Naujienos kraunasi...

Šaras - Europos trenerių, pretenduojančių treniruoti NBA ekipas, sąrašo viršūnėje

Autorius: Alfa.lt.
Šaras - Europos trenerių, pretenduojančių treniruoti NBA ekipas, sąrašo viršūnėje
Europos krepšininkai per pastaruosius du dešimtmečius ne tik įsitvirtino NBA lygoje, bet ir ima tapti vienais ryškiausių jos veidų – vokietis Dirkas Nowitzki ilgus metus buvo laikomas vienu geriausių lygos puolėjų, o 2007-aisiais iškovojo ir naudingiausio žaidėjo apdovanojimą, į pastarąjį šį sezoną rimtai pretenduoja graikas Giannis Antetokounmpo, o Vakarų konferencijos atkrintamosiose varžybose žiba ir serbas Nikola Jokičius, rašo ALFA.LT.

Visgi treneriai iš Europos tokio pripažinimo vis dar laukia. Kai kurie jų jau yra įsitvirtinę NBA komandose ir dirba kaip asistentai, tačiau vyriausiuoju strategu kol kas buvo paskirtas vienintelis Igoris Kokoškovas, vos po sezono atleistas iš Fynikso „Suns“ stratego posto.

Nepaisant lėto europiečių trenerių integravimąsi į NBA pasaulį, pamažu vis artėja laikas, kai žymiausi Senojo žemyno krepšinio specialistai šturmuos pajėgiausią pasaulio lygą. Ispanų portalo Thewing.es apžvalgininkas Javieras Canete nusprendė atrinkti penkis europiečius, kurie jau artimiausiu metu gali stoti prie NBA ekipų vairų.

5. Sergio Scariolo

Daugybę trofėjų su Ispanijos rinktine iškovojęs italas praėjusią vasarą pasiryžo kanadietiškai avantiūrai ir tapo naujojo Toronto „Raptors“ vyr. trenerio Nicko Nurse‘o asistentu. Daugybę metų Europos krepšinio patirties prikaupęs italas kartu su šia ekipa jau nužygiavo iki Rytų konferencijos pusfinalio, o bet koks kitas rezultatas nei NBA finalas Toronto klubui šiemet bus vertinamas kaip nesėkmė.

S. Scariolo Toronte daugiausiai užsiima su ekipos užsieniečiais, tarp kurių yra ir du Ispanijos rinktinės žaidėjai – Marcas Gasolis ir Serge‘as Ibaka.

Jeigu kažkuri komanda ieškos trenerio, turinčio patirties ir galinčio suvaldyti garsias pavardes turinčius žaidėjus, S. Scariolo gali tapti jos pasirinkimu. Kitokiu treniravimo stiliumi nei vyraujantis NBA pasižymintis italas gali tapti puikiu jaunimo treneriu bei įvesti savą sistemą, retai aptinkamą kitoje Atlanto pusėje.

4. Ettore Messina

Dar vienas italas ir vienas geriausių Europos visų laikų trenerių. E. Messina Europoje laimėjo viską, o turėdamas didžiulį statusą išvyko į Teksasą, kur šiuo metu patarinėja San Antonijaus „Spurs“ treneriui-sielai Greggui Popovichiui. Tai – puiki patirtis 59-erių treneriui iš Italijos, tačiau tuo pačiu ir užtrenktos durys kilti aukštyn, mat 70-metis Popas praėjusią savaitę pratęsė sutartį su „Spurs“ dar trims sezonams.

Visgi net jei ir negaus šanso San Antonijuje, su savo patirtimi E. Messina gali sulaukti pasiūlymų ir iš kitų NBA komandų. Būtų sunkiai suprantama, jei vienas tituluočiausių Europos trenerių paliktų Senąjį žemyną neturėdamas ambicijų tapti vyriausiuoju treneriu, tad galima neabejoti, kad į šią Atlanto pusę jis negrįš bent sezoną nepabuvęs ant aukščiausiojo laiptelio.

3. Igoris Kokoškovas

Beveik du dešimtmečius NBA komandų vyr. trenerių asistentu dirbęs serbas praėjusią vasarą pagaliau gavo savo šansą, tačiau vos po metų buvo atleistas ir vėl liko be išsvajotosios pozicijos darbo.

Nepaisant nesusikalbėjimo Fynikse, kur su jauna komanda I. Kokoškovas kalnų nenuvertė ir liko paskutinis Vakarų konferencijoje, 47-metis strategas vis dar tikisi sulaukti pasiūlymų iš NBA komandų. Tiesa, 2017-aisiais su Slovėnijos rinktine Europos čempionato auksą laimėjęs treneris neatmeta galimybės grįžti ir į Europą, kur įspūdingos patirties prikaupęs specialistas būtų laukiamas išskėstomis rankomis.

2. Jordi Fernandezas

Iš Badalonos kilęs katalonas nėra plačiai žinomas net Ispanijoje, tačiau NBA jis yra itin vertinamas, tad niekas nenustebtų, jei netrukus šis strategas taptų pirmuoju ispanu NBA komandos vyr. treneriu.

Būdamas vos 26-erių J. Fernandezas tuometinio Klivlando „Cavaliers“ stratego Mike‘o Browno buvo paskirtas treniruoti jaunuosius ekipos krepšininkus. Pro ispano rankas praėjo tokie žaidėjai, kaip Kyrie Irvingas, Tristanas Thompsonas ir Dionas Waitersas, o po ketverių metų, 2013-aisiais, J. Fernandezas tapo G lygoje rungtyniaujančios „Canton Charge“ ekipos trenerio asistentu.

Jau po metų katalonas perėmė dukterinės „Cavaliers“ komandos vairą ir 2016-aisiais gavo šansą iš Denverio „Nuggets“, kai šie pasiūlė jam dirbti trenerių štabe. Čia trejus metus padirbęs J. Fernandezas itin daug dėmesio sulaukė pastaruoju metu, kai NBA specialistų akys pagaliau nukrypo į ryškų šuolį atlikusios ir per žingsnį nuo Vakarų konferencijos finalo esančios ekipos stratego Mike‘o Malone‘o štabą, kuriame yra ir katalonas.

Į jį jau spėjo nusitaikyti tie patys „Cavaliers“ – jie praėjusią savaitę gavo leidimą iš „Nuggets“, kad galėtų pradėti derybas su 36-erių specialistu. Nors Denverio ekipai vis dar kovojant atkrintamosiose jos dar nėra pažengusios toli į priekį, J. Fernandezas stipriai priartėjo prie vyr. trenerio pozicijos NBA klube ir ją gali užimti jau kitąmet.

1. Šarūnas Jasikevičius

Šaras jau spėjo tapti vienu geriausių Europos trenerių ir yra arti to, kad imtų krautis lagaminus ir iškeliautų į JAV. Dėmesio lietuvis sulaukė dar pernai, o šiemet jis tik dar labiau išaugo, visiems matant, kokius rezultatus demonstruoja jo vadovaujamas Kauno „Žalgiris“.

Jo krepšinio supratimas, nugalėtojo mentalitetas – tiek kaip žaidėjo, tiek kaip trenerio – ir patirtis, sukaupta daugybėje įvairių situacijų ir šalių leidžia tikėtis, kad Šaras turės šviesią ateitį ant kažkurios NBA ekipos suolo. Kol kas šioje situacijoje protingiausiai elgiasi Memfio „Grizzlies“, jau išreiškę susidomėjimą 43-ejų lietuviu.

„Grizliai“ šiuo metu nėra idealiausioje atsinaujinimo situacijoje – to neleistų padaryti turimos sutartys ir šaukimai naujokų biržoje. Visgi tai gali tapti gera terpe augintis jaunuosius talentus ir leisti tobulėti jaunam ir vis dar tobulėjančiam treneriui, kuriam prireiktų laiko priprasti prie NBA krepšinio.

Memfio ekipa veikiausiai siūlys Š. Jasikevičiui vidutinės trukmės sutartį, kuria nuims dalį spaudimo nuo NBA „naujoko“. Jeigu abiem pusėms pavyktų susitarti, nesitikėkite, jog nutiks kažkas panašaus į I. Kokoškovo situaciją – „Grizzlies“ neturėtų priimti tokių skubių sprendimų.

Net ir neturėdamas žvaigždžių savo komandoje, Š. Jasikevičius jau parodė savo lygį „Žalgiryje“, tad panašu, jog galimybė išvykti už Atlanto gali suvilioti šį strategą. Vis dėlto tai neturėtų niekieno nustebinti, kadangi pats Šaras ne sykį užsiminė apie svajonę dirbti NBA. Š. Jasikevičiaus protas yra sutvertas šiam sportui, o už Atlanto jo veikiausiai laukia ilga ir, tikėkimės, sėkminga trenerio karjera.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
"Lakers" nustūmė "Pelicans" su Valančiūnu ant bedugnės krašto
Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkams pirmuoju bandymu peršokti įkrintamųjų barjero nepavyko, rašo Krepšinis.lt.Septintą vietą reguliariajame NBA sezone
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo "Clippers" žvaigždė
Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Istorinis Sabonio sezonas gali baigtis jau šiąnakt: ar Curry su Greenu ir vėl nuliūdins lietuvį?
Pernai 16 metų trukusį prakeiksmą pagaliau nutraukę ir į NBA atkrintamąsias sugrįžę Sakramento „Kings“ krepšininkai tą patį gali pakartoti ir šiemet, tačiau tokioms
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
"Pistons" savininkas: esu kupinas ryžto sukurti laiminčią komandą, ši vasara bus lemiama
Detroito "Pistons" komanda 2023-2024 metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną baigė kaip blogiausia lygo komanda.14 pergalių ir 68 pralaimėjimai, taip pat net 28 nesėkmių
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug, rašo Krepšinis.lt.Pirmadienį
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Gobertas: tapti NBA čempionais bus sunku, tačiau nuo to tik įdomiau
Prancūzijos rinktinės bei Minesotos "Timberwolves" centras Rudy Gobertas papasakojo apie komandos nusiteikimą prtieš NBA atkrintamąsias varžybas."Nesvarbu, kas prieš mus
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Sabonis pergalingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir sužinojo varžovą įkrintamosiose
Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Sakramento „Kings“ (46-36) namų arenoje 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) nepaliko vilčių Vakarų konferencijos autsaiderei Portlando „Trail
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Jameso kompanijai pralaimėję "Pelikanai" sezoną pratęs įkrintamosiose
Naujojo Orleano „Pelicans“ (49-33) sekmadienį namuose 108:124 (24:30, 29:40, 24:29, 31:25) neprilygo Los Andželo „Lakers“ ekipai (47-35) bei reguliariajame sezone Vakaruose užėmė
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Po pralaimėjimo Pirėjo „Olympiakos“ komandai Stambulo „Fenerbahče“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi gera repeticija prieš atkrintamąsias
Po Sabonio ir Foxo klaidų "Kings" apmaudžiai paleido pergalę ir dar labiau komplikavo savo situaciją (rezultatai)
Po Sabonio ir Foxo klaidų "Kings" apmaudžiai paleido pergalę ir dar labiau komplikavo savo situaciją (rezultatai)
Domantas Sabonis surengė fantastišką pasirodymą, liko per plauką nuo trigubo dublio, tačiau Sakramento „Kings“ po dramatiškos kovos paskutinę minutę 107:108 (27:22, 27:23,
Valančiūnas su "Pelicans" nuginklavo "Warriors" (rezultatai)
Valančiūnas su "Pelicans" nuginklavo "Warriors" (rezultatai)
Naujojo Orleano „Pelicans“ su Jonu Valančiūnu penktadienį svečiuose 114:109 (17:26, 45:22, 26:27, 26:34) įveikė „Golden State Warriors“ krepšininkus ir iškovojo
Wembanyama su "Spurs" paskutinę sekundę sensacingai patiesė NBA čempionus
Wembanyama su "Spurs" paskutinę sekundę sensacingai patiesė NBA čempionus
Victoras Wembanyama ir Vakarų konferencijos autsaiderė San Antonijaus „Spurs“ komanda tėškė nelauktą antausį NBA čempionų titulą ginantiems Denverio „Nuggets“ krepšininkams,
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Paskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture įvyko nuožmus Graikijos ir Turkijos krepšinio grandų mūšis, kuriame nepakaklo pagrindinio laiko.Šarūn Jasikevičiaus treniruojama
Buzelis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje
Buzelis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje
Didžiausias Lietuvos krepšinio talentas Matas Buzelis oficialiai paskelbė dalyvausiantis NBA naujokų biržoje, rašo Krepšinis.lt.Šią informaciją paskelbė ESPN žurnalistas
Lietuvos bokštų akistatoje Sabonis žaidė rezultatyviau, bet pergale džiaugėsi Valančiūnas
Lietuvos bokštų akistatoje Sabonis žaidė rezultatyviau, bet pergale džiaugėsi Valančiūnas
Ketvirtadienį naktį NBA pirmenybėse Sakramento „Kings“ (45-34) namuose priėmė Naujojo Orleano „Pelicans“ (48-32) ir jai nusileido 123:135 (23:34, 35:30, 31:34, 34:37) bei patyrė
33-ejų NBA lyderių veteranas pratęsė sutartį ketveriems metams
33-ejų NBA lyderių veteranas pratęsė sutartį ketveriems metams
Praėjusį rugsėjį po mainų karuselės iš Milvokio 'Bucks" Finikso "Suns", o po kelių dienų – "Celtics" atsidūręs Jrue Holiday Bostone liks ilgam.Nors veteranas
Dviguba nesėkmė: nutrūko rekordinė Sabonio serija, o "Kings" išbarstė 20 taškų persvarą
Dviguba nesėkmė: nutrūko rekordinė Sabonio serija, o "Kings" išbarstė 20 taškų persvarą
Trečią niuksą per ketverias paskutines rungtynes NBA reguliariojo sezono finiše gavo dėl vietos atkrintamosiose besikaunantys Sakramento „Kings“ (45-34) krepšininkai, rašo
"Pelicans" su Valančiūnu skrieja į atkrintamąsias: laimėjo patys ir sulaukė palankių rezultatų
"Pelicans" su Valančiūnu skrieja į atkrintamąsias: laimėjo patys ir sulaukė palankių rezultatų
Naujojo Orleano „Pelicans“ (47-32) krepšininkai net ir be traumuoto vieno komandos lyderių Brandono Ingramo gerina savo pozicijas kovoje dėl tiesioginio bilieto į NBA atkrintamąsias
NBA lygoje – nulis baudų metimų, Giannio trauma ir pusšimtis Edwardso taškų
NBA lygoje – nulis baudų metimų, Giannio trauma ir pusšimtis Edwardso taškų
Keistas, bet išskirtines rungtynes NBA istorijoje sužaidė Rytų konferencijos lyderiai, rašo Krepšinis.lt.Antri žengiantys Milvokio „Bucks“ (48-31) namuose 104:91 (37:21,
Sabonis atskleidė, kad ispanai norėjo matyti jį savo rinktinėje, bet kalbas griežtai nukirto tėvas
Sabonis atskleidė, kad ispanai norėjo matyti jį savo rinktinėje, bet kalbas griežtai nukirto tėvas
Nuostabų sezoną NBA lygoje žaidžiantis Domantas Sabonis atskleidė, kad jaunystėje ispanai turėjo vilčių jį prisikviesti į savo šalies rinktinę, tačiau bet kokias jų viltis griežtai
Antras niuksas per kelias dienas: Jasikevičiaus auklėtiniai vėl prapylė Stambulo derbį
Antras niuksas per kelias dienas: Jasikevičiaus auklėtiniai vėl prapylė Stambulo derbį
Penktadienį prieš principinius varžovus neapgynę savų sienų Eurolygoje (80:82) pirmadienį Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai tiems patiems oponentams nusileido ir Turkijos
Pergalingame "Pelicans" mače Valančiūno paslaugų beveik neprireikė
Pergalingame "Pelicans" mače Valančiūno paslaugų beveik neprireikė
NBA pirmenybėse Naujojo Orleano „Pelicans“ (46/32) svečiuose 113:105 (19:26, 37:24, 34:33, 23:22) pranoko Finikso „Suns“ ekipą ir nutraukė 4 nesėkmių seriją, rašo
Nepalanki "Lakers" pergalė žemyn nustūmė Sabonį ir "Kings", "Nuggets" sugrįžo į viršūnę
Nepalanki "Lakers" pergalė žemyn nustūmė Sabonį ir "Kings", "Nuggets" sugrįžo į viršūnę
Los Andželo „Lakers“ (45-33) iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės ir Vakarų konferencijoje žemyn nustūmė Domanto Sabonio atstovaujamą Sakramento „Kings“ (44-33),
Po nesėkmės derbyje Jasikevičius akcentavo klaidas: nerodėme savo žaidimo
Po nesėkmės derbyje Jasikevičius akcentavo klaidas: nerodėme savo žaidimo
Po dramatiško pralaimėjimo Stambulo derbyje prieš „Anadolu Efes“ (80:82), Šarūnas Jasikevičius kalbėjo, jog „Fenerbahče“ nežaidė savo krepšinio
"Kings" su Saboniu prieš NBA lyderius krito po aukštaūgio metimo (konkurentai skynė pergales)
"Kings" su Saboniu prieš NBA lyderius krito po aukštaūgio metimo (konkurentai skynė pergales)
Skaudų pralaimėjimą išvykoje patyrė Domanto Sabonio atstovaujamas Sakramento „Kings“ (44-33). Lietuvio ekipa 100:101 (15:27, 35:27, 22:30, 28:17) nusileido Bostono „Celtics“
Ties trigubo dublio riba rungtyniavusio Valančiūno ekipa krito prieš autsaiderį
Ties trigubo dublio riba rungtyniavusio Valančiūno ekipa krito prieš autsaiderį
Jonas Valančiūnas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, bet Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-32) 109:111 (27:18, 34:33, 25:35, 23:25) nusileido San Antonijaus „Spurs“ (19-58),
Dramatiškame Stambulo derbyje – Šaro auklėtinių nesėkmė ir gyvos "Anadolu Efes" viltys
Dramatiškame Stambulo derbyje – Šaro auklėtinių nesėkmė ir gyvos "Anadolu Efes" viltys
Šaruno Jasikevičiaus treniruojamai Stambulo „Fenerbahče“ (20-13) nepavyko sukomplikuoti principinio varžovo šansus žengti į atkrintamąsias. Lietuvio auklėtiniai namuose

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime