Naujienos kraunasi...

Pasitraukimo motyvus išdėstęs D.Adomaitis: tiek negatyvo per savo gyvenimą dar neturėjau

Autorius: Alfa.lt.
Pasitraukimo motyvus išdėstęs D.Adomaitis: tiek negatyvo per savo gyvenimą dar neturėjau
Dainius Adomaitis po paskutinių pasaulio čempionato rungtynių patvirtino, kad trauksis iš Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio posto.

Atskleidęs, jog apie šį sprendimą galvojo dar vykdamas į pirmenybes, strategas paaiškino jo motyvus, rašo Alfa.lt.

„Šitas sprendimas buvo priimtas žymiai anksčiau ir komandos viduje buvo pasakyta, kad išsikėlėme tokius tikslus ir su jais važiavome. Buvau komandai pasakęs, kad važiuojame su labai aiškiu tikslu patekti į Tokijo olimpines žaidynes. Buvo toks tikslas, kitas rezultatas netenkina nei manęs kaip trenerio, nei nieko kito. Gaila, kad taip viskas susiklostė. Tinka frazė, kurią pasakiau rūbinėje, kad ne taip viskas turėjo būti. Bet deja, taip yra“, – kalbėjo specialistas.

Jis po paskutinių savo rungtynių prie nacionalinės komandos vairo kalbėjo tiek apie sunkiausią darbą šalyje, tiek apie tai, ko pritrūko iki geresnių pasiekimų Kinijoje.

– Motyvacija tokiose rungtynėse, ko gero, buvo svarbiausias dalykas?

– Norėčiau labai padėkoti žaidėjams už jų požiūrį į šitą žaidimą. Jie parodė, kad myli ir gerbia šį žaidimą. Antras dalykas – sirgaliai. Tai yra žmonės, kurie sukorė tokią kelionę, investavo tiek pinigų, atvažiavo čia ir palaikė. Man kaip treneriui labiausiai gaila dėl jų, kad jie nebegali mūsų daugiau palaikyti. Važiuojame namo, o ir pats pasaulio čempionatas be jų taps liūdnesnis.

– Kokiomis patirtimis jus praturtino buvimas Lietuvos rinktinės treneriu?

– Apie patirtis gal nekalbėkime. Tik labai norėjau padėkoti visiems krepšinio pasaulio žmonėms, treneriams ir visiems kitiems už tą tokį palaikymą. Tai yra kažkas vau. Pasirodo tas krepšinis mums, treneriams, esamiems ir buvusiems žaidėjams, rūpi labiausiai. Ir čia turime susikoncentruoti krepšiniui, kad padarytume tinkamus ėjimus, priimtume tinkamus sprendimus, nes krepšinis yra žaidžiamas dėl sirgalių, visi kiti esame tik įrankiai.

Tai padarykime taip, kad sirgaliai galėtų stebėti geriausius žaidėjus, aukščiausio lygio krepšinį, aukščiausio lygio teisėjus. Čia, manau, visiems didžiausia užduotis po šio čempionato bus tai padaryti. Užtenka kažkokių kvailų ambicijų, reikia sėsti prie vieno stalo ir susitarti, o tada nebus tokių spaudos konferencijų.

– Sirgaliai rungtynių pabaigoje pasiuntė savąją žinutę, skanduodami prieš FIBA nukreiptą skanduotę.

– Šaunuoliai sirgaliai, manau, jie pasakė tai… Kad neprisišnekėčiau, gausiu dar vieną baudą. Jie pasakė, ką galvoja ir kaip jaučiasi. Manau, dauguma taip jaučiasi.

– Ar gavote baudą po spaudos konferencijos?

– Nežinau, ar galiu sakyti, bet taip. Oficialiai buvo atsiųstas raštas, kad buvo gauta bauda už spaudos konferenciją.

– Kokio dydžio ta bauda?

– Norite susimokėti kitą? Jeigu norite, tai aš galiu pasakyti dar daug dalykų (šypsosi). Čia yra blogiausias dalykas mano darbe – jeigu aš galėčiau pasakyti visą teisybę, demokratinėje visuomenėje ir t.t. Nenoriu aš čia, kol dar neaišku viskas iki galo, kalbėti „ant“ emocijų. Bet tikrai ne taip turi būti su krepšiniu.

– Sakoma, kad rinktinės trenerio kėdė yra karščiausia Lietuvoje. Galite per šiuos trejus metus tai patvirtinti?

– Aišku, taip. Manau, tiek negatyvo per savo gyvenimą dar neturėjau. Mano pirmas klausimas, prieš priimant sprendimą, buvo šeimoje. Susisodinau dukras, žmoną, ir paklausiau: „ar jūs pasiruošusios tam? Nes to šūdo bus labai daug. Ar jūs pasiruošusios, kad ir mokykloje jo galite gauti?“ Čia buvo mano pirmas klausimas.

Sugrįžtant atgal, manau, vėl sėstume su šeima ir sprendimas būtų toks pats, nes mano šeima myli tą žaidimą. Dukros užaugo aikštelėje, žmona didesnę dalį pragyveno legionieriaus žmonos karjerą ir krepšinio tribūnose. Ne grožio salonuose. Taip yra.

– Lietuvos krepšinio federacija pradės ieškoti jūsų įpėdinio. Koks tai turi būti žmogus, ką jis turėtų turėti ir ko jam palinkėtumėte?

– Palinkčiau tiktai sėkmės ir storos odos.

– Ar jūsų sprendimas nebeperkalbamas?

– Ne. Aš toks žmogus. Šitas sprendimas buvo priimtas žymiai anksčiau ir komandos viduje buvo pasakyta, kad išsikėlėme tokius tikslus ir su jais važiavome. Buvau komandai pasakęs, kad važiuojame su labai aiškiu tikslu patekti į Tokijo olimpines žaidynes. Buvo toks tikslas, kitas rezultatas netenkina nei manęs kaip trenerio, nei nieko kito. Gaila, kad taip viskas susiklostė. Tinka frazė, kurią pasakiau rūbinėje, kad ne taip viskas turėjo būti. Bet deja, taip yra.

– Paskutinį kartą Lietuvos rinktinė tarp keturių stipriausiųjų buvo 2015 metais. Ko rinktinei dar trūksta, kad sugrįžtų į tą buvusį lygį?

– Manau, labai smulkių detalių. Visas rungtynes lėmė smulkios detalės. Mes labai gerai atrodėme komandiškai. Komandos viduje buvo fantastinė atmosfera. Galiu žaidėjams tik padėkoti už jų darbą, atsidavimą treniruotėse. Jų atsidavimas rūbinėje, ką jie darė, man davė pasitikėjimo kaip treneriui. Tai yra fantastika.

Kartais trūksta kažko vieno. Pavyzdžiui, su Australija, kad pasiteisintų rizika. Su Prancūzija nepadaryti tų šešių grubių klaidų, kur žaidėjas nueina į stiprią ranką. Čia viskas susiveda į detales. Tą detalę turi išsireikalauti treneris, ir jeigu tos detalės nepadaromos, tai treneris atsakingas už tai. Tokia mano nuomonė.

– Šios vasaros klausimas numeris vienas buvo kaip kartu aikštėje atrodo Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas. Ar įvertinus šį čempionatą ir žvelgiant į ateitį manote, kad jie gali kartu žaisti?

– Taip. Mes tikrai čia tobulėjome, tik labai gaila, kad mikrotraumos ir ligos truputį išmušė mus iš dviejų draugiškų rungtynių, kur planavome, kad jie žais. Bet tai gerėjo. Sakiau prieš prasidedant čempionatui, kad čia bus didžiausias mūsų iššūkis, nes du mūsų geriausi žaidėjai yra vienos pozicijos. Abu penkti numeriai. Juos sutalpinti toje baudos aikštelėje… Visgi ne NBA baudos aikštelė. Manau, kad pavyko, skaičiai, ką skaičiavo asistentai, sako, kad buvo neblogai. Faktas, kad žaidimas nebuvo gražus. Visi tą žinome, ir jūs tą žinote. Bet jis buvo efektyvus. Manau, tai veikia. Jie supranta vienas kitą, o svarbiausia, kad jie nori žaisti vienas su kitu, gerai žaidžia ir komanda tą priima.

– Kai paskelbėte, kad trauksitės, krepšininkai dar nežinojo. Kaip reagavo komanda?

– Net nežinau. Bet normaliai, matėsi, kad išėję į aikštelę žaidė susikaupę.

– Ar prieš sprendimą pasitarėte su šeima?

– Taip, jie buvo vieninteliai žmonės, kurie žinojo.

– Kodėl paskutinėse rungtynėse nežaidė D. Sabonis?

– Temperatūra pakilo. Sakėme, kad žiūrėsime, kaip per rungtynes. Jis norėjo eiti į aikštę, bet nenorėjome, kad kažkas nutiktų. Tačiau visi sveiki ir džiaugiuosi, kad iš čempionato visi grįžta sveiki ir, tikiuosi, gerai pasiruošę sezonui.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
FIBA suskirstė būsimo Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyro dalyvius į keturis burtų krepšelius, rašo Krepšinis.lt.Tapo aišku, kad jeigu Lietuva įveiks
Adomaitis ir naudingas Gudaitis revanšavosi varžovams Japonijoje
Adomaitis ir naudingas Gudaitis revanšavosi varžovams Japonijoje
Dainiaus Adomaičio ir Artūro Gudaičio atstovaujamas Tokijo „Alvark“ (33-8) 90:80 (24:15, 25:25, 17:15, 24:25) pranoko Šimanės „Susanoo Magic“ (23-18) klubą, rašo
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Pasibaigus pirmam atrankos langui Afrikoje, Amerikoje, Azijoje ir Europoje FIBA paskelbė atnaujintą rinktinių reitingą, rašo Krepšinis.lt.Jame nepakito Lietuvos krepšininkų vieta.
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Nuožmi kova Estijos sostinėje baigėsi pirmąja Lietuvos rinktinės (1-1) nesėkme atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą.Sausakimšai užpildytoje Talino arenoje Kazio Maksvyčio vyrai 59:65
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (1-0) pergalingai pradėjo atranką į 2025-ųjų Europos čempionatą.Kazio Maksvyčio auklėtiniai sostinėje 83:64 (16:19, 19:11, 27:19, 21:15) užtikrintai
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkijos vyrų krepšinio rinktinė paskelbė sudėtį 2025 m. Europos čempionato atrankos mačui su Lietuva. Šioje – du Eurolygos krepšininkai.Rungtynės vyks ketvirtadienį,
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Lietuvos rinktinė Puerto Rike vyksiančiame olimpinės atrankos turnyre žais tada, kai mūsų šalyje jau bus vidurnaktis, rašo Krepšinis.lt.FIBA paskelbus tvarkaraštį paaiškėjo,
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Po vienerių metų pertraukos moterų ir vyrų rinktinių aukštaūgiai susigrąžino geriausių Lietuvos krepšininkų titulus. Visą mėnesį trukęs sirgalių balsavimas lėmė, kad geriausiais
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkijos krepšinio rinktinė paskelbė 14-os žaidėjų sąrašą, kuris artėjančio 2025 metų Europos čempionato atrankos lango metu mes iššūkį Lietuvos ir Šiaurės
Lietuviškasis "Alvark" Japonijoje žengia pergalių keliu
Lietuviškasis "Alvark" Japonijoje žengia pergalių keliu
Pergalių seriją Japonijos čempionate pratęsė Dainiaus Adomaičio treniruojama Tokijo „Alvark“ (27 pergalės-4 pralaimėjimai) komanda su Artūru Gudaičiu, rašo Krepšinis.lt.Lietuviškasis
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Krepšinis vėl tapo gausiausiai iš valstybės biudžeto finansuojama sporto šaka Lietuvoje, kartu su lengvąja atletika ant trečio laiptelio nustūmęs praėjusių metų lyderį plaukimą.Nacionalinė
Prancūzai plūsta ašaromis: sudegė istorinė arena, kurioje kadaise šeimininkavo Adomaitis
Prancūzai plūsta ašaromis: sudegė istorinė arena, kurioje kadaise šeimininkavo Adomaitis
Šiaurės Prancūzijoje įsikūręs BCM „Gravelines-Dunkerque“ krepšinio klubas per Kalėdas tapo benamiu – liepsna sunaikino dar 1986 metais pastatytą „Sportica“
Japonijoje – pergalių seriją nutraukęs skaudus niuksas Adomaičio ir Gudaičio klubui
Japonijoje – pergalių seriją nutraukęs skaudus niuksas Adomaičio ir Gudaičio klubui
Skaudžią nesėkmę Japonijos lygoje patyrė Dainiaus Adomaičio treniruojama Tokijo „Alvark“ (20-4) ekipa, kuriai atstovauja Artūras Gudaitis, rašo Krepšinis.lt.Lietuvių klubas
Japonijoje – eilinė lietuviškojo "Alvark" klubo pergalė
Japonijoje – eilinė lietuviškojo "Alvark" klubo pergalė
Japonijos pirmenybėse Dainiaus Adomaičio vadovaujama Tokijo „Alvark“ (19-3) su Artūru Gudaičiu savo žiūrovų akivaizdoje 83:68 (19:19, 26:18, 21:14, 17:17) nugalėjo Nagojos „Diamond
Lietuviškasis "Alvark" Japonijoje žygiuoja pergalių keliu
Lietuviškasis "Alvark" Japonijoje žygiuoja pergalių keliu
aponijos „B1 League“ čempionate pergales ir toliau štampuoja Dainiaus Adomaičio ir Artūro Gudaičio Tokijo „Alvark“ (14 pergalės-1pralaimėjimas) ekipa, rašo Krepšinis.lt.Lietuviškasis
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre. Kazio Maksvyčio auklėtiniams teks keliauti į Puerto Riką, rašo Krepšinis.lt.Burtai
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
Jau kitą pirmadienį, lapkričio 27 dieną, Šveicarijoje bus ištraukti 2024-ųjų Paryžiaus žaidynių olimpinio krepšinio turnyro papildomos atrankos varžybų burtai, rašo
Japonijoje – triuškinanti Adomaičio ir Gudaičio ekipos pergalė
Japonijoje – triuškinanti Adomaičio ir Gudaičio ekipos pergalė
Japonijos krepšinio čempionate ir toliau sėkmingai žaidžia Dainiaus Adomaičio treniruojama Tokijo „Alvark“ (10-1) su Artūru Gudaičiu – šeštadienį savo aikštėje
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Neseniai karjerą baigęs keturiskart NBA čempionas Andre Iguodala skambiai pasisakė apie Lietuvos krepšinį, prisiminęs 2010 m. akistatą pasaulio čempionate ir kovą prieš Liną Kleizą,
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Potencialus pirmasis kitų metų NBA naujokų biržos šaukimas Matas Arvidas Buzelis netrukus pradės G lygos sezoną, rašo Krepšinis.lt.Artėjant jo startui unikalių fizinių sugebėjimų
Japonijoje – dar dvi Adomaičio ir Gudaičio ekipos pergalės
Japonijoje – dar dvi Adomaičio ir Gudaičio ekipos pergalės
Japonijos krepšinio lygoje pergales skina Dainiaus Adomaičio treniruojama Tokijo „Alvark“ (8/1) ekipa, kurioje žaidžia vidurio puolėjas Artūras Gudaitis. „Alvark“ sekmadienį
Adomaičio komanda laimėjo Japonijoje, Gudaitis – tarp rezultatyviausių
Adomaičio komanda laimėjo Japonijoje, Gudaitis – tarp rezultatyviausių
Ketvirtą pergalę penktose Japonijos krepšinio čempionato rungtynėse iškovojo Dainiaus Adomaičio treniruojama Tokijo „Alvark“ (4-1) komanda – 72:58 (17:12, 19:13, 21:15,
Japonijoje – dar vienas solidus Gudaičio pasirodymas
Japonijoje – dar vienas solidus Gudaičio pasirodymas
Trečią pergalę Japonijos lygoje iškovojo Tokijo „Alvark“ (3 pergalės-0 pralamėjimų). Dainiaus Adomaičio auklėtiniai savo arenoje 75:60 (10:12, 20:22, 24:16, 21:10) nugalėjo
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Jau šio mėnesio pabaigoje, spalio 20 d., kinuose galėsime išvysti legendines Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA kovas – šįkart E. Jakilaičio dokumentinio filmo „Bilietas.
Japonijoje – galinga Adomaičio ir Gudaičio komandos pergalė
Japonijoje – galinga Adomaičio ir Gudaičio komandos pergalė
Japonijos pirmenybėse antrą pergalę prieš tą patį varžovą iškovojo Tokijo „Alvark“ (2 pergalės-0 pralaimėjimų) klubas, rašo Krepšinis.lt.Dainiaus Adomaičio
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Net ir stiprų antausį nuo latvių gavusi Lietuvos rinktinė Maniloje finišavusiame pasaulio čempionate užfiksuos trečią geriausią savo rezultatą istorijoje, rašo Krepšinis.lt.Taikliausiai
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA paskelbė atnaujintą vyrų rinktinių reitingą, kuriame Lietuva prarado dvi pozicijas ir buvo aplenkta Latvijos, rašo Krepšinis.lt.Pasauliniame reitinge Lietuva dabar užima 10-ąją
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Rugsėjo 14 diena Lietuvos krepšinio istorijoje paženklinta auksine spalva. Šią dieną 2003 metais Lietuvos rinktinė triumfavo Švedijoje vykusiame Europos čempionate. Minint šios

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime