Naujienos kraunasi...

P.Motiejūnas apie vėl nurašomą "Žalgirį": gerai, tegul jie taip galvoja

P.Motiejūnas apie vėl nurašomą "Žalgirį": gerai, tegul jie taip galvoja
Kauno „Žalgiris“ paruošė žiemai savo roges: beveik visi vasaros darbai jau yra atlikti ir komandos branduolys surinktas. Taip tikina dvejus metus iš eilės geriausiu Eurolygos kluvo vadovu pripažintas Paulius Motiejūnas.

Jo teigimu, dėl 90 procentų sudėties jau apsispręsta, o ir tas likutis nežinomųjų susijęs su tuo, kad dar tariamasi dėl kai kurių jaunųjų krepšininkų – juos skolinti, perleisti dubleriams ar pasilikti.

Pastaruosius dvejus metus Europą stebinę žaliai-balti šį tarpsezonį prarado net šešis savo vėliavnešius – Leo Westermanną, Nate'ą Woltersą, Aaroną White'ą, Deoną Thompsoną, Antaną Kavaliauską ir Brandoną Daviesą, tad buvo priversti pakeisti kone pusę savo sudėties: įsigyti Lukas Lekavičius, Alexas Perezas, Nigelis Hayesas, Jockas Landale'as, Zachas LeDay'us ir Martinas Gebenas.

Nors tiek pats P. Motiejūnas, tiek trenerio poste liekantis Šarūnas Jasikevičius vasarą keliauja, jie nuolat palaiko ryšį ir praktiškai kas dieną kalbasi apie artėjantį sezoną. Du svarbiausi „Žalgirio“ pergalių architektai ypač aktyviai derino naujokų pavardes, kai teko staigiai kamšyti spragas išvykus net penkiems legionieriams.

Ar juos tenkina tai, ką komandai pavyko nuveikti vasaros rinkoje? Kodėl šis tarpsezonis buvo toks dramatiškas? Kiek žalgiriečių pasiruošimo planus jaukia artėjantis pasaulio čempionatas ir tai, kad jame gali dalyvauti net šeši jų žaidėjai? Kaip vertinti tai, kad lažybų bendrovės ir ekspertai vėl nurašo „Žalgirį“ ir jo šansus patekti į atkrintamąsias? Kokie yra klubo tikslai? Ir kaip jis reaguoja į milijonų vertus įspūdingus Eurolygos grandų pirkinius?

Apie visa tai – pokalbis su DELFI TV studijoje apsilankiusiu „Žalgirio“ klubo generaliniu direktoriumi Pauliumi Motiejūnu.

– Iki pasaulio čempionato pradžios liko lygiai mėnuo, kiek daugiau – iki pirmųjų „Žalgirio“ draugiškų rungtynių Estijoje. Ar jau atlikti visi vasaros namų darbai ir ramiai laukiate rudens gėrybių? Kitaip tariant, ar tai, ką šiuo metu turite, yra galutinė sudėtis?

– Tas komplektacijos klausimas užbaigtas gal 90 procentų: dar kažkas dėl dublerių ir skolinimo liko, bet pagrindas jau tikrai suformuotas. Lieka daugiau mažiau rėmėjų klausimai ir visi kiti dalykai. Darbų dar yra, pasiruošimas vyksta.

– Bet DELFI skaitytojai nelabai tiki, kad sezono eigoje nebesistiprinsite. Yra nemažai praėjusių metų pavyzdžių: Beno Udrichas, Deonas Thompsonas, Derrickas Waltonas – visi jie atvyko jau prasidėjus kovoms. Galbūt neatmetate tokio scenarijaus ir šiemet?

– Visą laiką galvojame, kad taip nebus. Ir anksčiau atrodė, kad tikrai nieko nereikės. Mes norime, kad nuo sezono pradžios žaidėjai tobulėtų. O jeigu bus traumų ar reikės pastiprinimo, tada žiūrėsime variantus.

– Yra posakis, kad karai laimimi ne mūšio lauke, o dieną prieš, kai atliekami pasiruošimo darbai ir pasirenkama taktika. Esate patenkintas tuo, ką klubui pavyko nuveikti šią vasarą? Ar net šeši naujokai – ne per daug?

– Mes visada kartojame, kad norisi, jog liktų tie žaidėjai, bet tuo pačiu suprantame savo finansines galimybes ir tai, kaip mes pasirašome tuos žaidėjus – su tikslu, kad jie paaugtų ir eitų į priekį. Tai normalu, kad ta kaita vyksta. Realiai kasmet mūsų sudėtis atsinaujina šešiais-septyniais žaidėjais. Toks mūsų braižas, kurio nepakeisime.

Komplektacija, žinoma, esame patenkinti ir laimingi. Džiaugiamės, ką pavyko surinkti, o ar gerai pataikėme, parodys laikas.

– O kaip su trenerių štabu – ar nebus naujokų ten? Oficialiaus pranešimo apie Šaro likimą prie komandos vairo dar kaip ir nesulaukėme, kodėl?

– Naujokų ten nebus, dirbs tas pats štabas. Nauja Š. Jasikevičiaus sutartis jau įsigaliojo. Iš mūsų pusės, supraskite, labai keista būtų vėl pranešti, kad viskas įsigaliojo, nes tą sutartį esame pasirašę dar pernai. Dabar mes gi nieko naujo nesirašėme – jis tiesiog lieka. Taip, mes taip pat girdime įvairius gandus, skaitome juos. Bet nematome būtinybės vėl pranešti apie galiojančią sutartį. Laukiame Šaro prisijungiančio prie komandos ir važiuosime toliau.

– Kurio žaidėjo praradimas buvo skaudžiausias? Jei B. Daviesą ir A. White'ą išlaikyti „Žalgiryje“ buvo nerealu, tai išsiskirti su L. Westermannu turbūt skaudu?

– Nenoriu sakyti, kad skaudu, bet taip, netikėta. Žinojome, kad yra tokia galimybė, bet negalvojome, kad taip įvyks, tačiau nesitikėjome ir to, jog sutartį jam pasiūlys tokia stipri komanda. Tai buvo netikėta, bet pakankamai greitai radome, kuo jį pakeisti.

„Fenerio“ pasiūlymas nebuvo baisiai finansiškai geresnis, bet Leo yra toks žmogus, kuris nori laimėti Eurolygos titulą, kaip ir tada, kai išėjo į CSKA. Žiūrint procentaliai „Fenerbahče“ tikrai turi daugiau šansų laimėti nei mes, todėl taip ir vertiname jo pasirinkimą. Palinkėjome jam sėkmės ir padėkojome už darbą.

– Vienas daugiausiai abejonių keliančių naujųjų „Žalgirio“ pirkinių – Alexas Perezas. Meksikietis pernai atstovavo turkų vidutiniokui „Banvit“ klubui, o prieš tai Rygos VEF. Jis ir bus pagrindinis įžaidėjas ar visgi Lukas Lekavičius?

– Reikia trenerio klausti, jis dėlios visus žaidybinius planus. Bet Alexas buvo stebimas, žinojome jį. Žiūrėdami į savo galimybes ir į tai, kad Europoje yra įžaidėjų trūkumas, jį ir paėmėme. Tikime juo, matome didelę perspektyvą. Žiūrėsime, kaip jam seksis.

– Žiniasklaidoje sklando informacija apie galimas kito naujoko – australo J. Landale'o, itin besiveržiančio į NBA – derybas dėl sutarties su „Žalgiriu“ nutraukimo. Čia – gandai ar reali grėsmė?

– Ne, ne. Šiandien susirašėme ir jis tikrai atvažiuoja pas mus. Pats laukia, kada prisijungs. Čia yra daugiau iš piršto laužtos kažkokios naujienos, kurios eskaluojamos išorėje, nors klubo viduje tvyro ramybė.

Jeigu jis per metus pas mus paaugs tiek, kad galėtų žaisti NBA, mes tik džiaugtumėmės ir mums tai būtų puikus įvertinimas. Jo sutartis yra „1+1“, tai jis tokią galimybę turės.

– Pasaulio čempionate Kinijoje gali grumtis ne tik J. Landale'as, bet ir penki „Žalgirio“ lietuviai – L. Lekavičius, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas bei M. Gebenas. Ar tai paneigia mitą, kad „Žalgiris“ linkęs žiūrėti tik į save ir nelabai nori leisti saviškių į rinktinę?

– Čia yra rinktinė. Kai ji nesidubliuoja su mūsų rungtynėmis, niekada nebūna klausimo, ar mes leisime, ar ne.

Pavyzdžiui, Pauliui Jankūnui reikia pajausti malonumą žaisti, nes pasibaigusį sezoną jam nedaug jo buvo dėl tų traumų ir reabilitiacijų. Manome, kad jei jis bus su rinktine ir gyvens tuo žaidimo ritmu, jis vėl pajaus malonumą, atpalaiduos galvą ir bus tiek jam, tiek mums geriau. Nes grįžus iš čempionato jo „Žalgiriui“ tikrai labai reikės.

Aišku, galiu atvirai pasakyti, kad tai jaukia mūsų pasiruošimo planus. Jeigu nebus penkių lietuvių ir Jocko, mums trūks pusės komandos. Faktas, kad tai kenkia, nes mes rugpjūčio pabaigoje pradedame sportuoti. Bet suprantame žaidėjus, tai yra duoklė šaliai ir visi prie to taikysimės.


– Rinktinėje nebus Antano Kavaliausko, kuris baigė krepšininko karjerą. Galbūt jis liks „Žalgirio“ sistemoje ir padės savo žiniomis?

– Kol kas apie tai nekalbėjome. Sakiau jam, kad jis pailsėtų, o tada šnekėsime. Labai norėtųsi, kad tas ryšys su juo liktų, net jeigu jis ir bus JAV. Jis turi labai daug žinių, kurios mums praverstų.

– Rinktinės kandidatas M. Gebenas yra įtrauktas į „Žalgirio“ sudėtį Eurolygos kovoms. Ar tai reiškia, kad jis užims Lauryno Biručio vietą, o šį skolinsite?

– Lauryno vietos jis neužims, bet matome jį savo sudėtyje. O dėl Lauryno klausimas, kaip jam seksis reabilitacija, bet jis turi savo vietą, norime, kad jis būtų su mumis. Matysime, kaip jam seksis pasiruošti sezonui.

– Pernai lietuviai „Žalgiriui“ Eurolygoje pelnė mažiau nei pusę komandos taškų – 40,4 proc. Nors tai – antras aukščiausias rezultatas Eurolygoje pagal vietinių žaidėjų indėlį po Atėnų „Panathinaikos“ (46,5 proc.), bet žemiausias Kaune per 11 metų. Jus tai tenkina? Ir kaip reaguojate į tokias Eurolygos tendencijas, kaip kad Vitorijos „Baskonia“ gretose nėra nė vieno ispano?

– Nelabai į tai žiūrime. Pirmą kartą iš jūsų girdžiu tuos skaičius. Vėlgi P. Jankūno ilgai nebuvo praėjusį sezoną, gal tai atsiliepė, automatiškai krito tie procentai.

Mums svarbu, kad lietuviai yra vieni komandos lyderių. Kaip mes sakome, tikrai turime tą lietuvišką stuburą – M. Grigonis, E. Ulanovas, P. Jankūnas, A. Milaknis, L. Lekavičius, aplink kurį klijuojame užsieniečius. Tai yra svarbiausia. Ne viską lemia taškai. Mikroklimatas ir mentalitetas yra esmė. Norime auginti savo žaidėjus, dėl to darome daug investicijų į jaunimą. Daug maloniau, kai savi žaidžia, o nėra tik suolo šildytojai, kai visi pagrindiniai – legionieriai. „Žalgiris“ – lietuviška komanda, norime tokia ir likti.

– Ši vasara Europos krepšinyje – beprotiška. Eurolygos grandai švaistosi tokiais milijonais, kad nukonkuruoja net NBA klubus. Štai Čikagos „Bulls“ klubas siūlė 45 mln. sutartį Nikolai Mirotičiui, bet šis pasirinko „Barceloną“. Nesnaudžia ir CSKA, PAO, „Fener“, „Armani“, „Maccabi“, „Chimki“ ir net „Zenit“, kuris įsigijo Gustavo Ayoną. Ar „Žalgirio“ nebaugina tokia nežmoniška konkurencija? Kaip aiškintumėte tai, kas vyksta?

– Ta konkurencija visada yra. Kai pažiūri į biudžetus, tai... Bet nebaugina, mes eisime, kovosime kiekvienose rungtynėse. Patinka, kad iš NBA grįžta žmonės, tai į gera Europos krepšiniui. Tačiau tai nereiškia, kad mes sakysime, jog jūs esate tokie geri ir eikite, meskite mums, o mes tik nusifotografuosime kartu. Kuo daugiau NBA žaidėjų pas varžovus bus, tuo mes turime būti piktesni ir norėti užimti jų vietą.

Sunku pasakyti, kodėl būtent šiemet tok proveržis Europos rinkoje. Šiaip Eurolygoje priimami tokie sprendimai, kad mažintų savininkų indėlį į klubus (nuo 65 iki 40 proc. – Krepšinis.lt), o visi patys bandytų uždirbti pinigus.

Bet šią vasarą buvo tokių pasirašymų, kad visi stebėjomės. Ir N. Mirotičius, ir tas pats G. Ayonas į „Zenit“ – kažkaip labai keistai. Nežinau visų niuansų, bet matome, kad klubai eina ta kryptimi, kai imami garsūs vardai, lyderiai, aplink kuriuos būti klijuojami kiti žaidėjai. O mes vis tiek lietuvišku mentalitetu ir kovingumu bandysime juos kažkaip įveikti.

– Ekspertai ir lažybų kontoros „Žalgiriui“ Eurolygoje trečius metus iš eilės nežada nieko gero – 12-13 vietą. Bet gal jums net geriau, kad jus nuolat nuvertina ir taip tik dar labiau motyvuoja paneigti tas prognozes?

– Iš tikrųjų nekreipiame dėmesio į tai. Gerai, tegul jie taip galvoja. Stengsimės, kad būtų geriau.

– Koks jūsų požiūris į tai, kad Pirėjo „Olympiakos“ pagrindinė sudėtis, panašu, žais tik Eurolygoje. Ar tokia neišvengiama ir „Žalgirio ateitis?

– Nežinau, kol kas nesitiki kažkaip. Manau, kad dar kažkas galbūt pasikeis ir priims juos į tą pirmą lygą. Jeigu ne, bus labai keista, bet matysime. Jei atsimenate, ir „Maccabi“ kalbėjo, kad vietiniame čempionate versis tik antra sudėtimi, bet galiausiai to nebuvo.

O mes žiūrėsime, kaip darys visi klubai. Šimtu procentų prioritetas vis tiek bus Eurolyga. Bet palikti nacionalinį čempionatą būtų gaila, nes mes norime, kad visa Lietuva žinotų, jog pas juos atvažiuos „Žalgiris“. Mums tai svarbu. Tačiau jeigu Eurolyga padarys tokias sąlygas, kad turėsime rinktis tą ar tą, tikrai rinksimės ją. Kiek kalbame su kitais klubais, dar neatrodo, kad čia dienų klausimas ir kad tas sprendimas būtų greitai.

– LKL čempionate, be jūsų, dar yra ir tokia ekipa kaip „Prienai“ – daug kam kirba klausimas, ar jie netaps „Žalgirio“ dubleriais? Nes jų gretas jau papildė Lukas Uleckas, Arnas Velička ir treneris Mantas Šernius?

– Ką reiškia „Žalgirio“ dubleriai? Tai – visai kita įmonė, akcininkai ir žmonės. Taip, mes norime rasti tokią vietą savo jaunimui, kurioje jie galėtų žaisti kartu ir tobulėti. Apie tai ne kartą esame kalbėję. Bet „Prienai“ – tai ne dubleriai. Tiesiog labai smagu, kad kažkas sutiko pabandyti jaunimo pagrindu daryti komandą ir negalvoti apie vienadienius tikslus, o siekti ilgalaikio rezultato – galbūt kažkam išauginti žaidėjus.

– Ar dabar jau galite pasakyti, kad kito sezono biudžetas nebus bent jau mažesnis nei pernykščio? Ir kada jį pristatysite?

– Taip, planuojame panašų kaip pernai, bet namų darbų yra daug. Dar reikia apvažiuoti daug rėmėjų, daug ką surinkti. Su abonementais viskas klostosi sėkmingai, o toliau reikia įtraukti privalų verslą. O viską sudėliosime, kaip sekėsi ir kas laukia, bei paviešinsime rugsėjį.

– Vos per mėnesį nuo prekybos naujais abonementais pradžios „Žalgirio“ sirgaliai jų iššlavė daugiau nei 6000. Ar tai viršijo jūsų lūkesčius ir kiek „sold out“ arenų tikitės šį sezoną?

– Šiek tiek viršijo, buvo tikrai didelė paklausa. Esame be galo dėkingi fanams, kad rodo tokį susidomėjimą ir palaikymą, o tai įpareigoja ir įkvepia toliau dirbti. Smagiausia, kai būna vadinamieji „sold out'ai“. Tai jaučia visa komanda. Norime, kad šiemet visus 17 turų jie ir būtų. Jei nors kartą nebus, viskas labai paprasta – vadinasi, galima geriau (šypsosi).

– Atsižvelgiant į tai, kokie pinigai šią vasarą yra mokami žaidėjų rinkoje, ar nemanote, kad ir pati Eurolyga turėtų padidinti savo prizinį fondą? Dabar už pergalę reguliariojo sezono rungtynėse skiriami 37 tūkst., už pergalę atkrintamosiose – 70 tūkst., o už finalo laimėjimą – 1 mln. eurų.

– Norisi, mes kalbame ir tikėkimės, kad kažkada pavyks tai padaryti. Eurolyga irgi dirba, ieško rėmėjų. Yra televizinių teisių sutartis, kuri su MTG galioja dar ilgai. Šiemet šiek tiek tas bendras turnyro fondas auga, bet kadangi prisijungia dvi komandos, to nesijaučia sumose, numatytose už pergales.

Visas pokalbis su P. Motiejūnu – ČIA.

Primename, kad „Žalgiris“ praėjusį sezoną Eurolygoje finišavo aštuntas (15/15), o užpraėjusį – šeštas (18/12), bet vėliau pateko net į Finalo ketvertą.

Prieš nė vieną iš tų sezonų žalgiriečiams nebuvo prognozuojama vieta atkrintamosiose. Ji nežadama ir šiemet: pasaulio lažybų kontoros Kauno klubui projektuoja maždaug 12 poziciją, o jo šansai tapti turnyro čempionais siekia 2 procentus.

2019-2020 metų Eurolygoje, kuri startuos spalio pradžioje, kovos nebe 16, o 18 komandų, tad reguliarųjį sezoną iš viso sudarys 34 turai (buvo 30 – Krepšinis.lt).

Kauniečiai net ketverias iš pirmų penkerių rungtynių žais savo arenoje ir, skirtingai nei pernai bei užpernai, finišuos taip pat žaisdami Kaune – čia priešpaskutiniame ture jie kovos su Maskvos CSKA, o paskutiniame grumsis su Miuncheno „Bayern“.

Visas „Žalgirio“ tvarkaraštis Eurolygos reguliariajame sezone:

pirmas ratas

1 turas: spalio 4 d. 20 val. „Žalgiris“ – „Baskonia“

2 turas: spalio 11 d. 21:45 „Armani“ – „Žalgiris“

3 turas: spalio 17 d. 20 val. „Žalgiris“ – „Real“

4 turas: spalio 25 d. „Žalgiris“ – ASVEL

5 turas: spalio 30 d. „Žalgiris“ – „Zenit“

6 turas: lapkričio 1 d. 20:45 „Fenerbahče“ – „Žalgiris“

7 turas: lapkričio 8 d. 21 val. „Žalgiris“ – „Barcelona“

8 turas: lapkričio 15 d. 21:30 „Olympiakos“ – „Žalgiris“

9 turas: lapkričio 19 d. „Žalgiris“ – „Panathinaikos“

10 turas: lapkričio 21 d. 20 val. „Žalgiris“ – „Crvena Zvezda“

11 turas: lapkričio 28 d. 21 val. ALBA – „Žalgiris“

12 turas: gruodžio 5 d. 20 val. CSKA – „Žalgiris“

13 turas: gruodžio 13 d. 20 val. „Žalgiris“ – „Valencia“

14 turas: gruodžio 17 d. 20 val. „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“

15 turas: gruodžio 20 d. 20 val. „Chimki“ – „Žalgiris“

16 turas: gruodžio 27 d. 21:30 „Bayern“ – „Žalgiris“

17 turas: sausio 2 d. „Žalgiris“ – „Maccabi“

antras ratas

18 turas: sausio 9 d. 22 val. „Real“ – „Žalgiris“

19 turas: sausio 15 d. 20 val. „Crvena Zvezda“ – „Žalgiris“

20 turas: sausio 17 d. 21:30 „Panathinaikos“ – „Žalgiris“

21 turas: sausio 24 d. 20 val. „Žalgiris“ – ALBA

22 turas: sausio 30 d. 21:45 ASVEL – „Žalgiris“

23 turas: vasario 4 d. 20 val. „Žalgiris“ – „Olympiakos“

24 turas: vasario 6 d. 20:30 „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“

25 turas: vasario 20 d. 22 val. „Baskonia“ – „Žalgiris“

26 turas: vasario 28 d. 20 val. „Žalgiris“ – „Armani“

27 turas: kovo 3 d. 20 val. „Žalgiris“ – „Chimki“

28 turas: kovo 5 d. 20 val. „Zenit“ – „Žalgiris“

29 turas: kovo 13 d. 22 val. „Barcelona“ – „Žalgiris“

30 turas: kovo 20 d. 22 val. „Valencia“ – „Žalgiris“

31 turas: kovo 24 d. 20 val. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“

32 turas: kovo 26 d. 21:05 „Maccabi“ – „Žalgiris“

33 turas: balandžio 3 d. „Žalgiris“ – CSKA

34 turas: balandžio 10 d. „Žalgiris“ – „Bayern“

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Krivas ir Murauskas pasitraukė iš kovos dėl NCAA titulo
Krivas ir Murauskas pasitraukė iš kovos dėl NCAA titulo
Los Andžele, Kalifornijoje, savo šio sezono žygį NCAA atkrintamosiose varžybose užbaigė dviejų lietuvių atstovaujami Arizonos „Wildcats“, rašo Krepšinis.lt.Arizoniečiai
Į dvigubų dublių pasaulį grįžęs Valančiūnas nuliūdino Giannio komandą
Į dvigubų dublių pasaulį grįžęs Valančiūnas nuliūdino Giannio komandą
Penktoje Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-28) krepšininkai džiaugėsi dar viena pergale NBA lygoje, rašo Krepšinis.lt.Luizianos
Naujų epitetų Sumneriui ir Lekavičiui radęs Trinchieri saviškių šansus tebevertina kukliai
Naujų epitetų Sumneriui ir Lekavičiui radęs Trinchieri saviškių šansus tebevertina kukliai
„Koks vakaras, kokios rungtynės – nė geriausias režisierius nesugalvotų tokios istorijos, juk žaidėme su karščiausia Eurolygos komanda“, – po Kauno „Žalgirio“
Jokubaitis ir Motiejūnas įsirašė svarbias pergales Eurolygoje (Vilerbane – metų metimas?)
Jokubaitis ir Motiejūnas įsirašė svarbias pergales Eurolygoje (Vilerbane – metų metimas?)
„Barcelona“ (21-11) su Roku Jokubaičiu ir „Monaco“ (21-11) su Donatu Motiejūnu iškovojo pergales Eurolygoje ir praktiškai užsitikrino tiesioginę vietą atkrintamosiose,
Belgrade – "Žalgiriui" palankus rezultatas, o "Baskonia" sugėrė turkišką smūgį
Belgrade – "Žalgiriui" palankus rezultatas, o "Baskonia" sugėrė turkišką smūgį
Tiesioginis Kauno „Žalgirio“ (14-18) konkurentas dėl vietos Eurolygos įkrintamosiose – Belgrado „Partizan“ (14-18) sugriuvo lemiamu metu ir paleido svarbią pergalę, tačiau
Karjeros rungtynes sužaidęs žalgirietis atidavė duoklę treneriui ir akcentavo mokymosi procesą
Karjeros rungtynes sužaidęs žalgirietis atidavė duoklę treneriui ir akcentavo mokymosi procesą
Kauno „Žalgirio“ (14-18) viltys patekti į atkrintamąsias – gyvos. Andrea Trinchieri auklėtinai Nemuno saloje 87:73 pranoko tiesioginį oponentą Milano „Olimpia“ (14-18)
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
Kauno „Žalgiris“ (14-18) toliau kabinasi į Eurolygos įkrintamąsias. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnoje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 87:73 (14:17, 21:20, 24:17, 28:19) įveikė
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
Intriguojančios Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) atkrintamųjų kovos nenustoja stebinti komandų sirgalių, o prieš naują etapą garsūs Lietuvos krepšinio žmonės tradiciškai
Įvertino galimus scenarijus: „Žalgiriui“ – vos 2 proc., jog įšoks į Eurolygos Top-10
Įvertino galimus scenarijus: „Žalgiriui“ – vos 2 proc., jog įšoks į Eurolygos Top-10
Kauno „Žalgiris“ turi kukliausias teorines galimybes pakliūti į Eurolygos dešimtuką lyginant su artimiausiais konkurentais, taip pat pretenduojančiais į 9-ą ar 10-ą vietas, leidžiančias
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Naktį iš ketvirtadiienio į penktadienį Filadelfijoje vykusiose NBA rungtynėse tarp vietos „76ers“ (39-34) ir Los Andželo „Clippers“ (45-27) krepšininkų baigėsi
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Penkta pergale iš eilės NBA čempionate džiaugėsi atkrintamųjų traukinį besivejantys Los Andželo „Lakers“ (41-32) vyrai. Jie svečiuose 136:124 (37:36, 32:25, 33:31 34:32) nugalėjo
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Ketvirtadienį Eurolygos 32 ture Kauno „Žalgiris“ (13-18) namuose priims turnyro lentelės kaimynę Milano „Olimpia“ (14-17), kurią žalgiriečiai įveikė pirmame rate, rašo
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Eurolygos reguliariajame sezone bilietų į rungtynes „Žalgirio“ arenoje nebeliko. Sirgaliai pasirūpino, kad ir šios savaitės Kauno „Žalgirio“ krepšininkų susitikimą
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
„Luktelk, luktelk, Evansai, dar sezoną luktelk“. Tokį plakatą į viršų kėlė Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, tačiau šių metų Lietuvos atstovo Eurovizijoje Silvesterio
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
NBA čempionate antradienį naktį Sakramento „Kings“ (42-30) namuose net 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) neprilygo Dalaso „Mavericks“ ekipai (43-29), rašo Krepšinis.lt.Domantas
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
Pirmą profesionalo karjeros sezoną NBA plėtojimosi lygoje baigiantis Matas Buzelis jau po kelių mėnesių išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, o jo galvoje – mintys ne tik apie
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Antradienį ryte Graikijos žiniasklaida paskelbė apie Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso susitarimą. Nors klubas suskubo neigti pasirodžiusią
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Savaitės trukmės treniruočių stovyklai į Lietuvą atvykusios penkios išeivijos lietuvaitės padarė gerą įspūdį Lietuvos rinktinės treneriams ir turi realių šansų kovoti dėl
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
NBA rekordą pagerinęs Domantas Sabonis sulaukė daugybės sveikinimų ir pagyrų, bet pats sako besidžiaugiantis, kad pagaliau ši tema bus baigta, rašo Krepšinis.lt.Praėjusią
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Domantas Sabonis pagerino visų laikų NBA rekordą, o Sakramento „Kings“ (42-29) nutraukė prakeiksmą ir iškovojo ilgai lauktą pergalę, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio ekipa
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa kitam sezonui, rašo Krepšinis.lt.Ši
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Pro šalį iš toli šaudęs, tačiau rezultatyviai žaidęs Matas Buzelis NBA G lygos mače nepadėjo savo atstovaujamai komandai pasidžiaugti reta pergale."G League Ignite"
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
Luka Dončičius surinko trigubą dublį, o slovėno Dalaso „Mavericks“ (42-29) toliau kaunasi dėl tiesioginės vietos NBA atkrintamosiose varžybose, rašo Krepšinis.lt.Dalaso

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime