Naujienos kraunasi...

R.Radvila: šešiolikmečiams - dešimt su pliusu (interviu)

Autorius: Gediminas Žygelis, MKL.
R.Radvila: šešiolikmečiams - dešimt su pliusu (interviu)
Lietuvos šešiolikmečių (U16) vaikinų ir merginų rinktinės jau sugrįžo iš Turkijos. Ten jos dalyvavo prestižiniuose tarptautiniuose turnyruose. Jų tikslas –  kuo geriau pasirengti vasarą vyksiantiems Europos U16 čempionatams.

Donato Veličkos ir Alfredo Kaniavos treniruojami vaikinai tapo 22-ą kartą organizuojamo turnyro nugalėtojais. To niekada nebuvo pavykę padaryti nė vienai mūsų šalies rinktinei. Šešiolikmečiai dvylikos komandų turnyro finale Samsuno mieste 76:69 įveikė Serbijos bendraamžius. Pernai lietuviai analogiškame turnyre iškovojo antrąją vietą.

Lietuvos rinktinė pakeliui į finalą įveikė Argentiną, Turkiją, Vokietiją, Bulgariją, Slovėniją ir Latviją.

Lietuvos rinktinės puolimo lyderis „marčiulioniukas“ Domantas Vilys buvo pripažintas naudingiausiu turnyro krepšininku.

Šių metų šešiolikmečių rinktinė sudaryta daugiausia iš pirmosios LKF projekto „Talentų U15 karta” laidos. Prieš tai ši komanda užėmė antrąją vietą tarptautiniame Vladimiro Ryženkovo turnyre Minske.

Daliaus Ubarto ir Aušros Naidėnienės treniruojamos šešiolikmetės merginos keturių komandų turnyre užėmė 2-ąją vietą. Lietuvės paskutiniame mače 68:87 nusileido turnyrą laimėjusioms bendraamžėms iš Lenkijos. Vienintelį pralaimėjimą patyrusios lietuvės anksčiau įveikė Turkijos ir Švedijos komandas.

Pasak Lietuvos trenerių, šis tarptautinis turnyras yra labai svarbus rengiantis Europos U16 čempionatui. Jame šįmet lietuvės žais jau aukščiausiame A divizione, nes pernai laimėjo B diviziono čempionatą.

Lietuvos rinktinės gretose labiausiai išsiskyrė Lietuvos moterų krepšinio lygoje rungtyniaujančios Dalia Donskichytė ir Gabija Šegždaitė.

Lietuvos šešiolikmečių rinktinių kovas stebėjęs Lietuvos krepšinio federacijos sporto ir jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila džiaugėsi mūsiškių pasirodymu. Šis tarptautiniu mastu žinomas krepšinio specialistas pabrėžė puikų kolegų darbą, gerą atmosferą, tačiau tikino, kad jauniems krepšininkams koją dažnai kiša nepasitikėjimas savo jėgomis.

- Treneri, kaip galite įvertinti mūsų rinktinių pasirodymus?, – mkl.lt paklausė R.Radvilos.
– Merginoms tai buvo daugiau bandomasis turnyras ir man jų teko matyti tik vienerias rungtynes. Vaikinų turnyras organizuojamas nuo 1994 metų ir mūsų šalies krepšininkams nei sykio nebuvo pavykę jo laimėti. Todėl vaikinams galima parašyti 10 su pliusu. Merginos, kurios ateityje irgi kausis su A divizionų komandomis, Turkijoje susitiko su 2 aukščiausio lygio ekipomis ir B divizione žaidžiančiomis lenkėmis. Merginos mūsų nenuvylė, tačiau joms negalima rašyti tokio paties pažymio, kaip ir vaikinams. Juk vaikinų turnyre dalyvavo 12 komandų, o merginų – 4.

- Kuo buvo stipri ši vaikinų komanda?
– Pirmiausia reikia pagirti Lietuvos trenerius. Ne tik tuos, kurie dirbo šioje rinktinėje ar parengė jai žaidėjus, tačiau ir tuos trenerius, kurie dirba su vaikinais, nepatekusiais į rinktinę. Juk svarbiausia yra konkurencija. Kol ji bus, turėsime aukšto lygio rinktinę. Didelį darbą nuveikė ir Lietuvos krepšinio federacija, atsakingai ieškojusi trenerių, kurie galėtų stoti prie šios rinktinės vairo. Norėjome, kad treneriai būtų motyvuoti, norėtų tobulėti ir eiti į priekį. Galima teigti, kad LKF pasirinkimas buvo „superinis“. Ir Donatas Velička, ir Alfredas Kaniava padarė didelį darbą. Mane jie sužavėjo ir apie juos galiu pasakyti tik geriausius žodžius. Vasarą prie šios rinktinės vairo stosiančiam Mantui Šerniui tai bus didelė parama.

Ši U16 rinktinė savo kelionę kartu pradėjo prieš metus, kai pasirodė „Talentų U15 karta” projekte. Atmosfera buvo ne gera, o supergera. Žinoma, pradžioje buvo nepatenkintų žaidėjų, kuriems trūko žaidimo laiko, tačiau tada turėjome labai griežtą pokalbį. Vaikinams pasakėme, kad jei jiems svarbus tik asmeninis pasirodymas, tegu kieme užsirašo pavardę ant marškinėlių ir žaidžia, o čia reikia visiems kartu kautis už Lietuvą. Tie, kurie nežaidžia, turi palaikyti komandą nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Vėliau turnyre viskas taip ir buvo. Suolelis dirbo, visi puikiai susigyvenome. Jei trūkdavo bent vieno delegacijos nario, visi jo laukdavome ir visi viską darydavome kartu. Tapome tikra komanda.

- Ką daugiausia reikėjo akcentuoti vaikinams?
– Labiausiai reikėjo kovoti su žaidėjų nepasitikėjimu savimi. Dalis vaikinų netiki savo jėgomis, dejuoja. To negali būti. Klaidos ir nepataikyti metimai yra krepšinio dalis, tačiau negali parodyti, kad esi sutrikęs. Mūsų planas buvo pasitikėjimo ugdymas. Kiekvienas žaidėjas turėjo tikėti savimi. O jei kalbėtume apie varžovus, tai prieš kiekvienas rungtynes turėjome vis skirtingą planą, prisitaikėme prie kitų komandų. Per vienas rungtynes daugiau dėmesio skyrėme gynėjams, per kitas – aukštaūgiams.

- Kaip galite įvertinti patį turnyrą?
– Ir organizacija, ir turnyras buvo aukščiausio lygio. Komandas pasitiko oro uoste ir lydėjo visą laiką, gyvenome 4 žvaigždučių viešbutyje, kuriame nieko netrūko. Į rungtynes lydėdavo policija su švyturėliais. Atvyko 12 vaikinų rinktinių. Tai pasako, kad viskas buvo puiku.

- Ar galima teigti, kad D.Vilys turnyre spindėjo ryškiausiai?
– D.Vilys tikrai žaidė puikiai, tačiau pasižymėjo ne jis vienas. Buvo vaikinų, kurie vykdė trenerių užduotis, puikiai dirbo gindamiesi ir buvo mūsų komandos juodieji arkliukai. Gerą įspūdį paliko serbas Marko Pecarskas. Manau, ateityje jį tikrai pamatysime Eurolygoje.

- Kurie krepšininkai taip pat sulaukė dėmesio?
– Š.Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtinis Deividas Sirvydis ir V.Knašiaus krepšinio mokyklos atstovas Rokas Jokubaitis sulaukė kvietimo į „Jordan Brand Classic“ stovyklą, kurioje dalyvaus 40 geriausių Europos jaunųjų krepšininkų. Tai didelis įvertinimas. Jie treniruotis su pripažintais Europos ir Amerikos treneriais, jiems bus suteiktos geriausios sąlygos. 10 stovyklos dalyvių sulauks papildomo paskatinimo – geriausi pateks į „Jordan Brand Classic“ rungtynes, kuriose Amerikoje rungtyniaus su šios šalies talentais.

- Ar šis turnyras bus naudingas rengiantis Europos U16 čempionatams?
– Tai buvo didelis žingsnis į priekį. Tai, kad vaikinai laimės, aš žinojau jau kelios dienos prieš finalą, kai buvo likusios 2-3 rungtynės. Mes laimėjome anksčiau. Manęs nenustebino rinktinės žaidimas, judame teisinga kryptimi. „Talentų U15 karta” projektas, trenerių darbas, Moksleivių krepšinio lygos „Perlas“ sistema. Darbas vyksta kryptingai. Mąstome ne tik apie jaunučių Europos čempionatą, tačiau ir apie tai, kad bent keli žaidėjai iš šios rinktinės ateityje papildytų nacionalinę komandą.

- Ar tie, kurie nepateko į U16 rinktinę, prarado visas galimybes tai padaryti?
– Žinoma, kad ne. Šansų turi visi. Svarbiausia tikėti savo jėgomis, nes nepasitikėjimas šiuo metu yra didžiausia problema. Mes jaunais krepšininkais tikime, o jie patys abejoja savo galimybėmis. Visi turi daug galimybių. Nors šioms rinktinėms priekaištų nėra, labai norisi pamatyti ir daugiau kandidatų, kurie galėtų atstovauti mūsų šaliai. Svarbiausia – tikėjimas.

Europos U16 vaikinų čempionatas rugpjūčio viduryje vyks Lenkijos mieste Radome. M.Šerniaus auklėtiniams LKF iškėlė tikslą užimti 1-7 vietas.

D.Ubarto vadovaujama Lietuvos U16 merginų rinktinė rugpjūčio pradžioje dalyvaus Europos čempionate Italijoje, Udinės mieste. LKF iškeltas tikslas – 5-12 vietos.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Naujame LKF projekte – dėmesys mažesnių miestų krepšininkams
Naujame LKF projekte – dėmesys mažesnių miestų krepšininkams
Naujam krepšinio sezonui alsuojant į nugarą startavo naujas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektas, skirtas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos B divizione rungtyniaujantiems
"Talentų kartos" dalyviams atlikti išsamūs fiziniai testai
"Talentų kartos" dalyviams atlikti išsamūs fiziniai testai
Didžiausiame ir moderniausiame Baltijos šalyse sporto ir sveikatingumo centre „VS-Fitness“ dėmesys buvo rodomas jauniesiems šalies krepšininkams ir krepšininkėms.
"Talentų kartos" 2019-2020 dalyviai - iš 12-os miestų
"Talentų kartos" 2019-2020 dalyviai - iš 12-os miestų
Šeštus gyvavimo metus skaičiuojantis projektas „Talentų karta“, šį sezoną vėl sukvietė talentingiausius šalies krepšininkus į treniruotes. Savaitgalį
R.Radvila apie jaunimo rinktinių pasirodymą: vaikinai - Antaninis obuolys, merginos - avietė
R.Radvila apie jaunimo rinktinių pasirodymą: vaikinai - Antaninis obuolys, merginos - avietė
Prabėgus vasarai ir pasibaigus jaunimo krepšinio čempionatams, rinktinių treneriai tradiciškai pristatė savo ataskaitas apie pasibaigusias varžybas bei pasidalino savo įžvalgomis su
Savaitgalį Kaune vyks tarptautinis Ramūno Šiškausko turnyras
Savaitgalį Kaune vyks tarptautinis Ramūno Šiškausko turnyras
Pasibaigus penktajam projekto „Talentų U15 karta”sezonui, finalinis akordas tradiciškai nuskambės Kaune. Krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje (Pašilės
Penktasis "Talentų kartos" sezonas savaitgalį finišuos Kaune
Penktasis "Talentų kartos" sezonas savaitgalį finišuos Kaune
Šį sekmadienį Kaune, krepšinio mokykloje „Žalgiris“ (Pašilės g.41, Kaunas), įvyks paskutinė šio sezono projekto „Talentų karta“ stovykla. Tris
Krepšinio visuomenės diskusija: ar mergaitės gali žaisti kartu su berniukais
Krepšinio visuomenės diskusija: ar mergaitės gali žaisti kartu su berniukais
Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir „LIDL Lietuvos moksleivių krepšinio lyga“ (MKL) jau ne vienerius metus stengiasi kuo daugiau dėmesio skirti mergaičių krepšiniui.
Druskininkuiuose vyks talentų stovykla, treniruotės atviros visai krepšinio bendruomenei
Druskininkuiuose vyks talentų stovykla, treniruotės atviros visai krepšinio bendruomenei
Nenumaldomai artėjant didžiausioms metų šventėms jaunieji krepšinio talentai dar negalvoja apie Kalėdas ar Naujųjų metų šventimą. Šį savaitgalį jie rinksis į Druskininkus,
16-metis talentas A.Marčiulionis- apie tėčio patarimus, NBA svajonę ir pergalę prieš "Žalgirį"
16-metis talentas A.Marčiulionis- apie tėčio patarimus, NBA svajonę ir pergalę prieš "Žalgirį"
Prasidėjus ilgai lauktam NKL sezonui, Vilniaus „Perlo“ komanda jį pasitinka gerokai atsinaujinusi. Vienas iš komandos naujokų – RKL pirmenybes prašokęs ir tiesiai į
Žinomas Turkijos treneris papasakojo, kaip atsidūrė prie Jonavos komandos vairo
Žinomas Turkijos treneris papasakojo, kaip atsidūrė prie Jonavos komandos vairo
Jonavos „Sintek-Jonava“ klubas baigė pasiruošimą naujajam sezonui ir jau šiandien Šilutėje su vietos „Šilutės“ ekipa žais pirmąsias 2018-19 m.
Naujasis "Žalgirio" dublerių treneris T.Keršis: mano trenerio epocha Vilniuje baigėsi
Naujasis "Žalgirio" dublerių treneris T.Keršis: mano trenerio epocha Vilniuje baigėsi
Kauno „Žalgirio-2“ komanda naująjį Nacionalinės krepšinio lygos sezoną pasitinka gerokai atnaujinusi trenerių štabą, tačiau krepšininkų sąraše atliktos
A.Sireika: apie išvykusius lyderius, universalesnę komandą bei bandymą keisti sirgalius
A.Sireika: apie išvykusius lyderius, universalesnę komandą bei bandymą keisti sirgalius
Didžiausia sezono staigmena tapęs ir penktąją vietą praėjusiame sezone iškovojęs „Šiaulių“ klubas ateinanį sezoną kreips dėmesį ne tik rezultatus.Antanas Sireika
Išleista dar viena talentų karta (sąrašas, video)
Išleista dar viena talentų karta (sąrašas, video)
Kaune, Sabonio krepšinio centre, įvyko paskutinė šio sezono „Talentų U15 karta“ stovykla. Į paskutinę stovyklą buvo pakviesti po 15 projekte dalyvaujančių vaikinų ir
J.Kazlauskas: apie įtampos nejaučiančius vilniečius bei daug pasirinkimo turintį "Žalgirį"
J.Kazlauskas: apie įtampos nejaučiančius vilniečius bei daug pasirinkimo turintį "Žalgirį"
Vilniaus „Lietuvos rytas“ finalo serijoje laikomas aiškiu poros autsaideriu, tačiau pirmajame susitikime Kaune Rimo Kurtinaičio varžovams įkandin sekė tris kėlinius, kol rungtynes
Jaunosioms krepšininkėms - vertingos pamokos užsienio aikštelėse (komentarai)
Jaunosioms krepšininkėms - vertingos pamokos užsienio aikštelėse (komentarai)
Šių metų „Talentų U15 karta“ mergaitės (gim. 2003 ir jaunesnės) dalyvavo Europos jaunučių krepšinio lygoje – EYBL, kuriose žaidė prieš vyresnes varžoves,
Šešiolikmečiai tiesiog pasityčiojo iš bosnių ir pateko į pusfinalį
Šešiolikmečiai tiesiog pasityčiojo iš bosnių ir pateko į pusfinalį
Lietuvos šešiolikmečių rinktinė sėkmingai įveikė Turkijoje vykstančio turnyro ketvirtfinalio etapą. Tomo Purlio auklėtiniai 124:62 (34:13, 21:26, 32:13, 37:14) sutriuškino
G.Petrauskas: Lietuvoje likę žaidėjai patobulėjo daugiau
G.Petrauskas: Lietuvoje likę žaidėjai patobulėjo daugiau
Lietuvos krepšinio padangėje pastaruoju metu daug kalbama apie agentų veiklą, jų indėlį į jaunųjų sportininkų augimą, neteisėtą veiklą ir kitus dalykus. Pirmadienio popietę LKF TV
M.Šernius pristatė Lietuvos moterų rinktinės kandidates (sąrašas, trenerio, specialistų komentarai)
M.Šernius pristatė Lietuvos moterų rinktinės kandidates (sąrašas, trenerio, specialistų komentarai)
Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Mantas Šernius paskelbė išplėstinį kandidačių sąrašą, kurios bus kviečiamos į Europos čempionato atrankos rungtynes
Gaidamavičius: "Išmaišiau daug pasaulio šalių, tačiau namuose - geriausia"
Gaidamavičius: "Išmaišiau daug pasaulio šalių, tačiau namuose - geriausia"
„Dirbti mėgstamą darbą ir gyventi Klaipėdoje - nuostabus jausmas. Tai mano pirmi metai, kai per 18 su profesionaliu krepšiniu susijusių metų esu namuose. Išmaišiau daug
A.Sireika: "Šiaulių" sirgaliai galės mėgautis gražia ir garbinga kova (interviu)
A.Sireika: "Šiaulių" sirgaliai galės mėgautis gražia ir garbinga kova (interviu)
Praėjusį sezoną "Šiaulių" klubą kamavo visos įmanomos problemos, o vienu metu buvo iškilusi reali grėsmė, kad žymus Lietuvos krepšinio klubas tiesiog dings
R.Grigas įvertino "Pieno žvaigždžių" naujokus, laukiama dar vieno žaidėjo
R.Grigas įvertino "Pieno žvaigždžių" naujokus, laukiama dar vieno žaidėjo
Iki pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) naujojo sezono rungtynių likus kiek daugiau nei savaitei, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pasiruošimas artėjančioms kovoms yra
Naujasis "Juventus" treneris G.Petrauskas: LKL sezone netikėtumų bus užfiksuota
Naujasis "Juventus" treneris G.Petrauskas: LKL sezone netikėtumų bus užfiksuota
Naujojo trenerio Gedimino Petrausko vadovaujamas Utenos „Juventus“ klubas vis didesnėmis apsukomis rengiasi artėjančiam sezonui. Uteniškiai jau pradėjo darbą salėje, o ketvirtadienį
"Neptūną" oficialiai sustiprinęs S.Galdikas: esu labai laimingas, kad galiu sugrįžti
"Neptūną" oficialiai sustiprinęs S.Galdikas: esu labai laimingas, kad galiu sugrįžti
Į Klaipėdos „Neptūną“ oficialiai grįžta Simas Galdikas. 203 cm ūgio vidurio puolėjas su komanda naujajam sezonui ruošiasi jau nuo rugpjūčio 14 d., tačiau dėl užtrukusių
A.Jasilionis: apie pasikeitusią nuomonę dėl rinktinės ir mūsiškių potencialą
A.Jasilionis: apie pasikeitusią nuomonę dėl rinktinės ir mūsiškių potencialą
Šakių „Vyčio“ treneris Aurimas Jasilionis, kaip ir visa Lietuva, akylai stebi šalies nacionalinės krepšinio rinktinės rungtynes. Strategas žiūrėjo visas penkerias
"Juventus" direktorius E.Skersis: apie vasaros darbus, trijų klubų projektą ir kita
"Juventus" direktorius E.Skersis: apie vasaros darbus, trijų klubų projektą ir kita
Utenos „Juventus“ klubas antradienį Dubingiuose pradės pirmąją pasirengimo 2017/18 metų krepšinio sezonui stovyklą. Nors ekipos komplektacijos darbai dar nebaigti, klubo direktoriaus
Į "Neptūną" grįžęs T.Delininkaitis: visada sakiau, kad karjerą norėčiau baigti savo komandoje
Į "Neptūną" grįžęs T.Delininkaitis: visada sakiau, kad karjerą norėčiau baigti savo komandoje
Tomas Delininkaitis sugrįžta į gimtojo miesto komandą. 35-erių metų veteranas su Klaipėdos „Neptūnu“ sutarė dėl dvejų metų kontrakto.Per karjerą klaipėdietis žaidė Ukrainos,
Į Klaipėdą grįžęs K.Maksvytis: norėčiau turėti dvylika tokių kaip Williamsas ar Magdenas
Į Klaipėdą grįžęs K.Maksvytis: norėčiau turėti dvylika tokių kaip Williamsas ar Magdenas
Į Klaipėdą po dvejų metų pertraukos sugrįžo strategas Kazys Maksvytis, kuris „Neptūną“ treniravo 2012–2015 metų sezonuose bei atvedė klubą į tuomet dar neregėtas aukštumas.Su
M.Ignatavičius apie derybas su Lavrinovičiais: "Viską išsprendėme per valandą"
M.Ignatavičius apie derybas su Lavrinovičiais: "Viską išsprendėme per valandą"
Geriausią sezoną klubo istorijoje išgyvenęs Panevėžio „Lietkabelis“ nesnaudžia ir rikiuoja armiją prieš artėjančio sezono mūšius. Aukštaitijos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime