Naujienos kraunasi...

Trenerių prognozės nežada nieko gero "Lietuvos rytui"

Autorius: Mindaugas Augustis, delfi.lt.
Trenerių prognozės nežada nieko gero "Lietuvos rytui"
Geriausias lygos puolimas prieš geriausią gynybą, taikliarankiai snaiperiai prieš priekinės linijos bokštus, penki nacionalinės rinktinės kandidatai prieš septynis ir bronziniai prizininkai prieš čempionus. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje intrigų bus apstu, bet jos baigtį DELFI apklausti pirmenybių treneriai spėja vieningai. Su viena išimtimi.

Po metų pertraukos LKL finale santykius tarpusavyje vėl aiškinsis tie, kurie tai darė penkiolika sezonų iš eilės.

Kauno „Žalgiris“ sieks 20-o titulo, Vilniaus „Lietuvos rytas“ laimėti LKL aukso žiedus mėgins šeštą kartą.

Prieš ketvirtadienį prasidedančią kovą dėl aukso DELFI paprašė penkių LKL komandų vyriausiųjų trenerių pabandyti nuspėti, kaip šiemet baigsis paskutinė sezono serija iki keturių pergalių.

Kazys Maksvytis, Klaipėdos „Neptūnas“

Spėjimas: „Žalgiris“ 4 – 2 „Lietuvos rytas“

Komentaras: Renkuosi „Žalgirį“, nes jo pusėje yra namų aikštės pranašumas ir ilgesnė pauzė prieš finalą, kurią kauniečiai galėjo išnaudoti pasiruošimui. Ir šiaip jie, mano nuomone, žaidžia stabiliau. Nors „Lietuvos ryto“ sudėtis tarsi atrodo labiau lygiavertė, nes „Žalgirio“ gretose yra nepatyrusio jaunimo. Manau, vilniečiai bandys išlaikyti tą patį žaidimo braižą kaip ir pusfinalyje, o serijos baigtį lems tai, kaip apsigins „Žalgiris“.

Dainius Adomaitis, Utenos „Juventus“

Spėjimas: „Žalgiris“ 4 – 2 „Lietuvos rytas“

Komentaras: Pagrindinis „Žalgirio“ koziris – namų aikštės pranašumas. Be to, jų komandoje yra daugiau finalų patirties turinčių žaidėjų. Kauniečiai turi persvarą ir dėl to, kad geriau ir stabiliau už vilniečius ginasi. Aišku, pasitaiko visokių išimčių, bet, mano manymu, ilgoje rungtynių serijoje tai yra svarbiausia. Tiesa, kad „Lietuvos rytas“ puolime yra talentingesnė komanda, ypač snaiperių jie turi daugiau. Vis dėlto žaidimas baudos aikštelėje – patikimesnis ginklas, ir jį laiko „Žalgiris“.

Gediminas Petrauskas, „Šiauliai“

Spėjimas: „Lietuvos rytas“ 4 – 3 „Žalgiris“

Komentaras: Nepaisant namų aikštės pranašumo, kurį turi „Žalgiris“, aš manau, kad seriją laimės „Lietuvos rytas“. Vilniečių puolimas tikrai geras, komanda pelno daug taškų. Aišku, gynyba šlubuoja, bet rungtynėms su „Žalgiriu“ ji, manyčiau, bus paruošta, žaidėjai bus pakankamai motyvuoti. Manau, kad šios serijos baigtį gali nulemti puolimas, nors dažniausiai ir būna priešingai.

Aloyzas Rudys, „Mažeikiai“

Spėjimas: „Žalgiris“ 4 – 1 „Lietuvos rytas“

Komentaras: Jei poilsis būna per ilgas, kyla rūpesčių, kaip nepamesti žaidimo ritmo. Bet patyrę „Žalgirio“ treneriai prieš pusfinalį jau parodė, kad gali labai gerai paruošti savo komandą. Be to, jie turėjo galimybę atidžiai sekti „Lietuvos ryto“ seriją su „Neptūnu“, analizuoti vilniečius ir padaryti išvadas, kaip prieš juos žaisti. „Žalgiris“ garsėja gynyba ne tik LKL, bet ir Eurolygoje, todėl turėtų pristabdyti „Lietuvos ryto“ puolimą.

Tadas Stankevičius, „Prienai“

Spėjimas: „Žalgiris“ 4 – 1 „Lietuvos rytas“

Komentaras: „Žalgiris“ turėtų pasinaudoti papildomu laiku, kurį galėjo skirti pasiruošimui, ir namų aikštės pranašumu. Be to, kauniečių sudėtis yra tolygesnė nei vilniečių.

Ką pasirinks J. Kazlauskas?

Galima neabejoti, kad finalo serijos metu tiek „Žalgirio“, tiek „Lietuvos ryto“ arenų tribūnų pirmoje eilėje bus įsitaisęs žiūrovas nr. 1 – Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

Konkurentų dėl titulo gretose iš viso rungtyniauja net dvylika žaidėjų, įtrauktų į gegužę paskelbtą išplėstinį nacionalinės komandos kandidatų sąrašą.

„Žinant trenerį ir jo požiūrį į savo darbą, jis ne tik gyvai stebės visas rungtynes, bet dar ir jų įrašus peržiūrės“, – šyptelėjo D. Adomaitis.

Kurios aikštės vietos labiausiai trauks J. Kazlausko dėmesį?

Po krepšiu vyks intriguojančios grumtynės tarp pastaruosius dvejus metus už rinktinės borto palikto, bet šiemet J. Kazlausko komplimentų jau sulaukusio „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjo Antano Kavaliausko ir „Žalgirio“ bokštų: Roberto Javtoko bei Artūro Gudaičio.

A. Rudžiui įdomiausia, kaip pasirodys pastarasis.

„A. Gudaitį trauma išmušė iš vėžių, jis prarado Gintaro Krapiko pasitikėjimą ir pats nustojo tobulėti. Bet anksčiau jis buvo tvirtas ramstis, todėl turėtų išnaudoti progą pasiųsti signalą rinktinės treneriams.

A. Kavaliauskas – ryškus „Lietuvos ryto“ priekinės linijos lyderis, kuris padarė milžinišką pažangą. Jis puikiai žaidžia du prieš du su Martynu Gecevičiumi, kai kada atliekančiu ir po dešimt rezultatyvių perdavimų. Bet A. Kavaliauską keičiantys žaidėjai – Kšyštofas Lavrinovičius ir Artūras Valeika – atsilieka, o „Žalgirio“ keitimas – lygiavertis. Be to, kauniečiai turi kaip išspręsti „Lietuvos ryto“ žaidimo du prieš du problemą. R. Javtokas yra gynybinio stiliaus krepšininkas, o A. Gudaitis, jei tik bus visiškai pasveikęs, taip pat yra jėga po krepšiu“, – samprotauja A. Rudys.

Ties perimetru laukia kita karšta mikrodvikova: tritaškį net užrištomis akimis galintis pataikyti M. Gecevičius prieš šiame LKL sezone dar daugiau tolimų metimų prišaudžiusį žalgirietį Artūrą Milaknį.

Iki šiol atakuoti iš toli kiek geriau sekėsi pastarajam (45,4 proc. taiklumas prieš 39,5 proc.), bet M. Gecevičius „Lietuvos ryto“ puolime turi papildomų užduočių, o bombarduoti nuo tritaškio linijos gali dauguma jo komandos draugų.

Ypač – Gediminas Orelikas, taip pat svajojantis sulaukti kvietimo į Lietuvos rinktinės stovyklą.

Bet vilniečių sunkiajam krašto puolėjui koją kiša ribotos galimybės gynyboje, dėl kurių jau pusfinalio serijos metu Marcelo Nicola ėmė aukoti atakų lyderio minutes, leisdamas pasireikšti Mike'ui Moseriui.

„Atkreipiau į tai dėmesį ir pamaniau, kad taip „Lietuvos ryto“ trenerių štabas jau galbūt ruošiasi finalui. M. Moseris gynyboje yra geresnis žaidėjas, gali sėkmingiau gintis vienas prieš vieną be komandos draugų pagalbos. O kai aikštėje bus G. Orelikas, gynybą prieš Paulių Jankūną ar Darių Songailą turbūt reikės dvigubinti. Kita vertus, puldamas G. Orelikas gali ištraukti varžovų sunkųjį krašto puolėją ties perimetru, tad bus be galo įdomu“, – svarsto D. Adomaitis.

Savo ruožtu, dėl P. Jankūno J. Kazlauskas veikiausiai dvejoja mažiausiai – kiekvieną savo kūno centimetrą ir kilogramą mokančiam išnaudoti puolėjui duris į rinktinę užverti turbūt gali tik trauma.

D. Adomaitis įsitikinęs, kad vienam A. Kavaliauskui būtų pernelyg sunku atsilaikyti prieš „Žalgirio“ aukštaūgius, bet „Lietuvos rytas“ dar turi mažai išnaudojamo potencialo.

„Dvikovose su „Žalgiriu“ bus labai daug kontakto, todėl platesnė vilniečių rotacija bus labai aktuali. Tas pats Simas Jasaitis finale bet kada gali išeiti į aikštę ir puikiai sužaisti. Ilgose serijose tokie „X faktoriai“ yra labai reikalingi, ir potencialiai jų „Lietuvos rytas“ turi daugiau“, – kalbėjo „Juventus“ treneris.

J. Kazlauskui taip pat bus smalsu palyginti įžaidėjus, kurių išplėstiniame rinktinės kandidatų sąraše yra net po du iš abiejų komandų. „Žalgiryje“ tai – Lukas Lekavičius ir Vaidas Kariniauskas, „Lietuvos ryte“ – Adas Juškevičius ir Žygimantas Janavičius.

„Žinome jų galimybes, bet finalas yra rimta proga pasirodyti iš gerosios pusės, nes tokios rungtynės daugiau pasako apie žmogų. Iš patirties galiu pasakyti, kad komplektuojant komandą atsižvelgiama ne tik į žaidėjų viso sezono statistikos vidurkius.

Jeigu ieškai tikro laimėtojo, tokio žmogaus, su kuriuo galėtumei kažko pasiekti, pirmiausia įvertini tai, kaip jis atrodė sezono pabaigoje. Yra krepšininkų, kurie reguliaraus sezono metu žaidžia vienaip, o atėjus atkrintamosioms varžyboms tarsi pakyla į aukštesnį lygį. Pažiūrėsime, kaip bus su kandidatais į mūsų rinktinę“, – finalo serijos laukė D. Adomaitis.

Ko gero, mažiausiai dominti J. Kazlauską turėtų Jameso Andersono pasirodymas, bet to nepasakysi nei apie „Žalgirio“, nei apie „Lietuvos ryto“ gerbėjus.

Kauniečių lyderis iš JAV neretai savo komandai vienas atneša daugiau naudos nei visi sostinės klubo legionieriai kartu sudėjus, tačiau reguliaraus sezono tarpusavio dvikovose „Lietuvos rytui“ du kartus buvo pavykę apriboti J. Andersono indėlį.

Tuo tarpu iš vilniečių užsienio legiono A. Rudys nesitiki ypatingo kokybinio šuolio.

„Atėjęs į komandą M. Nicola bandė juos įjungti į komandą ir padėti pagaliau atsiskleisti. Bet geriau pačiupinėjęs legionierius, jis grįžo prie žaidėjų, nešančių sėkmę. Šioje komandoje užsieniečiai yra tik pagalbininkai lietuviams“, – konstatavo specialistas.

Primename, kad pirmosios LKL finalo rungtynės Kaune prasidės ketvirtadienį, 18.30 val.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
"Lietakabelis" pratęsė kontraktą su vyr. treneriu
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ atliko svarbų ėjimą kito sezono komplektacijoje – Aukštaitijos ekipa susitarė su vyr. treneriu Nenadu Čanaku dėl naujos sutarties.Panevėžiečių
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Vienintelį tritaškininką turėjęs "Lietkabelis" į pergalingą kelią grįžo triuškinančiai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrintą pergalę pasiekė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (14-12). Nenado Čanako auklėtiniai savo arenoje laimėjo Aukštaitijos
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
"Žalgirio" fanai paaiškino, kodėl skandavo prieš Kauno merą nukreiptus šūkius
Sekmadienį, prieš „Žalgirio“ ir „Ryto“ susitikimą krepšinio aikštelėje, žaliai baltų sirgaliai surengė triukšmingą eiseną, kurios metu aštrų
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
Kėdainiuose laimėję "Šiauliai" įsitvirtino devintoje vietoje
„Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje triumfavę „Šiauliai“ (7-18) išsaugojo teorines viltis pasiekti atkrintamąsias varžybas.Žydrūno Urbono
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Pirmadienio popietę Vilniaus „Rytas“ pasidalino naujienomis – prie pagrindinės komandos sudėties LKL kovoms prisijungs FIBA jaunimo Čempionų lygos MVP – Ignas Urbonas.Šį
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Grįžimu į Lietuvą besidžiaugiantis Doualla puikiai atsiliepia ir apie Kėdainius, ir apie Pasvalį
Kovo pradžioje prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ prisijungęs 19-metis Darylas Doualla Lietuvoje leidžia jau antrąjį mėnesį ir džiaugiasi pasirinkimu atvykti į Aukštaitiją. Talentingas
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Po pralaimėjimo derbyje Giedrius Žibėnas kalbėjo apie pralaimėjimo priežastis bei žvelgė į likusią reguliaraus sezono dalį, rašo Krepšinis.lt.Vilniaus „Rytas“ (20/5)
Žaidimą kontroliavusi Šeškaus kariauna laimėjo Mažeikiuose
Žaidimą kontroliavusi Šeškaus kariauna laimėjo Mažeikiuose
Užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Jonavos „CBet“ (10-15) komanda, kuri svečiuose 79:62 (24:23, 22:13, 17:11, 16:15) įveikė Mažeikių
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Po nepavykusių mėginimų tvirčiau užsikabinti NBA lygoje, kur per tris sezonus sužaidė tik 23 mačus, 23-ejų metų Deividas Sirvydis labai greitai užsirekomendavo grįžęs iš už Atlanto,
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Trečiasis šio sezono LKL grandų mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkų sekmadienį vyks sausakimšoje arenoje, rašo Krepšinis.lt.„Antras
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
„Betsafe-LKL“ čempionate laukia paskutinis reguliaraus sezono derbio mūšis, kuriame šį sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (21-2) namuose priims svečių, Vilniaus
Ar "Rytas" gali pagauti Eurolygos sezoną pabaigusį "Žalgirį"? (Čeponio, trenerių ir žaidėjų komentarai)
Ar "Rytas" gali pagauti Eurolygos sezoną pabaigusį "Žalgirį"? (Čeponio, trenerių ir žaidėjų komentarai)
Praėjus trims dienoms nuo to, kai Nemuno saloje lankėsi Eurolygos čempionas Madrido „Real“ klubas (62:64), į, kaip prognozuojama, taip pat sausakimšą Kauno „Žalgirio“
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Kauno „Žalgiris“ uždarė sezoną Eurolygoje ir gali pilnai koncentruotis „Betsafe-LKL“ batalijoms.Artimiausias kauniečių mačas laukia jau šį sekmadienį, kuomet
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Jeigu Kauno „Žalgiris“ šį sezoną sugalvotų rinkti labiausiai patobulėjusį savo žaidėją Eurolygoje, užvirtų tikrai rimta kova, rašo Krepšinis.lt.Didelius žingsnius
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas užbaigė 2023–2024 m. Eurolygos sezoną, kuris šį kartą baigėsi nepatekus į atkrintamąsias.Ta proga Kauno „Žalgirio“
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
Klaipėdos „Neptūno“ (13-12) pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi.Klaipėdiečiai savo namų tvirtovėje 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“
Legionieriaus vedami uteniškiai pratęsė tragišką "Pieno žvaigždžių" seriją
Legionieriaus vedami uteniškiai pratęsė tragišką "Pieno žvaigždžių" seriją
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepašykštėjo dar vienas Aukštaitijos derbis. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (4-21) savo arenoje
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
Kauno „Žalgiris“ Eurolygos reguliariojo sezono finiše užėmė 14-ą vietą, o tai yra paskutinė pozicija, už kurią turnyro organizatorė skiria premiją už pasiekimus sezono metu,
Vovoro pakylėtas "Neptūnas": jausti spaudimą yra privilegija (įvertino grandų galimybes)
Vovoro pakylėtas "Neptūnas": jausti spaudimą yra privilegija (įvertino grandų galimybes)
Krepšinio sirgaliai uostamiestyje primiršo pralaimėjimo skonį. Paskutinį sykį Klaipėdos „Neptūnas“ aikštelę nuleista galva paliko dar vasario 12-ąją, kuomet Vido
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
Kauno „Žalgirio“ (14-20) krepšininkai pralaimėjimu užbaigė Eurolygos sezoną. Andrea Trinchieri auklėtiniai namuose rezultatu 62:64 (9:16, 16:15, 17:13, 20:20) nusileido Madrido
Lietuvos krepšinio ateitis? LKL rekordų knygą atsivertęs Tubelis įrašė savo vardą šalia Ilgausko
Lietuvos krepšinio ateitis? LKL rekordų knygą atsivertęs Tubelis įrašė savo vardą šalia Ilgausko
NBA lygoje bent jau kol kas neįsitvirtinęs Ąžuolas Tubelis siautėja Europos krepšinyje, rašo Krepšinis.lt.Po to, kai rudens viduryje Filadelfijos „76ers“ paskelbė,
Buvusiam "Lietkabelio" direktoriui – prasta žinia iš Aukščiausiojo Teismo
Buvusiam "Lietkabelio" direktoriui – prasta žinia iš Aukščiausiojo Teismo
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) patvirtino, kad buvęs krepšinio klubo „Lietkabelis“ direktorius Mantas Ignatavičius pagrįstai nuteistas dėl šio klubo lėšų

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime