Naujienos kraunasi...

Užupis ir Petrėnaitė – apie laukiantį sezoną ir norą atstovauti Lietuvai Paryžiuje

 Užupis ir Petrėnaitė – apie laukiantį sezoną ir norą atstovauti Lietuvai Paryžiuje
Šiuo metu Marijaus Užupio ir dviejų jo komandos draugų Raudondvario „Hoptrans“ 3x3 krepšinio klube – Aurelijaus Pukelio ir Pauliaus Beliavičiaus – Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) atstovaujama Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ laukia savo varžovo ketvirtfinalyje. Pirmąjį sezoną naujoje komandoje žaidžiantis krepšininkas vaikosi savo pirmojo NKL titulo.

Tuo tarpu Martyna Petrėnaitė neseniai su Kauno „LSMU-Aisčių“ ekipa Karalienės taurėje iškovojo bronzą, o dabar ruošiasi lemiamoms Moterų lygos kovoms. Tiesa, jos mintyse – noras kuo greičiau pasinerti į trijulių krepšinį.

„Galvoju, kad svarbiausia sezoną užbaigti gerai, be traumų ir su kuo aukštesne pozicija lentelėje. Norėtume iškovoti kuo aukštesnės prabos medalius, būtų smagu patekti į Baltijos lygos finalo ketvertą, dirbsime ties tuo.

3x3 krepšinio sezono laukiu labiau nei savo gimtadienio ar bet ko kito. Visą sezoną, tik prasidėjus 5x5 krepšiniui, jau svajoju, kad prasidėtų 3x3. Pagrindinis tikslas po sezono iškart, esant galimybei, geriau fiziškai pasiruošti, sustiprėti. Pasaulio čempionatas šiemet vyks anksčiau, todėl poilsio beveik nebus, nors norėtųsi pailsėti bent savaitę, kadangi eina dveji metai be poilsio“, – teigė krepšininkė.

Iš visiškų paraščių Lietuvos moterų trijulių lygis per dvejus metus pakilo iki pasaulinio reitingo ketvertuko. Toks milžiniškas šuolis ir olimpinė perspektyva turėtų padidinti susidomėjimą ir įsitraukimą į šią sporto šaką, sako M. Petrėnaitė.

„Nežinau, kuris krepšininkas nesvajotų apie olimpiadą. Ypač, kai tai moterims yra šansas, tai didžiausia motyvacija ir potraukis šitam sportui. Kitur tokių galimybių kol kas nėra. Susidomėjimas tiek iš jaunimo, tiek iš kitų komandų yra, daug kas klausia apie galimybes žaisti. Manau, kad esant geriems rezultatams, automatiškai ten visi nori ateiti. Viskas prasideda nuo didžiulio darbo. Kiek mes dirbome, tikrai atidavėme visą širdį, visą save, kad tie rezultatai atsirastų“, – tvirtino Lietuvos moterų rinktinės narė.

Vienas pirmųjų artėjančio sezono iššūkių – pasaulio čempionatas, vyksiantis gegužės 30 – birželio 4 dienomis Austrijos sostinėje Vienoje. Pernai jame vyrai pasidabino sidabru, o moterys krito bronziniame finale.

Vietą planetos pirmenybėse jau užsitikrinusios lietuvių ekipos praėjusią savaitę sužinojo savo varžovus grupių etape. C grupėje besirungsiantys vyrai susitiks su Belgijos, Lenkijos, Puerto Riko ir atranką įveiksiančios šalies rinktinėmis.

„Lenkai ir belgai visą laiką yra sunkiai nuspėjami, priklausomi nuo tolimų metimų. Jie labai ruošiasi – ir vieni, ir kiti, jau žinau, kad sportuoja, mes vis dar ruošiamės NKL. Puerto Rikas pernai klubiniame krepšinyje pasirodė labai mažai kartų ir pasirodė nelabai gerai, sunku spręsti. Dar anksčiau jie atrodė labai emocingi, kada pajunta, kad gali žaisti, pasidaro stiprūs. Būna sudėtinga, bet tikslai nesikeičia – nevažiuojame dėl trečios vietos grupėje, visi važiuoja laimėti, bandysime ir mes“, – laukiančius oponentus apžvelgė pernai pasaulio vicečempionu tapęs M. Užupis.

Tuo tarpu D grupės varžybose moterys mėgins peržengti Kinijos, Rumunijos, Italijos ir atranką įveiksiančios komandos barjerus. Pernai būtent kinės užkirto lietuvėms kelią link išsvajotojo medalio, o po pralaimėjimo aplankęs kartėlis nėra toks jausmas, kurį norėtųsi pakartoti.

„Mūsų kartelė aukštai, dar jaučiasi nuoskauda, kad tiek nedaug pritrūko iki medalių. Tada sau pažadėjome, kad šito jausmo daugiau nenorėtume patirti, reikia išspausti iš savęs dar daugiau, kiek įmanoma. Labai daug duos stovykla, pasiruošimas prieš pasaulio čempionatą, kiek mūsų susirinks.

Pernai ruošėmės žaisdamos 2 prieš 2, nes neturėjome žmonių. Buvome tik keturios. Tikiuosi, kad šįkart bus daugiau norinčių prisijungti, kad geriau pasiruoštume, vardan pagrindinės komandos, kuri važiuos“, – savo lūkesčius išdėstė M. Petrėnaitė.

Šiemet laukia kaip niekad intensyvus trijulių krepšinio klubinis sezonas. Jau dabar paskelbtame Pasaulio turo „Masters“ turnyrų tvarkaraštyje numatyta bent 13 turnyrų – nuo balandžio pabaigos iki gruodžio. Jų turėtų atsirasti ir daugiau, o dėl kelialapių į kai kurias varžybas gali tekti pakovoti ir „Challenger“ ar „Super Quest“ serijos turnyruose.

„Tikslai – išlikti antroje reitingo vietoje, bet bus labai sudėtinga, – ambicijų neslėpė „Hoptrans“ atstovausiantis M. Užupis. – Sezonas bus labai ilgas, o turnyrų bus tiek, kad net teoriškai į visus negalima suspėti. Bandysime pagerinti praeito sezono rezultatus. Reikės labai smarkiai pakovoti, tikėtis, kad nebūtų traumų, nes turnyrų daug. Žadame daug kur dalyvauti, visą vasarą bandysime visur važiuoti ir pririnkti taškų, kad jų užtektų Lietuvai tiesiausiu keliu patekti į olimpiadą.“

Dar įspūdingesni skaičiai – ties „Womens Series“ turnyrais. Įskaitant ir finalinį etapą, artėjančiame sezone numatyta net 20 turnyrų, kurie vyks nuo gegužės iki rugsėjo pradžios. Tai – rekordas, 5 turnyrais lenkiantis ikipandeminį 2019 m. sezoną. Pagerėjusi Lietuvos moterų krepšinio situacija leidžia tikėtis, jog lietuvės šiemet sulauks daugiau pakvietimų į aukščiausio lygio varžybas.

„Aš visada tam pasiruošusi. Jau keli metai, kai vasarą nieko kito neplanuoju, prioritetas 3x3 krepšiniui, kiek leis galimybės, bus renginių ir galėsiu dalyvauti. Koncentracija į ten, o kiti dalykai antraplaniai, jei eigoje atsiranda laisvesnio laiko“, – meilę trijulių krepšiniui deklaravo M. Petrėnaitė.

„Labai smagu, kad visa tai išeina suderinti su antra puse, pernai daug turnyrų vykdavo tame pačiame mieste. Gaunasi ir darbas, ir darbinės atostogos, nes yra galimybė palaikyti sužadėtinį per turnyrus. Man tai – geriausios atostogos“, – apie 3x3 krepšinio vasaros privalumus pridūrė M. Užupio sužadėtinė.

Labiausiai trokštamomis artėjančių metų darbinėmis atostogomis galėtų tapti 2024-ųjų Paryžiaus olimpinės žaidynės, į kurias patekti neblogus šansus turi tiek vyrų, tiek moterų rinktinės.

„Kiekvienas nori ir kad būtų tavo artimas, irgi iškovotų su tavimi vietą olimpiadoje. Noras didžiulis, kaip ir pasaulio čempionate gavosi, kad važiavome abu. Gal tai net kažkiek padeda, kai tavo žmogus yra šalia aikštelės, palaiko, gal ir tų jėgų daugiau atsiranda. Būtų šaunu kartu važiuoti į olimpiadą, bet iki to dar labai toli“, – troškimą kartu su širdies drauge sudalyvauti svarbiausiame pasaulio sporto renginyje išreiškė M. Užupis.

„Nežinau, kuris krepšininkas to nepasakytų. Man jau buvo svajonė prieš pasaulio čempionatą patekti ten ir būti kart su Marijumi. Aišku, tos svajonės, ta kartelė auga. Kai vieną įvykdai, nori kažko daugiau. Aišku, pati didžiausia svajonė būti ten kartu ir atstovauti Lietuvai. Kaip jau bus – reikia iki to nugyventi, daug darbo padaryti. To nebijau, o šansai yra tikrai realūs – jei ne per reitingą, tai per atrankas. Tikiuosi, kad turėsime to laiko ir galimybių kuo geriau pasiruošti“, – pokalbį užbaigė M. Petrėnaitė.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Duoklę sirgaliams ir "Žalgiriui" atidavęs Sedekerskis apie rinktinę dar negalvoja
Duoklę sirgaliams ir "Žalgiriui" atidavęs Sedekerskis apie rinktinę dar negalvoja
Vangiai rungtynes pradėjusi Vitorijos „Baskonia“ (16-15) atsiėmė skaudžią pamoką Kaune. „Žalgiris“ (13-18) 94:76 pranoko Ispanijos klubą ir įsirašė brangią pergalę
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
„7bet-NKL“ atkrintamųjų ketvirtfinalyje Palangos „Olimpas“ pasiekė žūtbūtinę pergalę. Sandžio Buškevico vyrai Joniškyje 93:68 (32:14, 19:24, 19:11,
Maksvytis įvertino olimpinio turnyro burtus
Maksvytis įvertino olimpinio turnyro burtus
Antradienį Mieso mieste (Šveicarija) buvęs NBA krepšininkas ir triskart olimpinis čempionas Carmelo Anthony padėjo ištraukti Paryžiaus Olimpinių žaidynių krepšinio turnyro
Prancūzijos federacijos vadovas apie Embiido sprendimą atstovauti JAV: lengvas būdas gauti medalį
Prancūzijos federacijos vadovas apie Embiido sprendimą atstovauti JAV: lengvas būdas gauti medalį
Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jeanas-Pierre'as Siutat pakomentavo NBA lygos MVP bei Filadelfijos "76ers" lyderio Joelio Embiido sprendimą atstovauti JAV rinktinę."Jis
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
FIBA suskirstė būsimo Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyro dalyvius į keturis burtų krepšelius, rašo Krepšinis.lt.Tapo aišku, kad jeigu Lietuva įveiks
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampoliečiai užtikrintai startavo ketvirtfialyje, jurbarkiečiai dramatiškai krito per pratęsimą
Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ pergale startavo „7bet-NKL“ atkrintamosiose. Tomo Gaidamavičiaus kariauna namų tvirtovėje 77:65 (26:14, 20:20, 18:12, 13:19) įveikė
Karalienės taurę pirmąkart laimėjo "Neptūnas-Amberton", "Kibirkščiai" – bronza
Karalienės taurę pirmąkart laimėjo "Neptūnas-Amberton", "Kibirkščiai" – bronza
Pirmą kartą „SMART WAY Karalienės taurės” istorijoje čempionėmis tapo Klaipėdos „Neptūnas-Amberton”. Martyno Airošiaus auklėtinės finale Vilniuje 84:62 (20:20,
Olimpinėse žaidynėse nedirbs nė vienas Lietuvos krepšinio teisėjas
Olimpinėse žaidynėse nedirbs nė vienas Lietuvos krepšinio teisėjas
Olimpinėse žaidynėse nedirbs nė vienas krepšinio teisėjas iš Lietuvos. Tai paaiškėjo FIBA išplatinus kandidatų sąrašą, rašo Krepšinis.lt.Šiame
"Sūduva-Mantinga" nutraukė fantastinę "Olimpo" seriją
"Sūduva-Mantinga" nutraukė fantastinę "Olimpo" seriją
„7bet-NKL“ sezono finišo tiesiojoje pergalę pasiekė Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (29-8), kuri namų tvirtovėje 80:76 (9:19, 21:17, 24:19, 26:21) parklupdė Palangos
Dramoje su pratęsimu "Olimpas" laimėjo reguliarųjį sezoną (rezultatai)
Dramoje su pratęsimu "Olimpas" laimėjo reguliarųjį sezoną (rezultatai)
Plonu ledu vaikščiojęs Palangos „Olimpas“ (31-5) dramatiškai pratęsė pergalių seriją „7bet-NKL“ pirmenybėse. Pajūrio komanda namuose 95:92 (26:15, 18:24, 14:18,
Žalgiriečiai nusileido marijampoliečiams, "Ryto" jaunimas nukovė autsaiderius
Žalgiriečiai nusileido marijampoliečiams, "Ryto" jaunimas nukovė autsaiderius
Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ (28-7) ekipa, vedama Egidijaus Dimšos, laimėjo 28 kartą šiame „7bet-NKL“ sezone. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai savo aikštėje
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Lietuvos rinktinė Puerto Rike vyksiančiame olimpinės atrankos turnyre žais tada, kai mūsų šalyje jau bus vidurnaktis, rašo Krepšinis.lt.FIBA paskelbus tvarkaraštį paaiškėjo,
Sabonį užjaučiantis Valančiūnas prabilo apie olimpines viltis
Sabonį užjaučiantis Valančiūnas prabilo apie olimpines viltis
Domantą Sabonį šiltais žodžiais apipylęs Jonas Valančiūnas tikisi, kad tiek jis, tiek visi kiti geriausi Lietuvos krepšininkai vasarą apsivilks rinktinės marškinėlius, rašo
LKF patvirtino visų rinktinių trenerius bei iškėlė tikslus, vyrų komandai – ne tik patekimas į olimpiadą
LKF patvirtino visų rinktinių trenerius bei iškėlė tikslus, vyrų komandai – ne tik patekimas į olimpiadą
Antradienį Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) vyko Vykdomojo komiteto posėdis. Susirinkimo metu buvo patvirtinti jaunimo rinktinių treneriai bei iškelti tikslai visoms šią vasarą
Iš JAV Maksvytis grįžo turėdamas tvirtus Lietuvos žvaigždžių atsakymus dėl vasaros
Iš JAV Maksvytis grįžo turėdamas tvirtus Lietuvos žvaigždžių atsakymus dėl vasaros
Pirmadienį Lietuvos krepšinio rinktinės strategas Kazys Maksvytis įvertino nacionalinės komandos gretas, kurios vasario antroje pusėje pradės 2025-ųjų Europos čempionato atrankos kovas,
Žalgiriečiai nusileido NKL lyderiams, "Ryto" dubleriai įveikė absoliučius autsaiderius
Žalgiriečiai nusileido NKL lyderiams, "Ryto" dubleriai įveikė absoliučius autsaiderius
Aštuoniese žaidusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (26-6) išvykoje 64:61 (17:15, 14:14, 13:9, 20:23) nugalėjo Kauno „Žalgirį-2“ (14-17).Šią akistatą
Po "Žalgirio" pergalės Ulanovas paskelbė sugrįžtantis į rinktinę
Po "Žalgirio" pergalės Ulanovas paskelbė sugrįžtantis į rinktinę
Po triuškinančios pergalės Kauno „Žalgirio“ kapitonas džiaugėsi komandos parodytu žaidimu bei atskleidė, jog gins Lietuvos rinktinės garbę artėjančiame atrankos lange, rašo
Slovėnijos krepšinio federacijos direktoriumi tapo Dončičiaus tėvas
Slovėnijos krepšinio federacijos direktoriumi tapo Dončičiaus tėvas
Ketvirtadienį nuskambėjo žinios apie pasikeitimus Slovėnijos krepšinio federacijoje – į direktoriaus postą atėjo Dalaso „Mavericks“ ir Slovėnijos rinktinės lyderio Luka
Rinktinės vairą susigrąžinęs Maksvytis: būtų juokinga, jei Giedrius plėšytųsi per dvi kėdes
Rinktinės vairą susigrąžinęs Maksvytis: būtų juokinga, jei Giedrius plėšytųsi per dvi kėdes
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabo sutarimu ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto sprendimu, 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybų lange
"Žalgirio" ir "Ryto" dubleriai nusileido NKL lyderiams
"Žalgirio" ir "Ryto" dubleriai nusileido NKL lyderiams
„Telšiai“ (20-4) tęsia sėkmingą atkarpą „7bet-NKL“ sezone. Povilo Šakinio kariauna namuose 73:66 (24:18, 16:11, 24:17, 9:20) įrodė pranašumą prieš
Žalgiriečiai itin dramatiškai nusileido "Vyčiui-VDU", marijampoliečiai pagerino rekordą
Žalgiriečiai itin dramatiškai nusileido "Vyčiui-VDU", marijampoliečiai pagerino rekordą
Evaldas Džiaugys sužaidė geriausią sezono mačą, o Šakių „Vytis-VDU“ (12-9) pasiekė sunkią pergalę „7bet-NKL“ sezone. Eriko Kučiausko kariauna išvykoje 65:64
Burtus apžvelgęs Maksvytis: rinktinė turėtų būti tikrai stipresnė nei pernai
Burtus apžvelgęs Maksvytis: rinktinė turėtų būti tikrai stipresnė nei pernai
Pirmadienį ištraukti FIBA Olimpinių kvalifikacijos turnyrų burtai lėmė, kad Lietuvos vyrų rinktinė varžysis Puerto Rike vyksiančiame turnyre kartu su Meksika, Dramblio Kaulo Krantu, Puerto
LKF sekretorius ir rinktinės direktorius patenkinti burtais: geros galimybės patekti į olimpiadą
LKF sekretorius ir rinktinės direktorius patenkinti burtais: geros galimybės patekti į olimpiadą
Pirmadienį Miese (Šveicarija) ištraukus burtus paaiškėjo, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė dalyvaus Puerto Rike vyksiančiame Olimpinės kvalifikacijos turnyre.Kazio
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre. Kazio Maksvyčio auklėtiniams teks keliauti į Puerto Riką, rašo Krepšinis.lt.Burtai
Paaiškėjo, kur vyks olimpiniai turnyrai
Paaiškėjo, kur vyks olimpiniai turnyrai
FIBA paskelbė 2024-ųjų liepą vyksiančių olimpinių atrankos turnyrų organizatorius. Olimpiniai bilietai į Paryžių bus dalinami Puerto Rike, Latvijoje, Ispanijoje ir Graikijoje, rašo Krepšinis.lt.Keturiuose
Honkonge 3x3 "Masters" turnyre lietuviams – antra vieta ir įspūdinga premija
Honkonge 3x3 "Masters" turnyre lietuviams – antra vieta ir įspūdinga premija
Honkonge lapkričio 26-ąją „World Tour“ 3x3 turnyro finale „Raudondvario“ ekipa 17:21 nusileido „Amsterdam HiPRO“ krepšininkams ir liko antra. Turnyro finalininkei
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
Jau kitą pirmadienį, lapkričio 27 dieną, Šveicarijoje bus ištraukti 2024-ųjų Paryžiaus žaidynių olimpinio krepšinio turnyro papildomos atrankos varžybų burtai, rašo
Kerras iš JAV rinktinės pasitrauks Paryžiuje
Kerras iš JAV rinktinės pasitrauks Paryžiuje
Steve‘as Kerras JAV krepšinio rinktinę treniruos dar metus – iki Paryžiaus olimpinių žaidynių. Tuomet 58-erių specialistas, vadovaujantis ir „Golden State Warriors“

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime