Naujienos kraunasi...

Priešiškumą "Ryto" atžvilgiu Lietuvoje pajutęs finalo didvyris: mes nusipelnėme būti palaikomi

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.


Kai Vilniaus „Rytas“ lapkričio pabaigoje savo sudėtyje žiojėjusią skylę užkamšė Kroatijos rinktinės gynėju Roku Stipčevičiumi, netruko atsirasti lyginančių šį neypatingų fizinių sugebėjimų, tačiau emociškai komandą pakylėjantį gynėją su buvusiu Kauno „Žalgirio“ sirgalių dievuku Marko Popovičiumi, kuris, bet kita ko, yra ir geras R. Stipčevičiaus bičiulis, rašo Alfa.lt.

Vakarykščiame Karaliaus Mindaugo taurės finalo trileryje buvo galima įsitikinti, kad tokie palyginimai nebuvo laužti iš piršto. Ne pats talentingiausias, brangiausias ar taikliausias „Ryto“ krepšininkas perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ketvirtajame kėlinyje, o 9 taškų žalgiriečių pranašumą į šipulius sudaužė ne tik mirtinais savo dūriais iš už tritaškio linijos, bet ir rusendamas kovinę dvasią tarp komandos draugų ir visų „Siemens“ arenoje susirinkusių „Ryto“ sirgalių.

Nedidukas 185 cm ūgio (beje, lygiai tokio paties, kaip ir M. Popovičius) kroatas per tris minutes smeigė tris tolimas bombas ir nukirpo „Žalgirio“ pranašumą iki minimumo, o paniką favoritais laikytų ir titulą gynusių kauniečių stovykloje sėjo ir savo nepailstančiu emocijų motoru – R. Stipčevičius po taiklių savo ar komandos draugų metimų zujo iš vieno aikštės kampo į kitą ragindamas aistruolius kelti dar didesnį triukšmą, o kamuolį kontroliuojant žalgiriečiams siekė juos išvesti iš vėžių garsiais šūksniais ar plojimais tiesiai prieš veidą.

Galiausiai „Ryto“ įžaidėjui pavyko pasiekti savo – kroato tritaškiai padėjo vilniečiams pavyti „Žalgirį“, o dar vieną dūrį varžovams R. Stipčevičius pasilaikė pačiai rungtynių pabaigai. Likus mažiau nei 20 sekundžių iki ketvirtojo kėlinio pabaigos kroatas liko vienas prieš vieną su kauniečių „centru“ Brandonu Daviesu ir buvo priverstas atlikti desperatišką metimą viena ranka, tačiau po jo rankų nesudėjo ir pripuolė prie žalgiriečių neapdairiai palikto kamuolio.

Per kelias akimirkas nuo tritaškio linijos iki baudos aikštelės nuskuodęs kroatas pelnė du taškus, padidino „Ryto“ persvarą iki 68:65, ir nors Leo Westermannas dar turėjo šansą išplėšti pratęsimą trimis taikliais baudų metimais, pirmaujanti komanda šiose rungtynėse nebepasikeitė – „Rytas“ susigrąžino vienintelį kartą 2016-aisiais iškovotą Karaliaus Mindaugo taurę.

Taręs žodį aikštėje, R. Stipčevičius nevengė prožektorių šviesos ir po susitikimo, kai šventinės atmosferos persmelktoje ir cigarų dūmų pritvinkusioje „Ryto“ rūbinėje rėžė bent kelių minučių monologą apie ypatingą Vilniaus komandą ir pagrindines pergalės prieš talentingesnę „Žalgirio“ komandą priežastis.

„Po tokių rungtynių sunku pasakyti kažką protingo. Tačiau turiu pabrėžti tai, ką sako visi, – ši komanda yra ypatinga, – tikino su 13 taškų rungtynes užbaigęs kroatas. – Profesionaliai žaisti pradėjau dar būdamas 17-os, dukart laimėjau Kroatijos lygą, dukart – šios šalies taurę, kelis sykius žaidžiau Italijos pirmenybių finale, tačiau galiu drąsiai teigti – ši komanda kitokia.

Pirmiausia, turiu paminėti trenerį, nuo kurio viskas ir prasideda. Jis mums nurodo kryptį, bet žaidėjai arba, kaip aš sakau, kariai, turi sekti ta kryptimi. Kartais žaidėjai bando išvengti trenerio nustatytų taisyklių ir eiti savo keliu, tačiau turiu tik dar kartą pabrėžti – šie vyrukai yra ypatingi ir jie visiškai nusipelnė pergalės, o aš džiaugiuosi galėdamas būti viso šito dalimi.

Manau, kad nesame tokie talentingi kaip „Žalgirio“ žaidėjai. Turime būti nuoširdūs. Tačiau šiandien parodėme, kad ne talentas aikštėje yra svarbiausia. Galbūt tada, kai dar žaidė Arvydas Sabonis, žaidėjai buvo kur kas talentingesni nei dabar, tačiau šiuolaikiniais laikais turi būti pasiruošęs rungtynėms tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Tam, kad laimėtum, turi turėti ir „kiaušus“ – jei būsi pasirengęs visais šiais atžvilgiais, tu laimėsi.“

Kroatijos rinktinės gynėjas, kuris šiame sezone Europos taurėje renka po 9,7, o Lietuvos krepšinio lygoje – po 9,5 taško, savo vidurkius KMT finale viršijo praktiškai per pusę ketvirtojo kėlinio, kai surinko net 11 iš 13 savo taškų. Vis tik dar prieš tai savo motyvacinėmis kalbomis R. Stipčevičius padėjo komandai išsilaikyti tinkamame kelyje ir nepaleisti „Žalgirio“ pernelyg toli į priekį.

„Visiems rungtynių metu sakiau – būkite kantrūs, rungtynių likimas spręsis jų pabaigoje. Turėjau panaudoti žodžius, kuriuos esu girdėjęs iš savo buvusių trenerių, kad kartais geriau atsilikti keliais taškais, negu pirmauti. Tokiu atveju pirmaujanti komanda susiduria su pakilusiu spaudimu, tad geriau jau atsilikti ir laukti savojo momento.

Kaip matėte – tas momentas atėjo ir mes pabaigoje žaidėme puikiai“, – kalbėjo patyręs 32-ejų gynėjas.

Paklausus apie savo paties individualų pasirodymą lemiamu rungtynių metu, R. Stipčevičius prieš prabildamas dvejojo dar mažiau, negu prieš išmesdamas žudikišką tritaškį aikštėje.

„Tai aš, – rėžė kroatas. – Galbūt nesu pats talentingiausias vaikinas šioje komandoje, tačiau savo karjerą pasidariau būtent tokiais epizodais. Aš visada gyvenu ant ribos – ne tik krepšinyje, bet ir kitur.

Man dar būnant vaiku, Kroatijoje vyko karas, tad mačiau viską. Tad mano gyvenimas dar nuo tada visuomet buvo ant ribos, neišvengiau pakilimų ir nuosmukių. Tačiau išmokau tai suvaldyti ir dabar aš tai išnaudoju kaip savo privalumą.“

Nors vakarykštė pergalė „Rytui“ tapo savotišku „mažuoju sezono finišu“, prieš akis vilniečiams dar dviejų turnyrų kovos – Europos taurėje po septynerių metų pertraukos patekę į ketvirtfinalį sostinės krepšininkai mėgins kabintis į vieną turnyro favoričių „Valencią“, o LKL čempionate „Rytui“ dar teks pakovoti su Klaipėdos „Neptūnu“ dėl namų aikštės pranašumo galimoje pusfinalio serijoje.

Vis tik R. Stipčevičius pirmiausia norėjo tinkamai paminėti kol kas svarbiausią sezono laimėjimą.

„Turime atšvęsti šį titulą, kadangi jis itin svarbus, patikėkite manimi, – tikino krepšininkas. – „Žalgirio“ žaidėjai buvo tikri, kad laimės, bet tuomet pasirodė „Rytas“ ir pakeitė jų planus.

Turime išnaudoti prasidedančią rinktinių pertrauką ir pailsėti. O tada mūsų laukia Europos taurės ketvirtfinalis prieš „Valencią“, vieną geriausių turnyro komandų. Tačiau aš tikiu šiais vyrukais – žingsnis po žingsnio mes galime pasiekti daug. Turime žvelgti tik į artimiausią dieną ir kasdien būti vis geresni.

Patikėkite, ši komanda – vadovai, personalas, treneriai, žaidėjai – visi yra kaip šeima. Visi mėgaujasi čia praleidžiamu laiku. O tai ir yra sporto pagrindas – turime mėgautis tuo, ką darome, ir eiti žaisti dėl sirgalių.

Kas gali būti geriau, nei pažvelgti į tribūnas ir visur matyti laimingus ir besišypsančius veidus?“

Kalbusis kroatas po pergalės nepamiršo ir įspūdžio, kurį susidarė per Lietuvoje jau praleistą laiką – pasak jo, „Rytas“ šalyje nėra itin mėgstama komanda. Vis tik legionierius įsitikinęs, kad tokia situacija privalo pasikeisti, o to priežastimi gali tapti neeilinis čempioniškos komandos branduolys.

„Jaučiu, kad „Ryto“ sirgaliai šito laukė labai ilgai. Socialiniuose tinkluose sulaukiu daug palaikymo žinučių, bet kartu žinau, kad „Rytas“ Lietuvoje nėra mėgstama komanda, visi prieš ją serga. Aš tai jaučiu, bet šie žaidėjai, mano komandos draugai, nusipelnė daugiau. Diena iš dienos tai pamažu keičiasi, ir manau, kad situacija pasikeis – treneriai, žaidėjai ir visas komandos personalas nusipelnė būti palaikomi“, – emocingai kalbėjo R. Stipčevičius.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
Kauno „Žalgiris“ (14-18) toliau kabinasi į Eurolygos įkrintamąsias. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnoje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 87:73 (14:17, 21:20, 24:17, 28:19) įveikė
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
Intriguojančios Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) atkrintamųjų kovos nenustoja stebinti komandų sirgalių, o prieš naują etapą garsūs Lietuvos krepšinio žmonės tradiciškai
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Naktį iš ketvirtadiienio į penktadienį Filadelfijoje vykusiose NBA rungtynėse tarp vietos „76ers“ (39-34) ir Los Andželo „Clippers“ (45-27) krepšininkų baigėsi
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Penkta pergale iš eilės NBA čempionate džiaugėsi atkrintamųjų traukinį besivejantys Los Andželo „Lakers“ (41-32) vyrai. Jie svečiuose 136:124 (37:36, 32:25, 33:31 34:32) nugalėjo
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Ketvirtadienį Eurolygos 32 ture Kauno „Žalgiris“ (13-18) namuose priims turnyro lentelės kaimynę Milano „Olimpia“ (14-17), kurią žalgiriečiai įveikė pirmame rate, rašo
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
NBA čempionate antradienį naktį Sakramento „Kings“ (42-30) namuose net 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) neprilygo Dalaso „Mavericks“ ekipai (43-29), rašo Krepšinis.lt.Domantas
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
Pirmą profesionalo karjeros sezoną NBA plėtojimosi lygoje baigiantis Matas Buzelis jau po kelių mėnesių išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, o jo galvoje – mintys ne tik apie
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Antradienį ryte Graikijos žiniasklaida paskelbė apie Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso susitarimą. Nors klubas suskubo neigti pasirodžiusią
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Savaitės trukmės treniruočių stovyklai į Lietuvą atvykusios penkios išeivijos lietuvaitės padarė gerą įspūdį Lietuvos rinktinės treneriams ir turi realių šansų kovoti dėl
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
NBA rekordą pagerinęs Domantas Sabonis sulaukė daugybės sveikinimų ir pagyrų, bet pats sako besidžiaugiantis, kad pagaliau ši tema bus baigta, rašo Krepšinis.lt.Praėjusią
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Domantas Sabonis pagerino visų laikų NBA rekordą, o Sakramento „Kings“ (42-29) nutraukė prakeiksmą ir iškovojo ilgai lauktą pergalę, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio ekipa
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa kitam sezonui, rašo Krepšinis.lt.Ši
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Pro šalį iš toli šaudęs, tačiau rezultatyviai žaidęs Matas Buzelis NBA G lygos mače nepadėjo savo atstovaujamai komandai pasidžiaugti reta pergale."G League Ignite"
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
Luka Dončičius surinko trigubą dublį, o slovėno Dalaso „Mavericks“ (42-29) toliau kaunasi dėl tiesioginės vietos NBA atkrintamosiose varžybose, rašo Krepšinis.lt.Dalaso
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
Atlantos „Hawks“ (32-39) panaikino 30 taškų deficitą ir patiesė geriausią NBA reguliaraus sezono komandą, o Niujorko „Knicks“ (43-28) gynėjas pasiekė klubo tritaškių
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Dar vieną pergalę į savo sąskaitą įsirašė penktoje NBA Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (44-27) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Luizianos
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime