Kaip jums atrodo – kaip šiems nuostabiems žaidėjams ir šiaip sau treneriui seksis finalo ketverte?

– Sunku pasakyti. Jeigu „Fenerbahče“ atvažiuos į finalo ketvertą sveiki šimtu procentų, kas vėlgi buvo dar vienas faktorius, nes ir Vesely man neatrodė visiškai sveikas, ir Kaliničius iškrito, kuris jiems yra galbūt svarbiausias žaidėjas, dėl to, ką jis daro ir kiek skylių uždengia, ir ateis su žaidėjais, išsigydžiusiais traumas ir puikios formos, tai... Nors man sunku suprasti. Vakar galvojau, kad viena komanda laimės, o ji pralaimėjo 40 taškų skirtumu („Barcelona“ namie 68:102 nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ – Alfa.lt). 

– Ką naujo per šią seriją sužinojote apie Željko Obradovičių?

– Nieko. Željko nieko nekeitė, prisitaikė prie įvairių situacijų. Vėlgi, aš pabrėžiu. Manęs visiškai nejaudina, ką paruošia Obradovičius. Didesnė yra tai, ką jis daro tuos pirmus devynis sezono mėnesius. Tą patį ir mes bandome daryti, bet sunku kažką padaryti. Kokie įgūdžiai yra komandos, kokie pamatai sustatyti. Nors šiandien bandėme prisitaikyti ir kaitaliojome gynybos sistemas.

Mes paprasčiausiai nesugebame padaryti pražangų. Nesuprantame, prieš ką mes ginamės. Didžiausia pamoka man, kaip treneriui, šiame sezone yra nepanikuoti ir nieko nekeisti. Yra kažkokios detalės, bet jeigu po kai kurių pralaimėjimų pradėsi abejoti savo sistema ir daromu darbu, tai iš viso neturėsi jokios sistemos.

Šiame sezone ko daugiausiai išmokau, tai eiti savo keliu ir nekreipti dėmesio į tai, kas darosi aplinkui, nes niekas negali suprasti, kas darosi viduje, jeigu nesi viduje. 

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
Mažeikiškio Antetokounmpo pokalbiai su teisėju, treneriu ir komandos draugais
„Betsafe-LKL TV“ dėmesio sulaukė Mažeikių „M Basket Delamode“ žaidėjas Alexas Antetokounmpo.Jauniausias iš brolių Antetokounmpo, rungtynių metu naudojo sportininkams
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalio etapo tvarkaraštį, kuriame aiškūs visi rungtynių laikai, jeigu porose užtektų keturių mačų, rašo Krepšinis.lt.Atkrintamosiose netrūks
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) būstinėje ketvirtadienį susirinkę šalies jaunimo rinktinių treneriai pristatė savo pasirengimo ateinančios vasaros pirmenybėms planus ir pasidalino
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
Lietuvos moterų krepšinio žvaigždė Justė Jocytė ateinantį sezoną gali pradėti naujoje komandoje, praneša Prancūzijos žiniasklaida.Skelbiama, kad Vilerbano ASVEL mažins biudžetus
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Paulius Murauskas nusprendė pakeisti universitetą po neitin sėkmingo pirmojo sezono NCAA. 20-metis antrąjį sezoną suvienys jėgas su Augustu Marčiulioniu, rašo Krepšinis.lt.P. Murauskas
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
Jasikevičiaus kariauna įspūdingai nutraukė nesėkmių seriją
Jasikevičiaus kariauna įspūdingai nutraukė nesėkmių seriją
Stambulo "Fenerbahče" (22-5) nesėkmių seriją nutraukė iškovojant triuškinančią pergalę Turkijos pirmenybėse.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo aikštėje
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio federacijoje vyko susirinkimas, kuriame dalyvavo visų Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneriai. Susirinkimo metu treneriai pristatė rinktinių pasiruošimo
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
Reguliariajame NBA sezone Rytuose 9-ą vietą užėmęs Čikagos „Bulls“ klubas namuose pergalingai pradėjo įkrintamąsias varžybas: 131:116 (40:22, 33:45, 37:25, 21:24) pranoko Atlantos
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Žeminančiu pralaimėjimu Eurolygos sezoną užbaigusią Belgrado „Crveną Zvezdą“ atsivijo papildomi nemalonumai, rašo Krepšinis.lt.Po Stambulo vykusių rungtynių tarp „Anadolu
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Devintą vietą NBA Vakarų konferencijoje užėmę Sakramento „Kings“ vyrai antrą sezoną iš eilės veržiasi į atkrintamąsias, rašo Krepšinis.lt.Mike'o Browno
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Bolonijos "Virtus" Eurolygos įkrintamosiose varžybose netikėtai eliminavo dvikovos favoritu laikytą Stambulo "Anadolu Efes" klubą.Lucos Banchi auklėtiniai Turkijoje po atkaklios
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Solidaus Tado Sedekerskio žaidimo nepakako Vitorijos "Baskonia" pergalei Eurolygos įkrintamųjų varžybų pirmajame mače.Duško Ivanovičiaus auklėtiniai išvykoje 85:113 (15:28,
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
Vilniaus "Rytą" FIBA Čempionų lygos įkrintamosiose varžybose eliminavęs Atėnų "Peristeri" klubas prasibrovė į finalo ketverto varžybas.Vassilio Spanoulio auklėtiniai Vokietijoje
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Italijos vyrų krepšinio rinktinė olimpiniame atrankos turnyre gali verstis be ryškiausios savo žvaigždės Simone Fontecchio. Italai – potencialūs Lietuvos varžovai dėl bilieto
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
Roko Jokubaičio atstovaujama Barselonos "Barcelona" pratęs sutartį su šį sezoną Europoje debiutavusiu Jabari Parkeriu, praneša Ispanijos žiniasklaida.Amerikietį 2014-ųjų
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug, rašo Krepšinis.lt.Pirmadienį
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime