Naujienos kraunasi...

Ar "Statybos" vardas dar sugrįš į antraštes? – trenerių komentarai apie Vilniaus krepšinį



Regionų krepšinio lygą („TOPsport–RKL“) 2020–2021 m. sezone galima drąsiai įvardinti kaip pačią skaitlingiausią Lietuvos krepšinio lygą. Dėl pandemijos padiktuotų aplinkybių tradiciškai masiškiausios moksleivių ir mėgėjų pirmenybės nevyksta, o trečioje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje jau galima užuosti atkrintamųjų varžybų nuotaikas.

Šį sezoną „TOPsport–RKL“ A divizione varžosi 16, o B ešelone dėl titulo grumiasi 19 komandų. Tarp 35 klubų galima rasti ir dvi ekipas iš Vilniaus. Kodėl regionams skirta lyga yra labai svarbi ir Lietuvos sostinei? Koks yra ir turėtų būti jaunųjų Vilniaus krepšininkų ugdymas? Ar „Statybos“ pavadinimas dar sugrįš į skambias naujienų antraštes? Šiuos ir kitus klausimus „TOPsport–RKL“ tinklalaidėje aptarėme su Vilniaus „Ryto-MRU-VKM“ vyriausiuoju treneriu Gintautu Regina ir Vilniaus „Rivile“ strategu Mindaugu Noreika.

Į kitą lygį – tik būnant dominuojančiu žaidėju

„Rytas-MRU-VKM“ jau baigė savo pasirodymą reguliariajame sezone ir užfiksavo sėkmingiausią savo pasirodymą nuo pat 2015–2016 m. sezono, kuomet komanda pradėjo žaisti „TOPsport–RKL“ čempionate. Šį sezoną Vilniaus krepšinio mokyklos (VKM) pagrindu sudaryta ekipa laimėjo 61,1 proc. žaistų rungtynių (11/7). „Ryto“ sistemos komanda B diviziono B grupėje tarp 10 komandų užėmė 5 vietą ir laukia varžovų aštuntfinalyje.

Gintautas Regina įsitikinęs – žaidėjams neverta skubėti keltis į aukštesnes lygas: „Ypatingų tikslų turnyrinėje lentelėje mes nekeliame. Esame „Ryto“ sistemos dalis ir šitos komandos pagrindinis tikslas yra pakelti žaidėjų meistriškumą, kad bent keli žaidėjai ateityje galėtų pereiti į „Perlo Energijos“ sudėtį ir ten padirbėję keletą metų eiti toliau. Šiai dienai tokių ryškių žaidėjų, kurie galėtų eiti į „Perlą Energiją“, mes neturime. Tai yra procesas, kuris tikrai nėra lengvas, ypač dabar. Žinoma, džiaugiamės, kad mums, kaip aukšto meistriškumo komandai, leidžia treniruotis. Visada žaidėjams bandau išaiškinti, kad tokio klubo kaip „Rytas“ krepšininkai turi patys sau kelti aukščiausius tikslus. Jeigu žaidėjas nori eiti į aukštesnį lygį, jis turi būti dominuojantis dabartinėje savo lygoje.“

Kalbėdamas apie „TOPsport–RKL“ tobulėjimą, G. Regina atkreipia dėmesį į kelis faktorius:

„Labai gerai atsimenu visą RKL vystymąsi. Visų pirma, pasikeitė pati varžybų vykdymo sistema. Anksčiau visa Lietuva buvo suskirstyta geografiniu principu į 4 zonas ir Vilnius, pavyzdžiui, žaisdavo su Švenčioniais, Ignalina ir kitomis komandomis, kurios neturėjo gilių krepšinio tradicijų. Tokiu būdu būdavo daug „tuščių“ rungtynių, kurios neduodavo naudos abiem komandoms, nes rungtynės pasibaigdavo didele taškų persvara. Dabar RKL yra suskirstyta į A ir B divizionus, kas sudaro sąlygas didesnei intrigai. Kita vertus, antrame divizione yra nemaža dalis komandų, kurios galėtų ne tik pretenduoti į A divizioną, bet ir būti turnyrinės lentelės viduryje. Apibendrinant, RKL dabar demonstruoja tikrai neblogą krepšinio lygį ir jaunimui tai yra labai gera terpė tobulėjimui ir savo vyriško krepšinio įsivertinimui.“

Ar dukart jau atgimusios „Statybos“ vardas dar sugrįš į antraštes?

G. Reginai prie legendinės Vilniaus „Statybos“ reikalų kaip vyriausiajam treneriui teko prisiliesti netgi dukart. 2001–2002 m. tuometinėje LKAL lygoje žaidęs klubas pateko į finalą ir tik jame nusileido Kėdainių „Nevėžiui“, kuris ir pelnė vietą kito sezono LKL čempionate. Analogišką pasiekimą „Statyba“ pakartojo ir po dešimtmečio, kai NKL finale pralaimėjo „LKKA-Atletui“.

„2001–2002 m. sezone. „Statybos“ komanda buvo suburta daugiau idėjiniu principu, prie ko labai prisidėjo šviesaus atminimo vadovas Antanas Lenkšas. Neturėjome didelių finansinių šaltinių, bet tai buvo labai ambicinga ir gana sėkminga komanda. Antrą kartą „Statyba“ buvo atkurta 2011–2012 m. Be abejo, vienas iš tikslų buvo atgaivinti istorinį pavadinimą bet pagrindinis tikslas buvo kiek kitoks. Tuo metu Vilniuje buvo daug įdomių jaunų žaidėjų, kurie dar netiko nei „Rytui“, nei „Sakalams“, o Nacionalinėje lygoje Vilniaus komandos kaip ir nebuvo. Finale kovojome su Kauno „LKKA-Atletu“ ir labai nedaug trūko, kad būtume iškovoję čempionų vardus ir įgiję teisę žaisti LKL. Nežinau, ar tai būtų įvykę, bet ta „Statyba“ demonstravo gerą žaidimą ir nugalėjo daug komandų, kurios turėjo didesnį biudžetą ir labiau patyrusių žaidėjų. Ovidijus Varanauskas, Darius Tarvydas, Eigirdas Žukauskas ir kiti vėliau išėjo į aukštesnį lygį ir šiai dienai demonstruoja gerą krepšinį.“

Paklaustas, kur istorinį „Statybos“ vardą Vilniaus krepšinyje pašnekovas mato ateityje, G. Regina pasakė:

„Nežinau visų juridinių detalių, bet šiandien „Ryto“ juridinis vienetas yra KK „Statyba“. Man, kaip treneriui, smagu, kad šitas vardas yra nepamirštas ir bent jau juridiniame registre jis figūruoja. „Statybos“ istorijos neturime ignoruoti. Kai klubui buvo sunku, Vilniui pagalbos ranką ištiesė stiprus dienraštis ir tai yra labai smagu. Dabar situacija vėl pasikeitė ir kodėl gi mums negvildenti idėjos dėl vilniečių balsavimo, kaip klubas galėtų vadintis dabar? Esmė net ne klubo pavadinimas, o kiek klubas tvarus? Kiek jis gali būti kylantis ir einantis į priekį, keliantis savo miesto įvaizdį? Jeigu komanda nedemonstruos gero žaidimo, joks pavadinimas neišgelbės.“

Vilniečiams linki grįžti namo

Apžvelgdamas sostinės krepšinio sistemą, G. Regina akcentavo, kad dirbama teisinga kryptimi, tačiau tam tikri dalykai galėtų vykti sklandžiau:

„Vilnius dabar turi tikrai gana geras sąlygas ir dirba tikrai neblogai. Yra Ozo gimnazija. Apie ją yra visokių gandų, bet ne visai sutikčiau su jais. Daug kas priklauso nuo pačio sportininko, kaip jis žiūrį į mokslą. Mano vizija būtų tokia, kad tie žaidėjai, kurie žaidžia „Ryto“ jaunimo piramidėje, jie visi galėtų mokytis sporto gimnazijoje, nes dabar tai gali daryti tik dalis. Konkrečiai „Ryto-MRU-VKM“ komandoje, lankančių sporto gimnaziją yra 50 proc. Lankantiems sporto gimnaziją yra sudarytos sąlygos treniruotis dukart per dieną. Tai šiuolaikiniame krepšinyje yra svarbu. Jis reikalauja ne tik didelio talento, bet ir daug darbo. Jeigu žaidėjas, pagal gerai sudaryta programą, su geru trenerių štabu treniruosis dukart per dieną, be abejo, toks žaidėjas greičiau progresuos ir demonstruos geresnius rezultatus.“

Apibendrinamas pokalbį „Ryto-MRU-VKM“ strategas vylėsi, kad Vilniuje gimę, užaugę ar šio miesto krepšinio mokyklas baigę krepšininkai, dabar žaidžiantys kituose miestuose, dar sugrįš į savo gimtąjį kraštą.

„Dabar mes turime labai nemažai gabių vilniečių, ko anksčiau nebūdavo. Labai daug gabių vilniečių, kurie žaidžia ne Vilniuje. Palinkėčiau, kad Vilnius savo vaikus susigrąžintų namo. Aš kalbu apie Martiną Gebeną, Mareką Blaževičių, Margirį Normantą, Karolį Lukošiūną, Simą Jarumbauską... Taip pat eilę ne vilniečių, kurie augo Vilniaus sistemoje. Pavyzdžiui, Einaras Tubutis. Tai yra mūsų žmonės. Smagu matyti, kad toks vilnietis iki kaulų smegenų kaip Augustas Marčiulionis žaidžia už Vilnių. Mums reikia žaidėjų, kurie nebūtų abejingi Vilniui ir tam rezultatui, koks yra Vilniuje“, – užbaigė G. Regina.

Viena sėkmės priežasčių – fizinis pasiruošimas

Tuo metu Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtinių pagrindu sudaryta Vilniaus „Rivile“ (20/4) yra vienvaldė „TOPsport–RKL“ A diviziono lyderė ir neslepia ambicijų jau kitą sezoną sportiniu principu persikelti į NKL–VIKINGLOTTO lygą.

11-os pergalių seriją pastaruoju metu fiksavusios „Riviles“ treneris Mindaugas Noreika buvo pripažintas geriausiu „TOPsport–RKL“ mėnesio strategu. Šiuo metu „Rivilei“ iki reguliaraus sezono pabaigos dar liko sužaisti 6 mačus, o artimiausius konkurentus iš Kretingos vilniečiai lenkia 3 pergalėmis. Tiesa, „Kretinga“ (17/5) yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau.

„Stengiamės kiekvieną dieną ir nežiūrime į sezono pabaigą. Man asmeniniai prizai nieko nereiškia, nes tai tik maža stotelė. Kitas dalykas, norėčiau padėkoti RKL organizacijai, nes kai komanda laimi, dažniausiai pagerbiami žaidėjai. Individualių įvertinimų treneriams paprastai krepšinyje nebūna daug ir tokios iniciatyvos yra sveikintinos. Bet save vertinu kaip komandos dalį, nes kiekvienas klubo narys į rezultatą įneša savo indėlį“, – „TOPsport–RKL“ podkaste sakė M. Noreika.

„Rivilės“ treneris pasidžiaugė treniruočių procesu ir kalbėjo apie klubo viziją:

„Mes viena iš tų komandų, kurios turi treniruočių procesą ir mūsų pamatas statomas ant proceso. Turime daug jaunų žaidėjų, jie dalyvauja visose treniruotėse. Išimtys daromos tik vyresniems žaidėjams, kurie turi darbus, šeimas. Į jų situaciją žiūrime lanksčiau, nes jie nesieja savo ateities su didžiuoju krepšiniu, – sakė sezono lyderių strategas. – Besiruošiant sezonui, mano pagrindinis akcentas jaunimui buvo fizinis pasiruošimas. Jie turėjo galimybė vasarą sportuoti su fizinio pasirengimo treneriu. Mane labiau nustebino tai, kad pirma sezono pusė leido mums būti ten, kur mes esame. Tikėjau, kad mūsų virsmas ir visa žaidimo adaptacija turėtų vykti antroje sezono dalyje. Jau eilę rungtynių neturime didelių duobių, kurias turėjome. Pirmoje sezono dalyje ieškojome tinkamo modelio ir kaip tiems jauniems žaidėjams ištaikyti minutes aikštėje.“

Užduotis – stumti krepšininkus iš komforto zonos

Pašnekovas pasidžiaugė jo atstovaujamos SKM organizacijos rezultatais, tačiau čia pat pridūrė, kad norint pasiekti gerų rezultatų Vilniaus krepšinyje, reiktų eiti vienijimosi, o nes skaldymosi keliu.

„SKM veikia 14 metų, o pirmą derlių, turbūt, šiemet atnešė 2003 m. gimę krepšininkai – Gytis Valickas, Lukas Pivoriūnas, Augustinas Kiudulas, Gediminas Alisas ir pan. Visi šie žaidėjai lankė SKM nuo 1–2 klasės. Jie užaugo su šita mokykla ir papildė savo amžiaus jaunimo rinktines. Tos derlingos kartos ateina toliau – 2004, 2005, 2006 m. ir toliau. Kaip matome, mūsų auklėtinių žaidimas RKL čempionate pasiteisina ir, žiūrint į ateitį, atrodytų, kad panašų modelį galėtume išlaikyti.“

„Be galo svarbu nepaskubėti ir neperšokti į aukštesnį lygį per anksti. Ypač ateinant iš moksleivių krepšinio svarbu nenueiti per toli, kad turėtum pakankamai žaidybinio laiko, pasitikėjimo, netgi lyderystės pačiupinėti. Abejose Vilniaus krepšinio mokyklose yra ne po vieną žaidėją, kurie atstovauja savo metų rinktinėms. Tai vienas iš indikatorių, kurie rodo, kad Vilniaus krepšinis gyvuoja ir gyvuoja gerai. Žvelgiant toliau, mano akims, ta Vilniaus piramidė buvo neužtektina. Atsiradus „Rivilei“, kuri priglaudė 14 jaunuolių, moksleiviai ir studentai vis dar važiuoja žaisti į Jonavos, Ukmergės ir Ignalinos komandas. RKL 2–3 Vilniaus komandos galėtų ir turėtų būti. Reiktų bent 2 komandų ir NKL čempionate. Viskas atsiremia į entuziastus ir finansus, jau nekalbant apie infrastruktūra, nes čia Vilnius vis dar kenčia. Mes kalbame apie SKM, VKM, „Rytą“, o mano viena iš pagrindinių idėjų yra ta, kaip visos šios organizacijos galėtų kartu plėtoti, vystyti Vilniaus krepšinį ir duoti rezultatus“, – kalbėjo M. Noreika.

Sausio mėnesį vykusiose rungtynėse tarp „Rivilės“ ir „Kretingos“ gynėjas Gytis Valickas aidint sirenai smeigė pergalingą tritaškį, kuris sulaukė net ir griežtojo trenerio komplimentų:„Galima tik pasidžiaugti Gyčio pasitikėjimu, ką praeitą kartą pademonstravo ir L. Pivoriūnas. Negiriant žaidėjo, tai buvo geras driblingas, geras atšokimas, pats metimas atliktas techniškai, būnant šuolyje. Tai rodo galvos stiprumą, kuris leidžia tai daryti. Man pačiam žiūrint pakartojimą smagu ir gera.“

Kalbėdamas apie labiausiai tobulintinus dalykus „Rivilės“ žaidime, M. Noreika sakė:

„Mes kiekvienoje treniruotėje norime daugiau. Aš, kaip treneris, žaidėjams noriu suformuluoti pagrindinį dalyką. Mano uždavinys yra juos stumti iš komforto zonos. Jie patys turi norėti dar geriau driblinguoti, pagerinti metimą, atstovėti gynyboje ar daugiau parodyti charakterio. Jie iš savęs turi reikalauti vis daugiau, negyventi komforto zonoje. Daug dalykų yra užkoduota mentalitete ir mąstyme.“

Daugiau G. Reginos ir M. Noreikos minčių – „TOPsport–RKL“ tinklalaidėje. 

Tinklalaidės temos

0:21​ min. Svarbiausi pokalbių su treneriais akcentai

10:29​ min. Pokalbis su Gintautu Regina

11:11​ min. „Ryto-MRU-VKM“ pasirodymas „TOPsport–RKL“ taurėje

16:51​ min: Sezono tikslai ir komandos vizija

22:32​ min. Kodėl pusę „Ryto-MRU-VKM“ komandos sudaro ne vilniečiai?

26:46 min. „TOPsport–RKL“ virsmas ir G. Reginos jaunimo komandos

30:47​ min. Bandymai atkurti „Statybą“ ir dabartinė situacija

41:10​ min. Vilniaus krepšinio sistema pagal G. Reginą: kas veikia gerai ir ką reikia tobulinti?

57:50 min. Pokalbis su Mindaugu Noreika

58:16min. Požiūris į pelnytą geriausio mėnesio trenerio vardą

01:03:07 min. Kaip nuo virusų saugosi „Riviles“ klubas?

01:05:06​ min. „Riviles“ treniruočių procesas ir klubo modelis

01:10:00​ min. Pirmasis rimtas SKM derlius

01:13:03​ min. Vilniaus krepšinio sistema pagal M.Noreiką: kas veikia gerai ir ką reiktų tobulinti?

01:20:09 min. Kur labiausiai reikia tobulėti „Riviles“ žaidėjams?

01:22:35 min. Pergalingas G.Valicko tritaškis aidint sirenai

01:28:27​ min. Jauno krepšininko sąvoka Lietuvoje

01:39:35 min. Ar „TOPsport–RKL“ čempionate yra komanda, kuri gali būti rami dėl vietos finalo ketverte?

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Belgrade – "Žalgiriui" palankus rezultatas, o "Baskonia" sugėrė turkišką smūgį
Belgrade – "Žalgiriui" palankus rezultatas, o "Baskonia" sugėrė turkišką smūgį
Tiesioginis Kauno „Žalgirio“ (14-18) konkurentas dėl vietos Eurolygos įkrintamosiose – Belgrado „Partizan“ (14-18) sugriuvo lemiamu metu ir paleido svarbią pergalę, tačiau
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
"Žalgiris" neturėjo vargo su Messinos kariauna
Kauno „Žalgiris“ (14-18) toliau kabinasi į Eurolygos įkrintamąsias. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnoje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 87:73 (14:17, 21:20, 24:17, 28:19) įveikė
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
NKL pusfinalių prognozės: Maksvytis mato autsaiderių finalą
Intriguojančios Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) atkrintamųjų kovos nenustoja stebinti komandų sirgalių, o prieš naują etapą garsūs Lietuvos krepšinio žmonės tradiciškai
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Skandalas NBA: teisėjų klaida lėmė lietuvių klubams neparankią "Clippers" pergalę
Naktį iš ketvirtadiienio į penktadienį Filadelfijoje vykusiose NBA rungtynėse tarp vietos „76ers“ (39-34) ir Los Andželo „Clippers“ (45-27) krepšininkų baigėsi
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Penkta pergale iš eilės NBA čempionate džiaugėsi atkrintamųjų traukinį besivejantys Los Andželo „Lakers“ (41-32) vyrai. Jie svečiuose 136:124 (37:36, 32:25, 33:31 34:32) nugalėjo
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Ketvirtadienį Eurolygos 32 ture Kauno „Žalgiris“ (13-18) namuose priims turnyro lentelės kaimynę Milano „Olimpia“ (14-17), kurią žalgiriečiai įveikė pirmame rate, rašo
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
NBA čempionate antradienį naktį Sakramento „Kings“ (42-30) namuose net 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) neprilygo Dalaso „Mavericks“ ekipai (43-29), rašo Krepšinis.lt.Domantas
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
Pirmą profesionalo karjeros sezoną NBA plėtojimosi lygoje baigiantis Matas Buzelis jau po kelių mėnesių išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, o jo galvoje – mintys ne tik apie
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Antradienį ryte Graikijos žiniasklaida paskelbė apie Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso susitarimą. Nors klubas suskubo neigti pasirodžiusią
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Savaitės trukmės treniruočių stovyklai į Lietuvą atvykusios penkios išeivijos lietuvaitės padarė gerą įspūdį Lietuvos rinktinės treneriams ir turi realių šansų kovoti dėl
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
NBA rekordą pagerinęs Domantas Sabonis sulaukė daugybės sveikinimų ir pagyrų, bet pats sako besidžiaugiantis, kad pagaliau ši tema bus baigta, rašo Krepšinis.lt.Praėjusią
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Domantas Sabonis pagerino visų laikų NBA rekordą, o Sakramento „Kings“ (42-29) nutraukė prakeiksmą ir iškovojo ilgai lauktą pergalę, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio ekipa
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa kitam sezonui, rašo Krepšinis.lt.Ši
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Pro šalį iš toli šaudęs, tačiau rezultatyviai žaidęs Matas Buzelis NBA G lygos mače nepadėjo savo atstovaujamai komandai pasidžiaugti reta pergale."G League Ignite"
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
Luka Dončičius surinko trigubą dublį, o slovėno Dalaso „Mavericks“ (42-29) toliau kaunasi dėl tiesioginės vietos NBA atkrintamosiose varžybose, rašo Krepšinis.lt.Dalaso
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
Atlantos „Hawks“ (32-39) panaikino 30 taškų deficitą ir patiesė geriausią NBA reguliaraus sezono komandą, o Niujorko „Knicks“ (43-28) gynėjas pasiekė klubo tritaškių
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Dar vieną pergalę į savo sąskaitą įsirašė penktoje NBA Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (44-27) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Luizianos
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime