Naujienos kraunasi...

Vilionės iš už Atlanto: kurių NBA komandų skambučių galėjo sulaukti Š.Jasikevičius?

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.
Vilionės iš už Atlanto: kurių NBA komandų skambučių galėjo sulaukti Š.Jasikevičius?
Praėjusiais metais dėl jo į Lietuvą vyko Toronto „Raptors“ prezidentas Masai Ujiri, o šiemet dėl vienintelio susitikimo Atlantą perskrido ir Memfio „Grizzlies“ krepšinio operacijų viceprezidentas Tayshaunas Prince‘as.

Vis daugiau dėmesio iš NBA ekipų sulaukiantis Šarūnas Jasikevičius jau kurį laiką masina ne tik pajėgiausius Europos, bet ir stipriausios pasaulio krepšinio lygos klubus, o pats strategas po vakarykščio Lietuvos krepšinio lygos mačo pripažino, kad susidomėjimo iš JAV sulaukia dar nė nesibaigus sezonui, rašo ALFA.LT.

„Skambučių yra daugiau, – atskleidė Šaras. – Jeigu pernai buvo tik Torontas, šiemet susidomėjimo daugiau. Bet tai tik kažkokie skambučiai, labai ankstyvos fazės, nelabai daug ką čia yra komentuoti.“

Nors nieko konkretaus Kauno „Žalgirio“ sėkmės architektas dar neišgirdo, tiek Lietuvoje, tiek už Atlanto jau šnabždamasi apie ne vieną NBA klubą gundantį strategą.

Kurie JAV miestai kitą sezoną gali tapti naująja kylančios Europos trenerių žvaigždės karjeros stotele?

Memfio „Grizzlies“

Be abejonės, labiausiai visų akys šiuo metu krypsta į Jono Valančiūno atstovaujamos „grizlius“, kurių atstovas ir buvęs NBA čempionas T. Prince‘as, pasak Basketnews.lt pranešimų, šiuo metu vieši Lietuvoje.

Vyriausiojo Tenesio valstijos komandos trenerio vieta atsilaisvino prieš kelias savaites, kai darbo neteko beveik du sezonus Memfyje dirbęs J.B. Bickerstaffas. Amerikietis traumų retintą ir Marcą Gasolį po daugiau nei dešimtmečio iškeitusią komandą iš priešpaskutinės pozicijos Vakarų konferencijoje užkėlė iki 12-osios, tačiau tai klubo savininkų neįtikino – treneris buvo atleistas, o buvusių savo pareigų kartu su juo neteko ir generaliniu vadybininku dirbęs Chrisas Wallace‘as, kuris nuo šiol vadovaus „grizlių“ skautų komandai.

Nors Memfio ekipa artimiausius kelerius metus tikrai nebus laikoma pretendente į NBA lygos titulą, Š. Jasikevičiui ši komanda gali imponuoti dėl stabilumo. Ilgus metus M. Gasolio, Zacho Randolpho ir Mike‘o Conley vesta ekipa laikėsi tarp Vakarų konferencijos vidutiniokų, o jos savininkai nėra linkę dažnai keisti trenerius – per pastarąjį dešimtmetį visi „grizlius“ treniravę strategai Memfyje išbūdavo bent sezoną, o trumpiausiai dirbo antrųjų metų pradžioje atleistas Davidas Fizdale‘as, įsivėlęs į nesutarimus su M. Gasoliu.

Š. Jasikevičiui turėtų patikti ir tai, kad „Grizzlies“ klube jis nesulauktų didelio spaudimo – JAV provincija laikomo Memfio komanda mažai rūpi plačiajai šalies auditorijai, o ir ekipos sudėtis, kurioje bene ryškiausią vaidmenį turės nė 20-ties dar nesulaukęs Jarenas Jacksonas, neturės išskirtinių ir Šaro drausmei nepaklusti galinčių žvaigždžių. Be to, ne patį mažiausią vaidmenį gali užimti ir J. Valančiūno faktorius – uteniškis neabejotinai užtars Šarą, su kuriuo puikiai sutarė dar 2010-2012 m., kuomet kartu trumpai atstovavo Vilniaus „Rytui“ ir žaidė Lietuvos rinktinėje.

Tiesa, jei taikysis į „grizlių“ vyr. trenerio postą, Š. Jasikevičius turės ir mažiausiai vieną konkurentą – prieš kelias dienas „The Athletic“ pranešė, jog Memfio klubo vadovai dar antradienį susitiko su Alexu Jensenu. Amerikietis nuo 2013-ųjų dirba Jutos „Jazz“ strategų asistentu, o nuo 2015-ųjų tokias pačias pareigas užima ir Vokietijos rinktinėje.

Klivlando „Cavaliers“

Tai – dar viena ekipa, kurios vadovas – Koby Altmanas – pastaruoju metu lankėsi Lietuvoje. Tiesa, nors iš pradžių spėta, kad į paskutines „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje atvykusio ir su Šaru šnektelėjusio amerikiečio kelionės tikslu galėjo būti būtent pokalbis su Lietuvos čempionų treneriu, vėliau paaiškėjo, kad tikrasis K. Altmano vizito Lietuvoje tikslas buvo „Ryto“ talento Deivido Sirvydžio galimybių įvertinimas.

Ir vis dėlto, nors teigta, kad į Kauną „Cavs“ vadovas vyko perduoti Š. Jasikevičiui linkėjimus nuo šio vaikystės bičiulio Žydrūno Ilgausko, niekas pernelyg nenustebtų, jei K. Altmanas turėtų ir rimtesnių ketinimų dėl „Žalgirio“ stratego.

Vos pasibaigus sezonui, kuriame „Cavaliers“ buvo antra blogiausia lygos ekipa, klubo vadovai nusprendė atsisakyti nuo lapkričio vyriausiuoju treneriu dirbusio Larry Drew paslaugų bei kibo į paieškas, kuriose šiuo metu figūruoja dvi pavardės – „grizlių“ atleistas J.B. Bickerstaffas, su kuriuo K. Altmanas ir „Cavs“ savininkas Danas Gilbertas kalbėjosi anksčiau šią savaitę, ir Denverio „Nuggets“ trenerio asistentu dirbantis Jordi Fernandezas, su kuriuo Klivlando ekipos vadovai derėtis žada artimiausiu metu.

Nors „Cavaliers“ organizacijoje iki šiol dirba Ž. Ilgauskas, o jai priklauso ir teisės į Artūrą Gudaitį bei Renaldą Seibutį, siūlyti sutartį menkai už Atlanto žinomam strategui Klivlando ekipa veikiausiai neskubės. To priežastis paprasta – prieš penkerius metus „Cavs“ jau ryžosi panašiam veiksmui, kai iš Eurolygą laimėjusios Tel Avivo „Maccabi“ perviliojo Davidą Blattą.

Nors žydų kilmės amerikietis Klivlande tikėjosi rasti jauną ir ambicingą komandą, kurią į priekį veda kylanti žvaigždutė Kyrie Irvingas, netrukus po trenerio sutarties pasirašymo į „Cavs“ grįžo ir ryškiausia šio miesto įžymybė LeBronas Jamesas. Mainų būdu pridėję dar ir Keviną Love‘ą, „kavalieriai“ kaipmat tapo pretendentais į čempiono titulą, o „Karaliui“ neįtikęs D. Blattas buvo atleistas jau antrojo savo sezono Klivlande viduryje.

Dabar iš minėtojo didžiojo trejeto komandoje liko tik 30-metis K. Love‘as, o komanda ir vėl primena tą 2014-ųjų ekipą, kurią tikėjosi treniruoti D. Blattas. Visgi priešingai nei „grizlių“ vadovybė, D. Gilbertas JAV vertinamas kiek prieštaringiau, o ir pačios „Cavaliers“ komandos ateitis atrodo gana miglota – be K. Love‘o, joje milžiniškus pinigus gauna dar ir Tristanas Thompsonas bei J.R. Smithas, o iš jaunųjų talentų yra tik dvejopą įspūdį savo naujoko sezone palikęs gynėjas Collinas Sextonas.

Kitos komandos

 

Be jau paminėtų ekipų, be vyr. trenerio šiuo metu yra ir dar viena – Los Andželo „Lakers“. Vis dėlto tikimybė, kad L. Jameso atstovaujami „ežeriniai“ gali vilioti tik Europoje plačiai žinomą trenerį iš Lietuvos yra labai menka.

 

Manoma, kad tapti Kalifornijos komandos strategu daugiausiai šansų turi Klivlande su „Karaliumi“ jau dirbęs Tyronnas Lue. Prieštaringai vertinamas treneris 2016-aisiais perėmė „Cavs“ vairą iš D. Blatto ir nuvedė šią ekipą iki čempionų trofėjaus, bet per beveik trejus metus prie Klivlando klubo vairo labiausiai pagarsėjo gerais santykiais su LeBronu ir veikiausiai dėl to išsaugotomis pareigomis.

Nors vyr. trenerius turi visos likusios NBA ekipos, bent keliose jų šios kėdės dar gali atsilaisvinti. Dėl tik praėjusio sezono pradžioje vyr. treneriu pirmąsyk tapusio Ryano Saunderso vis dar svarsto Minesotos „Timberwolves“, dar neaiški ir fiasko patyrusios bei be atkrintamųjų varžybų likusios Vašingtono „Wizards“ ekipos stratego Scotto Brookso ateitis, o dėl darbo kitą sezoną negali būti ramūs ir kai kurie atkrintamosiose vis dar dirbantys treneriai, pvz. „76ers“ vairininkas B. Brownas arba Portlando „Trail Blazers“ strategas Terry Stottsas.

Vis dėlto panašu, kad variantų, kurie galėtų sudominti Š. Jasikevičių, NBA lygoje šiuo metu yra vos vienas kitas, o realiausia, kad nusprendęs „Žalgirį“ iškeisti į stipriausios pasaulio krepšinio lygos ekipą, Šaras taptų J. Valančiūno treneriu.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosiose varžybose – favoritų diktatas ir Lillardo fenomenas
NBA atkrintamosios varžybos kol kas šykšti staigmenų – pergalėmis startavo ir aukščiau už savo varžovus reitinguotos Milvokio „Bucks“, Los Andželo „Clippers“
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Naujoko debiuto sulaukęs "Žalgiris" rekordiniu skirtumu nušlavė jonaviečius
Kauno „Žalgiris“ (23-3) labai lengvai papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 101:57 (30:15, 21:10, 26:13, 24:19) sutrypė Jonavos
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
Po krepšiais karaliavęi "Cavaliers" užtikrintai pradėjo atkrintamąsias
NBA atkrintamosios varžybos prasidėjo Klivlando „Cavaliers“ pergale, kuri namuose 97:83 (33:26, 15:20, 17:20, 24:25) įveikė Orlando „Magic“ ir serijoje iki keturių pergalių
Šaro kariauna pademonstravo uraganinį puolimą, vėl žibėjo Hayesas
Šaro kariauna pademonstravo uraganinį puolimą, vėl žibėjo Hayesas
Po keturių nesėkmių iš eilės Stambulo "Fenerbahče" (23-5) šią savaitę iškovojo antrą triuškinančią pergalę Turkijos pirmenbėse.Šarūno Jasikevičiaus
Sabonio perimtas iš Valančiūno kamuolys bei dėjimas – tarp įspūdingiausių momentų
Sabonio perimtas iš Valančiūno kamuolys bei dėjimas – tarp įspūdingiausių momentų
Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) paskelbė balandžio 19 dieną vykusių įkrintamųjų varžybų gražiausių epizodų penketuką.Į jį pateko ir Lietuvos rinktinės bokštai.Trečią
Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas
Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas
Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vykusiose lemiamose NBA įkrintamųjų rungtynėse vietos „Pelicans“ krepšininkai 105:98 (22:24, 32:21, 29:22,
"Heat" ir vėl aplaužė ragus "Buliams" bei įšoko į atkrintamąsias
"Heat" ir vėl aplaužė ragus "Buliams" bei įšoko į atkrintamąsias
Paskutiniais šių metų NBA Rytų konferencijos atkrintamųjų dalyviais tapo praėjusių metų lygos finalininkai Majamio „Heat“ krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Eriko
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Kauno „Žalgirio“ gretas ketvirtadienį oficialiai papildęs 28-erių metų 203 cm ūgio Demetre Riversas jau penktadienio popietę pasiekė Lietuvą.Su antra puse ir šuniu į Vilniaus
Lemtinga Lietuvos bokštų kaktomuša: ar ji taps paskutine Valančiūno giesme „Pelikanuose“?
Lemtinga Lietuvos bokštų kaktomuša: ar ji taps paskutine Valančiūno giesme „Pelikanuose“?
Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vyksiančiose lemiamose NBA įkrintamųjų rungtynėse tarp vietos „Pelicans“ ir Sakramento „Kings“
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
Eurolygos varžybų lankomumas išaugo beveik 20 proc., o Kauno „Žalgiris“ pagal šį rodiklį užėmė trečią vietą, rašo Krepšinis.lt.Eurolyga paskelbė, kad
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalio etapo tvarkaraštį, kuriame aiškūs visi rungtynių laikai, jeigu porose užtektų keturių mačų, rašo Krepšinis.lt.Atkrintamosiose netrūks
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
Jasikevičiaus kariauna įspūdingai nutraukė nesėkmių seriją
Jasikevičiaus kariauna įspūdingai nutraukė nesėkmių seriją
Stambulo "Fenerbahče" (22-5) nesėkmių seriją nutraukė iškovojant triuškinančią pergalę Turkijos pirmenybėse.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo aikštėje
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
NBA įkrintamosiose Karnišovo klubas laimėjo pirmą išlikimo mūšį, laukia akistata su "Heat"
Reguliariajame NBA sezone Rytuose 9-ą vietą užėmęs Čikagos „Bulls“ klubas namuose pergalingai pradėjo įkrintamąsias varžybas: 131:116 (40:22, 33:45, 37:25, 21:24) pranoko Atlantos
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Devintą vietą NBA Vakarų konferencijoje užėmę Sakramento „Kings“ vyrai antrą sezoną iš eilės veržiasi į atkrintamąsias, rašo Krepšinis.lt.Mike'o Browno
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Pernai 16 metų trukusį prakeiksmą pagaliau nutraukę ir į NBA atkrintamąsias sugrįžę Sakramento „Kings“ krepšininkai tą patį gali pakartoti ir šiemet, tačiau tokioms
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
Detroito "Pistons" komanda 2023-2024 metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną baigė kaip blogiausia lygo komanda.14 pergalių ir 68 pralaimėjimai, taip pat net 28 nesėkmių
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug, rašo Krepšinis.lt.Pirmadienį
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime