Naujienos kraunasi...

R.Kurtinaitis: apie Eurolygą, "Žalgirį", A.Švedą, M.Tysoną ir kita (visas interviu)

Autorius: Nikolajus Mysinas, "Sovetskij sport".
R.Kurtinaitis: apie Eurolygą, "Žalgirį", A.Švedą, M.Tysoną ir kita (visas interviu)
Prieš VTB Vieningosios lygos atkrintamųjų varžybų startą, kuriame Rimo Kurtinaičio vadovaujami Maskvos srities "Chimki" krepšininkai pirmajame ketvirtfinalio serijos mače 82:59 sutriuškino Nursultano "Astana" ekipą, lietuvis strategas davė interviu dienraščiui "Sovetskij sport".

"PAAUKOJOME EUROLYGOS REGULIARIOJO SEZONO PABAIGĄ"

- Kol šalis ilėjosi gegužės šventėse, komanda turėjo nors vieną išeiginę dieną?

- Būtent, vieną - iškart po paskutinių rungtynių su "Parma" reguliariajame sezone. Tuomet vėl prasidėjo kasdienis darbas. Šventės - visi tie "Naujieji metai", "Kovo aštuntosios" ir "Gegužės pirmosios" - tai paprastimes žmonėms. Sporte esi pririštas prie varžybų. Jei pavyksta, kad išeiginės sutampa - tai gerai. Ne - nieko baisaus.

- Ko laukiate iš "Astanos" ketvirtfinalyje?

- Komanda turi stiprų sezoną. Ji žaidžia gerą, organizuotą krepšinį, iškovojo daug peralių. Bus nelengva. Rengiamės rimtai kovai. Vis dėlto, nors ir vertinu "Astaną" pagarbiai, "ant popieriaus" mes - favoritai. Todėl turime ją įveikti ir žengti toliau.

- Kaip vetinate "Chimki" pasirodymą VTB lygos reguliariajame čempionate?

- Jei įsigilinsime į istoriją, pamatysime, kad visos komandos, išskyrus CSKA, kurios viename ar kitame sezone derino žaidimą Eurolygoje su pasirodymu VTB lygoje, vidinėje arenoje prarasdavo pozicijas. Taip buvo ir su "Uniks", ir su "Lokomotiv-Kuban", ir su "Nižnij Novgorod". Su "Chimki" - taip pat. Eurolyga atima per daug jėgų. Per daug aukštas varžovų, su kuriais tenka žaisti kartą ar du per savaitę, lygis. Po tokių rungtynių sunku atsistatyti. Tame tarpe - ir fiziškai.

Beje, tai liečia ne tik Rusijos komandas. Pažiūrėkite, kaip nepaprasta buvo "Barcelonai" ir "Žalgiriui" Ispanijos ir Lietuvos čempionatuose! Turint omenyje, kad tai - labai pajėgūs klubai. Taip kad trečioji vieta, atsižvelgiant į aukščiau išsakyta - labai padorus rezultatas.

- Tik tiek, kad vos "neužsirovėte" ant CSKA jau pusfinalyje... Prisipažinkite - lengviau atsikvėpėte, kai "Uniks" pralaimėjo "Parmai" ir užeido armiečiams pirmąją vietą?

- Taip, buvo lašelis sportinės sėkmės. Susidurti su CSKA iki finalo būtų nemalonus dalykas, kuris sumažintų mūsų galimybes siekiant pagrindinio ntiklso - kelialapio į Eurolygą.

- Dabar teks nugalėti "Uniks". Bus lengviau?

- Kazaniečiai šiame sezone žaidžia labai gerai. Užtikrintai sužaidžia pabaigose. Pasiekė daug pergalių kelių taškų skirtumu. Dukart įveikė CSKA! O tai daug ką pasako. Be to, jie turės aikštės pranašumą. Tačiau būtent tame nėra jokios tragedijos. jei žaidžiame gėrai, mums nėra skirtumo, kur išbėgti ant parketo - namie ar svečiuose. Svarbiausia, kad visi yra sveiki ir dirba pilna jėga. Vardan to paaukojome paskutinius Eurolygos susitikimus, kai supratome, kad nepateksime į atkrintamąsias. Daugelis vaikinų turėjo mikrotraumų, bet kuriuo momentu galėjo pabloginti padėtį. Juos teko tausoti - riboti laiką, laikyti ant suolelio.

- Suveikė?

- Tikiuosi, kad taip. Mūsų pagrindinis tikslas - iškovoti kelialapį į Eurolygą naujajam sezonui, ir dabar prasideda svarbiausios varžybos. Žaidėjų sveikata - svarbiausias faktorius, kuris gali nulemti rezultatą. Norisi tikėti, kad atkrintamosiose išvengsime traumų.

"MANAU, KAD "CHIMKI" - MANO KŪDIKIS"

- Grižkime prie pradžios. Pamenate dieną, kada jus vėl pakvietė į "Chimki"?

- Kaip tik važiavau į balandžių parodą. Tiesą pasakius, ten buvo ne vien balandžiai - tikras naminių gyvūnų festivalis. Karvės, triušiai, vištos, gaidžiai... Įvairiausių veislių - apie daugelį net nebuvau girdėjęs! Vežiausi savo anūkus, vienai dveji metukai, kitam - penkeri. Rodžiau gyvūnėlius. Mne asmeniškai labiausiai domino balandžiai. Nuo vaikystės jais domiuosi. Žodžiu, puikiai praleidome laiką. O kai grįžinėjome namo, nuskambėjo skambutis - tai buvo "Chimki" generalinis direktorius Pavelas Astachovas.

- Ir iš karto: 'Rimai, sugrįžk!"?

- Ne visai taip (juokiasi). Pradėjo paprastai: "Kaip reikalai? Ką veiki?" Bet supratau, kad tuo nesibaigs. Juk sekiau komandą. Mačiau, kad ne viskas sekasi. Žinoma, daug įtakos turėjo Švedo, Gillo traumos... Vadovybė suvokė, kad reikalai ritasi nuokalnėn, reikėjo permainų. Pavelas atsargiai pasiteiravo, kokie mano planai artimiausiems mėnesiams. Atsakiau: "Juos galima aptarti". "Puiku, pasakė, - atskrisk!" Turiu Rusijos vizą. Kitą dieną sėdau į lėktuvą ir išskridau į Maskvą.

- Jūs juk ruošėtės šį sezoną pailsėti?

-Vasarą ir rudenį turėjau porą pasiūlymų, bet neįdomių. Jų atsisakiau. Nutariau skirti daugiau dėmesio šeiminiams reikalams. Bet ši situacija visiškai kitokia. Asmeniškai manau, kad "Chimki" - mano kūdikis. Man negali nerūpėti jo likimas. Kai pirmą kartą mane į komandą pakvietė Viktoras Byčkovas, daug matėme, daug pasiekėme. Laimėjome VTB lygą, iškovojome dvi Europos taures, patekome į Eurolygą. Turėjau nebaigtų planų, idėjų, ambicijų. Būtent čia, su šia komanda. Susitikome su Astachovu, viską aptarėme. Sąžiningai pasakiau, kad mano karjeroje buvo įvairių istorijų. Buvo, kad viduryje sezono išgelbėjau komandą. Buvo, kad nepavyko. Kaip bus šį kartą, iš anksto niekas nežinojo. Bet buvau pasirengęs pabandyti. o klubo vadovai - pasirengę manimi pasitikėti. Pasitarti su niekuo nereikėjo. Kažkam rūpi tėvo, motinos, žmonos, vaikų nuomonė, bet krepšinio klausimais esu savarankiškas. Viską nusprendžiu greitai. Po trijų dienų jau stovėjau prie komandos vairo.

- Finansinio klausimo neaptarėte?

- Jo visai nelietėme. Aš ir kai buvau žaidėjas, ir kai tapau treneriu, neužsiciklindavau ties kontraktais. Galėjau važiuoti žaisti į Australiją, dirbti - į Azerbaidžaną. Visada sakiau: reiks - ir į Antarktidą išvyksiu. Svarbiausia, kad būtų salygos siekti rezultato. Net užduočių man kelti nereikia, jos ir taip aukšos. Maksimalios. Mane taip vaikystėje mokė. O pinigai... Tai tiesiog pinigai. Kiek duosite, kokiam laikotarpiui - tai dešimtas reikalas.

- Kokioje būsenoje priėmėte komandą?

- Pradžioje buvo daugiau optimizmo. Kadangi tuoj-tuoj turėjo grįžti Aleksejus Švedas. O Anthony Gillas išskrido į Ameriką tyrimų atlikimui, tuomet nežinojome traumos sunkumo. Netrukus trims savaitėms praradau jordaną Mickey. Stefanas markovičius protingai pasakė: "Dabar svarbiausia - išgyventi". Nors viena koja, šleivai-kreivai, bet išstovėti! Toliau turėtų būti lengviau. Taip ir buvo.

- O šansai išgelbėti Eurolygos sezoną buvo?

- Pirmąsias rungtynes - prieš "Bayern" žaidėme praėjus trims dienoms po mano paskyrimo. pirmavome 18 taškų, kovėmės garbingai, tačiau paleidome iniciatyvą ir pralaimėjome. Šansų ištaisyti situaciją nebuvo - nepažinojau žaidėjų, jų stilių. Norint patekti į atkrintamąsias turėjome laimėti 8 rungtynes iš 9-ių. O tai "Barcelona", CSKA, "Real"... Patys suprantate - užuotis ne tik sunkiai įvykdoma, o mažai reali. Kai supratome, kad nepateksime į atkrintamąsias, visiškai persijungėme į VTB lygą. Kad nebūtų kaip patarlėje: gaudžiau du kiškius, o galiausiai likau ir be grybų, ir be krepšio (juokiasi).

"ŽUDIKO INSTINKTĄ REIKIA ĮDIEGTI"

- Kas nemaloniai nuteikė "Chimki"?

- Mano vertinimu, vaikinams trūko fizikos. kiekvienas treneris turi savo požiūrį. kai kurie mažiau vargina treniruotėse, kad rungtynėse būtų žaidžiama šviežiomis jėgomis. Jei komandoje yra tinkamas vykdytojas, jis gali nulemti mačo rezultatą vien savo energija. Aš mėgstu darbą salėje, esu pasirengimo plano, geros "fizikos", organizuoto krepšinio šalininkas. Todėl pradėjome daug dirbti fizinei formai gerinti. Ir daug pasiekėme šia linkme. nksčiau žaidėjai pavargdavo, dabar - ne. Ir tai labai padeda rungtynėse.

- Kažkada minėjote, kad "Chimki" trūksta agresyvumo, ypač - įtemptose pabaigose. Kad komanda neturi žudiko instinkto. Per pastaruosius mėnesius kažkas pasikeitė?

- Mėgstate boksą? Pamenate Tysono ir Douglaso dvikovą? Mike'as tuomet (1990 metų vasario 11 dieną - red. past.) pasiuntė Busterį į nokdauną aštuntame raunde, tačiau pastarajam padėjo teisėjas, kuris per ilgai skaičiavo, bei po to sekusi pertraukėlė. O dešimtame raunde jau Douglasas nokautavo Tysoną - tai buvo pirmasis Mike'o pralaimėjimas. Sporte taip ir būna - jei nespėjai "pribaigti" varžovo, visada gali pralaimėti. Jei sugriebei priešininką už gerklės - smauk iki galo. Už nokdauną pergalė neskiriama. Ir "Chimki" dažnai trūkdavo kietumo, kad užbaigtų reikalus nokautu. Mes pirmaudami dažnai prarasdavome pranašumą - dėl klaidų, neprotingų, nelogiškų metimų...

- Tai galima įdiegti?

- Būtina! Žudikais ne gimstama, o tampama. Stengiuosi savo vaikinams įdiegti šį instinktą. Yra talentingų vaikinų, kurie ateina iš komandų niekada nieko nesiekusių. Jiems tiesiog patinka žaisti krepšinį. Tai neteisinga. Sporte nesvarbu procesas. Svarbu - rezultatas! Man nėra skirtumo - laimėti 1 tašku ar 20. Ir turėti "minus 1" prieš "Jenisej" ar prieš CSKA. Negali būti patenkintas avimi, jei leidai pajėgiam klubui pataikyti tą vieną metimą. Turi kovoti dėl pergalės bet kokiu atveju! Deja, tai suprato ne visi.

- Pavyzdžiui?

- Vardų neminėsiu, bet pateiksiu pavyzdį. Žaidėme su "Milanu" Eurolygoje. Ir tai buvo labai svarbus susitiikimas. Pirmavome. Ta pati situacija - siugriebėme varžovą už gerklės. Prie manęs priėjo amerikitis. O toliau sekė dialogas.

- Negaliu žaisti!

- Kodėl?

- Koją skauda.

- Juk pusantros minutės liko. Pakentėk!

- Ne, negaliu...

Na, pasodinau ant suolelio. Už poros dienų jis bėgiojo, tarsi ieko ir nebuvo. O mes praklaimėjome. Vienu tašku - 80:81.

- Tai o jeigu iš tiesų smarkiai skaudėjo?

- Ne taip smarkiai, kad mesti komandą lemiamu momentu. Nuo mokyklos laikų pamenu Aleksejaus Maresjevo žygdarbį. Jis 18 dienų per šalčius, miškais ir pelkėmis šliaužė sulaužytomis kojomis pas aviškius po to, kai jo lėktuvą numušė fašistai. Štai ką aš suprantu! Štai kokiais žygdarbiais reikia didžiuotis ir į ką lygiuotis! O ne galvoti apie skausmą ar tualetą, kai tavo draugai pabaigoje kovoja dėl pergalės. Deja, ne visiems tai suprasti. Lengva valdyti jachtą, kai nėra audros. Bet jei pakilo vėjas ir bangos, reikia kovoti ir peržengti save. Kitaip - pražūtis...

- Dabar situacija geresnė?

- Prieš atkrintamąsias surinkau ir pasakiau: "Vaikinai, kas nenori ar negali išsikrauti 150 procentų, sakykite iškart. Išmokėsime jums algą ir paleisime namo. O mes liksime nors aštuoniese, nors penkiese, bet kiekvienas dėl pergalės kovos iš paskutiniųjų ir padarys viską, kas įmanoma ir neįmanoma". Jei rinktis talentingą žaidėją arba mažiau meistrišką, tačiau tikrą kovotoją, renkuosi kovotoją. Žinoma, niekas namo neišvyko.

"ŠVEDAS ARTI OPTIMALIO FORMOS"

- Pergalė prieš CSKA antrajame VTB lygos sezono rate - charakterio pasireiškimas?

- Būtent. Pirmiausia mums ši pergalė buvo savaime reikalinga. Prieš tai mes pralaimėjome trijuose mačuose paeiliui - "Zenit", "Lokomotiv-Kuban" ir "Uniks". Sunkus kalendorius buvo. Antra, kova su CSKA turėjo dvigubai svarbesnę reikšmę. Ir svarbiausia - mes juk likome be daugelio pagrindinių žaidėjų! Dėl traumų žaidėme tik su trimis legionieriais - Markovičiumi, Jenkinsu ir Thomasu. Visi kiti - rusai. Ir kokį charakterį jie parodė! Kaip pasiaukojančiai kovojo! Taip, daugelis nusileido armiečiams meistriškumu, bet darbštumas, atkaklumas, pasiaukojimas kietoje, kontaktiškoje kovoje padėjo tai kompensuoti. Ir iškovojome pergalę pratęsime.

- Švedas 37 taškus surinko, asmeninį rekordą pagerino...

- Žinau, kaip gali žaisti Lioša. Jis buvo tikras lyderis tame mače. Turint omeny, kad nebuvo geriausios formos. Švedas tik dabar įgyja optimalias kondicijas. Kaip fizine prasme, taip ir žaidybine.

- Aleksejus - dabar geriausias krepšininkas Europoje?

- Klausimas iš serijos, kas geresnis - Maradona ar Pele, Messi ar Cristiano Ronaldo? Kiekvienas turi savo stipriąsias puses. Kaip ir silpnąsias. Nereikia lyginti tiesmukiškai. Bet Švedas - vienas geriausių europoje. Tai faktas. Žinote kaip būna: atrodo turi puikų sezoną, bet MVP prizas atitenka kitam, nes jis žaidžia geresnėje komandoje. Lioša galėtų žaisti bet kuriame Eurolygos klube. Neatmetant geriausių. Ir svarbiausia - bet kuriame būtų lyderis. Tai neginčytina.

- Mąstote, ar liksite "Chimki" kitame sezone?

- Apie tai negalvoju. Yra žmonių, kurie nužvelgia savo kontraktą 15 metų į priekį, kad gyventų ir miegotų ramiai. Aš gyvenu nuo iššūkio iki iššūkio. Dabar mano tikslas - įveikti "Astaną". Tik apie tai ir galvoju. Prieš kelias dienas skambina žmona: "Reika pasėti veją, išsirinkti žolytę"... Atsakau: "Kokia žolytė? Man čia ne dėl žolytės galvą skauda! Neskambink man dėl tokių menkniekių. Baigsim sezoną - ir veją pasėsim, ir medį, kokį reikia, nukirsim".

- Ten veja. O čia darbas.

- Kai pirmąkart stojau prie "Chimki' vairo, net nežinojau, kuriam laikui numatytas kontraktas. Pasirodo - trims mėnesiams. Po to, po pergalės VTB pasiūlė pratęsti. Aš sutikau. Bet sąlygos, laikotarpiai... Manęs jie niekada nedomino. Tai klausimai mano agentams. Baigsis sezonas, ir vadovybė įvertins mano darbą. Įsitikinęs, kad įvertins objektyviai, atsižvelgiant į visus rezultatus įtakojusius faktorius. Tuomet ir aptarsime. Bet ne anksčiau. Dabar esu visiškai susikaupęs būsimoms rungtynėms.

- Kas laimės Eurolygą?

- Buvau vienas iš nedaugelio, kuris spėjo "Žalgirio" pergalę prieš "Fenerbahče" ketvirtfinalyje rezultatu 3:2. Ir po rungtynių Stambule, kai serijos rezultatas buvo 1:1, atrodė, kad viskas vyksta pagal planą. Bet... nesusiklostė. Žinoma, "Feneris" objektyviai stipresnis - pagal sudėtį, žaidėjų talentą, pagal savo resursus ir galimybes. Žiūrint į ai, kaip sezonas klostėsi komandoms, būtent "Fenerbahče" atrodo pagrindinė favoritė Vitorijoje. Pamenate, kaip "Cavaliers" su LeBronu - dar prieš pereinant Jamesui į Majamį - dukart paeiliui užbaigė reguliarųjį sezoną "su atsarga", bet taip ir nepasiekė finalo. 2009-ais pralaimėjo "Magic", 2010-ais - "Celtics". Reguliarusis sezonas ir atkrintamosios varžybos, juo labiau Finalo ketvertas - visiškai skirtingi dalykai. Čia gali nutikti bet kas.

CSKA? Mane neramino CSKA žaidimas. Armiečiai rungtyniavo nestabiliai. Taip, pasiekė pergalių, iškovojo ntrą vietą lentelėje, tačiau realaus galingumo neparodė. Tačiau kaip jie sužaidė su "Baskonia" išvykoje ketvirtfinalyje, tapo maloniu siurprizu. Pamatėme komandos jėgą! Ir toks žaidimas - rimta paraiška į titulą.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
 Kauno „Žalgirio“ (13-18) krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė iškovodami ir antrą pergalę. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“
"Wolves" finalo ketverte pasigendantis Kurtinaitis – "Žalgiris" turėtų laimėti
"Wolves" finalo ketverte pasigendantis Kurtinaitis – "Žalgiris" turėtų laimėti
Jau greitai – vasario 17–18 dienomis – Kaune vyks vienas laukiamiausių metų krepšinio renginių – Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas.Aiškios keturios
"Žalgiriui" teks gana ilgai verstis be Lekavičiaus
"Žalgiriui" teks gana ilgai verstis be Lekavičiaus
Kauno „Žalgirio“ komanda sulaukė dar vienos blogos žinios. Po kelionės į Vokietiją iš rikiuotės iškrito gynėjas Lukas Lekavičius.Antradienį žalgiriečiai Berlyne žaidė
"Zenit" kapitonas dūsauja: kartais žiūriu Eurolygą ir darosi liūdna
"Zenit" kapitonas dūsauja: kartais žiūriu Eurolygą ir darosi liūdna
Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo kapitonas Andrejus Zubkovas interviu „Sport Express“ prisipažino, jog pašalinus Rusijos ekipas iš tarptautinių varžybų motyvacijos
Kurtinaitis regi įtemptą grandų mūšį sostinėje: derbyje jėgų santykis apsilygina
Kurtinaitis regi įtemptą grandų mūšį sostinėje: derbyje jėgų santykis apsilygina
„Betsafe-LKL“ čempionate atėjo laikas pirmajam šio sezono grandų mūšiui – Vilniaus „Rytas“ sekmadienio vakarą sostinėje priima Kauno „Žalgirį“.Tai
Istorija, kaip Sabonis, Kurtinaitis, Krapikas ir kiti žalgiriečiai pirmą kartą išvydo trispalvę
Istorija, kaip Sabonis, Kurtinaitis, Krapikas ir kiti žalgiriečiai pirmą kartą išvydo trispalvę
Edmundo Jakilaičio krepšinio dokumentika „BILIETAS. The Ticket“, režisuojama Vytauto Dambrausko, kinuose pasirodys spalio 20 d. Filme savo prisiminimais dalinasi legendiniai Kauno
Lietuvą kompiuterizavęs Kurtinaitis: Tarybų Sąjungoje apie tokią naujovę mažai kas žinojo
Lietuvą kompiuterizavęs Kurtinaitis: Tarybų Sąjungoje apie tokią naujovę mažai kas žinojo
Spalio 17 d. kinuose pasirodys dokumentika „Bilietas. The Ticket“ apie legendinę 1979–1989 m. Kauno „Žalgirio” komandą ir jos kovas prieš Maskvos CSKA. Filme prisimenamos
"Žalgirio" legendos Sabas, Kurtis, Jankūnas bei kiti žinomi veidai įvertino naują komandos įvaizdį
"Žalgirio" legendos Sabas, Kurtis, Jankūnas bei kiti žinomi veidai įvertino naują komandos įvaizdį
Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenos SDG amfiteatre pristatytas nuo šiol žaliai baltų organizaciją lydėsiantis įvaizdis. Pagrindiniu renginio akcentu tapo naujojo Kauno „Žalgirio“
"Pirmyn į praeitį": Kurtinaičio prisiminimai apie Kalmanovičių bei paskutinį sezoną "Žalgiryje"
"Pirmyn į praeitį": Kurtinaičio prisiminimai apie Kalmanovičių bei paskutinį sezoną "Žalgiryje"
Nenumaldomai artėjant laikui iki pirmosios Kauno „Žalgirio“ krepšininkų priešsezoninės treniruočių stovyklos dienos, „Žalgiris Insider“ turinio platforma žaliai
Grasinimų sulaukęs Mirotičius Serbijoje nežais: nenoriu būti tokioje aplinkoje
Grasinimų sulaukęs Mirotičius Serbijoje nežais: nenoriu būti tokioje aplinkoje
Oficialiai „Barcelona“ palikęs ir naujų namų ieškantis Nikola Mirotičius atsisakė prisijungti prie Belgrado „Partizan“ ekipos. Apie tai jis paskelbė savo „Instagram“
Patvirtinta: Pascualis toliau savo sąskaitą pildys kruvinais Rusijos pinigais
Patvirtinta: Pascualis toliau savo sąskaitą pildys kruvinais Rusijos pinigais
Vienu geriausių Europos krepšinio trenerių laikomas Xavi Pascualis toliau dirbs Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoje, rašo Krepšinis.lt.Klubas praneša, kad kontraktas
"Valencia" palikęs komandos simbolis susiviliojo rusų pinigais
"Valencia" palikęs komandos simbolis susiviliojo rusų pinigais
Vis daugiau garsių Senojo žemyno krepšininkų pasirenka didesnius pinigus bei rungtynes vien VTB Vieningoje lygoje, kadangi Rusijos klubai dėl agresijos Ukrainoje yra išstumti iš
Ilgam su "Žalgiriu" sutartį pratęsęs Ulanovas: geresnio varianto nemačiau
Ilgam su "Žalgiriu" sutartį pratęsęs Ulanovas: geresnio varianto nemačiau
Kauno „Žalgiris“ pasiekė dar vieną pergalę tarpsezoniu – klubas ilgam laikui pratęsė sutartį su vienu svarbiausiu komandos žaidėju ir kapitonu Edgaru Ulanovu. Kaunietis gimtojo
Į "Žalgirį" sugrįžęs Grainys: džiaugiuosi grįžęs ten, kur viską žinai, kur viską pažįstii
Į "Žalgirį" sugrįžęs Grainys: džiaugiuosi grįžęs ten, kur viską žinai, kur viską pažįstii
Į Kauno „Žalgirio“ trenerių štabą po trejų metų pertraukos sugrįžta fizinio rengimo treneris Justinas Grainys. Komandoje specialistas pakeis trejus pastaruosius metus žaliai
Dar vienas Eurolygos žaidėjas pasirinko karjerą tęsti Rusijoje
Dar vienas Eurolygos žaidėjas pasirinko karjerą tęsti Rusijoje
Dar vienas Eurolygos krepšininkas karjerą pratęs Rusijoje – dėl vienerių metų sutarties su Maskvos CSKA susitarė prancūzas Amathas M’Baye, rašo Krepšinis.lt.Praėjusį
Stambiausia "Barcos" vasaros žuvis nusprūdo nuo kabliuko, o Kuričius keliasi į Rusiją
Stambiausia "Barcos" vasaros žuvis nusprūdo nuo kabliuko, o Kuričius keliasi į Rusiją
Pataupyti nutarusi „Barcelona“ išsiskyrė tiek su brangiausiu komandos krepšininku Nikola Mirotičiumi, tiek su treneriu Šarūnu Jasikevičiumi. Ispanijos žiniasklaida
Šaro era "Barcoje" baigta: klubas pristatė naują strategą
Šaro era "Barcoje" baigta: klubas pristatė naują strategą
Šarūno Jasikevičiaus etapas Barselonoje baigtas: klubas pranešė apie išsiskyrimą su lietuviu ir pristatė naują komandos vyr. trenerį.Oficialiai paskelbta, kad artimiausius du
Jasikevičiaus įpėdiniu Barselonoje laikytas Pascualis toliau srėbs rusiškus pinigus
Jasikevičiaus įpėdiniu Barselonoje laikytas Pascualis toliau srėbs rusiškus pinigus
Vienu geriausių Europos krepšinio trenerių laikomas Xavi Pascualis toliau srėbs rusiškus pinigus – skelbiama, kad 50-metis katalonas toliau dirbs Sankt Peterburgo „Zenit“
"Bayern" vairą perėmęs Laso žvalgosi į buvusį "Barcos" auklėtinį
"Bayern" vairą perėmęs Laso žvalgosi į buvusį "Barcos" auklėtinį
Pirmą kartą užsienyje darbus pradėsiantis ispanas Pablo Laso vos perėmęs Miuncheno "Bayern" ekipos vairą pradėjo dairytis auklėtinių.Skelbiama, kad 55-erių metų dukart Eurolygos čempionas
"Fenerbahče" pratęsė sutartį su rotacijos amerikiečiu
"Fenerbahče" pratęsė sutartį su rotacijos amerikiečiu
Stambulo "Fenerbahče" klubas dar nepasibaigus šiam sezonui jau aktyviai dėlioja planus ateinančiam.Turkijos grandai oficialiai pranešė pratęsę sutartį su 29-erių metų 198
Fiasko patyrusio CSKA prezidentas: absoliučiai niekas Eurolygoje nesidžiaugia, kad mūsų nebėra
Fiasko patyrusio CSKA prezidentas: absoliučiai niekas Eurolygoje nesidžiaugia, kad mūsų nebėra
Nė vienas kitas klubas nėra taip dažnai dalyvavęs Eurolygos finalo ketverto kovose kaip Maskvos CSKA, bet jo prezidentui Andrejui Vatutinui antrus metus iš eilės stipriausios žemyno lygos
Kemzūra neneigia Kurtinaičio nuopelnų "Wolves" rezultatams
Kemzūra neneigia Kurtinaičio nuopelnų "Wolves" rezultatams
Trečią vietą „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone užėmusi BC „Wolves“ komanda pradeda savo pirmąjį žygį link Lietuvos krepšinio lygos apdovanojimų. Ketvirtfinalio
Pasirodė vaizdai iš šiurpaus Švedo užpuolimo, motyvas – lažybose pralaimėti pinigai?
Pasirodė vaizdai iš šiurpaus Švedo užpuolimo, motyvas – lažybose pralaimėti pinigai?
Po pirmadienio vakarą Rusijos sostinės Maskvos centre įvykusio brutalaus Maskvos CSKA žvaigždės Aleksejaus Švedo užpuolimo darbo aktyviai ėmėsi policija, rašo Krepšinis.lt.Pranešama,
"Monaco" su naudingai žaidusiu Motiejūnu Tel Avive persvėrė ketvirtfinalio seriją
"Monaco" su naudingai žaidusiu Motiejūnu Tel Avive persvėrė ketvirtfinalio seriją
Donato Motiejūno atstovaujama Monako "AS Monaco" ekipa atsidūrė per žingsnį nuo išsvajotojo Eurolygos finalo ketverto, kuris vyks Kaune.Mike'o Jameso vedamas Prancūzijos klubas
Brutalus išpuolis Maskvos centre – užpultas ir žiauriai sumuštas CSKA lyderis Švedas
Brutalus išpuolis Maskvos centre – užpultas ir žiauriai sumuštas CSKA lyderis Švedas
Pirmadienio vakarą brutalus išpuolis užfiksuotas Rusijos sostinėje Maskvoje. Iš vieno centre esančių restoranų išėjusį Maskvos CSKA lyderį Aleksejų Švedą užpuolė
Bilietų prekyba į Eurolygos ketvirtfinalį jau prasidėjo
Bilietų prekyba į Eurolygos ketvirtfinalį jau prasidėjo
Miunchene pergalę pasiekęs Kauno „Žalgiris“ iškovojo vietą tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų. Paskutiniąsias 4 reguliariojo sezono rungtynes laimėję žalgiriečiai
"Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje baigė trinktelėdama durimis
"Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje baigė trinktelėdama durimis
Pastarųjų dviejų metų Eurolygos čempionė Stambulo "Anadolu Efes" (17/17) komanda sezoną elitiniame turnyre baigė su vienodu pergalių ir pralaimėjimų santykiu.Paskutinėse reguliaraus
"Žalgirio" palaikymo pajėgos trankiai atžygiavo šturmuoti Miuncheno arenos
"Žalgirio" palaikymo pajėgos trankiai atžygiavo šturmuoti Miuncheno arenos
Kauno „Žalgirio“ gerbėjų skanduotės penktadienio pavakarę sudrebino apsnūdusias ir lietaus permerktas „Audi Dome“ arenos apylinkes Miunchene. Keli šimtai Lietuvos ekipos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime