Naujienos kraunasi...

Čempionų lygos vadovas patvirtino, kad Vilniuje gali vykti turnyro finalo ketvertas (interviu)

Autorius: Krepšinis.lt.
Čempionų lygos vadovas patvirtino, kad Vilniuje gali vykti turnyro finalo ketvertas (interviu)
FIBA nuotr.
Čempionų lygos generalinis direktorius Patrickas Comninos trumpai pakomentavo Vilniaus „Ryto“ klubo persikėlimą į šias Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) organizuojamas varžybas ir pasidalijo mintimis apie jų ateitį.

Antradienio vakarą FIBA Čempionų lyga paskelbė, kad tarp čempionato dalyvių bus ir keletas naujų klubų, tarp kurių – Vilniaus „Rytas“, Stambulo „Daruššafaka“ bei Bilbao „RETA Basket“ iš Ispanijos, rašo Krepšinis.lt.

– Kuo pavyko suvilioti naujokus prisijungti prie lygos ir ką naujieji nariai gali duoti šiam turnyrui? – Nuo pat savo pradžios Čempionų lygos siekis buvo pasiūlyti klubams pačias geriausias įmanomas sąlygas. Mes vis dar esame jaunas turnyras, tačiau kiekvienais metais stiprėjame ir matome, kad Europos klubai tai taip pat pastebi.

Visi trys naujieji nariai atstovauja vienoms iš stipriausių krepšinio lygų Europoje ir jose užima labai aukštas pozicijas. Tačiau be sportinių rezultatų ir aukšto krepšinio lygio, visi jie dar turi ir gilias istorines tradicijas, didelę sirgalių bazę ir patirtį. Visa tai, ir dar daugybė kitų faktorių tikrai pridės turnyrui kitą sezoną dar daugiau žinomumo ir solidumo.

Pavyzdžiui, infrastruktūra – „Ryto“ klubas rungtyniauja vienoje iš geriausių arenų Europoje, ir, mano nuomone, būtų visai tinkamas kandidatas pretenduoti į Čempionų lygos finalo ketverto varžybas, jeigu komandai pavyktų ten patekti.

– Sausio mėnesį buvo paskelbta, kad turnyro partneriais tapo amerikiečių GCBH kompanija. Kokią įtaką šių investuotojų atėjimas gali turėti lygos ateičiai?

– Tai, kad ši kompanija tapo Čempionų lygos partneriais, mums parodė, kad esame teisingame kelyje. Nuo pat įsikūrimo mes sakėme, kad sieksime tapti turnyru, kuris būtų atviras visiems, nepriklausomai kokio dydžio mieste ar kokioje šalyje klubas yra įsikūręs. Sportinis principas, t.y. pasiekimai nacionaliniame čempionate ir skaidrumas mums buvo svarbu, nes norėjome pasiūlyti alternatyvą Europos klubiniam krepšiniui.

Manau, kad per pirmuosius tris sezonus mes įrodėme, jog galime organizuoti aukšto lygio turnyrą, kurį vainikuodavo įspūdingi finalo ketvertų turnyrai. Tokiu būdu, kantriai dirbdami, mes išsikovojome vietą Europos krepšinio žemėlapyje ir tapome pakankamai patrauklūs. Toks ir buvo mūsų tikslas.

Amerikiečių kompanija stebėdama mus pamatė galimybę, ir mes džiaugiamės turėdami juos savo gretose. Beje, jie pradėjo nuo partnerystės su Čempionų lyga, tačiau bendra vizija yra gerokai platesnė. Jie yra strateginis FIBA partneris ir mato perspektyvas kituose projektuose – tokiuose, kaip FIBA įkurta „BCLAmericas“ (Čempionų lygos analogas Amerikos kontinente, – red. past.), FIBA ir NBA bendrai valdoma Afrikos šalių čempionų lyga („Basketball African League“, – red. past.) ar FIBA Tarpkontinentinė taurė, rengiama kiekvienais metais.

Šios partnerystės tikslas yra padėti nacionalinėms lygoms, klubams toliau stiprėti, tobulėti. Ir aš kalbu ne tik apie krepšinio rezultatus, bet ir apie pačių organizacijų patirtį, žinias.

– Kaip pasaulinė pandemija ir COVID-19 virusas palietė Čempionų lygą, ir kokios, jūsų nuomone, gali būti ilgalaikės pasekmės tiek pačiam turnyrui, tiek klubams?

– Buvome baigiamojoje atkrintamųjų varžybų stadijoje, kai kovo 30 d. teko priimti sprendimą sustabdyti turnyrą, nes kilo grėsmė ir žaidėjams, ir sirgaliams. Bet šiandien jau turime aiškų sprendimą: rugsėjo 30 – spalio 4 d. bus surengtas finalo aštuoneto turnyras, kuriame ir išsiaiškinsime stipriausias komandas.

Taigi, yra tam tikras aiškumas visiems – klubams, jų aistruoliams, lygai ir organizatoriams. Kalbant apie ateitį, esame tokioje pačioje situacijoje, kaip ir visas pasaulis – unikali situacija, kurioje labai daug neaiškumo dėl ateities. Galime daug spėlioti apie galimą poveikį, tačiau aišku viena – tai yra netikėta krizė, kuri visus krepšinio pasaulio dalyvius privers šiek tiek peržiūrėti savo strategijas, planus, vizijas ir filosofijas. Daugeliui reikės prisitaikyti prie naujos realybės.

Mano nuomone, lengviau bus klubams, kurie turi stiprius pagrindus. Turiu omenyje piramidės struktūrą, kurioje veikia ir jaunimo, vaikų krepšinio mokyklos ar centrai. Spėčiau, kad savo namuose užaugintų krepšinio talentų svarba ir vaidmuo gali stipriai išaugti.

Nors šis aspektas dar iki pandemijos buvo svarbus Čempionų lygos vizijoje – mes dar prieš porą metų įvedėme minimalų skaičių „namų žaidėjų“, kurį privalo savo paraiškoje registruoti kiekvienas mūsų turnyre žaidžiantis klubas.

Kalbėdamas su klubais, jaučiu, kad didelė dalis jų turi didelį nerimą dėl ateities. Dar iki pademijos sukeltos krizės girdėjome apie didžiulius finansinius nuostolius, kuriuos jau eilę metų patiria kai kurios klubinės komandos. Vadinasi, tas modelis neveikia. Jis turi būti patobulintas. Tačiau tai galima padaryti tik veikiant sutarimo ir diskusijų būdu. Mano nuomone, šiame procese visi yra vienodai svarbūs – klubai, nacionalinės lygos, tarptautinius turnyrus rengiančios organizacijos.

– Žengiant į 5-ąjį FIBA Čempionų lygos sezoną – ar galite apžvelgti tą poziciją, kurioje lyga yra dabar? Nes pirmaisiais metais netrūko ir skeptiškų vertinimų, prognozavusių liūdnas, trumpalaikes turnyro perspektyvas?

– Nuo pat įkūrimo dienos labai aiškiai sakiau, kad privalome turėti ilgalaikę viziją. Turime būti atviri, skaidrūs, ir žinoti, kur norime būti po trejų, penkerių ar dešimties metų. Todėl nežiūrėjau rimtai į tuos vertinimus, kuriuos išgirdau praėjus keliems mėnesiams ar pirmiems sezonams.

Dažnai sakiau ir sakau: čia ne sprinto lenktynės, o maratonas. Ta filosofija stengiamės vadovautis ir toliau. Bet kaip ir minėjau, tai yra procesas, į kurį įtraukiame visus krepšinio subjektus. Juk tarp FIBA Čempionų lygos dalininkų ir steigėjų yra net 11 nacionalinių lygų, o sprendimų priėmime dalyvauja ir Čempionų lygos klubų atstovų taryba.

Įjungiant visas šias svarbias krepšinio medžio dalis, daug lengviau kalbėtis ir sutarti dėl visiems priimtinų ir teisingų dalykų – pavyzdžiui, tvarkaraščio, kuriame yra ginami ir klubų, ir lygų, ir žaidėjų interesai, gaunamų pajamų paskirstymo.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
„Šiaulių“ komanda išgyvena sudėtingą savaitę: pirmadienį sužaistos rungtynės su Kėdainiu „Nevėžiu-Optibet“, o dabar prieš akis – kovos su Vilniaus
Čempionų lygos finalo ketverte – ir trečias Ispanijos atstovas
Čempionų lygos finalo ketverte – ir trečias Ispanijos atstovas
Fiba Čempionų lygos finalo ketverto varžybose žais net trys komandos iš Ispanijos, paskutiniu dalyviu tapo Tenerifės "Lenovo" klubas.Praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
Vilniaus "Rytą" FIBA Čempionų lygos įkrintamosiose varžybose eliminavęs Atėnų "Peristeri" klubas prasibrovė į finalo ketverto varžybas.Vassilio Spanoulio auklėtiniai Vokietijoje
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Pirmadienio popietę Vilniaus „Rytas“ pasidalino naujienomis – prie pagrindinės komandos sudėties LKL kovoms prisijungs FIBA jaunimo Čempionų lygos MVP – Ignas Urbonas.Šį
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Trečiasis šio sezono LKL grandų mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkų sekmadienį vyks sausakimšoje arenoje, rašo Krepšinis.lt.„Antras
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
„Betsafe-LKL“ čempionate laukia paskutinis reguliaraus sezono derbio mūšis, kuriame šį sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (21-2) namuose priims svečių, Vilniaus
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Kauno „Žalgiris“ uždarė sezoną Eurolygoje ir gali pilnai koncentruotis „Betsafe-LKL“ batalijoms.Artimiausias kauniečių mačas laukia jau šį sekmadienį, kuomet
Kuzminsko klube vėluoja algos: žaidėjai boikotuoja treniruotes, vienas jau pabėgo
Kuzminsko klube vėluoja algos: žaidėjai boikotuoja treniruotes, vienas jau pabėgo
Mindaugo Kuzminsko ekipoje – liūdnos dienos. Graikijos žiniasklaida praneša, kad Atėnų AEK dėl vėluojančių atlyginimų žaidėjai atsisako treniruotis, o vienas lyderių nieko nepranešęs
Dviejų Čempionų lygos Finalo ketverto dalyvių teks palaukti – "Tofaš" ir "Peristeri" išplėšė lemiamus mačus
Dviejų Čempionų lygos Finalo ketverto dalyvių teks palaukti – "Tofaš" ir "Peristeri" išplėšė lemiamus mačus
Antradienį paaiškėjo, kad į FIBA Čempionų lygos Finalo ketverto varžybas pateko du Ispanijos klubai – Malagos "Unicaja" ir Mursijos UCAM.O po trečiadienį vykusių atsakomųjų
Į Čempionų lygos Finalo ketvertą pateko du Ispanijos klubai
Į Čempionų lygos Finalo ketvertą pateko du Ispanijos klubai
Po antrųjų FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynių paaiškėjo, kad į Finalo ketverto varžybas pateko du Ispanijos klubai, kurie serijas laimėjo 2:0.Malagos "Unicaja" Graikijoje
Be gailesčio: turkus sutriuškinęs "Ryto" jaunimas triumfavo Čempionų lygos finale
Be gailesčio: turkus sutriuškinęs "Ryto" jaunimas triumfavo Čempionų lygos finale
Vengrijos mieste Debrecine vykusio FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyro finale įspūdingai triumfavo Vilniaus "Ryto" krepšininkai.Andriaus Šležo auklėtiniai 98:62 (25:19, 15:11,
Itin permainigame bei rezultatyviame mūšyje Vilniuje – "Ryto" pergalė prieš "Lietkabelį"
Itin permainigame bei rezultatyviame mūšyje Vilniuje – "Ryto" pergalė prieš "Lietkabelį"
Kardinaliai skirtingomis rungtynių pusėmis pažymėtame mače – jubiliejinė Vilniaus „Ryto“ (20-4) pergalė „Betsafe-LKL“ čempionate.Giedriaus Žibėno
Siaubingai startavęs "Ryto" jaunimas atsitiesė ir pateko į Čempionų lygos turnyro finalą
Siaubingai startavęs "Ryto" jaunimas atsitiesė ir pateko į Čempionų lygos turnyro finalą
Vilniaus "Ryto" talentai Vengrijos mieste Debrecene vykstančiame FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyre prasibrovė į finalą.Andriaus Šležo auklėtiniai po permainingos kovos 83:76
Pergalėmis Čempionų lygos ketvirtfinalį pradėjo visi keturi namie žaidę klubai
Pergalėmis Čempionų lygos ketvirtfinalį pradėjo visi keturi namie žaidę klubai
Solidų pasirodymą namuose surengusi Mursijos UCAM komanda pergalingai startavo FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalyje. Ispanijos klubas 98:72 (27:14, 17:19, 27:22, 27:17) sutriuškino Liudvigsburgo
"Ryto" jaunimas tiesiog sutrypė "Promitheas" bendraamžius
"Ryto" jaunimas tiesiog sutrypė "Promitheas" bendraamžius
Vilniaus "Ryto" (2-0) talentai Vengrijos mieste Debrecene vykstančio FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyro anrajame mače tiesiog sutrypė varžovus iš Graikijos.Andriaus Šležo
Urbono sūnaus vedamas "Ryto" jaunimas Čempionų lygo turnyro starte nukovė šeimininkus
Urbono sūnaus vedamas "Ryto" jaunimas Čempionų lygo turnyro starte nukovė šeimininkus
Vilniaus "Ryto" (1-0) talentai pergalingai pradėjo Vengrijos mieste Debrecene vykstantį FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyrą.Andriaus Šležo auklėtiniai 77:66 (25:16, 28:12, 20:14,
"Rytas" Normanto sugrįžimą pažymėjo pergale Kėdainiuose
"Rytas" Normanto sugrįžimą pažymėjo pergale Kėdainiuose
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače favorito etiketę pateisinti pavyko Vilniaus „Rytui“ (19-4). Sostinės ekipa išvykoje užtikrintai 88:79 (21:19,
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko principinė akistata, kurią svečiuose 89:77 (17:18, 26:22, 20:16, 26:21) laimėjo Vilniaus „Rytas“ (18-4). Giedriaus Žibėno
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Rezultatyviausias Kuzminskas nepadėjo – AEK baigė Čempionų lygos "Top 16" etapą be pergalių
Rezultatyviausias Kuzminskas nepadėjo – AEK baigė Čempionų lygos "Top 16" etapą be pergalių
Mindaugas Kuzminskas žaidė rezultatyviausiai, tačiau Atėnų AEK (0-6) taip ir nepavyko iškovoti nė vienos pergalės FIBA Čempionų lygos "Top 16" etape.Ilizaso Zouroso auklėtiniai
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime