Naujienos kraunasi...

10 kandidatų tapti rezultatyviausiu NKL sezono žaidėju

10 kandidatų tapti rezultatyviausiu NKL sezono žaidėju
Erikas Venskus, D.Lukštos nuotr.
VIKINGLOTTO – NKL prieš ketvirtadienį prasidedant 2019-2020 metų sezonui sudarė 10 krepšininkų sąrašą, kurie kandidatuoja tapti rezultatyviausiu pirmenybių krepšininku.

Mantas Ruikis, „Gargždai“

Vasarą 34-ajį gimtadienį paminėjęs Mantas Ruikis turi ne vieną argumentą, kodėl artėjančiame sezone jis gali būti itin rezultatyvus.

2009-2010 m. sezone jis Marijampolės „Sūduvos“ komandoje LKL vidutiniškai pelnė po 18 taškų, o kitą sezoną Klaipėdos „Neptūne“ – po 13,9 taško.

2013 metais M. Ruikis išvyko į Prancūziją ir ten praleido šešerius metus. Trečioje šalies lygoje gynėjas praleido penkis sezonus ir daugiausiai sezone rinko po 15,5 taško. Antroje šalies lygoje jo statistika siekė 9,5 taško.

Dar praėjusį sezoną M. Ruikis trečioje Prancūzijos lygoje pelnė po 14,5 taško, o dabar savo sugebėjimus parodys Nacionalinėje krepšinio lygoje.

Eimantas Stankevičius, Joniškio „Delikatesas“

21-erių 192 cm ūgio gynėjas savo ateitį susiejo su LKL klubu „Šiauliais“, tačiau artėjantį sezoną debiutuos VIKINGLOTTO – NKL žaisdamas „Delikatese“.

Praėjusį sezoną E. Stankevičius antroje Vokietijos lygoje vidutiniškai pelnė po 14 taškų.

Prieš metus Europos dvidešimtmečių čempionate jis buvo vienas svarbiausių Lietuvos rinktinės narių ir įmesdavo po 10,2 taško.

E. Stankevičius jau spėjo padaryti gerą įspūdį „Delikateso“ treneriui Robertui Giedraičiui.

„Apie jį susidariau ganėtinai gerą įspūdį. Pasiruošimo etape Eimantas labai nuoširdžiai ir gerai dirba. Jis turi gerą metimą, gerai valdo kamuolį, skaito situacijas. Esu juo patenkintas“, – teigė „Delikateso“ treneris.

Erikas Venskus, Kauno „Žalgiris-2“

Erikas Venskus jau praėjusį sezoną antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje pelnydavo po 15 taškų ir fiksavo vienuoliktą geriausią rezultatą.

Venskus liko „Žalgirio“ dublerių komandoje, o dabar jis turi ne vieną argumentą siekiant rezultatyviausio žaidėjo vardo. 19-os metų 205 cm ūgio puolėjas yra metais vyresnis ir jis vis dar sparčiai tobulėja, be to, aukštaūgis žaidė ne tik Lietuvos devyniolikmečių rinktinėje, bet ir pagrindinėje Kauno „Žalgirio“ ekipoje.

Praėjusį sezoną krepšininkas pataikė 55,1 proc. dvitaškių ir 80,8 proc. baudos metimų.

Klaidas Metrikis, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“

19-os metų 204 cm ūgio Klaidas Metrikis praėjusį sezoną debiutavo VIKINGLOTTO – NKL ir vidutiniškai Klaipėdos „Neptūno“ dublerių ekipoje pelnė po 11,7 taško.

Po sezono Klaipėdos ekipa atsisveikino su keliais vyresniais krepšininkais, todėl K. Metrikiui teks dar daugiau atsakomybės.

Pasiruošimo etape K. Metrikis jau spėjo pademonstruoti savo potencialą puolime. Pavyzdžiui, akistatoje su Šilalės „Lūšies“ klubu puolėjas surinko net 30 taškų.

Mantas Šerkšnas, Molėtų „Ežerūnas“

23-ejų metų 200 cm ūgio Mantas Šerkšnas turėtų tapti vienu Molėtų „Ežerūno“ lyderių, o rezultatyviais pasirodymais jis išsiskyrė jau anksčiau.

Prieš dvejus metus Mažeikių komandoje M. Šerkšnas VIKINGLOTTO – NKL vidutiniškai įmetė po 13,3 taško ir pasižymėjo puikiu taiklumu – 56,1 proc. dvitaškių ir 44,8 proc. tritaškių.

Praėjusį sezoną puolėjas „Šilutėje“ taip pat buvo rezultatyvus, kai per 24 minutes rinko po 13,9 taško.

Draugiškose rungtynėse M. Šerkšnas jau spėjo sužibėti, kai į „Ežerūnui“ pelnė 33 taškus (9/11 dvit., 3/5 trit.) ir komandą vedė į pergalę prieš „Žalgirį-2“.

Quincy Tayloras, „Palangos Kuršiai“

Jau „Palangos Kuršiams“ paskelbus apie šį krepšininką, tapo aišku, kad pajūrio komanda ir vėl turės itin puolime pajėgų legionierių.

Jaleną Riley pakeitęs amerikietis Quincy Tayloras pastarąjį sezoną žaidė Didžiosios Britanijos lygoje ir pelnė po 17,9 taško. Dvikovoje su Londono „City Royals“ driokstelėjęs Q. Tayloras per 3 kėlinius sumetė 42 taškus.

Draugiškame mače su Nursultano „Astanos“ Tayloras pelnė 22 taškus, su Liepojos „Liepaja“ – 25 taškus, su „Telšiais“ – 13 taškų.

Byronas Sanfordas, „Šilutė“

„Šilutė“ išsaugojo vieną praėjusio sezono savo lyderių Byroną Sanfordą, iš kurio tikisi dar geresnių rezultatų.

26-erių metų 182 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną VIKINGLOTTO – NKL vidutiniškai pelnė po 17,3 taško, o tai buvo ketvirtas geriausias pirmenybių rezultatas.

„B. Sanfordas pernai viduryje sezono atvyko į komandą ir rodė gerus rezultatus, o šiemet bus nuo pat sezono pradžios, tad iš jo tikimės dar geresnio žaidimo ir rodiklių“, – apie savo auklėtinį pasisakė „Šilutės“ treneris Kęstutis Mačijauskas.

Justas Nausėdas, Mažeikių „Ereliai“

Tai – geriausias 2017-2018 m. sezono besiginantis VIKINGLOTTO – NKL krepšininkas, tačiau Justas Nausėdas turi ko pasiūlyti ir puolime.

Minėtame sezone 27-erių metų 196 cm ūgio J. Nausėdas tuomet dar gindamas „Šilutės“ garbę vidutiniškai pelnydavo po 13 taškų. 

Po to sezono krepšininkas gavo aukščiausios Latvijos lygos Liepojos „Liepaja“ pasiūlymą, bet sezono pradžioje patyrė traumą ir daugiau nebežaidė.

Dabar jis atvyko į Mažeikių „Erelių“ ekipą, kurioje turėtų užimti vieno iš lyderių poziciją.

„Justas po truputį įeina į formą. Manau, kad jis bus vienas iš komandos lyderių. Jam trūksta žaidimo patirties, o ir trauma kerta, negali peržengti psichologinio barjero. Tikimės, kad jis pasieks savo geriausią formą“, – teigė „Erelių“ treneris Aloyzas Rudys.

Simas Jarumbauskas, Vilniaus „Perlas“

Simas Jarumbauskas praėjusio sezono antroje pusėje Vilniaus „Perlo“ komandoje ėmė rodyti puikų žaidimą puolime.

Praėjusio sezono bendras S. Jarumbausko taškų vidurkis buvo 12 taškų, tačiau vasario mėnesį krepšininkas rinko po 18,6 taško, o kovo mėnesį – 15,9 taško. 19-os metų 198 cm ūgio puolėjas antroje sezono pusėje dukart įmetė po 39 taškus.

Keli svarbūs „Perlo“ krepšininkai išvyko į kitas komandas, o dabar S. Jarumbauskas gaus dar geresnes galimybes atsiskleisti.

Rytis Biliartas, Tauragės krepšinio klubas

28-erių 201 cm ūgio Rytis Biliartas taps Pauliaus Morkeliūno pakaitalu Tauragės komandoje.

Vidurio puolėjas praėjusį sezoną žaidė pajėgią priekinę liniją turėjusioje Joniškio „Delikateso“ komandoje ir per gautas minutes spėjo ryškiai pasireikšti puolime.

Per 18,5 min. šis tvirto sudėjimo aukštaūgis pelnydavo po 11,9 taško.

Dar 2017-2018 m. sezone „Delikateso“ komandoje R. Biliartas rinkdavo po 16,8 taško, o 2016-2017 m. sezone Mažeikių ekipoje – po 14,5 taško.

Dabar centras žais komandoje, kurioje neturės didelės konkurencijos. Kitas tikras centras ekipoje yra 18-os metų Oskaras Pleikys, šioje pozicijoje gali žaisti ir Deividas Keburys.

Apie savo potencialą puolime R. Biliartas parodė draugiškame Vytauto Bučnio atminimo turnyre, kai per dvejas rungtynes vidutiniškai pelnė po 26 taškus.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Vainauskas ketinimus parduoti Palangos klubą vadina "veiklos tęstinumu"
Vainauskas ketinimus parduoti Palangos klubą vadina "veiklos tęstinumu"
„Situacija pasikeitė ir tai yra reakcija į ją“, – taip Jonas Vainauskas aiškino pasiūlymą Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai perimti „Olimpo“ klubo
Kretingoje šeimininkavę ir šturmą atlaikę jurbarkiečiai išlygino finalo seriją
Kretingoje šeimininkavę ir šturmą atlaikę jurbarkiečiai išlygino finalo seriją
Iš sausakimšo Kretingos sporto centro pergalę išsivežė „Jurbarkas-Karys“. Povilo Valaičio kariai išvykoje 84:76 (23:18, 31:21, 18:21, 12:16) atlaikė „Kretingos“
Marijampoliečiai dramatiškai palaužė "Olimpą" ir išlygino bronzinės serijos rezultatą
Marijampoliečiai dramatiškai palaužė "Olimpą" ir išlygino bronzinės serijos rezultatą
Netekčių pažymėtose „7bet-NKL“ mažojo finalo rungtynėse triumfavo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai, kurie namų tvirtovėje 83:81 (23:20, 20:15, 22:25,
Jurbarke vos neprisižaidusi "Kretinga" finalą pradėjo pergale
Jurbarke vos neprisižaidusi "Kretinga" finalą pradėjo pergale
Prasidėjusiame „7bet-NKL“ didžiajame finale plonu ledu vaikščiojusi „Kretinga“ įsirašė pirmąją pergalę. Arimanto Mikaločiaus kariauna išvykoje 87:78
78 naudingumo balus surinkęs puolėjų duetas atvedė "Olimpą" į pergalę mažojo finalo starte
78 naudingumo balus surinkęs puolėjų duetas atvedė "Olimpą" į pergalę mažojo finalo starte
„7bet-NKL“ mažojo finalo starte pirmąjį žingsnį bronzos medalių link žengė žvėriškus pasirodymus surengęs Palangos „Olimpo“ puolėjų tandemas ir kompanija. Sandžio
Trečią sykį Marijampolėje laimėjusi "Kretinga" dramatiškai prasibrovė į finalą
Trečią sykį Marijampolėje laimėjusi "Kretinga" dramatiškai prasibrovė į finalą
10-oje vietoje reguliarųjį sezoną baigusi „Kretinga“ pratęsė pasakišką žygį atkrintamosiose ir žengė į „7bet-NKL“ finalą. Arimanto Mikaločiaus vyrai išvykoje
Fenomenaliai žaidęs Delininkaitis nužudė "Olimpą" – į finalą žengė "Jurbarkas"
Fenomenaliai žaidęs Delininkaitis nužudė "Olimpą" – į finalą žengė "Jurbarkas"
Fenomenalus Tomo Delininkaičio pasirodymas nukalė „Jurbarkui-Kariui“ bilietą į „7bet-NKL“ finalą. Povilo Valaičio auklėtiniai išvykoje 87:78 (20:19, 14:13,
Delininkaitis – apie Jurbarko spartiečius, didžiausią motyvatorių ir varžovą Seibutį
Delininkaitis – apie Jurbarko spartiečius, didžiausią motyvatorių ir varžovą Seibutį
Antrąjį sezoną „Jurbarko-Kario“ marškinėlius vilkintis Tomas Delininkaitis krepšinio aikštelėje puikiai atspindi antrąją komandos pavadinimo dalį. Už kelių
Prireiks lemiamo pusfinalio mačo: "Sūduva-Mantinga" užtikrintai pranoko kretingiškius
Prireiks lemiamo pusfinalio mačo: "Sūduva-Mantinga" užtikrintai pranoko kretingiškius
Dar viena „7bet-NKL“ pusfinalio pora pasiekė maksimalią intrigą. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ svečiuose 71:55 (22:9, 13:10, 14:15, 22:21) įveikė „Kretingą“
Veteranų Delininkaičio, Lukauskio ir Šarakausko vedami jurbarkiečiai išplėšė lemiamą mačą
Veteranų Delininkaičio, Lukauskio ir Šarakausko vedami jurbarkiečiai išplėšė lemiamą mačą
Veteranų trijulės traukiamas „Jurbarkas-Karys“ išplėšė lemiamą „7bet-NKL“ pusfinalio serijos mačą. Povilo Valaičio auklėtiniai namuose 71:69 (22:21,
Serijos rezultatą Marijampolėje dramatiškai persvėrusi "Kretinga" priartėjo prie finalo
Serijos rezultatą Marijampolėje dramatiškai persvėrusi "Kretinga" priartėjo prie finalo
„Kretinga“ po skaudžios nesėkmės reabilitavosi ir vėl persvėrė „7bet-NKL“ pusfinalio seriją savo naudai. Arimanto Mikaločiaus auklėtiniai išvykoje  82:78 (22:18,
Didžiausią sezono pergalę iškovojęs "Olimpas" – per žingsnį nuo finalo
Didžiausią sezono pergalę iškovojęs "Olimpas" – per žingsnį nuo finalo
Didžiausią sezono pergalę iškovojęs Palangos „Olimpas“ atsidūrė per žingsnį nuo „7bet-NKL“ finalo. Palangiškiai namie 92:63 (28:20, 23:18, 24:13, 17:12) be
Sausakimšame Kretingos sporto centre "Sūduva-Mantinga" nupūtė žemaičius
Sausakimšame Kretingos sporto centre "Sūduva-Mantinga" nupūtė žemaičius
Sausakimšame Kretingos sporto centre į pergalių kelią „7bet-NKL“ atkrintamosiose tvirtai grįžo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. Tomo Gaidamavičiaus kariauna išvykoje
Pabaigoje išsigelbėjęs "Olimpas" Jurbarke dramatiškai išlygino pusfinalio seriją
Pabaigoje išsigelbėjęs "Olimpas" Jurbarke dramatiškai išlygino pusfinalio seriją
Paskutiniame kėlinyje į lemiamą šturmą pakilęs Palangos „Olimpas“ triumfavo dramatišku stiliumi. Sandžio Buškevico auklėtiniai išvykoje 95:89 (20:16, 20:21,
Staigmenos NKL pusfinalyje tęsiasi: kretingiškiai atėmė namų pranašumą iš marijampoliečių
Staigmenos NKL pusfinalyje tęsiasi: kretingiškiai atėmė namų pranašumą iš marijampoliečių
Vieną staigmeną po kitos „7bet-NKL“ ir toliau kuria „Kretinga“. Arimanto Mikaločiaus auklėtiniai pusfinalio starte panaikino dviženklį deficitą ir išvykoje 67:64 (13:16,
Runkausko tritaškių fiestą atlaikę jurbarkiečiai atėmė namų pranašumą iš "Olimpo"
Runkausko tritaškių fiestą atlaikę jurbarkiečiai atėmė namų pranašumą iš "Olimpo"
Intriguojantis „7bet-NKL“ pusfinalio startas prasidėjo taškų lenktynėmis, kuriose pranašesnis buvo „Jurbarkas-Karys“. Povilo Valaičio auklėtiniai 100:94 (25:24,
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
Intriguojančios Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) atkrintamųjų kovos nenustoja stebinti komandų sirgalių, o prieš naują etapą garsūs Lietuvos krepšinio žmonės tradiciškai
Buškevico nestebina Delininkaičio ir Lukauskio forma: jie laukia tokių serijų
Buškevico nestebina Delininkaičio ir Lukauskio forma: jie laukia tokių serijų
Palangos „Olimpas“ ir „Jurbarkas-Karys“ pradeda Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) pusfinalio seriją. Patekdamas į pusfinalį „Olimpas“ pakartojo geriausią
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lemiamą patirties ir jaunystės kovą laimėjęs „Jurbarkas-Karys“ tapo paskutiniu „7bet-NKL“ pusfinalio dalyviu. Septyniese žaidę Povilo Valaičio auklėtiniai namuose 98:94
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose penktose „7bet-NKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynėse triumfavo Palangos „Olimpas“. Reguliariojo sezono nugalėtojai namų tvirtovėje 98:70 (23:14, 23:22, 24:15, 28:19)
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Trečiajame kėlinyje atsiplėšusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ žengė į „7bet-NKL“ pusfinalį. Tomo Gaidamavičiaus kariauna išvykoje 76:69 (16:15, 14:16, 19:12,
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Charakterį parodęs Šakių „Vytis-VDU“ išplėšė dar bent vienerias „7bet-NKL“ atkrintamųjų rungtynes. Eriko Kučiausko auklėtiniai namuose 94:89 (30:18,
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
„7bet-NKL“ atkrintamųjų ketvirtfinalyje Palangos „Olimpas“ pasiekė žūtbūtinę pergalę. Sandžio Buškevico vyrai Joniškyje 93:68 (32:14, 19:24, 19:11,
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
„7bet-NKL“ atkrintamosiose lygos debiutantas „Jurbarkas-Karys“ dėjo dar vieną žingsnį pusfinalio link. Povilo Valaičio auklėtiniai namų tvirtovėje 104:98 (24:22, 20:19,
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Šio „7bet-NKL“ sezono atkrintamosiose „Kretinga“ daro stebuklus. Arimanto Mikaločiaus kariauna išvykoje 73:71 (13:19, 19:19, 21:18, 20:15) ketvirtfinalyje eliminavo
"Olimpas" turėjo vargti prieš penkiese likusį "Delikatesą", "Kretinga" – per žingsnį nuo pusfinalio
"Olimpas" turėjo vargti prieš penkiese likusį "Delikatesą", "Kretinga" – per žingsnį nuo pusfinalio
Sausakimšame Kretingos sporto centre „Kretinga“ sukūrė dar vieną stebuklą ir atsidūrė per žingsnį nuo „7bet-NKL“ pusfinalio. Arimanto Mikaločiaus kariauna namie
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ pergale startavo „7bet-NKL“ atkrintamosiose. Tomo Gaidamavičiaus kariauna namų tvirtovėje 77:65 (26:14, 20:20, 18:12, 13:19) įveikė

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime