Naujienos kraunasi...

A.Butkevičius: yra kartėlis dėl nesėkmių, bet stengiamės žiūrėti į priekį (LKL prognozės)

A.Butkevičius: yra kartėlis dėl nesėkmių, bet stengiamės žiūrėti į priekį (LKL prognozės)
Savaitgalį „Betsafe–LKL“ arenose bus žaidžiami septintojo turo susitikimai, o bene karščiausia dvikova numatoma Vilniuje, kur banguojantis vietos „Rytas“ priims pagreitį vis sparčiau įgaunančius „Šiaulius“.

Tiesioginę rungtynių transliaciją iš „Jeep“ arenos nuo 17.20 val. kviečiame stebėti BTV kanalu ir per LKL.lt.

Vilniaus „Ryto“ stovykloje nuotaikos prieš šias rungtynes nėra pačios pozityviausios – skaičiuojant mačus Europos taurėje ir „Betsafe–LKL“, vilniečiai yra pralaimėję keturis susitikimus iš pastarųjų penkių, o tarp jų – ir principiniam varžovui Kauno „Žalgiriui“.

Kaip LKL.lt sakė vilniečių krašto puolėjas Arnas Butkevičius – dėl nesėkmingos atkarpos nėra smagu niekam.

„Kiekvienas pralaimėjimas džiugesio neprideda, yra kartėlis dėl nesėkmių, bet stengiamės žiūrėti į priekį, taisyti tas klaidas, kurias darome. Norėtųsi, kad tai vyktų greičiau, bet tai toks procesas, praėjo dar ne tiek daug laiko. Dar yra kur tobulėti ir tą bandome daryti kiekvienoje treniruotėje ir rungtynėse“, – aiškino vienas naudingiausių vilniečių ekipos krepšininkų, renkantis po 11,5 naudingumo balo per rungtynes.

Nepaisant solidžios statistikos eilutės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse (9,2 taško, 4 atk. kam., 11,5 naud.), pats klaipėdietis pripažino, jog pačiam įsivažiuoti dar sekasi nelengvai, o tam savo įtakos turėjo ir neilga pertrauka tarp FIBA Pasaulio taurės ir šalies čempionato starto.

„Forma gerėja, bet norėčiau, kad tai irgi vyktų greičiau. Dabar jau esu pakankamai geroje kondicijoje, bet dar ne pilnai ja patenkintas. Palyginus su tuo, kaip jaučiausi prieš dvi savaites, tikrai matau, kad esu pasistūmėjęs į priekį. Toliau dirbame pagal šiek tiek kitokį planą nei visi komandos draugai ir stengsiuosi kuo greičiau būti maksimaliai pasiruošęs“, – LKL.lt kalbėjo A. Butkevičius.

Gero krepšininko pasirodymo sostinės komandai ypatingai reikės šeštadienį, kai savo „Jeep“ arenoje lauks susirėmimas su vis geresnį žaidimą rodančiais „Šiaulių“ krepšininkais.

Šiauliečiai „Betsafe–LKL“ čempionate yra iškovoję dvi pergales paeiliui, dar du laimėjimai buvo iškovoti Karaliaus Mindaugo taurės pirmojo etapo rungtynėse, o tai leidžia ekipos sirgaliams tikėtis rimtos kovos ir Vilniuje.

Vienas pagrindinių šiauliečių vedlių – antras naudingiausias lygos krepšininkas, po 19 naudingumo balų renkantis Rokas Gustys tikina, jog jo komanda pamažu deda žingsnius į priekį.

„Manau, kad komanda eina tinkama linkme, žaidėjai klauso trenerių nurodymų, geriau vieni kitus supranta. Taip gaunasi, kad mūsų žaidimas gerėja, bet dar anksti spręsti, liko dar labai daug darbo“, – LKL.lt solidžios atkarpos nesureikšmino šiauliečių aukštaūgis.

Pačiam krepšininkui suprasti komandos draugus daug laiko neprireikė. Už Atlanto mokslus baigęs, o pernai profesionalo karjerą antroje Ispanijos lygoje pradėjęs vidurio puolėjas jau pirmame savo sezone Lietuvoje iškart tapo viena ryškiausių figūrų.

Su 8,4 atkovoto kamuolio vidurkiu jis yra absoliutus šios statistikos lyderis, o pagal naudingumą atsilieka tik nuo Prienų „CBet“ vedlio Arno Veličkos, renkančio 20,7 balo.

Pats žaidėjas teigia, jog jam yra palankus „Šiaulių“ rodomas demonstruojamas žaidimo stilius, o ir visi komandos draugai mėgaujasi žaisdami pas tokį specialistą, kaip A. Sireika.

„Pradžioje tiesiog reikėjo priprasti prie žaidėjų, prie trenerių, visų gynybinių schemų, naujo čempionato fiziškumo. Kitose komandose žaidžia labai patyrę žaidėjai, todėl tokioje jaunoje komandoje, kaip mūsų, labai lengva atsiskleisti ir parodyti savo. Žaisti pas Antaną Sireiką yra vienas malonumas.

Žiūrint ir į praeities sezonus galima matyti, kad pas trenerį A. Sireiką labiau akcentuojamas į puolimą orientuotas, akiai malonus žaidimas, tas išlieka ir šiame sezone. Smagiau ir mums žaisti, ir treneriams ir, aišku, sirgaliams matyti rezultatyvias rungtynes“, – pasakojo atletas.

Ypatingai sėkmingos aukštaūgiui buvo pastarosios pora savaičių, per kurias pavyko vieną kartą tapti naudingiausiu savaitės lygos krepšininku, o kitą kartą patekti į geriausiųjų penketuką. Abu kartus penketuke jis buvo kartu su komandos draugu Kevinu Hardy.

Tiesa, R. Gustys išliko kuklus ir sakė, jog svarbiausia yra tai, kad sėkmingomis jam asmeniškai savaitėmis pergales pavyko iškovoti ir komandai.

„Labiausiai džiugu dėl to, kad abu kartus, kai ten patekome su komandos draugu (Kevinu Hardy – LKL.lt) tose rungtynėse iškovojome pergales. Tai svarbiausia tiek man, tiek komandos draugams, tiek treneriams. Šiaip to nesureikšminu, aišku, visada malonu būti pripažintam ar matomam, tačiau labiausiai džiugina tos dvi iškovotos pergalės“, – kalbėdamas su LKL.lt teigė R. Gustys.

Atrodytų, jog būtent R. Gusčio ir K. Hardy tandemo sustabdymas turėtų būti pagrindinė „Ryto“ užduotis, tačiau A. Butkevičius tikina, jog nereikia pamiršti ir kitų ekipos krepšininkų.

„Be abejo, jie yra svarbūs, bet nenorėčiau išskirti šių dviejų žaidėjų, nes „Šiauliai“ tikrai turi ir kitų pavojingų krepšininkų, kurie gali nubausti. Aišku, ruošiame planą, kaip ginsimės prieš atitinkamus žaidėjus, kaip ir kiekvienose rungtynėse, čia bus svarbi ir individuali gynyba“, – aiškino neseniai 27-ąjį gimtadienį atšventęs žaidėjas.

Kalbėdamas apie kelius į pergalę, A. Butkevičius taip pat sakė, jog itin svarbu bus sėkmingai tvarkytis su greitu šiauliečių puolimu.

„Pagrindinis akcentas yra ant greito jų puolimo, to, kas mus skaudžiai baudė ir tose pralaimėtose rungtynėse. „Šiauliai“ tuo pasižymi, kad gana agresyviai ginasi ir bando greitai pulti, tai mums bus didžiausias iššūkis sustabdyti lengvus taškus ir greitą jų puolimą. Ir, aišku, nedaryti klaidų, kurios leistų jiems bėgti į priekį“, – LKL.lt sakė A. Butkevičius.

Gali susidaryti įspūdis, kad „Rytas“ šiuo metu gali būti pažeidžiamas, tačiau R. Gustys tokias mintis vijo į šalį ir sakė, jog sostinės komanda į šeštadienio rungtynes išeis ypatingai susikaupusi.

„Manau, ta kad jų duobelė gali mums ir pakenkti, nes „Rytas“ išeis nusiteikęs kautis 110 procentų, stengsis kovoti ir po tų 3 pralaimėjimų paeiliui pajausti pergalės skonį, ypač žaidžiant namie. Manau, kad kai jie yra pralaimėję kelerias rungtynes, mums žaisti bus dar sunkiau“, – aiškino R. Gustys.

„Betsafe“ ekspertai ryškiais dvikovos favoritais laiko „Ryto“ krepšininkus – jų galimybės laimėti vertinamos 88,5 procento.

Kitose šeštadienio rungtynės Pasvalyje „Pieno žvaigždės“ priims pralaimėjimų liūne atsidūrusį ir keturis kartus paeiliui lygoje kritusį Klaipėdos „Neptūną“. Rungtynių transliacija – nuo 16.30 val. per LKL.lt.

Lažybininkai teigia, jog pajūrio krepšininkai šiame mače nutrauks nesėkmių seriją – jų šansai vertinami 63,5 proc.

Trečioje šeštadienio akistatoje Utenoje susikaus vietos „Juventus“ ir Kėdainių „Nevėžis“. Gana ryškiais favoritais čia laikomi uteniškiai, o ar pavyks jiems pateisinti tokią etiketę, nuo 17 valandos galėsite stebėti LKL.lt.

Sekmadienį čempionate bus sužaisti du susitikimai.

Panevėžio „Lietkabelis“ namuose priims Alytaus „Sintek–Dzūkiją“, o dvikovą nuo 17 valandos galėsite tiesiogiai stebėti BTV kanalu ir LKL.lt.

Čia „Betsafe“ aiškiais favoritais laiko šeimininkus – Nenado Čanako kariaunos šansai vertinami 81,8 proc.

Turą užbaigs dviejų „karščiausių“ komandų dvikova Kaune. Visas šešias pergales iškovojęs „Žalgiris“ savo arenoje priims keturių pergalių seriją šiuo metu fiksuojančius ir trečioje vietoje esančius Prienų „CBet“ krepšininkus.

Tiesioginė akistatos transliacija – 17.20 val. LKL.lt.

Sėkminga prieniškių atkarpa lažybininkams įspūdžio nedaro – ryškiai geriau vertinami žalgiriečių šansai (92,8 proc.).

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikiškiai atsilaikė prieš "Pieno žvaigždes"
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-12) komanda pratęsė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (4-19) duobę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Mažeikiškiai
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
Žalgiriečiai įvertino šansus žengti į atkrintamąsias bei komentavo olimpinius burtus
Žalgiriečiai įvertino šansus žengti į atkrintamąsias bei komentavo olimpinius burtus
Kauno „Žalgiris" (12-18) pergalingai paminėjo Eurolygos titulo 25-metį, kurį kauniečiai iškovojo 1999 metais. Andrea Trinchieri auklėtiniai Nemuno saloje 96:81 pranoko Bolonijos
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
"Rytas" paskelbė apie padėtį su žaidėjų traumomis
Vilniaus "Rytas" antradienį oficialiai paskelbė apie situaciją su trimis susižalojusiais komandos krepšininkais.Vilniečių kapitonas Margiris Normantas yra patyręs Achilo sausgyslės
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Rekordinis Watermano šou nepadėjo įveikti "Juventus"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nauja savaitė startavo permainingu maču Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (5-16) savo arenoje krito prieš
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Jaunimu pasidžiaugęs Trinchieri kalbėjo apie Sumnerio adaptaciją ir Šmito sveikatą
Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri po 97:77 laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugėsi, jog pergalę pavyko pasiekti padedant klubo dubleriams,
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Triuškinantį pranašumą išbarstę "Šiauliai" nesulaikė Antetokounmpo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) intrigos nepagailėjo į atkrintamąsias besitaikančių klubų susidūrimas. „Šiauliai“ (5-16) savo arenoje 91:94 (29:17,
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Laukta intriga "Wolves" ir "Lietkabelio" dvikovoje nė nekvepėjo
Šią savaitę pralaimėjimu jonaviečiams pradėjęs Vilniaus „Wolves“ (15-7) klubas parodė kardinaliai kitokį veidą svarbiame mače.Nedo Pacevičiaus auklėtiniai namuose 109:72 (27:16,
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime