Naujienos kraunasi...

RKL: dviejų pratęsimų drama Raseiniuose bei dar nematyta sumaištis lentelėje

RKL: dviejų pratęsimų drama Raseiniuose bei dar nematyta sumaištis lentelėje
Nostra.lt-Regionų krepšinio lygos (Nostra.lt-RKL) reguliarusis sezonas artėja prie kulminacijos, o šį savaitgalį įvykių netrūko. A diviziono lyderių poziciją prarado „Jurbarko-Kario“ krepšininkai, Raseiniuose nugalėtojui išaiškinti prireikė dviejų pratęsimų, o B divizione pralaimėjimus patyrė abiejų grupių lyderiai.

Staigmena Kėdainiuose

Bene didžiausia savaitgalio staigmena užfiksuota Kėdainiuose, kur vietos „SC-Ateitis“ 92:86 nugalėjo pirmojoje lentelės vietoje žengusią „Jurbarko-Kario“ ekipą.

Tiesa, galutinis rezultatas visiškai neatspindi vaizdo aikštelėje – kėdainiškiai dominavo visų rungtynių metu, o prieš ketvirtąjį kėlinį turėjo net 24 taškų persvarą (71:47). Lemiamas ketvirtis priklausė Jurbarko ekipai. Kėlinio pradžioje svečiai surengė spurtą 20:3 ir priartėjo prie varžovų (77:70).

Kėdainiškiams pavyko pristabdyti varžovus, o likus žaisti minutę šeimininkai turėjo saugų 15 taškų pranašumą (90:75). Per paskutiniąją rungtynių minutę „Jurbarkas-Karys“ pelnė net 11 taškų, tačiau to pergalei nepakako.

„SC-Ateities“ ekipą į pergalę vedė 7 tritaškius pataikęs Rokas Ūzas – jo sąskaitoje 26 taškai, 7 atkovoti kamuoliai ir 35 naudingumo balai. „Jurbarkui-Kariui“ 20 taškų pelnė Lukas Žukauskas.

Gedimino Butkaus auklėtiniai pergalę iškovojo ir ketvirtadienį – 90:81 įveikta Prienų „Labas Gas-KKSC“ ekipa. Šiame susitikime R. Ūzas surengė dar vieną fenomenalų pasirodymą – jis pelnė 33 taškus (9/10 dvit., 4/6 trit.), atkovojo 15, perėmė 5 kamuolius ir surinko 51 naudingumo balą.

Dvi pergalės Kėdainių ekipai leido įsitvirtinti turnyrinės lentelės viduryje. Šiuo metu „SC-Ateitis“ kartu su Akmenės r. „Patriots“ dalinasi 7-8 vietas.

Dviejų pratęsimų drama

Tikras trileris vyko Raseiniuose, kur į akistatą stojo dvi dėl vietos stipriausiųjų ketverte kovojančios ekipos – „Raseiniai“ ir „Tauragė“. Šįkart komandoms teko žaisti du pratęsimus, po kurių pergalę 101:96 šventė tauragiškiai.

Rungtynes užtikrinčiau pradėjo namuose rungtyniavusi „Raseinių“ ekipa ir po Antano Montrimavičiaus tolimo šūvio įgijo 7 taškų persvarą (18:11), tačiau kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidę svečiai sumažino atsilikimą iki keturių (26:22).

Antrajame ketvirtyje komandų žaidimas išsilygino, o likus žaisti tris minutes „Tauragė“ išsiveržė į priekį (40:38). Šeimininkai greitai atstatė status quo ir kėlinio pabaigoje susigrąžino pranašumą (47:44).

Po pertraukos ir toliau vyko lygi kova, o laiminti komanda trečiajame kėlinyje keitėsi net 8 kartus. Vis tik šeimininkams pavyko išsaugoti turėtą pranašumą, o į lemiamą ketvirtį jie išsinešė 4 taškų persvarą (69:65).

Ketvirtajame kėlinyje „Tauragei“ pavyko perlaužti rungtynių eigą ir svečiai išsiveržė į priekį (78:73), bet „Raseiniai“ čia pat rezultatą išlygino. Galiausiai, nei vienai komandai išsiveržti į priekį nepavyko ir komandos kovą perkėlė į pratęsimą (85:85).

Pirmajame pratęsime dominavo gynyba – komandos tesurinko po 6 taškus, o rungtynes uždaryti galėjęs tolimas Lino Krivicko metimas skriejo pro šalį. Daugiau jėgų išsaugoję „Tauragės“ krepšininkai antrojo pratęsimo pradžioje išsiveržė į priekį ir šeimininkams perimti iniciatyvos nebeleido.

Nugalėtojams 29 taškus pelnė ir 40 naudingumo balų surinko Gvidas Galinauskas, 25 taškus ir 11 atkovotų kamuolių pridėjo Paulius Steikūnas. „Raseiniams“ 26 taškus (12/14 dvit.) surinko Jonas Levickas, 23 pridėjo Mantas Košelis.

Nepaisant pralaimėjimo, „Raseinių“ komanda turnyro lentelėje išlieka trečia (20/6), „Tauragė“ žengia ketvirta (19/7). Abi šių komandų tarpusavio dvikovas laimėjo „Tauragė“.

Lentelės apačioje atmosfera kaista

Svarbią pergalę kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias iškovojo Kauno „LSU-Atletas“. Studentiškame derbyje Kęstučio Kemzūros auklėtiniai 85:69 patiesė Kauno technologijos universiteto komandą.

„LSU-Atleto“ gretose rezultatyviausiai žaidė Nojus Jankūnas, surinkęs 17 taškų. KTU komandai 20 pelnė Žygimantas Kerza.

„LSU-Atletas“ kol kas turnyrinėje lentelėje žengia 13-oje pozicijoje (6/18) ir bando pasivyti laipteliu aukščiau esančią Prienų ekipą (7/19). Tiesa, kauniečiai turi dviejų rungtynių atsargą ir vienu pralaimėjimu mažiau, tad jų šansai patekti į atkrintamąsias – labai realūs.

Vietą stipriausiųjų dvyliktuke praktiškai užsitikrino Ukmergės „Olimpas“. Olimpiečiai išvykoje 88:82 nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto studentus.

Galingą pasirodymą šiose rungtynėse surengė Ukmergės komandos krepšininkas Dovydas Rimkus – jis realizavo 8 tritaškius iš 11 ir viso surinko 32 taškus bei tiek pat naudingumo balų. VDU komandoje išsiskyrė Justinas Ramanauskas, pelnęs 31 tašką, sugriebęs 8 atšokusius kamuolius ir surinkęs 35 naudingumo balus.

Teorinius šansus patekti į atkrintamąsias turi ir KTU krepšininkai – jiems reikės laimėti visas likusias rungtynes (prieš VDU, „SC-Ataka“ ir „KKSC-Biržus“) ir tikėtis, kad tiek „LSU-Atletas“, tiek „Labas Gas-KKSC“ pralaimės visus likusius susitikimus.

Vilčių gali turėti ir VDU sirgaliai – kol kas tris pergales per 25 susitikimus turinti komanda, laimėjus visus likusius mačus ir palankiai susiklosčius aplinkybėms, taip pat gali įšokti į atkrintamųjų traukinį.

Jau aišku, kad savo pasirodymą reguliariajame sezone pabaigs LCC Tarptautinio universiteto krepšininkai.  

Ne mažiau intrigos ir lentelės viduryje – devintoje vietoje esantis Plungės „Olimpas“ (14/10) palankiai susiklosčius aplinkybėms gali įšokti į lyderių ketvertą, o dėl pirmosios vietos kovoja penkios ekipos: Vilniaus „Rivile“ (22/4), „Jurbarkas-Karys“ (21/5), „Raseiniai“ (20/6), „Tauragė“ (19/7) ir Kauno r. „Omega“ (18/7).

Lyderių nesėkmės

B diviziono rungtynėse pralaimėjimus patyrė abiejų pogrupių lyderiai – „Kupiškis“ ir „Radviliškis-ŠSPC“. Kupiškėnai savo aikštelėje 65:74 nusileido Molėtų „Ežerūnui“, o Radviliškio krepšininkai namuose 83:93 pralaimėjo Šiaulių KA „Saulė-SG“ ekipai.

Tiesa, turnyrinėje lentelėje šie pralaimėjimai situacijos nekeičia – likus dviem turams Radviliškio ekipa jau užsitikrino nugalėtojos poziciją A grupėje, o „Kupiškiui“ iki tokio paties pasiekimo reikia bent vienos pergalės per tris susitikimus.

Svarbią pergalę A grupėje iškovojo Panevėžio „Romeogym“ krepšininkai – jie 79:67 įveikė „Gargždų-2“ komandą ir sustiprino savo pozicijas kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias.

Šiose rungtynėse dominavo 19-metis panevėžietis Kristupas Kenešis – jis pelnė 29 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir surinko 30 naudingumo balų.

Gargždų komandoje 25 taškus, 11 atkovotų kamuolių ir 27 naudingumo balus pelnė Rokas Gedspudas.

„Šiandien buvo tikslas, kad visi žaidėjai pažaistų. Esu patenkintas – visi atidirbo, šaunuoliai. Komandai keliami ambicingi tikslai. Šiemet gal jų pasiekti ir nepavyks, bet žiūrime į ateitį“, – po rungtynių kalbėjo Panevėžio „Romeogym“ treneris Žydrūnas Valuckis.

„Nesu nusivylęs šiandienos rungtynėmis. Aišku, neramina tai, kad labai prastai metėme baudas ir prastai kovojome dėl kamuolių. Tai, manau ir lėmė Panevėžio komandos pergalę. 19 kamuolių po mūsų lenta ir 20 taškų iš antrųjų šansų turbūt pasako viską“, – teigė „Gargždų-2“ strategas Silvestras Staponas.

A grupėje vyksta itin atkakli kova dėl 2-5 vietų – Skuodo „Kuršastą“, „Žalgirį-3“, Kuršėnų SM „Grafų Furniture“ ir Pakruojo „SC-Lygumų ŽŪB“ skiria viso labo vienas pralaimėjimas.

Pakruojiškiai šį savaitgalį išvykoje 101:77 sutriuškino Klaipėdos KM „Tobula Instaliacija“ ekipą ir įsirašė jau 13 pergalę. Klaipėdos komandai šis pralaimėjimas atėmė net ir teorinius šansus pakovoti dėl vietos stipriausiųjų aštuntuke.

Nugalėtojams po 20 taškų pelnė Mantas Jankaitis ir Aivaras Galkauskas, klaipėdiečiams 27 taškus surinko Paulius Šylius.

„Šiandien varžovai neturėjo pilnos rotacijos ir mums pritrūko agresyvumo. Nesu patenkintas tuo, kad leidome varžovams nusiimti daug kamuolių po savo krepšiu“, - po pergalės kalbėjo „SC-Lygumų ŽŪB“ treneris Aurimas Andrušaitis.

„Turėjome asmenines užduotis, norėjome uždaryti varžovus po krepšiu, bet tai gana sunkiai sekėsi, nes jie turėjo fizinės jėgos pranašumą ir išnaudojo mūsų silpnąsias puses. Aišku, turėjome tikslą patekti šiais metais į atkrintamąsias, bet debiutas gavosi prisvilęs“, - teigė Klaipėdos KM krepšininkas Kristupas Burneika.  

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Balandžio 16 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse prasidėjo dar viena A diviziono ketvirtfinalio serija, kurioje pirmąją pergalę pasiekė Kėdainių sporto centras.Gedimino Butkaus auklėtiniai namuose
RKL ketvirtfinalio starte – favoritų nesėkmės
RKL ketvirtfinalio starte – favoritų nesėkmės
Balandžio 13 dieną Nostra.lt-RKL čempionate įvyko trys atkrintamųjų susitikimai bei startavo A diviziono ketvirtfinalio etapas.A divizionas„Tauragė“ parklupdė reguliaraus sezono nugalėtojusSkambia
Principiniame derbyje – išskirtinė atmosfera, lankomumo rekordas ir žalgiriečių triumfas
Principiniame derbyje – išskirtinė atmosfera, lankomumo rekordas ir žalgiriečių triumfas
Balandžio 12 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse įvyko du atkrintamųjų susitikimai.A divizione santykius išsiaiškino Kauno „Žalgirio-3“ ir Vilniaus „Ryto-MRU“ ekipos.
RKL: žalgiriečiai sutriuškino "Ryto" jaunimą, Prienuose – Šeškaus benefisas ir drama su pratęsimu
RKL: žalgiriečiai sutriuškino "Ryto" jaunimą, Prienuose – Šeškaus benefisas ir drama su pratęsimu
Balandžio 10 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse įvyko trys atkrintamųjų susitikimaiA divizionasDramatiškai triumfavęs Prienų klubas – A diviziono ketvirtfinalyjeDidelę intrigą serijoje
RKL: "Raseiniai" ir "Tauragė" – ketvirtfinalyje, Prienų klubas išplėšė lemiamas rungtynes
RKL: "Raseiniai" ir "Tauragė" – ketvirtfinalyje, Prienų klubas išplėšė lemiamas rungtynes
Balandžio 6 dieną Nostra.lt-RKL čempionate įvyko šeši atkrintamųjų susitikimai.A divizionas„Raseiniai“ ir „Tauragė“ įveikė aštuntfinalio barjerąTrečiąją
Žalgiriečiai aštuntfinalio starte sutriuškino "Ryto" jaunimą
Žalgiriečiai aštuntfinalio starte sutriuškino "Ryto" jaunimą
Nostra.lt-RKL čempionate tęsiasi aštuntfinalio etapas. Kovo 28 dieną pirmenybėse įvyko pirmoji Kauno „Žalgirio-3“ ir Vilniaus „Ryto-MRU“ atkrintamųjų akistata bei
"Ryto" jaunimo programa turi naują vadovą
"Ryto" jaunimo programa turi naują vadovą
Sostinėje – atsinaujinimas: „Ryto“ jaunimo programa turi naują vadovą. Šias pareigas pastaruosius metus užėmusį Mindaugą Noreiką keičia Matas Urbonas.Dvejus pastaruosius
"Žalgiris" suformavo jaunimo komandų trenerių štabus
"Žalgiris" suformavo jaunimo komandų trenerių štabus
Kauno „Žalgirio“ dubleriai pradėjo pasirengimą artėjančiam sezonui. „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ ekipų krepšininkai šiuo metu pluša fizinio
Sirtautas jaunesnysis iš "Žalgirio" sistemos keliasi į NCAA
Sirtautas jaunesnysis iš "Žalgirio" sistemos keliasi į NCAA
Garsiojo buvusio žalgiriečio, o dabar trenerio Dariaus Sirtauto sūnus keliasi už atlanto ir jėgas išbandys NCAA čempionate.Kauno "Žalgirio" sistemoje tobulėjęs jaunuolis studijuos
Tauragėje duotas startas LKL reikalavimus atitinkančios arenos statybai
Tauragėje duotas startas LKL reikalavimus atitinkančios arenos statybai
Naujos sporto ir kultūros renginių vietos atsiradimui Tauragėje duotas startas – pasirašyta statybų sutartis su konkursą laimėjusia įmone. Darbus pradėti planuojama jau šiais
Iš sporto salės – į poligoną: RKL čempionai krepšinį derina su tarnyba Lietuvos kariuomenėje
Iš sporto salės – į poligoną: RKL čempionai krepšinį derina su tarnyba Lietuvos kariuomenėje
Lietuvos krepšinio istorija – neatsiejama nuo Lietuvos kariuomenės. Būtent kariai pirmieji šalyje pradėjo užsiimti šia sporto šaka dar 1920 metais. Praėjus šimtmečiui,
Trečios Lietuvos lygos čempionu tapęs Delininkaitis įsirašė į šalies krepšinio istoriją
Trečios Lietuvos lygos čempionu tapęs Delininkaitis įsirašė į šalies krepšinio istoriją
Nostra.lt-RKL A diviziono didžiajame finale Jurbarko „Jurbarkas-Karys“ rezultatu 78:73 (22:19, 24:15, 9:17, 23:22) nugalėjo Kauno r. „Omega-Taurą“ ir tapo Regionų krepšinio
Paaiškėjo RKL aštuntfinalio poros
Paaiškėjo RKL aštuntfinalio poros
Savaitgalį buvo sužaistos paskutiniosios Nostra.lt-RKL A diviziono reguliariojo sezono rungtynės, kuriose paaiškėjo visi 2022-2023 m. sezono atkrintamųjų etapo dalyviai. Dėl paskutinio bilieto
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
Neseniai su Karoliu Babkausku atsisveikinęs Kauno r. „Atletas“ rado naują gynėją. Klubas oficialiai skelbia, kad prie komandos jungiasi Rokas Grėbliūnas.190 cm ūgio krepšininkas
RKL apžvalga: įspūdingą raseiniškių seriją bei klibantis jurbarkiškių sostas
RKL apžvalga: įspūdingą raseiniškių seriją bei klibantis jurbarkiškių sostas
Vasario 3 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. „Jurbarkas-Karys“ patyrė trečiąjį pralaimėjimą, „Raseiniai“ pridėjo devintą pergalę prie įspūdingos
"Šiaulių" gretose – RKL siautėjęs gynėjas (Sireikos komentaras)
"Šiaulių" gretose – RKL siautėjęs gynėjas (Sireikos komentaras)
Į pagrindinę „Šiaulių“ krepšinio klubo vyrų komandos sudėtį įtraukiamas 18-metis gynėjas Jokūbas Stropus.197 cm ūgio plungiškis rungtyniauja Regionų krepšinio
RKL apžvalga: žalgiriečiams pritrūko vieno metimo, "Olimpas" po trijų pratęsimų įveikė "Biržus"
RKL apžvalga: žalgiriečiams pritrūko vieno metimo, "Olimpas" po trijų pratęsimų įveikė "Biržus"
Sausio 28 dieną Nostra.lt-RKL A divizione buvo sužaistos šešerios rungtynės. Daugelyje jų netrūko intrigos: „Grafų Furniture“ komanda minimaliu skirtumu įveikė „Žalgirio“
"Jurbarkas-Karys" – užtikrintas lyderis - RKL A diviziono apžvalga
"Jurbarkas-Karys" – užtikrintas lyderis - RKL A diviziono apžvalga
Sausio 21 dieną Nostra.lt-RKL A divizione 14 ekipų susirungė 7-eriose varžybose. Diviziono lyderių dvikovą laimėjo jurbarkiečiai, „Omega-Tauras“ palaužė „Biržus“, o du
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
Gruodžio 17 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. Kuršėnuose A diviziono galiūnui „Omega-Taurui“ teko gerokai paplušėti kovoje su vietiniais „Grafų
RKL apžvalga: paskutinių sekundžių trileris Prienuose bei atkakli kauniečių ir klaipėdiečių dvikova
RKL apžvalga: paskutinių sekundžių trileris Prienuose bei atkakli kauniečių ir klaipėdiečių dvikova
Gruodžio 10 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos šešerios rungtynės. Įtraukianti dvikova Prienuose baigėsi KTU pergale, „Omega-Tauras“ turėjo rimtai paprakaituoti
RKL: žalgiriečių triumfas paskutinę sekundę bei pirmoji LCC pergalė
RKL: žalgiriečių triumfas paskutinę sekundę bei pirmoji LCC pergalė
Lapkričio 12 dieną Nostra.lt-RKL A divizione įvyko septynerios rungtynės. LCC tarptautinio universiteto ekipa pagaliau gali pasidžiaugti pirmąja sezono pergale, o net keturios komandos kovojo dėl
RKL: įspūdingi sugrįžimai pergalių nepelnė
RKL: įspūdingi sugrįžimai pergalių nepelnė
Lapkričio 11 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos šešerios rungtynės. Net ketveriose iš jų nugalėtojai susikrovė didelę persvarą, tačiau ją išbarstė ir laimėjo
RKL: pratęstos "Omega-Tauro" ir "Jurbarko-Kario" serijos bei vos neprisižaidę "Raseniai"
RKL: pratęstos "Omega-Tauro" ir "Jurbarko-Kario" serijos bei vos neprisižaidę "Raseniai"
Lapkričio 5 dieną Nostra.lt-RKL A divizione įvyko 6 dvikovos. „Omega-Tauras“ įsitvirtino turnyrinės lentelės viršuje, o LCC tarptautinio universiteto komandai teks ieškoti
Prokurorai aiškinsis, kodėl per rungtynes miręs anykštėnas nesulaukė greitosios pagalbos
Prokurorai aiškinsis, kodėl per rungtynes miręs anykštėnas nesulaukė greitosios pagalbos
Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis pavedė šios prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriui nustatyti, ar Anykščių rajone yra
Tragedija Anykščiuose: draugiškų rungtynių metu mirė RKL žaidėjas
Tragedija Anykščiuose: draugiškų rungtynių metu mirė RKL žaidėjas
Anykščių krašto sportą sukrėtė didžiulė tragedija, šį šeštadienį pranešė Anykščių kūno kultūros ir sporto centras.Draugiškų krepšinio
Ant Sinicos sparnų: veterano tempiami vilniečiai tapo RKL čempionais
Ant Sinicos sparnų: veterano tempiami vilniečiai tapo RKL čempionais
Nusileido Nostra.lt-Regionų krepšinio lygos 2021/2022 m. sezono uždanga. Naujaisiais lygos čempionais po nepaprastai įnirtingos kovos tapo Vilniaus „Rivile“.Vilniečių svajonė
RKL pusfinaliuose – 39-erių buvusio žalgiriečio Klimavičiaus siautėjimas, kauniečių ir vilniečių triumfas
RKL pusfinaliuose – 39-erių buvusio žalgiriečio Klimavičiaus siautėjimas, kauniečių ir vilniečių triumfas
Nostra.lt-Regionų krepšinio lygoje išaušo lemiamų kovų metas – Prienų arenoje į kovas dėl aukso stojo keturios stipriausios šio sezono ekipos. Penktadienio vakarą
Radviliškiečiai – RKL B diviziono čempionai (paaiškėjo A diviziono finalo ketverto dalyviai)
Radviliškiečiai – RKL B diviziono čempionai (paaiškėjo A diviziono finalo ketverto dalyviai)
Panevėžio „Cido“ arenoje karūnuoti naujieji Nostra.lt-Regionų krepšinio lygos B diviziono čempionai. Jais tapo tiek reguliariajame sezone, tiek atkrintamosiose sau lygių neradę

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime