Naujienos kraunasi...

"Ryto" prisistatymas: naujasis treneris, milijoninė skola ir vienas iš brolių Antetokounmpo Vilniuje

Autorius: Vaidotas Kazlauskas, LRT.lt.
"Ryto" prisistatymas: naujasis treneris, milijoninė skola ir vienas iš brolių Antetokounmpo Vilniuje
"Ryto" nuotr.
Vilniaus „Ryto“ komandoje oficialiai prasidėjo nauja era – visuomenei ir žiniasklaidai ketvirtadienio rytą buvo pristatytas naujasis klubo treneris Donaldas Kairys, prie ekipos vairo pakeitęs du metus ekipai vadovavusį Dainių Adomaitį.

Įdomu tai, kad pirmiau nei žiniasklaidai, naujasis treneris uždarame renginyje buvo pristatytas komandos sirgaliams.

Portalas LRT.lt jau trečiadienį pristatė naujojo komandos trenerio paveikslą, o ketvirtadienį save pristatyti progą gavo ir pats strategas.

Be jo spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo ir komandos valdybos pirmininkas Adomas Bužinskas bei generalinis direktorius Rolandas Jarutis.

Trenerio ambicijos – dalyvauti visų turnyrų finaluose

Pirmasis spaudos konferencijoje kalbėjo naujasis ekipos strategas Donaldas Kairys.

Paklaustas apie tai, kokį žaidimo stilių sieks propaguoti įprastai greitą žaidimą mėgstantis D. Kairys, jis to neneigė ir šį kartą.

„Kodėl gi ne? Viskas priklausys nuo surinktų žaidėjų. Aišku, negaliu iškart pasakyti, koks bus žaidimas, kokie bus žaidėjai – aš prisitaikysiu.

Prioritetas yra lietuviai, kur trūks – imsime legionierius“, – sakė treneris.

Savo sprendimą prisijungti prie komandos jis argumentavo noru grįžti į Lietuvą.

„Smagu grįžti į krepšinio šalį. Pasiūlymas buvo priimtinas, ilgalaikis, tai leidžia man jaustis stabiliai ir toks pasiūlymas man buvo palankiausias.

Tikslai yra aukščiausi – gerai sudalyvauti, žaisti visuose finaluose, kur žaisime“, – ambicijų neslėpė treneris.

Jis taip pat atskleidė, jog, žvalgantis į legionierius, pirmiausia komandos akys kryps į žaidimo organizatorius.

„Reikės įžaidėjo, toliau žiūrėsime, penkto numerio. Gal to ir pakaks, žiūrėsime – trumpai atsakinėjo treneris, taip pat pridėjęs, kad trenerių štabas šiuo metu yra komplektuojamas ir pavardės turėtų būti paskelbtos artimiausiu metu. Jose turėtų būti tiek lietuviškų pavardžių, tiek ir specialistų iš užsienio.

Vilniečiai šiemet po daugelio metų Eurolygos organizacijoje pakeitė frontą ir ateinančiame sezone startuos FIBA čempionų lygoje.

D. Kairys nemano, kad šis turnyras yra ženkliai silpnesnis.

„Bus labai įdomus turnyras, vis daugiau komandų prie jo jungiasi, lygis nėra žemas ir fanams turėtų būti įdomu matyti, kaip viskas vystosi.

Šitame turnyre norėtume nueiti iki galo“, – apie ambicijas laimėti europinį trofėjų kalbėjo treneris.

Klubo skolos – daugiau nei milijonas

Po trenerio dėmesio susilaukė ir „Ryto“ klubo valdybos pirmininkas Adomas Bužinskas, kuris pristatė komandos finansinę situaciją.

Jis atskleidė, jog ilgalaikiai komandos įsipareigojimai šiuo metu siekia apie 1,2 milijono eurų (tikslūs skaičiai turėtų paaiškėti po audito), o jas tikimasi eliminuoti per 3-4 sezonus.

„Tie skaičiai buvo skelbti viešoje erdvėje, šiai dienai suma yra tokia. Turime atliekamą detalų ne tik finansinį, bet ir veiklos auditą, mes žinosime visą situaciją ne tik ilgalaikių, bet ta suma kardinaliai keistis neturėtų.

Ta suma galėtų būti kiek mažesnė, nes ji yra kiek rizikinga, tačiau kiekviename versle yra normali praktika turėti tam tikrus įsiskolinimus ir ta suma nėra tokia, kurios mes negalėtume panaikinti per 3-4 metų laikotarpį.

Tikrai nedarysime to per vienerių metų laikotarpį. Skolas reikia valdyti, jos turi būti proporcingos komandos biudžetui“, – kalbėjo A. Bužinskas.

Jis taip pat atskleidė, jog komanda tikisi kitam sezonui surinkti apie 2,5 milijono eurų biudžetą, iš kurio apie 1,2 milijono sudarytų pagal ilgalaikį susitarimą skiriama savivaldybės parama.

„Tokia yra minimali riba ir norime, kad privataus kapitalo pritrauktos lėšos sudarytų didžiąją dalį paramos. Manau, kad tikrai galime sukomplektuoti gerą ir laiminčią komandą sukomplektuoti už 1,2 milijono eurų (suma, skirta atlyginimams – LRT.lt)“, – sakė klubo valdybos pirmininkas.

„Iš komandos pusės visada norisi, kad biudžetas skiriamas būtų didesnis, iš savivaldybės pusės norisi, kad jis būtų mažesnis. Kitais metais skiriama suma liks ta pati, nes yra ilgalaikiai įsipareigojimai.

A. Bužinskas taip pat minėjo, kad, bent jau šiuo metu, mažinti savivaldybės paramos komandai neplanuojama.

Yra kalbų, kad biudžetą reikia mažinti, kiti sako, kad tai reikia didinti ir padėti komandai eiti į priekį, remiantis Kauno pavyzdžiu, kur daugiau nei pusę „Žalgirio“ biudžeto sudaro iš savivaldybės ar viešų infrastruktūros objektų gaunamos pajamos. Ta diskusija apie savivaldybės paramą gali būti pagrindas, bet nereiškia, kad reikia ties tuo apsibrėžti, ypač šiuo sunkiu laikotarpiu, kai rėmėjų prisitraukti bus daug sunkiau.

Privatūs rėmėjai turi sunešti didžiąją dalį klubo biudžeto“, – sakė A. Bužinskas.

Siekis išlaikyti Blaževičių ir galimybė Vilniuje išvysti vieną iš brolių Antetokounmpo

Paskutinis prie mikrofono stojo generalinis komandos direktorius Rolandas Jarutis, kuris iškart susilaukė klausimų apie kai kurių žaidėjų ateitį.

R. Jarutis patvirtino spaudoje kurį laiką sklaidžiusią informaciją, kad jaunuoju Mareku Blaževičiumi domisi Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Kauno „Žalgirio“ klubai, o žaidėjas iki nustatytos datos turi priimti sprendimą, ar lieką sostinėje.

Panaši situacija ir su Arnu Butkevičiumi bei Eimantu Bendžiumi – abu jie turi sutartis su klubu, tačiau jos yra nemažos, tad klubas sieks palaikyti dialogą su krepšininkais įtikinti likti juos komandoje už mažesnę algą.

R. Jarutis atskleidė, kad abiem krepšininkams bus siūlomos naujos, ilgalaikės ketverių metų sutartys su komanda, tiesa, buvo galima suprasti, jog finansinės jų sumos būtų ženkliai mažesnės negu yra dabar.

Jis taip pat papasakojo, kad sutartis su komanda turi Dovis Bičkauskis, Karolis Giedraitis, Mindaugas Girdžiūnas, tiesa, dėl sutarčių susimažinimo bus kalbama ir su jais.

R. Jarutis taip pat netiesiogiai sukritikavo ir Deivido Sirvydžio sprendimą persikelti rungtyniauti į Jeruzalės „Hapoel“.

Paklaustas apie tai, kas galėjo suvilioti žaidėją išvykti, R. Jarutis kiek suirzo.

„Šitą klausimą reikėtų užduoti ne man ir ne Vilniaus „Ryto“ klubui, o jo agentui ir Deividui, jis tikrai ne mums. Jis turėjo kontraktą, mūsų siekiamybė buvo, kad jis iš čia iškeliautų tiesiai į NBA.

Buvo viena išpirkos suma jam keliantis į NBA, kita – į Europos klubą. Toks sprendimas buvo jo ir jo agentų. Tas klausimas taip pat turėtų būti uždarytas“, – teigė klubo direktorius.

Jis taip pat akcentavo, jog klubo siekis yra išlaikyti Mareką Blaževičių Vilniuje.

„Ar mes galime juos prirakinti, įkalinti? Turbūt ne, jie turi pasirinkimo teisę. Klubas daro visus įmanomus žingsnius, kad Marekas liktų, aš asmeniškai esu labai suinteresuotas, kad jis būtų čia, nes yra Vilniaus krepšinio auklėtinis.

Jis ir pats turi nemažų ambicijų. Koks bebūtų jo sprendimas, aš visada palaikysiu jį ir nei kritikuosiu, nei smerksiu. Tikiu, kad jis priims teisingą sprendimą ir tikiuosi, kad tai bus kelias ir partnerystė su „Ryto“ komanda, nes tai yra geriausia vieta tobulėti.

Pokalbio pabaigoje, jau neformalioje aplinkoje R. Jarutis taip pat pranešė, kad klubas domisi galimybe įsigyti jauniausiąjį brolį Antetokounmpo – Alexu, kuris baigė vidurinę mokyklą.

Klubo direktorius sakė, kad kalbėjo tiek su pačiu 18-mečiu krepšininku, tiek žymiuoju jo broliu Gianniu, o žaidėjas šalį savo profesionalios karjeros startui renkasi tarp Ispanijos ir Lietuvos.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
Akistatos su sūnumi laukiantis Urbonas: jis man sakė: atvažiuosite, gausite malkų
„Šiaulių“ komanda išgyvena sudėtingą savaitę: pirmadienį sužaistos rungtynės su Kėdainiu „Nevėžiu-Optibet“, o dabar prieš akis – kovos su Vilniaus
Čempionų lygos finalo ketverte – ir trečias Ispanijos atstovas
Čempionų lygos finalo ketverte – ir trečias Ispanijos atstovas
Fiba Čempionų lygos finalo ketverto varžybose žais net trys komandos iš Ispanijos, paskutiniu dalyviu tapo Tenerifės "Lenovo" klubas.Praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
"Ryto" skriaudikai žais Čempionų lygos finalo ketverte
Vilniaus "Rytą" FIBA Čempionų lygos įkrintamosiose varžybose eliminavęs Atėnų "Peristeri" klubas prasibrovė į finalo ketverto varžybas.Vassilio Spanoulio auklėtiniai Vokietijoje
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Urbonas registruotas pagrindinėje "Ryto" komandoje (Žibėno komentaras)
Pirmadienio popietę Vilniaus „Rytas“ pasidalino naujienomis – prie pagrindinės komandos sudėties LKL kovoms prisijungs FIBA jaunimo Čempionų lygos MVP – Ignas Urbonas.Šį
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Trečiasis šio sezono LKL grandų mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkų sekmadienį vyks sausakimšoje arenoje, rašo Krepšinis.lt.„Antras
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
„Betsafe-LKL“ čempionate laukia paskutinis reguliaraus sezono derbio mūšis, kuriame šį sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (21-2) namuose priims svečių, Vilniaus
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Kauno „Žalgiris“ uždarė sezoną Eurolygoje ir gali pilnai koncentruotis „Betsafe-LKL“ batalijoms.Artimiausias kauniečių mačas laukia jau šį sekmadienį, kuomet
Kuzminsko klube vėluoja algos: žaidėjai boikotuoja treniruotes, vienas jau pabėgo
Kuzminsko klube vėluoja algos: žaidėjai boikotuoja treniruotes, vienas jau pabėgo
Mindaugo Kuzminsko ekipoje – liūdnos dienos. Graikijos žiniasklaida praneša, kad Atėnų AEK dėl vėluojančių atlyginimų žaidėjai atsisako treniruotis, o vienas lyderių nieko nepranešęs
Dviejų Čempionų lygos Finalo ketverto dalyvių teks palaukti – "Tofaš" ir "Peristeri" išplėšė lemiamus mačus
Dviejų Čempionų lygos Finalo ketverto dalyvių teks palaukti – "Tofaš" ir "Peristeri" išplėšė lemiamus mačus
Antradienį paaiškėjo, kad į FIBA Čempionų lygos Finalo ketverto varžybas pateko du Ispanijos klubai – Malagos "Unicaja" ir Mursijos UCAM.O po trečiadienį vykusių atsakomųjų
Į Čempionų lygos Finalo ketvertą pateko du Ispanijos klubai
Į Čempionų lygos Finalo ketvertą pateko du Ispanijos klubai
Po antrųjų FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynių paaiškėjo, kad į Finalo ketverto varžybas pateko du Ispanijos klubai, kurie serijas laimėjo 2:0.Malagos "Unicaja" Graikijoje
Be gailesčio: turkus sutriuškinęs "Ryto" jaunimas triumfavo Čempionų lygos finale
Be gailesčio: turkus sutriuškinęs "Ryto" jaunimas triumfavo Čempionų lygos finale
Vengrijos mieste Debrecine vykusio FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyro finale įspūdingai triumfavo Vilniaus "Ryto" krepšininkai.Andriaus Šležo auklėtiniai 98:62 (25:19, 15:11,
Itin permainigame bei rezultatyviame mūšyje Vilniuje – "Ryto" pergalė prieš "Lietkabelį"
Itin permainigame bei rezultatyviame mūšyje Vilniuje – "Ryto" pergalė prieš "Lietkabelį"
Kardinaliai skirtingomis rungtynių pusėmis pažymėtame mače – jubiliejinė Vilniaus „Ryto“ (20-4) pergalė „Betsafe-LKL“ čempionate.Giedriaus Žibėno
Siaubingai startavęs "Ryto" jaunimas atsitiesė ir pateko į Čempionų lygos turnyro finalą
Siaubingai startavęs "Ryto" jaunimas atsitiesė ir pateko į Čempionų lygos turnyro finalą
Vilniaus "Ryto" talentai Vengrijos mieste Debrecene vykstančiame FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyre prasibrovė į finalą.Andriaus Šležo auklėtiniai po permainingos kovos 83:76
Pergalėmis Čempionų lygos ketvirtfinalį pradėjo visi keturi namie žaidę klubai
Pergalėmis Čempionų lygos ketvirtfinalį pradėjo visi keturi namie žaidę klubai
Solidų pasirodymą namuose surengusi Mursijos UCAM komanda pergalingai startavo FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalyje. Ispanijos klubas 98:72 (27:14, 17:19, 27:22, 27:17) sutriuškino Liudvigsburgo
"Ryto" jaunimas tiesiog sutrypė "Promitheas" bendraamžius
"Ryto" jaunimas tiesiog sutrypė "Promitheas" bendraamžius
Vilniaus "Ryto" (2-0) talentai Vengrijos mieste Debrecene vykstančio FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyro anrajame mače tiesiog sutrypė varžovus iš Graikijos.Andriaus Šležo
Urbono sūnaus vedamas "Ryto" jaunimas Čempionų lygo turnyro starte nukovė šeimininkus
Urbono sūnaus vedamas "Ryto" jaunimas Čempionų lygo turnyro starte nukovė šeimininkus
Vilniaus "Ryto" (1-0) talentai pergalingai pradėjo Vengrijos mieste Debrecene vykstantį FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyrą.Andriaus Šležo auklėtiniai 77:66 (25:16, 28:12, 20:14,
"Rytas" Normanto sugrįžimą pažymėjo pergale Kėdainiuose
"Rytas" Normanto sugrįžimą pažymėjo pergale Kėdainiuose
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače favorito etiketę pateisinti pavyko Vilniaus „Rytui“ (19-4). Sostinės ekipa išvykoje užtikrintai 88:79 (21:19,
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Principinėje kovoje – „Ryto“ pergalė Panevėžyje
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko principinė akistata, kurią svečiuose 89:77 (17:18, 26:22, 20:16, 26:21) laimėjo Vilniaus „Rytas“ (18-4). Giedriaus Žibėno
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Rezultatyviausias Kuzminskas nepadėjo – AEK baigė Čempionų lygos "Top 16" etapą be pergalių
Rezultatyviausias Kuzminskas nepadėjo – AEK baigė Čempionų lygos "Top 16" etapą be pergalių
Mindaugas Kuzminskas žaidė rezultatyviausiai, tačiau Atėnų AEK (0-6) taip ir nepavyko iškovoti nė vienos pergalės FIBA Čempionų lygos "Top 16" etape.Ilizaso Zouroso auklėtiniai
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Apie laukiamą "Kovo beprotybę" LKL prakalbęs "Woves" lyderis: Vilnius žinomas kaip "Ryto" miestas
Vilniaus „Wolves“ tęsia nelengvą sezoną siekiant pirmųjų klubo istorijoje „Betsafe-LKL“ apdovanojimų. Nors trečiąjį ratą sostinės ekipa pradėjo nesėkme svečiuose prieš
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
"Neptūnas" išbarstė 23 taškų persvarą, tačiau visgi dramatiškai nukovė "Rytą" Vilniuje
Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime