Naujienos kraunasi...

RKL apžvalga: visų laikų rekordas, 48 naudingumo balai ir pirmosios "LSU-Atleto" pergalės

RKL apžvalga: visų laikų rekordas, 48 naudingumo balai ir pirmosios "LSU-Atleto" pergalės
Sauliaus Čirbos nuotr.
Regionų krepšinio lygoje („TOPsport–RKL“) praėjusią savaitę sužaisti 24 susitikimai. Pirmąsias pergales po 15 pralaimėjimų iš eilės iškovojo „LSU-Atletas“ (2/15).

Šią savaitę ledus pralaužę Edo Nickaus auklėtiniai Klaipėdoje 82:69 (16:19, 19:16, 20:19, 27:15) paskutiniame ketvirtyje palaužė LCC studentus (6/10).

VISI REZULTATAI

DAUGIAU VAIZDO ĮRAŠŲ 

DAUGIAU FOTOGALERIJŲ

Pirmosios „LSU-Atleto“ pergalės

„LSU-Atletą“ į pirmąją pergalę vedė 26 naudingumo balus surinkęs Ignas Dirda. LCC gretose 28 naudingumo balus surinko Tomas Butrimas.

Jau kitą dieną vykusiose rungtynėse „LSU-Atletas“ iškovojo dar vieną pergalę. Namuose legendinio klubo vardą ginantys studentai po pratęsimo 85:82 (14:21, 21:9, 15:20, 18:18, 17:14) palaužė Ukmergės „Olimpą“ (7/14).

Efektyviausiai nugalėtojų gretose vėl žaidė I. Dirda (27 naud. bal.), o „Olimpo“ gretose spindėjo Justinas Sakalauskas (27 naud. bal.).

Vietą A divizione siekiantiems išsaugoti „LSU-Atleto“ krepšininkams 16 komandų čempionate būtina užimti bent 14 vietą. 2 iš 3 artimiausių rungtynių „LSU-Atletas“ žais su lentelės kaimynais Prienų „CBet-KKSC“ (5/15) ir Panevėžio „Bangene-Aivera“ (3/18).

Reguliarųjį „TOPsport–RKL“ A diviziono sezoną sudaro 30 turų.

Visų laikų rekordas

Įspūdingą pasirodymą surengė A diviziono lyderiai Vilniaus „Rivilės“ (18/3) krepšininkai. Mindaugo Noreikos auklėtiniai namuose 108:77 (26:20, 28:15, 25:24, 29:18) įveikė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentus (13/9).

Vilniečiai šiame mače užfiksavo visų laikų „TOPsport–RKL“ dvitaškių taiklumo rekordą. Tikslą pasiekė net 88 proc. vilniečių mestų dvitaškių (22/25). Šiame mače „Rivile“ metė net 44 baudos metimus, iš kurių tikslą pasiekė 37 (84 proc.).

„Turbūt mano komandoje dar taip nėra buvę. Akcentas ten buvo, bet kad pavyko su tokiu procentu... Tikrai neeiliniai skaičiai“, – kalbėjo treneris M. Noreika.

Labiausiai prie pastarųjų skaičių prisidėjo 48 naudingumo balus surinkęs Gediminas Povilauskas. Jis per 38 minutes pelnė 22 taškus (5/6 dvit., 12/13 baud. met., 13 atk. kam., 6 rez. perd., 10 išpr. praž.).

Tai yra šio sezono „TOPsport–RKL“ rekordas.

Tiesa, iki visų laikų naudingumo rekoro G. Povilauskui pritrūko dar nemažai. 2013 m. sausio 11 d. Ignas Juškevičius „TOPsport–RKL“ užfiksavo 70 naudingumo balų rekordą, kuris išlieka nepajudinamas iki pat šių dienų.

VDU ekipai 12 naudingumo balų surinko Laisvydas Žirlauskas.

„Rivilė“ 16 komandų A divizione yra pirma, o VDU užima 5 vietą.

Liūdna veteranų realybė

Pergalę vilniečiai pasiekė ir prieš Kauno r. „Omegą“ (9/7). „Rivile“ kauniečius įveikė 90:86 (32:23, 25:27, 20:17, 13:19).

Naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė Andrius Juknevičius (22 naud. bal.), o „Omegai“ 24 balus surinko Tadas Klimavičius.

Po rungtynių buvęs profesionalas atkreipė dėmesį į nepavydėtiną karantino situaciją ir teigė, kad jam svarbiausia – komandos rezultatai.

„Varžovai žino, kad mes veteranų komanda ir laiko aukšto tempą, tuo labiau, kad mes šiandien buvome tik septyniese. Kai kuriais momentais kabinomės, bet tiesiog pritrūko energijos, vieno kito žmogaus. Dabar situacija tokia, kad neturime nei savo salės, nei galimybių treniruotis. Uždarytos mėgėjų lygos, kuriose pernai žaidė daug mūsiškių. Mes neįeiname į salę, mes tiesiog atvažiuojame tik į rungtynes, kas yra labai blogai. Norėtųsi 2–3 kartus per savaitę nueiti į salę. Manau, pralaimėjimas 4 taškais sezono lyderiams nėra kažkas katastrofiško. Aš pats pastaruoju metu nežaidžiu po krepšiu, net nežinau kodėl (šypsosi). Stengiuosi padėti komandai, statyti užtvaras, kad kiti išsimestų laisvesni. Tikrai nenoriu kažko įrodinėti ar darytis kažkokios statikos. Tiesiog noriu prisidėti viskuo, kuo galiu, kad komanda laimėtų.“

„Omega“ A divizione užima 9 vietą.

Marijampolės sugrįžimas

„TOPsport–RKL“ B divizione retą pergalę iškovojo Lietuvos kurčiųjų sporto klubas (LKSK, 2/11). Gintaro Razučio auklėtiniai 79:74 (17:20, 15:25, 21:13, 26:16) įveikė Marijampolės SC ekipą (0/6).

Nugalėtojams net 34 naudingumo balus surinko Lukas Gužauskas, o marijampoliečių gretose po 19 naudingumo balų surinko Karolis Šukys ir Tomas Badokas.

Atsižvelgiant į karantino apribojimus ugdymo įstaigoms, Marijampolės SC „TOPsport–RKL“ čempionate nerungtyniavo nuo spalio 24 iki vasario 5 d.

„Ačiū lygai, kad turėjo kantrybės ir mūsų palaukė. Esame laimingi, kad sugrįžome ir kad sezonas nenueis perniek. Jaučiasi, kad mums sunku konkuruoti, dabar akcentuojame didelę jaunimo rotaciją, į švieslentę per daug nežiūrime. Norime grįžti į ritmą be traumų, atstatyti tą fizinę kondiciją, pajusti komandinį žaidimą. Palyginus su pernai, džiugina jaunųjų krepšininkų tobulėjimas. Tai matosi lyginant statistiką ir pasitikėjimą savimi. Mūsų pagrindinė užduotis – grūdinti jaunimą vyrų lygoje“, – sako Marijampolės SC treneris Domas Kriščiūnas.

LKSK B diviziono B grupėje tarp 10 komandų užima 8 vietą, o Marijampolė kol kas yra paskutinė.

Kuršėnų antausis Šiauliams

Antausį namuose gavo Šiaulių „Saulė-SG“ (7/6) krepšininkai. Laimono Kutros auklėtiniai 76:82 (17:22, 14:25, 22:21, 23:14) turėjo pripažinti Kuršėnų SM „Grafų Furniture“ (7/7) pranašumą.

Kuršėnai pergalingą persvarą susikrovė dar iki didžiosios pertraukos, o labiausiai prie to prisidėjo 22 naudingumo balus surinkęs Mindaugas Vėta. Šiauliečiams po 23 naudingumo balus surinko Domas Uuosis ir Kajus Leliukas.

Po rungtynių kalbintas „Grafų Furniture“ treneris Paulius Ščipokas sakė: „Pirmiausia, gavome didelė antausį taurėje nuo „Žalgirio-3“. Ten trigubai pralaimėjome atkovotus kamuolius, o čia laimėjome dvigubai. Vyrai įsiklausė ir padarė išvadas, kaip reikia kovoti. Aišku, atlikome trigubai daugiau rezultatyvių perdavimų negu varžovai. Be to, 39 taškus, beveik pusę, šiandien pelnė atsarginiai žaidėjai. Komandos stiprybė yra ta, kad bet kas gali sužaisti ir tuo labai džiaugiuosi.“

Tuo metu „Saulė-SG“ treneris Laimonas Kutra neslėpė nusivylimo ir nevyniojo žodžių į vatą: „Žaidėjams reikia pasidaryti išvadas. Vos ištraukėme taurės rungtynes su „Rytu-MRU-VKM“, dabar buksuojame jau trečios rungtynės iš eilės. Žaidėjams jau seniai buvo sakyta – antras ratas nėra pirmas ratas. Visi jau pažįsta ir vertina ne kaip vaikus iš sporto mokyklos, o truputį kitaip. Jeigu turim ūgio pranašumą, bet lentą pralaimim 16 kamuolių, tai viską pasako. Reikia rodyti charakterį, nes pirmi du kėliniai buvo tragedija, net šypsena kyla. Po to tuo jaunatviškumu kažkiek atsikovojome.“

„Grafų Furniture“ „TOPsport–RKL“ B diviziono A grupėje tarp 9 komandų yra 5 vietoje, o „Saulė-SG“ užima 4 vietą.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Jokubaitis ir Motiejūnas įsirašė svarbias pergales Eurolygoje (Vilerbane – metų metimas?)
Jokubaitis ir Motiejūnas įsirašė svarbias pergales Eurolygoje (Vilerbane – metų metimas?)
„Barcelona“ (21-11) su Roku Jokubaičiu ir „Monaco“ (21-11) su Donatu Motiejūnu iškovojo pergales Eurolygoje ir praktiškai užsitikrino tiesioginę vietą atkrintamosiose,
Belgrade – "Žalgiriui" palankus rezultatas, o "Baskonia" sugėrė turkišką smūgį
Belgrade – "Žalgiriui" palankus rezultatas, o "Baskonia" sugėrė turkišką smūgį
Tiesioginis Kauno „Žalgirio“ (14-18) konkurentas dėl vietos Eurolygos įkrintamosiose – Belgrado „Partizan“ (14-18) sugriuvo lemiamu metu ir paleido svarbią pergalę, tačiau
Karjeros rungtynes sužaidęs žalgirietis atidavė duoklę treneriui ir akcentavo mokymosi procesą
Karjeros rungtynes sužaidęs žalgirietis atidavė duoklę treneriui ir akcentavo mokymosi procesą
Kauno „Žalgirio“ (14-18) viltys patekti į atkrintamąsias – gyvos. Andrea Trinchieri auklėtinai Nemuno saloje 87:73 pranoko tiesioginį oponentą Milano „Olimpia“ (14-18)
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
Kauno „Žalgiris“ (14-18) toliau kabinasi į Eurolygos įkrintamąsias. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnoje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 87:73 (14:17, 21:20, 24:17, 28:19) įveikė
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
Intriguojančios Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) atkrintamųjų kovos nenustoja stebinti komandų sirgalių, o prieš naują etapą garsūs Lietuvos krepšinio žmonės tradiciškai
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Naktį iš ketvirtadiienio į penktadienį Filadelfijoje vykusiose NBA rungtynėse tarp vietos „76ers“ (39-34) ir Los Andželo „Clippers“ (45-27) krepšininkų baigėsi
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Penkta pergale iš eilės NBA čempionate džiaugėsi atkrintamųjų traukinį besivejantys Los Andželo „Lakers“ (41-32) vyrai. Jie svečiuose 136:124 (37:36, 32:25, 33:31 34:32) nugalėjo
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Ketvirtadienį Eurolygos 32 ture Kauno „Žalgiris“ (13-18) namuose priims turnyro lentelės kaimynę Milano „Olimpia“ (14-17), kurią žalgiriečiai įveikė pirmame rate, rašo
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
NBA čempionate antradienį naktį Sakramento „Kings“ (42-30) namuose net 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) neprilygo Dalaso „Mavericks“ ekipai (43-29), rašo Krepšinis.lt.Domantas
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
Pirmą profesionalo karjeros sezoną NBA plėtojimosi lygoje baigiantis Matas Buzelis jau po kelių mėnesių išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, o jo galvoje – mintys ne tik apie
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Antradienį ryte Graikijos žiniasklaida paskelbė apie Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso susitarimą. Nors klubas suskubo neigti pasirodžiusią
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Savaitės trukmės treniruočių stovyklai į Lietuvą atvykusios penkios išeivijos lietuvaitės padarė gerą įspūdį Lietuvos rinktinės treneriams ir turi realių šansų kovoti dėl
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
NBA rekordą pagerinęs Domantas Sabonis sulaukė daugybės sveikinimų ir pagyrų, bet pats sako besidžiaugiantis, kad pagaliau ši tema bus baigta, rašo Krepšinis.lt.Praėjusią
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Domantas Sabonis pagerino visų laikų NBA rekordą, o Sakramento „Kings“ (42-29) nutraukė prakeiksmą ir iškovojo ilgai lauktą pergalę, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio ekipa
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa kitam sezonui, rašo Krepšinis.lt.Ši
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Pro šalį iš toli šaudęs, tačiau rezultatyviai žaidęs Matas Buzelis NBA G lygos mače nepadėjo savo atstovaujamai komandai pasidžiaugti reta pergale."G League Ignite"
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
Luka Dončičius surinko trigubą dublį, o slovėno Dalaso „Mavericks“ (42-29) toliau kaunasi dėl tiesioginės vietos NBA atkrintamosiose varžybose, rašo Krepšinis.lt.Dalaso
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
Atlantos „Hawks“ (32-39) panaikino 30 taškų deficitą ir patiesė geriausią NBA reguliaraus sezono komandą, o Niujorko „Knicks“ (43-28) gynėjas pasiekė klubo tritaškių
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Dar vieną pergalę į savo sąskaitą įsirašė penktoje NBA Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (44-27) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Luizianos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime