Naujienos kraunasi...

Vienintelis "Krepšinis be sienų" stovykloje dalyvausiantis lietuvis tikisi pamatyti L.Jamesą

Vienintelis "Krepšinis be sienų" stovykloje dalyvausiantis lietuvis tikisi pamatyti L.Jamesą
Vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Martynas Varnas sulaukė dar vieno pripažinimo. Aštuoniolikmetis 196 cm ūgio puolėjas vasario 13-15 dienomis pakviestas dalyvauti „Basketball Without Borders“ („Krepšinis be sienų“) stovykloje Jungtinėse Amerikos Valstijose. Stovykloje Niujorke M.Varnas su kitais 40 jaunųjų krepšininkų iš Afrikos, Amerikos, Azijos, Europos ir Okeanijos ne tik tobulins individualius įgūdžius, tačiau ir dalyvaus NBA „Visų žvaigždžių savaitgalio“ renginiuose.  

M.Varnui, kuris „Manijos Moksleivių krepšinio lygoje“ (MKL) rungtyniauja Kauno krepšinio mokykloje „Aisčiai“, o Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) vilki Kauno „Žalgirio-2“ marškinėlius, tai bus jau antroji „Krepšinis be sienų“ stovykla, kuriose jis dalyvaus.

„Man tai jau antroji tokia stovykla, todėl žinau, kad galima laukti puikios organizacijos ir tikėtis gerų žaidėjų apsilankymo, - prieš kelionę sakė M.Varnas. – Stovykloje tikiuosi pasisemti kuo daugiau patirties ir įgyti naujų įgūdžių“.

M.Varnui ir jo bendraamžiams stovykloje, kuri vyks Barucho universiteto sporto salėse, treniruotes ves NBA, moterų NBA (WNBA) ir Europoje pripažinti treneriai.

„Sulauksime trenerių tiek iš NBA, tiek iš Europos klubų. Kiekvienas specialistas duos patarimų, suteiks žinių ir išsakys savo pastabas. Labai laukiu pratybų su skirtingais treneriais, - pasakoja M.Varnas. – Manau, kad tokiose stovykloje svarbiausia yra žinios ir nauja patirtis. Matyt, kad kažko labai patobulinti nepavyks, tačiau sulauksiu daugybės patarimų, kuriuos galėsiu panaudoti ateityje tobulindamas savo asmeninius įgūdžius“.

„Krepšinis be sienų“ stovyklos dalyviai tobulins savo individualius įgūdžius, dalyvaus metimų ir kamuolio varymo rungtyse, varžysis rungtynėse penki prieš penkis. Jaunieji krepšininkai apsilankys ir NBA „Visų žvaigždžių savaitgalio“ renginiuose, kur turės galimybių pabendrauti su geriausiais pasaulio krepšininkais.

„NBA rungtynėse jau esu buvęs prieš kelerius metus, kai Brukline stebėjau „Nets“ ir „Rockets“ komandų susitikimą, - prisimena M.Varnas. – Tačiau dalyvavimas NBA „Visų žvaigždžių savaitgalio“ renginiuose bus naujas iššūkis. Labai laukiu visų renginių, kuriuose pavyks sudalyvauti, tikrai negalėčiau išskirti kažkurio vieno. Tikiuosi, kad pavyks pamatyti kuo daugiau NBA krepšininkų, o labiausiai norėčiau išvysti „Cavaliers“ lyderį Lebroną Jamesą“.

M.Varnas šį sezoną Moksleivių lygoje, kurioje vilki „Aisčių“ komandos aprangą, sužaidė 8 rungtynes, vidutiniškai aikštėje praleidžia po 34 minutes, pelno po 28 taškus, atkovoja po 9 kamuolius ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus. NKL varžybose M.Varnas aikštėje pasirodė 27 rungtynėse, aikštėje praleidžia po 27 minutes, pelno po 12 taškų, atkovoja po 3 kamuolius ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus.

M.Varnas prieš savaitę su „Žalgirio“ jaunimo komanda tapo Eurolygos atrankos turnyro Kaune nugalėtoju, o praėjusią vasarą su metais vyresniais vaikinais dalyvavo Europos aštuoniolikmečių (U18) čempionate Turkijoje, kur užėmė 7-ą vietą.

„Savo stiprias puses įvardinti sunku, - kuklus išlieka M.Varnas. – Man patinka iki galo atlikti prasiveržimą, ieškoti kontakto. Silpnoji mano pusė yra kamuolio varymas, labai norėčiau jį pagerinti. „Krepšinis be sienų“ stovykla yra puiki galimybė išmokti naujų dalykų ir pasisemti patirties, džiugu, kad „Žalgirio“ komanda mane išleidžia“.

„Krepšinis be sienų“ stovykla organizuojama nuo 2001 metų ir jau buvo organizuota 19-oje valstybių net 5 žemynuose. Prieš 9 metus Artūro Karnišovo dėka tokia stovykla buvo surengta ir Vilniuje, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje. Tąsyk jauniesiems krepšininkams patarimus dalino ir NBA žaidėjai Žydrūnas Ilgauskas, Šarūnas Jasikevičius, Samuelis Dalembertas bei Zaza Pachulia.

Per istoriją net 33 „Krepšinis be sienų“ stovyklos dalyviai jau buvo pašaukti NBA naujokų biržoje.

Komentuoti
MrVycka2015-01-28 12:08:26 Cituoti
nebloga pas žalgirį 1997 karta auga - šitam tik šį mėnesį 18 suėjo, o jau nkl 12,3 pts 3,3 reb 3,1 as, o ką bekalbėti apie echodą, dar birutis, 95 - valinskas, 96 - miniotas...
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
Prestižinėje stovykloje - keturi jauni Lietuvos krepšininkai
Prestižinėje stovykloje - keturi jauni Lietuvos krepšininkai
Antradienį Gran Kanarijoje (Ispanija) prasideda tarptautinė Europos jaunimo krepšinio stovykla “Basketball Without Borders” (BWB), kurią drauge su FIBA rengia NBA. Joje bus ir keturi
Vienintelis "Krepšinis be sienų" stovykloje dalyvausiantis lietuvis tikisi pamatyti L.Jamesą
Vienintelis "Krepšinis be sienų" stovykloje dalyvausiantis lietuvis tikisi pamatyti L.Jamesą (1)
Vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Martynas Varnas sulaukė dar vieno pripažinimo. Aštuoniolikmetis 196 cm ūgio puolėjas vasario 13-15 dienomis pakviestas dalyvauti „Basketball

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime