Naujienos kraunasi...

Patyrę rinktinės nariai vieningi naujoko klausimu: puiku, jei Brazdeikis pakels komandą į kitą lygį

Autorius: Linas Jocius, DELFI.
Patyrę rinktinės nariai vieningi naujoko klausimu: puiku, jei Brazdeikis pakels komandą į kitą lygį
DELFI montažas
Nuo savaitės pradžios 13-a Lietuvos rinktinės kandidatų pradėjo pasiruošimą artėjančiam Europos krepšinio čempionatui. Kol kas šioje kompanijoje trūksta tik trijų narių.

Pagal NBA reikalavimus Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis su rinktine gali pradėti sportuoti tik nuo rugpjūčio 4-os, rašo Krepšinis.lt.

Ignas Brazdeikis gavo trenerių leidimą prie stovyklos prisijungti vėliau, nuo liepos 31-os dienos.

Didžioji dalis dabartinės rinktinės žaidėjų dar nėra kartu rungtyniavę su nacionalinės komandos naujoku I. Brazdeikiu.

23-ejų metų 198 cm ūgio gynėjo ir puolėjo pozicijose žaidžiantis krepšininkas praėjusiais metais atgavo Lietuvos pilietybę, o šią vasarą pirmą kartą apsivilko Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius.

Igno debiutas ir pirmosios dvikovos vilkint rinktinės marškinėlius sudarė įspūdį ir nacionalinės komandos strategui, ir rinktinės kandidatams.

„Matome, kad jis yra patikimas žaidėjas, kuriuo galima pasitikėti kritiniu momentu. Negalima nuvertinti kitų žaidėjų, bet jis yra vienas talentingiausių šioje rinktinėje, nebijo kontakto, veržiasi, kuria pranašumo situacijas“, – krepšininką gyrė komandos vedlys Kazys Maksvytis.

Jo vadovaujamoje Lietuvos rinktinėje debiutavęs I. Brazdeikis pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynėse su Bulgarija ir Čekija vidutiniškai pelnė po 14,5 taško, atkovojo po 3,5 atšokusio kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

Nuo 2017 metų rinktinei atstovaujantis Arnas Butkevičius įsitikinęs, jog buvęs Orlando „Magic“ žaidėjas gali tapti rimta rinktinės jėga ir rugsėjį vyksiančiame Europos čempionate.

„Mačiau tik dvejas Igno rungtynes vilkint Lietuvos rinktinės aprangą. Susidariau įspūdį, kad tai individualiai stiprus žaidėjas, kurio mums trūko. Jis gali sužaisti vienas prieš vieną, nebijoti daugiau atsakomybių.

Tik puiku, jei Igno žaidimas pakels rinktinę į kitą lygį“, – tvirtino A. Butkevičius.

Ignas – Arno komandos draugas ne tik rinktinėje, bet ir „Žalgiryje“. A. Butkevičius nesibaimina konkurencijos Kauno ekipoje.

„Komandos vadovai renkasi tokius žaidėjus, komplektuoja komandą pagal savo viziją. Sezonas ilgas, rungtynių daug, kiekvienas sulauks savo šanso aikštėje. Tikrai neperkami žaidėjai tik tam, kad pirkti, kiekvienas ras savo vietą“, – įsitikinęs „Žalgirio“ naujokas.

I. Brazdeikis galėjo tapti Roko Giedraičio komandos draugu: mat I. Brazdeikis sulaukė ir baskų klubo dėmesio. „Baskonia“ ekipai nuo 2020 metų atstovaujantis puolėjas iš Lietuvos
prisipažino tikėjęsis Vitorijoje dar vieno lietuvio.

„Norėjome klube trečio lietuvio, būtų super. Kadangi bendradarbiavo žinoma agentūra, vis klausdavau, kaip klostosi derybos, ar atvyks į Vitoriją, ar į „Žalgirį“. Bet pasirinko Kauną.

Gyvai su Ignu kartu žaisti neteko, jį tik per TV mačiau. Turint omeny, kad Ignas pirmą kartą žaidė Europoje, tai debiutas labai solidus, labai gerai prisitaikė prie komandinio žaidimo. Nematau jokių problemų, kad gali būti kažkas negerai“, – tvirtino R. Giedraitis, save galintis priskirti prie rinktinės senbuvių: nacionalinei komandai Rokas padeda nuo 2015-ųjų ir savo sąskaitoje turi beveik 40 rinktinės rungtynių.

Įžaidėjas Lukas Lekavičius prisipažino nė nematęs rungtynių: po sezono norėjo gerai ir fiziškai, ir psichologiškai pailsėti nuo krepšinio, tad stengėsi atsiriboti nuo jo.

„Tiesą sakant, nemačiau Igno Brazdeikio debiuto. Nežinau, kaip jis žaidžia, kaip atrodo aikštėje. Kiek girdėjau iš atsiliepimų, Ignas sėkmingai debiutavo, džiaugiuosi už jį, bus įdomu susitikti su juo stovykloje“, – kalbėjo patyręs rinktinės gynėjas, kuris pagal sužaistas dvikovas (52) nacionalinėje komandoje nusileidžia tik J. Valančiūnui (133) ir M. Kuzminskui (125).

„Laukia įvadinės treniruotės. Vasarą daug nesportavau, stengiausi kuo daugiau pailsėti, pabūti su artimaisiais.

Su laiku įsibėgėsiu, viskas bus gerai. Po tokio sunkaus sezono reikėjo ir fiziškai, ir psichologiškai pailsėti. Dabar jau tikrai kažkiek ilgiuosi krepšinio, ilsėjausi beveik pusantro mėnesio, tai paskutinėmis savaitėmis galvojau apie krepšinį“, – kalbėjo L. Lekavičius, kuris sutartį su „Žalgiriu“ pratęsė iškart po sezono pabaigos.

„Kalbėjau su agentu, nebuvo verta kažko laukti, ta rinka dėl karo Ukrainoje nėra stabili, o „Žalgirio“ pasiūlymas visiškai tenkino, viskas tiko. Gal ir būčiau sulaukęs kitų pasiūlymų, bet abejoju, ar kiti variantai būtų tikę.

Kaune viskas tiko, ir treneris (K. Maksvytis), ir sąlygos, tad kažko laukti nebuvo verta“, – tvirtino L. Lekavičius.

Gynėjas eilę metų rinktinėje keitė Mantą Kalnietį, o dabar, tikėtina, keis Roką Jokubaitį.

„Manau, Rokas Jokubaitis jau subrendęs būti pagrindiniu įžaidėju. Juk kiek jau laiko žaidžia Eurolygoje, „Barcelonoje“ žaidė tikrai daug. Spėlioti sunku, bet mano nuomone, jis pasiruošęs“, – kalbėjo L. Lekavičius.

Krepšininkas neskubėjo vertinti rinktinės galimybių rudenį. „Sąrašas atrodo gražiai, viską atskleis darbas. Stengsimės, sieksime laimėti kiekvienas rungtynes. Lūkesčiai aukšti, komanda gera, tačiau viską matysime rudenį“, – kalbėjo L. Lekavičius.

Anot jo, ši rinktinė, lyginant su ankstesnių metų, tikrai jauna.

„Daugiau jaunų veidų, yra naujų žaidėjų, manau, jie bus išalkę žaidimo ir pergalių, motyvuoti. Komandoje daugiau jaunystės“, – tvirtino L. Lekavičius.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, rinktinėje šią vasarą nežais Edgaras Ulanovas, Artūras Gudaitis ir Eimantas Bendžius. Prie šių žaidėjų taip pat jungiasi Tadas Sedekerskis, norintis skirti didesnį dėmesį klubinio sezono pasiruošimui.

Šešioliktuke neišvysime „Monaco“ klube rungtyniaujančio Donato Motiejūno. Visgi, esant būtinybei aukštaūgis bus pasirengęs padėti rinktinei.

Rinktinės tvarkaraštis

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks 7 kontrolinės rungtynės:

  • rugpjūčio 4 d. (Klaipėdoje) su Estija;
  • rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija;
  • rugpjūčio 10 d. (Kaune) su Suomija;
  • rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija;
  • rugpjūčio 16 d. (išvykoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Rinktinės šešioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas Butkevičius Kauno „Žalgiris“

Domantas Sabonis Sakramento „Kings“ (NBA)

Eigirdas Žukauskas Alytaus „Wolves“

Donatas Tarolis Be klubo

Gytis Masiulis Vilniaus „Rytas“

Ignas Brazdeikis Kauno „Žalgiris“

Jonas Valančiūnas Naujojo Orleano „Pelicans“ (NBA)

Kristupas Žemaitis Alytaus „Wolves“

Laurynas Birutis Kauno „Žalgiris“

Lukas Lekavičius Kauno „Žalgiris“

Marius Grigonis Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija)

Martynas Echodas Vilniaus „Rytas“

Mindaugas Kuzminskas Be klubo

Rokas Giedraitis Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija)

Rokas Jokubaitis Barselonos „FC Barcelona“ (Ispanija)

Tomas Dimša Kauno „Žalgiris“

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Klaustukų dėl įkrintamųjų nebėra: "Anadolu Efes" pasityčiojo iš Giedraičio klubo
Klaustukų dėl įkrintamųjų nebėra: "Anadolu Efes" pasityčiojo iš Giedraičio klubo
Išsisprendė paskutinis klausimas dėl Eurolygos atkrintamųjų varžybų, į kurias su trenksmu įšo Stambulo "Anadolu Efes" (17-17).Turkijos grandai namie 100:55 (15:11, 30:20,
Monake dužusios viltys: žudęs Motiejūnas, klausimą keliantis amerikiečio prisikėlimas ir prisimintas Brazdeikis
Monake dužusios viltys: žudęs Motiejūnas, klausimą keliantis amerikiečio prisikėlimas ir prisimintas Brazdeikis
Monake kritęs Kauno „Žalgiris“ (14-19) prarado šansus pratęsti Eurolygos sezoną, o didžiausiu kauniečių skriaudėju tapo tautietis – Donatas Motiejūnas. Tačiau verta išskirti
Traumą patyrusiam Butkevičiui be krepšinio teks praleisti ne vieną savaitę
Traumą patyrusiam Butkevičiui be krepšinio teks praleisti ne vieną savaitę
Kauno „Žalgirio“ puolėjas Arnas Butkevičius patyrė čiurnos traumą ir kurį laiką turės praleisti be krepšinio.Žalgirietis susižeidė Eurolygos 33-iojo turo rungtynėse su Monako
Giedraitis buvo vienas geriausių, tačiau pergalę šventė Brazdeikis bei tašką padėjęs Walkupas
Giedraitis buvo vienas geriausių, tačiau pergalę šventė Brazdeikis bei tašką padėjęs Walkupas
Roko Giedraičio solidaus žaidimo nepakako Belgrado "Crvena Zvezda" (11-22) komandos pergalei Eurolygos mače.Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai namie po dramatiškos kovos 86:89 (14:23,
Butkevičius – prieš išvyką į Monaką: treneris mane spaudžia imtis daugiau iniciatyvos
Butkevičius – prieš išvyką į Monaką: treneris mane spaudžia imtis daugiau iniciatyvos
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį pradėjo pasiruošimą Eurolygos 33-iojo turo dvikovai Monake su vietos „AS Monaco“ klubu.Trečiadienį žalgiriečiai pakels
"Crvena Zvezda" su Giedraičiu užsitikrino reguliariojo sezono nugalėtojos vardą
"Crvena Zvezda" su Giedraičiu užsitikrino reguliariojo sezono nugalėtojos vardą
Užtikrintą pergalę Adrijos lygoje užsitikrino solidžiai pasirodžiusio Roko Giedraičio atstovaujama Belgrado "Crvena Zvezda" (21-4).Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai namie 94:76 (30:18,
Grigonis svariai prisidėjo prie dramatiškos PAO pergalės, "Real" turėjo vargo su Giedraičio ekipa
Grigonis svariai prisidėjo prie dramatiškos PAO pergalės, "Real" turėjo vargo su Giedraičio ekipa
Eurolygoje sunkią pergalę išvykoje įsirašė Atėnų „Panathinaikos“ (21-11) krepšininkai, kurie po pergalingo Kendricko Nunno metimo 81:79 (28:16, 23:23, 14:20, 16:20)
Adrijos lygoje – netikėtas "Crvena Zvezda" su Giedraičiu pralaimėjimas
Adrijos lygoje – netikėtas "Crvena Zvezda" su Giedraičiu pralaimėjimas
Netikėtą nesėkmę Adrijos lygoje patyrė lyderė Belgrado "Crvena Zvezda" (20-4) komanda su Roku Giedraičiu.Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai savo gerbėjų akivaizdoje 83:89 (18:24, 30:17,
Giedraitis ir "Crvena Zvezda" nutraukė nesėkmių seriją
Giedraitis ir "Crvena Zvezda" nutraukė nesėkmių seriją
Keturių nesėkmių iš ilės sriją Eurolygoje nutraukė Roko Giedraičio atstovaujama Belgrado "Crvena Zvezda" (11-20).Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai namie 94:79 (21:23, 27:19, 26:23,
Motiejūno ekipa nesulaikė uraganinio "dizainerių" puolimo, Grigonis pranoko Giedraitį
Motiejūno ekipa nesulaikė uraganinio "dizainerių" puolimo, Grigonis pranoko Giedraitį
Skaudžią nesėkmę Eurolygoje patyrė Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ (19-11), kuri namuose 80:98 (20:27, 24:31, 23:18, 13:22) neatsilaikė prieš Milano „Emporio Armani“
Žalgiriečiai įvertino šansus žengti į atkrintamąsias bei komentavo olimpinius burtus
Žalgiriečiai įvertino šansus žengti į atkrintamąsias bei komentavo olimpinius burtus
Kauno „Žalgiris" (12-18) pergalingai paminėjo Eurolygos titulo 25-metį, kurį kauniečiai iškovojo 1999 metais. Andrea Trinchieri auklėtiniai Nemuno saloje 96:81 pranoko Bolonijos
"Anadolu Efes" pranoko "Olympiacos" su minusiniu Brazdeikiu
"Anadolu Efes" pranoko "Olympiacos" su minusiniu Brazdeikiu
Ignas Brazdeikis pasirodė itin nevykusiai, o Pirėjo "Olympiacos" (18-12) patyrė nesėkmę Eurolygos mače.Georgio Bartzoko auklėtiniai išvykoje 72:85 (21:26, 16:22, 24:18, 11:19) nusileido
Rezultatyvaus Giedraičio komanda išsivežė pergalę iš Kroatijos
Rezultatyvaus Giedraičio komanda išsivežė pergalę iš Kroatijos
Rokas Giedraitis svariai prisidėjo prie Belgrado "Crvena Zvezda" (20-3) triuškinančios pergalės Adrijos lygoje.Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai išvykoje 82:59 (21:14, 21:16,
Ekspertai Evansas ir Butkevičius nuotaikingai vertino "Žalgirio" alternatyvias aprangas
Ekspertai Evansas ir Butkevičius nuotaikingai vertino "Žalgirio" alternatyvias aprangas
Kauno "Žalgirio" lyderis Keenanas Evansas ir gynybos specialistas Arnas Butkevičius įvertino komandos alternatyvias aprangas.Nuotaikingą vaizdo reportažą galite pamayti ČIA.Amerikietis
Nebo karjeros pasirodymas lėmė "Maccabi" pergalę prieš Giedraičio ekipą
Nebo karjeros pasirodymas lėmė "Maccabi" pergalę prieš Giedraičio ekipą
Blankiai pasiroidžiusio Roko Giedraičio atstovaujama Belgrado "Crvena Zvezda" (10-19) Eurolygoje patyrė penktą nesėkmę iš eilės.Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai namie po atkaklios
Graikijos milžinų mūšyje – Brazdeikio triumfas prieš Grigonį
Graikijos milžinų mūšyje – Brazdeikio triumfas prieš Grigonį
Eurolygoje įvyko Graikijos krepšinio milžinų bei abiem komandoms atstovaujančių buvusių žalgiriečių mūšis.Igno Brazdeikio atstovaujamas Pirėjo "Olympiacos" (18-11) namie
Teisėjų departamentas išsiaiškino dėl daug diskusijų sukėlusio epizodo su Fosteriu
Teisėjų departamentas išsiaiškino dėl daug diskusijų sukėlusio epizodo su Fosteriu
Sekmadienį „Betsafe-LKL“ čempionate antrą kartą šiame sezone į akistatą stojo Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto “ komandos. Itin dramatiškoje dvikovoje
Giedraitis – minusinis, bet "Crvena Zvezda" pasityčiojo iš varžovų
Giedraitis – minusinis, bet "Crvena Zvezda" pasityčiojo iš varžovų
Rokas Giedraitis pasirodė itin blankiai, tačiau Belgrado "Crvena Zvezda" (19-3) tiesiog pasityčiojo iš absoliučių Adrijos lygos autsaiderių.Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai namie
Dviejų lietuviškų Eurolygos klubų mūšyje Ispanijoje – "Baskonia" pegalė prieš "Barcą"
Dviejų lietuviškų Eurolygos klubų mūšyje Ispanijoje – "Baskonia" pegalė prieš "Barcą"
Dviejų Eurolygos komandų, kurių garbę gina krepšininkai iš Lietuvos, dvikovą Ispanijos pirmenybėse laimėjo Tado Sedekerskio atstovaujma Vitorijos "Baskonia" (13-11).Duško
OLY su minusiniu Brazdeikiu palaužė svečius iš Italijos
OLY su minusiniu Brazdeikiu palaužė svečius iš Italijos
Ignas Brazdeikis vėl pasirodė labai blankiai, o Pirėjo "Olympiacos" (17-11) Eurolygoje šventė penktą pergalę iš eilės.Georgio Bartzoko auklėtiniai savo gerbėjų akivaizdoje
Motiejūno klubas įveikė Giedraičio ekipą, Eurolyga turi naują taškų karalių
Motiejūno klubas įveikė Giedraičio ekipą, Eurolyga turi naują taškų karalių
Užtikrintą pergalę Eurolygoje šventė Donato Motiejūno atstovaujamas Monako "AS Monaco" (18-10) klubas.Sašos Obradovičiaus auklėtiniai namie 98:80 (25:17, 21:21, 23:22, 29:20)
Lekavičius išskyrė du "Maccabi" lyderius bei tai, be ko nebus įmanoma laimėti
Lekavičius išskyrė du "Maccabi" lyderius bei tai, be ko nebus įmanoma laimėti
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau trečią kartą per šiuos kalendorinius metus žais Eurolygos rungtynes Belgrade. Ketvirtadienio vakarą žalgiriečiai Serbijos sostinėje
Giedraitis svariai prisidėjo prie triuškinančios pergalės
Giedraitis svariai prisidėjo prie triuškinančios pergalės
Rokas Giedraitis svariai prisdėjo prie triuškinančios Belgrado "Crvena Zvezda" (18-13) pergalės Adrijos lygoje.Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai išvykoje 102:66 (21:23, 26:13,
Kalbos įgūdžius tobulinantis Brazdeikis svajoja rinktinėje žaisti su broliu
Kalbos įgūdžius tobulinantis Brazdeikis svajoja rinktinėje žaisti su broliu
Po pergalės Kaune Ignas Brazdeikis teigė, jog tobulina lietuvių kalbos žinias, bei patvirtino vasarą ketinantis prisijungti prie Lietuvos rinktinės, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiriui“
"Crvena Zvezda" su minusiniu Giedraičiu krito Vokietijoje
"Crvena Zvezda" su minusiniu Giedraičiu krito Vokietijoje
Penktą nesėkmę per pastaruosius šešis mačus Eurolygoje patyrė itin kukliai pasirodžiusio Roko Giedraičio atstovaujama Belgrado "Crvena Zvezda" (10-16).Adrijos lygos vicečempionai
Kaune pasirodys tik du buvę žalgiriečiai iš trijų, OLY trūks ir dar dviejų gynėjų
Kaune pasirodys tik du buvę žalgiriečiai iš trijų, OLY trūks ir dar dviejų gynėjų
Beveik tris savaites trukusi pertrauka Eurolygoje artėja į pabaigą. Jau šį ketvirtadienį startuos 27-asis reguliariojo sezono turas, rašo Krepšinis.lt.Įkrintamųjų viltimi tebegyvenantis
Suskaičiavo patys: FIBA atrankose – 99 Eurolygos žaidėjai
Suskaičiavo patys: FIBA atrankose – 99 Eurolygos žaidėjai
Pirmadienį užsivėręs kontinentinių pirmenybių atrankos „langas“ buvo neeilinis: dėl pirmą kartą suderinto tvarkaraščio savo šalių rinktinėms padėjo net 99 Eurolygoje
Rinktinės senbuviai mūru stojo už strategą: tikrai nėra maloni situacija
Rinktinės senbuviai mūru stojo už strategą: tikrai nėra maloni situacija
Lietuvos krepšinio rinktinei prireikė pusantro kėlinio, jog pristabdytų svečius iš Lenkijos bei išsiveržtų į priekį, o po pertraukos pasiektų tvirtą pergalę Europos čempionato

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime