Naujienos kraunasi...

RKL apžvalga: sunkios "Raseinių" pergalės, dėjimas nuo lentos ir 55 naudingumo balai

RKL apžvalga: sunkios "Raseinių" pergalės, dėjimas nuo lentos ir 55 naudingumo balai
Sauliaus Čirbos nuotr.
Šį savaitgalį Regionų krepšinio lygoje (RKL) A diviziono lyderiai šlavė varžovus triuškinamais rezultatais, o B divizione fiksuota kaip niekad daug atkaklių mūšių.

Lyderiai vargo neturėjo

Šį savaitgalį A divizione pirmaujančios komandos didelių vargų neturėjo. Tiek „Raseiniai“, tiek „Tauragė“, tiek Vilniaus „Rivile“, tiek „Jurbarkas-Karys“ pasiekė triuškinamas pergales ir išsaugojo savo pozicijas turnyrinėje lentelėje.

Didžiausią pergalę šį savaitgalį savo vienintelėse žaistose rungtynėse pasiekė Vilniaus „Rivile“, 108:64 išvykoje sutriuškindami Prienų „Labas Gas-KKSC“. Šiame susitikime visiškai dominavo Karolis Brusokas – jis pelnė 24 taškus (10/15 dvit.) ir surinko 33 naudingumo balus.

Prieniškių nepasigailėjo ir „Tauragės“ krepšininkai – jie laimėjo rungtynes namuose 98:60. „Tauragės“ gretose išsiskyrė Gvidas Galinauskas, Paulius Steikūnas ir Matas Makauskas, atitinkamai pelnydami 18, 17 ir 16 taškų. „Labas Gas-KKSC“ į priekį bandė vesti Gediminas Maceina, surinkęs 19 taškų.

„Tauragė“ laimėjo ir kitas šį savaitgalį žaistas rungtynes – 78:57 įveikė Kauno Technologijos universiteto krepšininkus. Studentų gretose rezultatyviausiai žaidė Žygimantas Kerza, surinkęs 13 taškų, „Tauragei“ 14 taškų ir 10 atkovotų kamuolių surinko P. Steikūnas.

Bene sunkiausiai iš lyderių ketverto sekėsi „Raseinių“ komandai. Jie penktadienį išvykoje 79:74 palaužė Kauno „LSU-Atleto“ pasipriešinimą, o šeštadienį namuose 89:86 įveikė Plungės „Olimpą“.

Penktadienio rungtynėse raseiniškiams rungtynių eigą pavyko perlaužti tik įpusėjus ketvirtajam kėliniui, kai Antanas Montrimavičius pelnė du taškus su pražanga, o iškart po to tritaškį pridėjo Tadas Baracevičius.

Tuo tarpu šeštadienio susitikime „Raseinių“ komanda pirmavo nuo pat antrojo kėlinio pabaigos, o ketvirtojo pradžioje susikrovė ir dviženklę persvarą. Charakterį pademonstravę svečiai iš Žemaitijos varžovams galutinai atitrūkti buvo sumažinę skirtumą iki dviejų, tačiau to nepakako.

Puikų savaitgalį turėjo „Raseinių“ aukštaūgis A. Montrimavičius – penktadienio susitikime jis pelnė 16 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus, o šeštadienį surinko 17 taškų.

Nesunkiai klostėsi ir „Jurbarko-Kario“ reikalai. Praėjusių metų B diviziono finalo pakartojime „Jurbarkas-Karys“ penktadienį namuose 84:57 sutriuškino Kazlų Rūdos „Ataką“, o šeštadienį išvykoje 79:69 palaužė Ukmergės „Olimpą“.

Kariškių gretose penktadienio susitikime galingą pasirodymą surengė Vytautas Šarakauskas. Praėjusių metų RKL čempionas į „Atakos“ krepšį sumetė 24 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 33 naudingumo balus. „Atakos“ gretose išsiskyrė Dominykas Ratkus su 18 taškų.

Bene daugiausiai intrigos kėlė A diviziono autsaiderių susitikimas, kuriame pečius surėmė tris pergales turintis Kauno „LSU-Atletas“ ir dusyk laimėję LCC Tarptautinio universiteto studentai. Rungtynėse savo ketvirtąjį sezono laimėjimą pasiekė kauniečiai, iškovoję pergalę 82:73.

Ramūno Butauto auklėtinių gretose išsiskyrė 21 tašką pelnęs Lorenas Stoškevičius, 20 pridėjo Nojus Jankūnas. LCC studentams 18 taškų surinko Kornelijus Zikas.

Šį savaitgalį užfiksuotas ir įspūdingas dėjimas - Valdo Adamkaus sporto centro krepšį drebino Akmenės r. „Patriots“ aukštūgis Antanas Bertašius.

Vaizdo įrašą galite pamatyti ČIA.

A divizione pirmauja triskart per 18 rungtynių suklupusi Kauno r. „Omega“, vienu pralaimėjimu daugiau turi „Rivile“, „Jurbarkas-Karys“, „Tauragė“ ir „Raseiniai“.

Nutrauko derbio pakartojimas

B divizione šį savaitgalį netrūko itin intriguojančių susitikimų. Vienas iš tokių – Vilniaus jaunimo derbis, kuris pirmajame rate nutrūko dar antrajame kėlinyje.

Šįkart komandoms pavyko sužaisti visas 40 minučių, o joms ištiksėjus pergalę šventė Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“, 75:72 patiesęs Vilniaus „VKM-Vilma“ komandą.

Rungtynės visą laiką vyko taškas į tašką, o kulminacija pasiekė aukščiausią tašką, kai du tritaškius iš eilės pataikė „VKM-Vilma“ krepšininkas Gedas Jucius ir sumažino atsilikimą iki minimalaus.

Į tritaškius dvitaškiu atsakė „Ryto-MRU-VKM“ atstovas Tomas Zelenskij, dukart taškais apsikeitė Titas Pundinas ir Gediminas Alisas,  o tašką rungtynėse padėjo būtent G. Alisas, pelnęs paskutinius rungtynių taškus.

Jis buvo ir rezultatyviausias bei naudingiausias šių rungtynių žaidėjas. Aštuoniolikmetis surinko 17 taškų, atkovojo net 18 kamuolių ir viso surinko 33 naudingumo balus.

„VKM-Vilmos“ ekipai T. Pundinas pelnė 16 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Net 15 kartų per pirmuosius du kelinius suklydusių „Ryto-MRU-VKM“ krepšininkų treneris Karolis Čyžius po rungtynių teigė, kad jo vaikinams ne iki galo pavyko susitvarkyti su įtampa. „Varžovai išėjo su didesniu noru, mes jautėme didesnį spaudimą, buvome susikaustę, lygiose vietose klydome, kamuolys blogai judėjo. Iš to mes praradome labai daug taškų, nes ne tik kad patys neatakavome krepšio, bet dar ir varžovai laisvi pelnydavo taškus iš po lentos“, - kalbėjo jaunųjų „Ryto“ dublerių treneris.

Tuo tarpu „VKM-Vilmos“ treneris paklaustas, ko pritrūko jo komandai, kad išsaugotų ilgą laiką turėtą persvarą, atsakė, kad jei nebūtų trūkumų, tai jo komanda žaistų Eurolygoje. „O dabar žaidžiame tik regionuose. Jaunatviškumas, pataikyti, įmesti, sakykim, jei krepšininkas meta ir lanko neliečia, tai nieko nepadarysi. Aš tikrai džiaugiuosi savo auklėtinių parodyta kova, energija. Jeigu visada taip žais, tai daug ko pasieks šie jaunuoliai“, – teigė Linas Šalkus.

„Rytas-MRU-VKM“ šeštadienį iškovojo ir antrą pergalę – išvykoje vilniečiai 73:71 palaužė turnyrinės lentelės kaimynus, Molėtų „Ežerūno“ krepšininkus. Tuo tarpu „VKM-Vilmai“ 74:77 teko pripažinti Anykščių „Elmio“ pranašumą.

Rungtynes uždarė galingos atkarpos

Intriguojanti kova vyko ir Kaišiadoryse, kur vietos „Savingė“ priėmė antrojoje B grupės vietoje esančią Ignalinos „Vilkakalnio“ ekipą.

Penktadienio vakarą Algirdo Brazausko vardo gimnazijoje pečius surėmusių ekipų akistatoje pajėgesni buvo svečiai iš Ignalinos, iškovoję pergalę 77:67.

„Vilkakalnio“ krepšininkai pirmavo kone visą rungtynių laiką, tačiau ketvirtojo kėlinio viduryje Roko Grėbliūno tritaškis išlygino rezultatą. Nors Ignalinos krepšininkai kelis sykius lygino rezultatą, likus kiek daugiau nei trims minutėms iki rungtynių pabaigos dviejų taškų persvarą „Savingės“ ekipai sugrąžino Simas Sakalauskas.

Tačiau tai ir buvo viskas, ką „Savingei“ pavyko nuveikti šiose rungtynėse. Ignaliniškiai spurtavo 14:2 ir uždarė rungtynes.

Po pergalės „Vilkakalnio“ strategas Genadijus Kuliominas teigė, kad jo auklėtiniams paleidžiant rungtynių vadžias iš savo rankų yra smagiau. „Mes daugelyje rungtynių pirmaujame, bet kažkuriuo metu paleidžiame varžovus. Mano auklėtiniai sako, kad jiems taip smagiau, bet vieną kartą galime ir prisižaisti. Realiai tiesiog pradėjome skubėti su metimais, varžovai gynėsi aikšte, o mes nepataikėme. Būtume sumetę savo metimus, būtų visai kitas žaidimas“, - kalbėjo treneris.

Tuo tarpu Kaišiadorių „Savingės“ treneris Raimundas Zakrys atviravo, kad šiose rungtynėse jo komandai daug kas nepavyko. „Galvoju, kad mano žaidėjai po šešių iš eilės pergalių per daug pasitikėjo savimi ir tai pakišo koją ne tik ketvirtajame kėlinyje, bet ir visų rungtynių metu“, – kalbėjo treneris.

Arti trečiosios pergalės sezone buvo Marijampolės sporto centro auklėtiniai, tačiau Kęstučio Juozaičio auklėtinius sustabdė Jonavos „CBet-2“ komanda.

Suvalkiečiai po spurto 12:1 trečiajame kėlinyje įgijo šešių taškų persvarą, o po Domo Rusevičiaus tritaškio ir Airido Luckaus dvitaškio prasidėjus ketvirtajam kėliniui pirmavo net 14 taškų skirtumu, tačiau jonaviškiai dviejų minučių atkarpą laimėjo 10:1 ir sušvelnino atsilikimą iki trijų. Galiausiai, priešpaskutinę rungtynių minutę šeimininkai susigrąžino persvarą, o marijampoliečių bandymas išplėšti pergalę baigėsi klaida – finalinis teisėjų švilpukas fiksavo „CBet-2“ pergalę 87:84.

Antrose savaitgalio Marijampolės ekipos rungtynėse fiksuotas sezono rekordas. Tiesa, jį pasiekė ne marijampoliečių, o Alytaus „SRC-Dzūkijos“ krepšininkas Eimantas Vojevockas. Jis pelnė 30 taškų (10/11 dvit., 10/10 baud.), atkovojo 12 kamuolių, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 55 naudingumo balus. Šis pasirodymas atvedė alytiškius į pergalę 104:76.  

Savo antrąją pergalę sezone iškovojo Ukmergės sporto centro krepšininkai. Jie išvykoje 75:72 palaužė Švenčionėlių „Ridą“.

Ukmergiškiams pergalę taikliu dvitaškiu su pražanga išplėšė Jonas Gineika, o „Ridos“ atsakas baigėsi klaida.

Švenčionėlių komandai nepakako ir fantastiško Manto Kukulskio pasirodymo – pastarasis pelnė 19 taškų ir atkovojo 17 kamuolių.

Ukmergės SC komandą į pergalę vedė Laurynas Skapas, surinkęs 24 taškus.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Jaunimo rinktinėms – palankūs Krivo, Murausko, Jakučionio ir Jocytės atsakymai
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) būstinėje ketvirtadienį susirinkę šalies jaunimo rinktinių treneriai pristatė savo pasirengimo ateinančios vasaros pirmenybėms planus ir pasidalino
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
ASVEL krizė gali paveikti ir Jocytės ateitį
Lietuvos moterų krepšinio žvaigždė Justė Jocytė ateinantį sezoną gali pradėti naujoje komandoje, praneša Prancūzijos žiniasklaida.Skelbiama, kad Vilerbano ASVEL mažins biudžetus
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Murauskas keičia universitetą, žais kartu su Marčiulioniu
Paulius Murauskas nusprendė pakeisti universitetą po neitin sėkmingo pirmojo sezono NCAA. 20-metis antrąjį sezoną suvienys jėgas su Augustu Marčiulioniu, rašo Krepšinis.lt.P. Murauskas
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai
Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines, LKL rungtynių su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
B divizionas: finalo ketverto apžvalga ir lygos geriausiųjų apdovanojimai
B divizionas: finalo ketverto apžvalga ir lygos geriausiųjų apdovanojimai
Balandžio 19-20 dienomis, Utenoje įvyks 2023/2024 metų sezono Nostra.lt-RKL B diviziono finalo ketvertas.Į lemiamų rungtynių etapą šiemet iškopė Birštono „Milasta“,
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
LKF pristatyti jaunimo rinktinių treneriai paskelbė pasiruošimo planus
Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio federacijoje vyko susirinkimas, kuriame dalyvavo visų Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneriai. Susirinkimo metu treneriai pristatė rinktinių pasiruošimo
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje (pretenzijų turėjo ir Vovoras)
38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri teatrališkai tvirtino tokio atvejo per savo karjerą nepamenantis, užtat ilgai
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
Reguliariajame NBA sezone Rytuose 9-ą vietą užėmęs Čikagos „Bulls“ klubas namuose pergalingai pradėjo įkrintamąsias varžybas: 131:116 (40:22, 33:45, 37:25, 21:24) pranoko Atlantos
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Žeminančiu pralaimėjimu Eurolygos sezoną užbaigusią Belgrado „Crveną Zvezdą“ atsivijo papildomi nemalonumai, rašo Krepšinis.lt.Po Stambulo vykusių rungtynių tarp „Anadolu
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Devintą vietą NBA Vakarų konferencijoje užėmę Sakramento „Kings“ vyrai antrą sezoną iš eilės veržiasi į atkrintamąsias, rašo Krepšinis.lt.Mike'o Browno
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Balandžio 16 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse prasidėjo dar viena A diviziono ketvirtfinalio serija, kurioje pirmąją pergalę pasiekė Kėdainių sporto centras.Gedimino Butkaus auklėtiniai namuose
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Bolonijos "Virtus" Eurolygos įkrintamosiose varžybose netikėtai eliminavo dvikovos favoritu laikytą Stambulo "Anadolu Efes" klubą.Lucos Banchi auklėtiniai Turkijoje po atkaklios
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Solidaus Tado Sedekerskio žaidimo nepakako Vitorijos "Baskonia" pergalei Eurolygos įkrintamųjų varžybų pirmajame mače.Duško Ivanovičiaus auklėtiniai išvykoje 85:113 (15:28,
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
Vilniaus "Rytą" FIBA Čempionų lygos įkrintamosiose varžybose eliminavęs Atėnų "Peristeri" klubas prasibrovė į finalo ketverto varžybas.Vassilio Spanoulio auklėtiniai Vokietijoje
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Italijos vyrų krepšinio rinktinė olimpiniame atrankos turnyre gali verstis be ryškiausios savo žvaigždės Simone Fontecchio. Italai – potencialūs Lietuvos varžovai dėl bilieto
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
Roko Jokubaičio atstovaujama Barselonos "Barcelona" pratęs sutartį su šį sezoną Europoje debiutavusiu Jabari Parkeriu, praneša Ispanijos žiniasklaida.Amerikietį 2014-ųjų
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug, rašo Krepšinis.lt.Pirmadienį
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė
RKL ketvirtfinalio starte – favoritų nesėkmės
RKL ketvirtfinalio starte – favoritų nesėkmės
Balandžio 13 dieną Nostra.lt-RKL čempionate įvyko trys atkrintamųjų susitikimai bei startavo A diviziono ketvirtfinalio etapas.A divizionas„Tauragė“ parklupdė reguliaraus sezono nugalėtojusSkambia

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime