Naujienos kraunasi...

"Neptūno" sporto direktorius: apie siūlomą naują nuostatą ir sunkų klaipėdiečių sezoną

"Neptūno" sporto direktorius: apie siūlomą naują nuostatą ir sunkų klaipėdiečių sezoną
2016-2017 m. Nacionalinės krepšinio lygos didžiajame finale susitiko Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis “ komandos. Tame finale, su kitokiu nei šiandien finalo formatu, po atkaklios ir įnirtingos serijos čempionais tampa marijampoliečiai, nugalėję klaipėdiečius serijos rezultatu 4:3.

Kitame sezone Klaipėdos komanda pakeičia ne tik pavadinimą į „Neptūnas-Akvaservis“, bet taip pat ir paskiria naująjį vyriausiąjį trenerį – Tomą Gaidamavičių. Jau pirmajame savo sezone pastarajam pavyksta nukalti uostamiesčio komandai čempionų titulą, kai finale buvo nugalėta kita dublerių komanda – Kauno „Žalgiris-2“. Po čempioniško sezono vis garsiau pradedama kalbėti, kad „Neptūnui“ reikia integruoti daugiau jaunųjų krepšininkų.

Skausmingas žingsnis daryti būtent taip atsiliepia prastesniais komandos rezultatais, bet labiau įtraukiamas ir duodama daugiau šansų jauniesiems krepšininkams. 2020-2021 m. sezoną Klaipėdos ekipa pradeda visiškai atsijauninusi.

Jei dar praėjusiame 2019-2020 m. sezone komandoje buvo toks patyręs žaidėjas kaip Vytautas Šarakauskas, tai 2020-2021 m. sezono pradžioje vyriausiajam žaidėjui Dovydui Romančenko buvo vos 20 metų.

„Mes visada turime tokį variantą ir galime stiprinti komandą su gerais, patyrusiais žaidėjais, bet šios komandos tikslas ne toks, – apie jaunųjų žaidėjų tobulėjimą kalbėjo „Neptūno“ sporto direktorius Dainius Vaitelis. – Nematome prasmės pasikviesti vieną ar du geresnius žaidėjus ir su jais užimti aukštesnę vietą. Nuo to nukentėtų mūsų jaunimas, ugdymo procesas sustotų.“

Šiai dienai Klaipėdos „Neptūnas“ turi stabiliai funkcionuojančią piramidę: kasmet į aukštesnį lygį pakyla bent po kelis „Neptūno-Akvaservis“ komandos žaidėjus, vyrų ir dublerių komandas atitinkamai atstovauja daugiausiai vietinių žaidėjų lygose, kuriose šios komandos žaidžia.

Tačiau kodėl šis sezonas rezultatų prasme yra prastas ir kaip sekasi ugdyti jaunuosius krepšininkus, skaitykite interviu su D. Vaiteliu.

– „Neptūno-Akvaservis“ sezonas ir rezultatai prasti. Kodėl komanda neranda rakto į pergales?
– Sezonas tikrai nevyksta taip, kaip planavome. Nesame patenkinti užimama vieta turnyrinėje lentelėje. Po praėjusio sezono mūsų komandą paliko 5 žaidėjai: Adomas Sidarevičius, Lukas Kreišmontas, Matas Vaitkus ir Oskaras Pleikys, kurie persikėlė žaisti į aukštesnį lygį, t.y. Lietuvos krepšinio lygą, o Radvilas Kneižys išvyko žaisti ir studijuoti į JAV – visi jie buvo startinės sudėties žaidėjai, darę skirtumą daugelyje rungtynių. Galima sakyti, kad šiame sezone turime visiškai naują komandą su nauju treneriu, kuris tarp kitko taip pat turėjo problemų ir nuo sezono pradžios negalėjo būti su komanda. Manau, kad tai ir yra pagrindiniai dalykai, kodėl šiais metais esame prie autsaiderių.

– Didžioji dauguma „Neptūno-Akvaservis“ gretose žaidžiančių krepšininkų yra kilę iš Klaipėdos. Ar galima teigti, kad toks ir yra komandos vadovų tikslas – remtis būtent Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone užaugusiais jaunuoliais?
–Komandos pagrindą sudaro klaipėdiečiai. Žinoma yra Jonas Paukštė ir Žygimantas Bartašius, kurie augo kituose miestuose, bet vis dėlto didžioji dalis yra Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos ir Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtiniai, augę ir krepšinio paslapčių mokęsi mūsų mieste.

Prieš maždaug trejus metus šios komandos tikslai pasikeitė, kai pradėjome garsiai kalbėti apie būtinybę Klaipėdos krepšinyje žengti piramidės keliu – talentingiausius jaunuosius klaipėdiečius kviesti į „Neptūno-Akvaservis“ komandą, kurioje jie turėtų galimybę pasirodyti ir galbūt žengti dar vieną žingsnį į priekį – stabiliai žaisti pagrindinėje vyrų komandoje. Nematėme pagrindo turėti komandoje vyresnius žaidėjus, kurie būtų lyderiai, bet atimtų žaidybinį laiką iš jaunimo.

– Minėjote, kad komanda nuo sezono pradžios žaidė be vyriausiojo trenerio Alfredo Kaniavos, kuris „Neptūno-Akvaservis“ ekipos vairą perėmė praėjusią vasarą. Ar tai labai išmušė žaidėjus iš vėžių?
– Tai vienareikšmiškai turėjo neigiamų pasėkmių. Tiek komplektuojant komandą, tiek ir viso pasiruošimo metu Alfredas buvo su komanda, bet atsitiko taip, kad jam sušlubavo sveikata ir jis negalėjo visu 100 procentų atsiduoti darbui. Treneris sugrįžo sužaidus daugiau nei pusė sezono rungtynių, o mums jo tikrai trūko.

– Sezono eigoje susidūrėte ne tik su trenerio nebuvimu, bet taip pat ir žaidėjai turėjo sveikatos problemų. Ar įžvelgiate kažkokių teigiamų dalykų? Galbūt krepšininkai, kurie neturėjo šiais metais gauti tiek žaidybinio laiko kitame sezone vaidins svarbesnius vaidmenis?
– Išleidome praėjusio sezono lyderius į platesnius vandenis ir džiugu, kad dauguma jų naudojasi gautais šansais, o tai tik dar kartą parodo, kad „Neptūno“ piramidė veikia. Šį sezoną turėjome ir traumų nemažai. Per pasiruošimą vienam komandos lyderių Gediminui Leščiauskai lūžo riešas, o mums tai buvo didelis smūgis. Vis dėlto į jo vietą ateina kiti žaidėjai, kurie semiasi patirtį, gauna to žaidybinio laiko, bet reikia suprasti, kad jauniems krepšininkams nėra lengva. Jie susiduria su daug gudresniais, patyriusiais žaidėjais. Bet kaip ir sakiau, jie mokosi, stengiasi ir kitame sezone pamatysime tų krepšininkų progresą.

Taip pat reikia pažymėti, kad dažnai dublerių, t.y. „Neptūno-Akvaservis“ žaidėjus kviečiasi vyrų komandos treneris, automatiškai dubleriai kviečia Regionų krepšinio lygoje žaidžiančius vaikinus. Aišku kenčia treniruočių procesas, bet kiekvienas gauna šansą, o visa tai ir susideda į pagrindinio tikslo siekimą – pakilti iki vyrų komandos. 

– Žvelgiant į turnyrinę lentelę, šiuo metu esate paskutinėje Nacionalinės krepšinio lygos vietoje, o pagal nuostatus gresia iškritimas į Regionų krepšinio lygą. Nesibaiminate tokio scenarijaus?
– Šiuo metu kalbamės su Lietuvos krepšinio federacija, Nacionaline krepšinio lyga apie tam tikrus pakeitimus. Mes manome, kad šiuo atveju yra nesąžininga tai, jog dublerių komandos laimėjusios antrą pagal pajėgumą lygą nekyla į aukščiausiąją lygą, o lieka ten pat. Mes norėtume, kad taip pat būtų, jeigu komanda užimtų paskutiniąją vietą. Pačios lygos vadovai su tuo sutinka, nes mato, kiek žaidėjų pereina iš dublerinių komandų į Lietuvos krepšinio lygą, o ir talentingiausi žaidėjai vasaromis pluša su jaunimo rinktinėmis.

Taip, šis sezonas mums nenusisekė, tačiau nemanome, kad turėtume iškristi iš lygos, o todėl ir vyksta pokalbiai su aukšto rango krepšinio žmonėmis Lietuvoje. Manau, kad greitu metu turėsime atsakymą į šį klausimą.

– Viešumoje buvo pasirodęs susirūpinusių klaipėdiečių laiškas, kuriame buvo kalbama apie prastus „Neptūno-Akvaservis“ rezultatus ir vadybą. Kokios mintys apie tai? 
– Šiems susirūpinusiems klaipėdiečiams norėčiau palinkėti atvykti į rungtynes ir iš arčiau susipažinti su šia situacija. Aš esu įsitikinęs, kad šie žmonės mane asmeniškai gerai pažįsta, visada gali paskambinti ir pasiteirauti, nes esu atviras ir neturiu ko slėpti. Visada yra lengviau nueiti ir parašyti kažkokią tai publikaciją kaip viskas blogai, bet iš esmės šiems žmonėms nėra žinoma visa situacija, nes su manimi niekas apie tai nekalbėjo. Taip pat ir žurnalistas prieš rašydamas galėjo apie šią situaciją pasikalbėti su manimi, o ne vien tik komandos steigėjais prisistačiusiais asmenimis. 

– Kalbant apie vietinius krepšininkus atstovaujančius savo gimtajam miestui, Klaipėdos „Neptūnas“ yra lyderis šioje vietoje. Ar tai ir yra vienas iš pagrindinių „Neptūno“ organizacijos siekių, tiek pagrindinėje, tiek ir dublerių komandoje turėti kuo daugiau vietinių krepšininkų?
Neptūniečiai pirmauja ir Lietuvos krepšinio lygoje, ir Nacionalinėje krepšinio lygoje pagal šią kategoriją, o tai mus tikrai džiugina. Kaip ir ne kartą minėjau, mūsų tikslas yra auginti savo vaikus, kurie ateityje papildytų „Neptūną“, o vėliau gal ir dar pajėgesnes komandas.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lemiamą patirties ir jaunystės kovą laimėjęs „Jurbarkas-Karys“ tapo paskutiniu „7bet-NKL“ pusfinalio dalyviu. Septyniese žaidę Povilo Valaičio auklėtiniai namuose 98:94
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose penktose „7bet-NKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynėse triumfavo Palangos „Olimpas“. Reguliariojo sezono nugalėtojai namų tvirtovėje 98:70 (23:14, 23:22, 24:15, 28:19)
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Trečiajame kėlinyje atsiplėšusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ žengė į „7bet-NKL“ pusfinalį. Tomo Gaidamavičiaus kariauna išvykoje 76:69 (16:15, 14:16, 19:12,
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Charakterį parodęs Šakių „Vytis-VDU“ išplėšė dar bent vienerias „7bet-NKL“ atkrintamųjų rungtynes. Eriko Kučiausko auklėtiniai namuose 94:89 (30:18,
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
„7bet-NKL“ atkrintamųjų ketvirtfinalyje Palangos „Olimpas“ pasiekė žūtbūtinę pergalę. Sandžio Buškevico vyrai Joniškyje 93:68 (32:14, 19:24, 19:11,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
„7bet-NKL“ atkrintamosiose lygos debiutantas „Jurbarkas-Karys“ dėjo dar vieną žingsnį pusfinalio link. Povilo Valaičio auklėtiniai namų tvirtovėje 104:98 (24:22, 20:19,
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Šio „7bet-NKL“ sezono atkrintamosiose „Kretinga“ daro stebuklus. Arimanto Mikaločiaus kariauna išvykoje 73:71 (13:19, 19:19, 21:18, 20:15) ketvirtfinalyje eliminavo
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime