Naujienos kraunasi...

Pažintis su NKL komandų sudėtimis ir jų pokyčiais

Pažintis su NKL komandų sudėtimis ir jų pokyčiais
Šį savaitgalį prasidės 2014-2015 metų NKL sezonas. Be į LKL išvykusių čempionų „Mažeikių”, be dėl finansinių sunkumų varžytis net nepabandžiusių „Radviliškio-Juodelių“, tačiau su RKL čempionais „Rasais“ ir po skyrybų Palangoje dviem klubais tapusiais „Palanga“ bei „Vilniumi“. Intrigos, sveikos konkurencijos ir žaviai netikėtų rezultatų NKL čempionate kaip įprasta netrūks, o čempionato pabaigoje lyga turės ir naujus čempionus. Kas jais taps, atspėti neįmanoma, tačiau pažintis su komandų sudėtimis kiekvienam padės susidaryti savo vaizdą.

Nklyga.lt siūlo iš arčiau susipažinti su visų NKL komandų sudėtimis ir jų pokyčiais. Komandos išdėstytos atsitiktine tvarka.

Šakių „Zanavykas” 

Iš komandos išvyko: Paulius Abramavičius, Paulius Kleiza, Valentinas Mitalauskas, Matas Ragauskas, Arturs Pelšs, Renaldas Simanavičius, Paulius Parachomikas, Vilius Šumskis, Vytautas Vaikšnis, Paulius Beliavičius.

Komandoje liko: Marijus Užupis.

Į komandą atvyko: Paulius Malašauskas, Tomas Miškinis, Šarūnas Beniušis, Justas Nausėdas, Taurantas Tamošiūnas, Mantas Sadauskas, Pijus Mykolaitis, Modestas Žaunieriūnas, Gediminas Juozapavičius, Jokūbas Stanaitis, Simas Raupys.

„Zanavykas” – labiausiai per vasarą sudėtį pakeitęs NKL klubas. Iš praėjusio sezono komandoje liko vos 9 procentai žaidėjų (1 iš 11). Zanavykai į Marijampolės „Sūduvą-Mantingą” išleido ir dvejus metus ekipai vadovavusį vyr. trenerį Giedrių Žibėną. Jo vietą užėmė jaunų krepšininkų specialistas Edas Nickus. Iš LKL į NKL persikėlusi šio stratego kariauna bus ištroškusi pergalių. Ir gerai, nes trečius metus NKL rungtyniaujančio „Zanavyko“ vadovybė komandai iškėlė tikslą pagaliau patekti į NKL finalo ketvertą.

Tikėtina, kad E. Nickaus vadovaujama komanda žais jam įprastą greitą krepšinį, mes tritaškius ir nevengs dėti kamuolį iš viršaus. Tą „Zanavyko” naujokai (T. Tamošiūnas, P. Malašauskas) darė 2011-2012 metų sezone, kai gynė Kauno „LKKA-Atleto“ garbę ir iškovojo NKL auksą, tą jie (T. Tamošiūnas, P. Malašauskas, Š. Beniušis, J. Nausėda, T. Miškinis) du sezonus darė aukščiausiame Lietuvos krepšinio divizione.

Komandos amžiaus vidurkis - 20,5 metų, komandos ūgio vidurkis - 195,4 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Paulius Malašauskas, Taurantas Tamošiūnas, Marijus Užupis, Simas Raupys, Šarūnas Beniušis.

Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis”

Išvyko: Haroldas Venskus, Linas Jonuška, Antanas Montrimavičius, Valentas Tarolis, Martynas Airošius.

Liko: Domininkas Matutis, Laurynas Lučinskas, Viktoras Chodosovskis, Tadas Maželis, Donatas Norkus.

Atvyko: Ovidijus Kaminskis, Elvinas Gintvainis, Julius Kazakauskas, Dainius Vaitelis, Džiugas Slavinskas, Aidas Einikis, Mindaugas Stašys.

Naujasis Klaipėdos klubo direktorius ir jo padėjėjai šią vasarą stipriai padirbėjo. Šį sezoną pavadinimą pakoregavusi „Nafta-Uni-Akvaservis“ – viena iš NKL favoričių. Po poros metų Plungės „Olimpe“ ir „Trakuose“ į uostamiesčio komandą grįžo naudingiausias 2013-2014 metų sezono NKL finalo ketverto krepšininkas Julius Kazakauskas. Ekipą pildė rezultatyviausias praėjusio sezono lygos žaidėjas Dainius Vaitelis. Jie, kartu su Viktoru Chodosovskiu, sudarys vieną stipriausių aukštaūgių grandį antrajame Lietuvos krepšinio divizione. Mažiukų gretas papildė NKL rezultatyvių perdavimų rekordininkas Elvinas Gintvainis ir LKL bei Latvijos aukščiausioje krepšinio lygoje rungtyniavęs Mindaugas Stašys. Dar vienas naujokas Aidas Einikis, senbuviai Tadas Maželis, Donatas Norkus, jau įrodė, kad apšaudyti varžovą moka iš bet kurios distancijos. Rytis Vaišvila pagaliau dirbs su tais krepšininkais, kurių pats norėjo, o ne su tais, kuriuos rado atėjęs padėti išlikti. Pripažinkime, ir su pastaraisiais jam sekėsi visai neblogai.

Komandos amžiaus vidurkis - 22,6 metai, komandos ūgio vidurkis - 193,3 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Mindaugas Stašys, Tadas Maželis, Julius Kazkakauskas, Viktoras Chodosovskis, Dainius Vaitelis.

Joniškio „Delikatesas“

Išvyko: Aivaras Kvedaravičius, Rokas Čepanonis, Arūnas Sajavičius, Ernestas Ežerskis, Edvinas Vaupšas.

Liko: Paulius Klemas, Žilvinas Petraitis, Irmantas Lianzbergas, Mantas Pukinskas, Gvidas Rupeika, Paulius Kvederavičius.

Atvyko: Paulius Gvazdaitis, Benas Bagdonavičius, Aurimas Birgelis, Aivaras Galkauskas, Žygimantas Šimonis.

Šešiais-septyniais pagrindiniais krepšininkais pastaruosius sezonus besiverčiantis „Delikateso“ vyr. treneris Robertas Stankevičius šiame sezone turės didesnį žaidėjų pasirinkimą, bet daugiau ne visada yra geriau. Žiūrint į prarastas ir įsigytas žaidėjų pavardes susidaro įspūdis, jog Joniškio komanda šiemet nebus tokia nenugalima, kokia buvo 2013-2014 metų reguliariajame sezone. Komandą paliko vienas stipriausių lygos centrų Rokas Čepanonis, pagrindinis įžaidėjas Aivaras Kvedaravičius, individualiai stiprus Ernestas Ežerskis, NKL „Snaiperio“ konkursą laimėjęs Arūnas Sajavičius.

Taip, komandoje liko pagrindiniai smogikai puolėjai Mantas Pukinskas ir Žilvinas Petraitis. Taip, iš LKL atvykę Aurimas Bergelis ir Žygimantas Šimonis patikimai pakeis prarastus gynėjus. Tačiau ar visi trys nauji aukštaūgiai tinkamai atstos vieną R. Čepanonį?

Komandos amžiaus vidurkis - 23,1 metai, komandos ūgio vidurkis - 193,2 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Aurimas Birgelis, Žygimantas Šimonis, Žilvinas Petraitis, Mantas Pukinskas, Benas Bagdonavičius.

Jonavos „Petrochema“

Išvyko: Ignas Daukšys, Vytautas Kružikas, Paulius Vaitiekūnas, Arnas Zabarauskas.

Liko: Aurimas Urbonas, Evaldas Aniulis, Tadas Sebežiovas, Henrikas Vorotnikovas, Tomas Milinskas, Ričardas Verbickas, Dainius Gulbinas, Karolis Šarukas, Lukas Grabauskas.

Atvyko: Vladislavas Razumnovas.

Jonavos „Petrochema” – tarpsezonyje mažiausiai pasikeitusi NKL komanda. Ekipoje liko net 9 praėjusio sezono krepšininkai. Tačiau tie, kurie rungtyniauti išvyko kitur, „Petrochemai” buvo labai svarbūs. Ypač aukštaūgiai Vytautas Kružikas ir Paulius Vaitiekūnas. Į jų vietą stojo kol kas vienintelis naujokas – 19-metis įžaidėjas Vladislavas Razumnovas. Komanda tapo jaunesne (vidurkis – 22 metai) ir žemesne (vid. 194,5 cm). Po krepšiais su varžovų centrais stumdysis sunkieji krašto puolėjai Henrikas Vorotnikovas ir Tomas Milinskas.

Tačiau nėra to blogo, kas neįšeitų į gerą: kur kas daugiau laiko ir erdvės aikštėje gaus praėjusiais metais lygoje apsišaudę ilgalaikiai „Petrochemos“ projektai Ričardas Verbickas, Lukas Grabauskas ir Karolis Šarukas. Bet bene didžiausiu šios komandos ginklu liks vyr. treneris Kęstutis Naruševičius, mokantis kovoti su bet kokia turima sudėtimi ir favorite nelaikytą komandą nuvesti iki finalo ketverto ar bent jau labai šalia jo.

Komandos amžiaus vidurkis - 22 metai, komandos ūgio vidurkis - 194,5 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Tadas Sebečiovas, Ričardas Verbickas, Lukas Grabauskas, Tomas Milinskas, Henrikas Vorotnikovas.

Molėtų „Ežerūnas - Karys“

Išvyko: Tomas Černeckis, Nerijus Varnelis, Thomas R. Davis, Osvaldas Mačernis, Kipras Pumputis, Tomas Gaidamavičius, Edgaras Zinevičius, Mantas Kadzevičius, Marius Janišius.

Liko: Saulius Kuzminskas, Tomas Galeckas, Raimondas Ambrulaitis.

Atvyko: Deividas Keburys, Mantas Šerkšnas, Žygimantas Šeštokas, Aivaras Kvederavičius, Evaldas Baniulis, Gintautas Matulis, Adomas Žiukas, Eimantas Narušis.

Nors ir netekęs daugumos pagrindinių žaidėjų, ant popieriaus Molėtų „TiuMenas-Ežerūnas” – viena iš galingiausių NKL komandų. Drąsiai LKL galintys rungtyniauti Saulius Kuzminskas, Evaldas Baniulis ir Gintautas Matulis bus pagrindinė ekipos varomoji jėga. Ne ką prasčiau už juos aikštėje atrodo vienas naudingiausių praėjusio sezono NKL krepšininkų Deividas Keburys, ilgametis Joniškio „Delikateso” lyderis Aivaras Kvedaravičius, snaiperis Žygimantas šeštokas ir darbininkas Raimondas Ambrulaitis. Po du gerus krepšininkus į vieną poziciją – toks buvo komandos vyr. trenerio Mindaugo Kildišiaus vasaros planas, kurį, net ir su mažesniu biudžetu nei pernai, „Ežerūnas-Karys” įvykdė.

Komandos amžiaus vidurkis - 25,5 metai, komandos ūgio vidurkis - 195,7 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Tomas Galeckas, Gintautas Matulis, Evaldas Baniulis, Daividas Keburys, Saulius Kuzminskas.

Raseinių „Rasai“

Išvyko: Erikas Kaupaitis, Gytis Maciulevičius, Šarūnas Dimša.

Liko: Gediminas Butkus, Lukas Sėjūnas, Karolis Guščikas, Lukas Jakimavičius, Evaldas Džiaugys, Valdemaras Savostjanovas, Tautvydas Banys, Justas Petkevičius, Donatas Drimeikis.

Atvyko: Aidas Kavaliauskas, Darius Marcinkevičius, Darius Gricius, Simonas Andraitis, Giedrius Kurtinaitis.

Iš RKL atkeliaujančios komandos NKL senbuviams visad kelia didžiulį smalsumą. Gal todėl „Rasų“ dvikova su „Trakais“ atidarys 2014-2015 metų antrojo Lietuvos krepšinio diviziono sezoną.

„Tiek likusiais komandoje, tiek naujais pirkiniais esu labai patenkintas,“- sezono išvakarėse sakė „Rasų“ vyr. treneris Albertas Vilimas. Krepšinio specialistas galvoje turėjo pagrindinius komandos krepšininkus – nuo vaikystės treniruotus Valdemarą Savostjanovą ir Justą Petkevičių, iš Kelmės prieš porą metų atvykusį ir milžinišką pažangą padariusį aukštaūgį Karolį Guščiką, kėdainiškį įžaidėją Gediminą Butkų. Visi jie pajuto, kokia skani yra pergalė - praėjusiame sezone tapo RKL čempionais – ir visi tą skonį norės pajusti dar kartą.

Iš svarbesnių krepšininkų „Rasus“ vasarą papildė taikliarankis raseiniškis Darius Gricius, darbštus aukštaūgis Darius Marcinkevičius, Alytaus „Dzūkijos“ marškinėlius vilkėjęs Giedrius Kurtinaitis ir įžaidėjas Aidas Kavaliauskas. Naujokams namų arenoje nepralaiminčių etiketę turinčios komandos gretose taip pat numatyta svarbi rolė.

Komandos amžiaus vidurkis - 23 metai, komandos ūgio vidurkis - 192,4 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Gediminas Butkus, Darius Gricius, Justas Petkevičius, Valdemaras Savostjanovas, Karolis Guščikas.

Trakų „Trakai“

Išvyko: Tadas Rinkūnas, Edvinas Jezukevičius, Evaldas Baniulis, Julius Kazakauskas, Rytis Juknevičius, Augustas Šuliauskas, Edgaras Pundzius, Osvaldas Olisevičius, Blaž Črešnar.

Liko: Simonas Lekys, Tautvydas Pipiras, Domantas Pipiras, Alvydas Žarskus.

Atvyko: Mindaugas Reminas, Tautvydas Paliukėnas, Karolis Brusokas, Dovis Bičkauskis, Tomas Lekūnas, Tomaš Romanovskij, Kšištof Songin, Aurimas Varganavičius, Žilvinas Krivickas.

Naujas komandos vyr. treneris Andrius Šležas, senbuviai broliai Pipirai bei naujokai Mindaugas Reminas, Karolis Brusokas, Dovis Bičkauskis ir Tomas Lekūnas – kombinacija, kurią stebėti bus ypač malonu. Jei prieš metus „Trakai” buvo atsargūs, tai dabar ši komanda – ambicinga kaip niekas kitas. Apšilus kojas ir debiutiniame sezone iškovojus sidabrą kitaip ir būti negali. Pulką gerų krepšininkų praradę trakiškiai rado kuo užpildyti spragas. R. Juknevičių pakeis M. Reiminas, T. Rinkūną – D. Bičkauskis, E. Baniulį – T. Lekūnas, J. Kazakauską – K. Brusokas. Į „Trakus“ atvyko kovingi T. Paliukėnas ir T. Ramanovskij. Daugiausia klaustukų kelianti šios komandos vieta – vidurio puolėjai. Komandą paliko B. Črešnaras ir E. Jezukevičius, o jauni A. Žarskus ir D. Pipiras dar nežaidžia taip, kaip gali arba kaip iš jų tikisi treneris. Tačiau treniruotės su P. Čiukinu (šis aukštaūgis treniravosi su „Trakais“ pasiruošimo sezonui metu) turėjo duoti vaisių.

Komandos amžiaus vidurkis - 20,8 metų, komandos ūgio vidurkis - 195,2 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Mindaugas Reminas, Dovis Bičkauskis, Tomas Lekūnas, Karolis Brusokas, Alvydas Žarskus.

Kauno „JAZZ-Diremta“

Išvyko: Paulius Petrilevičius, Rokas Grinius, Mindaugas Jakštas, Matas Staniukaitis, Deividas Baika, Simas Raupys.

Lieka: Artūras Lencevičius, Mantvydas Stašelis, Karolis Kokoška, Regimantas Ostreika, Gintautas Kybartas, Paulius Danisevičius.

Atvyko: Deivydas Sabeckis.

Žaidimas savo malonumui – toks kol kas atrodo Kauno ekipos planas. Spalio 1 dieną šios komandos paraiškoje buvo tik 7 krepšininkai. Tiek neužtenka net pradėti NKL čempionato rungtynes (minimalus reikalavimas - 8 krepšininkai), ką kalbėti apie visą sezoną. Iš kitos pusės, klubo teismas įvyks ne sezono pradžioje, o pabaigoje. Komandos sąraše esantys vyrukai pernai patyrė per daug pralaimėjimų, kad viską taip imtų ir paliktų. Užsigrūdinę ir grūdinami toliau sezono pradžioje jie nejaus jokios įtampos, o teisingas atsipalaidavimas aikštėje reiškia labai daug. Žinoma, stebuklų kiekvieną dieną „JAZZ-Diremta“ nesukurs, bet pasipildžiusi bent dviem-trimis aukštais krepšininkais dėl išlikimo gali rimtai pakovoti.

Komandos amžiaus vidurkis - 23 metai, komandos ūgio vidurkis - 192 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Paulius Danisevičius, Deivydas Sabeckis, Mantvydas Stašelis, Regimantas Ostreika, Gintautas Kybartas.

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“

Išvyko: Benas Bagdonavičius, Paulius Gvazdaitis, Povilas Šakinis, Simonas Kymantas, Deividas Sabeckis, Žilvinas Kuklierius, Audrius Mineikis, Paulius Knyza.

Liko: Marius Valukonis, Ignas Labutis, Donatas Sabeckis, Tautvydas Kliučinykas, Matas Sapiega.

Atvyko: Paulius Abramavičius, Rokas Čepanonis, Paulius Petrilevičius, Paulius Kleiza, Domantas Senda, Valentinas Mitalauskas, Matas Ragauskas.

Prieš dvejus metus „Sūduva-Mantinga“ buvo regioniškumo principu suburta NKL komanda. Šiame sezone niekuo panašiu net nekvepia. Marijampolės klubo vadovams nusibodo tik stebėti NKL finalo ketvertus, todėl vasarą jie atsiskė aštuonių žaidėjų ir vyr. trenerio paslaugų. Komandoje liko vietą ekipoje patikimu žaidimu užsitarnavę Marius Valukonis, Ignas Labutis, Donatas Sabeckis, Tutvydas Kliučinykas ir Matas Sapiega. Ir taip galingą sudėtį suvalkiečiai sustiprino patyrusiais Pauliumi Abramavičiumi, Roku Čepanoniu, Pauliumi Petrilevičiumi ir Pauliumi Kleiza. Pagrindiniu komandos treneriu tapo emocingasis Giedrius Žibėnas, turėsiantis ne tik suvienyti tiek daug individualiai puikių krepšininkų, bet ir paskirstyti jų žaidimo minutes taip, kad ir komandai, ir žaidėjams būtų gerai.

Komandos amžiaus vidurkis - 22,3 metai, komandos ūgio vidurkis - 195,3 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Matas Sapiega, Paulius Kleiza, Ignas Labutis, Marius Valukonis, Rokas Čepanonis.

Palangos „Palanga“

Išvyko: --

Liko: --

Papildė: Erikas Kubilius, Povilas Šakinis, Simonas Kymantas, Haroldas Venskus, Aivaras Galdikas, Benas Vaitulionis, Caleb Sutton, Deivydas Petravičius, Rokas Mažionis, Ernestas Bružas, Deividas Anužis, Gytis Šleinius.

Tas pats treneris su gerokai pajėgesniais krepšininkais – tokią komandą Palangos krepšinio arenoje matys susirinkę krepšinio fanai. Iš senosios „Palangos” į naująją kartu su vyr. treneriu Pauliumi Barkumi perėjo penki jauni krepšininkai. Senbuviams Deividui Anužiui ir Erikui Kubiliui, kaip ir praėjusiame sezone, ant pečių guls didelė atsakomybė. Tačiau naujoji komandos administracija pasirūpino, kad našta aikštėje gultų ant visų penkių pozicijų krepšininkų. Bent tiek pajėgių, patyrusių ir galinčių kovoti su kitomis komandomis krepšininkų „Palanga” turi. Kurorte bent sezonui apsistojo patirties Alytaus „Dzūkijoje” pasisėmęs Benas Vaitulionis, amerikietis Caleb Sutton, iš pajūrio regiono kilę arba jau čia rungtyniavę krepšininkai Haroldas Venskus, Povilas Šakinis ir Simonas Kymantas.

Pertekliumi to nepavadinsi, tačiau P. Barkus praėjusiame sezone įrodė, kad moka laviruoti ir kur kas kuklesne sudėtimi.

Komandos amžiaus vidurkis - 21,1, komandos amžiaus vidurkis - 195 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Deividas Anužis, Erikas Kubilius, Caleb Sutton, Povilas Šakinis, Simonas Kymantas.

Šilutės „Šilutė“

Išvyko: Arnas Kazlauskas, Audrius Ramonaitis, Lukas Petkevičius, Arnoldas Kuncaitis, Lukas Petrošius.

Liko: Deividas Pukis, Nerijus Anglickis, Eivydas Mološčiakas, Edgaras Sosnovskis, Evaldas Šaulys, Vytautas Kamarūnas.

Atvyko: Paulius Semaška, Kostas Jonuška, Julius Ščipokas, Laurynas Stonkus, Tadas Nausėdas, Edvinas Alunderis, Tauras Ulevičius.

Darbo disciplina ir treniruotės ištisus metus duoda vaisių. Tą per pastaruosius du sezonus įrodęs Arvydas Straupis su savo kariauna visą vasarą dirbo ir prieš trečiąjį. „Šilutės“ komanda išlaikė visus pagrindinius praėjusio sezono krepšininkus, pasipildė vietiniu jaunimu ir NKL patirties turinčiais Pauliumi Semaška, Edvinu Alunderiu bei Kostu Jonuška. Pagrindinis pastarųjų žaidėjų uždavinys bus pridėti papildomų jėgų komandai, kuri auga ir 5-6 krepšininkų siekiant rezultato jai jau neužtenka.

2014-2015 metų sezoną „Šilutė“ pradės turėdama 9 patyrusius krepšininkus – tiek reikia ilgesniam ir intensyvesniam sezonui. Jiems ir, be abejo, sau A. Straupis kelia uždavinį pagerinti paskutinio sezono pozicijas, kuomet ketvirtfinalyje šilutiškiai pralaimėjo „Mažeikiams“ ir galutinėje turnyro lentelėje liko aštunti.

Komandos amžiaus vidurkis - 20,8, komandos ūgio vidurkis - 192,9 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Eivydas Mološčiakas, Evaldas Šaulys, Kostas Jonuška, Edgaras Sosnovskis, Nerijus Anglickis.

Vilniaus „Perlas-MRU“

Išvyko: Paulius Semaška, Karolis Brusokas, Dovis Bičkauskis, Henrikas Šliogeris, Vitalijus Lukša, Tadas Padegimas.

Liko: Antanas Udras, Remigijus Sugintas, Dominykas Domarkas, Lukas Kvedaravičius, Rytis Pipiras, Gytis Brazauskas, Žygimantas Ūselis, Vytautas Buzas.

Atvyko: Tomas Černeckis, Edvinas Jezukevičius, Tadas Rinkūnas, Dominykas Zupkauskas, Arnas Kazlauskas, Robertas Bitinas.

Aštuonis krepšininkus išsaugojęs ir penkiais patyrusiais pasipildęs „Perlas-MRU“ rimtai nusitaikė į stipriausiųjų ketvertą. Solidžiai komanda atrodė priešsezoniniuose draugiškuose turnyruose Kinijoje, smagiai priešinosi Ukrainos aukščiausios lygos klubui. Ženklią pažangą padarė ekipos jaunieji krepšininkai Rytis Pipiras bei Žygimantas Ūselis. Iš „Trakų“ Mindaugas Sakalauskas prisiviliojo NKL vicečempionus Tadą Rinkūną ir Edviną Jezukevičių, iš Molėtų į Vilnių grįžo Tomas Černeckis, „Perlą-MRU“ pasirinko dar sezoną sportuoti nusprendęs vyriausias NKL krepšininkas Arnas Kazlauskas. Pridėkime Antaną Udrą, Dominyką Domarką – ir turime sudedamąsias dinamito dalis.

Tačiau sostinės komanda neišvengė traumų. Dėl jų paskutiniuose draugiškuose mačuose nerungtyniavo smulkius susižeidimus patyrę Tomas Černeckis ir Remigijus Sugintas, o po bandymo dėti į krepšį Kinijoje abi rankas susilaužė Ignas Ryla.

Komandos amžiaus vidurkis - 23,6 metų, komandos ūgio vidurkis - 198,6 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Dominykas Domarkas, Tomas Černeckis, Rytis Pipiras, Antanas Udras, Edvinas Jezukevičius.

Kauno „Žalgiris-2“

Išvyko: Lukas Lekavičius, Donatas Tarolis, Vytenis Jasikevičius, Justas Tamulis, Ernestas Serkevičius, Pijus Mykolaitis, Ignas Fiodorovas, Rokas Ulvydas.

Liko: Nerijus Barauskas, Paulius Valinskas, Aleh Kojenets, Justas Klimavičius, Martynas Varnas, Martynas Echodas.

Atvyko: Vidas Ginevičius, Ugnius Žilinskas, Kristupas Žemaitis, Regimantas Miniotas, Laurynas Birutis, Martynas Sajus, Gytis Masiulis, Modestas Paulauskas.

Didžiausia NKL žvaigždė šiame sezone rungtyniaus „Žalgirio” dublerių komandoje. Vasarą prie Kauno komandos prisijungė buvęs „Žalgirio”, „Lietuvos ryto” ir nacionalinės Lietuvos krepšinio rinktinės įžaidėjas Vidas Ginevičius. Kartu su kitu veteranu baltarusiu Olegu Kojenetsu šis patyręs krepšininkas privers varžvus spręsti sudėtingus rebusus. Pagrindinė 36 metų įžaidėjo užduotis bus sustyguos jaunus krepšininkus taip, kad įveikti žaliai-baltus būtų kuo sunkiau net NKL favoritams. Kita komandos veteranų užduotis – padėti jauniesiems kolegoms tapti profesionaliais krepšininkais, t.y. perduoti jiems kuo daugiau patirties tiek treniruotėse, tiek rungtynių metu.

Aukščiausiai bet ir vienai jauniausių lygos komandų „Žalgirio“ vadovybė tikslo žūt būt laimėti čempionato nekelia. Tačiau net ir ugdant jaunuosius talentus galima iškovoti skambių pergalių. 2007-2008 m. sezone „Žalgirio“ dublerių ekipa tapo NKL čempione, 2012-2013 metų sezone jaunieji žalgiriečiai rungtyniavo NKL finalo ketverto turnyre, kur pasipuošė bronzos medaliais. Būdamas žaidėju ekipos vyr. treneris Tomas Masiulis taip pat mėgo trofėjus, tad kodėl nenustebinus 2014-2015 metų sezone?

Komandos amžiaus vidurkis - 20,6 metų, komandos ūgio vidurkis - 200 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Vidas Ginevičius, Martynas Varnas, Martynas Echodas, Nerijus Barauskas, Laurynas Birutis.

Vilniaus „Vilnius“

Išvyko: 

Liko:

Atvyko: Mantas Mockevičius, Jermaine Love, Ignas Daukšys, Vitalijus Lukša, Saulius Dumbliauskas, Andrew Fair, Edgaras Zinevičius, Paulius Naraškevičius, Kasparas Krasauskas, Augustas Šuliauskas, Andrius Juknevičius, Tomas Zdanevičius, Gediminas Žalalis.

Dar vienas šviežias klubas, kurio išskirtinumas – vidurio puolėjų gausa. Juos visus pabandys įdarbinti vyr. trenerio poste debiutuojantis Marius Kugauda. Be aukštų vyrukų į „Vilnių” įrodyti savo vertę atvyko jaunimo rinktinėse žaidęs įžaidėjas Mantas Mockevičius, praėjusio sezono pabaigoje Jonavos „Petrochemoje” žibėjęs Ignas Daukšys, jau pažįstamas legionierius iš JAV Jermaine Love, NKL vicečempionas Augustas Šuliauskas. Nesuvestų sąskaitų šioje lygoje turi Paulius Naraškevičius, netikėtumu varžovams gali tapti ir JAV studijas ką tik baigęs Andrew Fair.

Komandos pagrindas - konkurencingas. Bet vėlai į pirmą treniruotę susirinikusiai ekipai susižaisti, įsibėgėti, iškovoti pirmą pergalę ir nesustoti gali prireikti laiko.

Komandos amžiaus vidurkis - 22,2 metai, komandos ūgio vidurkis - 194,7 cm.

Prognozuojamas starto penketas: Mantas Mockevičius, Jermaine Love, Ignas Daukšys, Saulius Dumbliauskas, Gediminas Žalalis.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Kuršiai" turi naują vyriausiąjį trenerį
"Kuršiai" turi naują vyriausiąjį trenerį
Palangos „Kuršiai“ rado naują vyriausiąjį trenerį – juo tapo Albertas Vilimas, kuris pakeis į Gargždus išvykusį Povilą Šakinį.Nacionalinėje krepšinio
Prie "Kuršių" vairo grįžta Šakinis
Prie "Kuršių" vairo grįžta Šakinis
„7bet-NKL“ čempionatui besiruošianti Palangos „Kuršių“ ekipa turi naują vyr. trenerį. Juo tapo Povilas Šakinis, tokią informaciją feisbuke paskelbė pajūrio
Kubilius toliau vadovaus "Gargždams"
Kubilius toliau vadovaus "Gargždams"
„Gargždų“ komanda tarpsezonio darbus pradėjo išspręsdama vyr. trenerio klausimą.Klubas oficialiai paskelbė, jog ekipai toliau vadovaus Erikas Kubilius. 26-erių treneris pastarąjį
NKL apžvalga: pergalė 63 taškų skirtumu, Mikalausko šėlsmas ir artėjanti kulminacija
NKL apžvalga: pergalė 63 taškų skirtumu, Mikalausko šėlsmas ir artėjanti kulminacija
Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ pergalė 63 taškais, vietas atkrintamosiose užsitikrinusios ir šansų patekti į aštuntfinalį nebeturinčios komandos, galingos Lauryno
RKL savaitgalis: pergalė po beveik 2 metų pertraukos ir įspūdingas sugrįžimas
RKL savaitgalis: pergalė po beveik 2 metų pertraukos ir įspūdingas sugrįžimas
Ilgąjį Vėlinių savaitgalį Regionų krepšinio lygoje („TOPsport–RKL“) sužaistos 9 rungtynės. Intriguojantis susitikimas vyko Vilniuje, kur namuose rungtyniavusi „Rivile“
Pirmosios NKL savaitės MVP - M.Kumpys
Pirmosios NKL savaitės MVP - M.Kumpys
Naudingiausiu Nacionalinės krepšinio lygos pirmosios savaitės krepšininku tapo „Gargždų“ puolėjas Modestas Kumpys.29-erių 194 cm ūgio krepšininkas sužaidė viena
"Lūšies" treneris: turime ruoštis kiekvienoms rungtynėms kaip paskutinėms
"Lūšies" treneris: turime ruoštis kiekvienoms rungtynėms kaip paskutinėms
Šilalės „Lūšies“ komanda naująjį NKL sezoną pasitinka su džiaugsmu, mat ekipoje pavyko išlaikyti pagrindinius praėjusio sezono vedlius.Iš viso klubas išsaugojo
A.Venckaus vedami "Ereliai" pranoko "Delikatesą"
A.Venckaus vedami "Ereliai" pranoko "Delikatesą"
Mažeikių „Ereliai“ draugiškose rungtynėse Joniškyje po atkaklios kovos 74:79 (18:17, 25:17, 20:23, 11:22) įveikė „Delikateso“ ekipą.Didžiąją rungtynių
Įspūdingas D.Lavrinovičiaus žaidimas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Perlui"
Įspūdingas D.Lavrinovičiaus žaidimas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Perlui"
Sezonui NKL besirengianti Vilniaus „Perlo“ komanda sėkmingai dalyvauja Sostinės krepšinio lygos Rudens taurėje, kurioje pasiekė finalą.Edvino Justos auklėtiniai pusfinalyje 88:77 (35:29,
"Šiauliai" paskolino "Perlui" jauną gynėją
"Šiauliai" paskolino "Perlui" jauną gynėją
Artėjantį ir debiutinį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną pasitinkantis Vilkaviškio „Perlo“ klubas baigė komplektacijos darbus.„Perlas“ paskelbė, kad
"Ryto" dublerių gretose sužibėjęs centras keliasi į Molėtus
"Ryto" dublerių gretose sužibėjęs centras keliasi į Molėtus
Molėtų „Ežerūno-Atleto“ komanda sulaukė pastiprino priekinėje linijoje.Klubas oficialiai pranešė, jog sudarė sutartį su 29-erių 201 cm ūgio vidurio puolėju Ignu Juškevičiumi.I.
Vienas "Telšių" lyderių pradeda legionieriaus karjerą
Vienas "Telšių" lyderių pradeda legionieriaus karjerą
Du pastaruosius sezonus Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) Telšių "Telšių" klube praleidęs Tomas Rimša pirmą kartą savo karjeroje paragaus legionieriaus duonos.Skelbiama,
"Sūduva-Mantinga" išsaugojo efektyvų vidurio puolėją
"Sūduva-Mantinga" išsaugojo efektyvų vidurio puolėją
„Sūduva-Mantinga“ pratęsė bendradarbiavimą su vidurio puolėju Edvinu Jezukevičiumi. Tai jau bus trečiasis sezonas Marijampolėje. 2019-2020 m. sezone E. Jezukevičius buvo vienas efektyviausių
NKL: 50 minučių kova, rezultatyvumo rekordas ir įspūdingas "Telšių" spurtas
NKL: 50 minučių kova, rezultatyvumo rekordas ir įspūdingas "Telšių" spurtas
Praėjusią savaitę Mantas Ruikis pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą, „Telšiai“ laimėjo panaikinę 25 taškų deficitą, o Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“
NKL apžvalga: nesustabdomas „Gargždų“ duetas, galingi Darjušo kėliniai ir pergalingos atakos
NKL apžvalga: nesustabdomas „Gargždų“ duetas, galingi Darjušo kėliniai ir pergalingos atakos
VIKINGLOTTO-NKL komandų startas naujose grupėse, įspūdingas ir pergalingas „Gargždų“ dueto žaidimas, skambūs pasirodymai, pergalingi metimai paskutinę sekundę – tai ir daugiau
NKL apžvalga: naujas etapas, nutrūkusi "Telšių" serija ir Lavrinovičių debiutas
NKL apžvalga: naujas etapas, nutrūkusi "Telšių" serija ir Lavrinovičių debiutas
Nacionalinėje krepšinio lygoje (VIKINGLOTTO-NKL) baigėsi antrojo rato kovos, po kurių 15 komandų buvo padalintos į dvi grupes.Apie naują etapą, nutrauktą „Telšių“
Žalgiriečiai krito Mažeikiuose, 4 taškus per kėlinį įmetę neptūniečiai sutriuškinti Palangoje
Žalgiriečiai krito Mažeikiuose, 4 taškus per kėlinį įmetę neptūniečiai sutriuškinti Palangoje
Mažeikių „Ereliai“ (11-17) nutraukė trijų pralaimėjimų seriją VIKINGLOTTO-NKL pirmenybėse.Mažeikiškiai namuose 89:83 (34:19, 17:19, 20:23, 18:22) palaužė Kauno „Žalgirio-2“
NKL: didžiausia sezono pergalė, 14 laimėjimų serija ir atkakli kova dėl vietos aštuonetuke
NKL: didžiausia sezono pergalė, 14 laimėjimų serija ir atkakli kova dėl vietos aštuonetuke
Nacionalinės krepšinio lygos (VIKINGLOTTO-NKL) antrasis ratas artėja link kulminacijos, o prieš jo pabaigą tęsiasi įnirtinga kova dėl vietos geriausių komandų aštuonetuke.Pratęsta
RKL apžvalga: intriguojanti lyderių akistata ir galingi asmeniniai pasirodymai
RKL apžvalga: intriguojanti lyderių akistata ir galingi asmeniniai pasirodymai
Savaitgalį Malsena-Regionų krepšinio lygoje (RKL) buvo sužaistos 27 rungtynės, sulig kuriomis ne tik pasibaigė 2019-ųjų kovos, bet ir A divizione buvo pasiekta reguliariojo sezono pusiaukelė.
NKL apžvalga: naudingumo balų rekordas ir antirekordas bei rezultatyviausios rungtynės
NKL apžvalga: naudingumo balų rekordas ir antirekordas bei rezultatyviausios rungtynės
11-ąją Nacionalinės krepšinio lygos (VIKINGLOTTO-NKL) savaitę užfiksuotas sezono naudingumo balų rekordas ir antirekordas, lyderiai „Telšiai“ dar labiau įtvirtino savo
NKL apžvalga: pergalingas metimas, blokų fiesta ir rezultatyvių perdavimų gausa
NKL apžvalga: pergalingas metimas, blokų fiesta ir rezultatyvių perdavimų gausa
Nacionalinėje krepšinio lygoje (VIKINGLOTTO-NKL) sužaista jubiliejinė dešimtoji pirmenybių savaitė.Pergalingas metimas, blokų fiesta, rezultatyvių perdavimų gausa, įspūdingas spurtas
RKL apžvalga: padarytos išvados, triuškinamos pergalės ir (ne)įtikėtini išsigelbėjimai
RKL apžvalga: padarytos išvados, triuškinamos pergalės ir (ne)įtikėtini išsigelbėjimai
Savaitgalį Malsena-Regionų krepšinio lygoje buvo sužaista 30 rungtynių, kuriose buvo visko: kvapą gniaužiančių dramų, triuškinamų pergalių ir netikėtų rezultatų. Tad apie viską
NKL: ryškėjantis lyderių ketvertas, pergalingi metimai ir daug jėgų pareikalavę išsigelbėjimai
NKL: ryškėjantis lyderių ketvertas, pergalingi metimai ir daug jėgų pareikalavę išsigelbėjimai
Nacionalinėje krepšinio lygoje (VIKINGLOTTO-NKL) po septynių sezono savaičių vis labiau ryškėja keturių komandų lyderystė.Pirmąją vietą užima „Telšiai“ (11-2),
NKL apžvalga: 10 tritaškių per kėlinį, pergalingas šūvis nuo lentos ir dublerių kovoje suspindęs veteranas
NKL apžvalga: 10 tritaškių per kėlinį, pergalingas šūvis nuo lentos ir dublerių kovoje suspindęs veteranas
Nacionalinėje krepšinio lygoje (VIKINGLOTTO-NKL) sužaista šeštoji pirmenybių savaitė, po kurios pirmenybių lyderiu išliko „Telšiai“.Ryčio Vaišvilos
NKL savaitė: fantastiški dėjimai, skaudi trauma ir pergalių serijos
NKL savaitė: fantastiški dėjimai, skaudi trauma ir pergalių serijos
Nacionalinėje krepšinio lygoje (VIKINGLOTO-NKL) po trečiosios savaitės kovų liko tik viena nepralaimėjusi komanda. Tai – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, triumfavusi visus
NKL apžvalga: įspūdingi metimai, jaunųjų žaidėjų karjeros rekordai ir "Vyčio" iššūkis
NKL apžvalga: įspūdingi metimai, jaunųjų žaidėjų karjeros rekordai ir "Vyčio" iššūkis
Antrąją VIKINGLOTO-NKL sezono savaitę krepšininkai sirgaliams padovanojo įsimintinų akimirkų. Iš pradžių Paulius Semaška pataikė dvitaškį iš fantastikos srities,
"Juventus" skolina puolėją NKL klubui
"Juventus" skolina puolėją NKL klubui
2018 metų vasarą „Juventus“ gretas papildęs bei ilgalaikę sutartį su Utenos klubu pasirašęs Arminas Kleišys artėjantį sezoną vilkės Nacionalinėje krepšinio lygoje
Naujo trenerio vedama "Šilutė" taikysis į NKL finalo ketvertą
Naujo trenerio vedama "Šilutė" taikysis į NKL finalo ketvertą
„Šilutės“ komanda praėjusius du sezonus Nacionalinės krepšinio lygos reguliariajame sezone rodė solidžius rezultatus, tačiau jai vis nepavydavo pasiekti finalo ketverto.

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime