Naujienos kraunasi...

Vilniečiai – RKL reguliariojo sezono nugalėtojai (apžvalga)

Vilniečiai – RKL reguliariojo sezono nugalėtojai (apžvalga)
Sauliaus Čirbos nuotr.
25 pergales per 30 rungtynių pasiekusi Vilniaus „Rivile“ šį savaitgalį Regionų krepšinio lygos („TOPsport–RKL“) reguliariajame sezone užsitikrino pirmąją vietą.  Mindaugo Noreikos vadovaujami vilniečiai 82:75 nugalėjo Biržų KKSC ir 97:72 neleido suabejoti savo pranašumu prieš Kėdainių SC „Ateitis“ klubą.

REZULTATAI

VIDEO

FOTO

„Esu patenkintas pačiu komandos charakteriu. Šiuo metu neturime 3 svarbių ir pilnaverčių rotacijos žmonių. Labai smagu, kad tokioje situacijoje kaunamės. Šitos nebuvo rungtynės tokios, kur atėjome ir nugalėjome. Tai buvo darbinės rungtynės – kovėmės, kažkuriuo momentu perlaužėme ir išlaikėme tą skirtumą. Vienas iš pagrindinių akcentų besiruošiant atkrintamosioms – žmonių įvedimas, kurie mums svarbūs, bet šiandien dar negali dalyvauti rungtynėse dėl savo mikrotraumų“, – po pergalės prieš Biržus sakė „Rivilės“ treneris Mindaugas Noreika.

„Kiek žinau, Biržai treniruojasi tik kelis kartus per savaitę, o mes – penkis. Manau, mūsų tiek fizinė, tiek psichologinė yra geresnė ir tai lėmė, kodėl mes juos perlaužėme“, – sakė 20 taškų pelnęs „Rivilės“ gynėjas Gytis Valickas.

Atkrintamųjų specifika – neramina

 

Tuo metu atvirai norą laimėti reguliarųjį sezoną deklaravusi „Kretinga“ (23/7) tarpiniame finiše priversta tenkintis antrąją vieta. Arimanto Mikaločiaus auklėtiniams šį savaitgalį ne tik reikėjo laimėti abejas savo rungtynes, bet ir tikėtis bent vieno „Rivilės“ pralaimėjimo. Vis tik Vilniaus komanda neklupo, o paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse „Kretinga“ pati 96:100 pralaimėjo Kauno r. „Omegai“.

 

„Paskutinius 6 metus mes patenkame į ketvirtfinalį. Vieną kartą reguliariajame sezone likome 3 vietoje, išvengėme aštuntfinalio ir tiesiogiai patekome į ketvirtfinalį. Tai labai sugadino mūsų reikalus, nes turėjome pertrauką, varžovai žaidė, atėjo būdami ant bangos ir pirmose rungtynėse neturėjome šansų. Tai buvo Plungės komanda ir mes galų gale pralaimėjome tą seriją. Turime skaudžių pamokų ir privalome ruoštis. Turėsime ir draugiškų rungtynių, kad neiškristume iš ritmo. Mes patys daug kartų žaidėme aštuntfinalyje ir žinau, kad komanda, kuri laimės, į ketvirtfinalį ateis su gera banga. Mes turime tą bangą kuo greičiau sustabdyti ir patys atsakyti dar geresne“, – kalbėjo „Kretingos“ treneris A. Mikaločius.

8 vietoje esančių Biržų treneris: „Rivile“ – tikrai įveikiama. Neatsisakyčiau šios komandos ketvirtfinalyje“

12 iš 16 A diviziono komandų jau sužaidė visus 30 susitikimų reguliariajame sezone, o vienintelė likusi šio etapo intriga – kas sugebės išsaugoti vietą elitiniame divizione. Dėl šios galimybės kovoja LCC Tarptautinis universitetas (21/7) ir „LSU-Atletas“ (8/22). Tiesa, pastaroji ekipa savo pergalių kraičio jau nepapildys, o LCC tam dar turės dvi galimybes – trečiadienį Mariaus Tamolio auklėtiniai susitiks su „Ateitimi“, o penktadienį – su Kauno r. „Omega“. Kita vertus, abejas rungtynes LCC žais svečiuose, o tai LCC užduoties tikrai nepalengvina. Jeigu LCC ir „LSU-Atletas“ surinks po  8 pergales, kitąmet A divizione žais LSU studentai, kurie laimėjo abi tarpusavio rungtynes prieš LCC ir turi tarpusavio pranašumą.

„Ateitis“ (16/13) reguliarųjį sezoną užbaigs būdama 7 vietoje. Teoriškai Kastyčio Kundroto vadovaujamą ekipą pergalių skaičiumi dar gali pasivyti „Omega“ (14/14), tačiau Kėdainiai šiame sezone dukart įveikė „Omegą“ ir turi prieš varžovus tiesioginį pranašumą. Tuo metu žaidžiančiųjų trenerių Evaldo Dainio ir Tado Klimavičiaus atstovaujamai „Omegai“ dvi pergalės per likusius mačus leistų pakilti iki 8 vietos, kurioje dabar įsitaisę Biržai (15/15). Jeigu „Omega“ ir Biržai surinktų po 15 pergalių, aukštesnę vietą užimtų tarpusavio pranašumą turinti „Omega“.

Tiesa, jeigu „Omega“ pralaimėtų abu likusius mačus, ji nusmuktų į 10 vietą, į 9 vietą užleisdama Vytauto Didžiojo universitetą  (VDU, 14/16), kuris turi tarpusavio rungtynių pranašumą. Paskutinį kelialapį į atkrintamąsias sučiupo Prienų „CBet-KKSC“ (10/19) paskutinėse rungtynėse su „Omega“ žengs be papildomo spaudimo – Pauliaus Ivanausko auklėtiniai Ukmergės „Olimpui“ (10/20) dėl tarpusavio pranašumo yra nepavejamas.

8–10 vietose šiuo metu atitinkamai įsitaisiusios Biržų, „Omegos“ ir VDU komandos per artėjančią savaitę gali gerokai pakeisti atkrintamųjų medžio išsidėstymą.

Žibalo į ugnį įpylė ir Biržų treneris Žydrūnas Kačinskas. Jis po pralaimėtų rungtynių „Rivilei“ sakė:

„Po kelių pralaimėjimų iš eilės esame praradę gerą chemiją. Truputį atsirado barnių, pykčių, kas eilinį kartą pakišo koją. Komanda tikrai įveikiama,  nors ji yra čempionato lyderė. Neatsisakyčiau šios komandos ketvirtfinalyje.“

Reguliarusis A diviziono sezonas pasibaigs artėjantį penktadienį. Tuomet ir paaiškės likusios aštuntfinalio poros ir visas atkrintamųjų paveikslas.

Aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki 3 pergalių.

„TOPsport–RKL“ B divizione – karštos ketvirtfinalio serijos

Tuo metu B divizione paaiškėjo pirmasis finalo ketverto dalyvis. Juo tapo „Jurbarkas“. Povilo Valaičio auklėtiniai aštuntfinalyje 2:0 nugalėjo Raseinių KKSC, o ketvirtfinalyje tokiu pat „sausu“ rezultatu susitvarkė su Kuršėnų r. „Grafų Furniture“.

„TOPsport“ taurę prieš kelias savaites jau laimėję jurbarkiečiai pusfinalyje kovos su Kauno „Žalgiris-3“ ir Šiaulių „Saulė-SG“ poros nugalėtoju. Vytauto Pliaugos vadovaujami žalgiriečiai 2:0 įveikė „Kupiškį“, o Laimono Kutros vadovaujamas Šiaulių jaunimas 2:0 įveikė Jonavos „Cbet-2“.

Intriguojanti serija startuos pirmadienį Kaune, o ketvirtadienį komandos susitiks Šiauliuose.

Kitoje atkrintamųjų medžio pusėje taip pat vyksta atkaklūs mūšiai. Anykščių „Elmis“ išsikapstė aštuntfinalio serijoje su Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“, kurią laimėjo 2:1. Įdomu tai, kad lemiamose serijos rungtynėse po dviejų kėlinių klaipėdiečiai turėjo 14 taškų pranašumą, tačiau nesugebėjo jo išlaikyti. Trečiąjį kėlinį Ramūno Šližio vadovaujamas „Elmis“ laimėjo net 29:10, o žūtbūtines rungtynes – 77:75.

Anykščių komanda jau pradėjo ir ketvirtfinalio seriją, kurios starte 69:72 neprilygo namuose žaidusiems Radviliškio ŠSPC krepšininkas. Prie sienos priremtas „Elmis“ antradienį namuose sieks išsaugoti seriją gyvą ir pratęsti kovą dėl finalo ketverto.

Vos viena pergalė iki finalo ketverto skiria Kazlų Rūdos SC „Ataką“ ir Vilniaus „Rytą-MRU-VKM“. Pirmose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Gintauto Reginos vadovaujami vilniečiai gana netikėtai  svečiuose 75:65 įveikė „Ataką“, kuri reguliariajame sezone buvo patyrusi vos vieną pralaimėjimą ir rikiavosi turnyrinės lentelės viršūnėje.

Vis tik atsakomajame mače Vilniuje Kazlų Rūdos klubas sudavė smūgį jaunimui ir išlygino serijos rezultatą – 67:59. Lemiamos serijos rungtynės ketvirtadienį vyks Kazlų Rūdoje.

Svarbiausi „TOPsport–RKL“ savaitės faktai

Vilniaus „Rivile“ tapo reguliaraus sezono nugalėtoja

Reguliarųjį sezoną jau baigė 12 iš 16 A diviziono komandų. 11 komandų savo pozicijos turnyrinėje jau nepakeis.

Paskutinį kelialapį į atkrintamąsias sugriebė Prienų „CBet-KKSC“.

Jau aiškios dvi aštuntfinalio poros. Plungės „Olimpas“ (19/11, 5 vieta) serijoje iki 3 pergalių žais su „CBet-KKSC“ (10/19, 12 vieta). Poros nugalėtojų ketvirtfinalyje laukia „Tauragės“ (20/10, 4 vieta) iššūkis.

Kitą aštuntfinalio porą sudarys Akmenės r. „Patriots-Cementas“ (18/12, 6 vieta) ir Kauno technologijos universitetas (KTU, 12/18, 11 vieta). Nugalėtojas ketvirtfinalyje susitiks su „Raseiniais“ (22/8, 3 vieta).

Artėjančią savaitę paaiškės, kas kartu su Panevėžio „Bangene“ privalės palikti A divizioną. Dėl išlikimo elitiniame divizione kovoja LCC Tarptautinis universitetas ir „LSU-Atletas“.

Reguliarusis A diviziono sezonas baigsis artėjantį penktadienį.

Pirmuoju B diviziono finalo ketvertu dalyviu tapo „Jurbarkas“

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Tiek varžovus, tiek teisėjus auklėjęs Teodosičius suspenduotas kito sezono pradžiai
Žeminančiu pralaimėjimu Eurolygos sezoną užbaigusią Belgrado „Crveną Zvezdą“ atsivijo papildomi nemalonumai, rašo Krepšinis.lt.Po Stambulo vykusių rungtynių tarp „Anadolu
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Žūtbūtinėje kovoje Domas stos prieš Joną: "Kings" nušlavė "Warriors"
Devintą vietą NBA Vakarų konferencijoje užėmę Sakramento „Kings“ vyrai antrą sezoną iš eilės veržiasi į atkrintamąsias, rašo Krepšinis.lt.Mike'o Browno
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Žalgiriečiai pirmajame ketvirtfinalio mače skaudžiai nusvilo Kėdainiuose
Balandžio 16 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse prasidėjo dar viena A diviziono ketvirtfinalio serija, kurioje pirmąją pergalę pasiekė Kėdainių sporto centras.Gedimino Butkaus auklėtiniai namuose
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Netikėtumas: "Virtus" Stambule užbaigė "Anadolu Efes" sezoną Eurolygoje
Bolonijos "Virtus" Eurolygos įkrintamosiose varžybose netikėtai eliminavo dvikovos favoritu laikytą Stambulo "Anadolu Efes" klubą.Lucos Banchi auklėtiniai Turkijoje po atkaklios
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Uraganinis "Maccabi" puolimas nepaliko vilčių Sedekerskio ekipai pirmajame įkrintamųjų mače
Solidaus Tado Sedekerskio žaidimo nepakako Vitorijos "Baskonia" pergalei Eurolygos įkrintamųjų varžybų pirmajame mače.Duško Ivanovičiaus auklėtiniai išvykoje 85:113 (15:28,
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
Vilniaus "Rytą" FIBA Čempionų lygos įkrintamosiose varžybose eliminavęs Atėnų "Peristeri" klubas prasibrovė į finalo ketverto varžybas.Vassilio Spanoulio auklėtiniai Vokietijoje
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Potenciali Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėje atrankoje gali verstis be ryškiausios žvaigždės
Italijos vyrų krepšinio rinktinė olimpiniame atrankos turnyre gali verstis be ryškiausios savo žvaigždės Simone Fontecchio. Italai – potencialūs Lietuvos varžovai dėl bilieto
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
"Barca" pratęs kontraktą su NBA antruoju šaukimu
Roko Jokubaičio atstovaujama Barselonos "Barcelona" pratęs sutartį su šį sezoną Europoje debiutavusiu Jabari Parkeriu, praneša Ispanijos žiniasklaida.Amerikietį 2014-ųjų
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug, rašo Krepšinis.lt.Pirmadienį
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
"Juventus" priekinę liniją sustiprino amerikietis
Prieš lemiamą „Betsafe-LKL“ sezono atkarpą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sulaukė pastiprinimo puolėjų grandyje. Aukštaitijos klubą papildė 207 cm
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė
RKL ketvirtfinalio starte – favoritų nesėkmės
RKL ketvirtfinalio starte – favoritų nesėkmės
Balandžio 13 dieną Nostra.lt-RKL čempionate įvyko trys atkrintamųjų susitikimai bei startavo A diviziono ketvirtfinalio etapas.A divizionas„Tauragė“ parklupdė reguliaraus sezono nugalėtojusSkambia
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Spindėjęs Lekavičius įvertino pasikeitimą "Žalgirio" sirgalių palaikyme
Po rungtynių Lukas Lekavičius džiaugėsi pasiekta svarbia pergale ir įvertino, jog pagrindinė fanų tribūna atsidūrė už krepšio, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Serijos su "Rytu" besitikintis Trinchieri – apie savo nuostabą dėl žiūrovų ir neįtikėtiną Lekavičių
Puspenkto mėnesio vietiniame fronte nepralaimintis šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ (22-2) sekmadienį įsirašė jau keturoliktą pergalę iš eilės ir praktiškai
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Pralaimėjimo priežastis įvardinęs Žibėnas su nerimu žvelgia į likusią sezono dalį
Po pralaimėjimo derbyje Giedrius Žibėnas kalbėjo apie pralaimėjimo priežastis bei žvelgė į likusią reguliaraus sezono dalį, rašo Krepšinis.lt.Vilniaus „Rytas“ (20/5)
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Tik vieną abejonę dėl Sirvydžio turintis Kurtinaitis: "Žalgiris" dėl to ir yra "Žalgiris"
Po nepavykusių mėginimų tvirčiau užsikabinti NBA lygoje, kur per tris sezonus sužaidė tik 23 mačus, 23-ejų metų Deividas Sirvydis labai greitai užsirekomendavo grįžęs iš už Atlanto,
"Baskonia" su Sedekerskiu tritaškiu palaužė rekordinio Jogėlos ekipą
"Baskonia" su Sedekerskiu tritaškiu palaužė rekordinio Jogėlos ekipą
Sunkią pergalę Ispanijos pirmenybėse iškovojo Eurolygos įkrintamoioms varžyboms besirengianti Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos "Baskonia" (16-13).Duško Ivanovičiaus
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Jankūnas – apie Evanso viliones kito sezono gaires bei naują sporto direktorių
Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas užbaigė 2023–2024 m. Eurolygos sezoną, kuris šį kartą baigėsi nepatekus į atkrintamąsias.Ta proga Kauno „Žalgirio“
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
"Neptūnas" nestabdo: darsyk patiesęs panevėžiečius kyla į penktąją vietą
Klaipėdos „Neptūno“ (13-12) pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi.Klaipėdiečiai savo namų tvirtovėje 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“
Principiniame derbyje – išskirtinė atmosfera, lankomumo rekordas ir žalgiriečių triumfas
Principiniame derbyje – išskirtinė atmosfera, lankomumo rekordas ir žalgiriečių triumfas
Balandžio 12 dieną Nostra.lt-RKL pirmenybėse įvyko du atkrintamųjų susitikimai.A divizione santykius išsiaiškino Kauno „Žalgirio-3“ ir Vilniaus „Ryto-MRU“ ekipos.
Įspūdinga Ulanovo ir Hayeso ataka – tarp gražiausių Eurolygos momentų
Įspūdinga Ulanovo ir Hayeso ataka – tarp gražiausių Eurolygos momentų
Eurolyga paskelbė paskutinio reguliariojo sezono turo gražiausių epizodų dešimtuką, į kurį pateko ir du momentai iš Kauno "Žalgirio" dvikovos su Madrido "Real".Edgaro
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Po pralaimėjimo Pirėjo „Olympiakos“ komandai Stambulo „Fenerbahče“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi gera repeticija prieš atkrintamąsias

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime